Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

OR4ISS SX2ISS



...ένα μικρό απόσπασμα από την σημερινή επικοινωνία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS με σχολείο της Πιερίας. Η λήψη του ISS είναι από το κέντρο των Αθηνών...

Η επικοινωνία έγινε μεταξύ του ISS (OR4ISS) και του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης (SX2ISS) στις 17:05 σήμερα...

Περισσότερα στη σελίδα του Συλλόγου της Πιερίας ο οποίος διοργάνωσε την επαφή σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

http://www.syrap.gr/gr/?%C5%F0%E9%EA%E1%E9%F1%FC%F4%E7%F4%E1

8 σχόλια:

SV1NJX είπε...

Νομίζω είναι η τρίτη επαφή με ελληνικό σχολείο. Αν ρωτήσει κανείς τα παιδιά για την εμπειρία αυτή, θα συμφωνήσουν ότι είναι η καλύτερή τους μέχρι τώρα. Επ ευκαιρια, θα σου στείλω 2μήδη ένα μέιλ που μου έστειλε κορυφαίος πανεπιστημιακός για να δεις το επίπεδο που επικρατεί στα ιδρύματα.

Γκιώνης είπε...

Ειχα τη χαρα να ακούσω την επαφή μαζι με τον SV1JGW και τον SV1NJL στην περιοχή της Φιλαδέφειας. Σε μία πλατεία με πολλά παιδάκια τριγύρω μας τα οποία με μεγάλη χαρά κοίταζαν τον ηλεκτρονικο υπολογιστη του Δημήτριου και φωναζαν "Να ο Δορυφόρος". Τα παιδάκια που ήταν μαζί μας ξετρελάθηκαν και δεν πιστευαν οτι εμεις ακούμε τον ISS. Αντε να εξηγήσεις.
Φιλια πολλα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
Για τα κοντεστ μη ξεχάσετε να διαβάσετε τη λουκριτία και τα ζώδια.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Μπα δυστυχώς ζώδια δεν έχει μόνο κοντεστ, τρε μπαναλ hihi

Ανώνυμος είπε...

Στις εποχές τις δικές μου, στο σχολείο έκανε ο ένας σύλλογος καθηγητών απεργία, μετά ο άλλος και στο τέλος χτυπάγαμε και κατάληψη οι μαθητές για να ισιώσει το σύστημα!

Ωραίες εποχές!

Την τύφλα μου τη μαύρη!

SV1OBY

Γκιώνης είπε...

Καλα ρε ΟΒΥ όταν εσυ πηγαινες σχολείο δεν υπήρχαν και δορυφόροι. Τι να κανουν οι άνθρωποι. Ασε που ειναι δυσκολο να εχεις μαθητες σαν και το μεγαλείο σου. Και εγω αμα σε ειχα μαθητη απεργεία θα έκανα.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

@SV1NJX
Το είδα Χρήστο, δεν με εντυπωσιάζει το επίπεδο αυτό. Είναι ο κλασσικός δημόσιος υπάλληλος. Θα με εντυπωσίαζε αν έδειχνε άμεσα ενδιαφέρον και με καταιγισμό e mail σου ζητούσε λεπτομέρειες!

@SV1OBY
Στη δική μου σχολική εποχή (το 80)χόμπι μας ήταν οι πολιτικές νεολαίες. Έπρεπε να πάς σε ένα κόμμα στο οποίο συναντούσες και τους καθηγητές που σε δίδασκαν το πρωί!
Ευτυχώς τα παράτησα γρήγορα...

SV1GRN είπε...

Συγχαρητήρια στα δύο σωματεία που υποστήριξαν την επικοινωνία. Συμπτωματικά η αρχή της εκπομπής ακούστηκε στην Αγγλία και από τον συνάδελφο G4VXE.
73

SV1NJX είπε...

Ανέβασα το video στο issfanclub.com