Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ναιρώ ναιρείς ναιρεί...

"Ποιος θα βάλει υποψηφιότητα??? Αυτός που γράφει το νερό με αλφα-γιώτα και ωμέγα?" 

Κάπως έτσι άρχισε η συζήτηση περί υποψηφίων και μετά αναρωτηθήκαμε αν θα έπρεπε κάποιος από μόνος του να αυτοεξαιρεθεί έχοντας το "γνώθι σαυτόν"...

Επειδή όμως κριτήρια δεν υπάρχουν -τουλάχιστον επίσημα- σκέφτηκα να γράψω εγώ μερικά...

Γιατί...  εσύ μπορεί να θέλεις να εκτεθείς. Εμείς τι σου χρωστάμε;




1. Μην βάλεις λοιπόν για υποψήφιος του ΔΣ αν είσαι  αγράμματος. Ημιμαθής, στυλιάρι, ξύλο απελέκητο... Αν γράφεις "μιν το πιτε του διομιδι", όλα με γιώτα και με όμικρον!! Τι τα θες τα προεδριλίκια ανθρωπέ μου; Κάτσε κάνε επανάληψη την γραμματική και γράψε 10 ασκήσεις ορθογραφίας! Κυκλοφόρησε νομίζω και το αναγνωστικό της εποχής σου: Λόλα να ένα μήλο! Ββββ έκανε ο βοριάς! Ββββ έκανε με βοή...


2. Μην μπλεχτείς με το ΔΣ αν δεν σου "κόβει". Ειδικά στην περίπτωση που, και δεν σου κόβει και σε προωθούν κάποιοι να μπεις στο ΔΣ. Φυλακή θα σε βάλουν! Ξύπνα.


3. Τι; έχεις μπλόγκ με το διακριτικό σου; Και όλο αυτό τον καιρό έγραφες αποπάνω "ραδιοερασιτεχνικά news"  κι αποκάτω αναδημοσίευες ότι παπαριά γράφανε οι χρυσαυγίτες, και οι απολογητές του Παΐσιου;;; Έστελνες και κείνο το βίντεο που περνάει το φάντομ κι απο κάτω ο καλόγερος με τη σημαία ηδονίζεται; Εεεεμ... κάτσε στην άκρη τώρα. Στη φωλιά σου!!!! 


4. Τι θα πει ήσουνα στο ΔΣ και θες να ξαναβάλεις; Έβαλες μία, δύο, τρεις, δεκατρείς... Την είδαμε την προκοπή σου. Άη στο... καλό!



5. Μπα! Έχεις και διοικητικές ανησυχίες;; Βρε συ όλη μέρα ξημεροβραδιάζεσαι στο ντηφένσνετ, προωθείς όλες αυτές τις μπούρδες -τα πιστεύεις κιόλας- και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά;; Ούτε για διαχειριστής αποθήκης δεν κάνεις! Κατάλαβε το!

6. Αχά! Τόσο πολύ έχεις ασχοληθεί με το σύλλογο; ΟΚ αφού έχεις όρεξη για δουλειά μπορείς και χωρίς καρέκλα. Για να σε δούμε... Θα μείνεις να βοηθήσεις αν δεν βγεις; ή θα ρίξεις black stone πίσω σου και θα εύχεσαι να ρημάξει ο σύλλογος και να μπει το ΔΣ φυλακή;


7. Το ότι σε βγάλαμε στο ΔΣ όταν ήσουνα ακόμα αμούστακος SW δεν σημαίνει ότι σε θέλαμε και στο σβέρκο μας δια βίου. Μάζευες αρμοδιότητες όπως ο Παπαδόπουλος τα υπουργεία. Για να γίνεις αναντικατάστατος! Αμ δε... Δώστε αρμοδιότητες παραέξω, όχι μόνο τα χαμαλίκια...


8. Χμμμμ.... Δε με λές; Από πότε έχεις να πιάσεις χειριστήριο; κολλητήρι;  μικρόφωνο; Τι έννοείς "σου πέρασε" ;;; Γρίπη ήταν, ή κόριζα; Πήγαινε να βάλεις υποψηφιότητα για το ΔΣ της Φανερωμένης τότε. Εδώ, πρέπει να έχεις σχέση με το αντικείμενο.


9. Δες το κι από την άλλη μεριά: όταν έκανες το λιοντάρι σε όσους βοηθούσαν και δεν έπαιρνες θέση για όσους τους έβριζαν, ήθελες να παραμείνουν να βοηθάνε;; Πάρτα τώρα.



10. Μην στηρίζεσαι ότι θα πάρεις τηλέφωνα στη γερουσία να σε ξαναβγάλουν. Οι μισοί θα πάνε στην Αχιλλέως και οι άλλοι στο Ζόναρς. Κοίτα τι θα κάνεις με τους νεώτερους που έρχονται μια φορά -φρικάρουν- και φεύγουν... Όταν ζητάς βοήθεια και δεν έρχονται νέοι, αυτό λένε: "Φώναξε αυτούς που πήρες τηλέφωνο να σε βγάλουν στο ΔΣ..." Από τους νέους εξαρτάται το μέλλον της Ένωσης. 

11. Ναιαιαιαιαι....! Ασχολήθηκες με τα τρόλεϋ και με μια φριτέζα που άμα βάζαμε την πατάτα άγουρη έβγαζε θόρυβο στα ογδόντα μέτρα!! Και για αυτό ζητάς την ψήφο μας; Άνοιξε άνθρωπε μου τη σελίδα των Βούλγαρων, των Κροατών, των Σέρβων! Όχι δεν σου λέω των Γερμανών και των Άγγλων, σου λέω των γειτόνων μας που πεινάνε πιο πολύ απο μας. Αλλά διοργανώνουν κόντεστ, τρέχουν κόντεστ, στήνουν σταθμούς στο βουνό που εδώ τους βλέπουμε μόνο στο youtube, μαθαίνουν τα νέα παιδιά, έχουν ραδιοερασιτεχνική παρουσία! Δεν τρώγονται να αποδείξουν ότι πήρανε τηλέφωνο τον ISS...


12. Εσύ;;; Που πας εσύ;;; Επειδή σε βάλανε μια φορά να κλείσει εφτάδα πήρες αέρα; Στο κλουβί σου γρήγορα!!

13. Μάλιστα. Θα βάλεις υποψηφιότητα αλλά δεν έχεις χρόνο γιατί πας τα παιδιά φροντιστήριο, τον γιο σου μπαλέτο και την κόρη σου τζούντο. Βρε είσαι καλά;;;; Εδώ δεν μπορείς να δώσεις σωστό προσανατολισμό στα παιδιά σου, την ΕΕΡ θα κατευθύνεις;;


14. Τέλος, μην βάλεις υποψηφιότητα αν δεν το έχεις πάρει απόφαση ότι θα βγεις τελευταίος. Οι κουμπάροι είναι 30 χρόνια πάνω και το εκλογικό σώμα δεν διαβάζει μπλογκ, δεν βγαίνει στον αέρα, δεν έχει σχέση με το παρόν. Μπορείς να τους μιλήσεις στη γλώσσα τους εσύ που δεν ζούσες τη δεκαετία του 60? Ως γνωστόν, τότε μόνο βγήκαν ραδιοερασιτέχνες σωστοί και μετά το σπάσανε το καλούπι...


Σχετικό κείμενο με εκλογές είναι και αυτό:
 http://2mdes.blogspot.gr/2013/09/blog-post_26.html

27 σχόλια:

SV4PBH Manos είπε...

Απορία...;;;;

Φτάνουμε στο σημείο όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει τις υποψηφιότητές τους.... (κοντογιορτή... 25 Οκτωβρίου 2013)

Από κει και πέρα με ποιον τρόπο θα ενημερωθούμε για τα σχέδια και τα όνειρα του κάθε υποψηφίου έτσι ώστε να σκεφτούμε ποιον θα υποστηρίξουμε με την ψήφο μας;

Και μη μου πείτε ότι θα πιούμε καφεδάκι ή θα φάμε κανά κοψίδι παρέα, τις Τετάρτες που ακολουθούν. Πολλά μέλη μένουν εκτός Αθήνας και τα γραφεία της Ένωση τα επισκέπτονται το πολύ 1-2 φορές το χρόνο.

Θα διαβάσουμε κάποια ανάρτηση στη σελίδα της Ένωσης;

θα λάβουμε ενημερωτικά email-επιστολές;

Θα κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις;

Τέλος πάντων μέχρι σήμερα πως δουλεύει το προεκλογικό σύστημα;

Καλό θα ήταν να υπάρξει σχετική ενημέρωση για να κρίνουμε εάν όντως θα αξίζει τον κόπο να μετακινηθούμε στην Αθήνα την 1/12/13 για τη Γενική Συνέλευση.

73 de SV4/SV1PBH Μάνος

2Μδης είπε...

Μάνο,

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ενημερωθείς εσύ και κανένας άλλος για τα όνειρα και τα σχέδια των υποψηφίων. ΑΝ είχαν κάτι στο μυαλό τους θα έπρεπε να το έχουν κάνει τόσα χρόνια. Άλλωστε η κύρια δραστηριότητα των μελών του ΔΣ δεν είναι ραδιοερασιτεχνική αλλά διαχειριστική: Να βάλουμε πλακάκια, να αλλάξουμε κουφώματα, να κάνουμε αγιασμό, να βάψουμε... Δουλειές δλδ που αφορούν ένα καφενείο. Τι να βγουν να πουν επομένως; Ότι "Ονειρεύομαι να βάλουμε κουφώματα αλουμινίου και έχω σχέδια να βάψουμε το μπαλκόνι εκρού"?? Μέχρι εκεί είναι.

Κατά τα άλλα: Γενικά δίνεται πολύ λίγος χρόνος για να τεθούν υποψηφιότητες (μην προλάβουν τίποτα "ξύπνιοι" και οργανωθούν) και μεγάλη μυστικότητα για το ποιοι θα ξαναβάλουν.

Αν λάβεις υπόψη το γεγονός ότι η ενωση είναι ανοιχτή μόνο Τετάρτη, η προθεσμία για να βάλει κάποιος υποψηφιότητα ήταν μόνο δυο Τετάρτες.

Το προεκλογικό σύστημα λοιπόν, δουλεύει ως εξής:

Περνάνε όσο μπορούνε στο ντούκου το θέμα ότι θα γίνουν εκλογές. Στο μεταξύ έχουν μετρήσει τα κουκιά και αν δεν συμπληρώνεται εφτάδα φέρνουν κάποιον εντελώς άσχετο και τον χρήζουν υποψήφιο. Κατά κανόνα αυτός θα πρέπει να έχει άριστες σχέσεις με το ΔΣ και το κυριότερο να μην ανοίγει το στόμα του παρά μόνο για φαΐ.
Αν τυχόν βάλει υποψηφιότητα και κάποιος που δεν τα εχει καλά με το ΔΣ, όσο πλησιάζουν οι αρχαιρεσίες παίρνουν φωτιά τα τηλέφωνα προς τους ταμειακώς εντάξει που μόνο το παρών ΔΣ γνωρίζει ποιοι είναι. Εκεί δίνονται κατευθύνσεις να μην ψηφιστεί ο Χ συνάδελφος γιατί είναι πχ αριστερός/ θα διαλύσει το σύλλογο/ πίνει κοκαΐνη/ δέρνει τα παιδιά του/ δεν τα δέρνει αρκετά/ είναι τεντιμπόης και άλλα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα απαξιώνεται κάθε τρόπος κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Θυμηθείτε τις απεγνωσμένες ανακοινώσεις για τους "μπλογκάρχηδες" από την σελίδα της ΕΕΡ, τη στιγμή που ερχόταν στο φως το φιάσκο του ISS. Η ενημέρωση των ψηφοφόρων γίνεται κυρίως μέσω του περιοδικού το οποίο προβάλει μόνο όσους θέλει. ΠΧ ολόκληρες δραστηριότητες που έχει προβάλει η ΕΕΡ ως δικές της έχουν οργανωθεί από συναδέλφους που έτρεχαν για μήνες και τις έδωσαν "στο πιάτο" και τελικά αυτούς τους συναδέλφους τους έφαγε το σκοτάδι. Άλλοι προβάλλονταν και έδιναν συνεντεύξεις...

Έτσι εξηγείται το φαινόμενο γιατί σε τακτά διαστήματα βλέπεις κάποιους που είχαν ένα ρόλο μεσα στο σύλλογο να τα βροντάνε και να φεύγουν. Σου λέει θα τρέχω εγώ για να κουνιέται ο τάδε? Από την άλλη θα δεις τον "τάδε" να έχει έφεση με την αυτοπροβολή "όλα εμείς τα κάνουμε" κλπ και να βγάζει ρίζες σε συνεχείς θητείες.

Μάλιστα η δικαιολογία είναι ότι βάζουν με βαριά καρδιά πάλι, γιατί δεν πάνε καινούριοι.
Εννοείται δεν πάνε. Γιατί θα έπρεπε εγκαίρως να δηλώσουν ότι αποσύρονται και ότι θα σταθούν δίπλα στο νέο ΔΣ για να μεταφέρουν την εμπειρία τους. ΑΝ ήθελαν ανανέωση.

Αντί αυτού όμως είδαμε στο τελευταίο editorial ότι "κάποιοι σκέπτονται να συνεχίσουν" το έργο τους...

Εαν λοιπόν όλα γίνουν όπως και στο παρελθόν, ένα έχω να σου βεβαιώσω για το καινούριο ΔΣ:

Δεν ξέρω -αμφιβάλω- αν κάνουν οποιαδήποτε ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα για να προσελκύσουν νέους συναδέλφους. Σε διαβεβαιώ όμως ότι θα βάλουν καινούρια κουφώματα!

2Μδης είπε...

Συμπλήρωμα:

Θυμάμαι πριν χρόνια σε κάποια συνέλευση ή κοπή πίτας, ένα μέλος του ΔΣ που είχε δυο ή τρεις θητείες, είχε δηλώσει καθαρά ότι δεν ξαναβάζει και ότι θα παραμείνει να βοηθήσει το επόμενο ΔΣ όπου και όπως μπορεί. Πράγμα το οποίο έκανε και κάνει μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς το παράδειγμα του SV1AMY δεν το ακολούθησαν άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος νέος θα θέσει υποψηφιότητα; Ποιος νέος έχει διάθεση να προσφέρει από τη θέση του προέδρου ή του μέλους του ΔΣ; Να ενημερωθούμε για να τον ψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε αγόρι μου ξύπνιο παιδι είσαι μπλόγκ και μεγάλη αναγνωσιμότητα έχεις γιατι δεν βάζεις υποψήφιος να αρχίζει να αλλαζει λίγο το πράγμα;

Ανώνυμος είπε...

ναι αμα εχει μπλοκ..... αυτοί που διαβάζουν εδω δεν ψηφίζουν ασε που οι περισσότεροι δεν έχουν άδεια

Γκιώνης είπε...

Κάθετος 4. Εσυ πως θα ψηφίσεις αλήθεια? Θα έρθεις για τις εκλογές?


Γκιώνης

ΥΓ Αντε καλά αποτελέσματα.

Γκιώνης είπε...

Καθετος Τεσσερο.

Γκιώνης

SV1NJX είπε...

@2mdes . Ναι ..καφενείο, αυτή η λέξη ταιριάζει. Και γιατί μόνο Τετάρτη ανοιχτά ?

Ανώνυμος είπε...

@10:14 μόνο εσύ θα μπορούσες να αναρωτηθείς γιατί μόνο τετάρτες ανοιχτά...

SV1NJX είπε...

Τρίτη είναι ο ΣΕΡ ε?

SV4PBH Manos είπε...

Γκιώνη είναι πολύ νωρίς για να ξέρω εάν θα μπορώ να έρθω Αθήνα.

Προς το παρόν το σενάριο λέει ταχυδρομικό περιστέρι των ΕΛΤΑ για την ψηφοφορία.

Ανώνυμος είπε...

τώρα μάλιστα, δεν μπορώ να πώ κουβέντα. Έτσι καλά τα λές!!!

Ανώνυμος είπε...

".....θα έπρεπε κάποιος από μόνος του να αυτοεξαιρεθεί έχοντας το "γνώθι σαυτόν"........"

ΟΛΟΙ θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθούν αλλά ούτε γνώθι σαυτόν έχουν ούτε....

Ανώνυμος είπε...

κανείς δεν πρέπει να αυτοεξαιρεθεί, όποιος νομίζει πως έχει κάτι να προσφέρει να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του ραδιοερασιτεχνικού συνόλου και ο ραδιοερασιτεχνικός κόσμος να επιλέξει ποιος πρέπει να να ηγηθεί του φορέα του. Μεγάλα και ώριμα παιδιά είμαστε για να επιλέξουμε.

Costas SV1XV είπε...

Χμμ, διαβάστε και αυτό από τον KC4UFN στο site της ARRL:

A shot in the arm

Δεν αφορά την εκλογική διαδικασία αλλά το τι πρέπει να γίνει μετά.

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

@8:32 αν μπορείς στείλε μια μετάφραση.
Για όλα τα σωματεία:
Καλό θα είναι οι υποψήφιοι να δημοσιεύουν το όραμα τους και τα σχέδια τους βάσει των οποίων θα κινηθούν.
Χρειάζονται ενέργειες από την ηγετική ομάδα και άλλους για να ενεργοποιηθούν τα μέλη για εθελοντική προσφορά. ΔΣ χωρίς εθελοντική υποστήριξη από μέλη, μάλλον δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας, το ίδιο ισχύει και για όλες της επιτροπές!
Είναι απαραίτητο όσα μέλη θέλουν, να καταγραφεί σε ποιο τομέα μπορούν να βοηθήσουν για να τους καλούν οι υπεύθυνοι.
Μην κριτικάρεις όσους προσφέρουν εργασία στο σωματείο σου αλλά όσους δεν προσφέρουν ίσως και τον εαυτό σου!

2Μδης είπε...

Την Τετάρτη στα γραφεία της ένωσης, έγινε μια εκτός πρωτοκόλλου συζήτηση για τα παραπάνω θέματα.

Μεταξύ ενός μέλους του παρόντος ΔΣ (και του προηγούμενου ΔΣ και του πιο προηγούμενου ΔΣ κλπ) που προς τιμήν του ήρθε και συνομίλησε μαζί μας. Είμαστε αρκετά άτομα...

Σαφές αποτέλεσμα δεν υπήρξε αλλά πιστεύω ότι έγινε κατανοητό που ακριβώς υπάρχουν διαφωνίες.

To κείμενο στο οποίο παραπέμπει ο Κώστας έχει καταπληκτική ομοιότητα με το αντικείμενο της συζήτησης και τις προτάσεις που έγιναν (!!!!!)

Επιβεβαίωσα πάντως ότι δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει διάθεση για ανανέωση.

Περισσότερα θα γράψω μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων...

Σε απόσταση αναπνοής από την παρέα έτερο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΣ μονολογούσε "από ιδέες έχουμε χορτάσει". Το μυστακιοφόρο αυτό στέλεχος που συν τοις άλλοις χαίρει εκτίμησης παρά τις διαφωνίες -δεν γράφω ποιος ακριβώς ήταν- απέφυγε ωστόσο να εκθέσει περισσότερο τις πολύπλοκες σκέψεις του...

Ανώνυμος είπε...

Από τα υψηλόβαθμα μέλη ΔΣ μουστάκι έχουν ο Τράικος, η Νατάσα και ο Σωτήρης, έτσι δεν είναι?

Περίπλοκες σκέψεις κάνει μόνο ο Πρόεδρος. Αυτός όμως δεν χαίροι εκτίμησης μετά τα μπινελίκια του ISS.

Μας μπέρδεψες πάλι.



Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα αλλάξουμε κουφώματα;

Ανώνυμος είπε...

Αν αλλάξουμε να αποφύγουμε τα αλουμινίου. Δεν έχουμε καν άκρη να πάρουμε φθηνή πρώτη ύλη.

Ανώνυμος είπε...

Φτηνή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αφήστε τις μαλακίες και ελάτε να βοηθήσετε,από όποια μεριά μπορείτε.Αλλά ξέχασα άμα μπλέξετε με τούς κουμπάρους ποιόν θα κοροϊδεύετε;

2Μδης είπε...

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ;;; Ε;;;

Ανώνυμος είπε...

Θα προτείνει κάποιος ποιον να ψηφίσουμε; Κάποιον με όραμα, χρόνο και όρεξη;

Ανώνυμος είπε...

Τον RC! Δεν ξέρω για όραμα και χρόνο. Όρεξη έχει!

Ανώνυμος είπε...

Μήν τσιμπάς admin...easy.Hi.