Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Ποιά Λουφτχάνσα ρε; ο Μήτσος είμαι!

Ανακουφίστηκα! Έμαθα ότι κυκλοφόρησαν φορητά στην AirBand! Θα πουλιόνται κι αυτά ελεύθερα σε κυνηγούς, ψαράδες, και μοναχούς;; Αυτό δεν το έμαθα...


Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να δούμε αν η αγορά ακολουθήσει αυτήν την κατεύθυνση και γεμίσει από φορητά στην AirBand. Σκέψου πηγαδάκια, παράνομα λινκ και κυνηγούς που θα βγαίνουν στις συχνότητες του αεροδρομίου!! Πλάκα θα έχει. Θα μιλάνε οι πιλότοι στον πύργο ελέγχου και θα τους απαντάει ο Μήτσος που θα κυνηγάει τρυγόνια!
Πολύ μου αρέσει που είναι όλα έτσι ελεύθερα. Εγώ πλέον θα συστήνω σε όσους θέλουν ασύρματο να βγαίνουν στην airband όχι στα PMR. Έχουν και μεγαλύτερο φάσμα και θα είναι δύσκολο να τους “ψαρέψουν” να τους κάνουν “ραδιοερασιτέχνες” εκεί μέσα. Στα PMR παραμόνευε ο άλλος σε οχτώ καναλάκια και όποιος αδαής έβγαινε...

25 σχόλια:

The one with no shadow είπε...

Μηηηπως, λέω μήπως εισαι λιιιιγο υπερβολικός?

Οσο και να το ακουω, ειναι αδυνατο να πιστεψω οτι κάποιος την στήνει στα PMR για μια συνδρομή. Εχει πολύ πρακτικότερους τρόπους να βγάλεις λεφτά...

Οσο για την Airband, μηηην στεναχωριέσαι, παίζουν ήδη καμπάνα τα καλύτερα Hits στην μισή Ελλάδα στους 123 MHz wide....
http://sv9ofo.blogspot.com/2009/08/blog-post_8556.html

2Μδης είπε...

Εγραψα εγώ ότι "την στήνει στα PMR ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ";;;
Μάλλον αλλού το διάβασες και το συνδύασες! Και άμα το διάβασες και αλλού σημαίνει ότι ο κόσμος τοχει τούμπανο και μεις... κορώνα στο κεφάλι μας!!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Η AM διαμορφωση ποτε δεν θα πεθανει! Θα τα δουμε ολα μου φαινεται(οχι οτι δεν τα εχουμε δει...)

73 de sw1ixp

The one with no shadow είπε...

"Έχουν και μεγαλύτερο φάσμα και θα είναι δύσκολο να τους “ψαρέψουν” να τους κάνουν “ραδιοερασιτέχνες” εκεί μέσα"

http://2mdes.blogspot.com/2008/09/blog-post_19.html

"Έτσι ο καλός γείτονας που ξελάσπωνε προχθές το NIVA του με πληροφόρησε ότι γράφτηκε σε ένα σύλλογο για να βγάλει άδεια για το CB!"

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ότι σκανάρει τα 8 καναλάκια των pmr διαπιστώνεται εύκολα εάν βρεθείς στην Αθήνα! Αλλά για αυτό δεν τον κρίνει κανείς.
Μπορεί να κριθεί όμως από την ποιότητα αυτών που εκπαιδεύει και από την συμπεριφορά τους στο χόμπι νομίζω.
Επιπλέον σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο σε ισχύ για της τηλεπικοινωνίες (δεν αφορά ραδιοερασιτέχνες) απαγορεύεται η κατοχή και λειτουργία συσκευών που διαθέτουν ευρείας κάλυψης δέκτες (σκανερ) οπότε, οι κάτοχοι και οι πωλητές είναι υπεύθυνοι. Έφόσον τα μηχανήματα που αναφέρατε διαθέτουν σκανερ
6146

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη sv9ofo Μηηηπως, λέω μήπως εισαι λιιιιγο υπερβολικός?
Οσο και να το ακουω, ειναι αδυνατο να πιστεψω οτι στην Airband παίζουν ήδη καμπάνα τα καλύτερα Hits στην μισή Ελλάδα στους 123 MHz wide....
Υπερβάλεις! Αποκλείεται!

SW1NZX Alex είπε...

>>
Επιπλέον σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο σε ισχύ για της τηλεπικοινωνίες (δεν αφορά ραδιοερασιτέχνες) απαγορεύεται η κατοχή και λειτουργία συσκευών που διαθέτουν ευρείας κάλυψης δέκτες (σκανερ) οπότε, οι κάτοχοι και οι πωλητές είναι υπεύθυνοι. Έφόσον τα μηχανήματα που αναφέρατε διαθέτουν σκανερ
>>>

Λες και, στην μεγαλη αυτη χωρα που ζουμε, θα στηριξουν και αυτο το νομο.. Λεφτα να βγαζει ο ελληναρας να τα καταθετει στον 'εξυπνο' μαγαζατορα ειτε μαυρα ειτε με αποδειξη, και ας ειναι και ασυρματο Made in Talebanistan.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο Αλέξανδρε, στη χώρα μας η μεγαλλίτερη πληγή είναι η ατιμωρησία. Σε κάθε επίπεδο.
Στα μικρά κοινωνικά επίπεδα λόγω εγκληματικής αδιαφορίας των υπεύθυνων υπηρεσιών. Στα πολύ υψηλά κοινωνικά επίπεδα λόγω ομερτά μεταξύ 2 κομμάτων.

The one with no shadow είπε...

"Οσο και να το ακουω, ειναι αδυνατο να πιστεψω οτι στην Airband παίζουν ήδη καμπάνα τα καλύτερα Hits στην μισή Ελλάδα στους 123 MHz wide....
Υπερβάλεις! Αποκλείεται!"

Ε τι τωρα, θες και ηχογράφηση? και τα 2 κεντρα εκπομπής που εχουν πιθανότητα να παράγουν την παρεμβολή βλέπουν αιγαίο ντρέτα (ισια). 1 βατ να πατήσεις με λίγο τροποσφαιρικό, καμπάνα θα ακουστεις, δοθέντος του οτι η συχνότητα ειναι πεντακάθαρη. Παλιά λέγαμε οτι με 5 βατ πιάναμε όλο το λεκανοπέδιο. αυτος πατα καμιά 50ρα, και που να τον ακους και /ΑΜ... απο πανω απο την Μικρα θα πιάνει...

takis perreas είπε...

Καλησπέρα!
Με το μπαρδόν δηλαδή αλλά έχω μπερδευτή.
Τι δουλειά έχει το ψάρεμα με την Airband?
Οι ψαράδες δεν βγαίνουν στην Marine?
Μακροβούτια κάνουν τα αεροπλάνα?
Και πως τα ψαρεύεις στον αέρα δηλαδή τα αεροπλάνα?
Βάζεις δόλωμα αεροσυνοδό?
Σιγά-σιγά θα μου πείτε ότι έχουν και αεροπλανοφωλιές και κουρνιάζουν το βράδυ!!!
Κοίτα, χικ, εξελήξεις η επιστήμη κι εμείς βαράμε ακόμα το ...ματσακόνι!!!

Ανώνυμος είπε...

ουγκ!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη sv9ofo Μηηηπως, λέω μήπως εισαι λιιιιγο υπερβολικός?
δεν ακούω τίποτα στους 123 από παρεμβολές μάλον μπαζει η κεραία σου.

The one with no shadow είπε...

Ναι, μπάζει η κεραία του dj-X5 φορητου σκάνερ, του 706 μπάζει και η οριζόντια (που εχει εξ ορισμου 9db εξασθένιση στην κάθετη πόλωση), το 2μετρικό διπολάκι, αλλά αυτό που μπάζει περισσότερο απο όλα ειναι το Advantest 4132 spectrum analyzer μου, με την πτυσσόμενη.

Εχεις δίκιο. Μπάζει....η κεραία μου.

Ανώνυμος είπε...

9db???? μηπως ειναι παραπανω?

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε φίλε που είναι παραπάνω, αφου τα μετράει με το αναλάϊζερ και το πτυσόμενο κεραιάκι.

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The one with no shadow είπε...

δεν βγάζετε την μπούρκα να δουμε προσωπάκι? Ανωνυμα γραφω κι εγω οτι θελω.

Η Log εχει πολύ μικρότερη διαφόροποιηση λόγω της γραμμής μεταφοράς που δουλευει σαν κάθετο trapped δίπολο.


http://img15.imageshack.us/img15/8048/balanis.jpg

σκαναρισμένο απο το Antenna theory 2nd edition του Kostantinos Balanis (wiley 1996)

Ενα συμβατικό δίπολο εχει γυρω στα 30db διαφοροποίηση πόλωσης, οταν τροφοδοτειται (η εξομοιώνεται απευθείας στο σημειο τροφοδοσίας. Στην πράξη, με δεδομένα

>το που κοιτάει η κεραία
>οτι οι παράλληλες γραμμές εξωμοιώνουν capacitive loaded διπολο

η εξασθένιση πόλωσης που η λογαριθμική ενέχει και δοθέντος οτι το μήκος της κεραίας (1.30μ) ειναι λ/2 στην συχνότητα των 123 ΜΗζ, η εξασθένιση πόλωσης ειναι ΠΕΡΙΠΟΥ 9db, συμφωνα ΚΑΙ με το mininec. (κανονικά η κεραία εχει στους 144 πολυ μεγαλύτερο, λογω του shorting stub που έχει στην παράλληλη γραμμή μεταφοράς, αλλά ειναι σχεδιασμένο για τους 144, και ΔΕΝ δουλευει στους 123.

________________________________

όσο για "αφου το μετρά με το αναλαιζερ".


Ειπα γω οτι μετρησα την εξασθένηση πόλωσης της λογαριθμικής μου με αυτό?

Ειπα οτι εμφανίζεται (με 46dbμV) στην οθόνη του spectrum, η Παρεμβολή στους 123. Η ενταση αναφέρεται με το κάθετο πτυσσόμενο κεραιάκι, στην Ταράτσα μου, με το ιδιο το μηχάνημα για Ground plane και την πτυσσόμενη κεραια κάθετη, με ενταγμένο μήκος 60 πόντους, που την κάνει να εχει Ζ 50+j5 στους 123ΜΗΖ.

Ειπα οτι εμφανίζεται και μετριέται. Και το spectrum εχει IF κάτι γιγάκυκλους και ειναι λίγο αδυνατο να ειναι συχνότητα - είδωλο.Επίσης, εξασθενει 10db και όχι περισσότερο με τον Attenuator στα 10db, άρα δεν ειναι ουτε IMD3. Απλά πράγματα.

Εχω πει επίσης οτι ολος ο Ραδιοερασιτεχνικός κόσμος του Ηρακλειου το ξέρει, εχουν ερθει σε επαφή με τον τεχνικό, ο οποιος ειναι συνάδελφος, εχουν ακουσει το σήμα, το εχουν δει με τα δικά τους μηχανήματα.

Εχω χιλιάδες ωρες στα βουνα σε προυπηρεσία σε ραδιοφωνία και τηλεόραση, εχω διαβάσει τόσα βιβλία για ενδοδιαμόρφωση και κεραίες που θα βουλιαζαν το γραφείο σας, και δεν ανεχομαι κοροιδίες απο ανωνυμους.

Γραψτε επώνυμα και με βάσιμες αντιρρήσεις και το συζητάμε.

Το να πεταγεστε ανώνυμα σαν τις "κακιές" και να σχολιάζετε ετσι ανώνυμα τα γραφόμενά μου μόνο την κλάση σας σαν ραδιοερασιτέχνες δεν δείχνει.
Και σαν κατακλείδα, και ακόμα χειρότερα, αντί να κοιτάξετε να προστατευσετε τις συχνότητές μας απο τους παρείσακτους, αναλώνεστε στο να σχολιάζετε τα λεγόμενα αυτών που ΟΝΤΩΣ ενδιαφέρνονται και φωνάζουνε, απο την καρέκλα του γραφείου σας.

Ασχετα αν ο άλλος εχει φαει κάτι ώρες να πιστοποιει το οτι η παρεμβολή ειναι όντως παρεμβολή, εχει διαθέσιμο το όνομα του σταθμου στον οποιοδήποτε μπορεί να επηρεάσει ωστε όντως να συμμορφωθεί, το αναφέρει δημόσια αν και αυτό δεν πιστώνεται σαν θετικό στον επαγγελματικό του ορίζοντα, μονο και μόνο για να προστατευσει τα συμφεροντα της "Υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη".

Αν δεν μπορείτε να βοηθησετε, κατσετε στην ακρη και σταματήσετε να απαξιώνετε αυτους που προσπαθουνε.

Αλλά ναι, εμας μας ενδιαφέρει μόνο το να διχαζόμαστε με τους 150 συλλόγους μας. Δεν μας ενδιαφέρει να σταθουμε ενωμένοι απέναντι στις πραγματικές απειλές.

Ενωσα τα 2 ποστ σε ένα, εξ ου και οι διαγραφές.

2Μδης είπε...

Καλημέρα! Καλά έκανες και το διευκρινίζεις στην τελευταία σειρά ότι μόνος σου διέγραψες τα σχόλια σου. Θα νόμιζαν ότι έπεσε από εμένα "τσεκούρι". ΗΙ

The one with no shadow είπε...

καλημέρα και σε σένα, φίλε Γιάννη.

Εχω κάπου άδικο οταν φωνάζω για τα όποια προβλήματα στα οποια πρέπει να εστιάσουμε?

SW1NZX Alex είπε...

SV9OFO οι φωνες δε κανουν κατι παρα να βγαζει ο καθενας το αχτι του με οποιονδηποτε τροπο. Σκοπος, ομως, ειναι η ενεργεια που εξαντλειται σε φωνες και πληκτρολογησεις, να χρησιμοποιηθει σε πραξεις. Κατι που επισης σπανιζει.. :)

2Μδης είπε...

Και βέβαια πρέπει να εστιάζουμε στα ραδιοερασιτεχνικά, Γιάννη. Συμφωνώ!
Το ραδιοερασιτεχνικό πρόβλημα που με απασχολεί βεβαίως τώρα είναι μήπως και καταφέρω επαφή MS τις επόμενες ώρες...

2Μδης είπε...

Αλέξανδρε μάλλον γράφαμε μαζί... Καλημέρα και σε σένα!

SV1HER Sotirios Vanikiotis είπε...

Καλημέρα.
Προσυπογράφω τα γραφόμενα του Ιωάννη SV9OFO για τις παρεμβολές και στην AIRBAND και στα 2 μέτρα.
Έχει δίκιο 1.000 τα 100.

Έχει γίνει σχετική καταγγελία και για τις παρεμβολές στο R3 στη Κρήτη.
Δυστυχώς "αλλοι" δεν κάνουν καταγγελίες ... αλλά το συζητάνε και μέχρι εκει. Έπρεπε να κάνει καταγγελία Αθηναίος ραδιοερασιτέχνης, γιατι οι Κρητικοί (ραδιοερασιτέχνες) καταγγελία δεν ... θα κάνουν.

The one with no shadow είπε...

Οχι μόνο δίκιο εχω, αλλά με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΕΤΤ 38111/Φ386 απεστάλη σε 13 ραδιόφωνα κλήση προς συμμόρφωση με προδιαγραφές, ανάμεσα στους οποιους δεσπόζει ο... γνωστός αγνωστος.

Εχω μια κόπια διαθέσιμη εδω.