Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Δουλειά δεν είχε ο Απολλώ...

Το πλήθος των σχολίων που έφτασε και συνεχίζει να φτάνει σχετικά με την ανακοίνωση του SV2ASP στο  http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2015/07/6829.html  με αναγκάζει να διακόψω το "μίζερο" σαββατοκύριακό μου και να μεταφέρω εδώ υλικό από προηγούμενη άσχετη ανάρτηση. Σχολιάστε ελεύθερα.

Εγώ αυτό που θέλω να παρατηρήσω, και θα επανέλθω από εβδομάδα εκτενέστερα, είναι το εξής:

Ο συγκεκριμένος μοναχός κάθε φορά που ασχολείται με γεγονότα πέραν του μοναχισμού, γίνεται αιτία το άγιο όρος να αποδέχεται τα "εξ αμάξης". Η αλαζονεία δεν γίνεται αποδεκτή στην κοινωνία και αυτό πρέπει να το καταλάβει, ευτυχώς δεν ζούμε στο μεσαίωνα...

54 σχόλια:

2Μδης είπε...

Τα σχόλια που ακολουθούν τα μετέφερα από προηγούμενη άσχετη ανάρτηση. Ήθελα να ήξερα εκεί πάνω δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και ασχολείται νυχθημερόν με τα ραδιοερασιτεχνικά; Δεν βγαίνει έξω να χαρεί το χόμπι του ο άνθρωπος και να μην χάνει το χρόνο του σε κομποσκοίνια και προσευχές; Βέβαια θα έχει και άλλες υποχρεώσεις όπως φόρους, εργασία, ασφαλιστικές εισφορές, ενφια και τόσα άλλα από τα οποία απέχουν οι μοναχοί που έχουν άποψη για όλα.
Ξέρετε εκτός από τους πολιτικούς που "έχει προφητέψει ο Παίσιος" ότι θα τους πάρει ο κόσμος στο κυνήγι, είναι πιθανό ο κόσμος να αρχίσει στο κυνήγι και αρκετούς καλόγερους που έχουν σηκώσει ψηλά τον αμανέ...

2Μδης είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Αρχιμανδρίτης Σέργιος είπε...
Ενός κακού μύρια συν ένα έπονται: Ο π. Απολλώ ξαναχτυπά και τα λέει έξω από τα δόντια!
25 Ιουλίου 2015 - 5:29 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Φαντάζεσθε τι χαμός θα γίνει κάτω στην Κόλαση όταν αφιχθεί ο Απολλώ και πέσει πάνω στον Γεράρδο? Εμείς βέβαια δεν θα είμαστε κοντά να το δούμε αλλά πιστεύω ότι ο Εξαποδώ θα τα ποστάρει στο Facebook με ψευδώνυμο.
25 Ιουλίου 2015 - 5:59 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η 2Μδης είπε...
Την μεγαλύτερη δυσφήμιση του άγιου όρους στους ραδιοερασιτέχνες την κάνει ένας ραδιοερασιτέχνης μοναχός!
25 Ιουλίου 2015 - 6:04 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη...
25 Ιουλίου 2015 - 6:18 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Το χειρότερο με αυτή την βρωμερή υπόθεση είναι ότι ο παπάς έστειλε τον Αρπέα και τον Γιαμτσίδη αδιάβαστους και τώρα θα πανηγυρίζει ο Γκέκας. Άτιμη ζωή.
25 Ιουλίου 2015 - 6:39 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η 2Μδης είπε...
Πανηγυρίζει??? Θα είναι καμιά γιορτή. 25 Ιουλίου γιορτάζει η Αναΐς! Κάποιος δικός του θα γιορτάζει για αυτό πανηγυρίζει!
25 Ιουλίου 2015 - 6:53 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ;
25 Ιουλίου 2015 - 9:31 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η Dx Plus Team είπε...
Μη προτρέχεις.
Η συνέχεια της ιστορίας θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για όλους.
26 Ιουλίου 2015 - 8:09 π.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η Dx Plus Team είπε...
Αα και κάτι άλλο να μην το ξεχάσω.
π. Απολλώ μήπως πρέπει κάποια στιγμή να μας δείξεις και την περίφημη άδεια ( που ισχυρίζεσαιι πως έχεις) της Ι. Επιστασίας, για εκπομπές από το Α. Όρος ?
Θέλω όμως να το κάνεις με τον ίδιο τρόπο που παρουσίασες την Εγκύκλιο της Ι. Επιστασίας.
Αλήθεια π. Απολλώ μία ερώτηση μόνο. Κατά την διάρκεια της τελετή αλλαγής της Ι. Επιστασίας και στον προθάλαμο αυτής, το πρώτο πράγμα που ήθελε να συζητήσει ο εκπρόσωπος συγκεκριμένης Ι. Μονής, ήταν η απέλαση του Αρπέα ?
26 Ιουλίου 2015 - 8:22 π.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η Dx Plus Team είπε...
π. ΑπολλώΗ επιστολή την οποίαν απέστειλες στο Αγιορειτικό Βήμα, καταλήγει ως εξής: "... παρακαλώ να είμαστε προσεκτικότεροι στη συμπεριφορά μας.
Γενικότερα στη ζωή μας καλό είναι όταν προσπαθούμε για κάτι , να έψουμε στο μυαλό μας να μην προσβάλλουμε τους άλλους, ούτε να θίγουμε τις αξίες και τους θεσμούς και να προσπαθούμε κσθε φορά με νόμιμα και ηθικά μέσα για την επίτευξη του σκοπού μας".
Η κατάληξη του παραπάνω κειμένου εμένα μου φαίνεται σαν αυτοκριτική παρά σαν παρότρυνση προς τρίτους.
Το ποιός ενήργησε παράνομα και ποιός έθιξε τις αξίες, θα φανερωθεί εντός των επομένων ημερών.
π. Απολλώ , αυτό που κάνω τώρα λέγεται άμυνα, αν δεν το κατάλαβες και θα ήθελα ( αν είναι δυνατόν) να βγουν ΟΛΑ στο φως για να αντιμετωπίσουμε το "πρόβλημα" αν τώρα θέλεις να συνεχίσεις με σκόπιμες παραλείψεις και διαστρεβλώσεις να ενημερώνεις το "κοινό σου" , λυπάμαι.
Σε αυτή την περίπτωση θα ορθώσω τεκμηριωμένο , με έγγραφα, αντίλογο με διεθνή (δυστυχώς) αντίκτυπο.
Ευλογείτε π. Απολλώ.
26 Ιουλίου 2015 - 9:01 π.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Απελάθηκε ο Βλαχόπουλος από το "περιβόλι"? Αυτό και αν είναι είδηση, και εσεις παρατρεχάμενοι και νεροκουβαλητές του DX Plus κάνατε την πάπια επί ενάμισι μήνα.
26 Ιουλίου 2015 - 9:31 π.μ. Διαγραφή

2Μδης είπε...

Blogger Ο/Η Dx Plus Team είπε...
Γιατί Θεέ μου υπάρχουν τόσο βλάκες ?
Γιατί ???
26 Ιουλίου 2015 - 10:25 π.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Για να αναδεικνύεται η ευφυϊα του Αρπέα. Θεία Πρόνοια.
26 Ιουλίου 2015 - 10:41 π.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η Dx Plus Team είπε...
Τι κρίμα που είσαι "ανώνυμος".
Νοιώθεις πιο ασφαλής, σε καταλαβαίνω.
Φαίνεται ότι ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν κάνουν απολύτως τίποτα, επικρίνεις τους πάντες και μάλιστα χωρίς να ξέρεις.
Το νοιώθω καλέ μου συνάδελφε ότι, έτσι προσπαθείς να κάνεις την ποιοτική διαφορά.
Φαινεται !!!
26 Ιουλίου 2015 - 11:06 π.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
I think that anyone who thinks that Apollo is trying to convince the holy council to allow outside operation must be naive.
I think Apollo is trying to convince the holy council just the opposite... the Monk has already threatened to cease or reduce his operation after DJ6SI fiasco but that never happened. He is still QRV although very sporadically. The Monk loves the status of being wanted DXCC and he will do anything to protect that "privilege" for him self, and only for him self.
73 Dragan K0AP
26 Ιουλίου 2015 - 12:44 μ.μ. Διαγραφή

Ανώνυμος είπε...

Dx Plus Team: "Γιατί Θεέ μου υπάρχουν τόσο βλάκες ? Γιατί ???"
Ανώνυμος: "Για να αναδεικνύεται η ευφυϊα του Αρπέα. Θεία Πρόνοια."


Αχτύπητο, μου'φτιαξε τη μέρα. Παρακαλώ συνεχίστε!

Ανώνυμος είπε...

Dx Plus Team: "Γιατί Θεέ μου υπάρχουν τόσο βλάκες ? Γιατί ???"
Ανώνυμος: "Για να αναδεικνύεται η ευφυϊα του Αρπέα. Θεία Πρόνοια."


Αχτύπητο, μου'φτιαξε τη μέρα. Παρακαλώ συνεχίστε!

Ανώνυμος είπε...

Μην το κουράζετε: Παπάς-μοναχοφαγάς

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Πραγματικά δεν ήξερα πως δούλευαν οι "παπαγάλοι" , μέχρι που κοίταξα προς την Δύση !!!
Εδώ που φτάσαμε, θα ακουστούν όλα ΟΛΑ και για όλους.
Θα είναι μία Υπερπαραγωγή με πολλούς πρωταγωνιστές.
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, αν θα στεναχωρήσω κάποιους, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Ας αρχίσει το party λοιπόν ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ δηλαδή δεν σας απασχολεί;;

http://www.ekklisiaonline.gr/thavmata/item/4132-to-leipsano-tou-podioy-tis-agias-annas-sto-agion-oros?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

2Μδης είπε...

Θα με απασχολούσε αν πήγαινε μόνο του...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Σεμνάααα..

2Μδης είπε...

Λέει: "Τελικά αυτό θέλουμε; Να κάνουμε εκπομπές ακόμη κι αν κοροϊδέψουμε τους Μοναχούς, κάνοντας κακό στο Άγιο Όρος; Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας κάνοντας κάτι τέτοιο; Μήπως όλες αυτές οι ενέργειες κάνουν κακό τελικά στο ραδιοερασιτεχνισμό, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο μια μελλοντική αποστολή;
Το Άγιο Όρος είναι μια πηγή φωτός που φωτίζει όλους μας..."

ΠΩΣ γίνεται κακό στο άγιο όρος από τις ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές???
Αν είναι εξ αντικειμένου κακές οι ρ/ε εκπομπές γιατί ΔΕΝ είναι όταν τις κάνει ο ίδιος??

"...Μήπως όλες αυτές οι ενέργειες κάνουν κακό τελικά στο ραδιοερασιτεχνισμό..." Κακό στον ραδιοερασιτεχνισμό κάνουν τα εμπόδια που βάζει ένας ρ/ε μοναχός ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να έχει το μονοπώλιο. Το έχουν καταλάβει παντού μην το κουράζεις άλλο!

"... απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο μια μελλοντική αποστολή..." Ποια αποστολή? Μελλοντική??? Πότε??? του αγιο τέτοιου ανήμερα? Απλά έλπιζε πιστέ ότι κάποια στιγμή θα σου πετάξω ένα κοκαλάκι...

"...Το Άγιο Όρος είναι μια πηγή φωτός..." το άγιο όρος ραδιοερασιτεχνικά είναι μια "χώρα" στο dxcc. Όλα τα άλλα (φώτα, φάροι, φαρόπλοια κλπ) αφορούν τους πιστούς και δεν πρέπει να τα συγχέουμε.

ΑΝ το άγιο όρος ήταν μια κοινότητα μοναχών που ασχολούνται με προσευχές και πνευματικά καθήκοντα ΤΟΤΕ θα έπρεπε να δεχτούμε τους ισχυρισμούς. Όταν όμως ασχολούνται με χόμπι, δεν μπορεί αυτά να είναι επιζήμια για τους άλλους και μη επιζήμια για τους ίδιους.

Δεν μπορεί να θυμάται κάποιος "μια φορά πριν 30 χρόνια που βοήθησε να πάνε στο όρος" και να ξεχνάει πόσες φορές ΠΡΟΣΦΑΤΑ η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα τον έχει βοηθήσει να αποκτήσει εξοπλισμό, κεραίες, κάρτες κλπ. Το άγιο όρος απολαμβάνει πλήθος κοινοτικών κονδυλίων που πηγάζει από την φορολογία μας. Πρέπει να καταλάβει ότι τις τζιπάρες και τα έργα και τα μετόχια έχουν αντίτιμο. Εκτός αν δεν θέλουν να αναλάβουν το χρέος τους οπότε ας ζήσουν μοναχικά, σεμνά, χωρίς χομπι.

Και μια και το έφερε η κουβέντα... Στην απόφαση διαβάζω ότι "...δια τας περιπτώσεις εκπομπής άνευ ειδικού διακριτικού έχει συν τω χρόνω διαμορφωθεί παγία αρνητική τοποθέτησις της καθ ημάς ιεράς κοινότητας..." Άρα ΠΟΥ είναι ο αντίστοιχος νόμος? Απλά τόσο καιρό κάποιος τους επηρέαζε αρνητικά, "...εκτός περιπτώσεως τεινούσης και ταυτής προς εξάλειψιν εσχάτως, πραγματοποιήσεος τούτων υπό αγιορειτών μοναχών..." ΠΟΙΩΝ αγιορειτών? μία και μοναδική περίπτωση υπήρχε και από το απόσπασμα συμπεραίνω ότι ΔΕΝ είχε άδεια αλλιώς θα ανέφερε την σχετική απόφαση εξαίρεσης και ΔΕΝ πρόκειται να συνεχιστεί αφού αναφέρει καθαρά για "εξάλειψιν εσχάτως"!!
Συμπέρασμα: Κάποιος πήγε να σκάψει το λάκκο του Αρπέα και έπεσε ο ίδιος μέσα!! Ας πρόσεχε.

Αυτά σε μια πρώτη ανάγνωση. Οι καλοθελητές "πνευματικοί αδελφοί και πάνω απόλα φίλοι" τον πήραν στο λαιμό τους πάλι στην προσπάθεια τους να αναδειχτούν οι ίδιοι. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο γέροντας ακούει τόσα και άλλα τόσα κάθε φορά που του κάνουν αναρτήσεις διάφοροι, του ανοίγουν blog στο όνομα του, εμφανίζονται επιστολές σε άπταιστα αγγλικά σε φόρα που δεν ξέρει κλπ

Μια σεμνή μοναχική ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, πρωτοσέλιδα και μαχητικές διεκδικήσεις θα έκανε καλό πρώτα στον ίδιο και μετά σε όσους ειλικρινείς ασκητές υπάρχουν στο άγιο όρος. Φαίνεται όμως ότι υπερισχύουν οι πειρασμοί...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Και μετά από τα ανωτέρω, ήρθε η ώρα να ξεδιπλωθεί το κουβάρι και φανερωθεί ΟΛΟ το βρώμικο παρασκήνιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν σκληρές περιγραφές με αδιάσειστα στοιχεία....

Ανώνυμος είπε...

Άντε επιτέλους Θοδωρή, ξεκίνα, το Αγρίνιο κρέμεται από τα χείλη σου.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Ααα .. εγώ ξέρω ένα καλύτερο ανέκδοτο.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Aς αρχίσουμε λοιπόν να ξετυλίγουμε το κουβάρι των τελευταίων ραδιοερασιτεχνικών εξελίξεων, οι οποίες ''ένωσαν'' όπως όλοι είδαμε, τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες δίνοντας προς τα έξω μία εικόνα συμπαγούς κοινωνίας με αρραγές μέτωπο. Κάτι σαν το ατσάλι ένα πράμα !!!
Οι πρωταγωνιστές σε αυτήν την ιστορία, χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Η πρώτη αναφέρεται σε αυτούς που μπήκαν μπροστά έχοντας συγκεκριμένο στόχο και ξοδεύοντας χρόνο, χρήμα μα και ρισκάροντας τα πάντα. Ο στόχος δύσκολος, για να μην πω ακατόρθωτος, αλλά ήταν τέτοια η θέληση που όλα τα άλλα νικήθηκαν.
Η δεύτερη κατηγορία αναφέρεται στους ανεκδιήγητους, αυτούς δηλαδή που χωρίς καν γνωρίζουν και οι ίδιοι γιατί το έκαναν, έστηναν εμπόδια και οδοφράγματα προκειμένου να μην επιτευχθεί ο στόχος. Το χειρότερο δε με αυτούς είναι ότι, κάθε φορά που υπήρχε υποψία πανωλεθρίας, αυτοί πανηγύριζαν. Αλήθεια γιατί ? Τι είχατε να κερδίσετε ? γιατί τόση χαρά ?
Η τρίτη κατηγορία αναφέρεται σε αυτούς οι οποίοι χρόνια τώρα είχαν στήσει έναν μηχανισμό και εκμεταλευόμενοι την Ιερότητα του χώρου, μας έλεγαν τερατώδη ψέματα τα οποία όμως, δυστυχώς γι αυτούς, πολύ πρόσφατα αποκαλύφθηκαν.

Σε λίγο η συνέχεια ...

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια να λέγεται: Άθως: Το άντρο της ειδωλολατρίας


Ανεκδιήγητος (2η κατηγορία) είπε...

Τελικά τι έγινε με τον Αρπέα, νίκησε? Μετράνε κανονικά οι επαφές? Τι λένε στην ARRL για το θέμα?





Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

ΜΕΡΟΣ Β΄
Ο στόχος βέβαια, δεν ήταν άλλος από το να πραγματοποιηθεί μία αξιοπρεπής και δυνατή Dx Pedition από το Παγκόσμιο Σύμβολο της Ορθοδοξίας, λειτουργώντας ανιδιοτελώς ως απλοί΄΄αγωγοί΄΄ του εκπεμπόμενου ισχυρού μηνύματος προς ολόκληρο τον πλανήτη. Το Άγιον Όρος.
Η ιδέα για αυτήν την Ραδιοερασιτεχνική εκδήλωση ήρθε πολύ νωρίς, περίπου το 2005 ή 2006.
Τότε σχηματίστηκε και η Ελληνική ραδιοερασιτεχνική ομάδα με τον διακριτικό τίτλο: Dx Plus / Hellenic Radio Amateur Team και αμέσως άρχισαν οι Dx Peditions στις ακατοίκητες βραχονησίδες του Αιγαίου, πολλές εκ των οποίων ήταν σε πολύ ΄΄προχωρημένα΄΄ σημεία, σχεδόν επικίνδυνα.
Σκεφτείτε τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτές για διάστημα 10 ημερών περίπου και χωρίς σκάφος διαφυγής ακόμα και σε περίπτωση emergency.
Όσοι συνάδελφοι συμμετείχαν σε αυτές τις Dx Peditions ζούσαν σε συνθήκες πολύ δύσκολες και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε όμως ήταν από αυτές που θα τις θυμόμαστε για πάντα.
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα λειτουργούσαν άψογα, διότι όταν ενεργείς υπό παρόμοιες συνθήκες, καμιά φορά οι καταστάσεις ξεφεύγουν από τον έλεγχο αλλά, μόνο για λίγη ώρα.
Η προαναφερόμενη ομάδα όμως πραγματοποίησε και άλλες ραδιοερασιτεχνικές εκδηλώσεις με παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα την (για πρώτη φορά) ενεργοποίηση του Ι. Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών, καθώς και τις επετειακές ραδιοερασιτεχνικές ενεργοποιήσεις του Θρυλικού καταδρομικού ΄΄Γ. ΑΒΕΡΩΦ΄΄.
Με την μεγάλη λοιπόν αυτή εμπειρία σε δύσκολες διοργανώσεις, καθώς και με την ΄΄ωρίμανση΄΄ στην σκέψη αλλά και λόγω της παγκόσμιας άσχημης συγκυρίας, αποφασίστηκε από εμένα (SV1GRM) και τον (SV1RP), να αρχίσουν όλες εκείνες οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση της ''Μητέρας'' των αποστολών. Dx Pedition στον Άγιον Όρος.
... Συγνώμη αλλά κάνει πολύ ζέστη και θα συνεχίσω σε λίγο ...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Μη βιάζεσε

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαι χαζός μάλλον και δεν καταλαβαίνω.
Ποιο είναι το κακό που γίνεται στο Άγιο Όρος από τις επαφές που κάνει κάποιος στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες;
Αυτό μόνο, μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;

Αρχιμανδρίτης Σέργιος είπε...

Τέκνον, έχει απαντηθεί παραπάνω (Ανώνυμος, 25 Ιουλίου 2015 - 6:04 μ.μ.)

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

ΜΕΡΟΣ Γ΄
Η πρώτη προσπάθεια έγινε το 2013 με κωδικό ''3Α'' και στόχος ήταν η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των 3 Ελληνικών Παγκόσμιων Μνημείων: Ακρόπολη - Αγιον Όρος - Αβέρωφ, η σχέση των 2 τελευταίων την παρούσα χρονική στιγμή ήταν ιστορική διότι ακριβώς 100 χρόνια πριν (1913) και επί του Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ είχε υπογραφεί η συνθηκολόγηση των Τουρκικών δυνάμεων του Αγίου Όρους με την έκδοση της διαταγής του Ναυάρχου Κουντουριώτη.
Το αίτημα προς την Ι. Επιστασία του Αγίου Όρους το καταθέσαμε στις 20 Σεπ. 2013 όπου μία ημέρα πριν την εξέταση του από την Σύναξη της Ι. Επιστασίας και εγώ και ο RP ήμασταν στις Καρυές περιμένοντας το αποτέλεσμα.
Τότε μάθαμε ότι έφτασε στις Καρυές και o γνωστός Σέρβος συνάδελφος Χράνε μαζί με τον SV2GWY προκειμένου να καταθέσουν και αυτοί (κυρίως ο Χράνε) παρόμοιο αίτημα προς την Ι. Επιστασία, μιας και ο Άγιος Πρώτος ήταν ο Σέρβος π. Στέφανος και μάλλον θα είχε καλύτερης τύχης το δικό του αίτημα.
Την ίδια ημέρα ο Χράνε ζήτησε να με συναντήσει στο καφενείο στην πλατεία των Καρυών προκειμένου να συζητήσουμε. Όπως καταλαβαίνετε 2 ίδια αιτήματα στην ίδια Σύναξη ήταν πολλά.
Όταν άκουσε τον λόγο για τον οποίον έκανα το αίτημα, εκείνη την στιγμή έγινε κάτι που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του το δικό του αίτημα και πολύ συγκινημένος το έσκισε μπροστά σε εμένα και τον Δημήτρη (SV2GWY), λεγοντάς μου ότι'' το δικό σου αίτημα είναι Εθνικής σημασίας. προχώρα''
Την επόμενη ημέρα το αίτημα μειοψήφησε και απερρίφθει.
Λίγες μέρες αργότερα μου έστειλε μία επιστολή η Ι. Επιστασία, όπου αφού με συνεχάρη για την ανάληψη της πρωτοβουλίας μου αυτής, στη συνέχεια μου ανακοίνωσε ότι το αίτημα προσέκρουσε σε ειλημμένη !! απόφαση του σώματος της Ι. Κοινότητος.
Έτσι έληξε η πρώτη κρούση της ομάδας.

Σε λίγο η ζουμερή συνέχεια ...

2Μδης είπε...

Πολύ συγκινητικό που ο Χράνε έσκισε το δικό του αίτημα προς την Ιερά επιστασία.

Με βαθιά συγκίνηση θα έσκισε και ο Απολλώ το δικό σου αίτημα...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Θα φτάσω κι εκεί

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

ΜΕΡΟΣ Δ΄
Στο μεταξύ, όποτε πηγαίναμε στο Άγιο Όρος και εγώ αλλά και ο RP πάντα μέναμε στη Μονή Κουτλουμουσίου όπου την αισθανόμασταν πολύ οικεία και φιλική προς εμάς.
Σιγά σιγά με όλους Μοναχούς αλλά και με τον Γέροντα της Μονής αποκτήσαμε μία σχέση φιλική, πνευματική αλλά κυρίως αμοιβαίας εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα να συμμετέχουμε με χαρά και σε καθημερινές εργασίες της Μονής, πέρα από τα θρησκευτικά καθήκοντα του καθενός.
Παρενθετικά αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι, αυτή η προαναφερθείσα σχέση δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να διαταραχθεί, όποια και αν είναι η τελική ραδιοερασιτεχνική έκβαση.
Σε κάποιες συζητήσεις τις οποίες κάναμε, στον λίγο ελεύθερο χρόνο των Μοναχών, αναφέρθηκε και το hobby του ραδιοερασιτεχνισμού, όπου διακρίναμε το έντονο ενδιαφέρον 3-4 Μοναχών για να μάθουν περισσότερα. Το ενδιαφέρον κάθε φορά γινόταν όλο και πιο έντονο, μέχρι που έπεσε η ιδέα της απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη από τους προαναφερόμενους Μοναχούς.
Στην επόμενη επίσκεψή μας είχαμε προμηθευτεί τα σχετικά έντυπα από την ΕΕΡ καθώς και το σχετικό ΦΕΚ για τον κανονισμό λειτουργίας των ραδιοερασιτεχνών προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι Μοναχοί αλλά, και Σύναξη τη Μονής για το status εντός της Αθωνικής Πολιτείας. Μετά από την μελέτη και ερμηνεία των προαναφερομένων εντύπων η σύναξη της Μονής αλλά και προσωπικά ο Ηγούμενος μας παραχώρησε κατάλληλο χώρο εντός της Μονής Κουτλουμουσίου προκειμένου να εγκατασταθούν τα μηχανήματα και οι κεραίες και μας έδωσε την ευλογία του για την έναρξη των μαθημάτων. Όπερ και εγένετο.

Η συνέχεια αυριο κουραστηκα, έχει και πολύ ζέστη 73.


Ανώνυμος είπε...

(Σε κάποιες συζητήσεις τις οποίες κάναμε, στον λίγο ελεύθερο χρόνο των Μοναχών, αναφέρθηκε και το hobby του ραδιοερασιτεχνισμού, όπου διακρίναμε το έντονο ενδιαφέρον 3-4 Μοναχών για να μάθουν περισσότερα)

(Σιγά σιγά με όλους Μοναχούς αλλά και με τον Γέροντα της Μονής αποκτήσαμε μία σχέση φιλική, πνευματική αλλά κυρίως αμοιβαίας εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα να συμμετέχουμε με χαρά και σε καθημερινές εργασίες της Μονής, πέρα από τα θρησκευτικά καθήκοντα του καθενός.)

στην ανάγκη και στα 4 θα πέφτατε (γειά σου Καμένε με την ατάκα σου) για να πάρετε άδεια

Αφού σας πήρε ο πόνος για τα πνευματικά έπειτα σκάσατε και το παραμύθι του κρυφού πόθου και της φιλοδοξίας για ραδιοερασιεχνικές εκπομπές , εδώ σας βγάζω το καπέλο κάνατε λεπτοδουλειά και όπως θα έλεγε και ο Γερο-Παίσιος πλέξατε εργόχειρο δεν περίμενα όμως να αποκαλυφθείτε τόσο γρήγορα άλλοι στη θέσης σας περιμένουν χρόνια για να πετύχουν το σκοπό τους αλλά και πάλι τείχος βλέπετε και οι μοναχοί καταλαβαίνουν δεν ζούνε στο μεσαίωνα όπως είπε και ο 2μίδης για τους κοσμικούς.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Νομίζεις ότι δεν περίμενα αυτή την αντίδραση ?
άκου τώρα και τη συέχεια και βγάλε τον σκασμό ...

Ανώνυμος είπε...

Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. Ο γέροντας κρατάει γερά και έχει και την διαπλοκή με το μέρος του. Άλλος κονομάει με τα λιβάνια, άλλος κονομαει με τις κάρτες, και άλλος κονομάει με τις εικόνες και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Οσο και να χτυπιώνται οι απο έξω άδεια δεν θα δουν.
Τον γέροντα τον έχω γνωρίσει χωρίς να του πω ότι είμαι συνάδελφος. Πριν από μένα του είχαν πει δυο παιδιά από άλλη παρέα ότι ήταν ραδιοερασιτέχνες και δεν τον είδα και ενθουσιασμένο, το αντίθετο θα έλεγα. Φαίνεται ότι δεν άφηνε περιθώρια φιλίας για να αποφύγει τύπους σαν τους γνωστούς που πήγαν σε άλλο μοναστήρι και δεν είχαν κανένα πρόβλημα ούτε ενόχλησε κανέναν το τι έκαναν.
Βέβαια πριν από χρόνια έστελνε παντού μυνήματα να τον βοηθήσουν να πάρει αποκλειστικό το πρόθεμα SY είχε στείλει και στο εξωτερικό και του τη φυλάγαν όλοι κανένας δεν τον βοήθησε. Μόνο κάτι άσχετοι φίλοι του μάλλον βαλτοί που ραδιοερασιτεχνικά δεν υπήρχαν.
Τώρα ακόμα περισσότερο τον έχουν πάρει χαμπάρι και όσοι προσπαθούν πάνε με γεμάτα χέρια. Όχι λουκούμια που λέει και ούζα αλλά κεραίες και ράδια που εμείς τα χαζεύουμε και δεν τα φτάνουμε. Έχει ανέβει το κασέ. Επομένως μην ρωτάνε κάτι χαζοί γιατί τα κάνει.
Την δεύτερη φορά που πήγα στο Άγιο Όρος πήρα και το 817 και έκανα επαφές με ένα σύρμα στα 40. Κανένας δεν ενοχλήθηκε και μάλιστα οι μοναχοί θαύμασαν τον τρόπο επικοινωνίας και ρώταγαν περισσότερα. Κανένας δεν ενοχλείται πλην του γέροντα Απολώ , τι να λέμε τώρα; Μην μας κοροϊδεύουν και από πάνω λες και δεν συμβαίνουν άλλα πιο σκανδαλιστικά και τους φταίνε τα σύρματα.
Καλήτερα πάντως να το διαγράψουν από το dxcc να ησυχάσουμε, μόνο για φαγωμάρα μεταξύ μας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα με ευθύνη του γέροντα και κάποιων κολητών που σιγοντάρουν.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

ΜΕΡΟΣ Ε΄
Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναφέρω όλα τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν εντός αλλά και ΕΚΤΟΣ Αγίου Όρους προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκπομπές από το Άγιο Όρος. (Όπως διαπιστώσατε, δεν την ονομάζω πια Dx Pedition) γιατί στο μεταξύ προέκυψαν νέες παράμετροι και έκτακτα γεγονότα τα οποία άλλαξαν εντελώς τον προσανατολισμό και την φιλοσοφία της όλης προσπάθειας.
Στις αρχές Μαίου του 2015, είχα μία (και δεν ήταν η μόνη)συνάντηση στο ιδιαίτερο γραφείο του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών μιλώντας με τον επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του αλλά και τον εκπροσωπο Μεγάλης Ι. Μονής του Αγίου Όρους. Το θέμα το οποίο επρόκειτο να συζητούσαμε ήταν η διοργάνωση ραδιοερασιτεχνικής εκδήλωσης εντός του Αγίου Όρους εντασσόμενη στα πλαίσια της γενικής εκδήλωσης με τον τίτλο: '' Αμοιβαίο Έτος Ελλάδας - Ρωσίας'' καθώς και την επετειακή εκδήλωση 1.000 χρόνων παρουσίας Ρώσων Μοναχών στον Αθωνικό Μοναχισμό.
Όπως καταλαβαίνετε εδώ τα πράματα άλλαζαν εντελώς. Άλλο βάρος, άλλος προσανατολισμός, άλλο επίπεδο. Η γενική εκδήλωση περιελάμβανε (και περιλαμβάνει), πλήθος άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και Ρωσία.
Αμέσως ετοιμάστηκε το έγγραφο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προς την Ι. Επιστασία και μάλιστα το κείμενο περιελάμβανε και διαδικαστικές λεπτομέρειες της ραδιοερασιτεχνικής εκδήλωσης. Το έγγραφο ανέλαβε να παραδώσει στην Ι. Επιστασία προς εισαγωγή και συζήτηση στην επόμενη Σύναξη, ο εκπρόσωπος της Μεγάλης Μονής του Αγίου Όρους και έτσι έγινε.
Στο μεταξύ είχαν αρχίσει και οι συχνές επισκέψεις στην Ρωσική πρεσβεία για τον καθορισμό των λεπτομερειών, μιας και στην Ραδιοερασιτεχνική ομάδα η οποία θα διεκπεραίωνε το όλο εγχείρημα, θα συμμετείχαν και Ρώσοι Ραδιοερασιτέχνες και όχι μόνο. (Δεν επιτρέπεται να γράψω άλλες λεπτομέρειες).
Τα έγγραφα έδιναν και έπαιρναν και το τρέξιμο απίστευτο προς πάσα κατεύθυνση.
Κάπου εδώ μπαίνει και το θέμα των δοκιμαστικών εκπομπών από τα επιλεγμένα πλέον σημεία, (Shacks) καθώς και η επίσπευση της εκπαίδευσης των Μοναχών, προκειμένου να είναι και αυτοί χειριστες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Αφού λοιπόν συντάσσεται το έγγραφο της Μονής Κουτλουμουσίου περί παραχώρησης (ΦΕΚ 1969 / 2 Σεπ.2011) χώρου για διενέργεια δοκιμαστικών και εκπαιδευτικών εκπομπών σφραγίζεται, μεταφράζεται επίσημα από την μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών και αποστέλλεται στην ARRL για επικύρωση των ενδεχομένων επαφών κατά την διάρκεια των δοκιμών και εκπαίδευσης των Μοναχών.
Όλα τα μηχανήματα ήταν έτοιμα, συντονισμένα και οι κεραίες και πύργοι στη θέση τους.
Η πρώτη (και η μόνη) εκπομπή ξεκινάει νύχτα, την παραμονή της ημέρας αλλαγής της Ι. Επιστασίας του Αγίου Όρους και κρατάει 3 ώρες. Την επόμενη ημέρα το πρωί και ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις στις Καρυές ήταν στο αποκορύφωμά τους πλησιάζει ο εκπρόσωπος της Μονής Δοχιαρείου τον εκπρόσωπο της Μονής Κουτλουμουσίου και του λέει, σε έντονο ύφος, ότι κάποιοι από το Κουτλουμούσι κάνουν εκπομπές, πες τους να σταματήσουν γιατί θα απελαθούν !!! Έκπληκτος ο εκπρόσωπος της Μονής Κουτλουμουσίου (απ ότι μας είπε αργότερα) σκεφτηκε '' καλά με το που ανέλαβε επιστάτης το Δοχειάριο, το πρώτο θέμα που ήθελε να λύσει ήταν αυτό ?''
Μετά από αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη οι εκπομπές φυσικά σταμάτησαν και με εντολή του Ηγούμενου της Μονής Κουτλουμουσίου σχηματίζεται ομάδα Μοναχών και τον RP ώστε να πάνε στην Ι. Επιστασία και να ρωτήσουν, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να είναι νόμιμες οι εκπομπές ? (Σύμφωνα με τον Ελληνικό νόμο ήταν νόμιμες αλλά τελος πάντων.) Η αντιπροσωπεία ξεκίνησε αμέσως για τις Καρυές. (εκεί οι έξω ''παπαγάλοι'' διέδιδαν στα blog ότι ο RP κλήθηκε στην Επιστασία απολογούμενος) και την απάντηση έδωσε (πάλι)??? ο εκπρόσωπος της Μονής Δοχειαρίου και η οποία ήταν: ''κάντε αίτημα (ως Μονή) για να εξεταστεί στην επόμενη Σύναξη και μη λέτε στον ασύρματο ότι εκπροσωπείτε το Αγιον Όρος αλλά μόνο την Μονή Κουτλουμουσίου. Η αντιπροσωπεία αποχώρησε μάλλον ικανοποιημένη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε γράφτα ολα σε ενα μυνημα . Πέντε αραδες κείμενο καθε μέρα, γραφτα ολα και μην μας πρήζεις γραμμουλα γραμμούλα .

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Μετά από λίγες ημέρες η σύναξη έγινε και μάλιστα ήταν διπλή.
Τα αποτελέσματά της αναφέρονται στην, γνωστή πλέον, εγκύκλιο της Ι. Επιστασίας του Αγίου Όρους.
ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. // ΟΥΤΕ Ο π. Απολλώ ._
Τώρα πρέπει να ακυρώσουμε όλες τις ενέργειες της ραδιοερασιτεχνικής εκδήλωσης, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία.
Δυστυχώς π. Απολλώ δεν ήσουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια, σε καμία δεν ήσουν δηλαδή.
ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΩΝ η μάλλον ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΧΘΡΟΣ. Ξέρεις πολύ καλά τι λέω και το ξέρεις ότι ξέρω, άσχετα αν δεν μπορώ να τα γράψω.

Συνεχίζω ...
Στην προαναφερόμενη όμως Σύναξη έγιναν και πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, τις οποίες αντιλαμβάνεσαι όταν διαβάσεις προσεκτικά την διατύπωση, όπως για παράδειγμα ότι ο π. Απολλώ ουδέποτε είχε την περίφημη άδεια της Ι. Επιστασίας για εκπομπές από το Αγιο Όρος (αν είχε τέτοια άδεια τότε το κείμενο της εγκυκλίου θα ανέφερε ρητώς ότι ''ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ'', δεν το αναφέρει όμως πουθενά. Μία άλλη διαπίστωση που δημιουργεί απορίες είναι ότι, στο Άγιο Όρος απλά δεν ισχύει το ΦΕΚ 1969 / 2011 το οποίο ρητά αναφέρει στο άρθρο 26 παρ 2.4 περί άδειας του ιδιοκτήτη του χώρου.
Κατά την μακρόχρονη διαμονή μας στο Άγιο Όρος κάναμε όμως και μερικές θλιβερές διαπιστώσεις. Ότι κάποιοι Μοναχοί (ευτυχώς ελάχιστοι), θα έκαναν άνετα καριέρα σε εταιρείες marketing ή στο τμήμα δημοσίων σχέσεων κάποιας πολυεθνικής εταιρείας !!! Επαναλαμβάνω, ευτυχώς λίγοι.

Ο π. Απολλώ με το κείμενο που έγραψε στις Αγιορείτικες μνήμες, υπέπεσε σε σωρεία παραλείψεων, κατασυκοφάντησης και παραπληροφόρησης. (Δεν είναι η πρώτη φορά ).
Λυπάμαι π. Απολλώ αλλά ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Δεν έχω την ίδια γνώμη για Μοναχούς που γνώρισα και εκτίμησα βαθύτατα. Εύχομαι κάποτε να καταλάβεις ότι έχεις κάνει μεγάλο κακό στον ραδιοερασιτεχνισμό και στην γενικότερη εικόνα του Αγίου Όρους. Δεν είσαι αληθινός και το ξέρεις, το σημαντικότερο όμως είναι ότι κι εσύ ξέρεις ότι το ξέρω και μάλιστα καλά.
73 de SV1GRM

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζει να καταλαβαίνει τώρα το φερέφωνο του ....... γιατί αντί "να λιώνω στον ασύρματο" οπως ειχε προτείνει, δεν άνοιγα τον ασύρματο αλλά ακολουθούσα πιστα και με ευλάβια τα διακονήματα και το πρόγραμμα της Ιερας Μονής ή καλύτερα "του σπιτιού μου" ?????? Γιατί την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου την θεωρώ το σπίτι μου και τους πατέρες αυτής που είναι ΑΞΙΟΙ, να είναι και να ονομάζονται Μοναχοί θεωρούν εμένα τον τυχαίο, "αδελφό τους".
Φυσικά πάντα σε αντίθεση με τον ............. Δυστυχώς ορισμένοι φίλοι μου, αγαπητοί μου φίλοι μου και συν-contesters παραπλανήθηκαν και πίστευαν τόσα χρόνια σε λάθος άνθρωπο αλλά κράτησαν σοφά απόσταση. Ο άλλος ο κούταβος ξεβρακώθηκε. Εκτός του ειναι οτι ειναι και όσα ειναι, ειναι και μικρόψυχος και διμούτσουνη οχιά, που μπροστά μου το έπαιζε φίλος αλλά από την άλλη έψαχνε ευκαιρία να δείχνει οτι "ειναι κάποιος", πονηρός και γνώστης πραγμάτων για να με εκθέτει μέσω του βρωμοblog που έχει, και να μου την φέρνει πισώπλατα, αφού έπαιρνε οδηγίες. Αυτά τα κόλπα του τα έμαθε μάλλον ο κολλητός του. Αλλά όπως λέει η πάροιμία "όμοιος στον όμοιο και κοπρια στα λάχανα".

Αλλά εάν δεν υπήρχε ο SV1GRM και ο SV1RP να τον πάρουν μαζί τους σε δύο ξερονήσια για να βγάλει το γράσο από τα γκαβά του και εάν δεν τον καλούσα σαν χειριστή στο SX0HQ για να ξεψαρώσει, ακόμη θα ήταν στα μεσαία. Ρε έχουνε δίκιο οι Πατρινοί που του τα σέρνουνε. "Εμαθα και μαστορεύω και μπιπ-μπιπ τον μαστορά μου" το κουτάβι.

de SV1RP και SV2/SV1RP/A

ΥΓ. Τουλάχιστον εγώ ειχα-εχω έγγραφη άδεια από μονή(ιδιοκτήτη του χώρου) και ήμουν 100% νόμιμος βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Αστον Γιώργο
ο π. Απολλώ φυλάει Θερμοπύλες, και επειδή δεν μπορεί μόνος του, έχει και συμπολεμιστές.
Όταν συγκεντρωθούν όμως όλα τα στοιχεία, θέλω να δω που θα κρυφτούν.
Υπομονή λιγες μέρες και θα δείτε εκπλήξεις που θα τρίβετε τα μάτια σας.
Μεγάλο σχολείο τελικά η παρατεταμένη διαμονή στο Αγιο Όρος, μαθαίνεις πολλά !!!

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Κάτσε ρε πούστη μου γιατί θα τρελλαθώ ...
κάνει ο RP εκπομπές από το Άγιο Όρος με έγγραφη άδεια από τη Μονή και ισχυρίζονται ότι είναι παράνομη.
Κάνει ο Απολλώ επί 25 χρόνια εκπομπές
, χωρίς παρόμοιο χαρτί, απλά με την ανοχή της δικής του Μονής και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμες !!!
Κικιρίκουου ...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Δηλαδή η Ι. Επιστασία επέτρεπε στον π. Απολλώ να εκπέμπει χωρίς έγγραφη συναίνεση (αυτήν που επικαλείτο για όλους τους άλλους) και όταν πήγε να κάνει το ίδιο η Μονή Κουτλουμουσίου η μόνη Μονή που ξεσηκώθηκε ήταν αυτή του Απολλώ !!!!
Κικιρίκουου ...2

Ανώνυμος είπε...

το 2011 πήγα στο Άγιο Όρος με μια μεγάλη παρέα με σκοπό να ανέβουμε στον Άθω και από εκεί μετά να κάνουμε επίσκεψη σε κάτι μοναστηρια,μαζι μας είχαμε κ έναν ιερέα γνώστη του Αγίου όρους (μοναστηρια,κλπ)ρωτώντας τον αν μπορώ να πάρω ένα φορητό μαζί μου για να κάνω κάποιες επαφές από την κορυφή του Άθως μου είπε ενταξει,γνωριζοντας εγώ ότι χρειάζεται άδεια το άφησα έτσι κ πηρά το φορητό μαζί μου.Δυστηχως η ευτυχώς δεν μπόρεσα αν ανεβώ μέχρι την κορυφή και έμεινα στα 1500μ σε ένα εκκλησάκι που έχει εκει και την άλλη μέρα συνεχίσαμε το πρόγραμμα μας.Και διαβάζοντας όλα αυτά λέω εγώ τώρα τι θα γινόταν αν ανέβαινα και έκανα κάποιες επαφές έστω κ με το φορητό στα 2μ θα είχα γίνει ο ποιο "διάσημος" Έλληνας ραδιοερασιτέχνης ή ο ποιο "μακακας" Έλληνας ραδιοερασιτέχνης που πηγε εκεί χωρίς άδεια και κλπ.....?????

2Mδης είπε...

Δεν θα είχες ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα αρκεί να μην το μάθαινε ο Απολλώ. Αν το μάθαινε θα άκουγες και εσύ "ότι έκανες κακό, ότι κορόϊδεψες τους μοναχούς κλπ" Ο ίδιος δλδ δεν ασχολείται αλλά πάντα υπάρχουν καλοθελητές που τον ενημερώνουν...

Είχε βγει και πριν κανά δίμηνο συνάδελφος στο R5 και σε simplex και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν είχε πέρασμα για Λευκάδα οπότε ο Απολλώ δεν ενημερώθηκε.

Εγώ λέω να πάω τον άλλο μήνα μια βόλτα από εκεί, να ξεμουδιάσω...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Το δεύτερο ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος ο τίτλος

"Η θέση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους για τις ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές από τον Άθωνα"

Το σωστό είναι:
"Η θέση του SV2ASP για τις εκπομπές των υπολοίπων από τον Άθωνα"

Ανώνυμος είπε...

Ρακέτες μπορώ να παίξω φαντάζομαι χωρίς κανένα πρόβλημα. Ή παίζει και ο μοναχός;;

Ανώνυμος είπε...

Να και ένα blogspot αφιερωμένο αποκλειστικά στην αυτοπροβολή.
Ούτε μια κουβέντα δεν έχει γράψει για τον Ιερό Χώρο που "μονάζει".
Λαλίστατος μόνο στις διεκδικήσεις!

http://sv2asp.blogspot.gr/

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Πολύ έξυπνο !

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Επειδή στην υπόθεση των "παράνομων" ???εκπομπών από το Άγιο Όρος υπό της ομάδας Dx Plus, έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις, η επίσημη ροή της εξιστόρησης των γεγονότων σταματάει με αυτό το μήνυμα.
Όποιος πραγματικά ήθελε να καταλάβει, κατάλαβε. Οι υπόλοιποι απλώς προσπαθούν να δώσουν την δική τους εμηνεία και να βάλουν την δική τους "πινελιά" σε κάτι όμως πολύ ξεκάθαρο για εμάς και τον Νομοθέτη.
Οποιοδήποτε άρθρο ή σχόλιο που δεν θα φέρει την ηλεκτρονική ή άλλη υπογραφή της προαναφερόμενης ομάδας, δεν θα προέρχεται από εμάς και δεν θα μας εκπροσωπεί.
Καλό Καλοκαίρι ...


de SV1GRM

2Mδης είπε...

Η fastcitizen να βάλει το χέρι της...

2Mδης είπε...

Καλό! Καλό! Θα φύγει ευτυχισμένος...

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει ότι τις επόμενες μέρες θα εκπέμψουν με remote station από τον Άθωνα?
Άκουσα ότι ο 2μδης έστειλε τον Αίολο-2 να το κρεμάσουν σε ένα καμπαναριό και θα το χειρίζεται κάνοντας μπάνιο στη Βουρβουρού;;; Κάτι ετοιμάζει.

2Mδης είπε...

Μαρτυριάρη! Έχει βάλει φύλακα στην Ουρανούπολη μήπως και περάσω, θέλεις να ψάχνει και στη Σιθωνία τώρα?

Ανώνυμος είπε...

I can unequivocally state that just because somebody is dressed in religious garb does not necessarily mean they are practicing what they preach.

Neither you or I know Monk Apollo personally. I can only judge him by his words and deeds.

Monk Apollo writes that older hams will recall that he helped a radio amateur team from Thessaloniki Greece to operate from Mt. Athos. He also goes on to write that the monks from Mt. Athos have refused to issue another license due to Baldur, DJ6SI's, infamous operation almost a quarter century ago.

I'd like to know when, if ever, Monk Apollo and the Holy Council let go of this grudge. Dragan, K0AP, posed the same question and you replied, "Why does that surprise you? Everything about religion is like that, most of the time it will be hundreds of years before they reverse themselves on any decision." You sound like a religious cynic. I'm surprised you're defending this man.

From my early catechism classes I was taught the importance of forgiveness and that much is expected from those who have been blessed with much.

Monk Apollo and the other monks spend much of their day in prayer and contemplation. How is that many of us ordinary lay persons realize this is a petty dispute but Monk Apollo and his colleagues haven't reached that conclusion?

Monk Apollo also wrote that amateur radio operations from Mt. Athos are legal provided one has written permission from the Holy Council. Monk Apollo may have helped draft those amateur radio regulations. He'd be the perfect person to help a group of hams receive proper written permission from the Holy Council and with his support I don't see why there'd be any objections.

It's been about 25 years since Monk Apollo helped some amateurs operate legally from Mt. Athos. Much of his equipment, and the labor involved in installing it, was donated. Is it too much to ask that instead of he being a hindrance, that he help some of his colleagues receive the needed permission to operate from the Holy Mountain?

73,
Chris NU1O

Ανώνυμος είπε...

From my early catechism classes I was taught the importance of forgiveness

Η συγχώρηση είναι η υποκρισία των φτωχών και αποτυχημένων. Η εκδίκηση είναι το προνόμιο των προνομιούχων και ισχυρών.

Ανώνυμος είπε...

(...... εξεδιώχθησαν από το Άγιο Όρος.....) Γράφει με καμάρι!
Από που τους έδιωξες Γέροντα; Από το μποστάνι σου; Έχεις καταλάβει τι εκπροσωπείς; Έχεις καταλάβει ότι εκεί δεν είσαι για να διώχνεις ούτε για να φυλάς, είσαι για να υπηρετείς. Αυτά που γράφεις τα εγκρίνει η Ιερά Κοινότητα; Αυτά που έστελνες για το SY2A τα είχε εγκρίνει και αν ναι γιατί δεν τα έγραφαν οι ίδιοι να έχουν βαρύτητα; Η Ιερά κοινότητα αντιπροσωπεύει τους μοναχούς ή ΕΣΥ αντιπροσωπεύεις την Ιερά Κοινότητα;
Διαφημίζεις παντού την θέση σου στην ιεραρχία της μονής Δοχειαρίου σαν να περιμένεις ανυπόμονα την στιγμή να ανέβεις λίγο παραπάνω. Νόμιζα ότι αυτά τα κάνουν μόνο κατώτεροι υπάλληλοι σε εταιρίες και εκει πέρα έχετε άλλο τρόπο συμπεριφοράς.
Τα τελευταία χρόνια γίνεσαι πρωταγωνιστής είτε με τις αρνήσεις και τα εμπόδια που βάζεις σε ραδιοερασιτέχνες είτε με όσα λαμβάνεις σε είδος και σε εργασία από αυτούς. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Taliban leader Mullah Omar is dead

Άντε και στα δικά μας συνάδελφοι. Καλή λεφτεριά και 73!

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι κάποτε και για αρκετά χρόνια έως και σήμερα οι ραδιοερασιτέχνες δυστυχώς κατηγορούσανε τους cb ers και τους παράνομους ,διέδιδαν δεξιά και αριστερά και κατάφερναν οι παλιοί να το περνάνε και στο πετσί των νέων (με ότι αυτό συνεπάγεται) έκαναν επίδειξη και μαθήματα ανωτερότητας,διακριτικότητας,αφοσίωσης,προοδευτικότητας,φιλικότητας,συναδερφικότητας,ισορροποίας,Πατριωτισμού και άλλα,τώρα δυστυχώς κάποιοι από εμάς έχουμε γίνει χειρότεροι και από τα σκατά , και κάποιες "ομάδες" χειρότερες και απο τους βόθρους και αποπνέουν συσοσμία . Να μας χαιρόμαστε ... και εις ανώτερα .

Ανώνυμος είπε...

@4:37μ.μ.
Κάποτε λες δυστυχώς κάνανε οι ραδιοερασιτέχνες αυτά και τα άλλα και τώρα είμαστε σκατά και να μας χαιρόμαστε! Αν θεωρείς ότι έγραψες κάποια φιλοσοφία ξαναδιάβασε τι έγραψες και εξήγησε και σε εμάς. Πιάνετε το πληκτρολόγιο και βαράτε ότι σας κατέβει ένας ένας. Άν δεν ξέρετε να γράψετε μια αράδα αφήστε το να πάρει ο διάολος. Που έχετε και άποψη!

2Mδης είπε...

Α. Έκοψα κάποια σχόλια που δεν θα βοηθούσαν τη συζήτηση (αν και ήταν "εμπνευσμένα").

Β. Έχω εδώ και μήνες στα χέρια μου ένα έγγραφο από την καθ΄ύλην αρμόδια αρχή, για το θέμα, και θα προσπαθήσω να πάρω την εξουσιοδότηση να το δημοσιεύσω τις επόμενες ώρες. Όσοι προτρέχουν βγάζοντας από το σεντούκι βυζαντινά χρυσόβουλα και φιρμάνια ας συγκρατηθούν... Στο 2015 ζούμε. Όχι στον Μεσαίωνα.

Γ. Υπάρχουν συνάδελφοι κάποιας ηλικίας που ενώ δεν έχουν ευχέρεια στον υπολογιστή (τον χρησιμοποιούν μόνο για να διακινούν τσόντες και εθνικολυτρωτικές παπαριές) επιμένουν να νουθετούν μέσω αυτού και να προσπαθούν να επιτιμήσουν όσους δεν συμφωνούν με τις οπισθοδρομικές απόψεις του αιώνα τους, ή να βρίζουν. Νομίζουν, ανώνυμα. Τους πληροφορώ ότι η ανοχή έχει όρια. Ας νουθετήσουν τα καφενεία τα οποία συχνάζουν γιατί πιο πέρα δεν τους παίρνει...

Δ. Η βιομηχανία σεμνής διατυμπάνισης του "προτεστάντη που έγινε ορθόδοξος μέσω ασυρμάτου" μπήκε σε νέα διάσταση έξι χρόνια μετά! Τυχαίο; Δε νομίζω (που θάλεγε και ο Σταμάτης...)

https://orthodoxyislove.wordpress.com/2015/07/28/

Α ρε Πωλ...
Για σένα δουλεύουμε...!