Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πόσα κιλά...

Ειπώθηκε στην συνέλευση μεταξύ άλλων ότι "...οι Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕΡ είναι η αιχμή του δόρατος, αφού για τέτοιου είδους υπηρεσίες μας αναγνωρίζει η κοινωνία..." .
Εγώ συμφωνώ απόλυτα. Μάλιστα θα έλεγα ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εικόνα που δίνουν προς τα έξω "ραδιοερασιτέχνες" που συμμετέχουν στην "προμετοπίδα" της ΕΕΡ  χωρίς να αντιλαμβάνονται τι εκπροσωπεί η στολή που φορούν σε μια εκδήλωση.
Μιλάω για άτομα που τους δόθηκε η ευκαιρία να εγκλιματιστούν σε μια μεγάλη κοινότητα αλλά αυτά προτιμούν να την τραβήξουν στο βούρκο που επιβιώνουν. Άλλοτε διασύροντας φιλικά μας πρόσωπα (με "πληροφορίες" από τους τσάμπιον της ρουφιανιάς) και άλλοτε ποζάροντας με περίστροφα σε δημόσιους χώρους, δυσφημώντας την ιδιότητα του μέλους των ΟΕΑ της ΕΕΡ...


Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η φωτογραφία είναι από τον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας! Ο "εθελοντής" που καμαρώνει με το περίστροφο στο χέρι και τα διαπιστευτήρια της ΕΕΡ μόνο κακό κάνει! Μάλιστα φρόντισε να διακινήσει το κατόρθωμα του σε δεκάδες e-mail συναδέλφων για να διατυμπανίσει και τον δείκτη ευφυίας του πέρα από τον γλωσσικό του πλούτο.

Όσοι λοιπόν κόπτονται για την εικόνα των ραδιοερασιτεχνών στην κοινωνία, αντί να λένε παχιά λόγια ας αναλάβουν -έστω και αργά- τις ευθύνες τους! 


Έπεται συνέχεια...

48 σχόλια:

Wyatt Earp είπε...

Σιγά το περίστροφο, είναι πιστόλι κρότου που χρησιμοποιούν οι αφέτες στους αγώνες.

Costas SV1XV είπε...

Χα χα, "πιστολέρο", κατά το "κοντρολέρο".

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπομαι. Ελπίζω η ΕΕΡ να πάρει θέση για αυτή την εικόνα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι διαφημίζουν τον ραδιοερασιτεχνισμό η οεα; Μετά αναρωτιούνται γιατί δεν πατάει άνθρωπος να βοηθήσει; Σιγά μην πάρει θέση η ΕΕΡ. Οι πόντιοι πιλάτοι του ΔΣ θα πουν ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα και μέχρι τον επόμενο μαραθώνιο θα έχει ξεχαστεί. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε αυτό το άτομο να ρετάρει στον απολογισμό με 3-4 μπύρες μπροστά του. Δεν έφυγα από ντροπή στους υπόλοιπους συναδέλφους αλλά δεν προκειται να ξαναπατήσω! Ας μαζέψουν και άλλα νούμερα να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο. Τι σχέση έχουμε με αυτόν; Ρε ουστ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και παλαιότερες φωτογραφίες με εθελοντές που περιφέρονταν αξύριστοι με το τσιγάρο στο χέρι ανάμεσα στα αντίσκηνα και τους αθλητές στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σαν ρεμάλια. Και αυτοί την ίδια στολή φόραγαν. Αλλά ποιος δίνει σημασία;
Εδώ βέβαια βγαζει μάτι η δυσφήμιση και μπορεί να δώσουν σημασία επειδή το γράφεις εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαιρόμαστε τον συνάδελφο.

2Μδης είπε...

Το να πηγαίνει κάποιος σε δημόσιο χώρο, κατά την διάρκεια μάλιστα ενός διεθνούς εμβέλειας αθλητικού γεγονότος και να βγάζει φωτογραφίες με το όπλο στο χέρι, είναι εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια. Άκρως δυσφημιστική για τον φορέα που εκπροσωπεί, στην περίπτωση αυτή την Ε.Ε.Ρ.

Ακόμα και το όπλο αυτό να είναι "αφέσεως αγώνων" εμπίπτει στη σχετική νομοθεσία για έκδοση άδειας κατοχής και χρήσης από συγκεκριμένο άτομο το οποίο μεταξύ άλλων έχει προσκομίσει πιστοποιητικό από ιατρό ειδικότητας νευρολόγου‐ ψυχιάτρου ή παθολόγου, από το 
οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου και σειρά άλλων δικαιολογητικών σύμφωνα με τον νόμο Ν.2168/1993 (Φ.Ε.Κ.147/Α΄), όπως τροπ. με Ν. 3944/2011 (Φ.Ε.Κ. 67/Α΄)και ισχύει.

Ως εκ τούτου αν κάτοχος τέτοιου όπλου το διέθεσε στον "συνάδελφο" να φωτογραφηθεί, φέρει ευθύνη και φυσικά διώκεται!

Υποθέτω όμως ότι μας ενδιαφέρει η εικόνα και όχι το τυπικό. Εικόνα που δυσφημεί, κατά την γνώμη όσων την είδαν, την ΕΕΡ και τους εθελοντές των OEA.

Πιθανολογώ ότι σε ανάλογη φωτογράφιση ο κύριος αυτός αύριο, μπορεί να φωτογραφίζεται σε ανάλογο Μαραθώνιο με τσιγαριλίκι ή σύριγγα στο χέρι και να ισχυριστεί αργότερα ότι ήταν ψεύτικα! Η ζημιά όμως θα έχει γίνει...

Από την μία η ΕΕΡ ζητάει στα μέλη να φέρουμε κόσμο, από την άλλη αδιαφορεί για τέτοια φαινόμενα που διώχνουν κόσμο! Εννοείται ότι η ΕΕΡ γνώριζε, πολύ πριν ανεβάσω την ανάρτηση, το σχετικό γεγονός.

Αν θυμάμαι καλά, πρόσφατα το ΔΣ συνεδρίασε άμεσα και εντός ολίγων λεπτών είχε επιδώσει σε ραδιοερασιτεχνη συνάδελφο απόφαση, σύμφωνα με την οποία του απαγόρευε να συμμετέχει σε διοργανώσεις της.

Άραγε τώρα θα κινηθεί με την ίδια ταχύτητα;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κακό για το τίποτα. Οι ΟΕΑ αποτελούντο κατά 80% από κόπανους, ακόμα και επι εποχής Εξαρχόπουλου και Σαμαλτάνου. Αρκετά βλαμμένα συχναζαν και συχνάζουν εκεί νομίζοντας ότι έτσι θα αποκτήσουν κοινωνική αποδοχή. Ουσιαστικό έργο τίποτα εδώ και πολλά χρόνια. Μόνο κίτρινα καλσόν στους Μαραθωνίους.

Σιγά τη δυσφήμιση επειδή ο Γκιώνης φωτογραφήθηκε με κίτρινο καλσόν και περίστροφο: θα ξυνιστούν κάτι σαχλοειρηνόφιλες συριζιασμένες φεμινίστρίες. Βρες κάτι άλλο να γράψεις γιατί σιγά-σιγά μοιάζεις όλο και περισσότερο με τον γνωστό προφέσορα.


2Μδης είπε...

Κάνεις λάθος!
Εγώ έχω περισσότερα μαλλιά!

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε όλοι θυμόμαστε αυτό το άτομο να ρετάρει στον απολογισμό με 3-4 μπύρες μπροστά του.

Καταρρίπτεται-Η μπίρα κάνει καλό στο… μυαλό


Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια τον Σαμαλτάνο που έλεγε να μην πάμε στον Μαραθώνιο με στολές παραλλαγής. Τα είχε προβλέψει αυτά τα φαινόμενα και έδινε μεγαλύτερη σημασία από τους σημερινούς;

Ανώνυμος είπε...

Που χάθηκε αυτή η ψυχή;

2Μδης είπε...

Έμαθα τακτοποιούσε μια ντουλάπα. Με τα παράσημα...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαλτάνος, ο οποίος είναι ενεργός ΣΥΡΙΖΑ ως το κόκκαλο, τα έσπασε με τον Αρπέα και τον Σωτήριο για τα πολιτικά.

Μετά άνοιξε δικό του σύλλογο, την RSF Hellas SZ1RSF με μεγαλύτερη έμφαση στα παραιατρικά και τις α βοήθειες και δευτερευόντως στα άλλα θέματα ΟΕΑ (επικοινωνίες, σεισμοί, δασοπροστασία). Επίσης ασχολείται με την συλλογή παρασήμων και διεθών διακρίσεων. Πάτε στο σάιτ του να δείτε τι παίζει με αυτόν.

Στην RSF έχουν βρει καταφύγιο τον τελευταίο καιρό διάφοροι πρόσφυγγες της ΕΕΡ και του ΣΕΡ, καθώς και η παρέα του digital voice.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου μια από της μεγαλύτερες κατραπακιές κατά των ΟΕΑ είναι ΄η στάση του ΔΣ που απαγορεύει της ΟΕΑ να συνεργαστούν με άλλους ρ/ε συλλόγους. Γεγονός που το εφαρμόζει απαρέγκλητα το ΔΣ και στις άλλες σχέσεις της ένωσης με τρίτα σωματεία.
Μια φορά συνεργάστηκαν μόνο (οι ΟΕΑ) κατά το παρελθόν και δημιουργήθηκαν αναταράξεις. Μετά αποχώρησε ο Νικόλαος και στη θέση του τοποθετήθηκε άτομο με εμφανώς λιγότερες τάσεις ανεξαρτοποιήσεως πάντα κατά τη γνώμη μου.
Ευτυχείτε.

2Μδης είπε...

Δεν ξέρω αν δεν του αρέσανε οι στολές παραλλαγής. Πάντως μια φορά ήταν ένας με πουκάμισο σαν του Βαρουφάκη. Και δεν τούπε τίποτα!!!

2Μδης είπε...

Να την πω τώρα την κακία μου?
Πήγα στη σελίδα που γράφει πιο πάνω ο συνάδελφος και βλέπω:

"Υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης κοπής πίτας του δήμου τάδε..."

Ήμαρτον! Δλδ πήγαν στην πίτα και περιμένανε μην τυχόν στραβοαταπιεί κανένας να τον σώσουν? Κάτι τέτοια κάνουν και μετά έχει θέματα ο καζαμίας...

Costas SV1XV είπε...

Δηλαδή τι υπονοείς, ότι η κοπή της πίτας δεν είναι ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα ?

73 DE SV1XV

ΥΓ: Και ο SV1GFH, παρά το κουσούρι του, κυκλοφορεί κατά καιρούς με στολή, απλά δεν είναι παραλλαγής αλλά απομίμηση κάποιας παλιότερης του ΕΕΣ.

2Μδης είπε...

Του ΕΕΣ?? Αυτά τα λάθη κάνει. Αν ήταν του ΕΔΕΣ θα είχε περισσότερα μέλη σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και στην πίτα μπορεί να συμβεί η καταστροφή!

http://www.protothema.gr/greece/article/448591/amfilohia-ekrixi-fialis-ugraeriou-se-kafeneio-me-15-traumaties/

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ΕΝΑΣ λόγος για τον οποίο αυτό το άτομο έβγαλε την συγκεκριμένη φωτογραφία;

2Μδης είπε...

Όχι δεν θα δημοσιεύσω τι δήλωσε "ο βδελυρός" στον ιστοχώρο του υποβολέα του...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ΕΝΑΣ λόγος για τον οποίο αυτό το άτομο έβγαλε την συγκεκριμένη φωτογραφία;

Λίγο-πολύ όλοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Η macho πόζα με το πιστόλι δεν είναι αθώα και, ίσως υποσυνείδητα, απευθύνεται σε κάποιους.

Όμως για μια υπεύθυνη απάντηση στο ερώτημα αρμόδιος είναι ένας επαγγελματίας ψυχολόγος - ψυχίατρος.

2Μδης είπε...

"...Η macho πόζα με το πιστόλι δεν είναι αθώα και, ίσως υποσυνείδητα, απευθύνεται σε κάποιους...."

Σε αυτή την περίπτωση θα έστελνε και mail απειλώντας και βρίζοντας συναδέλφους και τις οικογένειες τους. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα γνωμοδοτήσει ψυχολόγος. Υπάρχει κράτος να τον μαζέψει...

Costas SV1XV είπε...

Το παρακάτω ΔΕΝ γράφτηκε για τις ΟΕΑ των ραδιοερασιτεχνών αλλά για άλλης κατηγορίας εθελοντές:

Έπαρση και Αμετροέπεια... οι εχθροί του Εθελοντισμού

Ο συντάκτης βγάζει και μια δόση κακίας εκ μέρους "επαγγελματιών" πυροσβεστών, την οποία μπορούμε να αγνοήσουμε. Ίσως όμως μερικά από τα υπόλοιπα που δίκαια καταλογίζει στους εθελοντές να ισχύουν και για τους "δικούς μας".

73 DE SV1XV

2Μδης είπε...

Ωραίο άρθρο!
Υπήρχε και κάποιος "δικός μας" που πούλαγε μούρη σε πυροσβέστες στην Πάρνηθα κάποια στιγμή, αλλά πέρασε στο ντούκου η περίπτωση του...
Η τρίτη θα είναι η φαρμακερή! Απλά τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Όταν όμως σου έστειλα την φώτο του γύφτουλα για να κάνουμε χαβαλέ, δεν την έβγαλες...
Τώρα βγάζεις αυτή με το ψεύτικο όπλο και προσπαθείς να προσδώσεις σοβαρότητα σε ένα γεγονός που και θεωρητικά και πρακτικά δεν έχει καμιά αξία...

Αν και τον εν' λόγω δεν τον γουστάρω από την εποχή που αλώνιζε εδώ μέσα και ο κόσμος σου φώναζε για την αχρεία συμπεριφορά του, το συγκεκριμένο θεωρώ ότι το έχεις τραβήξει απ' τα μαλλιά...

2Μδης είπε...

Την φωτογραφία που έστειλες για να κάνουμε χαβαλέ δεν την έβγαλα, γιατί θα διαμαρτυρόταν ότι κάνουμε χαβαλέ με την φάτσα του και δεν του δίνουμε δικαίωμα να γράφει τις ασυναρτησίες του. Και τότε κανείς δεν θα έβγαινε επώνυμα να υποστηρίξει.
Όπως ακριβώς καμιά 50ριά συνάδελφοι ανά την Ελλάδα, λαμβάνουν τις ασυναρτησίες που αφοδεύει στα email τους, αλλά δεν του απαντάνε και τον αφήνουν να τους εκπροσωπεί...
Θέλω να πω ότι για να σταματήσει η αχρεία συμπεριφορά τέτοιων ατόμων χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση. Όχι να γίνομαι εγώ κακός και οι άλλοι να τον περιθάλπουν με στοργή σε συλλόγους, ομάδες, blog κλπ

Ανώνυμος είπε...

Μεθαύριο στην πίτα θα μπουκάρω με το δίκανο επώμου. Ψεύτικο. ΑΥΤΑ δίνουν ζωή στην ΕΕΡ, φτυσίματα, ξύλο, τσαμπουκάδες. Για αυτό τους μαζεύουν.

2Μδης είπε...

Για να απαντήσω και σε σχόλια τα οποία λόγω "ύφους" δεν ήταν δυνατόν να δημοσιευτούν, ο "εν λόγω" ΔΕΝ είναι μέλος της ΕΕΡ. Επομένως δεν τίθεται θέμα διαγραφής. Το πολύ πολύ να κάνουν αλκοτέστ κατά την είσοδο στα γραφεία.

Ανώνυμος είπε...

Σου έχει κάνει και ένα καλό, όποτε τον συζητάς ανεβαίνουν τα κλικ. Ενώ για θέματα κατ/κού και γύρω από την ΕΕΡ οι αναγνώστες δεν ενδιαφέρονται να τα σχολιάσουν. Δες το και έτσι.

2Μδης είπε...

Αν με ενδιέφεραν τα κλικ θα έβαζα από εκείνα τα ωραία μετρητήρια με τους 22 online στους 5 επισκέπτες...
(Ή θα έχτιζα φωλιά στο γκιώνη)

Ανώνυμος είπε...

και μια ανακοίνωση που διένειμε το Athens QRP net:

Προωθούμε πρόσκληση που λάβαμε:
" Αγαπητοί φίλοι της Citizens Band, και του Πανελληνίου συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B, το Σάββατο 7/2/2015 το απόγευμα στις 18:00, θα γίνει στο TEASE CAFÉ η συνάντηση των μελών και φίλων του Συλλόγου μας, αλλά και της Citizens Band.
Το TEASE CAFÉ βρίσκεται στον Χολαργό, Περικλέους 41, 500m μακριά από την στάση του Μετρό «Χολαργός», το κατάστημα διαθέτει δωρεάν Parking για όσους θέλουν να έρθουν με αυτοκίνητο ή μηχανή.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης:
Θα γίνει η ιστορική αναδρομή του C.B. στην Ελλάδα, μέσω Power Point.
Θα γίνει ενημέρωση για το που βρίσκεται η πορεία του νέου νομοθετικού πλαισίου.
Θα γίνει ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για την τεχνική των επικοινωνιών με συσκευές C.B.
Θα προγραμματίσουμε την δράση του συλλόγου για το 2015.
Όσοι θέλουν, θα μπορέσουν να εγγραφούν μέλη του συλλόγου με 15 Ευρώ, 5 δικαίωμα εγγραφής, και 10 ετήσια συνδρομή ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας μόνο τα 10 Ευρώ της ετήσιας συνδρομής.
Θα μπορέσουμε να συζητήσουμε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει.
Θα χαρώ να ξαναβρεθούμε όλοι, και να περάσουμε ένα διασκεδαστικό, εποικοδομητικό, και ερασιτεχνικό απόγευμα.
Πολλά 73
Μάκης"

73

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε το απόφαση, το CB ψόφησε εδώ και πολλά χρόνια. Αύριο η παρέα του SV1NK θα κάνει απλώς το μνημόσυνο.

Ανώνυμος είπε...

To Athens qr net διοργανώνει πάρτι με τίτλο bye bye cb

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και 2 μήνες ο Γκιώνης δεν κελαηδάει πια στην αυλή του εισαγγελέα.

Συνάδελφος από την περιοχή 8 εχασε το pet του από φόλα και υιοθέτησε τον Γκιώνη. Το κακό είναι κάθε πρωΐ πρέπει να σκουπίζει το blog του από τις κοτσουλιές.

Costas SV1XV είπε...

Δεν νομίζω ότι το Athens QRP net έχει κάποια εμπλοκή στο θέμα του CB. Απλώς βοήθησε στην διανομή της πρόσκλησης, όπως άλλωστε έκανα και εγώ στο twitter:
Reactivation of Citizen Band (CB) radio in Greece.

Από γνωστούς συναδέλφους, με το θέμα της αναβίωσης του CB ξέρω ότι ασχολείται ο Μάκης SV1NK.

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στην Πάτρα αναβιώνουν τα Μεσαία!

Unknown είπε...

Το άρθρο για τα κινέζικα μηχανήματα δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά όμως παραμένει χρήσιμο.

Unknown είπε...

Τα βάλατε όλοι με τον εν λόγω...
Ορίστε! Να η απάντηση!
HiHi

Ανώνυμος είπε...

Στην Ευρώπη οι ραδιοερασιτεχνικοί πομποδέκτες που διατίθενται στο εμπόριο πρέπει να έχουν πιστοποίηση με βάση τα εναρμονισμένα πρότυπα και σήμανση CE.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής ισχύει το ίδιο, αλλά η καμαρίλα του Υπουργείου Κ6ΑΟ και της ΕΕΤΤ θέλει να βάλει πρόσθετους περιορισμούς που απαιτεί το μαγαζάκι του σύντροφου Καμμένου.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Κ6ΑΟ = Κάθε-6μηνο-Αλλάζω-Όνομα

2Μδης είπε...

Απότι βλέπω στα mail που λαμβάνω εδώ και μήνες, ο εν λόγω τα στέλνει και σε καμιά 50ριά συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα!
Με την ευκαιρία της παρούσας ανάρτησης, πολλοί αναρωτήθηκαν για το κατά πόσο έχει σχέση με την αποστολή μηνυμάτων με υβριστικό περιεχόμενο από τον "συνάδελφο" σε διαφορετικό κάθε φορά αριθμό συναδέλφων ραδιοερασιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων ασυνάρτητων φράσεων, επαναλαμβανόμενων εμμονών σε άσχετα θέματα, λινκ σε άσματα και βίντεο του Βελουχιώτη, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ξυλούρη και άλλων επιφανών προσώπων, αλλά και οι κλιμακούμενες απειλές εναντίον εμού και συναδέλφων ραδιοερασιτεχνών. Να σημειωθεί ότι αν και οι συνάδελφοι τους οποίους δυσφημεί και απειλεί ο εν λόγω "συνάδελφος" είναι γνωστοί, δεν τους συμπεριλαμβάνει στους αποδέκτες με αποτέλεσμα αυτοί μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν ότι κάποιος (πιθανόν ψυχικά ανισόρροπος) τους μισεί θανάσιμα. Προώθησα λοιπόν μέρος των υβριστικών μηνυμάτων τόσο στις αρμόδιες αρχές, όσο και σε ειδικό ψυχολόγο για να συμπεριλάβω την γνώμη του στις επόμενες κινήσεις μου.
Ιδού η πρώτη απάντηση:

Αγαπητέ κύριε......,
Διάβασα με προσοχή τα e-mail που λαμβάνετε από τον ασθενή και θέλω να σας πληροφορήσω ότι η ψυχιατρική επιστήμη τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στην διάγνωση και θεραπεία τέτοιων ψυχικών διαταραχών.
Παλαιότερα τέτοιοι ασθενείς παρέμεναν έγκλειστοι σε ψυχιατρικά ιδρύματα αφού παρουσίαζαν ανεπάρκεια λειτουργίας
στην κοινωνία, σήμερα όμως αντιμετωπίζουμε με επιτυχία περιστατικά δύσκολων ψυχιατρικών διαταραχών ακόμα και όσα σχετίζονται με αλκοόλ και χρήση ουσιών.
Αναλόγως την περίπτωση χρησιμοποιούμε σύνθετες θεραπείες που περιλαμβάνουν συνήθως φαρμακευτική αγωγή, θεραπεία μέσω συζήτησης (ψυχοθεραπεία) και υποστήριξη στην καθημερινή ζωή με συμμετοχή της οικογένειας και του κοινωνικού δικτύου του ασθενή, που στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να έχει ρίζες η διαταραχή (συνεχείς αναφορές σε γονείς, σύζυγο, τέκνα)
Εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη διαταραχή η οποία εκδηλώνεται συνήθως βραδινές ώρες με ποικιλία συμπτωμάτων όπως ψυχική ένταση, συναισθηματική αστάθεια, μειωμένη επίγνωση της πραγματικότητας, δυσκολία στον γραπτό λόγο (φράσεις χωρίς νόημα, προτάσεις χωρίς συνειρμό, ανούσιες επαναλήψεις) ψευδαισθήσεις και παραληρητικές ιδέες που αποτυπώνονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο προς γνωστά όσο και σε τυχαία άτομα του περιβάλλοντος του ασθενούς.
Η βαρύτητα της ασθένειας εξαρτάται και από το κατά πόσο αυτή εκδηλώθηκε ξαφνικά ή απλά έγιναν τα συμπτώματα έντονα κατόπιν μιας περιόδου φυσιολογικής ζωής.
Ίσως συμπτώματα του παρελθόντος αγνοήθηκαν ενώ θα είχε προληφθεί η εξέλιξη σε ασθένεια αν είχε δοθεί εγκαίρως σημασία.
Πάντως και τώρα η κατάσταση κρίνεται ανησυχητικά σοβαρή και επιβάλλεται η βοήθεια ειδικού για την αντιμετώπιση της.
Ελπίζω να βοήθησα, για την παραπέρα διάγνωση και θεραπεία είναι αναγκαία η κλινική εξέταση του ασθενούς για να δοθεί η κατάλληλη αγωγή.
Στην διάθεση σας εάν μπορώ να βοηθήσω.

Δρ..... .............
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής


Τουλάχιστον η επιστήμη ΔΕΝ σηκώνει ακόμα τα χέρια ψηλά. Από Δευτέρα θα απαντήσουν και οι υπόλοιποι αρμόδιοι...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΟΛΥΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΕΙΝΟΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ

2Μδης είπε...

Και ένα ανέκδοτο για να αποφορτιστεί η κατάσταση:

...Πέφτει λοιπόν ο κακομοίρης με αλεξίπτωτο μέσα στην αφιλόξενη ζούγκλα...
Φίδια, αράχνες, θηρία να βρυχώνται πίσω από τις φυλλωσιές! Πέφτει στα γόνατα και παρακαλεί τον Θεό:
"Θεέ μου σώσε με! Κινδυνεύω μέσα στη ζούγκλα. Θα με φάνε τα φίδια και τα θηρία!!"
Αμέσως ακούγεται μια βροντή! Και από την άλλη άκρη της ζούγκλας αρχίζουν να έρχονται ιθαγενείς μιας άγριας φυλής, κρατώντας σούβλες και ακόντια...
Αρχίζει ο κακομοίρης να τρέχει, παρακαλώντας τον Θεό για την τύχη του:
"Θεέ μου σώσε με! Θα με φάνε οι ανθρωποφάγοι...!"
Ακούγεται (πάλι) μια βροντή! Και αρχίζει να τρέμει η Γη στα πόδια του, το έδαφος υποχωρεί δημιουργώντας μπροστά του έναν βαθύ γκρεμό!!
Σταματάει και βλέπει πίσω του τις ορδές των αγρίων να τον πλησιάζουν.
"Ωχ! Τώρα τη γ@μησα!" μονολογεί απελπισμένος.
Ακούγεται πάλι μια βροντή από τον ουρανό, και μια δυνατή επιβλητική φωνή να του λέει μέσα από τα σύννεφα:
"Όχι τέκνον μου!!! Δεν την γ@μησες! Πάρε αυτό το ακόντιο (συγχρόνως πέφτει από τα σύννεφα ένα ακόντιο) και σκότωσε τον αρχηγό τους! Αυτόν με τα πολλά φτερά στο κεφάλι που τρέχει πρώτος!!"

Όντως παίρνει το ακόντιο και με θαυματουργική ευστοχία σημαδεύει και πετυχαίνει τον αρχηγό των αγρίων στο δόξα πατρί!

Οι υπόλοιποι άγριοι όμως συνεχίζουν να τον πλησιάζουν, πλέον πιο εξαγριωμένοι!!!

Ακούγεται πάλι η βροντή! Και μια φωνή να του λέει:
"Τέκνον μου... ΤΩΡΑ, τη γ@μησες!!!!"

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία...

Τα δικά σου σχόλια δημοσιεύονται άμεσα ή σε εύλογο χρονικό διάστημα...?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί τα οσα γράφει ο Διομήδης για τον Γκιώνη ειναι ανυπόστατα και αποκυήματα της φαντασίας του. Μετά από ανάκριση που έκανα πράγματι ο Γκιώνης κρατούσε όπλο, αλλά δεν το κρατούσε ανευ λόγου και αιτίας. Απλά ένα άλλο πουλάκι τον ειχε ενημερώσει οτι θα εμφανιστεί ο RP. Και αντί να πάρει τα βουνα πήρε τα όπλα για την προστασία του. Τώρα τι λέει ο μήδης .........

Πάνος Βλαμένος είπε...

Δεν είναι παράνομο να φωτογραφίζεται με όπλο σε εκδήλωση που στηρίζει την άμιλλα και την ειρήνη. Ηλίθιο είναι. Και ανόητο.
Που τον βρήκατε;

Unknown είπε...

1. Και όμως! Είναι σύμβολο της σοφίας και έμβλημα της πόλης των Αθηνών
2. Άλλοι κουτσουλάνε σε μπλογκς και άλλοι σε περιπολικά
3. Ήδη οι αρχές τον αναζητούν
4. Μήπως εδώ κρύβεται το αίτιο;

ΥΓ: Τα παραπάνω αναρτήθηκαν καλοπροαίρετα! (φαντάσου δηλαδή τι θα έγραφα κακοπροαίρετα) HiHi