Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πούλα!

Δυστυχώς κύριοι συνάδελφοι η κατάσταση είναι ζοφερή. Ακολουθούν χρηστικές οδηγίες που θα σας εξασφαλίσουν πολύτιμο μετρητό μιας και οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Ξεχώρισε άμεσα υλικό που έχει ζήτηση και ρευστοποιείται εύκολα όπως: FT1000, TS590, FT857 κλπ Όσο τα χάρηκες, τα χάρηκες! Τώρα ΠΟΥΛΑ!
Βγάλτα στο σφυρί ξεκινώντας από χαμηλές τιμές για να φύγουν όσο όσο...

Στις αγγελίες πρόσθεσε φράσεις που θα προκαλέσουν οίκτο, όπως "λόγω ανάγκης" , "έχω δυο παιδιά", "πρώην πασόκος" κλπ

Εμφανίσου σε εντευκτήρια συλλόγων με ντρεςκόουντ άστεγου, με γένια τουλάχιστον μιας εβδομάδας, άπλυτος. Έχει διαπιστωθεί ότι η εμφάνιση του πωλητή αποθρασύνει μεν τον αγοραστή αλλά εκτοξεύει τις πωλήσεις...

Οι κάθοδοι έχουν πάντα σταθερή αξία και μεγάλη ζήτηση επειδή περιέχουν χαλκό. Ξήλωσε τις, κόβοντας τις κομμάτια και φώναξε τον περιφερόμενο "καθαρίζω υπόγεια, ταράτσες, μαζεύω καλοριφέρ θερμοσίφωνα" να τις αγοράσει. Μην επισημάνεις στον αγοραστή τα -1,02db ανά 100 πόδια στον γίγαντα, σίγουρα θα παραμείνει παγερά αδιάφορος!

Το χαρτί έχει ακριβύνει! Μάζεψε όλες τις κάρτες σε μεγάλα σακιά και ζύγισε τις να ξέρεις αν φτάνουν για να αγοράσεις ένα σαπούνι.
Το ίδιο και τα παλιά περιοδικά. Τεχνικές εκλογές, ελέκτορ, Νέος Επιστήμονας, playboy, ταρατατά... Δώστα! Αν είναι πολλά μπορείς να πάρεις δυο ρολά χαρτί...

Κατασκευές που είχες ξεκινήσει κάποια στιγμή και ΘΑ τελείωνες κάποια άλλη, ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιηθούν. Δεν έχει σημασία αν δουλεύουν ή όχι οπότε μην προσπαθήσεις να πείσεις "πόσο πιο καλά άκουγε το SDR από το ft1000..." Αγοραστή για την ανακύκλωση ψάχνεις, όχι μαλάκα!

Είναι σίγουρο ότι κάπου κρύβεις και ένα κουτί με συσκευασμένα καινούρια υλικά όπως κρύσταλλα, τρανσίστορ ισχύος, μόσφετ, πλακετάκια SMD και ότι άλλο αγόρασες από το ebay με σκοπό να κάνεις μια κατασκευή που είδες στο internet. (Μετά κατάλαβες ότι είσαι εντελώς βόδι και δεν σκαμπάζεις να φτιάξεις ούτε κονέκτορα.) Δώστα χριστιανέ μου να φύγουν!!

Δίπλα στο παραπάνω κουτί έχεις στη συσκευασία και το "ειδικό" παραμορφωσίμετρο με ακρίβεια 0,0000002%, την "ειδική" τανάλια για τα sma, τα τρυπανάκια κοβαλτίου με επικάλυψη τιτανίου και τους επάργυρους N-type που δεν βλέπεις (τρομάρα σου) να τους κολλήσεις. Δώστα! Δώστα να φύγουν!

Κατέβα και στο υπόγειο. Ναι, εκεί δίπλα από την μηχανή του γκαζόν (ήθελες και γκαζόν! ξέχασες τον παππού σου που σε πήγαινε στη στάνη!) έχεις ακόμα συσκευασμένη την CP-6 που την είχες πάρει από το χάμφεστ στον Ασπρόπυργο. Τόσα χρόνια εκεί κάθεται, όλο λες θα την βάλεις και όλο με το σύρμα είσαι. Δώστη να πάρεις λίγη σταφίδα! Έστω τούρκικη...

Τα φορητά? Τι τα θέλεις αφού δεν ξεκουνάς από το σπίτι? Εδώ δεν έβγαινες τον καλό καιρό ούτε για καφέ, θα βγεις τώρα? Δώστα ένα εικοσάρι το ένα (και πολύ είναι) και κράτα εκείνο το θηρίο που είναι δυο κιλά να το παίζεις μυστικός πράκτορας στους γείτονες... Με τα λεφτά πάρε ξυραφάκια γιατί σε βλέπω να ξυρίζεσαι με το τραπεζομάχαιρο!

Και πάμε στις στολές. Πρώτα απόλα εκείνο το μπουφάν με τα παράσημα και τα λογότυπα και τις κονκάρδες και δώστου οι στάμπες στην πλάτη και στα μανίκια λες και ήσουνα ναύαρχος στο θωρηκτό Ποτέμκιν. Αν είναι ΧXL κράτα το να το χωρίσεις στα δύο την κατάλληλη ώρα. Αν είναι κανονικό πούλα το τώρα όσο έχει ζέστες σε πακιστανό ή μαύρο. Τους αρέσουν τα έντονα χρώματα! (Έχεις δει ποτέ μαύρο, με μαύρο πουκάμισο? Όχι! Είδες?)

Σίγουρα έχεις και δυο λάπτοπ τουλάχιστον. Ένα που είχες δώσει μια περιουσία να το πάρεις και μετά ήθελες να το πουλήσεις μια περιουσία για να πάρεις το επόμενο. Αλλά δεν βρέθηκε χαζός και όλο έπεφτε η αξία του μέχρι που το πήρες απόφαση και το έβαλες στην ντουλάπα. Λοιπόν αυτά τα πληρώνουν αδρά στα παζάρια, μπορεί να σου ακουμπήσουν μέχρι και 5 ευρώ!! Το δεύτερο, αυτό που δουλεύεις, δώστο πιο ακριβά. Τουλάχιστον 15 ευρώ ακατέβατα! 

Έχει διαπιστωθεί ότι οι ραδιοερασιτέχνες με τον ίδιο ζήλο που αγόραζαν ασυρμάτους και κεραίες αγόραζαν και -άχρηστα κατά κύριο λόγο- γκάτζετ. Όλα αυτά πρέπει να ρευστοποιηθούν άμεσα! 
Τέτοια είναι: Μαχαίρι τύπου Ράμπο, φακός αδιάβροχος στα 2χλμ (ήμαρτον ρε Κουστώ!), GPS, σακίδιο με κονσέρβες (ΟΚ τις κρατάς!) ενσωματωμένη φουσκωτή λέμβο και βατραχοπέδιλα, σωσίβιο-κροκόδειλος και παντόφλες- αρκουδάκια, σκηνή 2 ατόμων "φορ
σίζονς", αντιανεμικό για τον βόρειο Πόλο, άρβυλα της Βέρμαχτ, CB και κουτάκι για τους εξίμισι... Ότι βρεις, τα πουλάς όλα μαζί, όσο όσο!

Από κει και πέρα στον καιρό της κρίσης μπορείς να υιοθετήσεις πρακτικές που θα σου φέρουν άμεσα αποτέλεσμα:
Επίσκεψη σε εντευκτήρια συλλόγων. Πας και ρωτάς πληροφορίες εγγραφής, παροχές στα μέλη κλπ συγχρόνως εντοπίζεις τυχόν μπολάκια με καραμελίτσες και τα βάζεις στην τσέπη με αριστοτεχνικό τρόπο την ώρα που έχει γυρίσει ο υπεύθυνος και σου δείχνει τις κούπες με τα λογότυπα...

Σταμπάρεις παρέες που έχουν φέρει ξηρούς καρπούς και τσίπουρο και τους προσεγγίζεις να ρωτήσεις "κάτι". Μετά από λίγο τους αφηγείσε κάτι από τη ζωή σου, μπορείς να πεις για παράδειγμα ότι έχεις φτιάξει  -και εσύ- τον πομπό του Πολυτεχνείου. (Τρεις χιλιάδες άτομα το έχουν πει αυτό μέχρι τώρα, εσένα θα καταλάβουν ότι ψεύδεσαι?) Σκοπός είναι να φτάσεις στα στραγάλια, όταν φτάσεις κάνε μια εύκολη ερώτηση (η ανοιχτή γραμμή εκπέμπει?) και άστους να μιλάνε...

Ρώτα επί τη ευκαιρία μην έχει κοντά καμιά εκδήλωση, κοπή πίτας, αγιασμό κλπ Σε κάτι τέτοια έχει πλούσιο μπουφέ και κανένας δεν σε ρωτάει αν είσαι μέλος ή όχι. Μισή ντροπή δική σου και μισή δική τους...

Αγαπητέ συνάδελφε οι καιροί είναι δύσκολοι και το μέλλον ζοφερό και αβέβαιο. Τύπωσε τις παραπάνω οδηγίες και φύλαξε τες γιατί σύντομα μπορεί να απαγορευτεί το ίντερνετ!

Ραντεβού στα τσιπουράδικα...

30 σχόλια:

2Mδης είπε...

Η τελευταία φωτογραφία είναι σε πολύ υψηλή ανάλυση. Όσο περνάνε οι μέρες θα καταλάβετε γιατί...

2Mδης είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

2Μδης είπε...

Με αυτά και με τα άλλα ξεχάσαμε να μάθουμε αν σταμάτησαν τα γλέντια στο Άγιο όρος μετά την νίκη του Όχι. Έχουμε κανένα συνάδελφο να έχει εκεί μέσα πνευματικούς αδελφούς και πάνω απόλα φίλους, να μας πληροφορήσει για την κατάσταση? Γιατί οι ασκητές στην Καψάλα λέει, το είχαν ρίξει στα τσιφτετέλια...

Μεσαιατζής στη στέγη είπε...

Tsιφτετέλια οι ασκητές? Μήπως είχαν σουρώσει από τα τσίπουρα?

2Mδης είπε...

Φανταστείτε να έφυγε ένας την προηγούμενη εβδομάδα για το διάστημα/ τον βόρειο πόλο/ την ζούγκλα του Αμαζονίου κλπ κάπου που τέλος πάντων παύει να έχει πληροφόρηση για το τι γίνεται στην Ελλάδα, και ασχολείται με πειράματα/ κυνηγάει φίδια κλπ.
Όταν έφυγε άκουσε τον Βαρουφάκη να δηλώνει ότι θα παραιτηθεί αν βγει το ναι! Επίσης άκουσε ότι η πρόταση Γιούνγκερ ήταν κόλαση και έπρεπε να απορριφτεί στο δημοψήφισμα. Και ότι οι τράπεζες θα άνοιγαν την Τρίτη. Επίσης ότι όσοι στηρίξουν το ναι, είναι γερμανοτσολιάδες προδότες κατάπτυστοι κλπ.
Γυρίζει λοιπόν σήμερα και βλέπει τις τράπεζες ακόμα κλειστές!
-Τι έγινε ρε παιδιά? Επικράτησε το Ναι? Οι γερμανοτσολιάδες?
-Το Όχι βγήκε, με 62%...
-Σοβαρά??? Δηλαδή τα σκίσαμε τα μνημόνια? Α ρε Βαρουφάκη λεβέντη, τον ξεφτύλισες τον Γιουνγκερ...
-Ξέρεις ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε!
-Παραιτήθηκε??? Και τι κάνουμε τώρα? Πως θα πάρουμε τα λεφτά από τη Ρωσία, την Κίνα? Θα βγάλουμε τα πετρέλαια και θα βαράμε νταούλια στους ευρωπαίους να χορέψουν στο ταψί?
-Ασε έχει πάει ο Τσίπρας στους ευρωπαίους, με επιστολή από όσους στήριξαν το Ναι!!
-Συζήτησε με τους γερμανοτσολιάδες? Μετανόησαν και προσχώρησαν στο όχι?
-Όχι ακριβώς. Παρακαλάει τους ευρωπαίους να υπογράψουμε νέο μνημόνιο και να μεσολαβήσει ο Γιούνγκερ να το δεχτούν...
-Τωρα καταλαβαίνω ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοούσαν με τον όρο "δημιουργική ασάφεια"...

Ανώνυμος είπε...

Με τις μ@λ@κίες αυτές των εκλογέων (ναι, αυτοί είναι υπεύθυνοι για το χάλι μας, οι επαγγελματίες επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν και κάνουν) μέσα σε ένα χρόνο η οικονομία πήγε τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω, στο 1985.

2Mδης είπε...

Άσχετο: Τώρα που είναι υπουργός αμύνης ο Καμένος γιατί συνεχίζουν να μας ψεκάζουν οι εβραιοσιωνιστοδιεθνοοικουμενιστές??

2Mδης είπε...

Ξέρει κανείς ποια μέρα ακριβώς θα εφαρμοστεί η περίφημη Σεισάχθεια??
Ξέρω έναν που χρωστάει καμιά δεκαριά χρόνια στο τεβε, έχει κρατήσει όλο το φπα, χρωστάει τα ενοίκια από τη μεζονέτα στην Πεντέλη και έχει φεσώσει όλες τις κάβες στη γειτονιά... Και περιμένει.

Τελικά ένα πράγμα το έχει καταφέρει η κυβέρνηση: δίνει ψωμί για τρολάρισμα.

2Mδης είπε...

Να δεις που η Ραχήλ θα τυπώσει τα 100δις που έλεγε προεκλογικά και θα μας βγάλει από τα δύσκολα...

Ανώνυμος είπε...

το ότι είσαι μεγάλος και με την κακή έννοια, ΜΑΛΑΚΑΣ το είχαμε καταλάβει "φίλε", αλλά όχι και έτσι... σου εύχομαι ολόψυχα, να ξεπουληθείς κάποτε για να δεις τη γλύκα...
και στα αρχίδια μου αν θα το δημοσιεύσεις, εγώ για να το διαβάσεις εσύ στα γράφω.
το αρρωστημένο χιούμορ σου κάπου πρέπει να έχει και γαμώ-όρια μαλάκα.

2Mδης είπε...

Ψυχρολουσία ε?

2Μδης είπε...

"Φίλε" μου καταλαβαίνω ότι είχες προσδοκίες. Και νιώθεις ότι προδόθηκες από την πραγματικότητα. Μάλλον είσαι εύπιστος!
Λοιπόν πρέπει να σου πω ακόμα κάτι. Κάτσε.
Λοιπόν... άη βασίλης δεν υπάρχει!

Γιάνης είπε...

Δεν ξέρω τι πίστεψε ο κοσμάκης εγώ κάνω βουτιές στην Αίγινα.

Don't feed the Troll είπε...

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης εξηγεί γιατί θα ψηφίσει «ναι»

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500011680

Don't feed the Troll είπε...

Για «ανύψωση» ηθικού
Τζάμπα πορνό μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης από τον Δημήτρη Σειρηνάκη

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500011655

http://www.sirina.tv/article/22624/o-seirenakes-dinei-tsaba-tsoda-ston-elleniko-lao-mehri-na-katalexei-se-sumphonia-e-eur

Don't feed the Troll είπε...

Με εισιτήριο οι συγκοινωνίες το Σαββατοκύριακο, δωρεάν Δευτέρα και Τρίτη

Δωρεάν θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι Αθηναίοι τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες την Δευτέρα και την Τρίτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το Σαββατοκύριακο, πάντως, οι επιβάτες θα πληρώνουν εισιτήριο κανονικά.

Το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης, στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, αφορά τους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ).

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι εξετάζεται η παράταση του μέτρου και μετά την Τρίτη.

Newsroom ΔΟΛ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500011595

Don't feed the Troll είπε...

Σ' αυτή τη χώρα έχει γίνει πολύ επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους... όποιοι και αν είναι αυτοί.

https://www.facebook.com/352589524877216/photos/pb.352589524877216.-2207520000.1436612369./681059872030178/?type=3&src=https%3A%2F%2Fscontent-ams3-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xap1%2Fv%2Ft1.0-9%2F11144077_681059872030178_2001044747055269533_n.jpg%3Foh%3D8f8247ca2ab90d8205814100c33851f9%26oe%3D56574B25&size=644%2C709&fbid=681059872030178


Γιάνης και Yannis.... Τεχνικά άριστα καταρτισμένοι, αλλά....
Η ιστορία θα μας ενημέρωσει σε 50 χρόνια!


Γιάννη ακόμα και το τρολάρισμα έχει όρια. Εδώ σταματάω σεβόμενος πλέον την εύθραστη ιδιοσυγκρασία όλων μας.

QRT

2Μδης είπε...

"...Γκόου χομ κυρία Μέρκελ! Γκόου χομ κύριε Σόιμπλε! Εμείς θα βαράμε ζουρνάδες και αυτοί θα χορεύουν..." Είπε.

Unknown είπε...

"και κράτα εκείνο το θηρίο που είναι δυο κιλά να το παίζεις μυστικός πράκτορας στους γείτονες..."

Δεν ξέρω... Μήπως να κρατήσει το πιο μικρό, ίσως έτσι είναι πιο πειστικός.

2Μδης είπε...

Παρά τις διαφορετικές εντυπώσεις η κυβέρνηση κατάφερε ένα γερό χτύπημα σε όσους έχουν βγάλει τα λεφτά τους σε τράπεζες του εξωτερικού: Θα μπορούν να τα πάρουν μόνο 60-60 χιλιάδες κάθε μέρα!!!

2Μδης είπε...

...Για ποιους είχε πει ο Καμένος ότι "πέσανε στα τέσσερα"???

2Μδης είπε...

Ρωτάει κάποιος συνάδελφος για την τρέχουσα τιμή της κουνελίνης. Ξέρει κανείς να του πούμε? Διαφορετικά θα πάρει σανό...

2Mδης είπε...

Λοιπόν αυτό πρέπει να σταματήσει:
Παίρνουν τηλέφωνο στην ΕΕΡ λέει, όσοι χρωστάνε συνδρομές και κάνουν πλάκα. Λένε ότι πήγαν να πληρώσουν σε τράπεζα αλλά είναι κλειστή!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, υπάρχει κάποιος που απαντάει στο τηλέφωνο στη ΕΕΡ άλλες ημέρες εκτός Τετάρτης ;

2Μδης είπε...

E το έχουν κάνει εκτροπή... Τι να πεις?

2Mδης είπε...

Ανταλλακτικά για κινητά και η/υ είναι υπό εξαφάνιση... Να σε δω τώρα με τι iphone θα κυκλοφορείς άμα τυχόν σου χαλάσει!
Ξεθάψτε τα ΝΟΚΙΑ 3310...

2Μδης είπε...

Σεισάχθεια? Πότε θα γίνει επιτέλους η σεισάχθεια? Ο άλλος πίνει και περιμένει...

Unknown είπε...

Ακόμη μία φορά προφητικός!
Ραντεβού στα τσιπουράδικα...

2Μδης είπε...

Το έχω σου λέω...!

Ανώνυμος είπε...

Τον Διομήδη και αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας. Μια ζωη ..... λεβεντης