Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΓΣ ΕΕΡ... είχαμε μια ωραία ατμόσφαιρα!

Μετά από δεκαετίες φαίνεται πως κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ε.Ε.Ρ. Προς το καλύτερο! Χθες αποφασίστηκε η "εκ βάθρων" αλλαγή του καταστατικού και του ειδικού κανονισμού του συλλόγου. Η ΓΣ εξουσιοδότησε μια εννεαμελή επιτροπή να μελετήσει και να κάνει τις προτάσεις της για να πάμε σε καταστατική συνέλευση. Σκοπός ΟΛΩΝ ο εκσυγχρονισμός της ΕΕΡ διορθώνοντας και επικαιροποιόντας ένα καταστατικό με ρίζες δεκαετιών...

Ας αρχίσουμε όμως από τα ευχάριστα: Με ικανοποίηση η ΓΣ άκουσε, αποδέχτηκε και χειροκρότησε εγκάρδια την ανακήρυξη του αγαπητού Γιώργου SV1KU σε επίτιμο μέλος του συλλόγου. Ηθική επιβράβευση που την άξιζε με το παραπάνω, καθώς η προσφορά του, η καταδεκτικότητα και βοήθεια ήταν άπλετη τόσο σε μέλη όσο και σε απλούς επισκέπτες και ενδιαφερόμενους που περνούσαν από τα γραφεία μας. Ο αγαπητός Γιώργος έχει κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό όλων μας και χθες ήταν η στιγμή αυτό να γίνει και επίσημα δια ομόφωνης απόφασης της ΓΣ. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δάσκαλο και αγαπητό φίλο και συνάδελφο τον Γιώργο SV1KU προσωπικά του εύχομαι να είναι για πολλά χρόνια ακμαίος και δίπλα μας...

Επανέρχομαι στο γενικότερο κλίμα της ΓΣ το οποίο δεν είχε καμία -μα καμία- σχέση με περασμένες συνελεύσεις καθώς ανέβηκε πολλές φορές το... θερμόμετρο. Θα προσπαθήσω να αμβλύνω κάπως την περιγραφή αφού δύσκολα μεταφέρεται ακριβώς το τι έγινε χωρίς να δημιουργηθούν εκ νέου εντάσεις. Θεωρώ ότι υπήρξε ένα ξέσπασμα ετών για καταστάσεις που χρόνιζαν αλλά δεν έβγαιναν στην επιφάνεια. Και χθες δόθηκε η ευκαιρία σε αρκετούς να τα πουν "έξω απο τα δόντια" και να επιβεβαιώσουν ότι δεν είναι στραβός ο γυαλός. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι ψηφοφορίες που στο παρελθόν θύμιζαν συνέδρια του Σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος, χθες γινόντουσαν με αρκετές λευκές και αρνητικές (θεός φυλάξει!) ψήφους...

Εκτός από τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό έγινε και η μετάταξη αρκετών μελών σε τακτικά, ώστε να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν, να εκλέγουν και να εκλέγονται. 

Η αλλαγή του κανονισμού που αφορά την διακίνηση των καρτών QSL πέρασε επίσης, αν και οι δυο συνάδελφοι που έχουν πάρει στις πλάτες τους αυτό το έργο, θα συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας που θα εισηγηθεί τις αλλαγές στο καταστατικό και θα έχουμε εκτενέστερες αλλαγές σε αυτό το θέμα.

Όπως ήταν γνωστό υπήρχε και έγγραφη ένσταση για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές. Μπορεί να απορρίφτηκε στο σύνολο της από την πλειοψηφία, ωστόσο επιμέρους όλοι συμφωνούν ότι κάποια στιγμή πρέπει "η γυναίκα του Καίσαρα, και να είναι και να φαίνεται τίμια". Δηλαδή επανερχόμαστε στο καταστατικό το οποίο θα πρέπει να καθορίζει ρητά κάποια θέματα τα οποία σήμερα δεν διευκρινίζει.

Τελειώνω διαπιστώνοντας ότι, παρά την τετριμμένη και επαναλαμβανόμενη φράση που άκουγα για δεκαετίες ότι "το καταστατικό δεν αλλάζει", χθες υπήρξε προθυμία από πολλά μέλη να στελεχώσουν μια ομάδα εργασίας η οποία θα δουλέψει για αυτές τις αλλαγές. 
Μένει να δούμε τα αποτελέσματα...


Παρά τις διαφωνίες και τις εντάσεις που έχουμε στα γονίδια μας, αποδεικνύουμε επίσης γονιδιακά, ότι μπορούμε στη συνέχεια να κλείνουμε την ημέρα μας με ένα καλό φαγοπότι...

32 σχόλια:

SV4PBH Manos είπε...

Μια Γενική Συνέλευση που έγραψε ένα κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Ένωσης.

Καταρχήν συγχαρητήρια στο Δάσκαλο SV1KU Γιώργο. Η ανάδειξή του ως Επίτημο μέλος αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης των υπηρεσιών του και της όρεξής του να προάγει τον Ραδιοερασιτεχνισμό. Δάσκαλε να είσαι καλά για να μπορούμε και εμείς να μαθαίνουμε από την εμπειρία σου.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι χθες έγινε προφανές ότι πάρα πολλά μέλη επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό της Ένωσης. Μέσα από εποικοδομητικό διάλογο, αναλύθηκαν θέματα που παλιότερα κανένας δεν τολμούσε να δημοσιοποιήσει, ενώ ριζοσπαστικές προτάσεις που είχαν υποβληθεί εγγράφως στο ΔΣ έφτασαν και στη ΓΣ.

Σε αρκετές περιπτώσεις η κριτική ήταν σκληρή, όμως αυτή η κριτική είναι που ώθησε το Σώμα να απαιτήσει και να εγκρίνει την ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση του καταστατικού. Επίσης έγινε προφανές ότι όλοι απαιτούν διαδικασίες με μεγαλύτερη διαφάνεια καθώς και θέσπιση δικλείδων ασφαλείας οι οποίες δεν θα στηρίζονται στην παράδοση αλλά σε θεσμικά κείμενα .

Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού ξεκίνησε και οφείλουμε όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας με συνεργασία και σοβαρές αιτιολογημένες προτάσεις και πράξεις. Η παράδοση δεν είναι αρκετή στην εξέλιξη.

73 de SV4PBH Μάνος

Υ.Γ.: Ένα ταξίδι αστραπή, που σίγουρα άξιζε.

Γκιώνης είπε...

Ολοι εσεις μια φρουτοσαλάτα φάγατε?

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Όχι. Γκιώνη λαδορίγανη.

Ατακτος είπε...

Η ομάδα που θα εισηγηθεί αλλαγές στο καταστατικό της ΕΕΡ:

sv1aer
sv1acl
sv1tn
sv1bdo
sv1bjy
sv1izr
sv1mo
sv1oan
sv1iya

SV1DBY είπε...

ΜΑΝΩΛΗ ΑΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΣΤΡΑΠΗ
ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΜΜΕΝΗ

Γκιώνης είπε...

Σκεψου σε τι κριση διήρχετο η χωρα που ήρθαν απο περιοχη τεσσερο να φανε φρουτο στην Αθήνα.

Γκιώνης

SV4PBH Manos είπε...

Είδες τι σου κάνει μια κρίση...!!!

Δεσμεύομαι να ξανακάνω εμφάνιση αλλά αυτή τη φορά θα σας οργανώσω με πρόγραμμα και χαρτάκι με σειρά προτεραιότητας.

@DBY "...Έσφαλα... Θα πληρώσω!"

@ Γκιώνης Το φρούτο είναι παραπλάνηση. Φροντίσαμε να καλύψουμε τα πειστήρια.

SV1BDO Σωτήρης είπε...

Μιά μικρή διόρθωση στην λίστα. SV1ACK αντί SV1ACL.

Γκιώνης είπε...

Ολα τα αλλα σωστά?

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Κοιτα να δεις.

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1324606


Καλή εβδομάδα σε όλους.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Οι εποχές άλλαξαν και οι δεινόσαυροι εκσυγχρονίζονται (δεν έχουν πλέον κοινούς σκοπούς & εχθρούς). Φυσικά μην περιμένετε να δεχθούν αμαχητί της προτάσεις & αλλαγές Μπορεί η επιτροπή να ορίστηκε από ΓΣ αλλά θα προσπαθήσει να βάλει τις πινελιές του το ΔΣ στις όποιες προτάσεις σας (το μάτι του θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας θα εφάπτετε θα έλεγα... )
Η είδηση που κάνει το γύρω του κόσμου είναι πως κάποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι στο επόμενο ΔΣ...

Ανώνυμος είπε...

τα παραπάνω έφη stay tuned

2Μδης είπε...

"...Η είδηση που κάνει το γύρω του κόσμου είναι πως κάποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι στο επόμενο ΔΣ..."

Η είδηση θα είναι όσοι αποχωρήσουν από το ΔΣ να συνεχίσουν να προσφέρουν με ζήλο για την ΕΕΡ και να μην ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Για να επιβεβαιώσουν αυτό που λένε τώρα, ότι δεν χρειάζεται να έχεις καρέκλα για να προσφέρεις.

Εκτός αν το λένε μόνο για τους άλλους...

2Μδης είπε...

Ο/Η SV1BDO Σωτήρης είπε...
Μιά μικρή διόρθωση στην λίστα. SV1ACK αντί SV1ACL.

Ναι και εγώ έτσι νομίζω είναι. O acl δεν πρέπει να είχε έρθει άλλωστε...

SV1NJX είπε...

ACI νόμισα για μια στγμή :)

Ανώνυμος είπε...

Μπααα... Δεν προλαβαίνει πουλάει νανοβιονικά γιλέκα...

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν για αλλαγές.
Ας ανακοινωθεί που και πως μπορούμε να στείλουμε την γνώμη μας.
Η επιτροπή που θα αναλάβει να έχει την ευθύνη για την αξιολόγηση και όχι το διοικητικό συμβούλιο. Μια τέτοια αλλαγή γινεται κάθε 50 χρόνια ας μην την αφήσουμε να παει χαμένη.
Παρακαλώ να φερθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε ότι προτείνουμε (για να μας αντιμετωπίσει σοβαρά και η επιτροπή!)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η επιτροπή θα ανακοινώσει οσονούπω τον τρόπο επικοινωνίας.
Διευκρινίζω πως η επιτροπή αυτή ορίστικε από ΓΣ επομένως οι προτάσεις της θα πρέπει να μεταφερθούν στην καταστατική ΓΣ αυτούσιες (εννοείται το ΔΣ δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου των σύννομων προτάσεων της επιτροπής)
Εννοείται η διαδικασία αυτή για να πετύχει χρειάζεται σοβαρές προτάσεις και όχι ιδιοτελή παπαγαλίσματα
s.t.

Since zecHigin είπε...

@12:36
Αυτό που γράφεις είναι εντελώς αντίθετο με την απόφαση της Γ.Σ., όπως διευκρινήστηκε μετά από παρέμβαση του SV1RL.

Είναι απόλυτα σαφές ότι η επιτροπή (ομάδα εργασίας θα αποκαλείται) απλώς θα βγάλει την πολύ δουλειά και η τελική πρόταση θα προέλθει από το Δ.Σ. και θα εγκριθεί από Καταστατική Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω να επιμενω στη γνώμη μου ακόμη και παιδιά του δημοτικού θα καταλάβαιναν το ασυμβίβαστο σε κάθε περίπτωση αν θα υπάρξει φίλτρο να το ξέρουμε και να μην προτείνουμε τίποτα στην επιτροπή ηιατί να σπαταλάμε το χρόνο μας
s.t.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να επιμένεις στη γνώμη σου αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση της Συνέλευσης.

Ανώνυμος είπε...

Να κάνει η μάνα.

Ανώνυμος είπε...

αν θα υπάρξει φίλτρο να το ξέρουμε και να μην προτείνουμε τίποτα στην επιτροπή ηιατί να σπαταλάμε το χρόνο μας

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει φίλτρο. Πάντως ο μπλογκάρχης 2Μδης συμμετέχει στην ομάδα εργασίας και φαντάζομαι ότι θα μας ενημερώνει από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις.

SV1BDO Σωτήρης είπε...

Η προσωπική μου γνώμη (την οποία και θα υποβάλλω στην Ομάδα την Δευτέρα 3/2 που θα έχουμε μάλλον την 1η συνάντηση) είναι οτι η συγκεκριμένη Ομάδα εργασίας πρέπει πρώτα απ όλα να ΑΚΟΥΣΕΙ τις προτάσεις των μελών της ΕΕΡ. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, πχ κάποιας μορφής ανοιχτή διαβούλευση στο Ιντερνετ. Η συγκεκριμένη διαδικασία εξασφαλίζει την δημοσιότητα, καθώς όλες οι προτάσεις θα είναι αναρτημένες μόνιμα στο διαδίκτυο.

Για να έχει όμως αποτέλεσμα, θα πρέπει και τα μέλη να φερθούν υπεύθυνα, δηλαδή να υποβάλλουν προτάσεις ΕΠΩΝΥΜΑ (και όχι ανώνυμα ή με ψευδώνυμα), χωρίς να προβαίνουν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις με τις προτάσεις άλλων συναδέλφων ή να προδικάζουν αποτελέσματα & καταστάσεις.

Αφού συγκεντρωθούν οι προτάσεις ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΕΛΩΝ, η Ομάδα θα πρέπει να τις συγκεντρώσει, επεξεργαστεί και "κωδικοποιήσει" ανάλογα και στο τέλος να τις υποβάλλει στον Νομικό Σύμβουλο της ΕΕΡ, ο οποίος και θα διαμορφώσει το προς έγκριση κείμενο του καταστατικού σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Αφού ολοκληρωθεί το τελικό κείμενο, θα υποβληθεί στο ΔΣ της ΕΕΡ, το οποίο και δεν δεσμεύεται από την πρόταση της Ομάδας εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ. Μόνο το ΔΣ είναι υπεύθυνο και αρμόδιο -σύμφωνα με τον νόμο- να υποβάλλει τις προτάσεις στην καταστατική ΓΣ.

Αν όμως οι προτάσεις για αλλαγή (που θα γίνουν ηλεκτρονικά-ιντερνετικά την πρώτη φορά) προέρχονται από μιά μεγάλη μερίδα μελών, οι οποίοι την κατάλληλη μέρα θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΤΕΜΠΕΛΙΑ κλπ δραστηριότητα (η οποία τους κρατάει πάντοτε "απόντες" από τις ΓΣ) και θα έρθουν στην Καταστατική ΓΣ να υποστηρίξουν-ψηφίσουν τις προτάσεις που υπέβαλλαν αρχικά, δεν νομίζω οτι η οποιαδήποτε "σκοτεινή & αναχρονιστική ομάδα" θα μπορέσει να μπει εμπόδιο στις υγιείς προτάσεις που θα υποβληθούν και να μην συμπεριλάβει τις προτάσεις τους στο νέο καταστατικό.

Καλό λοιπόν θα είναι όσα μέλη της ΕΕΡ πραγματικά ενδιαφέρονται να αλλάξει το καταστατικό επιτέλους να σηκωθούν από τον "καναπέ" ή την ανωνυμία των καφενείων-Blogs-κλπ και να πάρουν θέση επώνυμα, όταν θα δοθεί το σήμα. Το σημαντικότερο δε, αυτή την θέση να έρθουν και να την υποστηρίξουν στην καταστατική ΓΣ την κατάλληλη στιγμή.

Μετά την καταστατική ΓΣ, δεν θα χωράνε πλέον κριτικές και καφενεδίστικα σχόλια του τύπου "μα καλά, γιατί δεν αλλάξατε το τάδε άρθρο" από αυτούς που ήταν (ως συνήθως) απόντες ή ανώνυμοι.

Γκιώνης είπε...

Καλό θα ήταν ο διάλογος να μη γινει απο μπλογκς. Σεβομαι την αποψη σου και οσα πρεσβεύεις DBO.
Απλα οργανώστε ενα δίκτυο διαλογισμού και επικοινωνίας. Με δεδομένο οτι στα μπλογκς συνδράμουν ανώνυμοι ή με ψευδώνυμο. Μη χαλάσουμε τις καρδιές μας αδικα.
Καλή επιτυχία στη προσπάθειά σας.

Γκιώνης

SV1BDO Σωτήρης είπε...

Προφανώς και ο επίσημος διάλογος για την αλλαγή του καταστατικού δεν πρόκειται να γίνει στα διάφορα Blogs. Τα Blogs όμως τα παρακολουθούν πάρα πολλοί συνάδελφοι και καλό θα είναι, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, τα μέλη να φερθούν στο συγκεκριμένο θέμα ΥΠΕΥΘΥΝΑ και όχι κρυβόμενα πίσω από ένα ψευδώνυμο ή την ανωνυμία και να δημιουργηθεί το "μπάχαλο" που επικράτησε στην διαβούλευση του νόμου για τους ραδιοερασιτέχνες.

Γκιώνης είπε...

Ειναι μεγαλη μου τιμη που υπάρχει βιντεο με εμενα και τον αδερφό σου. Μακαρι να υπάρξει και βιδεο στο μελλον με εμενα και εσένα. Παντως θα ηθελα να σε ενημερώσω οτι το παρρόν μπλογκ δε το διαβάζει κανένας και με editorial αφορισθηκε απο το ΔΣ. Προσεχε σε παρακαλώ λιγο. Δεν ειναι όλα στη ζωή υπέροχα. Καντε δουλιά. Συντονιστείτε.Ειστε πολύ καλά μυαλά.Στη βραση κολλάει το σίδερο.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

στη διαβουλευση γραφτηκαν ανοησιες και απο επωνυμους..
πχ σύλλογος κατεθεσε προταση αρχικα να μην επιτραπουν στους sw οι ζωνες που ειναι σε ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ χρηση (πχ 70cm) (προφανως η προταση ηταν γραμμενη στο ποδι) και το αλλαξαν σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ στη πορεια μετα απο κραξιμο..
επισης και καποιοι αλλοι ειχαν προτεινει η ισχυ που θα επρεπε να εχουν οι sw στα hf να μη ξεπερναει τα 10w αλλα μετα παρουσιαζονται ως θιασωτες της μεγαλης ισχυος σε contests κτλ "γιατι δεν γινεται αλλιως"
Τι να πεις?

Ανώνυμος είπε...

@bdo πολύ καλή η τοποθέτηση σου.
"οποιαδήποτε "σκοτεινή & αναχρονιστική ομάδα"" μόνο μην υποτιμάς τους δεινόσαυρους κάνουν καλά αυτό που έμαθαν να κάνουν
Βεβαίως οι προτάσεις να είναι μόνο ονομαστικές και από ανθρώπους κατόχους διακριτικών
@8:59 έχεις δίκιο βρε εκείνοι ήταν δεύτεροι ξάδελφοι της γυναίκας του μπατζανάκη κάποιου δεινόσαυρου και με το κράξιμο επνήλθαν στον πρότερο έντιμο βίο
stay tuned s.t.

2Μδης είπε...

Καλημέρα.

Σε εμένα πάντως ήδη φτάνουν προτάσεις! Ελπίζω να φτάσουν και επισήμως στην ομάδα εργασίας και να τις δούμε εκτενέστερα.

Ως το προς το ποιοι δικαιούνται να έχουν άποψη και γνώμη, και ποιοι όχι είναι ένα θέμα που σηκώνει αρκετή συζήτηση ανάλογα με τα κριτήρια του καθενός.
Κάποιος θα δεχόταν τη γνώμη οποιουδήποτε Έλληνα ραδιοερασιτέχνη ή ενδιαφερόμενου για τον ραδιοερασιτεχνισμό, επώνυμα ή ανώνυμα.
Στο άλλο άκρο κάποιος θα δεχόταν μόνο την γνώμη τακτικού μέλους της ΕΕΡ, ταμειακά εντάξει και με αποδεδειγμένη ραδιοερασιτεχνική δράση.

Ενδιάμεσα υπάρχουν πολλές βαθμίδες σε μια από όλες θα πρέπει να τοποθετήσουμε τον πήχη.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε λινκάκια στο youtube, οπότε Γκιώνη μην ετοιμάζεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
στη διαβουλευση γραφτηκαν ανοησιες και απο επωνυμους..
πχ σύλλογος κατεθεσε προταση αρχικα να μην επιτραπουν στους sw οι ζωνες που ειναι σε ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ χρηση (πχ 70cm) (προφανως η προταση ηταν γραμμενη στο ποδι) και το αλλαξαν σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ στη πορεια μετα απο κραξιμο..
επισης και καποιοι αλλοι ειχαν προτεινει η ισχυ που θα επρεπε να εχουν οι sw στα hf να μη ξεπερναει τα 10w αλλα μετα παρουσιαζονται ως θιασωτες της μεγαλης ισχυος σε contests κτλ "γιατι δεν γινεται αλλιως"
Τι να πεις?

30 Ιανουαρίου 2014 - 8:59 π.μ.


Ρε Δημητράκη jgw, δεν φτάνει που σας χάρισαν τις άδειες SV έχετε και παράπονο?

Ανώνυμος είπε...

@2:56 αν είσαι από το σύλλογο που είχε κάνει την πρόταση και έγινε ρόμπα περαστικά σας
Η άποψη σου ότι χαρίσθηκαν άδειες στους sw είναι τελείως λάθος και δθυμίζει καταβολές δεινοσαυρικές
Όλοι εκτός από εσένα γνωρίζουν πως οι 2 κατηγορίες εξετάσθηκαν ακριβώς στην ίδια ύλη εκτός από τα σήματα
Ευτυχώς απόψεις σαν και τη δική σου είναι παρελθόν σήμερα οι νομολογία άλλαξε και υπάρχουν δεκάδες ευτυχώς σύλλογοι στη χώρα
s.t.