Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Οι φαρμακωμένοι...

Σχετικά εύκολα πέρασε στα 2Μ ο σταθμός SX5F από το Φαρμακονήσι, σήμερα το πρωί, τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και σε άλλες περιοχές. Γεγονός είναι ότι η τροποσφαιρική διάδοση ήταν πολύ καλή και το μόνο που χρειαζόταν ήταν οριζόντια πόλωση στην κεραία. Από το κέντρο της Αθήνας άρχισα να ακούω τον σταθμό στο 4-1 και λίγο αργότερα έκανα την επαφή με 59+.
Δραστηριότητα υπήρχε επίσης από Τουρκία, Σάμο, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Τζια, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Ταύγετο, Πάρνηθα, και Μάλτα.
Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφω, στα ακουστικά έχω δυο σταθμούς σε χειριστήριο, τον Μιχάλη SV8GKE να δίνει 559 σε σταθμό από τη Μάλτα. Δείγμα ότι τουλάχιστον από τροποσφαιρικό πάμε καλά...

Από αυτά που άκουσα στο πρωινό "τράφικ" θα ήθελα να παρατηρήσω:
Σημείωση πρώτη: Όταν δίνουμε ρηπόρτ σε έναν σταθμό που ακούμε καθαρά με σήμα 7 μονάδων, δίνουμε 5-7. Αν το σήμα είναι κυμαινόμενο από 3 έως 7 μονάδες, μπορούμε να δώσουμε από 5-3 έως 5-7 (το πρώτο είναι πάντα 5 αν καταλαβαίνουμε τον ανταποκριτή ευκρινώς και το δεύτερο είναι πάντα η ένδειξη σήματος) ΔΕΝ λέμε "σε ακούω 3-7, πας από 3 μονάδες έως 7!!!"
Σημείωση δεύτερη: Αν είμαστε με κάθετη κεραία και θέλουμε να δούμε τι ακούγεται στο 144,300 πάει καλά. Αν όμως θέλουμε να κάνουμε εκπομπή θα σπλατάρουμε προς όλες τις κατευθύνσεις τις διπλανές συχνότητες. Ως εκ τούτου προτιμάμε να πάμε για πηγαδάκι μακριά από το 144,300 ακόμα καλύτερα πάνω από το 145,000 σε κανάλι FM .
Σημείωση τρίτη: Οι αποστολές συνήθως καταλαμβάνουν μια συχνότητα ήσυχη (όχι το 144,300!) και κάνουν συνεχείς κλησεις για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Οπότε τους ψάχνουμε ανάλογα του τι ακούμε και τι πληροφόρηση προκύπτει από το κλάστερ....
Σημείωση τέταρτη: Είναι άσκοπο να βγαίνουμε στο 144,300 και να ρωτάμε το οτιδήποτε (QRZ? είναι κανείς εδώ; Ακούστηκε τίποτα; Βρέχει;) χωρίς να δίνουμε το διακριτικό μας. Είναι βέβαιο ότι δεν θα μας απαντήσει κανένας...
Σημείωση τελευταία: Το μικρόφωνο ακούγεται καλά! ΔΕΝ το δοκιμάζουμε στη συχνότητα κλήσης ούτε σφυράμε σαν τσομπαναραίοι...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ηταν πολυ ομορφη μερα. Περασαμε πολυ καλα!
τον χωρο τον ανοιξαμε με τα παιδια απτο Φαρμακονησι SX5F οπου καναμε αρκετες επαφες μαζι τους ακομα και με τα 5watt και την arrow με το FT 817. Η συνεχεια ηταν ακομα πιο γλυκια με τον σταθμο απο την Μαλτα οπου και παλι τον καναμε ολοι. Επισης πολυ δυνατα ηταν οι SV8GKE και SV8CS.
Στο τελος καναμε και portable PSK με τον SW1PBH στο 144135. Μια γευση απο την ομορφη μερα που ειχαμε μπορειτε να δειτε εδω:

http://www.youtube.com/watch?v=CKbLKhZJhAo&feature=channel_video_title

http://www.youtube.com/sw1jgw#p/a/u/2/ERr5yEJXiKc

http://www.youtube.com/sw1jgw#p/a/u/2/ERr5yEJXiKc

αντε και την επομενη φορα

73 SW1JGW

sw1iyb είπε...

Μπράβο σας!!!!!!!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Μια χαρα! Μια χαρα! Καναμε και Μαλτα.


73 de sw1ixp

sv8gke είπε...

Καλησπέρα,η σημερινή μέρα ήταν από τις σπάνιες.Τροποσφαιρική διάδοση φανταστική και σποραδικό δυνατό αλλά με λίγους σταθμούς.
Ελπίζω οι φαρμακωμένοι να φανούν πιο συνεπείς και να λάβουμε επιτέλους την κάρτα sv5 στα 2 μέτρα...είχα δεν είχα το'ριξα το φαρμάκι μου!!
Η παρατήρηση η δικιά μου είναι η εξής..δεν πιάνουμε κουβέντα με τον dx σταθμό την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι αυτά τα ανοίγματα κρατούν λίγο,στερούμε την χαρά από τους υπόλοιπους να τον δουλέψουν.
Ευτυχώς που η διάδοση είχε κέφια και πέρναγε για πολύ ωρα το φαρμακονήσι με σήμα από q5 έως 59 στην Λευκάδα!!
Κερασάκι στην τούρτα 5 Γάλλοι και δύο Ισπανοί..καλά ξεκινήσαμε!!

ΨΥΧΟΣ είπε...

Το Τροποσφαιρικό άνοιξε γιατί πήγε ο JGW στην Πάρνηθα!!

ΨΥΧΟΣ είπε...

Από το Blog της cdης:

Εύχομαι σε όλη την ομάδα καλή επιτυχία και καλού κακού φτύστε και τον κόρφο σας καθώς θα φεύγετε! You know what I mean!!!

Όχο ρε φίλε δεν ξέρουμε τι και ποιούς εννοείς.
Δεν μας το κάνεις και μας λιανά???

Άντε γιατί πολύ μας τα έχεις πρήξει εσύ και οι φιλενάδες σου οι κατασκευάστριες!

2Μδης είπε...

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς περί «στρατιωτικής κατοχής των Ελλήνων» στα δύο νησιά.

Η νέα αφορμή δόθηκε με την απόφαση μελών του Δημοκρατικού Κόμματος (DP, το οποίο δεν εκπροσωπείται στην τουρκική εθνοσυνέλευση) να επισκεφθούν τα δύο νησιά, ενώ προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα αναφορά του προέδρου του Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, σύμφωνα με την οποία τα δύο νησιά «τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή» [Βλέπε άρθρο] .

Σήμερα, τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται στην προσπάθεια μελών του Δημοκρατικού Κόμματος -μεταξύ των οποίων ο απόστρατος συνταγματάρχης και υποψήφιος βουλευτής Ουμίτ Γιαλίμ- να επισκεφθούν με μικρό σκάφος αναψυχής τα ελληνικά νησιά.

«Τα νησιά αυτά βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων», δήλωσε στη εφημερίδα Hurriyet ο Γιαλίμ και ισχυρίστηκε ότι «οι Έλληνες στρατιώτες δεν επέτρεψαν τα μέλη του DP να προσεγγίσουν το Φαρμακονησί»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haber Turk, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του DP στα Δίδυμα μαζί με τον απόστρατο υποψήφιο βουλευτή και τον τοπικό ανταποκριτή της εφημερίδας Μεχμέτ Ινμέζ, ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί με το μήκους δέκα μέτρων σκάφος «Poseidon», που έφερε ελληνική σημαία, για το Αγαθονήσι. Οι επιβάτες του σκάφους πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων και έμειναν στο Αγαθονήσι για λίγο, αφού δεν είχαν θεώρηση, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας που συμμετείχε στην αποστολή. Στη συνέχεια όμως, οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του ανταποκριτή της εφημερίδας .

Επιστρέφοντας στις ακτές των Διδύμων, ο απόστρατος συνταγματάρχης κατήγγειλε ότι δεν μπόρεσαν -παρά τα διαβατήρια που είχαν μαζί τους- να βγουν στο Φαρμακονήσι, το οποίο, όπως μάλιστα υποστήριξε, στους διεθνείς χάρτες παρουσιάζεται ότι ανήκει στην Τουρκία, και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση «να εμποδίσει αμέσως αυτήν την κατοχή».

«Δυστυχώς εγώ ως πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας μπήκα με διαβατήριο στα δικά μου εδάφη», ανέφερε ο Γιαλίμ και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν: «Εκεί μας έχει φθάσει η πολιτική των "μηδενικών προβλημάτων" με τους γείτονες, που έχει ξεκινήσει το ΑΚΡ».

«Θα κάνω ότι μπορώ για να τεθεί το θέμα στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση», δεσμεύτηκε ο ίδιος και καταλήγοντας τόνισε ότι «πρέπει να επιστραφούν αυτά τα νησιά στην χώρα μας».

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 19 Μαϊου 2011 14:19

Τουλάχιστον αν είναι να τα πάρουν, ας τα πάρουν τώρα, μαζί με τον Αρπέα και το Σωτήρη...

Γκιώνης είπε...

Με τον Σωτήρη δημόσιες σχέσεις μη φοβάσε τίποτα. Του χρόνου να δεις οτι το χαμ και φεστ θα το κανουμε στη σμύρνη. Ασε ρε Ιωάννη εχουμε στείλει διπλωμάτες ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε?

Γκιώνης

ΥΓ Να ειναι καλα τα παιδια κανουν αθλο αυτη τη στιγμή.

Γκιώνης είπε...

Ειλικρινα καπου βαθειά μέσα μου φοβὀμουν νεα Ίμια. Πραγματικα μπράβο τους και δεν ειμαι εθνικιστής ούτε καν υπερ πατριώτης. Συγχαρητήρια σε όσους αυτή την στιγμή εκπέμπουν με ελληνικα διακριτικά από το Φαρμακονήσι. Ειμαστε όλοι μαζι τους με το καλό να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και τους φίλους.
Ολα τα αλλα ειναι απλά σχόλια.

Γκιώνης

Cuckoo είπε...

Τι περιμένατε δηλαδή??Αφού την αποστολή την ανακοίνωσε στο γμαντεμομπλόγκ ο άλλος!!!!
Να μην τους την έπεφταν οι Τούρκοι!!!!
Πάλι καλά που δεν άρχισαν ρίψεις ναπάλμ τα τούρκικα φ16!!!!

Γκιώνης είπε...

Να ειναι καλά ο ανθρωπος γιατι οι Τουρκοι ειδαν ανακοίνωση απο το γκειπαρεϊντ και εδωσαν τοπο στην οργη. Παλιο κούκε.

Γκιώνης
ΥΓ Πρωτη εβδομαδα Ιούνη ολοι οι γκει με φορητο ειπε ο Καμίνης

sv8gke είπε...

Είναι φίλοι μας οι φαρμακωμένοι!!

Λήψη από τον σταθμό του SZ8L στην Λευκάδα!!


http://www.youtube.com/watch?v=tSXws9y5HnE

sv8gke είπε...

Και ξαναείναι φίλοι μας οι φαρμακωμένοι!!

http://www.youtube.com/watch?v=tugKogZoM2Y

Ανώνυμος είπε...

2μήδη σου την σκάσανε. Γυρίσανε πίσω όλοι. Μαζί και ο Αρπέας με τον Σωτήρη.