Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Είναι φίλοι μας οι Τούρκοι!!!

Για χθες Κυριακή, είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνουν δοκιμές στα UHF από την Πάρνηθα. Ανεβαίνοντας για το βουνό συζητούσα με την YL-Γωγώ το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουμε σακούλες και μαχαίρι να πάμε να μαζέψουμε χόρτα! Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να γίνει κάτι αξιόλογο και πως θα περνούσαμε κάποιες ώρες ευχάριστα με τους άλλους συναδέλφους που είχαν έρθει στο καταφύγιο…
Η συνέχεια μας εξέπληξε αφού η διάδοση είχε τρελά κέφια και το τροποσφαιρικό ήταν άνευ προηγουμένου!
Στο καταφύγιο ήταν ήδη αρκετοί συνάδελφοι και έστηναν κεραία για τους 432ΜΗΖ: Δυό κατευθυντικές σε φάση! Μηχάνημα το FT-857 και αρκετά FT-817 με κεραία whip…
Οι επαφές περιορίστηκαν στην αρχή σε τοπικό χαρακτήρα. Τα γύρω βουνά είχαν «επανδρωθεί» και αυτά: Στον Υμηττό ήταν δυο συνάδελφοι ο Γιάννης SW1MNE και ο Θοδωρής SW1MNF, και στον Κιθαιρώνα ο Κώστας SW1IXP με τον Αποστόλη SV1EDY. Στο όρος Αιγάλεω στη θέση «Πυροβολεία» ήταν ο Τάκης SW1MQJ και όλοι πέρναγαν ωραία και καλά…
Σ΄ εμάς οι χειριστές εναλλάσσονταν στο FT-857 ενώ εγώ πήρα το 817 με την κεραιούλα του και πήγα να κάνω έλεγχο για χόρτα! Έκατσα σε ένα βράχο να κάνω κάποιες επαφές με τα απέναντι βουνά. Κάποια στιγμή ακούω τους άλλους να κάνουν επαφή με τον SV8CS. Οριζοντιώνω την κεραία του 817 (38εκατοστά ύψος!!!) και ακούω και εγώ τον Σπύρο 5-1!

Την έκπληξη όμως μας την επιφύλασσε ο Γιάννης SV1EIW… Κάποιοι Τούρκοι συνάδελφοι είχαν ενδιαφερθεί για το event και είχαν μιλήσει μαζί του. Σε λίγη ώρα θα έφταναν σε κάποιο ύψωμα –κάπου κοντά στην Σμύρνη- και θα επιχειρούσαν να μας ακούσουν!
Στρέψαμε την κεραία ανατολικά και περιμέναμε. Όταν βγήκαν τα σήματα ήταν πανίσχυρα! Όχι μόνο τους κάναμε από τον σταθμό βάσης που είχαμε στήσει, αλλά ακουγόντουσαν καθαρότατα και στα φορητά FT-817!!! Το άριστο τροποσφαιρικό μας επέτρεψε επικοινωνία στα 250χλμ+ ακόμα και με ελάχιστη ισχύ και σήματα της τάξης του 5-7 5-9++ . Ο Δημήτρης JGW τους ζήτησε να κάνουν επαφή και με το φορητό πράγμα το οποίο και έγινε…

Δυστυχώς από ελληνικούς σταθμούς -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν υπήρξε εντονότερο ενδιαφέρον. Έγιναν επαφές αλλά, όλα τα λεφτά ήταν αυτές με τους Τούρκους. Με τον TB3JJ και τον TA3TTT
Στην παρέα της Πάρνηθας ήταν ο Δημήτρης SW1JGW μετά της YL Αναστασίας, ο Πάνος SV1GRN, ο Χρήστος SW1EIX με τον υιό του, ο Κυριάκος SW1KWZ, ο Γιάννης SV1EIW με την ΥL, ο Γιώργος SW1ΜΝΟ, και ο γράφων SV1BJY μετά της YL…

Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και τις επαφές που έκαναν στα πλαίσια του event. Στην κατεδάφιση που ακολούθησε είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να λύσουμε απορίες περαστικών για το χόμπι μας και να περάσουμε καλά! (Aτυχήματα δεν είχαμε!...)

Πριν φύγουμε -και μετά από απαίτηση του ιδίου- δώσαμε εγγράφως βεβαίωση στον Γιώργο SW1MNO ότι παρέστη και συμμετείχε επιτυχώς στην δραστηριότητα!!!
(Όποιος έχει και άλλες φωτογραφίες από το ίδιο σημείο ή από αλλού και θέλει, ας τις στείλει για δημοσίευση)

Μέχρι την επόμενη ραδιοσυνάντηση, εύχομαι σε όλους να περνάτε καλά και ραδιοερασιτεχνικά… 73 de SV1BJY..

29 σχόλια:

SW1NJX είπε...

Μπράβο παιδιά. Η επαφή με τους Τούρκους ήταν πολύ καλή! Ο GRN που ταμαθε τα τούρκικα? Τον άκουσα απο τον Υμηττό και δεν πίστευα στ αυτιά μου.

2Μδης είπε...

Κοίταξε... του έκανα κάτι ταχύρυθμα λίγη ώρα πριν, και τον άφησα να κάνει πράκτις!!!

Ανώνυμος είπε...

ποιος το ειπε οτι δεν υπηρξαν ατυχηματα. ο δυστυχης GRN χτυπησε το κεφαλι του σπιτι με το τριποδο και στη συνεχεια επεσε και κατω!!

κατα τα αλλα ολα ηταν ομορφα! ειδικα η επαφη με τον ΤΑ3ΤΤΤ με το 817 και 2 watt θα μου μεινει αξεχαστη.

μεινετε συντονισμενοι ερχονται και αλλα παρτυ με πολυ περισσοτερο ενδιαφερον. Ειδικα αν γινει πραγματικοτητα η διαβουλευση εχουμε στο μυαλο μας κατι γγια τα HF

73 de SW1jgw

Ανώνυμος είπε...

SW1JGW 432205.0 TA3TTT KM18UD<> PORTABLE 2W, UHF PART 1117 14 Nov Asiatic Turkey

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο και πάλι μπραβο. Ειχε πολύ ωραίο καιρό και για χορτα. Προσωπικά πήγα και ψόφισα τη συνέχεια χάρηκα την όμορφη μέρα εις τον Υμητο και συγκεκριμένα εις την θεση Καλοπούλα. Με οικογένεια και παιδιά. Στενοχωρήθηκα που έχασα τους τούρκους αλλά τι να κάνουμε εστι ειναι αυτά. Χαιρομαι που μεχρι στιγμής τα παρτι σας έχουν μια καποια επιτυχία. Πολλα φιλιά και συντροφικούς χαιρετισμούς.


Γκιώνης

sv8gke είπε...

Και εγώ βρέθηκα στο βουνό για εργασίες συντήρησης στον αναμεταδότη και άκουσα και τους συναδέλφους από Κιθαιρώνα,μια χαρά ήταν...qrb 232km με 50watt mobile.
Οι Τουρκοφάγοι ...δεν με άκουσαν!

SV1GRN είπε...

Τα qso party βασίζουν την επιτυχία στη συμμετοχή των συναδέλφων για την ολοκλήρωση των επαφών. Αυτή τη φορά και έχοντας υπόψη τη συχνότητα των 70εκ. με διαμόρφωση ssb, πιστεύω η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική. Ιδίως η συμμετοχή των γειτόνων, μας έδωσε τη χαρά μακρινών επαφών στα uhf.
Να συμπλήρώσω ότι οι Τούρκοι συνάδελφοι, έμαθαν πριν λίγες ημέρες για το πάρτι, οργανώθηκαν αμέσως και ανέβηκαν σε ένα λόφο απέναντι περίπου από τη Χίο. Τους ευχαριστούμε για τις προσπάθειες τους. Ήταν η πρώτη μου επαφή σ'αυτή τη συχνότητα εκτός συνόρων.
Στα θετικά και η καλή διάθεση εκ μέρους της τροποσφαιρικής διάδοσης!
Ίσως να προσευχήθηκε ο Γιάννης για αυτό...
Πληροφορίες για το που έμαθα τη γλώσσα υπάρχουν στη σελίδα μου, μπορεί να σε οδηγήσει η παρακάτω δ/νση:
www.athensqrp.net
Υγεία να υπάρχει υπάρχουν και άλλα μελλοντικά σχέδια.
Πριν την έναρξη του qso party, αποφασίσαμε η ημέρα και οι προσπάθειες μας να αφιερωθούν στην μνήμη του αγαπητού συναδέλφου Βήτα Κάπα Ύψιλον - Μπάμπη. Ήταν αγαπητός σε όλη τη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
73

SW1NJX είπε...

@ GKE . Εσύ πείραζες το beacon της Λευκάδας και "τσούλαγε"??

SW1NJX είπε...

@Panos . Ναι, κατάλαβα. Δεν είχα διαβάσει λεπτομερώς το βιογραφικό σου. Θα μπορούσες να οργανώσεις και άλλες τέτοιες ενδιαφέρουσες επαφές με τους γείτονες. Ειδικά στα VHF που νομίζω ότι θα τραβήξουν πολλούς συνάδελφους.
73

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Εχμ...Το διακριτικο μου ειναι sw1ixp και οχι sw1ibf. GKE σε ακουγαμε με την κεραια στην αντιθετη κατευθυνση απο οτι ησουν.


73 de sw1ixp

2Μδης είπε...

Με συγχωρεις Κώστα! Το διόρθωσα...
Ο δαίμων του ιστολογίου!!

sv8gke είπε...

Το μπίκον βγήκε εκτός λειτουργείας για μια ωρα για να μετακομίσω την κεραία του σε καλύτερο σημείο ως προς την Αθήνα.Ενδεχομένως με την επαναλειτουργεία του να τσούλησε λίγο καθότι είναι παλιό μηχάνημα και πρέπει να ζεσταθεί για να πάρει τα ίσια του.Οποιος το ακούσει ας δώσει ένα ριπορτ μέσω κλάστερ...144407.

SW1MQJ είπε...

Μπράβο παιδιά πάντα τέτοια......και θα ξαναπροτείνω και πάλι να το κάνουμε πιο συχνά,ας πούμε κάθε πρώτη κυριακή του μήνα και αν δεν μπορούμε να πάρουμε και τα βουνά δεν πειράζει ας είναι και απτο σπίτι...εαν υπάρχει συνεχής δραστηριότητα δεν θα ξεχνιέτε και θα αυξάνονται συνεχόμενα πιστεύω οι συμμετοχές.....επίσεις μπορούμε πριν να συννενοούμαστε με ραδιοερασιτέχνες από διάφορες πόλεις και νησιά και κάθε φορά να τιμάμαι και ένα μέρος της Ελλάδος.....έτσι θα εκπαιδεύετε περισσότερος κόσμος και επιτέλους στο aegean contest να εχουμε μια αξιοπρεπή συμμετοχή....ευχαριστώ όλους για τις επαφές που είχαμε και στο επανιδείν....Γιάννη ελπίζω να τα πούμε σύντομα από κοντά...73 σε όλους de sw1mqj,Takis.

2Μδης είπε...

Πολύ καλή ιδέα Τάκη. Βεβαίως θα είναι καλύτερα η κάθε πόλη ή το κάθε νησί να παίρνει την πρωτοβουλία και εμείς να ακολουθούμε. Εννοώ ότι θα πρέπει να ενδιαφερθούν πχ οι συνάδελφοι από την Κοζάνη να βγουν και αφού μας ενημερώσουν να προσπαθήσουμε να κάνουμε επαφές μαζί τους. Παρομοίως και το Αιτζίαν αν βγουν από όλα τα νησιά του Αιγαίου θα ανέβει αρκετά σαν θεσμός...
Θα τα πούμε σύντομα, εγώ ευχαρίστως θα προβάλω οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα...
73

SW1NJX είπε...

Θα πρότεινα να ξεκινήσει πρώτα η Αθήνα , ας πούμε 4-5 Δεκεμβρίου VHF / UHF SSB - CW - ψηφιακά και όπως λέει ο Τάκης κάθε πρώτο ΣΚ του μήνα να βγαίνει μια περιοχή (καλικρατική που είναι και της μόδας). Φορητοί ή σταθεροί.

2Μδης είπε...

Στις 12/12/2010 έχουμε το σεμινάριο ψηφιακών στην Αθήνα(ΕΕΡ).

Στις 20/11/2010 έχουμε το σεμινάριο VHF στην Πάτρα (ΕΡΔΥΠ).

Στις 21/11/2010 έχουμε το σεμινάριο ψηφιακών και 50ΜΗΖ στο Αγρίνιο (ΕΡΔΕ).

Για να μην ξεχαστούμε και προγραμματιστεί και κάτι άλλο μαζί...

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι και αφου ξεφαντωσουμε στα παρτυ παμε μετα και στο all mode 48ωρο πανηγυρι!!!

Ανώνυμος είπε...

και για HF τιποτε? Τζάμπα το 1000ρι και η Titanex ????

2Μδης είπε...

Βλέπω εδώ και δυο μέρες είσοδο στο blog από τους γείτονες μας Τούρκους και χρήση του google translate. Υποθέτω ότι το ενδιαφέρον γεννήθηκε μετά από την επικοινωνία μας την περασμένη Κυριακή στους 432ΜΗΖ. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συνεργασία και να προσπαθήσουμε και στο μέλλον να επικοινωνήσουμε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ραδιοερασιτεχνισμός ένωσε τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

http://2mdes.blogspot.com/2008/12/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Για το ενδιαφερον των γειτόνὢν θα ηθελα να σου επισημάνω ότι εστιαζουν στο τουρμπανι του γκεκα και όντως και μονο αυτό σου αυξανει την συνδρομη των γειτόνων και όλων των μουσουλμανων. Παρακαλώ όπως άμεσα ο γκεκας αναλάβει τις μεταφράσεις και την επικοινωνία με τους αλλοθρησκους. ΣΩ*ΓΚΕ ;όπως άμεσα αναλάβεις προτοβουλείες..

Γκιώνης


ΥΓ και η σεχραζατ εκανε αναφορα στο παρτι. Επισοδειο 232 7,55.

SW1NJX είπε...

Είδα στο blog του Πάνου τη φωτό που έστειλε ο τούρκος συνάδελφος ΤΑ3ΤΤΤ. Πραγματικά εντυπωσιακή η ...απομόνωση του boom από το μεταλικό ιστό!

takis perreas είπε...

Έχω κι εγώ κάμποσες έως πολλές επισκέψεις από Άγκυρα και όλοι ψάχνουν για κεραίες QRP το PICAXE.
Ας είναι καλά τα παιδιά!

SV1GRN είπε...

NJX & MQJ οι προτάσεις σας είναι... διαταγές! Υπάρχουν σχέδια για συχνότερες εκδηλώσεις, σχέδια για κοινές εκδηλώσεις με τους Τούρκους συναδέλφους υπάρχουν ήδη συζητάμε. Την κυριακή θα προσπαθήσουν να ανοίξουν πολλούς επαναλήπτες μας λένε, όποιος μπορεί ας ακούει κλπ., όρεξη και υγεία να υπάρχει.
Φίλε με την Τιτανέξ περίμενε, μπορεί να γίνει κάποιο event σε λίγο καιρό που θα σε ικανοποιήσει.
73

Unknown είπε...

Θά ήθελα να ευχαριστήσω την παρέα του Athens Qrp Net που διοργανώνει συχνά-πυκνά εκδηλώσεις που τονώνουν την ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα και μας κάνουν να εγκαταλείπουμε τα σπίτια μας και να ανεβαίνουμε στα βουνά.Εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές ακόμη τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.Εγώ πάντως δηλώνω παρών σε κάθε τέτοια εκδήλωση και την περιμένω με ανυπομονησία.73s de SW1MNF

2Μδης είπε...

Να ενημερώσω την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα για μια απώλεια προς τον κατηφορικό δρόμο των ψηφιακών! Από χθες ο Δημήτρης sw1jgw υπέκυψε στην μακροχρόνια υποβόσκουσα ασθένεια και άρχισε να βγαίνει στο D-star!!!
Παρακαλούνται όσοι είχαν κάνει επαφή μαζί του να πάνε να κάνουν εξετάσεις γιατί η ασθένεια είναι κολλητική και η εξέλιξη της ραγδαία!

takis perreas είπε...

Εγώ έχω πιεί δύο φορές καφέ μαζί του και έχω ανταλλάξει κάποια e-mails.
Κινδυνεύω γιατρέ μου?

Ανώνυμος είπε...

2 πραγματα θα με ολοκληρωσουν ως ραδιοερασιτεχνη.

το dstar

και το dstar στα μεσαια με ενα pllaki
sw1jgw

sv8gke είπε...

Τώρα εσείς προσπαθήτε να με κάνετε να τσιμπίσω.
Οοοοοοοοοχι δεν θα πω τίποτα για τον ψηφιακό βούρκο που κυλιέστε,οοοοοχι δεν θα πω τίποτα για τα τρισκατάρατα αναθεματισμένα aprs-dstar.
Οοοοοοχι δεν θα σας ευχηθώ να σας καούν....οοοοχι δεν θα πέσω στο επίπεδο σας!


Δημητράκη προσεύχομαι στο Θεό να επανέλθεις....και ας πας πάλι σε εκείνα τα καταραμένα ιπτάμενα ριπίτερ......1000 φορές!!!

SV1GRN είπε...

Μιχάλη συμφωνώ και επαυξάνω. Χίλιες φορές ιπτάμενα ριπίτερ παρά... χερσαίο D-Star (που κοστίζει και περισσότερο! ).
73