Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Οι δοκιμές πήγαν καλά!

Τέλεια πήγε η προσπάθεια συναδέλφων από την Πάρνηθα, να μιλήσουν με Τουρκία στα 2Μέτρα. Οι Τούρκοι ήταν σε σημεία που αποδείχτηκε ότι ήταν ιδανικά για επικοινωνία με το λεκανοπέδιο. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη και ο υδάτινος ανακλαστήρας του Αιγαίου βοήθησε να γίνουν επαφές ακόμα και με σταθμούς από Αθήνα και με χαμηλή ισχύ.
Η παρέα της Πάρνηθας εκτός της επικοινωνίας έδειξε σε ενδιαφερόμενους στην πράξη τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός, ενώ πρόσκοποι μίλησαν μέσω ασυρμάτου και ενημερώθηκαν για το αντικείμενο.
Στον αέρα ήταν και άλλες περιοχές της Ελλάδος, αφού η χθεσινή μέρα ήταν θαυμάσια και ιδανική για ορεινές εξορμήσεις. Επιστρέφοντας από Πάτρα άκουγα μια παρέα από την κορυφή της Γκιώνας και έκανα επαφές με κάποιους από αυτούς...
Η συνεννόηση μεταξύ συναδέλφων των δύο χωρών και η έγκαιρη ενημέρωση για την προσπάθεια από σελίδες του διαδικτύου ήταν αποτελεσματικές και θέτουν τα θεμέλια και για μελλοντικές προσπάθειες.
Εννοείται ότι η εν λόγω προσπάθεια ήταν συνέχεια από τις προηγούμενες επικοινωνίες στα UHF, δραστηριότητες που οργάνωσε το γνωστό πλέον Athens QRP net!

3 σχόλια:

SW1NJX είπε...

Πολύ πετυχημένο το event. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα. Αποδείχτηκε ότι δε χρειάζεται πάντα να κοιτάμε βόρεια ειδικά στα V/U.

Ανώνυμος είπε...

οι δοκιμες ηταν μια πολυ ομορφη εμπειρια. επισης ηταν μια ευκαιρια εν μεσω εποχης οπου η δραστηριοτητα ειναι μειωμενη, σταθμοι να κανουν ΤΑ με μια σχετικη ευκολια μιας και οι τουρκοι συναδελφοι επελεξαν να βγουν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ σοβαρα και απο μεγαλο υψομετρο. Ειμαστε πολυ χαρουμενοι που βρηκαμε ανταποκριση σε ραδιοερασιτεχνες της γειτονος χωρας μιας και οι περισσοτεροι δικοι μας δεν εδειξαν το αναλογο ενδιαφερον παρα μονο οταν βγηκαν οι ΤΑ. υπαρχει και ενα πολυ ομορφο video αλλα δεν ξερω αν κανει να το ανεβασω γιατι εχει μεσα προσκοπους παιδια κτλ.
ευχαριστουμε οσους μας βοηθησαν γιαυτο και ιδιαιτερα το παρων ιστολογιο το οποιο ΠΑΝΤΑ μας στηριζει είτε με αναρτησεις ειτε οταν ο γιαννης παιρνει τα βουνα ειδικα για να μιλησει μαζι μας και να τονωσει το ενδιαφερον...
73 sw1jgw

2Μδης είπε...

Ο σκοπός τέτοιων εκδηλώσεων, συμπίπτει με έναν από τους σκοπούς του ιστολογίου, που είναι η διάδοση του DX στις υψηλές συχνότητες με εκμετάλευση της ελληνικής γεωμορφολογίας.

Εξού και η στήριξη! Βλέπω ότι σταδιακά υπάρχουν αποτελέσματα. Κάποιοι παλαιότεροι συνάδελφοι θα θυμούνται ότι στο παρελθόν τέτοιες δραστηριότητες ήταν ανύπαρκτες, στο φιλντέι είχαμε μία ή δύο συμμετοχές, και το DX στα 2Μέτρα ήταν υπόθεση ελαχίστων ατόμων.

Επομένως ότι βοηθάει τους παραπάνω στόχους το προβάλουμε και το βοηθάμε. Όσο μπορούμε!