Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Χάμφεστ 2010, μια δεύτερη ματιά...

Ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα ήταν εκεί. Η «Ραδιοερασιτεχνική Συνάντηση 2010» για άλλη μια χρονιά μας έδωσε την ευκαιρία να συναντήσουμε αυτούς που ακούμε, αυτούς που μιλάμε, αυτούς που δύσκολα συναντάμε τον υπόλοιπο καιρό. Βρήκα πολλούς και με βρήκαν πολλοί, συζητήσαμε, και χάρηκα ιδιαίτερα γνωρίζοντας συναδέλφους που με ήξεραν από το ιστολόγιο και δήλωναν φανατικοί αναγνώστες. Τους ευχαριστώ ολόψυχα!
Ο χώρος τεράστιος! Αν και ο κόσμος την Κυριακή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δεν υπήρξε πρόβλημα και αποδείχτηκε ότι οι καλοί χωράνε παντού…
Από πλευράς αγοραπωλησιών τα πράγματα δεν πρέπει να πήγαν καλά. Αλλά που πάνε καλά τελευταία; Πάνε στην αγορά γενικότερα; Η διεθνής κρίση, το ΔΝΤ και η καθημερινή τρομοκρατία των ΜΜΕ, έχουν φέρει αποτελέσματα.
Το πρόβλημα της ακριβής μετακίνησης λύθηκε με ομαδική μεταφορά με λεωφορεία προς την Αθήνα, και με καταμερισμό της αξίας των καυσίμων σε συναδέλφους που χρησιμοποίησαν ένα ΙΧ για τέσσερα ή πέντε άτομα.
Με τα χειρότερα σχόλια περιγράφανε οι συνάδελφοι την ενέργεια δύο επιχειρήσεων του χώρου, που επέλεξαν αντί να βρεθούν εκεί που ήταν ΟΛΟΙ οι ραδιοερασιτέχνες, να συμμετέχουν στην εκδήλωση(;;;) που διοργάνωσαν οι δύο επιχειρήσεις για πάρτι τους!!!
Η μη παρουσία του DR επίσης προκάλεσε αίσθηση, όμως έμαθα ότι υπήρξαν σοβαροί λόγοι που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν, και η απουσία του εν λόγω καταστήματος δεν είχε άλλη σκοπιμότητα.
Ο Κώστας ο Χριστοδούλου από την Λάρισα, τίμησε την εκδήλωση και φαντάζομαι αντίστοιχα τον τίμησαν δεόντως και οι ραδιοερασιτέχνες με τις αγορές τους.

Αρκετοί συνάδελφοι είχαν τυπωμένα τα λογότυπα των συλλόγων τους! Αν και ορισμένα προκαλούσαν σύγχυση, κάποια άλλα λόγω μεγέθους δεν περνούσαν απαρατήρητα!



Κάθε πάγκος ήταν και μια παρέα, όλοι είχαν να πουν και μια εμπειρία από το χόμπι μας…
Ωστόσο τα συζητούμενα ήταν επί παντός επιστητού. Από ραδιοερασιτεχνικά έως οικονομικά, από αθλητικά έως κομπιουτερικά, δείγμα πλουραλισμού η διπλανή φωτογραφία: Ο Μιχάλης SV8GKE επεξηγεί την χειρονομία δια της οποίας ευλογεί το ποίμνιον ο ιερεύς, στον Μανόλη SV1IW που δείχνει να μην κατέχει το αντικείμενο!
Άκουσα διάφορες ιστορίες ραδιοερασιτεχνικού περιεχομένου, έμαθα για την καινούρια κεραία-πατερίτσα, μια εμπνευσμένη δημιουργία του Παντελή SW1IWD ο οποίος φαίνεται στην διπλανή φωτογραφία να εξηγεί την αποτελεσματικότητα της στον έκπληκτο Μάκη SW1GYR
Στην μέση της εκδήλωσης ο Γιώργος SV1EAG, είχε στήσει την κάμερα και μετέδιδε όλους τους επισκέπτες, στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες για ώρες μετά χτύπαγε το τηλέφωνο του, από άτομα που είδαν ανάμεσα στους επισκέπτες χαμένους φίλους και συγγενείς και τον καλούσαν για επιπλέον πληροφορίες…
Τα περισσότερα είδη στους πάγκους των μεταχειρισμένων ήταν σε συζητήσιμες τιμές, κάποια «Πανακρίβου και Απλησιάστου γωνία» ενώ υπήρχαν και υπερβολές:
Κάποιος προσπάθησε να πουλήσει σε τιμή 1100 ευρώ(!!!) το FT-817 που βλέπετε στην διπλανή φωτογραφία, να το περιεργάζεται το ανυποψίαστο θύμα! Ωστόσο, η τιμή του μεταχειρισμένου αποδείχτηκε διπλάσια του καινούριου με αποτέλεσμα ο επίδοξος πωλητής να μην μπορέσει να το πουλήσει. Στην επόμενη φωτογραφία τον βλέπετε να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του από το φως της δημοσιότητας…

Υπήρχαν ακόμα διαθέσιμα καλάμια μπαμπού για στήριξη κεραίας και πολλές μαϊμούδες σε κάποιους πάγκους... Στην είσοδο δε, υπήρχαν δυο υπολογιστές στημένοι για όσους ήθελαν να κατοχυρώσουν καλή βαθμολογία στο rufzXP και στο morse-runner...
Η όλη εκδήλωση απέσπασε πολύ καλά σχόλια τόσο για την επιλογή του χώρου, όσο και για την δουλειά που είχαν ρίξει οι διοργανωτές. Ίσως είναι σκόπιμο του χρόνου οι σύλλογοι να συνεργαστούν εγκαίρως για την επόμενη διοργάνωση.
Θέλω να κάνω και μια παράκληση: Στον προαύλιο χώρο, πέρα από τα πανώ των εκδηλώσεων που ήταν αυτό το σαββατοκύριακο, είδα και ένα πανώ που έγραφε ότι την επόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο θα είναι η «Γιορτή της προβατίνας» εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αιτολωακαρνάνων Αττικής!!! Θα ήταν σκόπιμο την επόμενη χρονιά να φροντίσετε να συμπέσουν οι εκδηλώσεις χάμφεστ και «προβατίνα» σε διπλανές αίθουσες, και να κληθεί η ΕΡΔΕ να μας κάνει τα απαραίτητα «κονέ»… (please!)

15 σχόλια:

SV2HWR είπε...

Δεν καταλαβα κυριε bjy θελετε να πειτε τιποτα για το αστερι μας? τον High Quality Lover?
Εχω ιδι τυψεις που δεν ημουν και εγω αλλα με εμποδισαν οι 12 ωρες πανε-ελα και το wpx..
Πολη καλη κινηση να βαλουν pc με το rufz και morserunner αλλα καθισε κανεις?

2Μδης είπε...

Αρκετοί! Έμοιαζαν με "φρουτάκια" δίπλα στην είσοδο, για αυτό έκατσαν...

Ο Αστέρης... αστέρι!

Μάριος-SV1EDG είπε...

Νομίζω ότι οι τιμές των προσφερόμενων ειδών ήταν κάτι παραπάνω από εξωφρενικές.Μετεχειρισμένο αυτόματο tuner LDG 100Ε?Πραγματικά θα ήθελα να μάθω πόσα τεμάχια επι του συνόλου πουλήθηκαν.

2Μδης είπε...

Πάντως πέρυσι είχα πάρει ένα μεταχειρισμένο BPFilter για τους 150MHz με 5ευρώ. Φέτος βρήκα ένα παρόμοιο λίγο ακριβότερο... στα 80 ευρώ!!

The crisis!

SV1EML είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΟ 817 1100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΡΕΣΩ???
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΛΕΦΩΝΟ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ HAMFEST και.... "ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ" ΣΟΒΑΡΑ??
Η ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1ΚW TUNER EINAI 200W
EBAY KAI ΠΑΛΙ EBAY!!!
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΠΟΤΑ!!

sw1izf είπε...

Εγώ αυτό που θα ήθελα να πώ είναι για μια ακόμη φορά η έλειψη των εταιριών η των μεγάλων καταστημάτων απο τον χώρο, για εμένα πάντως και εκφράζω μόνο την γνώμη μου είναι απαράδεκτο.Μήπως θα πρέπει να τους γράψουμε και εμείς και να παραγγέλνουμε μόνο απο το Internet . Αυτή η εκδήλωση γίνεται για όλους τους Ραδιοερασιτέχνες και όχι για την ΕΕΡ. Πάντως ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που βρήκαν ένα αντάξιο χώρο με τον περσινό και σε καλή τιμή

RF Dreams - sv1eix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
RF Dreams - sv1eix είπε...

φιλε Δημητρη jgw με αυτα τα λεφτα θα παρω το ft-950 και εχω και ρυθμιζομενα φιλτρα, ελπιζω να μην κλαει κανεις χριστιανος τα λεφτα , λεφτα ξερεις εσυ με το hi hi

sv8gke είπε...

Ρε αθεόφοβε που την βρήκες αυτή την φωτό?Πάντως πρέπει να ομολογήσεις ότι το'χω το ιερατικό!
Παντελή δυστυχώς από τις φωτογραφίες τα είδα τα κομπιούτερ με το ρουκ-ζουκ...όχι βέβαια ότι θα καθόμουν αλλά λέμε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Nα κοιτάξετε σοβαρά το θέμα της προβατίνας για του χρόνου!!!!!
Είναι σοβαρό το θέμα.

SV1EML είπε...

ΜΩΛΙΣ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Ρ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!!
ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ(ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ)ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ"
ΛΥΠΑΜΕ!!!
ΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ? ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ? ΜΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ!!!ΕΤΣΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΦΠΑ!

ast είπε...

γιαννη να μιλησεις με τον sv1sn για του χρονου κατι θα γινη!! την δικια μου την μπλουζα δεν την εβαλες με το super logo μου για φετος!! εισαι yaesofilos ομως και με εκοψε το εσρ!! γργρρρ

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε με τα καλά σας?? Εδώ ολόκληρη εκδήλωση Open Days 2010 ειχε με σουβλάκια, μπαλονάκια, γιρλάντες και ένα κοτζαμάν εκδότη περιοδικού που θα παρουσίαζε το νέο του χοιρίδιο για την αλιεία της πέστροφας του Καναδά στον πηνειό ποταμό και θα άφηνε το παλληκάρι να του ξεφύγει αυτή η ευκαιρία ??? Ξεχνάει όμως οτι οσα εχει δημιουργήσει τα έφτιαξε απο εμάς που τον τιμούσαμε και αγοράζαμε απο αυτόν στα Hamfest. Τώρα μας γράφει. Εχει ο καιρός και γυρίσματα, και κουνάβια.

Ανώνυμος είπε...

Open minds & closed wallets
or
open wallets & closed minds?
73

SV1EML είπε...

ΛΥΠΑΜΕ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ Η ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΕ ΛΑΘΟΣ!
ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΩ ΘΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
ΤΟ HAMFEST ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ Ε.Ε.Ρ
ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΙΟΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Ρ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
SV1EML-ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ