Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Έφτασαν στην Ιαπωνία...

...οι πρώτες κάρτες του συναδέλφου SV2RSG από το Άγιο Όρος.


Αυτό βεβαίως θα ξεσηκώσει τα γνωστά τσουτσέκια* εν Ελλάδι, αλλά που θα πάει? 
Θα το χωνέψουν σιγά-σιγά...

http://sky.ap.teacup.com/je1lfx/4053.html

http://ei9kc.blogspot.gr/2016/05/mount-athos-by-sv2rsg.html

Τσουτσέκια= Όλοι αυτοί που είχαν ρόλο ως φίλοι, πνευματικοί αδελφοί, μεταφορείς τσίπουρου, λουκουμιών κλπ και έσκιζαν τα ιμάτια τους κάθε φορά που έβλεπαν ότι έχαναν τον συγκεκριμένο ρόλο και συνεπώς την αυτοπροβολή τους...

33 σχόλια:

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... κι αργήσανε !!!

Ανώνυμος είπε...

Μετράνε για το DXCC όμως ? Αν υπάρχει η δυνατότητα μιας ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ απάντησης ας δοθει για να μπουν και τα πράγματα στη θέση τους .

2Mδης είπε...

Σαφώς και μετράνε. Η arrl έχει ήδη ανακοινώσει την ενεργοποίηση του sv2rsg απο το mt.athos .

Βέβαια είναι αναμενόμενο ο asp ότι θα φάει τα λυσακά του να κρατήσει το μονοπώλιο στα χέρια του, αλλά δεν θα του περάσει. Ήδη με την αλαζονεία του εκθέτει το όρος...

2Mδης είπε...

Απορώ πάντως που δεν έχει προτρέψει εκείνες τις στρατιές των ανωνύμων που γράφανε στη διαβούλευση υπέρ του... Δεν μπορεί, όλο και κάποια άποψη θα έχουν για τα ραδιοερασιτεχνικά τεκτενόμενα η "Ελένη απο το εξωτερικό" και η "αδελφή Μιχαέλα".
Πούντες???

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... μην γίνεσαι κακός.
Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και από τα αποτελέσματα που φέρνουν οι ενέργειές του.
Αλλού βρίσκεται το ενδιαφέρον εδάφιο ...
Ο χρόνος θα φανερώσει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.arrl.org/w1aw-bulletins-archive/ARLD018/2016


MOUNT ATHOS, SV/A. Monk Iakovos from the Koutloumousiou Holy
Monastery is now licensed as SV2RSG and has been active on 40 meters
using SSB. He also operates using CW. QSL via SV1RP.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... και αυτό το "/Α", σιγά σιγά να αποκτήσει ξανά το διεθνές νόημά του. ALTERNATIVE και όχι Mount Athos.

Ανώνυμος είπε...

Ο sv2asp τιμά τον ελληνικό ράδιο ερασιτεχνισμό.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...


... πως μπορεί να πει κανείς το αντίθετο !

2Mδης είπε...

"...Ο sv2asp τιμά τον ελληνικό ράδιο ερασιτεχνισμό..." ας γράψω και θα υπογράψω ως αγανακτισμένος Χριστιανός ή καλύτερα ως ανώνυμος? Θα με καταλάβουν άραγε?? Είπε...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... γιατί καλέ μου άνθρωπε πας να μας ρίξεις κατευθείαν στα "σκληρά" ???

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε ότι Αγρίνιο, Λευκάδα, Καπανδρίτι βρίσκονται σε αναβρασμό. Όλο το Σ/Κ πρέπει να έχει πέσει το τηλέφωνο της αρκούδας. Άσε που τώρα που χάνεται το μονοπώλιο σε ποιόν θα στέλνει ο χαζογιαπωνέζος τα ράδια και τα κεραιικά . Πρέπει να έχουνε λυσσάξει οι βλάχοι από το καζίκι του RPέα. Μα από τον RPέα και τον Γιαμτσίδη να πάθουνε τέτοια πλάκα. Το καλύτερο θα είναι να πάει κάρτα του RSG στον κοντό για DXCC check . Εκεί θα χρειαστεί να πάρει 2 υπογλώσσια και να εχουμε ετοιμο τον απινιδωτή.


Ανώνυμος είπε...

Ο "κοντός" σε ότι αφορά το DXCC field checking ήταν πάντοτε κύριος. Θα κάνει την δουλειά του όπως πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της ARRL.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... "αναβρασμός", πολύ βαριά λέξη με ζουμί !!!
Πάντως (αν υπάρχει), είναι χωρίς νόημα διότι το γεγονός ότι, υπάρχει και έτερος active μοναχός από το Άγιον Όρος, μόνο χαρά μπορεί να μας δώσει και τίποτα άλλο, η μήπως όχι ...

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το κύριος, ναι θα την κάνει την δουλειά του , αφου εχει στείλει απο πίσω σελίδες επι σελίδων με οτι κατεβάσει η γκλάβα του για να μην γινει αποδεκτός ο Ιάκωβος. Τοσο ξεσκόνισμα στην νομοθεσία πάντως χαράμι πάει , δικηγόροι επρεπε να γίνουν. Ρε το ξαναλέω μεγάλες γάτες και οι δύο που εκαναν τον Ιάκωβο Ρ/Ε. Ολοι τους ειχαν στην πλάκα και στο χαχα χουχου και τους την φόρεσαν κανονικά . Ετσι θέλει ομως. Γιατί με τον αλλο δεν πήγαινε αλλο, οχι ρε φίλε , σε καναμε ,σε μάθαμε και θα μας π....ξεις στο τέλος ?
Μες τον αλλο μιλάμε για κλασσική εφαρμογή του εμαθα να μαστορευω και .... το μαστορά μου . Ντάξει κανε το κομμάτι σου ρε μοναχοφάη αλλα μην μας απαυτώσεις κιολας . Είχε ξεφύγει τελείως έτσι ? Δικο μου διακριτικό για την δικια μου ραδιοχώρα που ειμαι ο μοναδικός Ρ/Ε και κανονίζω εγω τα πάντα.
Ρε το κλάμα που ρίχνουν οι βλάχοι μέχρι εδώ ακούγεται. Τώρα ? ποιος θα μας παρακαλάει για κανα σκεντάκι ? Ποιός θα γονατίζει για να πάρει κάρτούλα ?
Σκέφτομαι να τους στείλω κανα ντενεκέ λουκουμία να ξεπικραθούν αλλα φοβαμαι οτι θα στειλουν δωρο τα λουκουμια και θα κρατήσουνε το ντενεκέ για παρέα.
Μπράβο και στους δύο και στην DXplus, ετσι για να γλυτώσουμε λιγο απο το μονοπώλιο .

2Mδης είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ δεν ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ο υπεύθυνος που τσεκάρει τις κάρτες έχει αλλάξει την πάγια και αντρίκια θέση που είχε εκφράσει στην διαβούλευση:

http://www.opengov.gr/yme/?p=1643

"... Είναι αδιανόητο να μπορώ να πάρω άδεια σε όλα τα μέρη του κόσμου, και στην ίδια μου την πατρίδα να υπάρχει μια μόνιμη άρνηση (τελευταία 15 περίπου χρόνια) ραδιοερασιτεχνικής δραστηριότητας από την Ιερά επιστασία για όλους τους ραδιοερασιτέχνες. Οι ραδιοερασιτέχνες θα ενοχλήσουν τους μοναχούς? Ποιος ο σκοπός της άρνησης? Μήπως ο μοναδικός ενεργός μοναχός ραδιοερασιτέχνης θέλει να έχει την αποκλειστικότητα? Λέω μήπως!..."

Και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι πάντως: Μήπως ο τότε μοναδικός ραδιοερασιτέχνης θέλει να έχει την αποκλειστικότητα και τώρα που έχει στριμωχτεί, βάζει το κάθε φερέφωνο να αναπαράγει τις απόψεις του?? Λέω μήπως!

Όσο περνάνε τα χρόνια ο κόσμος προχωράει και θα αποδώσει στον καθένα την ανάλογη αξία σύμφωνα με τα πεπραγμένα του. Τα γραπτά μένουν...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Ότι έγινε, όπως έγινε, δεν έγινε για να διχάσει τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες αλλά αντιθέτως, να τους ενώσει. Άλλωστε το πανό που τοποθετεί σε κάθε hamfest η ΕΕΡ, αυτό διατυμπανίζει και πολύ σωστά.
Μην γράφετε λοιπόν σχόλια που διαστέλουν την ένταση και προκαλούν αντιδράσεις.
Πρέπει λοιπόν να καλωσορίσουμε τον μ. Ιάκωβο στην ραδιοερασιτεχνική οικογένεια και μακάρι να έχουμε τη χαρά ενός QSO μαζί του.
Χαρά και Ευτυχία λοιπόν για το γεγονός και όχι μιζέρια.
Δεν υπάρχουν "λάφυρα" να μοιραστούν οι νικητές, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είδαμε πουθενά κανέναν "εχθρό", μόνο δυσκολίες.
73 de SV1GRM


Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στη διαβούλευση τι είχε γραφτεί ! Πολύ πλάκα !

Ανώνυμος είπε...

@13/6/16 11:22 Η μεγάλη πλάκα είναι πως τα διαβάζεις τώρα (ειδεμή κάτι θα θυμόσουν). Όταν χρειαζόταν να πουν κάποιοι τη γνώμη τους οι πολλοί έπιναν απλά καφεδάκι.
Σαν τον παραπάνω κύριο που για κριτική είναι έτοιμος αλλά για έργο... Κάποιοι δε συνεχίζουν τα αρνητικά σχόλια, πολύ σωστά προτρέπει ο GRM "Μην γράφετε λοιπόν σχόλια που διαστέλουν την ένταση και προκαλούν αντιδράσεις".

Ανώνυμος είπε...

Οτι έγινε δεν διχάζει τους Ελληνες Ρ/Ε , διχάζει μόνο μερικούς θεούσους που ομως αντιλαμβάνονται την χριστιανική αγάπη με τον γνωστό τρόπο εμείς και μόνο εμείς και άλλος κανείς, μαζί τους και αυτοί που το παίζαν κλειδοκράτορες και γονάτιζες να σου κανονίσουν και καλά επαφή. Με αυτούς λοιπόν μακριά , διχασμένοι και μακριά.

Χαρά και Ευτυχία λοιπόν για το γεγονός και όχι μιζέρια.
Δεν υπάρχουν "λάφυρα" να μοιραστούν οι νικητές, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είδαμε πουθενά κανέναν "εχθρό"

Καλά θα αστειεύεσε τώρα. Ποιός ρωτάει τι είδαμε εμείς. Εδώ μιλάμε για εναν και μοναδικό Ρ/Ε που στέλενει μόνο Direct και τίποτα άλλο και ακόμα και οι Ελληνες ή πληρώναν η ήσουνα κολλητός και παρακάλαγες να στο κανονίσουν οι βλάχοι αν και όταν . Φυσικά και είναι χοντρό λάφυρο και πάτε να τους κλείσετε και να κατεβάσουν και ρολλά τώρα . Ουτε χαίρονται ούτε διασκεδάζουνε . Χαμένοι απο χέρι είναι και σιγά σιγά ειδικά τώρα που οι παρατρεχάμενοι θα πάνε στα σκουπίδια και θα εχουμε την επαφή μέσω LoTw μεσω του μοναχού Ιάκωβου θα χύσουν πολύ χριστιανικό δηλητήριο .
Δηλαδή τι φαντάζεστε ? Θά πάει ο αλλος να φτιάξει τα κεραιικά του Ιάκωβου η να του δανείσει κανα παλίο λίνεαρ. Αυτά είναι αστεία . Ο Ιάκωβος θα πολεμηθεί , κανείς απο τα κολλητάρια δεν χαίρεται που άνοιξε αυτή η πόρτα .
Άλλωστε έχουμε χορτάσει χριστιανική αγάπη απο τότε που ανακοινώθηκε οτι έσπασαν τα μονοπώλια. Εχει λυσάξει το τρίγωνο καπανδρίτι - λευκάδα - αγρίνιο. Ας είναι όμως , κάποτε έτσι ήταν και για να πάρεις άδεια και τώρα στους νεοεισερχόμενους δίνουν και ενα φορητό για δώρο.
Πόλύ σωστα λέει ο 2μήδης οτι όσο περνάνε τα χρόνια ο κόσμος προχωράει και θα αποδώσει στον καθένα την ανάλογη αξία σύμφωνα με τα πεπραγμένα του. Ορισμένοι θα πάρουν έπαθλο ενα χρυσό σκουπιδοντενεκέ να ρίχνουν μέσα τα κόκαλα απο τα τσιμπούσια για την όλη προσφορά τους στον Ελληνα Ρ/Ε

Ανώνυμος είπε...

Μα τι μας λες ρε φίλε GRM. Που ζείς και γράφεις "Ότι έγινε, όπως έγινε, δεν έγινε για να διχάσει τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες αλλά αντιθέτως, να τους ενώσει." Στα παπάρια τους. Το μόνο που τους ενώνει ειναι ο καναπές. Στην Ελλάδα υπάρχουν 8000-10000 Ρ/Ε. Πόσοι έχεις την εντύπωση ότι ασχολούνται με τα κοινά, με το DX, με τα Contest και με Αγ. Ορος σαν Ραδιοχώρα. 100-200 ??? και πολλοί ειναι. Και από αυτούς 5-10 δαγκώνουν το ..... γιατί βγήκε και άλλος Ρ/Ε στο Mt. Athos και χάνουν(???????) τα οφίσια(????). Θυμήθηκα τώρα τον ντενεκέ που τρέχει και βγάζει φωτογραφίες δίπλα ή πίσω από επώνυμους με σκοπό να πάρει "δόξα" από την φωτογραφία και ας βρωμάνε τα χνώτα του. Οι υπόλοιποι ασχολούνται με την κακόπιστη κριτική ή την κριτική του καναπέ μέσω φατσοβιβλίου(άλλη ψώρα και αυτή. Κάνουν ένα like και νομίζουν ότι έκαναν κάτι σπουδαίο, και το διατυμπανίζουν οι ψωνάρες). Λοιπόν για να επανέλθουμε, η πλειοψηφία των υπολοίπων αναλώνεται με ένα φορητό στο χέρι για "πουλ-μούρ" στους αναμεταδότες ή εάν έχουν HF στους 6,5 ή στα καφενεία με τα μπάσα και τα πρίμα τους.
Αυτή ειναι η κατάσταση των Ελλήνων Ρ/Ε, αγαπητέ φίλε GRM. Λυπάμαι που σε στεναχωρώ αλλά εισαι βαθιά νυχτωμένος. Δεν ειναι ανάγκη να απαντήσεις, απλά διαβασε το κείμενο αρκετές φορές για να το εμπεδώσεις.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

...δεν χρειάζεται νσ εμπεδώσω τίποτα.ΞΕΡΩ.
Όλοι πρέπει να εμπεδώσουμε όμως ότι , η εικόνα που πρέπει να βγει προε τα έξω, νσ είναι εικόνα γιορτής και όχι κακομοιριάς και κακίας.

Ανώνυμος είπε...

Μία ερώτηση ακόμα θα ήθελα κάνω, τα ημερολόγια του Π. Ιάκωβου ανεβαίνουν και στο LOTW η πάλι Direct και χρήμα .

Ρωτάω γιατί στο QRZ αναφέρει ο SV2RSG ότι εχει manager τον RPεα ο οποίος δέχεται μόνο Direct.

Δηλαδή πάλι για το μπικικίνι γίνονται αυτά ? Συγνώμη που ρωτάω αλλά αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί τέτοια πρεμούρα...

Ελπίζω να κάνω λάθος και να ανεβάζουν τα ημερολόγια στο LOTW αλλιώς θα είναι μεγάλη ξεφτίλα να ακούγονται πάλι τα δεν ξέρω , δεν έχω ρεύμα , είναι δύσκολο κλπ. Τρία κλίκ είναι να ανεβαινουν τα ημερολόγια . Ελπίζω να μην γίνονται όλα για την τσέπη πάλι .

2Mδης είπε...

Εδώ ακριβώς έχει δημοσιευτεί ότι η διακίνηση των καρτών του SV2RSG θα γίνεται μέσω μπυρό. Για αυτό τον λόγο και ο Ιάκωβος είναι μέλος της ΕΕΡ.
ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με παρόμοιες περιπτώσεις που έπρεπε να στείλεις άρρητο αριθμό καρτών και $$$ για να πάρεις κάρτα...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... μα αυτό είναι ήδη αναρτημένο.
Οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες μέσω bureau και όσοι δεν εξυπηρετούνται από αυτό direct και φάκελός τους θα περιέχει τον απαντητικό φάκελο με το γραμματόσημο κολημένο. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Σε παρακαλώ λοιπόν, όταν ανεβάζεις τέτοιου τύπου υπονοούμενα να είσαι πιο προσεκτικός.
Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει αναρτηθεί εδώ και 1 μήνα ... και σταμάτα τη γκρίνια.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τώρα κάτι ήθελα να πω αλλά το ξέχασα...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Καλύτερα ...

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ λοιπόν, όταν απαντάς να είσαι πιο προσεκτικός.

LOTW θα έχει Ναι η Οχι και εάν όχι γιατί .

2Mδης είπε...

...Ίσως...!

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... εάν θέλεις να μάθεις, γράψτο ΕΠΩΝΥΜΑ. Κατάλαβες

2Mδης είπε...

Σεμναααααααααά...

2Mδης είπε...

Ρε παιδιά μην ΓΡΑΦΕΤΕ άσχετα σχόλια!
Στέλνει ο άλλος στοιχεία λέει, ότι ο τάδε πούλαγε άδειες ρ/ε σε σχολές οδηγών...

Τι σχέση ΕΧΕΙ αυτό με τις κάρτες από το Άγιο Όρος???? Ε?

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους θα μπορέσει ο πρώτος ραδιοερασιτέχνης του ΑΟ να ασχοληθεί απερίσπαστος με τα μοναχικά του καθήκοντα.