Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

SV NEA τεύχος 111...


Κυκλοφόρησε το καινούριο τεύχος 111 του περιοδικού SV NEA και πρέπει λογικά να έχει φτάσει στα χέρια και των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα. Άσχετο: Πριν δυο χρόνια συνάδελφος από την επαρχία, παραπονιόταν επειδή η Ένωση δεν του έστελνε το περιοδικό. Στη συζήτηση μας τον ρώτησα αν έχει πάρει ένα τηλέφωνο στα γραφεία να κάνει αρμοδίως τα παράπονα του. "Ούτε πήρα, ούτε θέλω να πάρω. Αφού δεν είμαι μέλος..."(!!!!!)
Το περιοδικό λοιπόν πάει στα μέλη δωρεάν. Γράφεται από ραδιοερασιτέχνες για ραδιοερασιτέχνες. Αν και στην εποχή μας οι έντυπες εκδόσεις όσο πάνε και λιγοστεύουν, όλες οι ενώσεις του κόσμου εκδίδουν αντίστοιχα περιοδικά για τα μέλη τους. Και βεβαίως όταν έχουν κείμενα που θέλουμε να κρατήσουμε στη βιβλιοθήκη μας, γίνεται πιο εύκολα με το έντυπο. Στον σκληρό του υπολογιστή μας, θα μείνουν μέχρι το επόμενο format! Πολλοί μιλάνε και για μια άλλη σημαντική υπεροχή: Με το περιοδικό διπλωμένο, μπορείς να εκτελέσεις την ενοχλητική μύγα. Με το laptop όχι!
Στο τελευταίο SV NEA για να επανέλθουμε, συμπεριλαμβάνονται κάποια κείμενα για τις Φρυκτωρίες. Μαζί με το εξώφυλλο βέβαια, ξέχασα! Στο δεύτερο από αυτά, εκείνο που έχει γραφεί από τον Τούρκο συνάδελφο, ομολογώ ότι τα έχασα μαθαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Και κυρίως ότι συνέχισαν και έφεραν σε πέρας αυτό που είχαν αναλάβει. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανα εγώ στη θέση τους αν συγχρόνως είχα πρόβλημα με το αυτοκίνητο μου στο μέσο μιας παρόμοιας διαδρομής.
Μια ένσταση έχω μόνο, στο συγκεκριμένο κείμενο: Αναφέρεται στον Τρωικό πόλεμο, λέγοντας "έτσι αναφέρει ο ΜΥΘΟΣ'' . Μάλλον ελληνικός δάκτυλος, πιθανόν ο μεταφραστής, το έγραψε έτσι. Ο Τρωικός πόλεμος δεν είναι μύθος. Ήταν μύθος πριν το 1880. Όταν έτσι βόλευε ορισμένους, να θεωρούνται μύθοι όσα αναφέρονται στους Έλληνες. Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και μετά την ανακάλυψη της Τροίας και των Μυκηνών, ο τρωικός πόλεμος διδάσκεται σε όλο τον κόσμο ως Ιστορία!
Στο επόμενο θα υπάρχουν κείμενα και από τις κορυφές που έλαβαν μέρος. Εγώ έχω στείλει για το όρος Μάκιστο που συμμετείχα. Φαντάζομαι έχουν στείλει και από άλλες κορυφές. Ο Σταμάτης ο EML με ρώταγε γιατί δεν έβαλαν την φωτογραφία του! Ποιος να την βάλει ρε Σταμάτη; Εγώ; Εσείς έπρεπε να έχετε στείλει ένα κείμενο με τις φωτογραφίες σας. Εκτός αν έχετε στείλει οπότε τα παίρνω πίσω!
Τι άλλο; Α! έχει και ένα σχέδιο με λάμπες για τα βραχέα. Με DSB, 2X807 και φωτογραφίες της κατασκευής από τον SV1DAF. (Φαίνεται ο Χρήστος δεν έκανε μετακόμιση!) Αλήθεια που να βγαίνει με αυτό;;

12 σχόλια:

2Μδης είπε...

Αν και τα σχόλια συνεχίζονται σε παλιότερη ανάρτηση, έχουν ξεπεράσει τα 60, ανοίγω άλλο θέμα εδώ... Εννοείται ότι θα συνεχίσω να εμφανίζω τα σχόλια σε παλιότερες αναρτήσεις όποτε κι αν γίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Δική μου φωτογραφία να σας στείλω να βάλετε;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο οικισμός που μένω δεν εξυπηρετείται συνεχώς από τα ΕΛΤΑ, δυστυχώς δεν έχω λάβει το περιοδικό ακόμη.
Με την ευκαιρία, συγχαρητήρια σε αυτούς που το γράφουν και παρακαλώ να συνεχίσουν την καλή δουλειά.
Ωραίο το κουφό που ανέφερες με τον συνάδελφο να παραπονείται, ότι δεν του το στέλνουν και ταυτόχρονα να λέει ότι δεν είναι μέλος!
Είναι ίδιον της φυλής μας να παραπονούμαστε γενικώς και συνεχώς. Αλλά ας σοβαρευτούμε, η ΕΕΡ λειτουργεί με αφιλοκερδή εργασία συναδέλφων, ομοίως και το bureau, που λειτουργεί εξαιρετικά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.
Ηθικό δίδαγμα: Να μην παραπονούμαστε για το τι έχουν προσφέρει άλλοι στο χόμπι, αλλά ας αναλογιστούμε τι έχουμε προσφέρει εμείς.
Πάνος

2Μδης είπε...

Συνυπογράφω την τελευταία σου παράγραφο, Πάνο...

SV1EML είπε...

Γιαννάκη μου κάνεις "ΈΝΑ ΛΑΘΟΣ".
Δεν σου είπα γιατί δεν έβαλες Φωτογραφία μου απλά γιατι Βαλανε αυτή την Φωτογραφία και γιατι στο κείμενο δεν γράφτηκαν τα Callsign μας sto SX1FRD.Θα γράψουμε και Άθρο.
Ο αγαπητός BKT ti κάνει??
73'w de SV1EML
Σταμάτης
RAAG QSL BUREAU

2Μδης είπε...

AYTH TH ΣΤΙΓΜΗ μιλάει στο 3,740!!!
Είδες άμεση απάντηση;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη γεια σε εσενα και σ'οποιον συναδελφο διαβασει τα σχολια αυτα.
Το "μηχανημα" δουλευει 14 μεγακυκλα και 21.
Κατασκευαστηκε απλα για την κατασκευαστικη μαθηση/γνωση αν και απο κατασκευες αλλο τιποτε χωρις να θελω να περιαυτολογησω.Εχω κατασκευασει και ενα "τρανζιστορικο"πομποδεκτης ομως αυτος οχι σκετος πομπος DSB στα 80 μετρα και ενδεχομενα καποια στιγμη να δεις καποιο αρθρο σχετικα στο SVNεα.Ο "λαμπατος"πομπος δουλευει με κρυσταλλους οχι vfo.
73
SV1DAF
Επι τη ευκαιρια Γιαννη στην "γεφυρα" για τον 1,2GHZ εβαλα και δυο ποτενσιομετρα για το "σετταρισμα"και δουλευει μια χαρα.Θα θυμασαι την σχετικη μας "ενσυρματη"συζητηση.

2Μδης είπε...

Γειάσου Χρήστο. Κι εγώ με δυο τριμεράκια τη σετάρω. Τα έχω εσωτερικά όμως μιας και τη ρύθμισα και την χρησιμοποιώ μόνο στους 1,2 (και στους 900 στη δουλειά).
Για την κατασκευή σου την είδα! Ενδιαφέρουσα γιαυτό και την αναφέρω. Για το DSB δεν υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε ξέρω πολλούς με ξεχειλωμένο SSB πολύ φαρδύτερο κι από ΑΜ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα περί του βασιλείου της Τροίας περιλαμβάνονται πλέον στην σύγχρονη ιστορία. Απλούστερη απόδειξη το... κολιέ που χάρισε ο Σλήμαν στην γυναίκα του!
Πάνος

2Μδης είπε...

Και όχι μόνο! "Χάριζε" πολλά από τα ευρήματα του, για να μην είναι συγκεντρωμένα και χαρακτηριστούν ως θυσαυρός. Τότε θα έπρεπε να αποδώσει τα ευρήματα στους Τούρκους, βάσει της συμφωνίας που είχε κάνει. Μάλιστα οι Τούρκοι δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση να βρεθεί η "μυθική" Τροία, γιαυτό και ζήτησαν να τους δίνουν τις πέτρες που θα έβγαζαν από τις ανασκαφές ωστε να τις χρησιμοποιήσουν στις οικοδομές τους! Σου λέει, άσε τον τρελό να σκάβει αλλά να έχουμε τουλάχιστον κάποιο κέρδος: τις πέτρες.
Και η Ελληνική πλευρά όμως φέρθηκε αντίστοιχα στον Σλήμαν. Ο "υπουργός πολιτισμού" εκείνης της εποχής, ονόματι Παπαδόπουλος (κάτι σαν τον ανηψιό Λιάπη!) αποπήρε τον αρχαιολόγο και τα ευρήματα του λέγοντας περιφρονιτικά ότι "σκάβει να βρεί κυπελάκια" ή κατι παρόμοιο!Τα αποτελέσματα βέβαια δικαίωσαν την επιστημονική πλευρά (όπως πάντα) και βρέθηκε και η Τροία και οι Μυκήνες. Και ο θυσαυρός των Μυκηνών βέβαια έμεινε στην χώρα μας, ενώ ο θυσαυρός του Πριάμου βρίσκεται στη Μόσχα!
Αξίζει να πω για όσους δεν γνωρίζουν πως έφτασε εκεί: Ο Σλήμαν μετέφερε κομάτι κομάτι τα ευρήματα του στη Γερμανία αφού δεν ήθελε να πέσουν στα χέρια των αμόρφωτων οθωμανών. Εκεί έμειναν μέχρι το τέλος του 2ου Παγκ. Πολέμου οπότε και μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνο για να κρυφτούν από τους συμμάχους που προέλαυναν. Τα βρήκαν όμως οι Ρώσοι και φυσικά τα πήραν και τα μετέφεραν στη Μόσχα. Σήμερα ο "θυσαυρός του Πριάμου" διεκδικήται άτυπα από: τους Τούρκους, ως συνεχιστές των οθωμανών που είχαν στο έδαφος τους την Τροία.
Τους Ελληνες. Οι Τρώες ήταν ελληνικό φύλο, ομόθρησκο κλπ. και φυσικά ο θυσαυρός έπρεπε να πάει στο στρατόπεδο των Αχαιών!
Τους Άγγλους! Επειδή ο τομέας στον οποίο βρέθηκε ο θυσαυρός είχε προσυμφωνηθεί ότι θα ανήκε σε αυτούς και όχι στους Ρώσους. (Δυο γάιδαροι μαλώνανε...)
Οι Γερμανοί, επειδή σε αυτούς τον απέδωσε ο Σλήμαν. Και τέλος οι Ρώσοι, που τον έχουν και δεν τον δίνουν αφού για αυτούς είναι λάφυρο πολέμου!! (Μα καλά οι σύμμαχοι κάναν πλιάτσικο;;)
Αυτά τα ολίγα θυμήθηκα και είπα να τα γράψω ως ενδιαφέροντα...

sv8gke είπε...

Πάνο επειδή ο δικός μου οικισμός λάμβανε qsl κάρτες δικές μου και έψαχνε να βρεί τι σατανικά πράγματα ήταν αυτά και ταυτόχρονα εγώ έκλαιγα τα δολαριάκια μου που είχα στείλει,αποφάσισα και πήρα θυρίδα με 52 ευρόπουλα το χρόνο και ησύχασα.δυστηχώς με τα ελτα δεν υπάρχει άλλη λύση και εγώ που είμαι και σε χωριό καταλαβαίνεις τι χάος γινόταν......είχα για qsl managers τα γερόντια του χωριού!!!
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη έχεις δίκιο σε όσα λες για τον Σλήμαν.

Εδώ έχει μια μικρή, ενδιαφέρουσα ιστοριούλα για το θέμα :

http://www.unmuseum.org/troy.htm


73 de sv1eex