Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Καιρός ήταν...

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του φετινού Καζαμία καθώς διαρρέουν πληροφορίες για δραστηριότητες που θα βγουν στον αέρα από το δεύτερο τρίμηνο του 2014.


Από Μάιο και μετά λοιπόν έχουμε συνδιοργανώσεις και διασυλλογικές δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες μέρες. Ενέργειες που σαφώς είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αναγκαστικά θα πρέπει να πετύχουν για να ξεφύγουμε από τυπικές υπογραφές μνημονίων και εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων...

Θα έχουμε και επανενεργοποίηση ειδικού διακριτικού από ακατοίκητο νησί του Αιγαίου και από ομάδα που δραστηριοποιείται συχνά σε αυτό το χώρο. Και εδώ έχουμε καινούρια πρόσωπα να συμμετέχουν αλλά δεν μπορώ να γράψω περισσότερα προς το παρόν αφού η έκταση της δημοσιότητας σε κάθε δραστηριότητα εξαρτάται από τους διοργανωτές πάντα. 

Πληροφορίες υπάρχουν και για δραστηριοποιήσεις ειδικών διακριτικών τόσο σε κοντινές περιοχές στην Αθήνα όσο και βορειότερα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες για τις οποίες δεν έχει διαρρεύσει τίποτα! Ακόμα...

Μετά από αρκετές δραστηριότητες που έχω συμμετάσχει, διαπιστώνω και εγώ ότι στο στάδιο της προετοιμασίας είναι απαραίτητη κάποια μυστικότητα. Σε αυτό το στάδιο θα ήταν χρήσιμο οι σύλλογοι να διέθεταν ειδικό χώρο στα μέλη που σχεδιάζουν κάτι, ώστε ομάδες να συγκεντρώνονται και να συζητάνε την εξέλιξη όσων ετοιμάζουν. Εξόσων γνωρίζω μέχρι τώρα, τέτοιου είδους συναντήσεις γίνονται σε καφετέριες, ταβέρνες κλπ χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα μέσων ακόμα και συζήτησης μεταξύ μιας ομάδας που αρχικά θέλει να ξεκινήσει μια ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα. Εννοώ να μπορούν αρχικά πέντε άτομα μόνα τους να εχουν ένα χώρο (για μια ώρα πχ) και να συζητήσουν την διοργάνωση μιας dxpedition αντί να κρύβονται σαν ζευγαράκια σε παρακείμενα καφέ...

Και μιας και έφτασα ως εδώ, θα ανακινήσω και ένα θέμα που είναι σε εξέλιξη: Μέχρι τέλος του μήνα η ομάδα εργασίας της ΕΕΡ που θα προτείνει αλλαγές στο καταστατικό, δέχεται τις προτάσεις των μελών για να διαμορφώσει άποψη. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχουν φτάσει λίγες προτάσεις μέχρι στιγμής στην ομάδα και άλλες τόσες σε μεμονωμένα μέλη της ομάδας. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γράψουν τη γνώμη τους περισσότεροι και ακόμα περισσότεροι να τις στηρίξουν κατόπιν με την ψήφο τους στη συνέλευση. Ως εκ τούτου... σηκωθείτε από καρέκλες, καναπέδες, πολυθρόνες, μαξιλάρια, σανίδια, πέτρες και κάντε προτάσεις, στείλτε τη γνώμη σας. Δεν είναι δυνατόν όλο το χρόνο να γκρινιάζουμε με οχτάστηλα και τώρα να αρνούμαστε να γράψουμε δυο γραμμές...  Και αυτό δεν το λέω μόνο για τον Αρπέα!

49 σχόλια:

Costas SV1XV είπε...

OK Γιάννη, καταλάβαμε για ποιό νησάκι πρόκειται, και μάλιστα καβαλάει σε δυο locators! Υπάρχει προοπτική για ενεργοποίηση και στα VHF ?

73 DE SV1XV


2Μδης είπε...

Δεν νομίζω. Θα πάνε μόνο "μπαρουτοκαπνισμένοι".

Ανώνυμος είπε...

"μπαρουτοκανισμένοι = αποκλειστικοί χρήστες βραχέων κυρίως cw, rtty. ssb & qro"

2Μδης είπε...

Έτσι.
Είχαμε φέρει το Γκέκα στον ίσιο δρόμο αλλά από τότε που κάνει παρέα με τον Αρπέα χάλασε...
Τι να πεις;

2Μδης είπε...

Στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται εδώ και μέρες το τελευταίο τεύχος του svnea

http://issuu.com/sv1iw/docs/svn143_web

Αν πάτε πιο κάτω τη μπάρα θα έχετε εκτός του περιοδικού της ΕΕΡ και "πιπεράτο" περιεχόμενο έως σκληρό πορνό!
Μπράβο. Πολύ εύστοχη η ενέργεια του νέου ΔΣ. Έτσι θα τραβήξουμε κόσμο!

Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση της λέξης
"μπαρουτοκανισμένοι = αποκλειστικοί χρήστες βραχέων cw, cw, cw, cw, ssb & πάντοτε qro"

Ανώνυμος είπε...

@8:53 και αυτό δεκτό. Αλλά πάρε άλλη μία:
"μπαρουτοκαπνισμένοι = δεν γνωρίζουν για κάτω από τα 160μ. και πάνω από τα 10μ. χαχαχα

takis perreas είπε...

Και τι είναι ωρέ οι μπαρουτοκαπνισμένοι ομπρός στους μαλαμοκαπνισμένους;!
Και το κλειδί το κοπανάνε και τα πλήκτρα τα πατάνε και το μικρόφωνο το τραγουδάνε!
Και τα κάνουνε ούλα με QRP!
Πρρρρρ, whee! haa!

Γκιώνης είπε...

"είναι απαραίτητη κάποια μυστικότητα"

NAI,SI,NTA,YES,ΓΕΣ.

https://www.youtube.com/watch?v=zfQ4tonQw9o

Ο Μυστικισμός με συναρπάζει.

Unknown είπε...

@8:35 μ.μ.
"Αν πάτε πιο κάτω τη μπάρα θα έχετε..."

Το τι θα έχει πιο κάτω εξαρτάται από το τι εσύ έβλεπες πιο πριν.
HiHi

Ανώνυμος είπε...

Στο Qrl μου οι υπολογιστές έχουν φίλτρο να μην μπαίνουν σε τέτοιες σελίδες και δεν ανοίγει καθόλου. Στο σπίτι και οι δύο υπολογιστές βλέπουν το περιοδικό, βλέπουν και τα "υπόλοιπα". Χαμός.

2Μδης είπε...

Άσχετο:
Να πω μπράβο; Να πω ότι τα κάνατε...; Τι να πω;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατεβαίνει. ΜΜέσα σ'ολα τα άλλα είναι και το ελεκτορ

2Μδης είπε...

Άσε υπάρχουν και χειρότερα. Οι άνθρωποι έχουνε χάρισμα...

Ανώνυμος είπε...

Με το Αγιο ορος τι εγινε γιατι το κανανε γαργαρα?

2Μδης είπε...

Δεν γίνεται. Είναι θέλημα θεού.

Ανώνυμος είπε...

@ 18 Φεβρουαρίου 2014 - 8:35 μ.μ.
Κάθε συνεργείο της γειτονιάς που σέβεται τον εαυτό του έχει τουλάχιστον ένα ημερολόγιο αισθησιακού περιεχομένου κρεμασμένο στον τοίχο....

SV4PBH Manos είπε...

Αν όντως ισχύουν τα τελευταία νέα που μαθαίνω από την SV1, τότε ένα μόνο έχω να πω....

"Ζήτω τα παράλογα!!!"

Αφιερωμένο σε όλους μας....

https://www.youtube.com/watch?v=ZCgbHd_dTP4

Ζάτς (μου) και αϊ σα πέρα... Δεν ξέρω πια, αν αξίζει τον κόπο και το άγχος...;;;

2Μδης είπε...

Υπομονή. Σε λίγο έρχεται η πίτα.

http://toonclips.com/600/9888.jpg

Ανώνυμος είπε...

http://qrz.com/db/SX1AA

Γκιώνης είπε...

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Ειναι η πρώτη φορά που πραγματικά διαβάζουν το SVNEA. Με τις ώρες.
Απίστευτο.


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Είναι επειδή έγινε ποικίλης ύλης!!!

Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε χθες το τεύχος 112 του γνωστού περιοδικού "Ραδιοτηλεπικοινωνίες" (Μάρτιος - Απρίλιος 2014). Ένα ενδιαφέρον άρθρο αναφέρεται στην ελεύθερη κατοχή ορισμένων κατηγροριών ραδιοηλεκτρικού εξοπλισμού.

Όπως ξέρουμε μετά από έντονες πιέσεις του ΓΕΕΘΑ στις αρχές και μέσα της δεκαετίας του 2000 ο Ν. 3431/2006 στο άρθρο 24 (με εντελώς άσχετο περιεχόμενο "Χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης συχνοτήτων και αριθμών") έκρυβε μια ξεκάρφωτη παράγραφο 19 που απαγόρευε την κατοχή τριών κατηγοριών εξοπλισμού: ανιχνευτές radar, δέκτες scanner και συσκευές με δυνατότητα αποκρυπρογράφησης σημάτων. Αυτές είναι συσκευές που διακινούνται ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την προϋπόθεση ότι φέρουν την σήμανση CE σαν ένδειξη ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις των Οδηγιών Χαμηλής Τάσης και Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας.

Ευτυχώς η νεοελληνική προχειρότητα για μια φορά προστάτευσε τους αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, δεδομένου ότι το άρθρο 1 παράγραφος 2 εξαιρούσε ρητά από το πεδίο εφαρμογής του νόμου τους ραδιοερασιτέχνες, διαφορετικά όλοι οι μοντέρνοι ραδιοερασιτεχνικοί πομποδέκτες VHF και UHF που έχουν δυνατότητες SEARCH και SCAN θα ήταν παράνομοι. Οπότε η εξαίρεση πήρε μπάλα και το άρθρο 24 παράγραφος 19. Οι γαλονάδες έμειναν ευχαριστημένοι και οι ραδιοερασιτέχνες την γλύτωσαν, τουλάχιστον πρόσκαιρα, τα χειρότερα.

Ο Ν. 3431 καταργήθηκε στο σύνολό του με τον νεότερο Ν. 4070, οπότε ο εκδότης του περιοδικού διερεύνησε το θέμα και απευθύνθηκε στην ΕΕΤΤ και στο ΥΠΟΜΕΔΙ. Τελικά κατάφερε να βρει μια σχετική απάντηση από τους υπαλλήλους του ΥΠΟΜΕΔΙ οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι δεν υφίσταται πλέον σχετική απαγόρευση.

Γκιώνης είπε...

Μερες τωρα. Οχι εχθές. Χθες βρηκες τα πεντε ευρώ ή το εκανες τράκα. Ασε τωρα.

Γκιώνης

Unknown είπε...

Πάντως, έχει κάποια ενδιαφέροντα ανεβάσματα στο http://issuu.com/. Έχω φτιάξει 2 "Stacks" (SOFT και HARD) και έχω αποθηκεύσει ενδιαφέρον υλικό. Ακόμη, βρήκα και "υλικό" από τη Ρωσία (γούστα είναι αυτά!). Τέλος, ένα stack το αφιέρωσα στη χρήση της γλώσσας (δεν είπα ότι δεν ξέρετε να τη χρησιμοποιείτε, αλλά όλο και κάτι θα μάθουμε).
Τα stacks μου στο issuu.com

Γκιώνης είπε...

O MΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ?

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ωχχ...
Βράχηκε το πληκτρολόγιο...

Unknown είπε...

...έσταξε τζατζίκι από τη πίτα

Ανώνυμος είπε...

Logbook of the World
http://www.arrl.org/logbook-of-the-world
αν δεν το ξέρετε να το μάθετε
αν δεν το καταφέρνετε θα σας βοηθήσουμε,
αν δεν το θέλετε θα υποχρεωθείτε να το λειτουργείτε.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη επιλογή εκτός του LoTW;;; Πολλά ζητάει... θέλει να κατεβάσεις και την εφαρμογή, άντε μετά να σε τσεκάρουν αφού στείλεις ταχυδρομικά αντίγραφο άδειας και ταυτότητας και άλλο certificate για portable/mobile/SV#/SV#xxx....

Τα περιστέρια είναι πολυέξοδα και αναξιόπιστα, το direct δεν συμφέρει αν έχεις πολλές κάρτες. Eurobureau .... μπαααα ελάχιστοι χρήστες και χώρες.

SV bureau? Μέχρι τώρα δοκιμασμένη, σοβαρή και αξιόπιστη λύση.

Κι αν δεν έχεις πρόσβαση στο bureau ή τα βροντήξεις από την Ένωση...;;;

Βλέπω η χάρτινη QSL να πεθαίνει.... :-(

Costas SV1XV είπε...

Μετά τις 180-200 χώρες περίπου το QSL bureau δεν βοηθάει πολύ, ενώ στη φάση αυτή κάνεις νέες χώρες σχετικά αραιά και το direct δεν είναι μεγάλη επιβάρυνση. Εκτός αν κυνηγάς το 5 Bands DXCC, οπότε το bureau αποτελεί σημαντική οικονομία.

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

@12:47 χρειάζεται να κάνεις μια προσπάθεια και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιο συνάδελφο, να σε βοηθήσει στα 1α βήματα σου.Ο sv1dpi έχει δημοσιεύσει καλές οδηγίες στα Ελληνικά και απαντά με μαιλ σε ερωτήματα. Η διαδικασίαέχει βελτιωθεί περαιτέρω και πλέον χρειάζεσαι μόνο ένα πρόγραμμα που ανανεώνεται εύκολα για να κάνεις τη δουλειά σου. Όταν θα προχωρήσεις στις χώρες θα χρειάζεται να στέλνεις απευθείας όπως λέει και ο XV με όλους τους κινδύνους (να μην σου απαντούν κάποιοι κλπ.) Έτσι είναι το χόμπι, η επιβεβαίωση κοστίζει εφόσν την αποζητάς.
Καλό αθ είναι να αρχίσεις το lotw τώρα, όλο και περισσότεροι το χρησιμοποιούν. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για βραβεία της arrl τότε υπάρχει και το eqsl και τελείωσες.

Ανώνυμος είπε...

Η δημιουργία certificate φαίνεται ίσως δύσκολη όταν διαβάζεις της οδηγίες, εγώ τα δημιουργώ σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η αποστολή σκαναρισμένης αδείας και ταυτότητας πάλι είναι θέμα πολύ απλό.

Ανώνυμος είπε...

Η χάρτινη κάρτα δεν πεθαίνει, διακινούνται ετησίως τεράστιες ποσότητες.
Η Ένωση προσφέρει υπηρεσίες μπυρώ και σε μη μέλη, δικαιολογίες δεν υπάρχουν για μη χρήση μπυρώ. Εκτός εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για βραβεία, έχει συμπληρώσει χώρες κλπ. Τότε θα έλεγα το eqsl είναι μονόδρομος για αυτόν και θα πρέπει να έχει δηλώσει στο qrz και αλλού ότι δεν απαντά με κάρτες.

2Μδης είπε...

"Η χάρτινη κάρτα δεν πεθαίνει, διακινούνται ετησίως τεράστιες ποσότητες...."

Συμφωνώ με το σχόλιο. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του μπυρό, επιτελούν σημαντικότατο έργο και αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο την ΕΕΡ σε όλη την Ελλάδα.
Εξού και είναι δημοφιλείς, για παράδειγμα ο Μάκης IZR στις τελευταίες εκλογές ήταν πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς, αν και ήταν απλά υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή.
Οφείλουμε λοιπόν να τους σεβόμαστε γιατί ΧΩΡΙΣ καρέκλες προσφέρουν τόσα πολλά, εν αντιθέση με άλλους που τις έχουν σφιχταγκαλιάσει...

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη ξέρεις μήπως ποιος ιερέας θα χοροστατίσει στην κοπή της πίτας;
Θα πρέπει να έχουμε νηστέψει;

Γκιώνης είπε...

21 Φεβρουαρίου 2014 - 1:19 π.μ.

Θα υποχρεωθώ εγω για κατι,
σε ποιον?
Γιατι?

Μιλάμε σηκώνεις διάλογο.


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη ξέρεις μήπως ποιος ιερέας θα χοροστατίσει στην κοπή της πίτας;

Ελπίζω κανένας.

Κολασμένοι ρασοφόροι...

Ανώνυμος είπε...

εν αντιθέσει

Ανώνυμος είπε...

Βασική προυπόθεση στον εκσυγχρονισμό κάθε σωματείου, είναι και η εναλλαγή προσώπων στο ΔΣ. Με ααυτό τον τρόπο αποκτούν εμπειρία διοίκησης όλο και περισσότεροι με προυπόθεση την ύπαρξη καλής συνεργασίας όλων μεταξύ τους. Ένα άλλο καλό αυτού του τρόπου είναι ο περιορισμός τυχόν παράξενων δυναμικών,που αναπτύσσονται από τηνπαραμονή επί μακρόν σε συγκεκριμένες θέσεις των ίδιων ανθρώπων.

Σεβάσμιο μέλος ΔΣ είπε...

Αύριο στην πίτα θα έχουμε εναλλαγή προσώπων. Δεν θα έχουμε παπά, θα φέρουμε ένα διάκο!

Γκιώνης είπε...

Μαγικό.

https://www.youtube.com/watch?v=rbpS2LfoTKU

Καλη συνέχεια σε όλους.

Σήμερα ήταν μια πολύ όμορφη ημέρα.

Γκιώνης

Costas SV1XV είπε...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

303 – Roman emperor Diocletian's first "Edict against the Christians" was published, beginning the Diocletianic Persecution of Christians in the Roman Empire.

Γιάννη Χρόνια Πολλά!

73 DE SV1XV


Ανώνυμος είπε...

@11:02 εάν κάποιος γιορτάζει για το διάταγμα που ανέφερες θα πρέπει να κινείται στα όρια ψυχιατρικής παρακολουθήσεως.

2Μδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ Κώστα!