Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Fielday 2008: Άλλη μια φορά από τον Πάρνωνα...


Το επόμενο σουκού είναι το fielday. Λεπτομέρειες θα βρείτε στη σελίδα της ΕΕΡ. Χοντρικά τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι στην ύπαιθρο και να εκπέμπουν με συνθήκες «εκστρατείας» χωρίς ρεύμα ΔΕΗ. Για τα VHF η συχνότητα είναι τριγύρω από το 144,300 με διαμόρφωση SSB. Ανάλογα την απόσταση επικοινωνίας δίνονται οι πόντοι σε κάθε qso. Απαιτείται οι σταθμοί να ανταλλάσουν διακριτικό, σήμα RS(t), και QRA locator.
Ο γράφων θα είναι σε κάποιο αξιόλογο υψόμετρο. Λέμε να πάμε στο οροπέδιο του Πάρνωνα στα 1680μέτρα. Το ύψος είναι καλό αλλά δεν ευνοεί προς ανατολή γιατί υπάρχει η κορυφή του βουνού (1934μέτρα). Η ακριβής θέση του σταθμού μέσα στο οροπέδιο ή στην κορυφή θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.
Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου για πληροφορίες στο e-mail… Η διαδρομή είναι περίπου τρεις ώρες από Αθήνα και αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου.
Το QRG θα ανακοινωθεί στη συχνότητα κλήσεως όπως προβλέπεται, και από συνθήκες εκπομπής θα έχουμε μια 12άρα κατευθυνόμενη και 50Watt…
Ελπίζω να ακουστούμε…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Γιάννη,και η Λευκάδα θα είναι στον αέρα με τον συνήθη ύποπτο sv3gke/8.Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είμαι μόνος μου,αλλά με πολλούς συναδέλφους από τον τοπικό σύλλογο και απο τον σύλλογο του Αγρινίου.Το διακριτικό κλήσης θα είναι το SZ8L από την κορυφή του προφήτη Ηλία στο KM08hr,από τα 1000m a.s.l.Επειδή η επικοινωνία μου με την ενωση δεν ειναι εφιχτή(δεν παίρνω απάντηση στα email)αν γνωρίζεις πες μου:τι software θα χρησημοποιήσουμε,και εάν υπάρχει κατηγορία single band μόνο vhf ή είναι και οι 2 μπαντες μαζί vhf+uhf
ευχαριστώ
sv3gke/8
Μιχάλης