Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

"Και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;"

Έτσι φαίνεται να είπαν οι τελευταίοι Γάλλοι μονάρχες, επι-βεβαιώνοντας την διάσταση μεταξύ της πραγματικότητας όπως την βίωναν οι ίδιοι σε σχέση με αυτά που βίωνε ο λαός τους.
Παρόμοια διάσταση απόψεων επικρατεί μεταξύ του ΔΣ της ένωσης και της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών, αλλά και της ευρύτερης ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας. 

Η καραμέλα που πιπιλάνε ορισμένοι "ελάτε εσείς να τα κάνετε καλύτερα" ΔΕΝ ισχύει. Με το ίδιο σκεπτικό δεν θα έπρεπε να έχουμε άποψη για τίποτα αν δεν θέταμε και υποψηφιότητα! Δλδ θα πρέπει να βάλει κάποιος για βουλευτής για να κρίνει τους βουλευτές; και δήμαρχος για να κρίνει τους δημοτικούς άρχοντες;; Αλλά αυτά πιπιλάνε ορισμένοι απευθυνόμενοι σε "αφτιά".


Την επόμενη Κυριακή θα γίνουν οι αρχαιρεσίες της ΕΕΡ με την βεβαιότητα ότι θα επανεκλεγούν οι ίδιοι. Το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται κατά μεγάλο βαθμό από παλαιά στελέχη -τα τακτικά μέλη- αφού για χρόνια η μετάταξη ενός απλού μέλους σε τακτικό, είχε μαζί με όλα τα άλλα εμπόδια και "πρόστιμο" 50 ευρώ! Μιλάω για το τέλος μετάταξης το οποίο με δική μου πρόταση μειώθηκε στα 10 ευρώ, στην προπερσινή Γ.Σ. Δυστυχώς η ολική κατάργηση του είναι δύσκολη αφού η είσπραξη του προβλέπεται από το καταστατικό. Και πολλά άλλα όπως η "συνοδεία" των μη μελών στα γραφεία της ένωσης, άρθρο που αναδείχτηκε μετά το συμβάν της περασμένης εβδομάδας, λες και ο καθένας από εμάς γνωρίζει ποιος από τους γύρω του είναι ή δεν είναι μέλος, ποιος είναι ταμειακά εντάξει και ποιος έχει διαγραφεί.
Η επικαιροποίηση του καταστατικού -μην ξεχνάμε ότι έχει γραφεί σε εντελώς διαφορετική εποχή- θα εκσυγχρόνιζε την εικόνα της ένωσης. Αυτό από μόνο του όμως δεν είναι αρκετό. Εκσυγχρονισμό χρειάζεται και το ίδιο το ΔΣ το οποίο απαρτίζεται για δεκαετίες από τους ίδιους οι οποίοι μαζί με τα μακροβιότερα τακτικά μέλη δεν ξεπερνούν τα 50-60 άτομα. Αυτοί διοικούν την Ένωση και είναι απολύτως υπεύθυνοι για τα σωστά και τα λάθη που επωμίζεται η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα...
Τα νέα μέλη ωστόσο -οι καινούριοι συνάδελφοι- δεν έχουν καμία όρεξη να τα βάλουν με το κατεστημένο. Υπάρχουν νέοι συνάδελφοι που είναι άριστοι γνώστες των νέων τεχνολογιών, έχουν μπει γεμάτοι όρεξη να προσφέρουν και απογοητεύονται όταν διαπιστώσουν ότι ο σύλλογος τους χρειάζεται μόνο για χαμάληδες. Οι υπεύθυνες θέσεις είναι μοιρασμένες σε πέντε άτομα, στα ίδια άτομα ανήκουν και οι θέσεις που περισσεύουν μην τύχει και πάρει πρωτοβουλία κανείς άλλος. 
Τον τελευταίο καιρό μίλησα με πολλούς συναδέλφους που προβληματίζονται, διαφωνούν, αλλά δεν τολμούν να θέσουν υποψηφιότητα κόντρα στο κατεστημένο. Στο περιοδικό της ΕΕΡ διάβασα ότι από "όσους πρότειναν" να πάνε στο ΔΣ, δέχθηκαν δικαιολογίες όσες και οι κόκκοι άμμου σε μια παραλία! Παράξενο. Εγώ με όλους όσους μίλησα η δικαιολογία ήταν μία: "Αφού θα πάρουν τηλέφωνο τη γερουσία και θα βγουν οι ίδιοι. Για γλάστρες ψάχνουν..."


Στην πρόσφατη δημοσκόπηση στο ιστολόγιο ήταν συντριπτική η πλειοψηφία (80%) όσων πιστεύαν ότι "... νέοι υποψήφιοι δεν προσέρχονται λόγω πεποίθησης πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και η Ένωση διοικείται από κλειστό κύκλο. Ότι και να βάλει κάποιος υποψηφιότητα, θα φάει τα μούτρα του σε ένα τοίχος μεθοδεύσεων από αυτούς που έχουν βγάλει ρίζες στο ΔΣ. Ότι απλά θα έδιναν "δημοκρατικό" άλλοθι σε πάγιες παρασκηνιακές τακτικές..."

Ακόμα και οι 24 που ψήφισαν αντίθετα, απορώ που βρέθηκαν, αφού όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο έχουν μεσάνυχτα από διαδίκτυο...

Οι επερχόμενες εκλογές ήταν λαμπρή ευκαιρία για το παρόν ΔΣ να αποχωρήσουν από το προσκήνιο ανοίγοντας το δρόμο σε νεότερους. Μένοντας στο παρασκήνιο για να βοηθήσουν και να μεταβιβάσουν τις αρμοδιότητες με τις οποίες είναι σφιχταγκαλιασμένοι για δεκαετίες. Δημιουργώντας ένα σχήμα συνεργασίας παλαιών και νεότερων στελεχών, δείχνοντας εμπράκτως ότι επιθυμούν εκσυχρονισμό, ανανέωση και προοπτική. Αντ'αυτού συμπλήρωσαν ασθμαίνοντας το ψηφοδέλτιο "κατά τα ειωθότα" ...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το ΔΣ της ένωσης βλέπει με καχυποψία κάθε κίνηση που δεν έχει οργανωθεί από τους ίδιους. Τα τελευταία χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από επιτυχημένες ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες, αντί να τις στηρίζει. Έχει πάψει να ενδιαφέρεται ακόμα και για δραστηριότητες που έπρεπε να διοργανώνει και να πρωτοστατεί. 
Περιχαρακωμένο πίσω από την ταμπέλα "Η ΕΕΡ μετακόμισε στα νέα ιδιόκτητα γραφεία" προσπαθεί να τα εξοφλήσει τυπώνοντας και πουλώντας -με εξωφρενικό κέρδος- πλακέτες και συγγράμματα...

Την Κυριακή μπορείς με την ψήφο σου να αντιδράσεις.

Αν πιστεύεις ότι κάποιοι έχουν βγάλει ρίζες στο ΔΣ ή έχουν εκλεγεί σε ρόλο γλάστρας, ψήφισε μόνο έναν ή δύο από αυτούς που δεν έχουν ξαναβάλει υποψηφιότητα.

Αν νομίζεις ότι και αυτοί που βάζουν για πρώτη φορά, πήγαν "προσκεκλημένοι" δηλώνοντας ότι συμφωνούν σε όλα, μην τους ψηφίσεις ούτε αυτούς.

Ψήφισε μόνο την εξελεγκτική επιτροπή, ΑΝ πιστεύεις ότι θα ελέγξουν και δεν θα υπογράψουν ότι τους δώσουν.

Τέλος αν διαφωνείς, και θεωρείς ότι πρόκειται για παρωδία... ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ! Ρίξε λευκό. Να βγουν με ελάχιστες ψήφους ο καθένας.

ΑΝ θέλεις η ένωση να αλλάξει ρότα χρησιμοποίησε την ψήφο σου κατάλληλα... Μην (τους) την χαρίζεις!

ΕΕΡεστρόϊκα!

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς αν είναι δωρητής σώματος κάποιος από τους παλιούς;;

http://www.protothema.gr/world/article/332275/skeletos-deinosaurou-polithike-gia-480000-euro/

SV4PBH Manos είπε...

Ας δούμε ένα σενάριο με υποθετικά νούμερα...

Γίνονται εκλογές. Στο μητρώο της Ένωσης είναι εγγεγραμμένοι 200 ραδιοερασιτέχνες.
Από τους 200 οι 100 είναι τακτικά μέλη.
Από τα 100 τακτικά οι 50 είναι ταμιακά ενήμεροι και έτσι μπορούν να ψηφίσουν.

Με την καταμέτρηση έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
10 άκυρα και 40 έγκυρα ψηφοδέλτια
2 ψήφους στον μοναδικό Χ που έχει θέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος.
από 5-10 ψήφους για 5 από τα υποψήφια μέλη
από 1-3 ψήφους για άλλα 2 υποψήφια μέλη
15 ψήφους ανά υποψήφιο της εξελεγκτικής επιτροπής
25 λευκα

Μπορεί να θεωρηθεί το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας έγκυρο;

Υπάρχει κάποιο κατώτατο ποσοστό ή πάμε σε δεύτερο γύρο;

Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι μια πικρή ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και ίναι έγκυρο το αποτέλεσμα με βάση το καταστατικό. Όποιος διαφωνεί μπορεί να προσφύγει δικαστικώς στο Πρωτοδικείο και βλέπουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ναιρώ ναιρείς ναιρεί...
διαιρείς ....

takis perreas είπε...

Μάνο, ακόμα και με μία ψήφο καί όλες τις άλλες άκυρες ή λευκές, εκλέγεται ο υποψήφιος.
Δες και τις Κοινοβουλευτικές!

Ανώνυμος είπε...

Το καταστατικο το εχει φτιαξει ο Κωστας SV1DC μαζι με μερικους αλλους δεινοσαυρους Οφειλω να ομολογησω οτι ειναι κομενο και ραμμενο στα μετρα τους Εχει προβλεψει σχεδον τα παντα
Το μονο που μενει (βασει καταστατικου παντα ) ειναι η συγκεντρωση ορισμενου αριθμου μελων για εκτακτη γενικη συνελευση και αποφαση για να αλλαξει χερια η ενωση
Ειναι απολυτως συμφωνο με το καταστατικο αλλα προυποθετει αποφασιστικοτητα και διαθεση .Μανο απο τα 50 ταμιακως ενταξει τακτικα μελη ποσα θα ελθουν;ουσιαστικα θα βγει μονο με την δικη του ψηφο

Ανώνυμος είπε...

@pbh δεν υπάρχουν κατώτατα ποσοστά, 2οι γύροι κλπ. Έίναι σαν της δημοτικές στη 2η εκλογή το αποτέλεσμα είναι οριστικό.
Ας δούμε όμως το θέμα με άλλη ματιά. Η μεγάλη πλειοψηφία των ταμειακώς εντάξει μελών συμφωνεί με την τακτική του ΔΣ; Συμφωνεί με όσα γράφονται εδώ; Έχει άλλη γνώμη;
Δεν ξέρω, πάντως θέληση για να αλλάξει τα πράγματα δεν βλέπω να έχει. Το τι συζητούν κατ'ιδίαν δεν ξέρω αλλά αν κάτι διαφορετικό μπορεί να προκύψει, η πηγή του είναι από αυτή την ομάδα.
Δεν ξέρω εάν κάποιος/οι από τους νέους υποψήφιους έβαλε υποψηφιότητα με δική του πρωτοβουλία. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε αυτός/οί θα είναι που θέλουν πραγματικά να δοκιμάσουν της δυνάμεις τους.
Η άλλη αναφορά εδώ για το νέο ΔΣ να έχει την ενεργό υποστήριξη των παλαιών φαντάζει επιστημονική φαντασία και εξαιρετικά σπάνια εφαρμόσθηκε σε ημεδαπά σωματεία κλπ.

Σοβιετικός Πολίτης είπε...

Η μεγάλη πλειοψηφία των ταμειακώς εντάξει μερών θεωρεί πως οποιαδήποτε δημόσια κριτική, ακόμα και απλή συζήτηση για διοικητικά-οργανωτικά θέματα, αποτελεί εχθρική ενέργεια προς την ίδια την Ε.Ε.Ρ. και υποστήριξη προς τους εχθρούς της (ΣΡΕ, ΕΡΒΕ, ΣΕΡ κλπ). Επίσης πιστεύει ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται μέσα από τις εκλογές και τις γενικές συνελεύσεις. Ακόμα και αν αυτά δεν λύνονται καλύτερα να παραμένουν άλυτα παρά να συζητούνται δημόσια εκτός θεσμοθετημένων οργάνων. Θυμίζει κάτι από Σοβιετική Ένωση, έτσι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, Σοβιετικέ Δεινόσαυρε!

Μην ξεχνάμε ότι η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε όταν ο Γκορπματσώφ προσπάθησε να εφαρμόσει τις αρχές гла́сность (διαφάνεια) και перестро́йка (αναμόρφωση, ανασυγκρότηση). Δεν είμαστε χαζοί να πάθουμε τα ίδια και στην Ε.Ε.Ρ.



Ανώνυμος είπε...

...και ο λαος της εσσδ μονο τότε απέκτησε ουσιαστικές ελευθερίες. Αλλά αυτό το προσπερνάς θρηνώντας για την διαλυση της σοβιετικής ένωσης που στην πράξη ήταν διαλυση του κόμματος που ήλενχε τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Ή θα έχουμε ασυδοσία τύπου ΣΕΡ, ή θα θυσιάσουμε το προσωπικό μας βόλεμα και μικροσυμφέρον ώστε να έχουμε μια ισχυρή Ε.Ε.Ρ. που θα μας εκπροσωπεί επάξια διεθνώς. Και, κακά τα ψέματα, αυτό μόνο ο SV1IW και ο SV1HER, με την υποστήριξη των SV1GE, SV1KP, SV1IZR και SV2FWV, μπορούν να το πετύχουν στην τρέχουσα συγκυρία.

2Μδης είπε...

Εγώ άκουσα ότι πέραν αυτού, προγραμματίζουν και αγιασμό στο συνέδριο της IARU. Θα κουβαλήσουν και εκείνον τον παπά να κάνει κήρυγμα για τον μητροπολίτη Περιστερίου.

Μετά θα έχει σεμινάριο για επαφές μέσω ISS. Εισηγητής ο Σωτήριος!

Costas SV1XV είπε...

Μετά θα έχει σεμινάριο για επαφές μέσω ISS. Εισηγητής ο Σωτήριος!

Καταπληκτικό! Δηλώνω συμμετοχή από τώρα.

Ομολογώ ότι, δυστυχώς, στο θέμα ISS είμαι παντελώς άσχετος, ανενημέρωτος και άχρηστος. Να φαντασθείς Γιάννη ότι άκουγα τον ISS και δεν μπορούσα να ακούσω τον επίγειο σταθμό της ΕΕΡ.

73 DE SV1XV

2Μδης είπε...

Ο Ντίνος πάντως ακούστηκε καθαρά! Πρέπει να το παραδεχτείς...

SV1NJX είπε...

Ο Ντίνος πάει Αγιον Ορος γι αυτό ακούγεται ΚΑΘΑΡΑ και 59. Εχει την RF του Θεού.

SV1NJX είπε...

ο συνώνυμος βέβαια... για να μη παρεξηγηθώ...
Ο γνωστός αναμένεται να επανεφανιστεί το Μάη του 2014
(DIRECT SV7APQ 3rd Junior High School in Komotini Greece 2013-11-06 ACCEPTED Principal IDLE TBD TBD possible contact : 10 May - 31 June 2014 ) από το site της ARRIS-Europe

Unknown είπε...

Life finds a Way

Το Αφτί είπε...

Ο HER (Μεγάλη η Χάρη Του) και το Ιερατείο (Δοξασμένο το όνομα Του) τα κάνουν πολύ καλά όλα.
Αφορεσμένοι! Που τους πιάνετε στο στόμα σας! Εκεί θα μείνουν στο ΔΣ εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Γκιώνης είπε...

Αντε να τελειώνουμε να κάνουμε Χριστούγεννα.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1263.html

Ανώνυμος είπε...

@29 Νοεμβρίου 2013 - 7:33 π.μ.:
Στα ρώσικα δεν υπαρχει τονισμός. Τόνους συναντά κανείς μόνο σε βιβλία εκμάθησης των ρώσικων. Παρακαλώ όπως αφαιρεθούν οι τόνοι από το γκλασνόστ και την περεστρόϊκα.

@29 Νοεμβρίου 2013 - 10:08 π.μ.:
Ναι όντως το σταλινικό κόμμα "ήλενχε" (ήλενγχε ήθελες να πεις σύντροφε) τα πάντα, ενώ τώρα η Ρωσία είναι μια όαση δημοκρατίας και ελευθερίας. Βλέπε από φυλακίσεις των Pussy Riot μέχρι δολοφονίες αντιφρονούντων δημοσιογραφών (βλ. δολοφονίες αντιφρονούντων πχ Άννας Πολιτκόφσκαγια)

Γκιώνης είπε...

Να δω το Σφακιανάκη να κάνει διάλογο με τον Ομπάμα και τη στο Κοσμο. Να χωρεύει η Μισελ στη Πιστα.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Λοιπόν σημερα θα κάνουμε γραμματική:

η ΧΑρα
η ΖαΧΑρη
ο ΧΑζος
ο αΧΑρος(εξαίρεση)
ο ΖαΧΑροπλαστης
ο ΖαΧΑριας
ο ΜιΧΑλης
ο ΞεΧΑσιαρης.
η ΧΑντρα
ο ΧΑΧΑνουλης
ο ΧΑβαλες
ο ΧΑνος
η ΧΑνουμισα




Τι παρατηρούμε λοιπόν. Οπου έχουμε ΧΑ ο τόνος μπαίνει............


Γκιώνης

Καλό Σαββατοκύριακο καλές επαφές.
Για καλό και για κακό βάλτε ένα μπουφανάκι.Επιασε κρύο.


Γκιώνης είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7133.html

Κατσε καλά εεεεε??????

Γκιώνης

Unknown είπε...

@30 Νοεμβρίου 2013 - 12:22 π.μ.
και να συμπληρώσω: αλκοολικούς, AIDS, και κάτι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που πήγαν για "δουλειά" στη Δύση.

Ανώνυμος είπε...

Είδατε λοιπόν από τα παθήματα των Ρώσων ότι η ελευθερία είναι κακό πράγμα. Ο λαός χρειαζεται υπεύθυνη ηγετική τάξη να τον ελέγχει και να τον καθοδηγεί.

Αναλογικά και σε σχέση με τις αυριανές εκλογές εμείς πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες τύπου Διομήδη. Να εκλέξουμε ΔΣ σύμφωνα με την πρόταση του Ιερατείου. Να στηρίζουμε και να υπακούμε πιστά το νέο ΔΣ. Οι υπεύθυνες θέσεις πρέπει να κατέχονται από ραδιοερασιτέχνες με περγαμηνές και αποδεδειγμένη αξία, όπως ο Σωτήριος και η Νατάσα.

Διαφορετικά, αν κάνουμε του κεφαλιού μας και εκλέξουμε νέους και άπειρους συναδέλφους, όπως οι ρωσίδες οδηγήθηκαν στο πεζοδρόμιο, εμείς θα καταντήσουμε πειρατές στους 6.5 και στους 146 μεγακύκλους (σαν αυτούς του ΣΕΡ).

Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας...

Να δούμε τώρα ποιός θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να ξεχρεώσει τα γραφεία. Γιατί από συνδρομές, το ταμείο στέρεψε.



Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...

@12:02
Αν θέλεις να βάλεις link σε άλλο blog, βάζε το ανοιχτά, όχι αντιγράφοντας posts άλλων. Τουλάχιστον σκέψου και γράψε κάτι.

Παρακαλείται ο διαχειριστής να διαγράψει το ποστ με το link.

Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γκιώνης είπε...

Χρόνια πολλά στο φίλο μου Αντρέα.
Θα τα πούμε βέβαια και του Αγίου Νικολάου.
Χρονια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες. Χρόνια καλά να έχουν.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

A ρε που είναι εκεινα τα χρόνια οπου το έθνος σαν σήμερα γιόρταζε το Σοσιαλισμό του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Ευτυχώς πέρασαν...

2Μδης είπε...

Ένας αναγνώστης μου το επισήμανε:
Το γράφει στη σελίδα της ΕΕΡ!

#Τα Εντευκτήρια της Ε.Ε.Ρ., στα οποία είναι εγκατεστημένος ο ραδιοερασιτεχνικός σταθμός με διακριτικό SZ1SV, ευρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και είναι ανοικτά για τα μέλη και μη κάθε Τετάρτη 5:00 – 9:00 μμ. #
Προφανώς πρόκειται για κάποιον χάκερ ο οποίος τα έγραψε στη σελίδα. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα έγραψε ο IW, ο GE ή ο Σωτήριος γιατί και οι τρεις είναι θεματοφύλακες του καταστατικού!

Εκτός.... ΑΝ είναι έργο άλλου μέλους του ΔΣ. Η Νατάσα τώρα που το σκέπτομαι είχε μια ενοχή στο βλέμμα της... Λες;

Ανώνυμος είπε...

"για τα μέλη και μη" δεν σημαίνει αναγκαστικά ελεύθερο για τα μη μέλη. Φαντάζομαι υποθέτουν πως ο σχετικός όρος του κατ/κού είναι γνωστός της πάσι.

Γκιώνης είπε...

Φημες θέλουν το Τακη να σαλιώνει τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια.

Γκιώνης

Mitsos and Takis είπε...

Καλή επιτυχία παίδες

Καληνύχτα

SV1NJX είπε...

Ξημέρωσε

Γκιώνης είπε...

Καλό μήνα.

Γκιώνης

Κρυφή κάμερα είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Με εφορευτική επιτροπή τον βρυκόλακα που να στεριώσει το νέο ΔΣ; Ας πρόσεχαν.