Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Οργασμός...

…έργων θα εξαγγελθεί στην Γενική Συνέλευση της ΕΕΡ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010. Τα νέα μέλη του ΔΣ θα ανακοινώσουν τους τομείς ευθύνης τους και τον προγραμματισμό όσων θα κάνουν κατά την θητεία τους. Είναι γελασμένοι όσοι πίστευαν πως, κάποιοι έβαλαν υποψηφιότητα χωρίς να έχουν διάθεση να εργαστούν για τα κοινά…
Το γεγονός ότι οι περισσότεροι του ΔΣ είναι «διψήφιοι» εξασφαλίζει ότι είναι έμπειροι στα διοικητικά της Ένωσης και δεν θα τρώγονται με τα ρούχα τους, αλλά θα παράγουν έργο!
Σας το λέω… θα τρίβουμε τα μάτια μας!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη στην ιστοσελίδα της Ένωσης η τελευταία ανακοίνωση λέει πως αναβλήθηκε η ΓΣ, οπότε θα περιμένουμε νέα ημερομηνία..

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, λάθος κατάλαβα, γράψε λάθος!Άκυρο το προηγούμενο σχόλιο!

2Μδης είπε...

Την πρώτη Κυριακή δεν συγκεντρώνεται ικανός αριθμός μελών για να γίνει η συνέλευση οπότε ΠΑΝΤΑ αναβάλεται.
Την επόμενη Κυριακή ο απαιτούμενος αριθμός είναι διαφορετικός (και μικρότερος) οπότε και πραγματοποιείται...

Την Κυριακή 31/01/2010 θα γίνει η συνέλευση.

Έχω (ανεπίσημες) πληροφορίες και για κλήρωση με πλούσια δώρα...

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Έργα; Τι έργα; Ελπίζω να μη τους ανάθεσαν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ, γιατί τη βάψανε! Εδώ όμως γεννάται η εξής απορία. Γιατί δε τα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση; ωχ! συγνώμη λάθος! το προηγούμενο ΔΣ ήθελα να γράψω ο ... καψερός!; Τι τους εμπόδισε; Δλδ έφταιγε το ΔΣ και όχι ο πρόεδρος; Εκφράζω αυτή την απορία γιατί συνήθως την ευθύνη τη κουβαλάει ο πρόεδρος και όχι το ΔΣ! Αυτός καρπώνεται τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες.

SV1EML είπε...

ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΑΣΠΕΣ.ΑΣΤΑ ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ.ΕΒΡΕΞΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ
Μ... --->ΣΑΛΑΤΑ.
73

Ανώνυμος είπε...

o- tempora, o- mores

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές πάντα γίνονται σε δύο Σ/Κ, γεγονός σύνηθες για σωματεία με μέλη ανά τη χώρα. Ίσως ο κύριος του πρώτου μηνύματος να μην συμμετέχει σ'αυτές οπότε και δεν το γνωρίζει.
Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που παρότι γνωρίζουν τα καθυμάς, κρίνουν αρνητικά την έλλειψη συμμετοχής στo πρώτο Σ/Κ στο μπλογκ τους και ας γράφουν φάτσα καρτα πως θελουν ενωμένο τον ραδιοερασιτεχνισμό. Ειναι πολύ καλό να θελουμε ενωμενο τον ραδιοερασιτεχνισμό αλλά πρώτα πρέπει να βελτιωθούμε εμείς...
Για τα έργα τώρα. Εύχομαι το νεο ΔΣ να φανεί αντάξιο τόσο των προσδοκιών των μελών της ΕΕΡ αλλά και να καταφέρουν να γίνουν χρήσιμοι στο χόμπι, πραγματώνοντας της προσωπικές τους φιλοδοξίες. Κάποιοι ήδη έχουν δώσει θετικά δείγματα κατά το παρελθόν.
Σταμάτη μην είσαι τόσο αθυρόστομος/αθυρόγραφος βρε παιδί μου.
6146

sv8gke είπε...

Ναι Σταμάτη να προσέχεις τι γράφεις!!!Τι σαλάτα; καπέλο ειναι το σωστό!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ αν θέλετε για τη μεταφορά του παρακάτω κειμένου σε άλλο θέμα:
Όπως πληροφορούμαι από τις σελίδες της ΕΕΡ, πρόσφατα απεστάλη από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων προς όλα τα σωματεία του χώρου εγκύκλιο, κανονιστική της διαδικασίας χορήγησης ειδικών διακριτικών κλήσεως.

http://www.raag.org/files/sp-call001.pdf

Στην εγκύκλιο αυτή, εμπεριέχονται και κάποια σχόλια γεγονός όχι συνηθισμένο σε εγκυκλίους υπουργείων. Τα οποία με την άδεια σας θα σχολιάσω:

«Σχετικά με αιτήματα ραδιοερασιτεχνών για ειδικά διακριτικά κλήσης τα οποία εκφεύγουν συχνά τόσο από τη ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία όσο και από τον Κανονισμό Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου».
Στην παράγραφο γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στην «ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία». Γεγονός εξαιρετικής σημασίας για τη λειτουργία του χόμπι μας.
Ευχαριστούμαι το υπουργείο για αυτή την ευαισθητοποίηση του και φυσικά περιμένουμε να συμβάλλει σε αυτήν, μέσα από την σχολαστική τήρηση της νομοθεσίας και ενεργοποίηση των σχετικών υπηρεσιών.

«καταφτάνουν στην υπηρεσία μας την παραμονή της κρίσιμης χρονικής περιόδου ή ακόμα και μετά από αυτήν (π.χ. περιπτώσεις από το πρόσφατο JOTA)»
Στην παράγραφο αυτή το υπουργείο «έδωσε» κάποιον ή κάποιους που κατέθεσαν αίτηση χορήγησης ειδικού διακριτικού μετά από την ολοκλήρωση του γεγονότος! Δηλαδή, η ημερομηνία που ζητούσαν αφορούσε το παρελθόν... Και αυτό το γεγονός, δηλαδή η αναφορά μίας παρανομίας σε κανονιστική εγκύκλιο με ξενίζει.

«Τα αιτήματα για ΕΔΚ πρέπει κανονικά να καταφθάνουν στην υπηρεσία μας τουλάχιστον 50 ημέρες πριν από την ημερομηνία χρησιμοποίησής τους σύμφωνα με την γενική εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι συχνά αναγκαίο για την επεξεργασία των αιτημάτων και την πραγματοποίηση, ενδεχομένως, αλληλογραφίας με συναρμόδιες υπηρεσίες.»
Σήμερα, μετά την συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα και μετά από μία τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για την διάδοση της κοινωνίας της πληροφορίας, τα στελέχη του αρμοδιοτέρου υπουργείου, χρειάζονται 50 ημέρες για να αλληλογραφήσουν με τις συναρμόδιες υπηρεσίες....

«Το εγκρινόμενο χρονικό διάστημα χρήσης των ΕΔΚ κανονικά είναι της τάξεως των 1-3 ημερών για ειδικά ραδιοερασιτεχνικά γεγονότα (π.χ. διεθνείς ραδιοερασιτεχνικοί διαγωνισμοί).»
Παρά του ότι λίγο παρακάτω αφήνει κάποιο παραθυράκι για φειδωλή είναι αλήθεια επέκταση του χρόνου ισχύος του διακριτικού, φαίνεται ότι ο συντάκτης της εγκυκλίου δεν γνωρίζει το χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού, παρά τις αναφορές που κάνει και όπως είδαμε παραπάνω αναφέρεται και στην δεοντολογία (του ραδιοερασιτεχνισμού). Πρόχειρα αναφέρω ότι παρόμοια διακριτικά στο εξωτερικό χορηγούνται για διαστήματα ενός έτους κλπ.

Ανώνυμος είπε...

«Όσον αφορά τους αλλοδαπούς ραδιοερασιτέχνες, διευκρινίζουμε ότι το ειδικό διακριτικό κλήσης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άδεια για τη ραδιοερασιτεχνική λειτουργία ούτε υποκαθιστά το νόμιμο διακριτικό κλήσης του σταθμού κατά την περίοδο διαμονής τους στην χώρα μας (π.χ. καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά με αίτημα εκχώρησης ΕΔΚ επί 20 μέρες χωρίς αναφορά σε ειδικό ραδιοερασιτεχνικό γεγονός – εορτή – διαγωνισμός-έκθεση κ.λ.π.).»
Εντελώς άσκοπη προσθήκη στην εγκύκλιο. Όλα όσα αναφέρει περιλαμβάνονται στην ήδη ισχύουσα νομοθεσία.

«Η χρήση ΕΔΚ που δεν έχουν εγκριθεί αρμοδίως θεωρείται ότι αντιβαίνει με την ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία αλλά και αποτελεί παράβαση της παρ.13 του Άρθρου 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου»
Ομοίως και αυτή η αναφορά δεν χρειαζόταν. Ευτυχώς αναφέρει ξανά την δεοντολογία!

«Επίσης δεν θα εγκρίνονται αιτήματα για εκχώρηση ΕΔΚ που θα καταφθάνουν 10 ημέρες ή λιγότερο πριν από την έναρξη του αιτούμενου χρονικού διαστήματος χρήσης των ΕΔΚ, λόγω έλλειψης ικανού χρόνου εξέτασης των αιτημάτων αυτών»
Μά... παραπάνω έλεγε να κατατίθενται 50 ημέρες πριν, εδώ κάνει εκπτώσεις;

«Ελπίζουμε ότι είναι κατανοητό από όλους τους ραδιοερασιτέχνες ότι η υπηρεσία μας πέραν των υποχρεώσεών της στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, πρέπει να τηρεί και την ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία εξασφάλισης της σπανιότητας των ΕΔΚ της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη.»
Την δεοντολογία την εμπεδώσαμε. Κάποιοι συνάδελφοι αδειούχοι όμως δεν ξέρω...

«Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή και για εποικοδομητικές προτάσεις σας σε θέματα έγκρισης ειδικών διακριτικών κλήσεως, επ’ ωφελεία του ραδιοερασιτεχνισμού στη χώρα μας.»
Η μόνη -κατά τη γνώμη μου- πρόταση της εγκυκλίου πραγματικά εποικοδομητική.

Ειλικρινά το επίπεδο του συντάκτη αυτής της εγκυκλίου με στεναχώρησε. Καλό θα είναι τα στελέχη που συντάσσουν παρόμοιες εγκυκλίους, πριν τις μεταφέρουν στους αρμοδίους διευθυντές για υπογραφή, να μελετούν περισσότερο το αντικείμενο και να αναζητούν την βοήθεια των σωματείων του χώρου Η οποία βοήθεια τους προσφέρεται πάντοτε αφιλοκερδώς.
Λέτε, η αλλαγή αυτή στο ύφος των εγκυκλίων να προκλήθηκε αφότου είχαν διαβάσει και επιμελώς μελετήσει γνωστό αίτημα γνωστού σωματείου του χώρου που είχε κατατεθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν;
6146

ast είπε...

akoma gelao apo xthes me to sxolio tou mixali