Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Γύρισα...








Γύρισα φορτωμένος με αρκετές επαφές, πόντους, ραδιοχώρες και την ικανοποίηση της συμμετοχής...

Το φετινό κόντεστ δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα. Το περσινό δεν είχα πάει λόγω δημοψηφίσματος, ενώ την τελευταία φορά που είχα πάει στον Παρνασσό πέρυσι το Σεπτέμβρη, είχε σταματήσει να δουλεύει η γεννήτρια με αποτέλεσμα να βγω στον αέρα μόνο λίγες ώρες.
Τώρα ήμουν έτοιμος να πάρω το αίμα μου πίσω και το μόνο που θεωρούσα επίφοβο ήταν ο καιρός.

Ωστόσο η βαριά συννεφιά εκτονώθηκε με λίγες σταγόνες βροχής το Σαββάτο και μετά ξαστέρωσε, έπεσε ο αέρας και όλα κύλησαν ομαλά.


Έστησα τις δυο 8άρες που έχω φτιάξει για φορητή χρήση και χρησιμοποίησα πάλι τον γνωστό "αυξητή διάδοσης" που εμπεριέχει ενισχυτή ισχύος με MOSFET, προενισχυτή χαμηλού θορύβου με HEMT, τροφοδοτικό 50volt για τον ενισχυτή, τροφοδοτικό 12Volt για τον πομποδέκτη, sequencer,  ομοαξονικούς ρελέ, δλδ όλα σε ένα για να μην κουβαλάω ξεχωριστές συσκευές και χάνω ώρα να τα συνδέσω κάθε φορά! Για οδήγηση είχα το FT-897 με 5-12 wattάκια...


Τον ιστό τον γύριζα με το χέρι πανεύκολα, ενώ για τροφοδοσία είχα μια γεννήτρια 800Watt, τετράχρονη βενζίνης η οποία δούλεψε μια χαρά! Εννοείται ότι την ισχύ την κρατούσα στα νόμιμα όρια, δλδ στα 100 Watt, αν και ο ενισχυτής αποδίδει 350+ (Μην τα ισοπεδώσουμε όλα!!!)


Η διάδοση ήταν αρκετά περίεργη, ειδικά το Σάββατο. Συντομότατα τροποσφαιρικά ανοίγματα μου έδιναν επαφές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις πχ προς Ιταλία, και μετά από λίγο... τάφος! Το ίδιο γινόταν σε όλες τις επαφές άνω των 400 χλμ, ενώ διαπίστωσα ότι η ισχύς μου ήταν αρκετή (τα 100 watt ντε!) για να με ακούσουν χαμηλοί σταθμοί σε απόσταση, αλλά αν δεν ήταν γρήγοροι στο να διαβιβάσουν στα σύντομα ανοίγματα της διάδοσης, η επαφή χανόταν. 

Έκπληξη πάντως μου προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων, αποκλειστικά στο εσωτερικό, που χρησιμοποιούσαν κατακόρυφη πόλωση, με αποτέλεσμα να έχουν οριακό σήμα ακόμα και στα 150χλμ!!

Πιο μακρινή επαφή που έκανα ήταν η Κροατία στα 800 χλμ+, ενώ στο εσωτερικό πρέπει να ήταν ο Στάθης SV5DKL/Ρ στη Ρόδο 500χλμ+. Έκανα βέβαια και αρκετούς Κρητικούς και Κέρκυρα και Έβρο, υπήρχαν αρκετοί σταθμοί στον αέρα από όλη την Ελλάδα...

Ευχαριστημένος λοιπόν παρά τα απρόοπτα: Το Σαββάτο αφού έστησα έφτασε στο σημείο ένα όχημα με μια οικογένεια που ήθελαν να μείνουν για διανυκτέρευση (να κόβουν βόλτες δλδ ανάμεσα στα μηχανήματα, ενδεχομένως να ενοχλούνται από την γεννήτρια, πιθανόν να θέλουν να βάλουν μουσική κλπ) και με ρώτησαν αν έχω αντίρρηση. Πολύ φιλικά τους είπα ότι θα είναι χαρά μου και πολύ πρόθυμα τους απάντησα σε ερωτήσεις για το αν είναι επικίνδυνα στους κεραυνούς "με τόσο μεγάλη κεραία απο πάνω", αν όλα αυτά έχουν ραδιενέργεια, αν έχει φίδια ή σκορπιούς κλπ
Μετά από λίγο έφυγαν... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!!! Άξιζε όμως να δεις το μάτι της κυρίας όταν είπα ότι έχει βεβαίως σκορπιούς αλλά είναι μικροί, δείχνοντας με τις παλάμες την απόσταση των δέκα πόντων... "Και ραδιενέργεια έχει, αλλά μην νομίσετε ότι θα φωσφορίζετε στη νύχτα! ...λίγα πράγματα..."


Ωστόσο το πρωί συνέβη το κακό: Ένα κοπάδι γίδια με τον γιδοβοσκό παρέα πέρασε ανάμεσα στις αντιρίδες, ένας τράγος πέφτει πάνω στο σχοινί και μετά από επίπονη προσπάθεια λυγίζει το πάνω μέρος του ιστού και φέρνει την επάνω μπημ τούμπα! Αποτέλεσμα τρεις κατευθυντήρες σπασμένοι και συνέχεια με την μία κεραία!! Ο βοσκός βεβαίως εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού, πιθανόν λόγω των "ευχών" που άκουσε...

Στις 13:30 τοπική διέκοψα, η διάδοση ως συνήθως πέφτει το μεσημέρι, και άρχισα να ξεστήνω.


Μέτρησα ότι η κάθε κεραία συναρμολογείται σε ένα τέταρτο, τα υλικά ξεφορτώνονται σε μισή ώρα, και θέλει μια ώρα να στηθεί ο ιστός να συνδεθούν μηχανήματα, γεννήτρια κλπ από ένα άτομο. Αν βεβαίως υπάρχει καλός καιρός και δεν φυσάει. Η γεννήτρια με 1,8 λίτρα αμόλυβδη παίζει περίπου 6 ώρες. Και μαζί παίρνουμε πάντα πολύ νερό γιατί από το CQ-CQ ξεραίνεται ο λαιμός! 

Να σημειώσω ότι κατά την διάρκεια του κόντεστ αρκετοί συνάδελφοι έπαιρναν τηλέφωνο (και εννοείται τους γείωσα) πιθανόν για να ρωτήσουν τα νέα μου, αν φυσάει ή αν βρέχει, χωρίς να βγουν στον αέρα να μου δώσουν πόντους! Τους εύχομαι ολόψυχα να τους κόψουν και άλλο τη σύνταξη ή τον μισθό, να τους πάει διπλός ο ΕΝΦΙΑ και το ξεχασμένο πρόστιμο με τις προσαυξήσεις!

Θα στείλω το log στην IARU όπως κάνω πάντα ανεξάρτητα αριθμού επαφών για να διασταυρωθούν, και με την ελπίδα να γυρνάνε οι συνάδελφοι από εξωτερικό στο μέλλον περισσότερο προς Ελλάδα...

Ευχαριστώ όλους τους σταθμούς που έκαναν επαφή με τον σταθμό μου και εύχομαι καλή επιτυχία σε ΟΛΟΥΣ όσους συμμετείχαν.

Ραντεβού πάλι στο VHF contest 3 και 4 Σεπτέμβρη!

42 σχόλια:

SV1PMQ είπε...

Μην μου πείς ότι ήταν ο ίδιος τσοπάνης? Το Σεπτέμβρη ξανά μαζί

Unknown είπε...

Εγώ πάλι τον συγκεκριμένο διαγωνισμό τον θεωρώ τον χειρότερο σε παγκόσμιο επίπεδο. Για διάφορους λόγους. Φέτος είδαμε και αναρτήσεις με τσατσιλίκια, σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα πρέπει να έχει ξαναγίνει επιστολή για να αστυνομεύονται οι συχνότητες Και ειδικά αυτές όπου δεν υπάρχει υποχρέωση απλά μία σύσταση για σεβασμό προς το μπαντ πλαν. Και επειδή ο δρόμος προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις, Από κάτι τέτοια τσατσιλίκια μπορεί να δημιουργηθούν θέματα άλλα.... Διευκρινίζω ότι δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά αλλά επειδή πάντα μιλώ επώνυμα Ελπίζω να γίνει σεβαστή η άποψή μου Έστω και αν διαφωνείτε όλοι με αυτήν.

2Mδης είπε...

Γιάννη PMQ, ναι αυτός ήταν...
ΟΚ για Σεπτεμβρη!

Γιάννη Β, προφανώς αναφέρεσαι στο AEGEAN CONTEST, εγώ δεν συμμετέχω στον συγκεκριμένο διαγωνισμό...
Έτρεχε άλλος της IARU, καμία σχέση με το aegean! Δεν ξέρω για τις επιστολές και τις αστυνομεύσεις που λες παντως στο ευρωπαϊκό κόντεστ δεν έχει τέτοια. Αυτά είναι εγχώρια προϊόντα...

Ανώνυμος είπε...

Πάλι new one έκανες, και δεν μπορώ να σε τρολάρω γιατί έχεις αναρτήσει το video της επαφής με τον Πατέρα Ιάκωβο.

2Mδης είπε...

Όπως φαίνεται και στο βίντεο είχα μεταξύ άλλων και new one το Άγιο Όρος στα 2m.

Ένας κόμπος συγκίνησης αργοκατεβαίνει στο λαιμό μου...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπαγασα ειδα το βιντεο και οταν εκανες την επαφη με το Αγιο Ορος ετρεμαν τα χερια σου, αφου απο την ταραχη σου προσφωνησες τον πατερα Ιακωβο σκετο "Ιακωβε".

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Να το στείλεις στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.
.... !!!

Ανώνυμος είπε...

4 Ιουλίου 2016 - 9:04 μ.μ.Ανώνυμε πάλι καλά που τον αποκάλεσε Ιάκωβο, τον άλλο Μοναχό ραδιοερασιτέχνη ξέρεις πως τον αποκαλεί συνήθως;

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... αδελφέ ???

2Mδης είπε...

Αλλιώς τον λέω...

Ανώνυμος είπε...

ζήλεψα λίγο.... ως πολύ.

2Mδης είπε...

Φωτογραφίες από τον σταθμό SV5DKL/p μπορείτε να δείτε εδώ

2Mδης είπε...

Για όσους θέλουν να ανεβάσουν τα log τους στην IARU η διεύθυνση είναι:

http://iaru.oevsv.at/v_upld/prg_list.php?reset=1&PHPSESSID=44vtaofhuetbdmlpf5id1av5j5

επιλέγετε το "2016 3. Subregional Contest" και ανεβάζετε το αρχείο σε .EDI

Υπόψιν ότι είναι 24ωρος και μετράει πόντος ανά χλμ χωρίς multi.

Ανώνυμος είπε...

@3:38 "δεν υπάρχει υποχρέωση απλά μία σύσταση για σεβασμό προς το μπαντ πλαν"
αν το παρακάτω το ερμηνεύεις σαν απλή σύσταση ρώτα κάποιο σύλλογο ή νομικό:
"Οι υποζώνες κατά βάση ακολουθούν τα οριζόμενα στο σχέδιο κατανομής/χρήσης ραδιοσυχνοτήτων της «Περιοχής 1» της Διεθνούς Ενώσεως Ραδιοερασιτεχνών (Band Plan IARU − Region 1)"

Ανώνυμος είπε...

Η ιδια η IARU ομως στον πινακα που αναφερεις εχει υποσημειωση και λεει πως αυτη κατανομη ειναι προτεινομενη και οχι υποχρεωτικη. Αστο γιατι σπασανε τα μουτρα τους οσοι υποστηριζαν αυρο που γραφεις

Unknown είπε...

Καλησπέρα,

Το φίλτρο που είχες στην γεννήτρια τi ακριβώς ήταν?

73 de SV3QUP

2Mδης είπε...

Επειδή είχα διαπιστώσει στο παρελθόν ότι έπαιρνα θόρυβο από το ινβέρτερ της γεννήτριας, δοκίμασα και πέτυχα να μειώσω το θόρυβο κατά 100% ως εξής:

Χρησιμοποίησα ένα παλιό βαρύ surge filter το οποίο είχα στα σκραπ και ήταν συσκευασμένο μέσα σε μεταλλικό μολυβένιο κουτί τύπου κονσέρβα. Την είσοδο και έξοδο την έδωσα στις αντίστοιχες υποδοχές από ένα μεταλλικό κουτί UPS επίσης από το σκραπ. Και βεβαίως το μολυβένιο ήταν βιδωμένο σε απόλυτη επαφή με το εξωτερικό κουτί του UPS και όλα μαζί κατέληγαν σε χάλκινη ράβδο γείωσης.
Από την έξοδο του φίλτρου επίσης χρησιμοποίησα θωρακισμένο καλώδιο μέχρι τον σταθμό, δλδ τα 220vac ήταν σε μπλεντάζ που ήταν γειωμένο.

Δοκιμές που έγιναν με αυτή την διάταξη έδειξαν αντίστοιχα καλά αποτελέσματα και στα βραχέα που υπήρχε σοβαρό πρόβλημα...

Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός...

Ανώνυμος είπε...

@4:07 έχω το "IARU+REGION+1+HF+BAND+PLAN++2016" (δεν έχω για vhf) μπορείς να πεις που βρίσκεται η σημείωση της IARU για προτεινόμενη ακριβώς;

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... Γιάννη, τι ΖΩΑ συνάντησες εκει πάνω ?
Ήμερα, άγρια, ερπετά, ασπόνδυλα ???

2Mδης είπε...

Τίποτα Θοδωρή, όλα καλά. Για καταιγίδες φοβόμουνα αλλά ευτυχώς δεν είχε κεραυνούς κοντά.
Μόνο ένα αστροπελέκι κατά τη Λευκάδα...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... Αααα, το είδες κι εσύ ?

2Mδης είπε...

Όχι.
Το άκουσα.
Χαμηλά...

Unknown είπε...

Ανώνυμε, αν θες απάντηση, γίνε επώνυμος. Σε άλλη περίπτωση διάβασε πολύ καλά τα πάντα και θα καταλάβεις, μετά την 10-12 ανάγνωση ίσως, αλλά κουβέντα για να κάνουμε είπαμε, γίνε επώνυμος.

Ανώνυμος είπε...

@5:49 η σημειωση γραφει ακριβως τα ακολουθα:

4.4.2 Notes: Usage
The following notes are referring to the Usage column in the bandplan. As already set out in the introduction to section IIc, in the right amateur spirit operators should take notice of these agreements which are made for operating convenience, but no right to reserved frequencies can be derived from a mention in the Usage column or from the following notes.

Mεταφραση σε απλα Ελληνικα: Τα modes που αναφερονται στην στηλη "Χρηση" είναι προς διευκολυνση των χρηστων, αλλα σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν δεσμευση συχνοτητων ή εγειρουν θεματα αποκλειστικοτητας (για χρηση των συγκεκριμενων modes)

Σεβομαστε το band plan γιατι θελουμε και γιατι ετσι κανουμε τη δουλεια μας χωρις να γινετε ζουγκλα.

Unknown είπε...

Σωστά, μια συμφωνία κυρίων, το σεβόμαστε και είναι και προς δική μας ευκολία να ξέρουμε που θα βρούμε τι, από κει όμως μέχρι το να βάλουμε νταβατζήδες στα @@ μας, η απόσταση είναι μεγάλη. Δεν ενοχλούνται για τους μικροφωνάκιδες των 40 και 80 μέτρων που μιλάνε όλη μέρα και σπλατάρουν πέντε πάνω, πέντε κάτω και χάνουμε QSO, δεν ενοχλούνται από άλλα και άλλα, μην τυχόν πάρει κανείς μικρόφωνο και τους χαλάσει το κόντεστ της συμφοράς τους ένοιαξε. Θα έλεγα επειδή είναι πολύ παλιοί συνάδελφοι, αυτό που πρέπει να τους νοιάζει περισσότερο είναι η υστεροφημία τους.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... ωχ, βαραίνει το κλίμα
Το ότι ήρθε το Καλοκαιράκι και πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο το έχετε σκεφτεί ?
Γιάννη μήπως ν αρχίσουν τα "ρεμπέτικα" ???

2Mδης είπε...

Άσε τον κόσμο να εκφραστεί. Άλλωστε από αποστειρωμένους χώρους έχουμε μπουχτίσει. Η ελεύθερη έκφραση καλό κάνει...

Ανώνυμος είπε...

@9:43 ευχαριστώ πρόκειται για σοβαρή απάντηση. Επειδή δεν βρίσκω τη σημείωση που ανέφερες παρακαλώ μπορείς να μου δώσεις λινκ και αριθμό σελίδας;
Διαβάζω το:
http://www.iaru-r1.org/index.php/spectrum-and-band-plans/hf
που δεν περιέχει αυτή τη σημείωση.
@8:53 Εσύ γράφεις σε μπλογκ που επιτρέπονται ανώνυμα σχόλια και ήδη παραπάνω απάντησες σε ανώνυμο! Αν δεν θέλεις βέβαια δεν απαντάς δεν είναι υποχρεωτικό μην έχεις απαιτήσεις όμως από τους άλλους που δεν παραβιάζουν κανόνες. Με τα γραφόμενα σου (σε αντίθεση με τον ανώνυμο που απάντησε με στοιχεία) εσύ έχεις γνώμη για σοβαρά ζητήματα και κρίνεις ανθρώπους που μπορεί να μην διαβάσουν ποτέ εδώ τη γνώμη σου (χάρη εντυπωσιασμού για να πεις και εσύ κάτι;) για δώσε και συ κάποιο λινκ σχετικά με bandplan κλπ. να μας δείξεις αν τα κατέχης να μάθουμε κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα δεν έδωσες κάποια πληροφορία βασισμένη σε κείμενο της IARU ή κάποιου συλλόγου, κάποιου σχετικού νομικού κλπ. Όταν έχεις κάτι έγκυρο πες το να σε ευχαριστήσω κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε των 5:49 που χωρις μα εχεις το bandplan των VHF κρινεις με βαση των HF μαθε οτι η IARU στα VHF δινει ενα μπουσουλα και μονο, δεν ειναι πχ. οπως στις βαφες μαλλιων που ο καθε κωδικος της καθε εταιριας αντιστοιχει σε συγκεκριμενη αποχρωση και αν τους μπερδεψεις θα σου βγει το μαλλι αλλο χρωμα

Unknown είπε...

Εγώ ότι είχα να πω, το είπα και συνεχίζω διότι ο καθένας μπορείς ο ανώνυμος να τρολάρει και στο τέλος να γίνουμε μπίλιες. Δώστε χαρακτηριστικό να ξέρουμε ποιοι μιλάμε, αλλιώς τέλος η συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

@1:57 μπράβο αυτή είναι απάντηση και φυσικά το βρήκα και συμφωνώ για τα vhf που δεν τόξερα.
@3:55 δεν κατάφερες να δώσεις κάποια σωστή απάντηση, απλά κάνεις μια περαντζάδα για εντύπωση στο κυνήγι θησαυρου μπορει να είσαι δυνατότερος εδω θέλεις διάβασμα

Unknown είπε...

Όπως το περίμενα, τα τρολάκια κάνουν χαρούλες, αλλά δεν θα τους κάνω το χατίρι.

Απευθύνομαι λοιπόν στον Γιάννη, προς γνώση όποιων πραγματικά ενδιαφέρονται. Οι σημειώσεις για τα V βρίσκονται στο "VHF handbook Vers 7.0", το οποίο μπορεί να κατεβάσει κανείς από εδώ:
http://www.iaru-r1.org/index.php/documents/func-startdown/580/

Στην σελίδα 39, διαβάζουμε:

4.4.2 Notes: Usage
The following notes are referring to the Usage column in the bandplan. As already set out in the introduction to section IIc, in the right amateur spirit operators should take notice of these agreements which are made for operating convenience, but no right to reserved frequencies can be derived from a mention in the Usage column or from the following notes.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, δεν χρειάζεται ο χώρος νταβατζήδες.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

"... είμαστε μιά ωραία ατμόσφαιρα, ... είμαστε"

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι έμαθα από τη συζήτηση (διορθώστε αν είναι λ'αθος) bandplan ναι στα hf στα vhf θέμα κυρίων οπως το αναφερατε παραπάνω Σε αυτό βοήθησαν όλοι με θετική ή αρνητική στάση.
Δεν έχω vhf ακόμη (νέας αδεια) έχουμε μελέτη λοιπόν.

2Mδης είπε...

Εγώ πάντως από χτες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να βλέπουμε με ιδιαίτερη καχυποψία όποιους χρησιμοποιούν iphone...
Πράγματα που σε ένα οποιοδήποτε smartphone γίνεται σε δευτερόλεπτα, στο iphone πρέπει να κάνεις δήλωση πολιτικών φρονημάτων, να βάλεις αποτυπώματα και να έχεις πρώτα νηστέψει. Μετά βάζεις και κωδικούς και αν...
Τέλεια.
Πωλείται iphone 5s καινούριο στο κουτί του!

2Mδης είπε...

Είναι σαν αυτούς που έπαιρναν LADA ισχυριζόμενοι ότι είναι γερό αυτοκίνητο. Και το iphone γερό είναι αλλά όσα κάνουν τα android σε δευτερόλεπτα αυτό προσπαθεί να σε πείσει ότι δεν τα χρειάζεσαι...

Όποιον πετύχω σήμερα με iphone την έβαψε...
Αυτός θα την πληρώσει!

Unknown είπε...

Και ένα τελευταίο που θέλω να πω, είναι ότι δεν μπορεί όσοι καταπιάνονται με τα κοινά, γράφουν άρθρα σε περιοδικά και έχουν συνεχή παρουσία, να μην γνωρίζουν τι γίνεται με το μπαντ πλαν. Απλά θέλουν να περάσουν παντού ότι είναι υποχρεωτικό από το νόμο και όχι μία απλή οδηγία, ακριβώς γιατί είναι βασιλικότεροι του βασιλέως όπως φαίνεται και θέλουν να το επιβάλλουν. Φυσικά σεβόμαστε την οδηγία και όσοι ξεφεύγουν από αυτήν, με μερικές υποδείξεις από τους υπόλοιπους καταλαβαίνουν σιγά-σιγά ότι είναι για δικιά μας ευκολία.
Έμαθα πρόσφατα ότι είχε γίνει και καταγγελία σε κάποιο συνάδελφο ο οποίος μίλαγε σε συχνότητα που κάποιοι ήθελαν να κάνουν SSTV. Μάλιστα είχε σταλεί και μια επιστολή προς την ΕΕΤΤ που ζητάγανε να τους πει αν είναι υποχρεωτικό από το νόμο το μπαντ πλαν και η ΕΕΤΤ απάντησε ότι υποχρεωτική από το νόμο είναι η κατανομή των υποζωνών συχνοτήτων και θεώρησαν ότι αυτό αναφέρεται στο μπαντ πλαν, ενώ δεν είναι έτσι. Οι υποζώνες όπως αναφέρει και ο ραδιοερασιτεχνικός νόμος είναι οι συχνότητες που επιτρέπεται να δραστηριοποιούμαστε οι ραδιοερασιτέχνες.
Βέβαια δημοκρατία έχουμε και έτσι θα μπορούσε να ιδρυθεί ένας σύλλογος με την ονομασία για παράδειγμα ΠΑ.ΣΥ.Α.ΡΑ.Χ.Α. ( Πανελλήνιος Σύλλογος Αστυνόμευσης Ραδιοερασιτεχνών Χρυσή Αυγή), και να εργαστεί προς μια διαβούλευση ώστε να επιβληθούν με τον βούρδουλα όλα αυτά.

Να διευκρινίσω ότι προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν και με το παρντόν δηλαδή γιατί οπωσδήποτε θίγω κάποιους ανθρώπους οι οποίοι πέρα από αυτό το κομμάτι εδώ που αναφέρεται μπορεί να είναι καλοί και χρυσοί, δεν τους ξέρω, αλλά μου έκανε την χείριστη εντύπωση η συγκεκριμένη επιστολή για το κόντεστ και ήθελα να τα πω.

Ανώνυμος είπε...

Καλή προσπάθεια επώνυμης-τρολιάς, κάνει πως αγνοεί η παράγραφος που λεει για συσταση περιέχεται μόνο στο vhf bp και παρα του ότι δεν τους γνωριζει αρα ουτε το σκεπτικό τους τους ξεφωνίζει

Ανώνυμος είπε...

Τραβάς κανένα ζόρι με την Χρυσή αυγή ??????

2Mδης είπε...

Τραβάω εγώ. Αν θες βγες να το συζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Από την γεννήτρια είσαι ευχαριστημένος ; Στην ίδια ισχύ περίπου έχω βρει "βαλιτσάκια" από 200€ μέχρι 1500€ (Honda) και σκέφτομαι αν πραγματικά υπάρχουν σοβαρές διαφορές που να δικαιολογούν την τιμή. Φυσικά δεν δίνω με τίποτα 1500€ αλλά υπάρχουν και οι ενδιάμεσες (π.χ. B&D) γύρω στα 400-500€. Είμαι μονίμως σε δίλλημα, μη σου πω κ σε τρίλλημα !

73, SV1B..

2Mδης είπε...

Η γεννήτρια καλή είναι, άνω του μέσου όρου, και το καλύτερο είναι ότι έχει άριστη υποστήριξη από την αντιπροσωπεία της. Και δουλεύει σε μεγάλα υψόμετρα σε αντίθεση με άλλες.