Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Πάμε πάλι...

Σε παλιά ανάρτηση γίνονται ακόμα σχόλια, έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ του παρόντος χώρου, και απότι φαίνεται θα συνεχίσουν. Οπότε και την μεταφέρω εδώ για πιο εύκολη πρόσβαση.
Είναι το γνωστό θέμα Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών που προβληματίζει πολλούς (ακόμα).

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω εχασα show!!!
sw1jgw

sv8gke είπε...

Ρε Γιάννη μίλα ότι γίνεται παιχνίδι εκει πίσω και εμείς κοιμόμαστε.
Το ευχάριστο είναι ότι φάνηκε και ο Τάκης,γιατί ανησυχούσα για αυτόν.
Φαντάζομαι θα σου έστειλε και την φωτό από την κατασκευή του!
Για τα υπόλοιπα τι να πω;πολύ φασαρια για το τίποτα,αν έχει και 2 μεταπτυχιακά ο φίλος που ούτε ένα ψευδώνυμο δεν βάζει για να μπορούμε να απευθυνόμαστε σε αυτόν τι τον εμποδίζει να μάθει και τα μορς,εδώ τα μάθαμε εμείς του γυμνασίου.
Οσο για την ένωση όποιος θέλει είναι μέλος,ίσως και εγώ να μην ήμουν μέλος αν δεν υπήρχε το bureau.
73 Mix;alhw

2Μδης είπε...

Για τον Τάκη: Όχι δεν έστειλε φωτογραφίες. Είχε πει σε δεκαπέντε μέρες αλλά πρέπει να αναφερόταν σε άλλο πλανήτη. Δεν θυμάμαι σε ποιον ακριβώς είχα ακούσει ότι η κάθε μέρα διαρκεί 2 μήνες γήινους...

takis perreas είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά!
Κατάφερα και διάβασα την ανάρτηση και τις διαφωνίες σχετικά με τις κατηγορίες των αδειών μέχρι τέλους.
Άκρη δεν βγαίνει! Αυτές είναι οι κατηγορίες, αυτές είναι οι εξετάσεις και η ύλη των.
Αν κάποιος νομίζει ότι του πέφτουν βαριά ας μην πάρει! Ραδιοερασιτέχνης γίνεται κάποιος γιατί το θέλει και όχι γιατί πρέπει ή για να βάλει ένα ακόμα πτυχίο στον τοίχο του. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που πήραν πτυχίο γιατί έπρεπε να το βάλουν στον τοίχο τους μαζί με τα άλλα τα οποία τους καταξίωναν επαγγελματικά.
Το έκαναν και μετά ο πανδαμάτωρ χρόνος έκανε την επιλογή του και τους έβγαλε με την σειρά του εκτός του χόμπι!
Πλην του γεγονότος ότι μέχρι να γίνει αυτό, μας έσπασαν τα «ντεσιμπέλ», τέλος καλό όλα καλά!
Όσο για τον έλεγχο του band plan αυτό επαφίεται στον καθένα από εμάς γιατί αν περιμένουμε από το ΥΜΕ σωθήκαμε! Πείτε μου κάτι άλλο που να δουλεύει για να δουλέψει αυτό?
Με τους πειρατές εγώ δεν έχω τίποτα και αυτό επιθυμώ και δι’ υμάς! Απλά αυτοί είναι πειρατές και εγώ αδειούχος ο οποίος τιμά το πτυχίο του. Εξ’ άλλου όπως έχει πει και παλαιότερα ο Γαλάτης ο Αστερίξ «εγώ δεν έχω τίποτα με αυτούς τους ξένους. Μόνο που αυτοί οι ξένοι δεν είναι από ‘δω!!!»
Αρκετές φορές έχω φιλοξενήσει τις απόψεις τους στο blog μου (sv3auw.blogspot.com) αλλά ως τα εκεί!
Αυτό το οποίο δεν ανέχομαι είναι η θρασυδειλία.
Ο Γιάννης με ξέρει πάρα πολλά χρόνια και μπορεί να βεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Όταν ήμουν πειρατής, ήμουν πειρατής με τα όλα μου. Από την ημέρα που πήρα το πτυχίο τέλος σε όλα ακόμα και σε γνωριμίες στις παράνομες μπάντες!
Το να έχει κάποιος μόστρα ένα πτυχίο για να καλύπτει τις «παράνομες πομπές του» εμένα μου γυρίζει τα άντερα.
Πολλά 73 και ακόμα καλύτερες επαφές!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστη και πολυ θαραλεα τοποθετηση απο το συναδελφο sv3auw ! !!
Προσωπικα και εμενα δε με ενοχλουν οι πειρατες εφοσον δεν ενοχλουν τις δικες μας μπαντες. Περισσοτερο με ενοχλουν οι συναδελφοι που καταστρατηγουν το band plan Και προκειμενου να κανουν το δικο τους ονειρο χωρις να αφηνουν εμας να κανουμε το δικο μας. Προσωπικα δεν νοιαζομε αν καποιος μιλαει στο 6700. η στα 27αρια η οπου θελει. Οτι και να λεει ακομα και αν βριζει. Ειναι συχνοτητες που δεν κανω μονιτορ.
Με νοιαζει ομως οταν καποιος "συναδελφος" στηνει λινκ μες τη δορυφορικη υποζωνη ... Με ενοχλεί οταν μου λενε εμεις δεν ακουμε τιποτα η ειμαστε χρονια κυκλωμα εδω κτλ και το χειροτερο τα περισσοτερα τετοια τα εχω ακουσει απο παλαιοτατους συναδελφους.
Τα ιδια συμβαινουν και με τους ραδιοφαρους τα ιδια και με το 144300 το οποιο ομως πλητεται και απο κυνηγους και λοιπους περιεργους. Νομιζω οτι καταρχην ολα ξεκινανε απο το σεβασμο του band plan. Οσο για την κατηγορια 2 και την προσβαση της στα βραχαια θεωρω οτι η εξεταση στο κωδικα λειτουργει ως φιλτρο, λειτουργει ομως και ως βοηθημα για τον παντελη. 2 οψεις στο ιδιο νομισμα. Θεωρω οτι η εξεταση στο κωδικα πρεπει να καταργηθει ή να τροποποιηθει η να εμπλουτιστει. Ομως επισης θεωρω οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ετσι απλα να ξεχυθουν οι SW στις DX Μπαντες.
Πρεπει να βρεθει καποιο φιλτρο. Ισως οι ραδιοακροασεις σε συνδυασμο με την παραμονη καποιο ευλογο χρονικο διαστημα στη κατηγορια 2 (συν τα 6μ ενδεχομενως ή τα 10μ)
Μια αλλη σκεψη ειναι να μεινει το μορς αλλα εναλλακτικα να υπαρχει μια υποδομη για εξεταση σε καποιο αλλο Mode οπως PSK.
Επισης κατα τη γνωμη μου πρεπει να γινεται και εξεταση εκτελεσης QSO συμφωνα με τους κανονες διεθνους ανταποκρισης με καποιους εμπειρους ραδιοερασιτχνες που θα οριζονται απο τις ενωσεις-συλλογους που εχουν εδρα στην κατα τοπους νομαρχια κτλ. Γιατι ακουγωντας συναδελφους μου να πετανε διαφορα μαργαριταρια ε πως να το κανω ντρεπομαι. Εν ολιγοις θεωρω οτι θα πρεπει καποιος SW να αποδειξει οτι ενδιαφερεται για το Hobby και οτι το κανει με ευπρεπεια και συνεση για να του δοθει η επεκταση της αδειας του.
φιλικα sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικά "Εν ολίγοις θεωρώ ότι θα πρέπει καποιος υποψήφιος να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για το Hobby και ότι το κάνει με ευπρέπεια και σύνεση για να του δοθεί η άδεια του". Ορίστε κάποιες προυποθέσεις για αδειοδότηση. Αυτά περίπου ανακοινώνονται κάθε Κυριακή από το R1 και διδάσκονται στα εντευκτήρια της ένωσης. Εάν κάποιος έχει αντίθετη γνώμη, μήπως πήγε σε άλλο σωματείο;
Ενδιαφέροντα και τα γραφόμενα του συναδέλφου sv1auw, τον καλησπερίζω.
Ανώνυμε συνάδελφε, δεν γνωρίζω από πότε ασχολείσαι με το χόμπι και πόσο καλά έχεις εντρυφήσει σε αυτό. Σου προτείνω όμως, αντί να συζητάμε για το τι προσφέρουν οι άλλοι στο χόμπι, να αναρωτηθούμε τι έχουμε προσφέρει εμείς.
Και αφού έχουμε προσφέρει εμείς, μετά ας αρχίσουμε να συζητάμε για τους άλλους. Αλλά αυτό είναι μάλλον αδύνατον, διότι οι άνθρωποι της προσφοράς, συνήθως δεν κάνουν μίζερες συζητήσεις.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ραδιοερασιτέχνες όπως βλέπω, που συζητούν για την βελτιστοποίηση των αδειοδοτήσεων και ενδιαφέρονται για την βελτιστοποίηση του χόμπι. Αυτό είναι παρήγορο.
Παναγιώτης

sv8gke είπε...

Τάκη sv3auw καλώς ήρθες στην παρέα μας,μπες στο site του τιραμόλα να δεις τους πειραυές που ποζάρουν στον φακό με το πτυχίο του ραδιοερασιτέχνη πίσω τους.
Γιαυτό φωνάζω και λέω όχι στην κατάργηση του μόρς.
Δημήτρη συμφωνώ στα περισότερα μαζί σου,σίγουρα θα πρέπει να περνάνε οι υποψήφιοι από το στάδιο του ραδιολήπτη και ίσως θα πρέπει να δοθεί και μια άδεια περιορισμένων δυνατοτητων στα hf χωρίς εξετάσεις μορς,έτσι ώστε να μπορουν να εκπεδευτούν καλύτερα και εαν επιθυμούν πλήρη πρόσβαση στις hf μπάντες να εξετάζονται και στα μόρς.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθεί-απαξιωθεί ο κώδικας μορς....σε αυτόν οφείλουμε την ύπαρξη μας ως ραδιοερασιτέχνες.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, οι όποιες αλλαγές στη διαδικασία των εξετάσεων και γενικά στην νομοθεσία, προυποθέτουν την έναρξη εποπτείας των συχνοτήτων, από τις εντεταλμένες υπηρεσίες.
Στις άλλες χώρες αυτό γίνεται. Οπότε οι όποιες αλλαγές δεν ζημίωσαν τους νόμιμους ραδιοερασιτέχνες.
Ο Τάκης sv3auw γράφει στη σελίδα του 'ένας σταθμός ασυρμάτου είναι τόσο καλός, όση καλή είναι η κεραία από την οποία εκπέμπει"
Και έχει πολύ δίκιο, σωστός.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη ειναι σωστοτατη η αγωνια σου για το αν πρεπει να υπαρχει φιλτρο . συμφωνω απολυτως!!! ομως ετσι οπως γινεται τωρα το φιλτρο λειτουργει για τους τιμιους/φτωχους. Οι υπολοιποι κανουν ταματα στο μοναστηρι του Αγιου Παντελεημωνα. Πιστευω πως αυτο πρεπει να αλλαξει και ειμαι απολυτως σιγουρος οτι συμφωνεις σε αυτο. Επισης ειμαι σιγουρος οτι συμφωνεις οτι ο κωδικος απο μονος του δεν αποτελει αρκετο κριτηριο.
Χθεσινο παραδειγμα μαρτυς μου ο Νικηφορος. Λινκ αναμεσα στο 144 600 που εβγαζε στο 435 500 . Τους λεω παιδια βγαλτε το. Ειναι μια παρεα απο εναν ΠΑΛΑΙΟ SV (σειρα Α πολυ κοντα στον γνωστο δημοσιογραφο το διακριτικο) και απο μερικους μεγαλης ηλικιας SW οι οποιοι ηταν στο στυλ του Τακη δλδ παλαιοι μεσαιατζηδες πειρατες κτλ προσφατως αδειοδοτημενη (μετα το sw) Το τι ακουσα δε λεγεται. ευτυχως οχι υβρεις. "Εμεις ειμαστε ραδιοερασιτεχνες της λυχνιας εσυ του ετοιμου με τραντζιστορ" Τωρα αλλαξανε οι καιροι θελει ο αλλος να παιρνει τη τηλεμετρια του και τη γεωμετρια του και αλλα λοιπα συμπαθητικα. Αναγκαστηκα να τους πω οτι αν δεν το βγαλουν θα κανω καταγγελια. Περιττο να σας πω οτι με το ζορι ειπαν τα διακριτικα τους.... ΠΡαγματικα επιφυλασομε εαν δεν φυγουν θα βγαλω σε ολα τα forum τα callsign. Απο τα συμφραζομενα υποθετω οτι ειναι μελη του ΣΕΡ. Εαν συνεχισουν πρωτα εκει θα στηλω επωνυμη παντα επιστολη με κοινοποιηση την ΕΕΡ. Εαν συνεχισουν περαιτερω θα προβω σε καταγγελια.
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρήκα στο vhf bandplan, να επιτρέπεται η λειτουργία Crossband activity στα 2 μ. ή στα 70εκ., παρά μόνο στα 4μ. & στα 6μ. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας με διορθώσει.
Επιπλέον, όποιος αποκτά άδεια ραδιοερασιτέχνη, αυτομάτως υπόκειται στη σχετική νομοθεσία, ανεξάρτητα από το παρελθόν του, τις γνώσεις του, τα πιστεύω του κλπ.
Συμφωνώ η πρώτη αναφορά να γίνει στο σωματείο που ανήκουν. Είναι καιρός πλέον τα σωματεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν πλέον (κάποια από αυτά)να πάρουν θέση και να λειτουργήσουν μέσα στο ραδιοερασιτεχνικό γίγνεσθαι.
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η θέση των σωματείων πρέπει αποδεδειγμένα να είναι υπέρ του νομικού καθεστώτος. Επιπλέον να επιδεικνύουν και ραδιοερασιτεχνική δράση.
Εάν κάποιο σωματείο είναι μόνο για τη σφραγίδα, θα ήταν καλλίτερο να την καταθέσει.
Πέρα από το τι λέει ο νόμος, όποιος ραδιοερασιτέχνης δεν τηρεί το bandplan, αυτομάτως έχει θέσει τον εαυτό του εκτός χόμπι. Καλλίτερα να πουλήσει τα μηχανήματα του (σε λογικές τιμές π.χ. e-bay) και να αρχίσει να μαζεύει γραμματόσημα.
Οι συχνότητες μπορεί να είναι πολλές αλλά, δεν χωρούν οι... πάτοι.
Παναγιώτης

sv8gke είπε...

Δυστηχώς Δημήτρη αντιλήφθηκες και μόνος σου ότι δεν υπαρχουν sv kai sw αλλά σωστοι και μη σωστοί ραδιοερασιτέχνες.Αυτά βλεπουμε και μετά γινόμαστε κακοί και λέμε να δυσκολέψουν και άλλο οι εξετάσεις κλπ.
Τώρα αν έχεις το κουράγιο να το προχωρήσεις το θέμα....τι να σου πω,εγώ μαζί σου σε ότι χρειαστείς.
Κατά τον νόμο είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγέλουμε παράνομες δραστηριότητες.Βέβαια οι συνάδελφοι που αναφέρεις δεν είναι παράνομοι ως προς τισ συχνότητες που χρησημοποιούν,(παρατυποι είναι κατα την γνώμη μου),αλλά ως προσ την τοποθέτηση λινκ.Αυτό είναι και παράνομο και παράλογο και όπως θες χαρακτηρισέ το.Δεν υπάρχει ούτε μια σίμπλεξ συχνότητα δυστηχώς,είναι όλες λινκαρισμένες,και θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη ότι και το κράτος θα πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του με ελέγχους και όχι να περιμένει εμάς να γίνουμε οι "ρουφιάνοι"του.
73 Μιχάλης
ΥΓ.Αραγε το καθιστό βουβάλι τι θα έλεγε για αυτά τα πράγματα;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως το εβγαλαν το λινκ . Εγω δεν ειχα διαθεση να κανω ουτε το χωροφυλακα ουτε το ρουφιανο. απλα δεν θελω να με ενοχλουν.
δεν ειναι στις προθεσεις μου να δωσω συνεχεια δεν ειναι θεμα εγωισμων.

takis perreas είπε...

sv3gke/8 Μιχάλη @ 11:02
Καλησπέρα! Τόν έχω υπ' όψιν μου τον Τιραμόλα και έχω γνωρίσει και διαμορφώσεις να συνομιλούν μαζί του και να τον εκθειάζουν κιόλας!
Εγώ πάντως σε κάθε δυνατή ευκαιρία τον λέω με το πραγματικό του χαρακτηριστικό το οποίο είναι ΠΟΡΔΑΜΟΛΑΣ!!!!
Όσο ο εκάστοτε Υπουργός ΥΜΕ διώκει τα scanners(!?!) εμείς θα είμαστε έρμαια των "αερίων" του ΠΟΡΔΑΜΟΛΑ και του κάθε ΠΟΡΔΑΜΟΛΑ!
Πολλά 73 και όπως έλεγα στο packet ID μου το 1994: Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα. Λειτουργούν όταν είναι ανοικτά!

Ανώνυμος είπε...

Η συμμόρφωση των συναδέλφων που έθεσαν το λινκ εκτός, δείχνει ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να είμαστε καλοί & νόμιμοι ραδιοερασιτέχνες.
Σε αυτό χρειάζεται να βοηθήσουν και ΟΛΑ τα σωματεία. Διότι, πες μου με ποιόν δάσκαλο έμαθες, να σου πω ποιος είσαι!
Τάκη, ο νόμος για τα σκάνερ έχει και ένα καλό: Απαγορεύει την πώληση μηχανήματος (π.χ. v/u που διαθέτει σκάνερ) σε μη αδειούχους. Μάλιστα ευθύνη έχει και ο πωλητής.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Με ενοχλούν οι αδειούχοι που παίρνουν άδεια και πατάνε όπου βρούνε όπως είπε ο jgw βάζοντας λινκ και έχοντας παντελώς άγνοια για το τι είναι αυτό που κάνουν και το χειρότερο...να λένε ψέματα στο Δημήτρη ότι τάχα άλλος τους λινκαρε, πως αυτοί δεν ξέρουν τίποτε, πως ο Δημήτρης είναι SW και ίσως να μην τα ξέρει τόσο καλά, ενώ όταν έληξε το περιστατικό μια και άκουγα τι λέγανε και αποχώρησε ο Δημήτρης λέγανε πως δεν ήταν καλή επιλογή της συχνότητας εκεί στα uhf που ...λινκάρουν :) Tόσα ξέρουν τόσα κάνουν. Και αυτός ο έρημος ο Elmer τους στο Σύλλογο που κάνανε μάθημα τους τα είπε άραγε για το bandplan? Ηταν εκεί όταν τα λέγανε; ή πήραν άδεια από την πίσω πόρτα;


73 sv1eex

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες, συμβαίνουν κατά πλειοψηφία από αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, δυστυχώς. Κυρίως λόγω έλλειψης πληροφόρησης, παιδείας και ύπαρξης εγωισμού. Όταν όμως υπάρχει καλή θέληση όλα λύνονται.
Παναγιώτης