Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η διαβούλευση στην Ιερά Εξέταση!

Εσκεμμένα τόσες μέρες δεν σχολίασα το τι γίνεται στη διαβούλευση για τον νέο ραδιοερασιτεχνικό Κανονισμό. Δεν ήθελα να δώσω δημοσιότητα και να επηρεάσω μέσω του ιστολογίου υπέρ των απόψεων μου, πιστεύοντας ότι στην διαβούλευση δίνεται σε όλους η ευκαιρία με ίσους όρους να εκθέσουμε δημοκρατικά το σχόλιο μας.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι καταγγελίες πληθαίνουν για σχόλια που «κόβονται» επειδή προφανώς δυσαρεστούν κάποιους ρασοφόρους δημοσίους υπαλλήλους.

Παρακαλώ όποιον έχει κάνει σχόλιο και το έχει κρατήσει, να το στείλει και θα το δημοσιεύσω. Εννοείται να το στείλει στο mail μου.

Ήδη βλέπω να περιμένουν ακόμα έγκριση σχόλια μου –επώνυμα εννοείται- την στιγμή που δημοσιεύονται άλλα, μεταγενέστερα!

Εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω... αλλά με ευχές δεν καταφέραμε ΠΟΤΕ τίποτα!

Αν ακολουθήσετε τον παρακάτω μόνιμο σύνδεσμο θα διαπιστώσετε ότι θα σας βγάλει στον ιστότοπο της επίμαχης διαβούλευσης, θα δείτε ότι όντως έγινε σχόλιο από τις 10:04 το πρωί, επώνυμο αλλά παρόλα αυτά δεν δημοσιεύτηκε. Αντίθετα μεταγενέστερο σχόλιο που γράφτηκε πολύ αργότερα (12:23) έσπευσαν να το δημοσιεύσουν!

http://www.opengov.gr/yme/?c=2851

Εννοείται ότι θα δημοσιεύσω ολόκληρο το σχόλιο στο ιστολόγιο άσχετα με τις επόμενες κινήσεις των υπευθύνων της διαβούλευσης.

Μια συμβουλή: Μην χάνετε το χρόνο σας να γράφετε στη διαβούλευση. Αν θέλετε μεγαλύτερη ισχύ, άδεια για κεραίες κλπ τρέξτε στον δεσπότη της περιοχής σας. Αυτοί κυβερνούσαν πάντα αυτό τον τόπο...

17 σχόλια:

SW1PBH Μάνος είπε...

Προς το παρόν το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι από τις 27 Μαΐου 2011, 18:14 έως και σήμερα το πρωί (30 Μαΐου 2011, 07:30), τα σχόλια είχαν κολλήσει στα 413, μιας και ο διαχειριστής της διαβούλευσης δεν είχε δώσει έγκριση ανάρτησης.

Κατά της 11:00 (30/05/2011) που ξαναέριξα μια ματιά στη διαβούλευση, τα σχόλια ανέβηκαν στα 490 και ευτυχώς μέσα σε αυτά ήταν και τα τρία σχόλια που είχα αφήσει στις 27/05/2011 (χωρίς να έχουν λογοκριθεί).

Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν φαινόμενα λογοκρισίας.

73 de SW1PBH, Μάνος

2Μδης είπε...

Τα σχόλια είχαν φτάσει 501 στις 2 το μεσημέρι. Αμέσως μετά κόπηκαν τουλάχιστον 4. Ένα απο αυτά πρέπει να ήταν και το δικό μου.

Ντρέπομαι που το 2011 υπάρχει ακόμα "παρακράτος"...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι τι θα τους "έχωνες" για να το κόψουν,

SW1NJX είπε...

2μδη μπας και εστελνες QRPP και δε σε άκουσαν? :))

2Μδης είπε...

Θα με ακούσουν τώρα...

SW1NJX είπε...

Ωχ

Γκιώνης είπε...

Το σχολιο σου Ιωάννη αφορα την εκκλησιαστική περιουσία και διαχειριση ανθρωπινου δυναμικού εντος των μονών και θα δημοσιευθεί σε άλλη διαβουλευση.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης δεν έκανε κανένα σχόλιο για την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού (τους αντιπροσώπους του Ιησού στην Ελλάδα οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι), ούτε για τα περιουσιακά της εκκλησίας.

Αλλά Γκιώνη εγώ νομίζω πως 10,000 παπάδες είναι απείρως πιο χρήσιμοι από δασκάλους και γιατρούς σε σχολεία και νοσοκομεία που υπολειτουργούν.

Γκιώνης είπε...

Τα νομισματα σου ειναι κιβδυλα.

Γκιώνης

Χρίστος (sv1fxo) είπε...

Για να καταλάβεις Γιάννη το μέγεθος της ξεφτίλας μας, ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός "Φιλία", αναγγέλει από τον αέρα αλλά και από την ισοσελίδα του ότι η συχνότητα εκποπμής του στα μεσαία είναι οι 665 KHz αντί του σωστού 666...!!!

http://www.ert.gr/filia/el/plirofories/syxnotites

2Μδης είπε...

Φαντάσου εκεί πόσα τηλέφωνα πήραν οι ρασοφόροι...

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

Γιάννη καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για τις εξαιρετικές αναρτήσεις στο μπλογκ σου.

Δεν ξέρω αν θα κάνεις ξεχωριστή ανάρτηση με τα "κομμένα" της κυβέρνησης που έτρωγε με δέκα μασέλες επί 30 χρόνια και υποθήκευσε το μέλλον το δικό μας και το δικό μας για άλλα 30, αλλά σου επισυνάπτω παρακάτω στον παρών χώρο τα δικά μου τα οποία σχόλια ανέβηκαν και μετά τα κατέβασαν.

Κάπου είχα ακούσει ότι λαός που δεν ξέρει την ιστορία του, έχει καταδικασμένο μέλλον. Και η ιστορία δεν είναι ένα γκουρμέ γεύμα που αν δεν μας αρέσει κάτι το φτύνουμε διακριτικά στην χαρτοπετσέτα. Έτσι λοιπόν, οι αγιορείτες καλόγεροι πέρασαν στην ιστορία σαν δωσίλογοι, υποτελείς και γλοιώδεις προδότες της πατρίδας μας. Κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Να μην πλατειάζω όμως, επισυνάπτω τα σχόλια που κόπηκαν από την πράσινη κυβέρνηση και θα επανέλθω σύντομα.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

27 Μαΐου 2011, 12:31 | ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ
Μόνιμος Σύνδεσμος
Ψήφος: Thumb up 0 Thumb down 0

Το ποίμνιο εξακολουθεί ανερυθρίαστα να ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Άθωνας είχε δικό του πρόθεμα, το SY. Το SY ήταν πάντοτε ένα ειδικό πρόθεμα το οποίο ήταν διαθέσιμο σε όλους τους έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Άσχετα αν κάποιος θέλει να το οικειοποιηθεί. Αυτό είναι άλλη ιστορία.

Επίσης μια και επίσης ανερυθρίαστα επικαλείστε το DXCC ως έρεισμα προκειμένου να παραχωρηθεί στον Άθωνα ξεχωριστό πρόθεμα, να σας υπενθυμίσω δύο λόγους από το DXCC οι οποίοι οδηγούν σε disqualification και ο νοών νοείτω:

1) Άρθρο 13c. Participation in activities that create an unfavorable impression of amateur radio with government authorities. Such activities include malicious attempts to cause disruption or negatively affect the accreditation of an operation.
Όταν κάποιος παρακωλύει την αδειοδότηση συναδέλφων να εκπέμψουν από κάπου, πχ Άγιο Όρος.

2) Άρθρο 13d. Blatant inequities in confirmation (QSL) procedures. Continued refusal to issue QSLs under certain circumstances may lead to disqualification.
Όταν κάποιος αρνείται να στείλει κάρτες σε κάποιον επειδή δεν του «αρέσει» η χώρα από την οποία προέρχεται.

Επίσης προκαλώ κάποιον να μου βρει έστω κι ένα κριτήριο που θα έκανε τον Άθωνα ραδιοχώρα σήμερα. Μην το κουράζετε, ο Άθωνας απλά δεν πληρεί κανένα κριτήριο, εξακολουθεί να υφίσταται ως ραδιοχώρα μέχρι να διαγραφεί η μοναδική ραδιοχώρα στον κόσμο η οποία επιτρέπει δραστηριότητα για ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ. ΝΤΡΟΠΗ!

Δεν μας φτάνει που ζούμε σε μια τριτοκοσμική-θεοκρατική χώρα, με μια αφορολόγητη Εκκλησία, δεν φτάνει που έχουμε έλλειψη από δασκάλους και γιατρούς γιατί όλος ο ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει 10.000 παπάδες-δημόσιους υπαλλήλους, δεν φτάνει που έχουμε το μοναδικό Υπουργείο Παιδείας στον κόσμο το οποίο είναι και Θρησκευμάτων, δεν φτάνει που οι Αγιορείτες και η Εκκλησία έχουν οικόπεδα-φιλέτα, λίμνες, νησάκια, όλοκληρα τετράγωνα σε πόλεις, δεν μας φτάνει το Άγιο Όρος το οποίο είναι η ιερή αγελάδα της Ελλάδας όπου κανείς δεν τολμά να την αγγίξει φορολογικά ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες απομυζώνται οικονομικά, δεν μας φτάνει αυτή η σκανδαλώδης εμπλοκή κράτους-εκκλησίας από την οποία η εκκλησία αρμέγει συνεχώς προνόμια και χρήματα και ζημιωμένοι είμαστε στην τελική ΕΜΕΙΣ, δεν μας φτάνουν οι γριές που μπουσουλάνε, οι εικόνες που κλαίνε, τα πτώματα που χαμογελάνε, ε όχι, δεν θέλουμε να καταντήσετε έτσι και τον ραδιοερασιτεχνισμό του οποίου οι άγραφοι κανόνες απαγορεύουν την εμπλοκή θρησκευτικών δραστηριοτήτων.

Στον υπόλοιπο κόσμο αναρωτιέται κανείς πως μπορούν να καταργούνται βασικές διατάξεις του Συντάγματος για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που καταργούνται στον Άθωνα, αλλά ακόμα και το σύνταγμα της Ελλάδας προκειμένου να ικανοποιήσει τους αχόρταγους ρασοφόρους, αντιφάσκει με τον εαυτό του.

Γι’αυτό πριν επικαλεστείτε μακρυά και κοντά, ιερά και όσια, πατρίδες κλπ, θυμηθείτε πως όταν η Ελλάδα αντιστέκονταν, παιδάκια πέθαιναν από την πείνα στους δρόμους και οι μαυραγορίτες λιμαίνονταν τα πάντα, οι δωσίλογοι καλόγεροι ευδαιμονούσαν, προσεύχονταν για το 3ο Ράϊχ και κοσμούσαν με πορτραίτα του Φύρερ τις «ιερές» Μονές τους, αφού αιώνες πριν, είχαν φιλήσει το χέρι των Οθωμανών και Τούρκων και αφόρεσαν την Ελληνική Επανάσταση.

Ιάκωβος Γιοσάκης είπε...

Δεν φτάνει που όλοι εδώ δηλώνουν ευσεβείς χριστιανοί, επικαλούνται ευλογίες, τρισάγια κλπ ως επιχειρήματα, λες κι ενδιαφέρουν κανέναν αυτό, λένε και ψέματα.

Το Αγ. Όρος ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΗΚΕ από κανέναν χάρτη, διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ποτέ σε κανέναν χάρτη. Το Αγ. Όρος ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε ξεχωριστή ραδιοερασιτεχνική περιοχή και ουδέποτε είχε δικό του ξεχωριστό πρόθεμα. Προφανώς δεν δώσατε την πρέπουσα προσοχή στην 8η εντολή, αλλά τα κατά συνθήκην ψεύδη για να πετύχει κανείς το θεάρεστο έργο του, προφανώς δεν τα πιάνει η εντολή αυτή. Στο παρελθόν υπήρξαν expeditions στον Άθωνα τόσο με SY όσο και με /A.

Όπως επίσης, είναι εξίσου σαθρό το επιχείρημα περί DXCC, λες κι ενδιαφέρει ή αφορά το Υπουργείο τι βραβεία έχει η ARRL (ένος σύλλογος) στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αλλά ακόμα κιέτσι, αφού το θέτετε από αυτήν την σκοπιά, αν δει κανείς τα DXCC List Criteria http://www.arrl.org/rules-1#Section_2 θα δει πως το Άγιο Όρος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ στην τρέχουσα λίστα βάσει των ισχύοντων κανόνων, είναι ακόμα ραδιοχώρα λόγω παλαιότητας, μέχρι να διαγραφεί φυσικά.

Τέλος όλοι όσοι επικαλούνται αναίσχυντα και ανερυθρίαστα την πατρίδα, το κράτος, ότι επιβάλλεται να "προστατέψει" ραδιοερασιτεχνικά το Αγ. Όρος.
Οι αγιορείτες μοναχοί πέτυχαν ένα προνομιακό καθεστώς εδώ και 1000+ χρόνια με μοναδικά προνόμια, χτίζοντας παράλληλα σκανδαλωδώς μια αμύθητη περιουσία, συνεργαζόμενοι με κάθε ξένο κατακτητή και εγχώριο τύρρανο.
Με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και σουλτανικά φιρμάνια έχουν στην διάθεσή τους μια αμύθητη περιουσία σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ακίνητα, εκτάσεις, που πωλούνται ή νοικιάζονται αποφέροντας τεράστια κέρδη, ενώ η Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα!
Ας μην ξεχνάμε το σκάνδαλο Βατοπεδίου με την Βιστωνίδα, τα φιλέτα, τις offshore, τις αγοραπωλησίες ολυμπιακών ακινήτων σε ιδιώτες από τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ενώ η Εκκλήσια είναι ακόμα μια αφορολόγητη business!

Τέλος “Επειδή οι Αγιορείται προ των άλλων ραγιάδων εδέχθησαν την υπηκοότητα και απέκτησαν την ασυδοσίαν…“, ενώ σε εικοσασφράγιστη επιστολή τους στον Αδόλφο Χίτλερ, η οποία είναι μνημείο υποτέλειας και δωσιλογίας, «…παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα…..Τον…..Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής…ικετεύοντες όπως επιδαψιλεύη τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν…επ’αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως…», έτσι οι Αγιορείτες επί Κατοχής όχι μόνο δεν πείνασαν, όσο η υπόλοιπη Ελλάδα πέθαινε από την πείνα και τρεφόταν με γάτες, σκύλους και μπομπότες, αλλά είχαν και γερμανική φρουρά στην Ουρανούπολη να τους προστατεύει.

Το Στάλινγκραντ ισοπεδώθηκε αλλά είπε ΟΧΙ. Η Γαλλία είπε ΟΧΙ. Τα Καλάβρυτα και το Δίστομο είπαν ΟΧΙ. Οι χιλιάδες στα κελιά βασανιστηρίων των SS είπαν OXI. Στα βουνά της Σερβίας και της Ελλάδας είπαν ΟΧΙ. Ο Μάνος Γλέζος και ο Λάκης Σάντας είπαν ΟΧΙ. Ο Ναπολέων Σουκατζίδης είπε ΟΧΙ.
Το Άγιο Όρος των φεουδαρχών και δωσίλογων καλογέρων που παζαρεύει, αγοραπουλά όλοκληρες λίμνες, εκτάσεις και χωριά είπε ΝΑΙ.
Εκάς οι βέβηλοι.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

Αγαπητή Βερενίκη, κυρία Κερμενίδου, π. Νεκτάριε και λοιπές δημοκρατικές (και ξένες δυνάμεις)

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον -ενίοτε μασουλώντας πασατέμπο- τον διαγαλαξιακό πόλεμο μεταξύ υμών και ημών.

Στην συζήτηση περί DXCC δεν έχω τίποτε να συνεισφέρω πέραν του ότι το Ελληνικό κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση να ακολουθεί τα βραβεία ενός συλλόγου (ARRL) κι επίσης καλό είναι να μελετήσετε καλά τα κριτήρια του DXCC προκειμένου να δείτε ίδιοις όμμασι ότι το Αγ. Όρος εξακολουθεί να υφίσταται ως ραδιοχώρα λόγω παλαιότητας μιας και δεν πληρεί κανένα κριτήριο πια.
Επίσης να σας υπενθυμίσω δύο λόγους από το DXCC οι οποίοι οδηγούν σε disqualification και ο νοών νοείτω:

1) Άρθρο 13c. Participation in activities that create an unfavorable impression of amateur radio with government authorities. Such activities include malicious attempts to cause disruption or negatively affect the accreditation of an operation.
Όταν κάποιος παρακωλύει την αδειοδότηση συναδέλφων να εκπέμψουν από κάπου, πχ Άγιο Όρος.

2) Άρθρο 13d. Blatant inequities in confirmation (QSL) procedures. Continued refusal to issue QSLs under certain circumstances may lead to disqualification.
Όταν κάποιος αρνείται να στείλει κάρτες σε κάποιον επειδή δεν του «αρέσει» η χώρα από την οποία προέρχεται.

Όσον αφορά τα του οίκου μας. Ο Άθωνας ουδέποτε υπήρξε ξεχωριστή ραδιοερασιτεχνική περιοχή και ουδέποτε είχε δικό του ξεχωριστό πρόθεμα. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους οι ευσεβείς εν Χριστώ αδελφές πχ κα Κερμενίδου (?!), Βερενίκη, Ελένη κλπ ότι ο Άθωνας "εξαφανίστηκε". Μα πως εξαφανίστηκε κάτι που δεν υπήρξε ποτέ;;; Ψεύδεστε συνειδητά, έχετε δημιουργική φαντασία ή απλώς είστε άσχετες?

Όσον αφορά την ταμπακιέρα. Αναρωτιέται εύλογα κανείς ενώ υπάρχουν κι άλλοι μοναχοί ραδιοερασιτέχνες γιατί δεν ακούγεται κανείς αλλος στο φάσμα των HF. Επίσης πρόσφατα διάβασα στο 5-9report πως έγινε ο Απολλώ ραδιοερασιτέχνης. Εξ'ανάγκης έγινε την εποχή που δεν υπήρχαν κινητά κατόπιν προτροπής του SV2RE. Μάλιστα, από αγνό ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον δηλαδή.

Τούτων λεχθέντων, θαυμάζω την επιμονή με την οποία ψεύδεστε ή επικαλείστε το Αγ. Πνεύμα, τον πολιτισμό κλπ προκειμένου να αναδειχθεί μια περιοχή η οποία απαγορεύει τον ραδιοερασιτεχνισμό.
Τέλος πρέπει να σας πω πως αυτές οι λυσαλέες αντιδράσεις, οι χριστιανικές βρισιές, η προσπάθεια ηθικής μείωσης του αντιπάλου αντί επιχειρηματολογίας, οι πολλαπλές διαδικτυακές ταυτότητες (κα Ελένη & ταπεινή φίλη, όντως τα ελληνικά σας είναι πολύ φτωχά) δείχνουν αφενός τον χριστιανικό σας χαρακτήτα αφετέρου τη ζημιά που σας γίνεται. Ο χρόνος που σπαταλάτε καθώς και η μονομερής ενημέρωση των αλλοδαπών συναδέλφων (δεν θα θέλατε κα Βερενίκη να ακούσετε την γνώμη σοβαρών συναδέλφων του εξωτερικού, αλλά scripta manent) δείχνει πόσο έχετε συναίσθηση της αντίδρασης που υπάρχει από την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

25 Μαΐου 2011, 09:20 | ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ
Μόνιμος Σύνδεσμος
Ψήφος: Thumb up 0 Thumb down 0

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και καλουπώνω:

Είναι απαράδεκτο το ότι δεν προβλέψατε την ύπαρξη ξεχωριστού προθέματος για το Άγιον Όρος, την λίμνη Βιστωνίδα, τα Ολυμπιακά Ακίνητα που η Μονή Βατοπεδίου ξεπούλησε σε ιδιώτες, τα «φιλέτα» που δικαιωματικά τους ανήκουν με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και οθωμανικά φιρμάνια και φυσικά όλα αυτά, αφορολόγητα και ατιμώρητα.

Μιας και συνχολιαστές επιμένουν στην «μοναδικότητα» του Όρους, όντως είναι μοναδικό: Ας μην ξεχνάμε πως η Εκκλησία και πάνω απ΄όλα οι Αγιορείτες δεν πληρώνουν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, δεν πληρώνουν Φόρους Μεταβίβασης, δεν πληρώνουν Φόρο Εισοδήματος, δεν πληρώνουν Φόρους για Κληροδοτήματα, δεν πληρώνουν τους μισθούς των εργαζομένων τους (παπάδες), δεν υποβάλλουν το νόμιμο και υποχρεωτικό κτηματολόγιο.
Ειδικά για το Άγιο Όρος αυτά επικυρώνονται από το «Κεφάλαιον Α’» του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους που τιτλοφορείται «Πλεονεκτήματα και Ασυδοσίαι Αγίου Όρους».
Επίσης λαμβάνοντας κανείς υπόψιν την επιστολή που απέστειλε η Ιερά Επιστασία στον Χίτλερ εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό της στην «Αυτού Εξοχότητα», στο 3ο Ράϊχ και το ένδοξο Γερμανικό Έθνος, είναι επιταγή της ιστορίας να κάνετε κάτι να τιμήσετε τους γενναίους αυτούς συμπατριώτες μας, οι οποίοι είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση της στρατιωτικής θητείας.

Αντιλαμβάνομαι ωστόσο την δυσχερή θέση σας να διευθετήσετε το θέμα, προκειμένου να τακτοποιηθεί ο ένας και μοναδικός ραδιοερασιτέχνης ο οποίος par defaut είναι ενεργός από το Άγιο Όρος, μιας και το Άγιο Όρος υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Άλλωστε το Άγιο Όρος σύμφωνα με τα κριτήρια της ARRL δεν έχει καμία θέση στην DXCC List σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της (σε αντίθεση με το Βατικανό που είναι ανεξάρτητο κρατίδιο κι έχει επίσημο πρόθεμα εκχωρημένο από την ITU). Ο μόνος λόγος που εξακολουθεί να είναι ραδιοχώρα είναι λόγω παλαιότητας. Μέχρι να διαγραφεί φυσικά.
Αλλά και πάλι πρεπει να πρωτοτυπήσουμε και να συμμορφώσουμε τον Κανονισμό των Ραδιοερασιτεχνών στην λίστα του DXCC.
Άλλωστε και να μην γίνει κάτι, ένας ραδιοερασιτέχνης βγαίνει από το Άγιο Όρος, είναι θέλημα Θεού να μην βγει κανείς άλλος. Οπότε, μικρό το κακό.

Ανώνυμος είπε...

θα πεσει φωτια να σε καψει