Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αποτελέσματα VHF CONTEST 2014...


Αυτά είναι τα αποτελέσματα του VHF Contest για τους ελληνικούς σταθμούς που δήλωσαν συμμετοχή φέτος, σύμφωνα με την IARU.

Με πράσινο χρώμα είναι οι σταθμοί συλλόγων όπου πρώτος και με διαφορά είναι ο σταθμός SZ6IOA/p της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων, στέλνοντας στην δεύτερη θέση τον σταθμό SZ8L της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας. Στην τρίτη θέση ο σταθμός SZ1SV/p της ΕΕΡ που τίμησε φέτος τον διαγωνισμό.

Εάν βέβαια ο σταθμός της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας συμπεριληφθεί φέτος (που τον ξεπέρασε ο SZ6IOA) στην κατηγορία "ένας χειριστής", τότε στην μία κατηγορία παραμένει πρώτος ο SZ6IOA με δεύτερο τον SZ1SV. Και ο σταθμός SZ8L περνάει πρώτος στην δεύτερη κατηγορία εκτοπίζοντας τον SV3QUP εκτός τριάδας...

Για μένα η φετινή συμμετοχή ήταν κουραστική μεν αλλά ευχάριστη. Αφού μπόρεσα να στήσω και να κάνω αρκετές επαφές με εξωτερικό. Καλό για τον φετινό διαγωνισμό ήταν και το υψηλό -συγκριτικά με άλλες χρονιές- ποσοστό διασταύρωσης των επαφών, αφού η ΕΕΡ αποφάσισε να στείλει τα Log στην IARU (επιτέλους!)...

Εύχομαι σε επόμενες διοργανώσεις να είμαστε περισσότεροι στον αέρα...

3 σχόλια:

2Μδης είπε...

Από το zougla.gr

Στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται 42χρονος ιδιοκτήτης πειρατικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος εξέπεμπε παράνομα μέσω της συχνότητας που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις προσγειώσεις-απογειώσεις αεροσκαφών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι αρμόδιες αρχές, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Περιφερειακού Γραφείου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, διαπίστωσαν ότι η παράνομη εκπομπή του ραδιοφωνικού σήματος προερχόταν από το διαμέρισμα του 42χρονου, που βρίσκεται στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης.

Παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά του, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, έναν μείκτη και έναν πομπό, καλώδια ρεύματος, ήχου και εικόνας, και μια κεραία, και τον συνέλαβαν.

(σημ. ...και μετά κίνησαν για Καλλιθέα...)

2Μδης είπε...

Σχετικά με το θέμα της παρούσας ανάρτησης:

Ειρωνεύτηκε κάποιος την επίδοση συναδέλφου, γράφοντας σε μπλογκ ότι, είχε 50% αποτυχία στις τέσσερις επαφές δηλαδή άκυρες τις δύο, ή κάπως έτσι...

Πρώτα από όλα θα έπρεπε να ενημερωθεί επι τόπου για το πως διαβάζονται τα αποτελέσματα, αλλά προφανώς διέκριναν την ασχετοσύνη του και δεν μπήκαν στον κόπο να του απαντήσουν. Ή τον άφησαν να εκτεθεί.

Να του πω λοιπόν (του πανίβλακα που είναι εντελώς άσχετος αλλά επιμένει να κρίνει ραδιοερασιτέχνες) ότι:
Όταν κάποιος κάνει 4 επαφές αλλά ο διοργανωτής θεωρεί ως "μοναδικές" τις 2, σημαίνει ότι οι δύο από τους τέσσερις δεν φαίνονται σε κανένα άλλο λογκ από αυτά που έχει συγκεντρώσει ο διοργανωτής.

Ένα παράδειγμα: Ας πούμε ότι εγώ κάνω 4 επαφές με 4 αντίστοιχους σταθμούς. Οι δύο από αυτούς κάνουν και άλλες επαφές, με άλλους συναδέλφους, που στέλνουν λογκ στον διοργανωτή. Οι δυο αυτοί σταθμοί λοιπόν φαίνονται στο δικό μου λογκ φαίνονται και σε άλλα δύο τουλάχιστον. Οι άλλοι δύο απο τους τέσσερις που μίλησα, είτε δεν κάνουν άλλες επαφές, είτε κάνουν με σταθμούς που δεν στέλνουν λογκ. (Δεν είναι παράξενο αυτό, μπορεί καποιος να κάνει μια-δυο επαφές και μετά να γίνει ντίρλα και να μην συνεχίσει... Γίνονται αυτά!)
Αυτό σημαίνει ότι από τις 4 επαφές μου οι δύο θα θεωρηθούν "μοναδικές" δεν θα διασταυρωθουν γιατί οι συνάδελφοι δεν φαίνονται σε κανένα λογκ. Δεν ευθύνομαι εγώ για αυτό αγαπητέ πανίβλακα! Δεν μειώνει την προσπάθεια μου να βγω σε ένα κόντεστ.

Ως εκ τούτου ηλίθιε, άσχετε, βλάκα, που εμ δεν ξέρεις, εμ κρίνεις, σφίξε κανα ποτηράκι και κάνε αυτό που γνωρίζεις καλά: πίνε! μη μιλάς! βλάκα. ε βλάκα!

Costas SV1XV είπε...

Εντάξει Γιάννη, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η ημιμάθεια είναι πιο επικίνδυνη από την πλήρη άγνοια.

Χαλάρωσε όμως, άσχετοι θα υπάρχουν πάντα και τα κοινωνικά δίκτυα (blogger, facebook) είναι η παιδική χαρά τους.

73 DE SV1XV