Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

SX7ISS

Αλεξανδρούπολη καλεί ISS
OR4ISS THIS IS SX7ISS

Η Ε.Ε.Ρ. διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης, ραδιοερασιτέχνες από την Μακεδονία και την Θράκη την πρώτη επαφή Ελληνικού σχολείου με το Διαστημικό σταθμό (ISS) στο πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio in International Space Station) την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009. Αν κάποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει και να βοηθήσει στην όλη προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει με τον SV1IW στο e-mail sv1iw[at]raag.org η τον Κλεάνθη στο sv1jg [at]raag.org και στο 6977-205482.
Η όλη προσπάθεια έχει τεθεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών


Έλαβα την παραπάνω ενημέρωση, αφορά την πρωτότυπη επαφή μεταξύ σχολείου και ISS. Αξιέπαινη ενέργεια που προάγει τον ραδιοερασιτεχνισμό και τον κάνει ευρύτερα γνωστό. (Αν και απότι θυμάμαι ακόμα και γιαυτό είχα διαβάσει απαξιωτικά σχόλια σε ραδιοερασιτεχνικό ιστοχώρο στο παρελθόν...)

74 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και απότι θυμάμαι ακόμα και γιαυτό είχα διαβάσει απαξιωτικά σχόλια σε ραδιοερασιτεχνικό ιστοχώρο στο παρελθόν.

Pois istoxwros ine aftos?

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα πολυ ομορφη ιδεα. Πλεον μετα τη σιγη του R7b κατι τετοιο ειναι εφικτο να γινει και στο λεκανοπεδιο. Καλη επιτυχια στους συμμετεχοντες. Ειναι πολυ σημαντικο το ονομα της ελλαδας να ακουγεται και μαλιστα σε δραστηριοτητες που γινονται πιο πανω απο τα HF γιατι εχω την αισθηση οτι εδω εχουμε κολήσει λιγο στις συχνοτητες κατω των 30 MHz
Δυστυχως λυπαμαι που δεν θα μπορεσω να παρω αδεια απο τη δουλεια ωστε να την ακουσω και να την γραψω!! θα προσπαθησω ομως με καποιο φορητο και αν ειμαι τυχερος ισως να ακουσω κατι

καλημερα
73 de sw1jgw

Αληθεια Γιαννη σε πιο ιστοχωρο διαβασες απαξιωτικα σχολια και απο ποιους? Γινε πιο συγκεκριμενος με ενδιαφερει να τα διαβασω.

2Μδης είπε...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
"...κομπάρσοι..."
"...προσκεκλημένοι σε πρωινάδικα..."
"...εκδηλώσεις φιγούρας..."
Αυτά γράφει το ραδιοερασιτεχνικό περιοδικό 5-9 (το ελληνικό όχι το γιαπωνέζικο) αναφερόμενο στην προηγούμενη επικοινωνία από σχολείο του Ρίο αν θυμάμαι καλά.
Τεύχος Νοεμβρίου 2006 σελίδα 17.

Αμέσως μετά ανακοινώνει ότι θα πρωτοτυπήσουν και θα εξελιχθούν! (προφανώς αναφερόμενοι σε σειρά άρθρων που άρχισε στο αμέσως επόμενο τεύχος από το περιβόλι της Παναγίας!)
Ευτυχώς τα γραπτά μένουν...

Ανώνυμος είπε...

θα μπω ομως να το κατεβασω, σε ευχαριστω που με εβγαλες απο το κοπο να ψαχνω τευχος τευχος.
see you on 144300
sw1jgw

sv8gke είπε...

Το καλό είναι ότι προσκαλεί και ραδιοερασιτέχνες στην εκδήλωση,γιατί στην προηγούμενη στο Ρίο εμείς οι Πατρινοί το μάθαμε από τα κανάλια.
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Ίσως το είπαν στα καφενεία και το έχασες!

Ανώνυμος είπε...

Όταν γεννιούνται οι γυναικες, κ ειναι νεογεννητα μωρα ακομα,
τους βαζουν στο μυαλο ενα τσιπακι, που τις κανει να κανουν αποκλειστικο σκοπο της ζωης τους το γαμο.

Κάποιες, καταφέρνουν και το βρίσκουν και στη συνεχεία το βγάζουν, με αποτέλεσμα χωρίς τσιπάκι να κάνουν αποκλειστικό σκοπό της ζωής τους την απόλαυση του σεξ και του ανδρικου μοριου......

.....αυτες ειναι οι λεγομενες "ξετσιποτες."

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν η ζήλια ψώρα...
Ως ραδιοερασιτέχνες, ας πλαισιώνουμε τις ραδιοερασιτεχνικές δράσεις αντί να κριτικάρουμε, εάν δεν το μπορούμε... καλλίτερα qrt.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε κάνει έστω και μια φορά αλλά, μια διαστημική εποικινωνία γίνεται (ακόμα νομίζω) πολύ εύκολα και η αίσθηση που σου μένει είναι "κάπως".

Είναι πάνω απο 15 χρόνια που δεν έχω κάνει εποικινωνία μέσω δορυφόρου ή επαφή με τον MIR (βέβαια και νάθελα δύσκολο πια το τελευταίο :P) αλλά άκουσα τελευταία την Βίκυ (KBS) να μιλά με τον ISS και ζήλεψα πολύ. Επειδή ακριβώς γύρισε η ανάμνηση εκείνων των επαφών.

Το hobby μας έχει χιλιάδες πράγματα να κάνουμε, όλα καταπληκτικά, πάντα όμως σε εναρμόνιση με τις επαγγελματικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις (καλώς ως σκέψη κακώς ως σκληρή πραγματικότητα :)).

Η γκρίνια, η μιζέρια, η απαξίωση,η κακή κριτική, το στυλάκι "εγώ τα κάνω όλα σωστά" εσείς είστε "κακοί ραδιοερασιτέχνες" σε ένα hobby που ο καθένας δικαιούται και μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να έχει τον χρόνο και τους πόρους, μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει.. και παράπονο συνάμα όταν, από την άλλη δεν διαβάζεις τίποτα καλό και ελπιδοφόρο για αυτό το χώρο και το hobby (μου θυμίζει γνωστό εν ζωή Πρωθυπουργό γνωστής χώρας).

Ειδικά όταν οι κριτικές αυτές απευθύνονται σε ενήλικες άνθρώπους με υποχρεώσεις και ευθύνες που απλά το hobby είναι ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ όπως όλα τα hobbies ανά την υφήλιο.

Εγώ σας διαβάζω καιρό (από τότε που προτοεμφανίστηκα) και διακαώς σε κάθε κλικ περιμένω να δω κάτι σχετικό με το θέμα και οχι μαθήματα κοινωνικής ή πολιτικής αγωγής (τις περισότερες φορές απο ανώνυμους ανθρώπους).

Βλακωδώς π.χ. σε αυτό το κλικ περίμενα να δω τις συχνότητες του event ή καποιες απλές πληροφορίες πως μπορώ να ακούσω ή να κάνω τον ISS.

Είναι παράπονό μου αυτό και από σεβασμό προς το Γιάννη το διατυπώνω ευθαρσώς.

Πολλά 73, Πάνος. SV1COX.

Υ.Γ. Την περασμένη εβδομάδα μου ήρθε ένα ROKMITE ξετσίπωτο.. το ακουμπάω εκεί που πρέπει αλλά τίποτα.. φταίει που είναι QRP?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε αρκετά μαζί σου. Σημειώνω όμως τα εξής: Στα blog δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι επώνυμος, αυτό είναι μέσα στο... bandplan των bloggers. Στα φόρουμ όμως ισχύουν άλλες προυποθέσεις.
Εσύ επέλεξες να γράφεις επώνυμα κάποιοι άλλοι επέλεξαν να γράφουν ανώνυμα, κανένα πρόβλημα.
Βεβαίως η μεγάλη πλειοψηφία όσων γράφουν εδώ, τηρεί τους κανόνες ευπρέπειας κλπ.
Φυσικά οι λεπτομέρειες που θα ήθελες να αναγράφονται θα ήταν χρήσιμες για πολλούς από εμάς. Όμως για τα εξειδικευμένα θέματα υπάρχουν και τα αντίστοιχα ραδιοερασιτεχνικά φόρουμ. Όπως γνωρίζω υπάρχει και σχετικό Ελληνικό γκρουπ για τις δορυφορικές επικοινωνίες στο yahoo αν θέλεις και μάλιστα είναι αξιόλογο.
Λυπάμαι για τα πικρά λόγια που είχα διαβάσει τότε στο 59. Θυμίζω ότι το χόμπι το κάνουμε για την ευχαρίστηση μας και κάθε προσπάθεια για τη διάδοση του, καλό είναι να υποστηρίζεται ενεργά ή να κριτικάρεται... σιωπηρά!
Πάνος

2Μδης είπε...

Πληροφορίες Πάνο θα πάρεις επικοινονώντας με τους δυο συναδέλφους που αναφέρονται στην ανάρτηση. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ψάξω εγώ να στις βρώ...

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σε ολους. Το εγχειρημα των συναδελφων για την επικοινωνια με τον ISS ειναι και ευκολο και δυσκολο. Πως γινεται αυτο?
Απο την πειρα μου στις δορυφορικες επαφες ο ISS ακουγεται δυνατα πολυ ακομα και σε μια καθετη!! Ομως μεχρι εδω. Στην περιπτωση της επαφης του σχολειου οι χειριστες πρεπει να ακουσουν το σταθμο απο την αρχη εως το τελος ωστε να εχουν το χρονο να τεθουν ολες οι ερωτησεις και να εκτελεστει ολη η διαδικασια. Αυτο παιδια ειναι δυσκολο ειδικα οταν σε ακουν τοσα αυτια σε ολη την ευρωπη και σιγουρα ειναι μια ανχωδης κατασταση. Γιαυτο και οι προδιαγραφες που ζητανε για το hardware του σταθμου της επαφης ειναι πολυ συγκεκριμενες!!! και αρκετα αυστηρες!!! Ειναι τελειως διαφορετικο το να εκτελεσεις αυτο το event με το να κανεις μια επαφη. Γιαυτο και το εγχειρημα της ομαδας της ΕΕΡ ειναι πολυ σπουδαιο και μαλιστα θα ελεγα σε αυτους που κανουν κριτικη ιδου η ΡΟΔΟΣ ιδου και το πηδημα ας το κανουν και εκεινοι.
Θα σας δωσω μονο τη συχνοτητα downlink 145800. H διαμορφωση ειναι FM οποτε παρολο που το doppler του ISS ειναι οξυ λογω υψηλης σχετικης ταχυτητας ειναι ευκολο να το διορθωσετε λογω του οτι ειναι στα 2μ και FM . Οσο χαμηλοτερη συχνοτητα τοσο πιο ευκολο doppler. Ξεκινηστε να ακουτε απο 145805. οταν ειναι απο πανω σας αφηστε το στο 145800 και οταν φευγει (LOS) στο 145795. αυτα για οσους εχετε τυπικα FM mobiles με 5KHZ step. Αν εχετε καποιο καλυτερο μηχανημα μπορειτε να γυριζετε το dial αργα αργα οσο να το καθαριζετε στο αυτι σας. σαν να ακουτε δλδ ενα σταθμο που τσουλαει.
Επισης βαλτε και κανα audio καλωδιο στο PC σας να το γραψετε να ακουσουμε και εμεις οι υπολοιποι που λογω εργασιας δεν θα μπορεσουμε.
Καλη επιτυχια στην ομαδα της ΕΕΡ που θα πραγματοποιησει την επαφη και καλη ακροαση στους υπολοιπους. ελπιζω στην ευρυτερη περιοχη της αλεξανδρουπολης να μην υπαρχει R7B η αν υπαρχει να το κλεισουν Ειναι πραγματικα ταιραστιο το προβλημα που δημιουργει η υπαρξη επαναληπτη στο συγκεκριμενο διαυλο.
73 de sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Μετά από ένα τρομερό πρωινό κάνοντας SOTA (= Screaming On The Air) πάνω σε μια βουνοκορφή λογαριασμών... επανέρχομαι:

Πάνο: Ο λόγος ο υπεύθυνος και ο αληθινός είναι ο λόγος ο επώνυμος (ο αντρίκιος που λέγανε οι πολύ πολύ μα πάρα πολύ παλιοί), όλα τα άλλα είναι ψίθυροι και παπαγαλάκια, αλλά ευχαριστούμε για την ενημέρωση του τι γίνεται στα blogs και στα forums όπως και να έχει. Αλλά μέχρι να με πείσεις ότι σε αυτό το forum δεν είσαι ταυτόχρονα πρώτα πρώτα εγώ που συζητάω με τον εαυτό μου λόγω κάποιας σχιζοφρένειας ή δεν είσαι ταυτόχρονα και ο Γιάννης, ο Μήτσος, ο Τάκης ο Μπουρούχας, που απλά έντεχνα πλασάρει την άποψή του με αττικούς διαλόγους, σου αναγνωρίζω κάθε δικαίωμα να εκφράζεσαι όπου και όπως θέλεις (εφόσον το επιτρέπει ο διαχειριστής του χώρου) αλλά εγώ απλά προσπερνάω τα posts σου. Γούστα και άποψη για τον υπεύθυνο λόγο είναι αυτά και δεν έχω καμία τύψη :)

Επίσης Πάνο (και να είδες όσοι με ξέρουν επειδή ακριβώς είμαι επώνυμος ξέρουν ότι ούτε σε πικάρω τώρα ούτε στην λεω) και σύνδεσμος καθυστερημένων οπαδών του Παναθηναικού σίγουρα υπάρχει (και μάλλον είναι και δυνατός), χωρίς την διεύθυνση πως θα το βρούμε? Ποια είναι η ονομασία ή το link στο yahoo για το group? Η' μέσα σε όλα έχεις και την άποψη "ότι ο σωστός ο ραδιοερασιτέχνης για να κάνει τον ISS πρέπει να είναι και άσσος στο ελληνοαγγλικό Google και να μην τα θέλει όλα έτοιμα και καλά" ?

jgw: Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε, άψογος και αστραπιαίος!

73, Πάνος, SV1COX

Υ.Γ.1: και ο άλλος Πάνος εγώ είμαι πλακίτσα κάνω όσο με αφήνει ο Γιάννης γιατί είναι μέσα στο bandplan του internet να λέμε ότι μας κατέβει ανώνυμα σε χώρο που διατηρεί άλλος κρυβόμενοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

Υ.Γ.2: Από τα νεύρα καταλαβένεται ότι το ξετσίπωτο ακόμα δεν δουλεύει.



Γιάννη:

Ανώνυμος είπε...

1. Gia plirofories syxnotiton/anafores lipsis tou ISS to site einai ena: www.issfanclub.com

2. Me mia katheti den akougetai dynata. Nomizeis pos akougetai dynata logo tou xamilou S/N ratio (alitheia, poses S units theorountai dynata ??)
Kai me mia katheti akoume tin arxi kai to telos (an den yparxei anastrofi polosis) kai xanoume tin mesi tis troxias. Ki ayto gia passes me >30 degrees

3. To doppler ston ISS gia kapoion pou endiaferetai na ton kanei foni einai anaksio logou. Akoma ki an pernaei overhead den einai >3 kHz. Poso mallon gia ta xamila perasmata. Alloste milame gia 145MHz, oxi gia UHF i microkymata. Kai efoson to operating mode einai toso fardy: FM einai ! Den einai SSB, CW i DATA !!

3. To uplink gia epafes radioerasitexnon (kai oxi kata tin diarkeia school contacts) einai 145.200. Kai ayto den einai mystiko. Oli i ITU Region 1 tin xrisimopoiei. Ayto pou einai mystiko kai den to ksereis oute esy, oute kaneis apo emas, para mono to team pou einai ypeythino, einai i syxnotita pou tha xrisimopoiithei ekeini tin sygkekrimeni mera gia uplink.

4. H Ellada fysika kai den einai kollimeni sta HF mono. Alla VHF+ den einai mono oi doryforoi. Diladi ti na poun osoi asxolountai me tropo 2M, osoi asxolountai me 70MHz, oi EME'rs kai oi microkymatikoi ? Oi doryforoi pou yparxoun diathesimoi ayti ti stigmi (LEO) den apaitoun oute idiaitero eksoplismo, oute idiaitera skills. Oi HEO sats einai ontos challenging.

Bottom line gia enan pou thelei na doulepsei ton ISS: me mia katheti typou x300 kai 50watts douleyetai. Texnika, douleyetai me ligotera, alla to pileup pou akouei o astronaytis ayksanei tis apaitiseis. Me mia mikri yagi oi pithanotites epityxias pollaplasiazontai. Akoute 145800, ekpempete 145200. Ayto gia genikotera. Min elpizete na kanete kati pera apo akroasi sto perasma gia to sxoleio stin Alexandroupoli. Gia perasmata, plirofories kai polla alla sxetika me ton ISS, to site einai ena www.issfanclub.com

73

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μας πεις στα γρήγορα έναν active LEO V+U ή HF+V (αν υπάρχει ακόμα) να εστιάσουμε την προσπάθεια μπας και κάνουμε τίποτα?

Πάνος, SV1COX

2Μδης είπε...

Πάνο στο προηγούμενο σχόλιο σου στο τέλος, φαίνεται σαν να ήθελες να γράψεις κάτι σε εμένα και στο τέλος να το διέγραψες (όχι όλο!)
Στο λέω για να μην μείνεις με την εντύπωση ότι δεν σου απάντησα σε πιθανό ερώτημα σου.
Σου υπενθυμίζω ότι άσχετα με την υπογραφή των σχολίων σου, πάνω από τα σχόλια σου γράφει "Ο/Η Ανώνυμος είπε..." επομένως κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι και εσύ γράφεις ανώνυμα. Κάποιος άλλος ακόμα πιο κακόπιστος θα έλεγε να γράφουμε μόνο με δηλωμένο λογαριασμό και ο τελευταίος και φαρμακερός με επίδειξη κομματικών φρονημάτων...
Θέλω να πω ότι όλα είναι σχετικά με το πως τα βλέπουμε ή θέλουμε να τα δούμε... Αν θέλουμε να τα δούμε όλα στραβά θα τα δούμε στραβά, ειδικά αν είμαστε προκατειλημένοι.

Το να μην έχει κάποιος χρόνο να ασχοληθεί με τον ραδιοερασιτεχνισμό είναι πιθανό. Κάποιος που ασχολείται όμως επειδή έχει χρόνο, και γράφει αυτά που κατάφερε, δεν το κάνει για επίδειξη (έτσι θα το δει ο κακόπιστος) το κάνει ίσως για να παρακινήσει κάποιον που δεν έχει βρει κάτι ενδιαφέρον και δεν ασχολείται.
Ο όρος χόμπι δεν είναι ελληνικός, στα αγγλικά δεν τα καταφέρνω και τόσο αλλά, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι συνώνυμο με το παιχνίδι όπως αναφέρεις. Σαν παιχνίδι μπορεί να το βλέπουν ορισμένοι, όχι όλοι. Υπάρχει το θέμα της αυτοεκπαίδευσης, της εξέλιξης των επικοινωνιών, τεχνικών εκπομπής-λήψης... Δεν το βλέπω σαν παιχνίδι εγώ τουλάχιστον.
Εξού και υπάρχουν συνάδελφοι που (μπορούν και) προγραμματίζουν τη ζωή τους έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες ραδιοερασιτεχνικές ενέργειες καταβάλοντας κόπο, χρόνο και χρήμα.
Καλό είναι να προβάλονται τέτοιες ενέργειες για παρακίνηση κι άλλων.
Ας μην στραβώνουμε με όλα επειδή εμείς δεν έχουμε χρόνο ή επειδή το βλέπουμε σαν παιχνίδι...

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά τα υπόλοιπα φυσικά και οτιδήποτε κάνει ο οποιοσδήποτε με συνέπεια, αλήθεια και προσωπικές θυσίες για να προωθήσει την οποιασδήποτε επιστήμη και τον χώρο που ανήκει και κινείται είναι αξιοσέβαστο και ξέρεις ότι προσωπικά πάντα υποστηρίζω οτιδήποτε άνευ κριτικής (εκτός αν κληθώ και ρητά μου ζητηθεί).

Όμως ο περισπούδαστος λόγος ποτέ Γιάννη δεν υποκαθιστά την ικανότητα, εννοώ ότι οποιοσδήποτε κάνει το "κάτι παραπάνω" σε οτιδήποτε δεν αποκτά αυτόματα και το δικαίωμα, όχι μόνο να κρίνει αλλά, ουτε καν να "συγκρίνετε" σαν παιδάκι, με οποιονδήποτε απλά κάνει αυτά που δικαιούται να κάνει. Διαφορετικά γίνεται, άθελά του ίσως, καταπιεστικός και ανάλογα το κοινό που απευθύνεται και προσβλητικός.

Χαίρομαι που βλέπεις το hobby σαν κάτι παραπάνω από παιχνίδι και ξέρω ότι προσωπικά έχεις επενδύσει πολύ κόπο για να είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός πιο γνωστός, πιο προσιτός και πιο ουσιαστικός στην Ελλάδα (και ίσως όχι μόνο).

Αισθάνομαι τυχερός που υπάρχουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που κινούντε και προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση καθημερινά.

Με λυπεί όμως ταυτόχρονα ο απαξιωτικός λόγος και οι γενικεύσεις (πολλές όχι εδώ αλλά σε όλους τους χώρους και έντυπα) για τους "άλλους" και εκείνοι ραδιοερασιτέχνες ε? που ε ρε παιδί μου δεν θεωρούνε ότι πρέπει να στηθούνε στο μηχάνημα ντε και καλά για να κάνουνε εμένα σκαρφαλωμένο στο ανω Μακρυπλάγι επειδή έτσι κάνω εγώ ραδιοερασιτεχνισμό.

Πως να το κάνουμε δηλαδή? Τέτοιου είδους σχόλια μόνο κακό κάνουν και στο hobby (τα στοιχειώδη αγγλικά είναι από το Νόμο απαίτηση για την λήψη του πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη στην Ελλάδα, τα στοιχειώδη ελληνικά πάλι δεν εξετάζονται καν γιατί? :)) και στη ψυχική υγεία των καθόλα κατά τα άλλα αξιόλογων συμπολιτών μας που αποφάσισαν να πάρουν το πτυχίο σήμερα για να το χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και όπως (Νόμιμα πάντα) θέλουν.

Βλέπουν όμως ξαφνικά να διασύρονται από εδώ και από εκεί με την κατηγορίά του "ανενεργού" ραδιοερασιτέχνη επειδή απλά κάποτε αναζήτησαν τη γνώση και το κάτι παραπάνω.

Τέλος πάντων, συγνώμη αν θεώρησες ότι κάτι έθιγε εσένα προσωπικά αλλά αν συνεχίσω και εγώ συμμετέχω σε αυτά που κατηγορώ.

Πιστεύω ότι όλοι συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι επειδή το αγαπάμε. Θεωρώ κάθε, οποιοσδήποτε, αδειούχο Ελληνα ραδιοερασιτέχνη ξεχωριστή προσωπικότητα και του αποδίδω τον σεβασμό που του αρμόζει. Αυτά μπορώ να κάνω σήμερα, αυτά κάνω :)

73, Πάνος, SV1COX

Υ.Γ. έχεις τη σιωπηρή άδεια μου αν θέλεις να το κόψεις και αυτό όπως το άλλο παλιότερα.

2Μδης είπε...

Υ.Γ. έχεις τη σιωπηρή άδεια μου αν θέλεις να το κόψεις KAI αυτό όπως το άλλο παλιότερα.??????

Πότε σου έκοψα σχόλιο; Σε τι αναφέρεσε;;;;

Ανώνυμος είπε...

Είχα στείλει κάποτε ένα πολύ "κακό" εκεί που τσακωνόσαστε με τον Τάκη. Εγώ ήμουνα με τον Τάκη φυσικά :P

Kάτι κάνει εδώ καμιά φορά δίνεις κανονικά τον κωδικό και βγαίνει σε κόκκινο φόντο το σχόλιό σου στην σωστή θέση σαν να είναι υπό έγκριση αλλά μετά δεν βγαίνει στην σελίδα.

Εδώ, στο τελευταίο πριν είχα στείλει άλλο (τώρα σήμερα που έλεγε αυτό που σου έστειλα sms). Κάποιο bug του χώρου είναι μάλλον, πιθανά όταν ποστάρει κάποιος κάτι άλλο ταυτόχρονα.

73, Πάνος SV1COX

2Μδης είπε...

Δεν σου έχω κόψει σχόλιο ΠΟΤΕ, δεν έχω λάβει ούτε το sms που αναφέρεις. Δεν ξέρω τι φταίει, αξίζει να στείλειις πάλι το κακό όπως λες...

Ανώνυμος είπε...

χαχα όχι όχι μην ξεκινήσει πάλι κανένα sequel με τον Τάκη.

Πετάει και μύνημα "Το σχολιό σας είναι υπό έγκριση" .

Μήπως το κάνει όταν είσαι Login σαν Admin του χώρου? σε κάποια σχετική με τα ποστ λειτουργία και θεωρεί ότι ότι στέλνουν είναι "υπό έγκριση" επειδή είσαι συνεδεμένος εκεί?

Δεν ξέρω έχω 3-4 blogs εδώ όλα ανενεργά γιατί βγάζει ένα popup με καζίνα και τέτοια.

Κλείνω τώρα, ή όποια συνέχεια αύριο. Συγνώμη για το ΥΓ αλλά εδώ ΕΙΔΑ ότι τόχεις κλείσει το forum και κάνεις admin τα posts. Αυτό έβγαλε.

73, Πάνος, SV1COX

Ανώνυμος είπε...

Μια απαντηση θα ηθελα να γραψω μονο στον φιλο που εγραψε greeklish (δεν θεωρω οτι ειναι συναδελφος αφου δεν γραφει το callsign του και κρυβετε)
Συμφωνω με ολα οσα γραφεις. Στο 4 θελω να σταθω αφου θεωρεις οι δεν εχουν chalenge οι LEO και δεν απαιτουν ιδιαιτερα skills πες μας ποιος εισαι καταρχην και κατα δευτερον ελα να κανουμε και 2 sced ενα στον ΑΟ7 και ενα στον FO29 .
κατα τα αλλα σε γενικες γραμμες συμφωνω με οτι γραφεις.
Απορω γιατι ομως το υφος σου ειναι καπως επιθετικο..
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Και επισης θελω να συμπληρωσω οτι οταν αναφερα οτι δεν ειναι μονο τα HF αλλα υπαρχουν και αλλα προφανως εννουσα ολα οσα ανεφερες αλλα και πολλα αλλα. Εγω δεν ειπα λεξη για τους δορυφορους.
Τωρα το γιατι το πηρες ετσι και φυσικα γιατι απαντας ανωνυμα το κρινω οτι το κανεις εκ του πονηρου.
Αν απαντησεις παρακαλω επωνυμα οπως γραφω και εγω.
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερες λεπτομέριες για την επαφή απο την Αλεξανδρούπολη με τον ISS εδω:
http://www.raag.org/iss.htm

Θα μαγνητοσκοπηθεί απο τους συναδέλφους στην Αλεξανδρούπολη οπότε θα το δείτε στο εγγυς μέλλον.

Επίσης και απο τις εφημερίδες υπάρχει σε μία (αν και είναι λάθος η ημερομηνία): http://news.kathimerini.gr/
4dcgi/_w_articles_ell_100072
06/02/2009_302368

Απο το Ρίο η επαφή με τον ISS μέσω telebrigde δεν ήταν από σχολείο αλλά απο το SpaceCab των παιδιών των εργαζομένων στην ESA (European Space Agency).
Είχε και τότε σταλεί Email όπως και τώρα μερικές μέρες πριν.
Υπήρχε (& υπάρχει ακόμα) στο Site της ΕΕΡ η σχετική ανακοίνωση στη 1η σελίδα καθώς επίσης και σχετική ανακοίνωση στη σελίδα της ΕΕΡ με τις "Δραστηριότητες".
Δείτε εδώ : http://www.raag.org/activities_gr.html (στο κάτω μέρος.
Και υπήρχε και στα Τοπικα ΜΜΕ των Πατρών. Το audio από την επαφή με τον διαστημικό σταθμό ISS βρίσκεται στον file server της Ε.Ε.Ρ.:
http://sz1sv.redirectme.net:8080 και στις 2 θέσεις (μέλη, μη μέλη) στο folder ISS-RIO.
Η μορφή του είναι mp3 και το μέγεθος περίπου 10ΜΒ. Χρειάζεται μια καλή σύνδεση για να κατέβει σχετικά γρήγορα.

Περισσότερα απο την ARISS και ο ήχος της επαφης απο το Ρίο & φωτογραφίες και εδώ:
http://www.ariss-eu.org/2006_07_31.htm
Σε μια απο τις φωτογραφίες φαίνομαι και εγω.

R7b υπάρχει στο Παγγαίο (της ΕΕΡ) αλλα δεν θα είναι πρόβλημα.

Για τον ISS
Το http://www.issfanclub.com/ είναι απο τα καλύτερα.
Συχνότητες εδω: http://www.issfanclub.com/frequencies

Τώρα στον ISS λειτουργεί το repeater:
FM U/v VOICE Repeater (Worldwide)
•Downlink 145.800
•Uplink 437.800
χωρίς υπότονο. Δοκιμάστε και με τη κάθεστη του αυτοκινήτου. θα ακουστήτε.

καλο βράδυ
de sv1her Σωτήριος Βανικιώτης

2Μδης είπε...

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, όλους τους συναδέλφους.

Ανώνυμος είπε...

sv1cox, LEO sats me ta operating modes pou zitas (v/10m, v/u) einai px o AO-7 kai FO-29 antistoixa, oi sats pou o sw1jgw me prokalei gia "showdown in Texas" ! Theoro omos aparaitito, oti efoson se endiaferei, kalo tha itan na episkeyteis tin selida www.amsat.org : up-to-date info gia syxnotites kai eksairetika tutorials gia newcomers. GL

sw1jgw. Ta posts sou einai mia antifasis en eayti. Les pos symfoneis mazi mou, ostoso parousiazeis ena FM QSO me ton ISS san na einai rocket to the moon. Diladi, ean imoun asxetos kai diavaza to post sou, oti to doppler ston ISS einai -akouson akouson- oksy, oti o astronaytis tsoulaei kai telos oti kolyesai na mas doseis tin uplink syxnotita les kai einai confidential, tha ypetheta oti ena QSO me to crew tou ISS einai kati to eksairetika dyskolo kai aprosito. Kati to opoio den isxyei. H deyteri antifasi einai oti eno arxika den me theoreis synadelfo (logw tis anonymias mou) epeita me prokaleis se sked se ham bands ! Lypamai pou tha se apogoiteyso, alla douleyo random kai oxi me skeds - alloste den vrisko kati to idiaitera elkystiko sto na doulepso esena sonei kai kala. Den eisai oute spania radioxora, oute spanio locator, episis to endiaferon mou gia tis "ladies" exei korestei (isos me ton P3E anathermanthei) kai telos -gia na apantiso kai to sxolio sou peri epithetikotitas mou- den me endiaferei na se kano. Ki ayto giati den m'aresoun oi anthropoi pou kanoun show-off prospathontas na aytoprosdioristoun mesa apo ena hobby, parousiazontas ta eykola os dyskola kai ta apla os periploka. Min ksexnas pos oloi eimastan kapote stravadia kai vrethike kapoios kai mas ksestravose. Theoro ypoxreosi mou na kano to idio gi'ayto kai apantisa sta posts sou. Telos se o,ti afora tin SV parousia sta VHF+ yparxoun oi symmetoxes sta contests, oi proties.. Oi ekdiloseis san ayti tis Alexandroupolis den einai gia tous radioerasitexnes. Einai gia tous pitsirikades, gia na viosoun gia 10' tin mageia enos aplou kai synarpastikou hobby.
Telos, epeidi den sou aresan ta sxolia mou, ayto den synepagetai oti einai ek tou ponirou. Sxoliasa pragmata pou esy aneferes apo monos sou kai emeina se ayta.
Kai gia na kleiso: oi doryforoi einai ena eksairetiko ergaleio gia tous SW pou theloun na valoun stathmous ektos Elladas sto log tous. Kai einai eykolo. Den apaitountai oute ogkodeis keraies, oute isxys. (fysika opos kai se katheti, yparxei kai to kati parapano. Yparxoun stathmoi HF me ena syrma, yparxoun kai stathmoi me 40m pyrgous kai stacked yagis) Oson afora to doppler kai ta operating procedures einai apla kai meta apo liga QSOs ginontai routina. Gia osous niothoun pos theloun na asxolithoun kai na to proxorisoun, systino anepifylakta to vivlio "Getting Started with Amateur Satellites" apo tin AMSAT.
Kali tyxi
73

Ανώνυμος είπε...

Ε τώρα σκεφτήτε και οι δυο σας τι διαβάζει ένας τρίτος μη ραδιοερασιτέχνης βλέποντάς (και τους 4 μας, δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω) να τσακωνόμαστε για τους δορυφόρους... έχουμε μπερδέψει το π... με το coaxial μου φαίνεται?

Ανώνυμε, να σε λέω Jim μιας και ταιριάζει και με τα greeklish, thanks για τις πληροφορίες αλλά αν σας είναι εύκολο κάποιος από τους δυό σας να πρότεινε ένα free προγραμματάκι που να κάνει το control για το doppler θα ήμουνα ακόμα πιο υποχρεωμένος (σε ICOM ή YAESU ?).

jgw πότε θα ενεργοποιήσουμε την πρώτη εν Ελλάδι SOTA κορυφή δορυφορικά pleeaaasseeeee ???

Καιρό θέλω να σε πάρω τηλέφωνο σχετικά αλλά όλο κάτι τυχαίνει. Είναι μια στον Υμηττό με ούτε δέκα λεπτά περπάτημα. Θα πάρουμε δέκα sadwich, 8 σοκολάτες, 2 κιλά κάρβουνα, καναδυό μπριζόλες, 3 laptop, 8 μηχανήματα, 3 κεραίες και τον BZM να μας τα κουβαλήσει :)

Ψήνεσαι φίλε?

73, Πάνος, SV1COX

Ανώνυμος είπε...

Στους greeklish δεν θα συνεχισω να απαντω μιας και επιμενουν να κρυβονται πισω απο την ανωνυμια τους. αλλα Δεν σας καταλαβαινω ντρεπεστε για τον εαυτο σας? Εχετε αγοραφοβια? και δεν μας λετε ποιος/ποια/ποιοι ειστε? Δεν θα επανελθω γιατι ειστε σαν τους κουκουλοφορους
Sv1cox ενεργοποιησαμε στις φρυκτωριες τον περασμενο ιουλιο τον κιθαιρωνα με το διακριτικο SX1FRE. Γενικα παντως ειμαι διαθεσιμος να σου δωσω οτι πληροφορια θελεις και να παμε και μαζι αρκει να πηγαινει το αυτοκινητο η να μην εχει δυσκολη αναβαση γιατι δεν ειμαι αθλητικος τυπος. Θα χαρω πολυ γιατι θελω να δοκιμασω ενα portable συστημα που εχω με arrow και μπαταριες Lipo
73 sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Ean ta anonyma posts itan athemita/mi apodekta den tha ypirxe i epilogi na postaro os anonymos. Apo ekei kai pera se gnosta radioerasitexnika forum kai groups oi anonymoi zoun kai vasileyoun - parolo pou se kapoia apo ayta apaiteitai i eponymia kai malista i dilosi callsign. Gi ayta omos den vlepo parapona. Gia ton anonymo Pano den vlepo sxolia ! Ara den einai i anonymia, alla ta arnitika sxolia pou se enoxloun. Alloste, ta pio diasima blogs einai apo anonymous bloggers ! Den mporo na katalavo giati ofeilo na sou apodeikso poios eimai. Telos, ta sxolia sou peri agorafovias/koukouloforwn einai to idio atyxi kai akyra oso kai i analysi sou peri doppler sta FM QSO me ton ISS kai tin "mystikotita" tou QRG tou uplink. Theoro pos einai akrws apothitika -texnika kai ekpaideytika lathos- gia enan arxario kai ta sxoliasa politismena. Os apantisi de, eisepraksa mia.. prosklisi se duel ki ematha pos eimai koukouloforos kai agorafovikos. Efoson diatyponeis kati dimosia kai eponymws kai "ektheteis" ton eayto sou, na perimeneis kai arnitiki kritiki efoson ayti "xoraei", stirizetai kai einai politismeni. Telos ki apo mena. Poly to analysame.
73

Ανώνυμος είπε...

Καμμια μυστικοτητα με το uplink. εδωσα το downlink γιατι το ηξερα. το uplink προφανως δεν το ξερω και στη συγκεκριμενη περιπτωση δε χρειαζεται να το ξερει κανεις γιατι απλα δεν πρεπει και δε μπορει να κανει τιποτα περισοτερο απο το να ακουσει. δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιμενεις σε αυτο. Δεν ειπα οτι εγω δεν το δινω για λογους ασφαλειας η οτιδηποτε τετοιο. αυτα ειναι στη σφαιρα της φαντασιας σου. Το uplink προφανως το ξερει μονο η ομαδα.
Οσο για το doppler αναφερα οτι ειναι οξυ για την περιπτωση που καποιος θα κανει επαφες μεσα απο το repeater σε modeB αν θυμασε ομως τονισα οτι εδω δεν πειραζει γιατι ειναι FM. εσυ πιαστηκες απο μια κακη διατυπωση και εκανες ολοκληρο κατεβατο. πραγματικα δεν κατανοω τη σκοπιμοτητα των γραφομενων σου. Ο χρηστης Panos ειναι σε ολους γνωστος σε ολους οσους τουλαχιστον συμμετεχουν εδω και δεν πασχουν απο αγοραφοβια. Αν δεν ησουν κλεισμενος στο κοσμο σου ενδεχομενως να τον ηξερες. Επισης ο χρηστης Panos γραφει με μετριοπαθεια και δεν κριτικαρει κανεναν. Οπως και εγω αλλωστε. Το να κριτικαρεις ανωνυμα παιζοντας με τις λεξεις και τους κανονες το θεωρω ανανδρο αν εισαι ανδρας. Αν δεν εισαι το βρισκω κατανοητο

Ανώνυμος είπε...

jgw θα κανονίσω και με τον Δημήτρη και θα πάμε την άλλη Κυριακή αν μπορείς?

Αν κάνατε έστω και μία επαφή από τον Κιθαιρώνα πέρασέ την στην database, γιατί να μην δούνε όξω ότι και εδώ κάνουμε portable Satelite?

Όσο για το άλλο μην ανησυχείς και εγώ στο έμφραγμα είμαι, κλασικός σωματότυπος ραδιοερασιτέχνη της δεκαετίας του 90 :P:P

Θα σε καλέσω ως την Τετάρτη το αργότερο, ευχαριστώ.

73, Πάνος, SV1COX

Ανώνυμος είπε...

1. Kai o 2mdis pou egrafe xronia sto SV-Nea texnika/satyrika arthra xoris na apokalyptei tin taytotita tou ki aytos agorafovikos tha itan.

2. To mode B einai ektos leitourgias edo kai 2 vdomades. Antithetws, sta VHF akougetai sxedon kathimerina kapoios apo to pliroma.

3. Ta grapta menoun ki o kathenas mporei na vgalei ta symperasmata tou peri metriopatheias kai kyriws gia ton politismo tou kathenos.

Kala na perasete
73

Ανώνυμος είπε...

Πανο απο τον Κιθαιρώνα καναμε 22 επαφες σε ολους τους δορυφορους σε ολα τα Mode Και σε ολες τις διαμορφωσεις. αλλα δεν εδινα SOTA στοιχεια. δεν ξερω πως γινεται η διαδικασια για να κανεις μια επαφη SOTA. δεν ξερω αν πρεπει να δινεις και εξτρα στοιχεια εκτος του loc γιατι δεν το εχω κανει ποτε ετσι. θα μου τα μαθεις εσυ αυτα.
Περιμενω νεα σου. το email Μου ειναι mc90606@hotmail.com στειλε εμαιλ να αλλαξουμε τηλεφωνα.
ΠΑντα ομως για βατες κορυφες γιατι δεν εχω τη δυνατοτητα για κατι δυσκολο.
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

τι "καλά να περάσετε" ???

έλα και εσυ, να βρούμε και κανενα μαρμαρένιο αλώνι να παλέψετε με τον jgw και μετά πάμε για ούζα να ξεσκιστούμε να μιλάμε για κεραίες και κατασκευές. Το email είναι sv1cox@sota.gr .

73, Πάνος, SV1COX

Υ.Γ. jgw δεν είναι τίποτα πανεύκολο είναι θα τα πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι σου είναι οι γάτες…! Πολύ συμφεροντολόγες, σαν τη Ριρίκα μου που με παράτησε και πήγε να βρει έναν άσχημο με μεγάλο κεφάλι γάτο, έναν πολύ λερωμένο, μες την λέρα, μα που πήγε και τον βρήκε! Εξαφανίστηκε για δυο μέρες την πρώτη φορά! Δεν την χόρταινα φαί στο διάλλειμά της! Και συνεχίζω… Ρε παιδιά! Ασχολούμε πολλά χρόνια με τις κότες και ειδικά τα νανάκια. Σήμερα για πρώτη φορά μούκατσε νανάκι καλτσουνάτος κόκορας λευκός χωρίς διαμαρτυρία στην αγκαλιά μου και με φιλικές διαθέσεις. Έτσι μούρχεται να τον πάρω σπίτι, αλλά σκέφτομαι και το μπερντέ χεράκι… Μ΄ αρέσουν πολύ τα ζώα. Μεγάλη μαλακία που παντρεύτηκα… Συγνώμη για το post.

Stenaxwrhmenos bubis

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει Μπούμπη, στο κοινωνικό έργο του Έλληνα ραδιοερασιτέχνη πρώτη θέση έχει το ενδιαφέρον και η αρωγή στον πολίτη και στα προβλήματά του.

Εκτός φυσικά αν έχει πρόβλημα ο διαχειριστής του χώρου, αισθάνομαι υποχρέωσή μας και προσφορά στο σύνολο να διαβάζουμε ότιδήποτε έχεις ανάγκη να βγάλεις από μέσα σου.

Απαντάω επειδή απλά ανήκω σε αυτούς που συζητάγαμε πιο πάνω.

Ότι άλλο χρειαστείς να βοηθήσουμε και εγώ και η γυναίκα μου προσωπικά, είναι το email πιο πάνω (αν και καμία σχέση με την αρμόδια ειδικότητα φίλε).

Φιλικά
73, Πάνος, SV1COX

Ανώνυμος είπε...

Φίλε sv1cox δεν έχω ανάγκη να βγάλω τίποτα από μέσα μου (μην τρελαθούμε κ’ όλας!). Όχι δεν διάβασα τα παραπάνω (συγνώμη), μιας και κανένας δεν είναι ικανός να ξεχωρίζει ποιο mixer θα βάλει να κάνει την διαφορά ο local oscillator στην τρίτη κλάση δεύτερου προιόντος (βλέπε splatter) ώστε να γνωρίζει με τι πράμα έχει να κάνει. Η κουβέντα μ΄αρέσει, τον MIR τον έκανα και γω παλιά από τα 15 μέτρα (uplink) στα 2m downlink (145820) – επίσης μου άρεσε και το beacon τηλεμετρίας εκεί στα 10 μέτρα (28293~)… Hi

Bubis filika

Ανώνυμος είπε...

Μπούμπη παρόλο που είσαι ανώνυμος και θα μου την πει ο Πάνος που του την είπα πιο πάνω(μπερδεύτηκα ήδη) .. θυμάσαι που είχε και ένα packet που σου απαντούσε αυτόματα? πήρες ποτέ QSL κάρτα από αυτό? Θυμάσαι?
(ρωτάω γιατί ακόμα την περιμένω).
73, SV1COX.

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη λάθος, 29493 (συν πλην 20Khz) αν θυμάμαι καλά...

bubis

Ανώνυμος είπε...

sorry cox, τώρα μαθαίνω τις εντολές του dos, έχω ένα πρόβλημα! Όταν πάω στην command line και δίνω εντολές, εκεί μου βγάζει κινέζικα! Πήγα στο HKEY_LOCAL κλπ να αλλάξω τιμή... αλλά μάταια έγραφε chpc 737 που είναι ελληνική γραμματοσειρά!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμάμαι συχνότητα , έμπενα όμως με το ελληνικό το μικρό (20-25W) και κάθετη σχετικά έυκολα. Και VHF με το TR-751 πάλι δηλαδή 20W άρα πάλι σχετικά εύκολα (αν και να σου πω την αλήθεια MIR στα HF δεν θυμάμαι κάποιον της σειράς RS θυμάμαι σε HF+V και δεν έχω το logbook εδώ να δω λεπτομέρειες).

Είχε ένα robot packet ο ΜΙR, έκανα επαφή, έστειλα direct δεν πήρα τίποτα πίσω αυτό ρωτάω αν θυμάσαι.

73, Πάνος, SV1COX

Ανώνυμος είπε...

ε? δεν ξέρω Μπούμπη με τα διαφορετικά λειτουργικά και τους browser έχω χάσει και εγώ την μπάλα.
Δεν ξέρω να σε βοηθήσω.

Πάνος, cox

Ανώνυμος είπε...

Να μάθεις cw πρώτα χρειάζεται Πάνο, ήταν η γλύκα του MIR...

Ανώνυμος είπε...

Πάνο θυμάσαι ταχύτητα που έδινε ο MIR? ή είχεις έτοιμα τα περάσματα απο περιοδικά (CQ, QST κλπ)και απλά τσέκαρες απ' τον ήχο ότι αυτός ήταν ο satelite?

bubis

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμάμαι HF στον MIR Μπούπη. Δεν σημαίνει ότι δεν έιχε Uplink εκεί απλά δεν το θυμάμαι.

Συμφωνώ, μόνο cw κάνω ανέκαθεν στα άλλα πειραματίζομαι και αυτό ελάχιστα.

(είμαι και δυσλεκτικός).

Την κάνω τώρα γιατί το πρωί εχουμε αγώνα :) Αν θέλεις βόλτα και εσύ την Κυριακή στείλε email να τηλεφωνηθούμε να κάνουμε και τους σημερινούς δορυφόρους (θα μας τους έχει ο jgw στο πιάτο).

Καλό ξημέρωμα φίλε και χάρηκα.

73, Πάνος, cox

Ανώνυμος είπε...

τι;

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά 20-25 δίνανε νομίζω (αν ενοείς το beacon) αλλά πάλι μιλάς για ακριβώς 12 χρόνια πριν αν θυμάσαι μπράβο σου :)

κλείνω πριν με κλείσει.

73!

Ανώνυμος είπε...

αστα να πάνε Πάνο. Τι ωραία ήμασταν χωρίς μετανάστες. Καλόν ύπνο. Νάσαι καλά - bubis

Ανώνυμος είπε...

θα προσπαθήσω να έρθω και εγώ στον Υμμητό. Αν όχι αυτή τη φορά την επόμενη. Εκεί βέβαια επωνύμως, όπως και σε διάφορα φόρουμ π.χ. hamradio.gr
Πάνο το γκροπύ των Yahoo με τους Έλληνες είναι το sv-amsat. Χρειάζεται πρώτα να γίνεις μέλος του yahoo και ύστερα αυτού του γκρούπ.
Πάνος

2Μδης είπε...

Εδώ ζούμε μεγάλες στιγμές!
Το Σάββατο άφησα το blog, με τον Πάνο να λέει ότι τα ανώνυμα post τα προσπερνάει, και σήμερα Δευτέρα βλέπω να καλεί σε ουζοκατάνυξη τουλάχιστον δυο ανώνυμους, μετά από διάλογο που καταλήγει ότι, για την χαμηλή ταχύτητα του beacon φταίνε οι μετανάστες;;;;;;;;;
'Ημαρτον!

(Η θέση μου για το θέμα της ανωνυμίας στο blog υπάρχει στο μήνυμα "καλωσήρθατε κλπ" στην αρχική σελίδα. Δεν έχω αλλάξει άποψη επ΄αυτού)
Για τον φίλο που με χαρακτηρίζει ως "αγοραφοβικό", αστειευόμενος: Μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι η επιλογή μου τότε, να γράφω ως 2Μδης και όχι ως sv1bjy, ήταν για να μην κατηγορηθώ ότι γράφω για να αυτοπροβληθώ. Κάποιος ανώνυμος δεν προβάλει τον εαυτό του αφού παραμένει αφανής. Δεύτερος λόγος ήταν ότι ήθελα να επεκταθώ και σε άκρως τεχνικά θέματα, κατασκευές κλπ χωρίς να κατηγορηθώ ότι ψάχνω για πελάτες, αφού έχω επαγγελματική σχέση με τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά. Λυπάμαι που το γράφω, αλλά έχω ακούσει τέτοια σχόλια για συναδέλφους που πήγαν να προσφέρουν και στο τέλος βρήκαν και τον μπελά τους από τους συνήθεις κακόπιστους που κάνουν ανέξοδη κριτική στα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσω ότι η ανωνυμία είναι αποδεκτή στη σφαίρα των bloggers. Ο κάθε υπεύθυνος μιάς σελίδας, φροντίζει να σβύσνει τυχόν προσβλητικές ή αλλές ανεπίτρεπτες εκφράσεις. Εάν κάποιοι θέλουν να επιβάλουν την κατάργηση της επωνυμίας στα Blog ματαιοπονούν. Στο κάτω-κάτω γιατί να αλλάξει ή μορφή των Blog? Μπορούν να δημιουργήσουν ελεύθερα ένα γκρουπ στο yahoo, ένα φόρουμ, ή κάποια προσωπική τους σελίδα με τους όρους που θέλουν.
Κύριε που γράφεις σε greeklish εντύπωση μου έκανε η άρνηση σου για qso. Διότι πιστεύω τα qso είναι η πεμπτουσία του χόμπι και πάντα επιβεβαιώνονται με την αποστολή κάρτας. Εδώ χόμπι κάνουμε just for fun.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

"Ο κάθε υπεύθυνος μιάς σελίδας, φροντίζει να σβύσνει τυχόν προσβλητικές ή αλλές ανεπίτρεπτες εκφράσεις."

Ακριβώς εκεί νομίζω και εγώ είναι η ισορροπία.

Τώρα Γιάννη οκ εσύ την επόμενη φορά που θα δεις κάποιον εδώ στις 2 να παραμιλάει για κοκόρια (το κάνει δεν το κάνει για αστείο) αγνόησέ το ως κατάσταση, ρίξτου και κανένα έξυπνο βρισίδι και άντε για ύπνο.

Το sms προφανώς δεν το πήρες ποτέ. Επειδή προφανώς δεν πήρες και το email (υποθέτω κάποιο τεχνικό πρόβλημα έχουν εδώ τα pc μου) ένα SMD εξάρτημα (μόνο ένα) ήθελα να σε παρακαλέσω να μου κολήσεις και στα τρία μυνήματα που χάθηκαν στο υπερπέραν.

Πάνο, αν το επιτρέψει ο admin προκειμένου να μην μπλέκουμε με τηλέφωνα κλπ θα συμφωνήσω μια ώρα με τους 2 Δημήτρηδες και θα κλείσουμε ενα ραντεβού από εδώ για Μοναστήρι Αστερίου.

(πάντα ήξερα και ξέρω ποιος είσαι φίλε τα άσχετα μαθήματα blogologias με εκνευρίζουνε λίγο :))

Θα τα πούμε από κοντά ελπίζω.

73, Πάνος, SV1COX

2Μδης είπε...

1ον. Δεν εκνευρίζομαι εύκολα για να αρχίσω να βρίζω κάποιον επειδή μιλάει για κοκόρια, κουνέλια, ασβούς, νυφίτσες....
2ον. Πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει να πει οτιδήποτε ας το πει αλλά με ωραίο τρόπο. Το πολύ να του γράψω κανά ποιηματάκι...
3ον. Σβήνω ή δεν δημοσιεύω εμφανώς κακοήθη σχόλια που αναφέρονται σε συγκεκριμένα άτομα.
4ον. Τα σχόλια που γράφονται σε ανάρτηση που η δημοσίευση της έγινε πριν από 14 μέρες και πλέον, καθυστερούν για να πάρουν έγκριση. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να ενημερωθώ και να απαντήσω σε σχόλιο που έγινε πχ σε ανάρτηση του Οκτωβρίου. Δεν είναι εύκολο να διαβάζω όλα τα σχόλια κάθε μέρα από καταβολής σάιτ...
5ον. Καταλαβαίνω ότι κουράζεσαι να συζητήσεις για τα "μπλογκικά" αλλά αφού κάνεις κάποια παρατήρηση θα πρέπει να πάρεις και απάντηση.
6ον. Δεν θέλω να κάνω
περισσότερες "υποδείξεις" άλλωστε η χρήση από όλους γίνεται μέσα σε καλά πλαίσια πλην αμελητέων εξαιρέσεων.
7ον. Το σκεπτικό μου είναι ότι στον παρόντα χώρο είμαστε μια παρέα με κοινά ενδιαφέροντα και συζητάμε όσα θα συζητάγαμε αν βρισκόμαστε κάπου και πίναμε καφέ.
8ον. Μου έχουν δημιουργήσει άσχημη εντύπωση υποδείξεις που μου έχουν γίνει σε παραπλήσια γκρουπ, όπως να μην γράφω στα ελληνικά αλλά σε γκρήκλις, με αποτέλεσμα να ρίξω μαύρη πέτρα (black stone!)στα συγκεκριμένα ραδιοερασιτεχνικά γκρουπ και να γράφω μόνο εδώ! Δεν θέλω να πράξω εγώ το ίδιο στους αναγνώστες ή σχολιαστές του χώρου.
10ον. Άτομα που έχουν γράψει κατά καιρούς σχόλια ανώνυμα, μου έχουν γνωστοποιήσει την ταυτότητα τους στην διεύθυνση μου. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που αναγκάζουν κάποιον να πει την γνώμη του χωρίς να δηλώνει όνομα ή λογαριασμό. Βεβαίως και κάποιος δεν είναι αναγκασμένος να τους απαντήσει...
11ον. Απαντάω ΠΑΝΤΑ, αν κάποιος δεν πάρει απάντηση ας επαναλάβει.
12ον. Όχι μόνο ένα, χίλια ένα smd αν θες να κολλήσουμε Πάνο με τον θερμό αέρα ευχαρίστως να έρθεις να το κολλήσουμε... (Ή όποιος συνάδελφος θέλει βοήθεια...)

Ανώνυμος είπε...

Οπωσδήποτε θα έρθω Γιάννη γιατί αν επιχειρήσω θα το σακατέψω (ο μίκτης του ROCKMITE είναι αλλά το περιμένω ακόμα να έρθει -μετά τις 15/2 είπανε).

Σε ευχαριστώ.

Πάνο μίλησα με τον jgw και αναμένουμε να δει περάσματα κλπ. ώστε να κλείσουμε και το ραντεβού.

Μακάρι να μπορείς αλλά αν πάλι δεν μπορέσεις δεν χάθηκε νομίζω και ο κόσμος, θα επαναλάβουμε.

73, Πάνος, SV1COX

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ & ευχαρίστως να ασχοληθούμε με το χόμπι και όχι με την μπλογκολογία.
Κάποια προβλήματα με τον Η/Υ δεν με αφήνουν να έχω συχνή πρόσβαση, ελπίζω ναθεραπευθούν σύντομα.
Πάνος

sv8gke είπε...

Δυο μέρες ελειψα και πήρε φωτιά το μπλογκ,μισή ώρα έχω που διαβάζω και δεν έβγαλα άκρη ακόμη.
1.Οταν κανονίσετε εξόρμηση στα βουνά πείτε μου και εμένα να βγω εδώ από την λευκάδα μη τυχόν και ακουστούμε.
2.Μπούμπη δεν είμαστε εμείς ρατσιστές,αυτοί είναι ΖΑ
3.Πολλοί ανώνυμοι "καρφώνονται"από μόνοι τους,δεν χρειάζεται να υπογράψουν.
4.Επιμένω στην εκδήλωση του Ριου δεν έγινε καμία ενημέρωση σε κανέναν.Επικοινώνησα με τον σύλογο της Πάτρας και μου επιβεβαίωσαν ότι ούτε email έλαβαν,ούτε στα τοπικά μέσα ανακοινώθηκε κάτι.Μετά την εκδήλωση μαθεύτηκε ως είδηση από τα κανάλια.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη καλά εισαι!!
Το εχω δει πολλες φορες στο Ιντερνετ αυτο το εργο και σε αλλες εκδοχες πολυ χειροτερες απο εδω που στο κατω κατω συμφωνω οτι ειναι ενα blog και επιτρεπει την ανωνυμια οπως πχ την δημιουργία χρηστών -οντοτητων με ονομα και επιθετο πολλες φορες σε forum που απαιτουν εγγραφη για να λενε αυτα που εμεις δεν εχουμε το θαρρος να πουμε κτλ κτλ ενω εμεις εμφανιζομαστε να εχουμε την αντιθετη αποψη επισημως... Γιαυτο εχω μια παραξενια με την ανωνυμια.
Δεν ζητω απο το blog να καθιερωσει αλλους κανονες σε αυτο εξηγουμε. απλα μιλαω για προσωπικες επιλογες του καθενος. Παρτε πχ τον SV1GSU ειχε καποιες ενστασεις βγηκε δημοσιως και τις ειπε. Εγω αυτο το θεωρω παληκαρισσιο αντι να αφηνει υπονοουμενα. Μιλαω για προσωπικες επιλογες και σταση ζωης. Καθαρα οχι για κανονες.

sw1jgw

sv8gke είπε...

Δημήτρη καλημέρα,καλά είμαι αν και έχει αρχίσει το τρέξιμο με το qrl αλλά τι να κάνουμε!!!
Αποδέχομαι το μπαντ πλαν των μπλόγκς,που δέχεται την ανωνυμία,απλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω πλην ελαχίστων εξαιρεσεων.Σε θαυμάζω που κάθησες και διαβασες το κατεβατό του άλλου με τα γκρικλις,δεν θα το έκανα ποτέ,με πιάνει πονοκέφαλος και σε τελική ανάλυση αγαπάω την ελληνική γλώσσα(όσο και αν την κακοποιώ με την ορθογραφία μου καμιά φορά).
Προτιμώ να γίνομαι το μαύρο πρόβατο πολλές φορές λέγοντας αυτό που νιώθω και το έχεις διαπιστώσει από τα γραφομενά μου,παρά να δημιουργήσω ένα φανταστικό ήρωα,να κρυφτώ από πίσω του και να βγάλω τα απωθημένα μου κάνοντας άνέξοδη κριτική που λέει και ο Γιάννης.
73 Μιχάλης
ΥΓ.Πάντως έχω τσιμπήσει καναδυό διπλοθεσίτες εδώ...χε χε χε

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη στηλε ενα στοιχειο επικοινωνιας στο mc90606@hotmail.com γιατι ανεβαινουμε συχνα στη πεντελη με μικρες yagi στα 2μ και στα 70cm allmode οριζοντια πολωση, μηπως κανουμε κανα qso γιατι οσες φορες ανεβηκαμε ηταν νεκρες οι 2 μπαντες
sw1jgw

2Μδης είπε...

Μιχάλη, από τη θέση του κανονικού σταθμού (όχι από το χωράφι) τι πιθανότητες έχουμε να ακουστούμε; Τι κεραία έχεις εκεί;;

sv8gke είπε...

Δυστηχώς Γιάννη στο σπίτι δεν έχω κεραία,καθότι είμαι φιλοξενούμενος υπό του πατρός μου ο οποίος απεχθάνεται τα πάσης φύσεως αλουμίνια.Μέσα από την πόλη έκπεμπα στις αρχές που είχα έρθει Λευκάδα,από τα γραφεία του συλλόγου με μηδενικό υψόμετρο.Σε συνθήκες δυνατού τρόπο μίλαγα ταυτόχρονα με αθήνα,ναυπλιο και κρήτη με καλά σήματα.Σύντομα θα ξαναβάλω μια κεραία στο σύλλογο,οπότε θα μπορούμε να δοκιμάσουμε.Προς το παρόν μόνο το χωράφι έχω για βάση και το βουνό για portable
73Mιχάλης

2Μδης είπε...

Να σου φτιάξω μια 12άρα να τη βάψεις απόχρωση τριανταφυλλιάς;;
Άσε που υπάρχει κι άλλη εναλλακτική: Θα πεις του φάδερ ότι σε προσυλήτησε μια αίρεση που ευαγγελίζεται την επικοινωνία με το Υπέρτατο Όν μέσω της κεραίας που πρέπει να στήσετε. Ότι είναι ο μόνος τρόπος να διαφύγετε του επερχόμενου αρμαγεδώνα κλπ. Για να γίνεις πιο πειστικός άρχισε να φτιάχνεις μια διαστημική κιβωτό και βεβαίωσε τον ότι πριν διαφύγετε θα σφάξετε όλους τους απίστους... Θα χαρεί!

sv8gke είπε...

Το μόνο που με σώζει είναι να του μιλήσω για τα eme qso και ότι μας φέρνουν πιο κοντά με τα επουράνια,αλλά δεν ψαρώνει,θα μου πει πάλι ότι το μόνο που μπορώ να περιμένω από ψηλά με την κεραία μου ειναι κανένας κεραυνός!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα! Κανείς δεν ξέρει τίποτε για ... το ΡΙΟ.

Και τώρα στην Αλεξανδρούπολη που καλέσαμε όλο το κόσμο και με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους στα HF, VHF & Internet & emails, τελικά δεν ήρθε κανείς !!!.

Και για το D-START και τη χορηγία που πήρε η ΕΕΡ από το ίδρυμα ΛΑΤΣΗ που γράφτηκε και στο SV-NEA,
απο τη Πάτρα μεριά, δεν το διάβασε κανείς!!!
Σύμπτωση; Διαβολική!

73 SV1HER Σωτήριος Βανικιώτης

sv8gke είπε...

Οντως για το Ρίο κανείς δεν ήξερε τίποτα,όλοι το μάθαμε εκ των υστέρων....το να καλούσε η ένωση 1-2 άτομα από τον τοπικό σύλλογο(ΕΡΔΥΠ) δεν ήταν και τόσο δύσκολο.

Οσον αφορά την Αλεξανδρούπολη από ολόκληρη ένωση ένας πήγε και λογικό είναι όταν η εκδήλωση γίνεται εργάσιμη ημέρα και η απόσταση ξεπερνά τα 700κμ για τους πιο πολλούς από εμάς.

D-START........σαφώς και το διαβάσαμε στο περιοδικό,δεν είδαμε όμως καμία αναφορά για τις θέσεις εγκατάστασης και τις περιοχές κάλυψης,πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είχατε κάνει,για να γνωρίζουμε και εμείς σαν μέλη της ενωσης αλλά και οι άλλοι σύλλογοι για το δίκτυο,αφού όπως αναφέρεται στους στους όρους της χορηγίας στο δίκτυο αυτό θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ραδιοερασιτέχνες.Με βάση αυτό τον όρο σαφώς και μας ενδιαφέρει το που θα τοποθετηθεί ο κάθε επαναλήπτης και τι εμβέλεια θα έχει και πόσους θα εξυπηρετεί και αν η περιοχή που εξυπηρετεί είναι σεισμογενής ή δασική κλπ.Γιαυτό το λόγω υπήρξε και η διαμαρτυρία,όταν διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι επιλέξατε την Ζάκυνθο για την τοποθέτηση του επαναλήπτη,ενώ η περιοχή πχ του Αίνου-Κεφαλονιά είναι αποδεδειγμένα σαφώς καλύτερη και με μεγαλύτερο ευρος κάλυψης.

Προσωπικά δεν με αγγίζει καθόλου το θέμα d-start,και γενικότερα οι πάσης φύσεως αναμεταδότες,λινκ v-u και όλα τα συναφή,αλλά μιας και το ανέφερες θεώρησα ότι έπρεπε να πω την αποψή μου για το θέμα.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

εγώ θα πάρω D-END!!

Ανώνυμος είπε...

.-

sv8gke είπε...

Και για το D-START και τη χορηγία που πήρε η ΕΕΡ από το ίδρυμα ΛΑΤΣΗ που γράφτηκε και στο SV-NEA,
απο τη Πάτρα μεριά, δεν το διάβασε κανείς!!!
Σύμπτωση; Διαβολική!

73 SV1HER Σωτήριος Βανικιώτης


Οπως καταλαβαίνεις συνάδελφε από εσένα το έκανα copy-paste to D-START, εξάλλου βλάχοι είμαστε εμεις οι επαρχιώτες....μη ζητας και πολλές γνώσεις!!!

Ολα αυτά αγαπητέ Σωτήριε σε περίπτωση που είναι δικό σου το ανώνυμο σχόλιο,ειδάλλως γράψε λάθος!!!
- - ... ...- -
Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Ayto pou eixe eksisou megalo endiaferon gia tous paratirites den itan i mi-symmetoxi (alloste opos diavasa kapou apo ton sv1cox, o kathenas.. opos mporei, analoga me tous porous pou exei kai to xrima pou diathetei) alla i moudiasmeni antidrasi apo tis "kassandres" pou mexri kai mia mera prin opos me pliroforisan, ta evlepan skoura ta pragmata gia ton sx7iss. Aneksantliti elliniki mirla: pou o enas parakalaei na psofisei i katsika tou allou. Vre de pate ston agyristo leo ego !

sv1cox me ekanes kai katevasa to sota general rules manual.. Leei kapou pos i access den prepei na einai motorised :)))
Alitheia ti kanate ? Den nomizo pos grapsate kati.

To kako einai pos to sota den "pantreyetai" eykola me tous LEO sats -kata tin gnomi mou- gia enan logo: giati o doryforos orizei to programma sou ki oxi esy ayto. Prepei na kanoniseis tin eksormisi sou kai ton rythmo sou, oste na piaseis koryfi kai na eisai QRV akrivws tin ora pou tha pernaei to bird. Antithetws, pisteyo pos HF CW gia enan /P kai QRP stathmo einai monodromos lamvanontas ypopsin tis propagation condx pou exoume kai to varos/ogko pou mporei kaneis na kouvalisei sto vouno ksekourasta.

73

Ανώνυμος είπε...

Φίλε greklish μην επαναλαμβάνεις αυτά που σου μεταφέρουν. Ίσως έχουν αντίθετο σκοπό από αυτόν που φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Οι μόνοι που τα έβλεπαν σκούρα ήταν οι... καλοθελητές. Διότι περίμεναν το πείραμα να πετύχει!
Καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι, στα οποιαδήποτε πειράματα πάντα κάτι μπορεί να πάει στραβά. Σε κανένα πείραμα το αποτέλεμα δεν είναι εγγυημένο 100% Αλλοιώς δεν θα ήταν πείραμα. Το ίδιο ισχύει και για το χόμπι μας. Εάν π.χ. η πραγματοποίηση κάποιας επαφή θα ήταν σίγουρη 1000% τότε κάποιοι ίσως δεν θα την προσπαθούσαν.
Μήπως ήρθε ο καιρός να συναναστραφείς και με άλλους συναδέλφους; Λέω μήπως γιατί βλέπω ότι δεν σου μεταφέρουν κάποια πράγματα σωστά. Δοκίμασε να γνωρίσεις νέους ραδιοερασιτέχνες, να πας σε κάποιο άλλο σύλλογο και που ξέρεις, μπορεί να σου βγεί σε καλό.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω ότι δεν είναι δύσκολο να είσαι qrv σε κάποια κορυφή την ώρα που περνά δορυφόρος. Ας είναι καλά το orbitron και ο συγγραφέας του.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

file pano,

Metefera ayto pou osoi eidame/diavasame apo sygkekrimena atoma niosame ntropi gi akomi mia fora gia ola ayta ta symplegmatika, mikropsyxa onta pou dystyxws exoun kai erasitexniki adeia asyrmatou. Se periptosi pou oloi oi alloi katalavame, eno esy oxi, koitakse tin anartisi tou 2mdi. Dystyxos ki aytos antilifthike oti antilifthika ki ego kai POLLOI ALLOI. Esy profanws den to katalaves. Ta adikaiologita den dikaiologountai.

Episis vlepo pos eides to dvd simera stin enosi ki epanalamvaneis oti eipothike stin ekdilosi: oti i epafi me ton ISS einai ena peirama kai oti den einai eggyimeno 100% oti tha petyxei. Ego katalavaino pos einai peirama. Esy kalo tha einai na katalaveis pos otan den mporoume na ekferoume perispoudasto logo ki otan parousiazoume ksena pragmata ws dika mas, xoris na anaferoume tin pigi, aytomatws ginomaste anaksiopistoi.

Oson afora tous syllogous kai tous filous, me pligoses poly. Etsi akrivws eimai, koukouloforos, se ena skoteino ypogeio, xoris filous (pantws me tin mama mou den meno !!) ki o asyrmatos einai i moni mou epafi me ton ekso kosmo. Klaps ! Ki opote pairno mikrofono.. Me patane ! Klaps !

Na prostheso, oti ayto me to peirama, pou eipothike prin ginei i epafi, to lene oste na yparksei katanoisi apo tous mi-radioerasitexnes se periptosi apotyxias. Ean esy theoreis oti ena point-to-point FM QSO me ton ISS me aystira technical requirements sta opoia apagoreyetai i opoia apoklisi, pou thetei i ARISS, einai ena telecommunication experimental breakthrough, prosvalleis aksious synadelfous oi opoioi pragmatika peiramatizontai kai prosferoun se ayto to hobby gnoseis ki empneysi kai oxi mirla ki eksypnades.

Ta LEO sat passes einai roughly 20 minutes. Ean esy ftaseis koryfi meta ta krisima 20' paei to perasma. Perimeneis gia kapoio epomeno ki an exeis eksoplismo gi ekeino, ok. Kai polles fores den einai eykolo, katholou eykolo na eisai se mia koryfi pano apo mia ora.

Ekeino me tous kalothelites den to epiasa. Eite to diatyposes eironika, eite to diatyposes kyriolektika, it doesn't make any sense.

File Pano, dokimase na min parousiazeis ksena pragmata san dika sou. Pou ksereis, mporei na sou vgei se kalo.

sv8gke είπε...

Γράψε ελληνικά ρε παιδί,μας έβγαλες τα μάτια με τα greklis

Ανώνυμος είπε...

Φίλε greeklish, Καλοθελητές = οι κασσάνδρες που ανέφερες. Τους είπες και μικρόψυχους κλπ. οπότε συμφωνούμε νομίζω. Διάβασα ξανά την αρχική ανάρτηση, ίσως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τί εννοείς σρι. Εάν εννοείς τα απαξιωτικά σχόλια κάποιων στο παρελθόν, αυτούς είπα καλοθελητές.
Το πείραμα είναι και δική μου άποψη για το χόμπι, περιγράφεται άλλωστε και στη σχετική νομοθεσία. Ο όρος πείραμα δεν είναι δικής μου έμπνευσης, δεν συνέταξα εγώ τον νόμο, ούτε τον ορισμό του χόμπι.
Βεβαίως δεν λέω ότι κάνω πειράματα τόσο σοβαρά όσο π.χ. οι Γιάγκι & Ούντα, ούτε έχω παραπλήσιο επιστημονικό υπόβαθρο. Ακόμη και ο σχεδιασμός και κατασκευή μίας κεραίας συρμάτινης, είναι ένα μικρό πείραμα κατά τη γνώμη μου. Αλλά ας μην κολάμε στην περιγραφή, μπορείς να το λες όπως θες, δεν πειράζει.
Εσύ έδωσες μία προσωπική ερμηνεία στη λέξη πείραμα που χρησιμοποίησαν για την επαφή, δεν συμφωνώ αλλά δεν μπορώ να σε πείσω επίσης. Εάν έχεις κάνει δορυφορικές επαφές, έχουν πετύχει όλες; Δεν αντιμετώπισες ποτέ τον νόμο του Μέρφυ; Εγώ θα είχα τρακ ενδεχομένως, ακόμη και αν έκανα απλές επαφές σε psk με πολύ μεγάλο κοινό να παρακολουθεί.
Συμφωνώ επίσης ότι μπορεί να καθυστερήσω ανεβαίνοντας μία κορυφή και έτσι να χάσω κάποια δορυφορική επαφή. Γεγονός που δύσκολα θα μου συνέβαινε την δεκαετία του... 70. Βεβαίως εάν κάποιος γνωρίζει τις δυνάμεις του, ξεκινά ενωρίτερα. Όπως το παράδειγμα του λαγού με τη χελώνα. Όπως ξέρεις για την δορυφορική επαφή δεν χρειάζεται να είσαι ακριβώς στην κορυφή. Απλά το πρότεινε κάπου εδώ άλλος συνάδελφος μέσα στα πλαίσια του sota.
Ειλικρινά δεν προσπάθησα να παρουσιάσω ξένα πράγματα για δικά μου. Ότι γράφω γύρω από το χόμπι, το έχω μάθει από άλλους συναδέλφους, από βιβλία κλπ. Προσωπικά δεν έχω κάνει κάποια ανακάλυψη δυστυχώς.
Αλήθεια γιατί δεν γράφεις Ελληνικά, μπαίνεις από χώρα του εξ/κού ή προτιμάς έτσι;
Αλλά νομίζω αρκετά είπαμε,ας ασχοληθούμε λίγο και με το χόμπι.
Πάνος