Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα, ήταν...

Ναι, ο ελληνικός άνεμος της αλλαγής έφτασε πέραν του Ατλαντικού! Πατροπαράδοτες ελληνικές συνήθειες όπως ο χαιρετισμός της ανοιχτής παλάμης, υιοθετήθηκαν από τους (φίλους μας τους) αμερικάνους στις χθεσινές εκλογές. Με μια πρωτοφανή κινητοποίηση μαύρισαν στην κυριολεξία τον μέχρι πρότινος ηγέτη τους, και στη θέση του έβαλαν έναν πραγματικό μαύρο. Σκοπός τους στις επόμενες (ή μεθεπόμενες) εκλογές να τον ασπρίσουν και να δώσουν στην ανθρωπότητα μια δήθεν καινούρια συνήθεια, αυτήν του «ασπρίσματος». Η γνωστή μέθοδος των εβραιοσιωνιστών, που κλέβουν ελληνικά στοιχεία, τα μεταλλάσουν και τα σερβίρουν ως δικά τους…
Κατά την ανακοίνωση των έξιτ πολς, παρατηρήθηκε μια ακόμα πιο κραυγαλέα αντιγραφή από τα ελληνικά ήθη: Οι (φίλοι μας οι) αμερικάνοι πανηγύριζαν κουνώντας σημαίες, κορνάροντας και κραυγάζοντας συνθήματα, μερικά εκ των οποίων δεν είχαν προλάβει καν, να τα μεταλλάξουν επί τω αμερικανικότερον! Έτσι είδαμε αφροαμερικάνους να φωνάζουν «Αντρέα ζεις, εσύ μας οντηγκείς!» και «το πασοκ είναι εντώ ενωμένο ντυνατό». Στο αντίπαλο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών, ο Σβαρτσενέγκερ, γνωστός και ως παιδοβούβαλος στα νιάτα του,( και πεντοβούβαλος τώρα που ενσαρκώνει την ηλιθιότητα πέντε βουβάλων) πήρε την αστερόεσα και έτρεξε να πανηγυρίσει νομίζοντας ότι κέρδιζαν!! Τον συγκράτησαν όμως οι πιο ψύχραιμοι, με λίγα-πολλά μούτρα τον ξανάβαλαν στο κλουβί του και του έριξαν να φάει.
Η αλλαγή ηγεσίας αναπτέρωσε ελπίδες και για την χώρα μας: Ο Γιωργάκης, που ως γνωστόν τρέφει φιλικά αισθήματα για τους (φίλους του τους) αμερικάνους, περιμένει πως και πώς να αναλάβει τα ηνία. Σε επίσκεψη αστραπή στο Άγιο όρος –για ξεκάρφωμα πήγε στην Εσφιγμένου κι όχι στο Βατοπαίδι- άναψε το κερί του κάνοντας τάμα για την εκλογή του Ομπάμα: Στην αρχή έταξε μια λαμπάδα στο μπόι του, αλλά μετά το ξανασκέφτηκε και έταξε μία, στο μπόι του Παπαθεμελή. Μάλιστα η εμφανής δυσλεξία του στην ελληνική γλώσσα, θα φανεί ως προσόν στους (φίλους του τους) αμερικάνους, καθότι και στο παρελθόν πολλές φορές τον άκουσαν να συναγωνίζεται τα «ελληνικά» πρεσβευτών τους που θήτευσαν στην Αθήνα.
Μα και στους νεοδημοκράτες, η εκλογή του μαύρου υποψηφίου είναι καλοδεχούμενη: Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξορκίσουν τη γκαντεμιά του Μητσοτάκη, φίλα προσκείμενου στην οικογένεια Μπους, μάζευαν τόσο καιρό φυλαχτά, μαύρες γάτες, έσπαγαν καθρέφτες, πέρναγαν κάτω από σκάλες, σκήτες κλπ. Μάλιστα φώναξαν και τον καθηγούμενο Εφραίμ να διαβάσει τρισάγιο, ο οποίος αντικρίζοντας τόσες μαύρες γάτες αρσενικές και θυληκές μαζί, επέπληξε τον Ρουσόπουλο: «Μονή γατοπεδίου το κάνατε!!»
Εν κατακλείδι, η αλλαγή φρουράς στον μέχρι πρότινος λευκό και από τούδε Μαύρο Οίκο σηματοδοτεί το τέλος ενός παγκόσμιου πειράματος, τις επιπτώσεις του οποίου έζησαν πρώτα οι (φίλοι μας οι) αμερικάνοι στις τσέπες τους και στην ασφάλεια τους, και σαν συμπέρασμα καταλήγουμε: Ναι! Η ανθρώπινη βλακεία δεν είναι εμπόδιο για να καταλάβει ακόμα και ένας πανίβλακας το ύπατο αξίωμα στις ΗΠΑ.
Σαν Έλληνες οφείλουμε και εμείς να δανειστούμε κάτι από το λεξιλόγιο των τούρκων γειτόνων μας για να κατευοδώσουμε τον απελθόντα: Άει σιχτίρ!!!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί του θέματος των εκλογών στις ΗΠΑ, ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χθες το πρωί έλεγε: "Ο σκύλος είτε είναι ασπρος είτε είναι μαύρος, δαγκώνει!"
Το βράδυ άκουσα τον Καρατζαφέρη να λέει: "Η γάτα είτε είναι άσπρη είτε είναι μαύρη, γδέρνει"
Και σκέφθηκα: ο πολιτικός είτε είναι πράσινος είτε είναι μαύρος είναι το ίδιο ανεπαρκής στο λεξιλόγιο του...

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβασετε παντως τις σχετικες ειδησεις που κρυβονται πισω απο τα πανυγηρακια θα δειτε οτι σκοπευει σε σημαντικα υπουργεια οπως Αμυνας κτλ να χρησιμοποιησει Ρεμπουπλικανους οποτε τα ιδια Γερακια θα μας διαφεντευουν!!
Εμ πασει περιπτωση καλοριζικος ο νεος φυλαρχος
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΓΚ!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν ουτοπία εάν νομίζουμε πως θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική. Σε καμμία σοβαρή χώρα, με την αλλαγή εξουσίας δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Όμως ελπίζουμε ότι θα δείξει περισσότερη λογική και γιατί όχι ανθρωπιά.
Σημειωτέον ότι εκτός από το χρώμα του που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πρόκειται για άνθρωπο αυτοδημιούργητο που σπούδασε σε ένα από τα καλλίτερα πανεπιστήμια.
Εργάστηκε και εξασφάλησε τα προς το ζείν εκτός... δημοσίου.
Καμμία σχέση με πολιτικούς της ημεδαπής που το κυριώτερο προσόν τους είναι... η συγγένεια!
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Σωστο κ Παναγιωτη αλλα μη λησμονειτε οτι ως δικηγορος εχει καπως αμφισβητουμενο παρελθον. Εγω προσωπικα επειδη τον βλεπω σαν γενιτσαρο τον περιμενω χειροτερο απτον G Bush J
sw1jgw

2Μδης είπε...

Το καλό είναι ότι έφυγε ο στόκος! Το χρώμα δεν λέει τίποτα! Και εσκιμώος να έβαζε, εγώ αυτόν θα ήθελα. Σε αυτόν το βλάκα που τρέχει από χθες να κάνει σολάριουμ για να μαυρίσει να βγει πρωθυπουργός... ποιος θα του το πει;;

Ανώνυμος είπε...

Τι είχες Γιάννη’μ τ’ είχα πάντα.

Άμα δε κοπούν οι γεννήσεις απ΄ τον “τρίτο” κόσμο εκεί που γεννοβολάν σαν τα ζώα (οι συντάξεις είναι τις πείνας – ισομερείζεται το πράμα) δεν σώνεται η κατάσταση.

Όταν το 1940 είμασταν 4 δις οριακά μας χώραγε ο πλανήτης γη. Τώρα που γίναμε 8! Τι περιμένουμε και τι παρακαλάμε! Χεχ στ’ ζμπούτσα μας λοιπόν .. γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Δε sv bubis

Ανώνυμος είπε...

Χειρότερος ή καλλίτερος θα δείξει. Οι ΗΠΑ όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι συγκροτημένο κράτος. Οι νόμοι και οι θεσμοί λειτουργούν. Όπως και η εξωτερική πολιτική. Η ελπίδα έγκειται στο ότι θα είναι καλλίτερος στην αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, θα είναι συνεργάσιμος με άλλες χώρες κοκ. Τελικά μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες.
Ας μην τον καταδικάσουμε πριν κυβερνήσει. Εντύπωση μου έκανε η περίοδος προετοιμασίας που τηρείται εκεί, πριν την διαδοχή. Όχι σαν κάποιες άλλες χώρες που κάποιοι αποχωρούντες υπουργοί δεν παρευρίσκονται στην τελετή παράδοσης. Ως να ήταν απλοί επιχειρηματίες που έχασαν την επιχείρηση τους...
Panow

sv8gke είπε...

“Ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλί του , μήτε τη γνώση άλλαξε, μήτε την κεφαλή του”..........μην περιμένετε κάτι καλύτερο από τον μαυρούλη,ένα πόλεμο θα τον κάνει και αυτός έτσι για να μείνει στην ιστορία των άνανδρων φούστηδων!......οοοοοοοχι στο Ιράν,εκεί δεν τον παίρνει,αλλά σαν σκούρος που είναι τον κοβω να τα βάζει με τίποτα σκούρους πεινασμένους...έτσι για να μην τον πουν και ρατσιστή!!!
73 Μιχάλης