Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές...

Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον η προσαγωγή ατόμων που κατέχουν συσκευές ασυρμάτου χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Οι αυξημένοι έλεγχοι της αστυνομίας δεν αφήνουν απαρατήρητη την ύπαρξη ασυρμάτου σε όχημα ή άτομο που ελέγχεται, πλέον ζητούνται τόσο η ραδιοερασιτεχνική άδεια όσο και το άτομο να δικαιολογεί την χρήση και την παρουσία του στο συγκεκριμένο σημείο...

Σύμφωνα δε με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες έχει ξεκινήσει έλεγχος και ταυτοποίηση από την ΕΕΤΤ των σταθμών που καταλαμβάνουν την συχνότητα των 6,5ΜΗΖ με σκοπό την διακοπή λειτουργίας τους. Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα η ΕΕΤΤ είχε ασχοληθεί με τους συγκεκριμένους σταθμούς περιοριζόμενη ωστόσο σε συστάσεις κυρίως που δεν απέδωσαν... 

17 σχόλια:

SV1NJX είπε...

Ωχ, τέρμα οι νταλκάδες; Μεγάλη ζημιά πάθαμε. Πρέπει ν αγοράσουμε τα cd τώρα

Ανώνυμος είπε...

"έχει ξεκινήσει έλεγχος και ταυτοποίηση από την ΕΕΤΤ των σταθμών"
οι ημεδαποί δημόσιοι φορείς δύσκολα φέρνουν εις πέρας τα καθήκοντα τους. Σημειώστε ημέρα για να δούμε τι θα κάνει και η ΕΕΤΤ.
Σε κάθε περίπτωση οι αναφερθείσες συχνότητες δεν είναι ραδιοερασιτεχνικές και δεν μας αφορούν οι δραστηριότητες εκεί.
6146

Αόρατος Αρχή του Athens QRP NET είπε...

Την Κυριακή θα κάνουμε εκπομπές στα βραχέα (10 – 20Μ). Παράλληλα θα χαρούμε να τα πούμε τοπικά στα VHF - SSB (KM18).

Ημερομηνία 30/11/14.
Έναρξη 08:00 (UTC) περίπου λήξη 11:00 (UTC) περίπου.

Συχνότητες:


VHF (2m.)
144.300MHz χρησιμεύει μόνο για αναγγελία κλήσης και μετάβαση σε άλλη συχνότητα.
144.285MHz κλήσεις QRP (<10W) θα είμαστε εδώ (+/- μερικά KHz).

Εκτός της αναφοράς λήψης θα χρειασθούμε και το QTH locator σας.

Ενθαρρύνουμε όπως πάντα, τη συμμετοχή φορητών σταθμών, τροφοδοτούμενων με μπαταρία και με μικρή ισχύ λειτουργίας. Η /P λειτουργία βοηθά στην ετοιμότητα των σταθμών αλλά και αποτελεί μία καλή προετοιμασία για δραστηριότητες όπως το Field Day κλπ.

Ανεβάζουμε της επαφές μας στο Logbook of the World – Lotw. Δεν χρειάζεται να στείλετε κάρτες μέσω bureau.

Ελάτε στο μεγαλύτερο τεχνολογικό χόμπι. Δώστε το παρόν στις συχνότητες!

73 από το Athens QRP Net

SV1PIZ είπε...

Το θέμα έχει πηγή ή αποτελεί πληροφορίες δικές σου; (για να ξέρω τι πηγή θα βάλω ώστε να το μεταφέρω και σε κάποιο φόρουμ με σχετική συζήτηση).

Προς QRP-NET: μόνο με SSB θα κάνετε επαφές στα VHF;

2Μδης είπε...

"...Σύμφωνα δε με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες..."

Το γράφω καθαρά...!

SV1PIZ είπε...

Ωραία...

Πάντως γενικά αναμένεται να γίνει χαμός.

Πριν λίγο σκανάριζα και ακούω μια παρέα με πειραγμένα pmr στους 446.09375 να λένε:
- έλα ρε κυνηγέ πάμε κάτω στην δικιά μας συχνότητα που είναι και ο νταλικέρης.
- που ρε;
- εκεί που τα λέμε κάθε μέρα ρε, στην δικά μας συχνότητα, στους 147!

Πριν και μετά των ρ/ε συχνοτήτων γίνεται χαμός και αναρωτιέμαι, με όλα αυτά που γίνονται δεν φοβούνται;

Το θεωρώ βέβαιο ότι θα γίνει κάποια στιγμή ένα καλό σκούπισμα.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι οι ίδιες άχρηστες δραστηριότητες με τα καφενοβειακά qso party... Παντελώς άχρηστη και άχαρη δραστηριότητα . Το ίδιο πανηγύρι γίνεται και κάθε κυριακή στο R1 μετά το γυφτοπάζαρο . Γειά σου Μήτσο, γεια σου Κώστα και τζουμ τριαλαριλαρό... Καμμία ουσία στο event. Κάποιοι θα πάνε για καφέ στην πάρνηθα και θα καλημεριστούν με αλλους που πινουν καφέ στο μπαλκόνι τους . Η δε καραμέλα προετοιμασίας σταθμών κλπ ειναι αχρηστο παραμύθι . Κάποτε ηθελες δεκα μπαούλα πραγματα για /p. Tώρα πάρε ενα 817 η ενα 897 και καθάρισες , αντε και κανα καπλεράκι και αυτό ήταν . Αν θέλετε κάτι χρήσιμο κάντε κανα contest η τίποτα τέτοιο , κανα sprint maybe ?
Βέβαια αυτά θέλουν μια αλφα οργάνωση οπότε greek way καλημεριζόμαστε στα vhf και τι ωραία !!! Με φωσφορούχικό μιλάς, οχι οχι με της μάνας του....

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι ότι γινόμαστε θύματα της βεντέτας που έχουν ανοίξει οι μπάτσοι εναντίον δικάιων και αδίκων. Εντάξει, σίγουρα δεν το ξεκίνησαν αυτοί αλλά δυστυχώς σταδιακά έφτασαν να αντιμετωπίζουν οποιονδήποτε πολίτη σαν να πρόκειται τα τσογλάνια του indymedia και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή την αλβανική μαφία. Το κακό είναι ότι η συμπεριφορά αυτή είναι καθοδηγούμενη από ψηλά, ενθαρρύνθηκε και διαδόθηκε επί υπουργίας Δένδια και συνεχίζεται από τον Κικίλια. Υπομονή να δούμε τι θα γίνει από Μάρτιο που θα έχουμε για Υπουργό Προστασίας Πολίτη τον Γιάννη Πανούση ή τον Παπαδημούλη.


2Μδης είπε...

Εγώ πάντως άκουσα ότι για υπουργός προστασίας του πολίτη ετοιμάζεται ο Χριστόδουλος Ξηρός...

Costas SV1XV είπε...

Καλό είναι να υπάρχει λίγη δραστηριότητα SSB στα 2m, ευτυχώς που υπάρχουν ο SV1BJY και η παρέα του QRP (SV1GRN). Μια ιδέα για να διατηρείται το ενδιαφέρον στα VHF είναι να ενεργοποιούνται κάθε φορά διαφορετικά locators, π.χ. το KM19, το KM28 κλπ.

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το νομοσχέδιο....
.....Καθορίζει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση ιδιωτικών ΚΤΕΟ, ενώ θεσπίζει τη λειτουργία μεικτών κλιμακίων ελέγχων βαρέων οχημάτων από τους παραμεθόριους δήμους.

Επιπλέον επισπεύδει τη διαδικασία αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ θεσπίζει παράβολο για την υποβολή καταγγελιών για ζητήματα κεραιών ή φάσματος.


ΕΤΣΙ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΓΕΙΤΟΝΑ - ΠΛΕΡΩΚΟ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΟΥΛΑ ΜΟΥ - Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΡΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ - ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

ΦΑΝΤΆΣΟΥ ΤΙ ΚΑΡΦΩΜΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΒΟΛΟ...

Ανώνυμος είπε...

Τι δραστηριότητα να υπάρχει - ο grn και πεντε ακομα θα καλημεριστουν σε ssb . Σιγά την δραστηριότητα και τα πειράματα διάδοσης .

πιστός ραδιοερασιτέχνης-δόκιμος μοναχός είπε...

Αληθεύει; ότι θα τρέξει σήμερα από το αγιο όρος ειδικό διακριτικό για να εορτασθεί το συλλείτουργο του Πάπα με τον πατριάρχη;

πιστός Δόκιμος+ραδιοερασιτέχνης Μοναχός είπε...

Ναι. Από την μονή Εσφιγμένου

Αρχιμανδρίτης Σέργιος είπε...

Δόκιμε μοναχέ, είσαι άσχετος. Οι Αγιορείτες Πατέρες δεν συμφωνούν με αυτά που έγιναν σήμερα το πρωΐ στο Πατριαρχείο. Με παρησία δηλώνουν ότι προτιμούν τα πετρο-ρούβλια της Gazprom από την Τιάρα των Λατίνων.

Παπική τιάρα αντί για τουρκικό φέσι; Συλλειτουργία του Οικουμενικoύ Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα της Ρώμης χωρίς να εχουν αρθεί "αλάθητο" και "Filioque"!

2Μδης είπε...

Και μη χειρότερα...

Αρχιμανδίτης Σέργιος είπε...

Μα... ήδη υπάρχουν και τα χειρότερα:
Πύρινη απάντηση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ προς Βαρθολομαίο για τα περί ένωσης των Εκκλησιών: "Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο"

Πύρινη απάντηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθλομαίο για τα περί "ένωσης της Ορθοδόξου μετά της Καθολικής Εκκλησίας". Ανακοίνωση με αιχμές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξέδωσε το Γραφείο Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητρόπολης Πειραιά. κλπ κλπ