Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τρεχάτε ποδαράκια μου...

Αυτές τις μέρες όλοι οι σύλλογοι στέλνουν προσκλήσεις για την ετήσια δραστηριότητα τους, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Προφανώς από προχειρότητα στη σύνταξη τέτοιων προσκλήσεων, ξεφεύγουν κάτι μαργαριτάρια άξια παρατήρησης.
Έτσι έλαβα (με διαδοχικές προωθήσεις) μια πρόσκληση συλλόγου ραδιοερασιτεχνών, που καλεί τους συναδέλφους να παραβρεθούν στο "κόψιμο της πίτας".

Κόψιμο: επείγουσα ανάγκη για κένωση του εντέρου που συνοδεύεται από οξύ πόνο.

Ελπίζω να εννοούν την κοπή της πίττας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει οι προσκεκλημένοι να βρεθούν μαζί με κάποιον που έφαγε αρκετή πίτα και να παρακολουθήσουν σε real time τις συνακόλουθες εξελίξεις…
Ενδιαφέρον!

15 σχόλια:

Andreas είπε...

χα χα χα

2Μδης είπε...

Οι οεές θα κόψουν πίττα;

2Μδης είπε...

Tωρα αυτό σεισμός ήτανε ή πέρασε καμιά νταλίκα;

sv8gke είπε...

Εχω αλυσοπρίονο Αντρέα να σου στείλω στο κόψιμο των οεων πιτών.

Ανώνυμος είπε...

μια άλλη εκδοχή είναι να έπιασε κόψιμο την ίδια την πίτα... και να τρέχει! Δεν σας λέω τί έπαθαν αυτοί που ειχαν προλάβει ήδη να φάνε λίγη!
Οπότε ο συντάκτης κυριολέκτησε και θα χρειασθεί να ανακαλέσεις hihi

2Μδης είπε...

Ελπίζω να έχουν δει και άλλοι την πρόσκληση. Δεν είναι προϊόν φαντασίας (όπως άλλα που γράφω...)

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβω, ειναι Αθηναικός,παράρτημα Αθηναικό ή επαρχιακός;

Ανώνυμος είπε...

Αθηναϊκός με έδρα στην επαρχία.

Ανώνυμος είπε...

κόψιμο το [kópsimo] Ο50 : 1. η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του κόβω. α. Tο ~ των δέντρων έγινε με ηλεκτρικό πριόνι. || Tο ~ της τούρτας / της πίτας, εορταστική, επίσημη διαδικασία. β. πληγή από αιχμηρό όργανο: Έχει ένα βαθύ ~ στο χέρι. γ. διακοπή,..

H «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006).

http://www.greek-language.gr/

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=7RGW6oSd_po

Ανώνυμος είπε...

4. (οικ.) α. κοιλόπονος που συνοδεύεται συνήθ. από διάρροια: Έχω / μ΄ έπιασε ~. β. (μτφ., ειρ.) για επείγουσα ανάγκη: Δεν έχω και κανένα ~ για να τρέχω έτσι!

Ανώνυμος είπε...

κόψιμο το [kópsimo]: η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του κόβω. α. Tο ~ των δέντρων έγινε με ηλεκτρικό πριόνι. || Tο ~ της τούρτας / της πίτας, εορταστική, επίσημη διαδικασία.

β. πληγή από αιχμηρό όργανο: Έχει ένα βαθύ ~ στο χέρι.

γ. διακοπή, σταμάτημα μιας συνήθειας, συνήθ. κακής: Mε το ~ του τσιγάρου άρχισε να παχαίνει.

δ. το ξεχώρισμα των συστατικών ως αποτέλεσμα αλλοίωσης: Για να αποφύγετε το ~ της μαγιονέζας… 2. ο τρόπος με τον οποίο είναι κομμένο κτ., ή το σχήμα το οποίο έχει πάρει κτ. ύστερα από κόψιμο: Δε μ΄ αρέσει το ~ των μαλλιών σου. Φόρεμα με ωραίο ~.

3. (αθλ.) στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ, η ενέργεια κατά την οποία ένας παίχτης ανακόπτει την επίθεση του αντιπάλου του.


4. (οικ.) α. κοιλόπονος που συνοδεύεται συνήθ. από διάρροια: Έχω / μ΄ έπιασε ~. β. (μτφ., ειρ.) για επείγουσα ανάγκη: Δεν έχω και κανένα ~ για να τρέχω έτσι!
[μσν. κόψιμον (στη σημ. 1) < κοψ- (κόβω) -ιμον



Οπως και να το κάνουμε, ο ως ανω γράφων εχει ενα δίκιο, στα νέα ελληνικά ειναι "κόψιμο" και όχι "κοπή".

Ανώνυμος είπε...

Βρε κόψιμο...

Ανώνυμος είπε...

Τι "κοψίματα" και διάρροιες..... έχουμε πολλά <> που χρήζουν άμεσης βοήθειας(Τώρα τελεύταια αυτά τα περιστατικά έχουν "κόψιμο" με τους ενισχυτές)Περαστικά!

Ανώνυμος είπε...

Πρίν δύο χρόνια η πίτα είχε κοπή από πριν,
και το κάθε κομάτι ήταν σε σακουλάκι μοιρασμένα πάνω στα τραπέζια, λες και είχαν μνημόσηνο.
Αντε να ζήσουμε να τους θυμόμαστε.
ΥΓ.Πάντως φέτος την τιμητική θα έχουν
η wc θα πέση πόλλη τσιρλιτό, προσοχή στους υπεύθεινους το νου τους στο φλουρί γιατί βλέπω να το κερδίζει κάποιος υπάλληλος από Ψυτάλλεια μερία
EU- 075, χρόνια πόλλα με αρκετά και ποιοτικά qso dx de salerno venecia uno japo gennova xilofono 73 cordiales estimado aεmigos ciao...