Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Es on 2M band...

Σχετικά με το προχθεσινό σποραδικό στα 2Μ, δείτε κιαυτό:
http://www.mmmonvhf.de/propmap.php
Επιλέξτε ημερομηνία, τρόπο διάδοσης (Es) και απολαύστε τα καινούργια γραφικά...

5 σχόλια:

sv8gke είπε...

Σταμάτησα να στέλνω τις επαφές μου στους λεβέντες του mmmonvhf από τις 20/06/2007 καθώς μου διέγραψαν επαφές που είχα στείλει με Es με ισραήλ,Κύπρο,και βόρεια Ιταλία,εκτιμώντας ότι δεν είναι σποραδικό αλλά τροποσφαιρικό.Μαζί με τις δικές μου και άλλου συναδέλφου από Πάτρα που είναι και αρχαιότερος στα 2μ από εμένα.Πιστεύω ότι είμαι σε θέση να ξεχωρίσω το Ες από το τρόπο,αλλά και λάθος να είχα κάνει θα έπρεπε να μου στείλου ένα μαιλ και να μου εξηγούν γιατί το έκαναν.

2Μδης είπε...

Δεν κατάλαβα. Δηλαδή έσβησαν κάποιες κοντινές επαφές με βόρεια Ιταλία, κρίνοντας ότι είναι με τροποσφαιρικό; Ή τάσβησαν όλα μαζί με επαφές σε μεγαλύτερες αποστάσεις;;

sv8gke είπε...

Τα πάντα όλα,καταρχήν δεν ήμουν στο βουνό για να ευνοηθώ τροποσφαιρικά με Β.Ιταλία αλλά μέσα στην πόλη από τα γραφεία του συλλόγου.Εκανα και 3 επαφές με τρόπο τις οποίες και δεν πέρασα στους Γερμανούς.Ο ένας εξ αυτών ήταν ο I6BQI γνωστός και μη εξαιρεταίος για τη δραστηριοτήτα του στα 2μ τον οποίο τον άκουγα για 2-3 ώρες καθαρά με τροποσφαιρική διάδοση.Σε κουβέντα που είχα μαζί του που είπε και αυτός ότι μεταξύ μας ήταν μέσω τρόπο ενω με τους υπόλοιπους Ιταλούς ήταν μέσω Ες.Ηταν καθαρά σποραδικό,άνοιξε για 5-10 λεπτά με σήματα 59+++.Αλλά και οι 2 μας να κάναμε λάθος στα qso ήταν και ο κοινός γνωστός μας από Πάτρα που η εμπειρία του στα 2μ δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Εεεεεε από τότε τους έβαλα μαυρη λίστα γιατί θεωρώ ότι με έθιξε αυτή η συμπεριφορά.....θα μου πεις κακό που τους έκανες!!!! αλλά έτσι ένιωσα έτσι έπραξα.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη καλώς δεν το πήρες κατάκαρδα, τουλάχιστον έπρεπε να σε ειδοποιήσουν για κάποιες διαγραφές. Η αλήθεια είναι ότι κάποια χόμπι υποφέρουν από τους λεγόμενους/φερόμενους "καθαρούς" (purists).
Όποιος όμως κάνει το χόμπι just for fun δεν τα μασάει αυτά.
6146

2Μδης είπε...

Πιστεύω ότι στέλνοντας τις επαφές μας, συγκεντρώνεται υλικό για μελέτη από όλους μας. Μπορούμε να δούμε με τι συνθήκες βγαίνουν οι "ξένοι" και να αρχίσουμε να βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο για παράδειγμα! Ακόμα βγάζουμε συμπεράσματα για την ώρα, την κατεύθυνση των σημάτων κλπ.
Από την άλλη πάλι, έχεις δίκιο να οργίζεσε με την συμπεριφορά τους: Αφού εσύ έκανες την επαφή, έχεις και την πρωτοβουλία να εκτιμήσεις τις συνθήκες κάτω από την οποία έγινε.
Σήμερα είδα επαφή Έλληνα συναδέλφου στα 600+ χλμ να την χαρακτηρίζει Es.
Βέβαια το χειρότερο είναι να κάνεις 5 επαφές και να βγεί κάποιος που έμαθε για αυτές από το διαδίκτυο, από το MSN, το Skype, τον γείτονα... να σου κάνει τον έξυπνο!
Μην νομίζεις ότι δεν γίνονται αυτά...