Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το σχόλιο που κατέβασαν από την Διαβούλευση...

Τόση "Δημοκρατία" είχαμε να δούμε από τη χούντα!

Δημοσιεύω εδώ το κομμένο σχόλιο από την διαβούλευση του νέου κανονισμού ραδιοερασιτεχνών.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέβηκε το παρόν σχόλιο περιγράφονται στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση. Μέχρι στιγμής στη διαβούλευση παραμένουν σχόλια "ομολογίες πίστεως" για "την μοναδικότητα του Ιερού τόπου", για την διακοπή με "την συνέχεια του Αγίου Πνεύματος" άμα δεν γίνει ραδιοχώρα ο Άθωνας, όσο και διάφορα άλλα που προσβάλλουν την κοινή λογική: Επίκληση εθνικών θεμάτων που θα λυθούν δήθεν με την απόδοση ειδικού prefix στον έναν και μοναδικό ραδιοερασιτέχνη-μοναχό κλπ.

Ακολουθεί το σχόλιο αυτούσιο χωρίς καμία προσθήκη. Άλλα σχόλια που θα διασταυρωθούν ότι όντως έχουν σταλεί και κόπηκαν θα δημοσιευτούν ενδεχομένως ως συμπληρωματικά στην παρούσα ή σε νέα ανάρτηση...



  • 30 Μαΐου 2011, 10:04 | SV1BJY

    Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την πραγματογνωμοσύνη της κυρίας Ελένης Λουκά επί του θέματος! Με μερικά σχόλια που γράφτηκαν ταιριάζει. Ειδικά με αυτό που αναφέρει για καρκινοπαθείς που τρέχουν στο Άγιο όρος να γίνουν καλά και όσους επίσης τρέχουν να πάρουν οικογενειακές συμβουλές από ανθρώπους που έχουν απαρνηθεί τον θεσμό της οικογένειας. Για το πρώτο μπορώ να βεβαιώσω τους πάντες ότι οι ασθενείς (ακόμα και οι αρχιεπίσκοποι) πάνε στους γιατρούς. Στους ιερείς πήγαιναν το Μεσαίωνα!

    Ας έρθω όμως στο θέμα. Η αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη και την γνωρίζετε όλοι είτε ρίξετε 100 αρνητικές ψήφους είτε 5999! Μέχρι την στιγμή που ένας μοναχός πήρε άδεια για να χρησιμοποιεί τον ραδιοερασιτεχνικό ασύρματο σε καιρούς που δεν υπήρχαν κινητά, κανένας ραδιοερασιτέχνης δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα να πάει στο Άγιο Όρος στο βαθμό που το αντιμετωπίζει σήμερα. Και dx-pedition έγιναν και μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες εξέπεμπαν, και η Ιερά Επιστασία δεν σκανδαλιζόταν. Μετά την αδειοδότηση των πρώτων μοναχών άρχισε το «μονοπώλιο».

    Όσοι χτύπησαν την πόρτα για να πάρουν την περιβόητη συναίνεση της Επιστασίας, την έφαγαν στα μούτρα! «Επειδή ΚΑΠΟΤΕ, ένας Γερμανός κορόιδεψε τους γέροντες μπλα, μπλα, μπλα…» Με την παραπάνω δικαιολογία ΚΑΝΕΝΑΣ ραδιοερασιτέχνης δεν βοηθήθηκε από τους μοναχούς ώστε να πάρει άδεια να εκπέμψει τα τελευταία 20 χρόνια! Ούτε Έλληνας ούτε ξένος. Αυτή είναι η αλήθεια, το ξέρετε και το ξέρω, το συζητάτε κατ’ιδίαν…

    Προς τι λοιπόν οι «αυθόρμητες διαμαρτυρίες» στον χώρο της διαβούλευσης από ξένους που δεν ξέρουν καν ελληνικά; Αλήθεια που ακριβώς αναρτήθηκε στα αγγλικά η διαβούλευση και κλήθηκαν οι ξένοι να πάρουν θέση «αυθόρμητα»;

    Προς τι οι ομολογίες πίστεως για την «μοναδικότητα» και τις «πνευματικές μορφές» και την «κοινωνία του Αγίου Πνεύματος» που κινδυνεύει;
    Και για άλλους είναι μοναδικός ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, οι Δελφοί, η Ολυμπία. Να τα κάνουμε και αυτά ραδιοχώρες να τους δώσουμε και ξεχωριστό prefix; Άλλωστε η Ελλάδα στον κόσμο είναι αναγνωρίσιμη από τον αρχαίο πολιτισμό της, όχι από τον μεσαίωνα!

    Τώρα για αυτά που γράφονται όπως το «να ακούγεται η φωνή του Αγίου Όρους” και άλλα «πατριωτικά» δεν έχουν θέση στο ραδιοερασιτεχνικό κώδικα, αν γίνονται από άλλα (γειτονικά) κράτη δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αντιγράψουμε και εμείς. Όποιος θέλει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση –ειδικά το Άγιο Όρος που διαθέτει χρήμα- ας κάνει ραδιοφωνικό (ή τηλεοπτικό) σταθμό να ακούγεται η φωνή του! Όχι βρήκαμε τις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες τζάμπα και αρχίζουμε το κήρυγμα…

    Βλέπω και μια ιδιάζουσα μονόπλευρη ενημέρωση ορισμένων για το θέμα της «ραδιοχώρας» του Αγίου Όρους. Είναι λέει στην DXCC List και αφού είναι στη DXCC List πρέπει να τρέξει το υπουργείο να αποδώσει ξεχωριστό prefix στον έναν και μοναδικό ραδιοερασιτέχνη-μοναχό. Μάλιστα. Στην DXCC List αν είδα καλά είναι και το Ζ3 ως «Μακεδονία»! Συνεχίζετε να αναγνωρίζετε το DXCC σαν ευαγγέλιο, ή το κάνετε μόνο όπου σας συμφέρει; Και στο κάτω κάτω στο DXCC είναι και θα είναι, ποιος ο λόγος να συρθεί το ελληνικό κράτος να ακολουθήσει το DXCC??

    Δυστυχώς οι μοναχοί του Αγίου Όρους με την άρνηση τους όλα αυτά τα χρόνια έδειξαν αλαζονική στάση ακόμα και σε πιστούς ραδιοερασιτέχνες που είχαν σαν όνειρο τους να εκπέμψουν από τον Άθωνα. Στάση που δεν αντιμετώπισαν άλλες κατηγορίες όπως οι κάτοχοι CB, PMR, οι ορειβάτες, και βεβαίως δεν τους ενοχλούν άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως τα 4χ4, τα ελικόπτερα, τα υδροηλεκτρικά έργα, το διαδίκτυο (κάποιοι αθωνίτες μοναχοί έχουν και blog με το διακριτικό τους!), τα κινητά τηλέφωνα, τα λάπτοπ κλπ. Η δεδομένη εκοσμίκευση των μοναχών φαίνεται ότι σκανδαλίζεται μόνο από τους ραδιοερασιτέχνες, από την στιγμή που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι τον ραδιοερασιτεχνισμό για τις ανάγκες τους και μετά!

    Οι μοναχοί αν θέλουν να έχουν ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα ας ζητήσουν ΕΔΚ όπως όλοι οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Και εδώ θα συμφωνήσω να πάρουν κάτι αντιπροσωπευτικό όπως έγραψαν ο Κωνσταντίνος SV1DPI, ο Δημήτρης SV2GWY, ο SV2AOK και ο Σωτήρης Παπ. Το SV0A (ή SY0A) μάλιστα που προτείνει ο Δημήτρης το θεωρώ αρκετά αντιπροσωπευτικό και έξυπνο, αλλά αυτό είναι θέμα των μοναχών. Ας ζητήσουν ΕΔΚ και το θέμα κλείνει.

    Ως εκ τούτου προτείνω να παραμείνουν οι ραδιοερασιτεχνικές περιοχές ως έχουν στην παρούσα διαβούλευση.
    Οι μοναχοί του Άθωνα να πάρουν ΕΔΚ της επιλογής τους για σταθμό του οποίου θα δηλώσουν τους χειριστές με άδεια σε ισχύ όπως ορίζει ο νόμος. Ενδεχομένως θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο σταθμό και τυχόν δωρεές που έλαβαν για τους σκοπούς του ραδιοερασιτεχνισμού. Θα πρέπει να δηλώσουν και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα ενεργοποιήσουν το ΕΔΚ (αν δεν έχουν διαθέσιμο χρόνο δεν υπάρχει λόγος να πάρουν) και τον συγκεκριμένο σκοπό της ενεργοποίησης ο οποίος δεν θα πρέπει να είναι αντίθετος με τον κώδικα ραδιοερασιτεχνικής δεοντολογίας διεθνώς! Λόγοι «εμπορικοί» όπως πρότεινε λίγα σχόλια παρακάτω ο π.Νεκτάριος είναι απαράδεκτοι! Θα έλεγα ότι με προσβάλουν σαν ραδιοερασιτέχνη και εκθέτουν και το Άγιο Όρος αλλά στο δεύτερο δεν μου πέφτει λόγος…

    Λυπάμαι που στενοχωρώ καλούς φίλους με τους οποίους με χωρίζει ιδεολογική άβυσσος αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να εκθέσουμε απόψεις που δεν συγκρούονται με την λογική. Που θα τις διαβάζουμε μετά από 10 ή 20 χρόνια και θα είναι σύγχρονες, θα τις συνοδεύει το διακριτικό μας και δεν θα ντρεπόμαστε για αυτές.

    Εκφράζω μόνο τον εαυτό μου, και περιμένω να εισπράξω τις 5.999 αρνητικές ψήφους που διάβασα σε «χριστεπώνυμο» σάλπισμα πιο κάτω κατανοώντας τον θρησκευτικό φανατισμό ορισμένων (υπάρχει και σε άλλα κράτη ακόμα Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν…). Παρακαλώ κινητοποιηθείτε να μην λείψει κανείς! 5.999 αρνητικές αλλιώς κινδυνεύει η θρησκεία! Ειδοποιείστε και τους αδελφούς (και τις αδελφές!) του εξωτερικού να ψηφίσουν…

    Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου περιμένω να αντιμετωπίσουν το θέμα ως κράτος της Ευρώπης που έχει ικανή χρονική απόσταση από την εποχή του «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» που προαναφέρθηκε…

    Ειδικό Διακριτικό Κλήσης ΝΑΙ, αποκλειστικό prefix για ΕΝΑΝ μόνο ραδιοερασιτέχνη ΟΧΙ βέβαια!

    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή. (Ή θα κοπεί μαζί με άλλα για να επιβεβαιωθεί ότι εδώ πάντα κυβερνάει το παρακράτος)

Το βίντεο αφιερώνεται στους Μοναχούς του Άθωνα.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οκ.. μπορείς να μας υποδείξεις τώρα ψύχραιμα σε ποιο ακριβώς σημείο του νέου Κανονισμού κάνεις κριτική με το σχόλιο σου που άδικα "κόπηκε";.

και αν απλά με όλη αυτή την ανοησία απαντάς σε κάποιον που θεώρησε ότι μπορεί μέσω του νέου κανονισμού να δοθεί στο Αγιο Ορος ένα ειδικό prefix ή διακριτικό (που το προτείνεις κιόλας, εκεί και αν μας κούφανες)μπορείς με την ίδια αξιοθάυμαστη αναλυτική σκέψη να μας εξηγήσεις εμάς ραδιοερασιτεχνικά που θα μας έθιγε ακόμα και αν γινότανε; Θα μας έλειπε το ένα διακριτικό; το prefix; τι;

Ευτυχώς δε λες που υπάρχει κάποιος έλεγχος και δε βγαίνουν τέτοιες μισαλόδοξες ανοησίες δημόσια με ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό διακριτικό;

Ανώνυμος είπε...

...παρά μόνο θρησκόληπτοι με ξένα διακριτικά που τους διαβάζουμε και υποκλινόμαστε.

=για τον πιο πανω ανωνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, όσοι τολμάμε να έχουμε αντίθετη άποψη είμαστε μισαλλόδοξοι.

Εν τω μεταξύ στην διαβούλευση έγραψαν νονοί, βαφτιστήρια, ταπεινές φίλες και αδελφές με καθαρά ραδιοερασιτεχνικά κριτήρια.

Εκτός από τα σχόλια του Γιάννη BJY, κόπηκαν κι άλλα, τα οποία προφανώς, "ενοχλούσαν".

Κύριε ανώνυμε, και η "Βερενίκη" έκανε ότι μπορούσε η κοπέλα. Έγραψε με το διακριτικό της, έστειλε email, έγραψε σαν Ελένη, σαν ταπεινή φίλη του Αγίου Όρους κλπ, κάνει "μπαμ" από την γλώσσα που χρησιμοποιεί σε όλα τα σχόλια.
Πολύ χριστιανικό ήθος.

Εμπρός όλοι μαζί για την ραδιοερασιτεχνική Τζιχάντ. Μπορούμε.

Όσο για τα κομμένα σχόλια: όχι κράτος, όχι παρακράτος, η κυβέρνηση της ντροπής σε όλο το μεγαλείο της.
Δικό σας.

Γκιώνης είπε...

Και οι τρεις σας δεν περνετε θεση. Μονο κράζετε κόσμο. Την θεση σας και την αποψη σας δεν την εχω ακούσει όμως. Θα μπορουσα παρακαλώ να την ακούσω ή να την διαβάσω? Γενικα δεν ασχολούμαι ούτε με την διαβούλευση, ουτε με τους παπαδες, ουτε με το κρατος. Αφου εσεις θελετε να ασχοληθείτε παρακαλώ προβείτε. Παραλληλα ειναι όμορφα ανωνυμα σχολια να κανουμε περι ψυχραιμίας και ανοησίας. Αποψη έχετε? Γιατι δεν την ειδα καπου? Και μην αρχίζετε να προκαλείτε. Την θεση σας επι του συγκεκριμένου.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=QckERSKDBNA

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Για τον πρώτο που σχολίασε:

Το σχόλιο σου παραμένει μόνο και μόνο για να δείξει την διαφορά που μπορει να έχει στην ανοχή που δείχνουμε σε όποιον διαφωνεί.
Αλλού τα κόβουν μετά από διαμαρτυρίες ρασοφόρων...

Όσο για ανοησίες με ραδιοερασιτεχνικά διακριτικά δίπλα, πήγαινε στη διαβούλευση να διαβάσεις, υπάρχουν και ελληνικά και ξένα.

Τις ευλογίες μου!

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63107195

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε. Άλλο το ειδικό διακρ. κλησης ΕΔΚ και κάτι διαφορετικό το prefix πρόθεμα διακριτικού;
Τι δεν κατάλαβα;

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να πάρεις μέρος στα σχετικά σεμινάρια που κάνουν τα σωματεία. Εκεί θα σου λυθούν πολλές απορίες εφόσον βέβαια θέλεις να εμβαθύνεις.
6146

2Μδης είπε...

To ΕΔΚ μπορεί να το ζητήσει από το υπουργείο οποιοσδήποτε αδειούχος ραδιοερασιτέχνης (ή ομάδα ραδιοερασιτεχνών) και να του εγκριθεί για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό διάστημα και για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ραδιοερασιτεχνικό σκοπό.

Το αποκλειστικό Prefix που ζητάνε δεσμεύεται όλο το πρόθεμα για την συγκεκριμένη περιοχή. Αν υπάρχουν εκεί για παράδειγμα 150 ραδιοερασιτέχνες αρχίζει το διακριτικό όλων με το ίδιο πρόθεμα.

(Στην ακραία περίπτωση που δινόταν το SY στον Άθωνα και στην ακόμα πιο ακραία που πήγαινα στην περιοχή θα έβγαινα ως SY/SV1BJY. Στη εκτός φαντασίας περίπτωση που γινόμουν μοναχός θα έβγαινα ως SY2BJY θα ήμουν αρκετά πιο χοντρός με ροδαλό πρόσωπο και 4Χ4 που θα πλήρωναν άλλοι τις βενζίνες μου... Θα είχα επίσης μετοχές σε ξένες τράπεζες και άλλες ασυδοσίες...)

Γκιώνης είπε...

H μονη εσφιγμένου, σε συνεργασια με το υπουργειο εξωτερικών και μετα την συμφωνη γνωμη του συμβουλίου της επικρατείας λαμβανοντας υπ όψιν θετική εισήγηση της Κεντρικης υπηρεσίας Πληροφοριών, διοργανώνει πενθήμερο ενημερωτικό ταξίδι στο περιβολι της παναγίας, βοηθειά μας.
Καθε πιστος δεκτός. Τα μανουάλια βγαζουν βόμβο?

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Υπαρχει σύγχιση με τους ανώνυμους και δεν γνωρίζουμε ποιος ανώνυμος ειπε τι. Παρακαλείστε όπως αναφέρετε προηγούμενο σχολιο αναφοράς δια την κατανοησή σας και ταξινόμηση των σχολίων σας βαση πρωτο κώλου.
Θα ηθελα τωρα να αφιερώσω ενα κομμάτι το οποίο το υποσχέθηκα σε καποιον φιλο και περιμένει με α- γωνία .
http://www.youtube.com/watch?v=S_j7i_ZVfxw

Καλη συνέχεια.

Γκιώνης

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

Γιάννη καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για τις εξαιρετικές αναρτήσεις στο μπλογκ σου.

Δεν ξέρω αν θα κάνεις ξεχωριστή ανάρτηση με τα "κομμένα" της κυβέρνησης που έτρωγε με δέκα μασέλες επί 30 χρόνια και υποθήκευσε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για άλλα 30, αλλά σου επισυνάπτω παρακάτω στον παρών χώρο τα δικά μου τα οποία σχόλια ανέβηκαν και μετά τα κατέβασαν.

Κάπου είχα ακούσει ότι λαός που δεν ξέρει την ιστορία του, έχει καταδικασμένο μέλλον. Και η ιστορία δεν είναι ένα γκουρμέ γεύμα που αν δεν μας αρέσει κάτι το φτύνουμε διακριτικά στην χαρτοπετσέτα. Έτσι λοιπόν, οι αγιορείτες καλόγεροι πέρασαν στην ιστορία σαν δωσίλογοι, υποτελείς και γλοιώδεις προδότες της πατρίδας μας. Κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Να μην πλατειάζω όμως, επισυνάπτω τα σχόλια που κόπηκαν από την πράσινη κυβέρνηση και θα επανέλθω σύντομα.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

25 Μαΐου 2011, 09:20 | ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ
Μόνιμος Σύνδεσμος
Ψήφος: Thumb up 0 Thumb down 0

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και καλουπώνω:

Είναι απαράδεκτο το ότι δεν προβλέψατε την ύπαρξη ξεχωριστού προθέματος για το Άγιον Όρος, την λίμνη Βιστωνίδα, τα Ολυμπιακά Ακίνητα που η Μονή Βατοπεδίου ξεπούλησε σε ιδιώτες, τα «φιλέτα» που δικαιωματικά τους ανήκουν με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και οθωμανικά φιρμάνια και φυσικά όλα αυτά, αφορολόγητα και ατιμώρητα.

Μιας και συνχολιαστές επιμένουν στην «μοναδικότητα» του Όρους, όντως είναι μοναδικό: Ας μην ξεχνάμε πως η Εκκλησία και πάνω απ΄όλα οι Αγιορείτες δεν πληρώνουν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, δεν πληρώνουν Φόρους Μεταβίβασης, δεν πληρώνουν Φόρο Εισοδήματος, δεν πληρώνουν Φόρους για Κληροδοτήματα, δεν πληρώνουν τους μισθούς των εργαζομένων τους (παπάδες), δεν υποβάλλουν το νόμιμο και υποχρεωτικό κτηματολόγιο.
Ειδικά για το Άγιο Όρος αυτά επικυρώνονται από το «Κεφάλαιον Α’» του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους που τιτλοφορείται «Πλεονεκτήματα και Ασυδοσίαι Αγίου Όρους».
Επίσης λαμβάνοντας κανείς υπόψιν την επιστολή που απέστειλε η Ιερά Επιστασία στον Χίτλερ εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό της στην «Αυτού Εξοχότητα», στο 3ο Ράϊχ και το ένδοξο Γερμανικό Έθνος, είναι επιταγή της ιστορίας να κάνετε κάτι να τιμήσετε τους γενναίους αυτούς συμπατριώτες μας, οι οποίοι είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση της στρατιωτικής θητείας.

Αντιλαμβάνομαι ωστόσο την δυσχερή θέση σας να διευθετήσετε το θέμα, προκειμένου να τακτοποιηθεί ο ένας και μοναδικός ραδιοερασιτέχνης ο οποίος par defaut είναι ενεργός από το Άγιο Όρος, μιας και το Άγιο Όρος υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Άλλωστε το Άγιο Όρος σύμφωνα με τα κριτήρια της ARRL δεν έχει καμία θέση στην DXCC List σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της (σε αντίθεση με το Βατικανό που είναι ανεξάρτητο κρατίδιο κι έχει επίσημο πρόθεμα εκχωρημένο από την ITU). Ο μόνος λόγος που εξακολουθεί να είναι ραδιοχώρα είναι λόγω παλαιότητας. Μέχρι να διαγραφεί φυσικά.
Αλλά και πάλι πρεπει να πρωτοτυπήσουμε και να συμμορφώσουμε τον Κανονισμό των Ραδιοερασιτεχνών στην λίστα του DXCC.
Άλλωστε και να μην γίνει κάτι, ένας ραδιοερασιτέχνης βγαίνει από το Άγιο Όρος, είναι θέλημα Θεού να μην βγει κανείς άλλος. Οπότε, μικρό το κακό.

Ιάκωβος Γιοσάκης είπε...

Δεν φτάνει που όλοι εδώ δηλώνουν ευσεβείς χριστιανοί, επικαλούνται ευλογίες, τρισάγια κλπ ως επιχειρήματα, λες κι ενδιαφέρουν κανέναν αυτό, λένε και ψέματα.

Το Αγ. Όρος ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΗΚΕ από κανέναν χάρτη, διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ποτέ σε κανέναν χάρτη. Το Αγ. Όρος ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε ξεχωριστή ραδιοερασιτεχνική περιοχή και ουδέποτε είχε δικό του ξεχωριστό πρόθεμα. Προφανώς δεν δώσατε την πρέπουσα προσοχή στην 8η εντολή, αλλά τα κατά συνθήκην ψεύδη για να πετύχει κανείς το θεάρεστο έργο του, προφανώς δεν τα πιάνει η εντολή αυτή. Στο παρελθόν υπήρξαν expeditions στον Άθωνα τόσο με SY όσο και με /A.

Όπως επίσης, είναι εξίσου σαθρό το επιχείρημα περί DXCC, λες κι ενδιαφέρει ή αφορά το Υπουργείο τι βραβεία έχει η ARRL (ένος σύλλογος) στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αλλά ακόμα κιέτσι, αφού το θέτετε από αυτήν την σκοπιά, αν δει κανείς τα DXCC List Criteria http://www.arrl.org/rules-1#Section_2 θα δει πως το Άγιο Όρος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ στην τρέχουσα λίστα βάσει των ισχύοντων κανόνων, είναι ακόμα ραδιοχώρα λόγω παλαιότητας, μέχρι να διαγραφεί φυσικά.

Τέλος όλοι όσοι επικαλούνται αναίσχυντα και ανερυθρίαστα την πατρίδα, το κράτος, ότι επιβάλλεται να "προστατέψει" ραδιοερασιτεχνικά το Αγ. Όρος.
Οι αγιορείτες μοναχοί πέτυχαν ένα προνομιακό καθεστώς εδώ και 1000+ χρόνια με μοναδικά προνόμια, χτίζοντας παράλληλα σκανδαλωδώς μια αμύθητη περιουσία, συνεργαζόμενοι με κάθε ξένο κατακτητή και εγχώριο τύρρανο.
Με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και σουλτανικά φιρμάνια έχουν στην διάθεσή τους μια αμύθητη περιουσία σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ακίνητα, εκτάσεις, που πωλούνται ή νοικιάζονται αποφέροντας τεράστια κέρδη, ενώ η Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα!
Ας μην ξεχνάμε το σκάνδαλο Βατοπεδίου με την Βιστωνίδα, τα φιλέτα, τις offshore, τις αγοραπωλησίες ολυμπιακών ακινήτων σε ιδιώτες από τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ενώ η Εκκλήσια είναι ακόμα μια αφορολόγητη business!

Τέλος “Επειδή οι Αγιορείται προ των άλλων ραγιάδων εδέχθησαν την υπηκοότητα και απέκτησαν την ασυδοσίαν…“, ενώ σε εικοσασφράγιστη επιστολή τους στον Αδόλφο Χίτλερ, η οποία είναι μνημείο υποτέλειας και δωσιλογίας, «…παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα…..Τον…..Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής…ικετεύοντες όπως επιδαψιλεύη τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν…επ’αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως…», έτσι οι Αγιορείτες επί Κατοχής όχι μόνο δεν πείνασαν, όσο η υπόλοιπη Ελλάδα πέθαινε από την πείνα και τρεφόταν με γάτες, σκύλους και μπομπότες, αλλά είχαν και γερμανική φρουρά στην Ουρανούπολη να τους προστατεύει.

Το Στάλινγκραντ ισοπεδώθηκε αλλά είπε ΟΧΙ. Η Γαλλία είπε ΟΧΙ. Τα Καλάβρυτα και το Δίστομο είπαν ΟΧΙ. Οι χιλιάδες στα κελιά βασανιστηρίων των SS είπαν OXI. Στα βουνά της Σερβίας και της Ελλάδας είπαν ΟΧΙ. Ο Μάνος Γλέζος και ο Λάκης Σάντας είπαν ΟΧΙ. Ο Ναπολέων Σουκατζίδης είπε ΟΧΙ.
Το Άγιο Όρος των φεουδαρχών και δωσίλογων καλογέρων που παζαρεύει, αγοραπουλά όλοκληρες λίμνες, εκτάσεις και χωριά είπε ΝΑΙ.
Εκάς οι βέβηλοι.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

27 Μαΐου 2011, 12:31 | ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ
Μόνιμος Σύνδεσμος
Ψήφος: Thumb up 0 Thumb down 0

Το ποίμνιο εξακολουθεί ανερυθρίαστα να ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Άθωνας είχε δικό του πρόθεμα, το SY. Το SY ήταν πάντοτε ένα ειδικό πρόθεμα το οποίο ήταν διαθέσιμο σε όλους τους έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Άσχετα αν κάποιος θέλει να το οικειοποιηθεί. Αυτό είναι άλλη ιστορία.

Επίσης μια και επίσης ανερυθρίαστα επικαλείστε το DXCC ως έρεισμα προκειμένου να παραχωρηθεί στον Άθωνα ξεχωριστό πρόθεμα, να σας υπενθυμίσω δύο λόγους από το DXCC οι οποίοι οδηγούν σε disqualification και ο νοών νοείτω:

1) Άρθρο 13c. Participation in activities that create an unfavorable impression of amateur radio with government authorities. Such activities include malicious attempts to cause disruption or negatively affect the accreditation of an operation.
Όταν κάποιος παρακωλύει την αδειοδότηση συναδέλφων να εκπέμψουν από κάπου, πχ Άγιο Όρος.

2) Άρθρο 13d. Blatant inequities in confirmation (QSL) procedures. Continued refusal to issue QSLs under certain circumstances may lead to disqualification.
Όταν κάποιος αρνείται να στείλει κάρτες σε κάποιον επειδή δεν του «αρέσει» η χώρα από την οποία προέρχεται.

Επίσης προκαλώ κάποιον να μου βρει έστω κι ένα κριτήριο που θα έκανε τον Άθωνα ραδιοχώρα σήμερα. Μην το κουράζετε, ο Άθωνας απλά δεν πληρεί κανένα κριτήριο, εξακολουθεί να υφίσταται ως ραδιοχώρα μέχρι να διαγραφεί η μοναδική ραδιοχώρα στον κόσμο η οποία επιτρέπει δραστηριότητα για ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ. ΝΤΡΟΠΗ!

Δεν μας φτάνει που ζούμε σε μια τριτοκοσμική-θεοκρατική χώρα, με μια αφορολόγητη Εκκλησία, δεν φτάνει που έχουμε έλλειψη από δασκάλους και γιατρούς γιατί όλος ο ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει 10.000 παπάδες-δημόσιους υπαλλήλους, δεν φτάνει που έχουμε το μοναδικό Υπουργείο Παιδείας στον κόσμο το οποίο είναι και Θρησκευμάτων, δεν φτάνει που οι Αγιορείτες και η Εκκλησία έχουν οικόπεδα-φιλέτα, λίμνες, νησάκια, όλοκληρα τετράγωνα σε πόλεις, δεν μας φτάνει το Άγιο Όρος το οποίο είναι η ιερή αγελάδα της Ελλάδας όπου κανείς δεν τολμά να την αγγίξει φορολογικά ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες απομυζώνται οικονομικά, δεν μας φτάνει αυτή η σκανδαλώδης εμπλοκή κράτους-εκκλησίας από την οποία η εκκλησία αρμέγει συνεχώς προνόμια και χρήματα και ζημιωμένοι είμαστε στην τελική ΕΜΕΙΣ, δεν μας φτάνουν οι γριές που μπουσουλάνε, οι εικόνες που κλαίνε, τα πτώματα που χαμογελάνε, ε όχι, δεν θέλουμε να καταντήσετε έτσι και τον ραδιοερασιτεχνισμό του οποίου οι άγραφοι κανόνες απαγορεύουν την εμπλοκή θρησκευτικών δραστηριοτήτων.

Στον υπόλοιπο κόσμο αναρωτιέται κανείς πως μπορούν να καταργούνται βασικές διατάξεις του Συντάγματος για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που καταργούνται στον Άθωνα, αλλά ακόμα και το σύνταγμα της Ελλάδας προκειμένου να ικανοποιήσει τους αχόρταγους ρασοφόρους, αντιφάσκει με τον εαυτό του.

Γι’αυτό πριν επικαλεστείτε μακρυά και κοντά, ιερά και όσια, πατρίδες κλπ, θυμηθείτε πως όταν η Ελλάδα αντιστέκονταν, παιδάκια πέθαιναν από την πείνα στους δρόμους και οι μαυραγορίτες λιμαίνονταν τα πάντα, οι δωσίλογοι καλόγεροι ευδαιμονούσαν, προσεύχονταν για το 3ο Ράϊχ και κοσμούσαν με πορτραίτα του Φύρερ τις «ιερές» Μονές τους, αφού αιώνες πριν, είχαν φιλήσει το χέρι των Οθωμανών και Τούρκων και αφόρεσαν την Ελληνική Επανάσταση.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜ είπε...

Αγαπητή Βερενίκη, κυρία Κερμενίδου, π. Νεκτάριε και λοιπές δημοκρατικές (και ξένες δυνάμεις)

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον -ενίοτε μασουλώντας πασατέμπο- τον διαγαλαξιακό πόλεμο μεταξύ υμών και ημών.

Στην συζήτηση περί DXCC δεν έχω τίποτε να συνεισφέρω πέραν του ότι το Ελληνικό κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση να ακολουθεί τα βραβεία ενός συλλόγου (ARRL) κι επίσης καλό είναι να μελετήσετε καλά τα κριτήρια του DXCC προκειμένου να δείτε ίδιοις όμμασι ότι το Αγ. Όρος εξακολουθεί να υφίσταται ως ραδιοχώρα λόγω παλαιότητας μιας και δεν πληρεί κανένα κριτήριο πια.
Επίσης να σας υπενθυμίσω δύο λόγους από το DXCC οι οποίοι οδηγούν σε disqualification και ο νοών νοείτω:

1) Άρθρο 13c. Participation in activities that create an unfavorable impression of amateur radio with government authorities. Such activities include malicious attempts to cause disruption or negatively affect the accreditation of an operation.
Όταν κάποιος παρακωλύει την αδειοδότηση συναδέλφων να εκπέμψουν από κάπου, πχ Άγιο Όρος.

2) Άρθρο 13d. Blatant inequities in confirmation (QSL) procedures. Continued refusal to issue QSLs under certain circumstances may lead to disqualification.
Όταν κάποιος αρνείται να στείλει κάρτες σε κάποιον επειδή δεν του «αρέσει» η χώρα από την οποία προέρχεται.

Όσον αφορά τα του οίκου μας. Ο Άθωνας ουδέποτε υπήρξε ξεχωριστή ραδιοερασιτεχνική περιοχή και ουδέποτε είχε δικό του ξεχωριστό πρόθεμα. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους οι ευσεβείς εν Χριστώ αδελφές πχ κα Κερμενίδου (?!), Βερενίκη, Ελένη κλπ ότι ο Άθωνας "εξαφανίστηκε". Μα πως εξαφανίστηκε κάτι που δεν υπήρξε ποτέ;;; Ψεύδεστε συνειδητά, έχετε δημιουργική φαντασία ή απλώς είστε άσχετες?

Όσον αφορά την ταμπακιέρα. Αναρωτιέται εύλογα κανείς ενώ υπάρχουν κι άλλοι μοναχοί ραδιοερασιτέχνες γιατί δεν ακούγεται κανείς αλλος στο φάσμα των HF. Επίσης πρόσφατα διάβασα στο 5-9report πως έγινε ο Απολλώ ραδιοερασιτέχνης. Εξ'ανάγκης έγινε την εποχή που δεν υπήρχαν κινητά κατόπιν προτροπής του SV2RE. Μάλιστα, από αγνό ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον δηλαδή.

Τούτων λεχθέντων, θαυμάζω την επιμονή με την οποία ψεύδεστε ή επικαλείστε το Αγ. Πνεύμα, τον πολιτισμό κλπ προκειμένου να αναδειχθεί μια περιοχή η οποία απαγορεύει τον ραδιοερασιτεχνισμό.
Τέλος πρέπει να σας πω πως αυτές οι λυσαλέες αντιδράσεις, οι χριστιανικές βρισιές, η προσπάθεια ηθικής μείωσης του αντιπάλου αντί επιχειρηματολογίας, οι πολλαπλές διαδικτυακές ταυτότητες (κα Ελένη & ταπεινή φίλη, όντως τα ελληνικά σας είναι πολύ φτωχά) δείχνουν αφενός τον χριστιανικό σας χαρακτήτα αφετέρου τη ζημιά που σας γίνεται. Ο χρόνος που σπαταλάτε καθώς και η μονομερής ενημέρωση των αλλοδαπών συναδέλφων (δεν θα θέλατε κα Βερενίκη να ακούσετε την γνώμη σοβαρών συναδέλφων του εξωτερικού, αλλά scripta manent) δείχνει πόσο έχετε συναίσθηση της αντίδρασης που υπάρχει από την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα.

SV-ΒΟΡΕΙΟΣ είπε...

θα πάτε όλοι στην κόλαση...
αυτό που δεν προσέξατε είναι την Ελένη (Λουκά)που έγραψε στην διαβούλευση.
Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του σε αυτή την διαβούλευση....

ΥΓ ο ημιυπαίθριος μου δεν αποτελεί μέρος της κατοικίας μου, και γι' αυτό πλήρωσα και τον πρόστιμο, μπορώ να πάρω διακριτικό άλλης ραδιοχώρας για εκπομπές από εκεί;

Ανώνυμος είπε...

ολες οι ψηφιακες μηχανες ειναι του διαβολου εκτος απο τη Sony Cyebershot

SV-ΒΟΡΕΙΟΣ. είπε...

προσευχή "θεέ μου κάνε να κάνει format ο server της διαβούλευσης, να καούνε τα backups και να χαθούν ΟΛΕΣ οι απόψεις".
καλά τι π@π@ρι@ γράψαν, σύλλογοι και μέλη ΔΣ συλλόγων ...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη αλλα οι ευσεβεστατες κυριες Κερμενιδου και Κυροπουλου εχουν διακριτικο κλησης? Με ποια ιδιοτητα ακριβως εχουν αποψη? Ο κοσμος εχει χαζεψει τελειως. Και κατι τελευταιο. Γιατι ζητανε οι ευσεβεις εν Χριστω αδελφοι και αδελφες ΕΔΚ για τον SV2ASP/A? Υπαρχει περιπτωση να τον μπερδεψουν με αλλον? Ενας ειναι τα τελευταια 15-20 χρονια.

2Μδης είπε...

SV-ΒΟΡΕΙΕ καλησπέρα,
κάνεις λάθος! Το σχόλιο της κας Ελένης (Λουκά) απαντήθηκε αλλά "ΚΟΠΗΚΕ" από την Ιερά εξέταση.

Για του λόγου το αληθές:

27 Μαΐου 2011, 14:23 | Μοναχός Επαναστάσιος
Μόνιμος Σύνδεσμος
Ψήφος: Thumb up 0 Thumb down 0

Με συγκλόνισε το σχόλιο της κας Ελένης από το εξωτερικό! Που υποστηρίζει ότι αν δεν πάρει αποκλειστικό prefix ο μοναχός στο Άγιο Όρος δεν θα έχουμε επικοινωνία με την διαδοχή του Αγίου Πνεύματος! Αυτό είναι ένα δράμα! Συμπάσχω μαζί της και την παρακαλώ να αφήσει την ασφάλεια του εξωτερικού που διαμένει και να γυρίσει στην Ελλάδα αφού την αγαπάει τόσο πολύ! Μπορεί να πάει να κλειστεί σε μοναστήρι και να έχει μόνιμη επικοινωνία με τα πνεύματα.

Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

Προφανώς ακόμα ελέγχουν πως στο καλό τους γύρισε μπούμεραγκ...

Έχω και άλλα σχόλια εδώ, θα τα δούμε σιγά - σιγά...

Γκιώνης είπε...

O ΣΕΡ δεν πάει χαμ φεστ και εσεις λετε για το αγιο όρος? Τι λετε ρε παιδια σας εκοψε το κρατος κάποια σχόλια? Ενω το αλλο κρατος εκοψε συλλογο απο την παρουσια του στην μεγαλη γιορτη του χομπι. Οτι ναναι καλα να ειμαστε και παντα τετοια. Μην κατηγορείτε ουτε το κρατος ουτε την εκκλησία γιατι και τα δυο στηριζονται απο εσας δυστυχώς. Συνταξιουχοι τεμπέληδες απο τα 40 αραχτοί στον καναπέ πουλώντας πνευμα εξαργυρώνοντας ποστα και γνωριμίες. Με την συνταξη που τους πληρωνω ως φορολογουμενος πολίτης αυτοι το παιζουν προγραμματιστές χαχανίζοντας την αμαθειά τους. Κοπρόσκυλα προδοτες του λαού, φαλτσαδόροι της μιζας και της ρεμούλας. Κατα τα άλλα φταιει το κρατος που τεμπέληδες ζητανε σύνταξη. Που ποτε δεν εξασκισαν τιποτα αλλο περα απο το χαφιεδισμό τους και τον ναρκισισμό τους λες και ζουν το όνειρο. Κουτσαβάκια.
Κριμα ρε δημοκράτες.Ξεφτίλες του ελληνισμού.Απιστα θρησκευόμενοι.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

δημοκρατες>???

εγω ειχα την εντυπωση οτι το πολιτευμα μας ειναι κυνοβουλευτικη δημοπρασια.

Γκιώνης είπε...

Ρε εχτες φευγανε οι βουλευτές μεσα απο τον "Βασιλικό" ωεωεωεω κήπο.Ωσαν τα παγώνια. Που θα κρυφτούν οι γνωστοι αγνωστοι? Καλα τα χχαχαχαχαχαχ και ο προγραμματισμός καλές και οι πατάτες βραστές. Αμα αρχίζουν να πεφτουν απο τον ουρανό άγουρες να δουμε που θα πάτε. Κρυφτήτε πισω απο οποιον θελετε, μπήτε πισω απο όποια διοργάνωση, γλύφτε τον παπαλάμπρο και την παπαλάμπρενα, γινετε φαροφυλακες απο το μπάνιο σας. Το γιουχο δεν το γλιτώνετε.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Μια ζωή αντιγράφουν και σχολιάζουν τον κόπο άλλων μπας και αυξησουν την επισκεψιμότητα και την δική τους προβολή στο χώρο. Αλλοι τρέχουν,άλλοι διοργανώνουν και άλλοι πίνουν τα τσιπουρα χαχανιζοντας παίζοντας τους φιλοσοφους. Ειναι ξεφτίλα να εκμεταλεύεσαι τον κοπο και τις θυσίες άλλων για να βγαλεις μια φωτο σε καποιο καφε. Αυτη ειναι η Ελλαδα δυστυχώς. Αγυρτες, ερημοσπίτιδες με άποψη. Βγητε ρε απο την μοναξια σας και δειτε τον κοσμο που ειναι στους δρομους και πραγματικα προσπαθεί. Σταματηστε να εκμεταλεύεστε την οποια φιλία σας δείχνουν. Ελεος.

Γκιώνης

sv8gke είπε...

Δυστυχώς οι ρασοφόροι πήραν φόρα και έκοψαν και δικό μου σχόλιο αντίθετο από τα δικά σας..

Για όποιον ενδιαφέρεται λεπτομέρειες εδώ

http://www.iconsart.gr/sv8gke/diavoulefsi/60-logokrisia.html

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη είναι προφανές προς ποιά κατεύθυνση ήταν η λογοκρισία.

Οι προφανώς "σχετικές" με τον ραδιοερασιτεχνισμό θεούσες κυρίες Κυροπούλου, Κερμενίδου, Ελένη, Ταπεινή φίλη και τα ρέστα, είχαν άσυλο, αλλά προφανώς η αλήθεια ενοχλεί.
Αλλά η γνώμη της κας Κυροπούλου και της Ελένης Μετανοείτε είναι προφανώς πιο χρήσιμη από αυτή ενός ραδιοερασιτέχνη.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ 1:Oι αναφορές στα φιρμάνια, στα χρυσόβουλα, στην αμύθητη περιουσία, στον δωσιλογισμό και στην φορολογική ασυλία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια απάντηση σε όσους τολμούν να επικαλούνται την πατρίδα μας και τους Έλληνες ότι οφείλουμε να τιμήσουμε το Άγιο Όρος.

Είτε σας άρεσει, είτε όχι η στάση του Αγίου Όρους επί (και προ κατοχής) καθώς και στην Χούντα, καθώς και στην επανάσταση ενάντια των Τούρκων, η αλήθεια είναι μία.
Ασχέτως αν αυτή αρέσει στους ευσεβείς χριστιανούς ή όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2:Γιατί κόπηκε το σχόλιο του SV1BJY; Προκαλεί; Λέει ψέματα; Ή απλά ενοχλούν κάποιες αλήθειες.

ΑΠΟΡΙΑ 3:Γιατί έγραψαν νονοί, βαφτιστήρια, γνωστές ευσεβείς αδελφές ενώ δεν είδαμε κάποια αντίθετη άποψη συναδέλφου από το εξωτερικό; Αλλά οι ευσεβέστατες αδελφές τρέμουν να ακούσουν την άλλη άποψη. Αυτό είναι το ήθος των αδελφών. Να το χαίρεστε.

Tέλος μία προσθήκη σε ένα από τα πλέον αστεία σχόλια που είδα στην διαβούλευση:

το ιδιαίτερο με το απλό;
το γνήσιο με το τεχνητό;
το ηλιόλουστο με το γκρίζο;
η ομορφιά με την ασχήμια;
η κορυφή με το πεδίο;

εύλογα σκέφτεται κανείς τον επόμενο στίχο στην ανωτέρω εξαιρετικά τεχνικά και ραδιοερασιτεχνικά τεκμηριωμένη στιχομυθία:

η βούρτσα με την ;;;

Εκεί είναι το μπέρδεμα. Με τις βούρτσες κλπ. Όταν μπερδεύουμε το θρησκευτικό συναίσθημα με ένα μεσαιωνικό καθεστώς το οποίο δεν σέβεται τίποτε και χαίρει ασυδοσιών (όπως ο ίδιος καταστατικός χάρτης του ΑΟ ονομάζει!) έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο Μιχάλη για τις κοπριές και τις σβουνιές που αναφέρεις.

«Μου δώσατε μια κατάρα, Άγιοι Πατέρες, σας δίνω μια ευχή: Σας εύχομαι να 'ναι η συνείδησή σας τόσο καθαρή όσο η δική μου και να 'στε τόσο ηθικοί και θρήσκοι όσο είμαι εγώ»

Δεν τα λέω εγώ, ο Νίκος Καζαντζάκης τα λέει.

Θα επανέλθω σύντομα στα ιστορικά στοιχεία όσον αφορά την υποτέλεια των Αγιορειτών απέναντι στις Δυνάμεις του Άξονα προ αλλά και επί κατοχής.

2Μδης είπε...

Καλημέρα,
σε συζητήσεις με συναδέλφους διαπίστωσα ότι κόπηκαν τελικά πολλά σχόλια. Επώνυμα και ανώνυμα. Επίσης υπήρξε υπερβολική καθυστέρηση στη δημοσίευση αρκετών σχολίων, τα οποία επίσης έχω στην κατοχή μου, αλλά τελικά δημοσιεύτηκαν μετά από 2 και 3 μέρες.

Η διαβούλευση έδινε το δικαίωμα σε ανώνυμους να σχολιάσουν. Καλά έκαναν και το έπραξαν όσοι σχολίασαν ανώνυμα γιατί αποδείχθηκε ότι η επωνυμία τιμωρείται! Εννοώ τη στάση που κράτησαν ορισμένοι, σε άτομα που είχαν το θάρρος να υπογράψουν το σχόλιο τους.

Άλλωστε υπάρχει σύστημα το οποίο έχει κάτσει στο σβέρκο μας εδώ και αιώνες, και η αποκαθύλωση του χρειάζεται τόσο τακτικές κινήσεις όσο και "ανταρτοπόλεμο".

Χαίρομαι που η αρχική τοποθέτηση περί Αγίου Όρους και του "εκβιασμού" να πάρει θέση το ιερό ποίμνιο, οδήγησε απο την μία στην κινητοποίηση άσχετων ατόμων (Ελένη, Ευτέρπη, Αδελφοθέα κλπ) και από την άλλη στην ενεργοποίηση ενός ολόκληρου παρακράτους που έπαιρνε τηλέφωνα, ψήφιζε, ΕΚΒΙΑΖΕ να πάρουν θέση και τελικά λογόκρινε αισχρά και φασιστικά συγκεκριμένα σχόλια. Έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο...

Μου θύμισε την περίπτωση του μητροπολίτη Άνθιμου που είχε πει στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές πως "όσο είμαι εγώ επισκοπος ο Μπουτάρης δεν γίνεται δήμαρχος" και φυσικά έφερε αντίθετο αποτέλεσμα!

Κοιτάζοντας το παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις που είχαμε κάποιον στο σβέρκο μας γαντζωμένο, πάντα υπήρχαν ορισμένοι που υπεράσπιζαν την κατάσταση. Κάποιοι από αφέλια άλλοι από συμφέρον. Μαυραγορίτες, κουκουλοφόροι, χουντικοί. Κάποιοι από αυτούς κατόπιν προέκυψαν αντιστασιακοί!
"Βασανισμένοι" και "διωκόμενοι"!
Χαίρομαι λοιπόν που υπάρχουν και επώνυμα σχόλια για την "ιερότητα του χώρου" και το "αξιοσημείωτο της λατρείας" στη διαβούλευση, για να βλέπουμε στο μέλλον ποιοι ήταν αυτοί που συντηρούσαν τέτοιες καταστάσεις και να τους αποδώσουμε την αρμόζουσα θέση στην ιστορία του ραδιοερασιτεχνισμού. Μην μας προκύψουν στο μέλλον "αντιστασιακοί".

Με ρωτάνε και για την διαφωνία μου με το Μιχάλη. Είναι διαφωνία, όπως μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά άλλα. Παραμένει όμως φίλος και συνάδελφος γιατί πολύ απλά ο ραδιοερασιτεχνισμός ενώνει.
Τα υπόλοιπα τα προσπερνάμε όπως οφείλουμε στο πνεύμα και το νόημα του ραδιοερασιτεχνισμού.

Δημοσιεύω το τελευταίο σχόλιο που έστειλα στην διαβούλευση και φυσικά κόπηκε. Η ευχή με την οποία καταλήγω είναι ειλικρινής και απο βάθους καρδίας!

31 Μαΐου 2011, 10:16 | SV1BJY
Μόνιμος Σύνδεσμος
Ψήφος: 0 0
Προς τους υπεύθυνους της διαβούλευσης θέλω τους συγχαρώ που έχουν κόψει ότι σχόλια ήταν εναντίον της φασίζουσας άποψης ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο ακόμα και στα ραδιοερασιτεχνικά. Να απαιτεί και να διεκδικεί, ότι ικανοποιεί την ματαιοδοξία των ρασοφόρων. Αντίθετα σχόλια που αναφέρονται στην «συνέχεια του Αγίου Πνεύματος και την διαδοχή» και τους καρκίνους που θεραπεύονται στο Άγιο Όρος, υπάρχουν ακόμα…
Σε όσους ισχυρίστηκαν ότι «βάλλεται το ράσο» θέλω να πω ότι το ράσο έχει ποδοπατηθεί απο τους ίδιους τους ρασοφόρους χρόνια τώρα όταν υποτίθεται εγκατέλειψαν τα εγκόσμια για να κάνουν ιστολόγια στο ίντερνετ, να αγοράζουν και να πουλάνε την περιουσία του λαού και να εκμεταλλεύονται τους αφελείς. Εσχάτως να απαιτούν και αποκλειστηκότητα στις συχνότητες.
Οι εγχώριοι «ταλιμπάν» καλά κρατούν και τα σχόλια που δεν αρέσουν κόβονται. Συγχαρητήρια για την διαβούλευση, θα προσπαθήσω να συγχαρώ και αυτοπροσώπως τον κ.Ρέππα την επόμενη φορά που θα θυμηθεί να επισκεφτεί την εκλογική του περιφέρεια, την Αρκαδία…
Καλή σταδιοδρομία στην Ιερά Εξέταση!
Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

takis perreas είπε...

Κι εγώ χρωστώ στον Ρέππα τα χρήματα από τα διόδια που δεν πληρώνω!
Θα τον πειράξει άραγε, αν του τα επιστρέψω με την μορφή των Σπαρτιάτικων τάλλαντων?
Υπόσχομαι να μην τον πονέσω πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Καλή σταδιοδρομία στην Ιερά Εξέταση!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΦΑΡΜΑΚΙ...!

SV-ΒΟΡΕΙΟΣ είπε...

Ήθελα να ρωτήσω εσάς κάτω στο μεγάλο χωρίο (αθήνα), θα πάτε στο ανοιχτό για όλους, αλλά κλειστό για "ανταγωνιστικούς" συλλόγους Hamfest ;
της Ε.. Ε... Ρε γέλια!

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάμε κάθε χρόνο. Όπως πάμε σε ΟΛΑ.

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=YYDKGJY1q8g

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

ΒJY ειμαστε ανταγωνιστές ρε. Καλά εσύ το ήξερες? Θα σου στειλω αυριο τιμοκατάλογο. Να δω. Με ανταγωνίζεσαι? Εισαι αντἆγωνιστίκός ρε ή φοβασαι μη μεινεις νηστικός? Παντως το κεφάλαιο υποστηρίζει τον ανταγωνισμό με σκοπό τον ελεγχο και την μειωση τιμών. Μειωση αξιών ομως? Ακου ρε τι κανουν οι εκπρόσωποι. Της υπαπαντής ειναι σήμερα?


Γκιώνης

2Μδης είπε...

Στο χαμφεστ μίλησα με αρκετούς συναδέλφους για το θέμα της διαβούλευσης. Χαίρομαι που ηταν αποδεκτά τα σχόλια μου ειδικά αυτό που κόπηκε.

Όμως, αρκετοί μου "χρέωναν" και τα σχόλια που επίσης κόπηκαν, του "Γιοσάκη" και του "μοναχού Εφραίμ" και μου έδιναν συγχαρητήρια!!!!

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με τα δύο αυτά σχόλια ΣΥΜΦΩΝΩ και ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ τα πάντα, όμως δεν τα έχω γράψει εγώ! Άλλος είναι ο συγγραφέας τους, σε άλλον αξίζει να πείτε μπράβο για τα δυο αυτά σχόλια.

Λυπάμαι που κόπηκαν γιατί ήταν απάντηση σε άλλα που έμειναν στη διαβούλευση, ευχαριστώ επίσης που διασώθηκαν και δημοσιεύτηκαν στη σελίδα μου...