Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Αχ Γιάννη μου το μαντήλι σου...

Αγαπητέ Γιάννη SV9OFO,



Καθυστερημένα, και με συγχωρείς για αυτό, σου απαντώ στο χθεσινό σχόλιο σου (10 Νοεμβρίου 10:23)…

ΑΔΕΡΦΙΚΑ...

Σε ευχαριστώ που με θεωρείς αδερφό και συνάδελφο, ευχαριστώ επίσης για τις συμβουλές σου. Μου δίνεις έτσι την ευκαιρία αδερφικά και συναδερφικά να σε συμβουλέψω και εγώ…

ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ...

Γιάννη μου Γιάννη μου, ψάχνοντας στο google για δημοσιεύματα σχετικά με το ψευδώνυμό μου, είδα ότι στο ιστολόγιο σου κάποιος ανώνυμος έδινε πληροφορίες για το ύψος μου «1 και 60 με τα χέρια ανάταση!». Να σε πληροφορήσω επομένως πρώτα από όλα (για να πληροφορήσεις και εσύ το αναγνωστικό σου κοινό με το οποίο πραγματεύεστε τέτοια θέματα) ότι το ύψος μου είναι διαφορετικό. Δεν έχετε υπολογίσει κάτι σημαντικούς πόντους, τους οποίους είμαι βέβαιος ότι θα θέλατε να εκτιμήσετε, στην παρούσα φάση όμως δεν ευκαιρώ…

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;

Αγαπητέ Γιάννη, διαπίστωσα μεταξύ άλλων και για γνωστή συνάδελφο που κοσμεί τον ραδιοερασιτεχνικό χώρο κατά γενική ομολογία, να αναφέρεται στο αξιόλογο ιστολόγιο σου ότι «ακόμα δεν βγήκε από το αβγό και έχει γνώμη». Να σημειώσω εδώ ότι γνώμη δικαιούνται να έχουν όλοι, και αυτοί που κατά την εκτίμηση του σχολιαστή σου ξεπήδησαν μόλις από το αβγό και αυτοί που (συγκρινόμενοι με την παραπάνω συνάδελφο) είναι ακόμα σε υγρή μορφή

Σύστησε λοιπόν στο σχολιαστή σου να βγάλει την μαύρη κουκούλα και να συνεχίσει να σχολιάζει επώνυμα. Με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο θα δούμε και το ραδιοερασιτεχνικό του υπόβαθρο -όπως και κάποιων άλλων βέβαια- και θα συγκρίνουμε.

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ;;;;;

Γιάννη μου διάβασα και κάτι που με πίκρανε. Τα υπόλοιπα τα προσπερνώ γιατί εκτιμήσεις ανάλογα με το μπόϊ, τα μαλλιά, το πάχος κλπ πολιτισμένοι άνθρωποι δεν τα κάνουν. Μόνο κάτι αγενείς υπανάπτυκτοι που βρίσκουν καταφύγιο σε ιστολόγια σαν το δικό σου –χωρίς να θέλω να χαρακτηρίσω εσένα προσωπικά, που σε σέβομαι αδερφικά και συναδερφικά όπως και εσύ εμένα- και σε κανα δυο άλλα. Με πίκρανε λοιπόν, Γιάννη μου, αυτό που έχει γραφεί στο χώρο σου, ότι εποφθαλμιώ τα ταμεία της ΕΕΡ!!!!! Αυτό –Γιάννη μου- σηκώνει πολύ κουβέντα, ενέχει συκοφαντική δυσφήμηση για το πρόσωπό μου και δεν το σχολιάζω από εδώ θα βρούμε άλλον δρόμο να το συζητήσουμε…(Φίλοι-φίλοι…)

ΠΡΟΣΚΕΙΣΕ;;;

Αδερφέ Γιάννη, με συγκινεί η θέληση σου να τους δεις όλους ενωμένους, να σε συμβουλέψω λοιπόν επ αυτού: Όταν θες να τους δεις όλους μαζί δεν διασπείρεις ότι ακούς χωρίς να το αξιολογήσεις τουλάχιστον με την λογική. Παράδειγμα: Γράφεις λοιπόν για την ΕΕΡ ότι κάποτε για να γίνεις μέλος έπρεπε να έχεις υπογραφές από δυο μέλη της. Αυτό το κάποτε Γιάννη μου, πάει καμιά δεκαριά; Δεκαπενταριά χρόνια! Και δικαιολογημένα δεν ξέρεις βέβαια γιατί απότι λες, εσύ ΔΕΝ ανήκεις στην ΕΕΡ αλλά «πρόσκεισε» στον τοπικό σύλλογο. Και καλά κάνεις.

1η απορία Γιάννη μου: Πιστεύω να είσαι μέλος κανονικά και όχι μόνο να «πρόσκεισε». Γιατί θα πρέπει αυτούς που πιστεύουμε ότι μας εκπροσωπούν να τους στηρίζουμε και ηθικά ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Τρέχουν οι άνθρωποι για εμάς. Όποιοι κι αν είναι αυτοί! Πρέπει να βάζουμε το «ξερό» μας στην τσέπη και να βοηθάμε, όχι μόνο φιλοσοφία Γιάννη μου

2η απορία Γιάννη μου, συναδερφικά πάντα: Το καταστατικό του συλλόγου που πρόσκεισε το έχεις διαβάσει καλά; Μήπως –λέω εγώ τώρα- στο άρθρο 5 παράγραφος α’ λέει ότι για να γίνεις μέλος πρέπει να έχεις «σύσταση από τρία τακτικά μέλη»;;; Αν διαφωνείς λοιπόν Γιάννη μου, ασχολείσου με τον σύλλογο στον οποίο ανήκεις και διαδήλωσε σθεναρά ότι θέλεις να καταργηθούν τέτοια άρθρα, και μετά έλα να κάνουμε και ραδιοερασιτεχνική ιστορία για το παρελθόν της ΕΕΡ.

Παρεπιπτόντος να σου πω ότι εμένα όταν με πρότειναν δυο μέλη το 1989 για να γραφώ στην Ένωση μου είπαν «Πρόσεχε κακομοίρη μην μας εκθέσεις! Είμαστε οικογένεια πλέον, ότι θέλεις να μας ρωτάς…» Επομένως δεν διαφωνώ και τόσο.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...

Εσύ όμως μιας και διαθέτεις και ιστολόγιο πρέπει ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ κιόλας να αρχίσεις τον ανένδοτο αγώνα για τον εκδημοκρατισμό του συλλόγου σου! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!



Γιάννη, αγαπητέ συνάδελφε! Βλέπω στο ιστολόγιο σου αλλά και στο δικό μου να επαναλαμβάνεις τον διακαή πόθο σου να δεις τεχνικά θέματα. Έψαξα όμως στο δικό σου και δεν βρήκα ούτε ένα!

Αντίθετα βρήκα αναφορές για το δικό μου ιστολόγιο διανθισμένες με σχόλια ανωνύμων σαν τα παραπάνω περιγραφόμενα, διόλου τιμητικές για συναδέλφους μας και μάλιστα με την δική σου έγκριση! Χαίρομαι λοιπόν που βλέπω ότι μπορεί να είμαστε αδέρφια και συνάδερφοι αλλά, πάνω απόλα –Εύγε!- είσαι αντικειμενικός -και πάλι εύγε- και δίνεις την έγκριση σου ακόμα και σε συκοφαντικά σχόλια όπως αυτά που με συνδέουν με τα ταμεία της ΕΕΡ. Θυμίζω εδώ ότι κανέναν θεσμικό ρόλο και καμία σχέση με τα εν λόγω ταμεία δεν έχω, είμαι απλά τακτικό μέλος, οπότε περιμένω να μάθω πως ακριβώς με συνδέετε…



Αυτά Γιάννη μου, και μην παρεξηγείς τα γραφόμενα μου, μπορεί να διαφωνούμε κάπου αλλά η αδελφική και συναδελφική αναγνώριση είναι αμοιβαία!



Φιλικά πάντα ο αδελφός και συνάδελφος σου!
SV1BJY

Υ.Γ. Αυτά... μεταξύ μας!

7 σχόλια:

2Μδης είπε...

Χαίρομαι Γιάννη μου, που αμέσως πήγες στο ιστολόγιο σου και διέγραψες τα επίμαχα σχόλια. Μπράβο!
Αν παρόλα αυτά τα χρειαστείς -ή όποιος συνάδελφος- τα έχω αποθηκευμένα εγώ, γιατί πέρασε από το μυαλό μου ότι θα τα διέγραφες...

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
2Μδης είπε...

Ακριβώς, τα σχόλια διεγράφησαν σε ανύποπτο χρόνο σήμερα, ενώ ήταν εκεί από τις 22 Οκτωβρίου 11:52μμ

Δεν σε είδα να απαντάς στο ψητό όμως όπως λες. Αντίθετα πήρες μπάλλα και θυμήθηκες τι έκανε κάποτε η ΕΕΡ. Κατά παράξενο τρόπο πολεμάς για την ενότητα όπως λες, αλλά συζητάς για τον κοινό σας καημό με τον "ανώνυμο" το τί γινότανε κάποτε στην ΕΕΡ.

Τώρα για το 3ο και για το 13ο σχόλιο αν δεν το διαβάσαμε να μας συγχωρείς. Να είσαι πιο σαφής και εντός θέματος να τα διαβάζουμε.
Αν αποπάνω σου γράφουν ότι κάποιος έχει σχέση με τα ταμεία και εσύ γράφεις για τον Κολοκοτρώνη καιένα κατεβατό για τις μπάντες που θα μας πάρουν για κινητή τηλεφωνία...

Για το σύλλογο σας χαίρομαι που είναι όλα τόσο δημοκρατικά, ασχολείσου λοιπόν με αυτόν και άσε το τι γινότανε πριν είκοσι χρόνια στην ΕΕΡ. Κλείσε πρώτα χρόνο στο δικό σου σύλλογο και βλέπουμε...

takis perreas είπε...

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός στην Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάντια γιατί ενώ αναγράφεται ρητά στον κανονισμό του Ραδιοερασιτέχνη ότι ο Ραδιοερασιτέχνης δεν πολιτικολογεί, δεν θρησκειολογεί και όλα τα εις «»»γει»»»γενικότερα, τίποτα δεν τηρείται!
Και με τον TA θα μιλήσουμε και με τον ZA θα μιλήσουμε και θα τους πούμε και dear OM!
Δεν θα κάνουμε εμείς εξωτερική πολιτική μέσα από ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες.
Κανένας δεν διαβάζει, κανένας δεν πειραματίζεται αντίθετα, όλη μέρα και όλη νύχτα δεν γίνεται τίποτα άλλο παρά καταπάτηση του κανονισμού!!
Το υδηπάρεργό μας (hobby) είναι τεχνικό και αυτήν την απαίτηση έχει από εμάς. Παρά τις αντίθετες απόψεις των Ηλιθίων3 (εις τον κύβο) και της επιστολής αυτών, επιβάλλεται να είμαστε και τεχνικοί.
Ατυχώς αυτό το οποίο γίνεται και φέρνω σαν παράδειγμα τους εκτροφείς αμνοεριφίων του 14.285 και του 3.77** είναι η ανταλλαγή μικροφώνων (έλα συ, πάρε συ) ή η hi-fi (!) εκπομπή, ή ανάλυση ποδοσφαιρικών αγώνων και η προπόνηση επί «σκληρού»!
Αν τους ζητήσεις να φτιάξουν έναν ταλαντωτή Hartley για την αγαπημένη τους συχνότητα, χώρια του ότι το όνομα του ταλαντωτή θα τους ακουστεί σαν μοτοσικλέτα, θα πιάσουν το κολλητήρι από την μύτη!!!
Προκαλώ τους αναγνώστες σας και δικούς μου να μου πουν πότε έφτιαξαν για τελευταία φορά έναν δέκτη ανάδρασης (regen receiver).
Οι πλειοψηφία των Ελλήνων Ρ/Ε όχι μόνο δεν έχει φτιάξει αλλά δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται!
Γράφω για κεραίες και για μικροκατασκευές. Ξέρετε στο ένα και μοναδικό σχόλιο για την sloper των 7MHz τι έγραψε ο ανώνυμος σχολιαστής? Κατάφερε σε μία και μόνο πρόταση να μπερδέψει την κεραία με την «βούρτσα»!
ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΩΝ ΞΕΡΟΥΝ!!!
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Καλύπτουν την ημιμάθειά των λοιπόν με ειρωνείες, κουτοπόνηρα σχόλια και λοιπές βλαχομαγκιές!
Θέλουμε να έχουμε τα ιστολόγιά μας και να γράφουμε για το κέφι μας κόβοντας από τον ελεύθερο χρόνο μας?
Και θέλουμε και το κάνουμε!!!
Σε όποιον δεν αρέσει, το κουβαδάκι του και σε άλλη παραλία!
Εμείς είμαστε οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις. Όταν εμείς είμαστε του καφενέ, καθρέπτης μας θα είναι και ο Σύλλογός μας!

Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου Γιάννη.

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.