Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Editor να ένα μήλο...

Έλαβα και δημοσιεύω μια επιστολή που αναφέρεται στην τελευταία έκδοση του περιοδικού SV NEA. Δυστυχώς αρκετοί "ιθύνοντες" μετά την εκλογή τους σε ΔΣ κλείνουν τα αφτιά τους σε τυχόν παρατηρήσεις μελών, βρίσκοντας εύκολες απαντήσεις για να κουκουλώσουν κάποια θέματα. Δείτε για παράδειγμα στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης που εν ενεργεία στέλεχος ΔΣ αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα της άδικης επίθεσης σε νέο συνάδελφο αρκέστηκε στο ευφυολόγημα με τις "κυράτσες". 
Άλλη συνήθης υπεκφυγή είναι η γνωστή φράση "χόμπι κάνουμε γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας" κλπ. Εγώ συμβουλεύω όσους παίρνουν τέτοιες απαντήσεις από μέλη ΔΣ, στις επόμενες εκλογές να τους αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο: "Έλα μωρέ τι τα θέλεις τα προεδριλίκια? χόμπι κάνουμε..."

Επί του θέματος: Δημοσιεύω την επιστολή του συναδέλφου αντιλαμβανόμενος ότι απευθείας στην ΕΕΡ αντιμετωπίζουν τα προαναφερθέντα σχόλια χωρίς -πιθανόν- καμία διάθεση κατανόησης. Το ότι την δημοσιεύω δεν σημαίνει ότι την υιοθετώ, θα γράψω στα σχόλια τυχόν διαφωνίες ή παρατηρήσεις...

"...Είδαμε προσφάτως το νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού SVNEA της ΕΕΡ των μηνών Ιουλίου- Αυγούστου και μας απογοήτευσε εντελώς.
Ξεκινώντας από το editorial νομίζουμε ότι είναι  απελπιστικό σαν θεματολογία και σαν γραφή. Μοιάζει με έκθεση μαθητού δημοτικού σχολείου.  Στις τέσσερες παραγράφους του οι τρεις ξεκινούν με το επίρρημα «επίσης» Η ελληνική γλώσσα έχει πολλές λέξεις ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί το «επίσης» είτε έμμεσα είτε περιφραστικά.
Και σ’ αυτό το τεύχος μεγάλη συμμετοχή είχε «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές»  που υπογράφει τρία κείμενα, καθώς και ο συνάδελφος  που υπογράφει δυο κείμενα τα οποία σίγουρα δεν ενδιαφέρουν τον νέο ή τον συνάδελφο με μικρή εμπορεία. Αντίθετα η εκτενής αναφορά  του, κάνει support σε ακριβώς προηγούμενη διαφήμιση  κάποιου μηχανήματος. Έτσι ο διαφημιζόμενος  πλήρωσε (προφανώς) για την διαφήμιση του μια σελίδα και είχε «δωρεάν» άλλες οκτώ σελίδες με εξονυχιστικές λεπτομέρειες για το διαφημιζόμενο μηχάνημα.
Αλήθεια ποιανού ιδέα ήταν να ξαναθυμηθούμε τον Ταρζάν, την Τζέϊν και την Τσίτα; (τον πιτσιρικά δεν τον θυμάμαι) που μας ενημερώνουν  για το ερχόμενο Field Day. Πολύ έξυπνο και φρέσκο το concept.
Σε επτά σελίδες εκτίνεται μια «πραγματεία» για επικοινωνίες σε πολύ υψηλές συχνότητες. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα αν και δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να τον καταλάβω. Αναρωτιέμαι πόσοι συνάδελφοι Πανελλαδικά αποζητούσαν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο αυτό. Ένα κείμενο για μια διάλεξη σε φοιτητές  του Μ.Ι.Τ.  δεν είναι πάντα κατάλληλο για αναγνώστες του περιοδικού.
Κλείνοντας δεν θα παραλείψω να αναφερθώ στην σελίδα «Η γωνία των DXers» που απλά δεν είχε καμιά σχέση με αυτές των περασμένων ετών. Αντί για πληροφορίες για τους νέους συναδέλφους που να αφορούν σε dxing (υπάρχουν λόγω καλοκαιριού τόσες πολλές μικρές dxpeditions του προγράμματος ΙΟΤΑ και σχετικές αλλαγές στο CLUB LOG), διαβάσαμε για το RADIO CAROLINE  (ήμουν νιος και γέρασα , σιγά το event.) καθώς και για το DQRM. Ένα κείμενο σαν όλα τα άλλα χωρίς την παραμικρή πληροφόρηση ως προς το DX, εμπλουτισμένο με άσχετες και κατά βάση προσωπικές φωτογραφίες.
Αντίθετα άρθρα σαν του SV1KU ενημερώνουν την πλειονότητα των συναδέλφων και θα έπρεπε να καταλαμβάνουν τις περισσότερες σελίδες του περιοδικού SVNEA.
Συμπερασματικά αν έπρεπε να αγοράσω αυτό το περιοδικό δεν θα χαλάλιζα το παραμικρό ποσό.  Αν ένα περιοδικό δεν έχει σχετικά με τον τίτλο του εύληπτα θέματα  για τον αναγνώστη καθώς και αρκετούς αρθρογράφους που να διαθέτουν  τον ελεύθερο χρόνο τους για να αντιληφτούν τι απασχολεί την καθημερινότητα του  μέσου  Έλληνα ραδιοερασιτέχνη ,  καλύτερα να μην εκδίδεται. 

2γένης..."

*Ta bold στην επιστολή είναι πρόσθετα για να ξεχωρίσουν τα θέματα του συντάκτη της.

103 σχόλια:

2Mδης είπε...

Εκεί που συμφωνώ απόλυτα με την επιστολή είναι το θέμα του editorial.
Μπορεί να γίνομαι δυσάρεστος αλλά το προτιμώ να είμαι ειλικρινής σε αυτά που διαπιστώνω παρά να χαϊδεύω αφτιά. Πριν χρόνια έγραφα για την επιστολή του ΣΕΡ στον Καραμανλή τώρα βλέπω ότι τον συναγωνιζόμαστε σε συγγραφική δεινότητα. Καλώς ή κακώς όποιος θέλει να εκπροσωπεί έναν σύλλογο θα πρέπει να μπορεί να εκφράζεται γραπτά και δια ζώσης. Τουλάχιστον. Ειδικά όταν κρίνει και επικρίνει τα blog's που γράφονται τζάμπα στο δίκτυο χωρίς να κοστίζουν όσο τα περιοδικά συλλόγων με τέτοια εμπνευσμένα editorial...

Τώρα αυτό το άρθρο με τις "υπερυψηλές συχνότητες" τι να πω? Όποιος ξέρει πέντε πράγματα κατάλαβε. Πολύ φιλικά θα πω στον συντάκτη της ότι όταν θέλουμε να γράψουμε για "πρωτοποριακές" επαφές στα διακόσια μέτρα απόσταση που δεν είναι ραδιοερασιτεχνικές αλλά μπορεί και να μην είναι εντελώς RF, καλό είναι να έχουμε τεχνογνωσία να στηρίξουμε το κείμενο. Αντί αυτού είδαμε μια ιστορική αναδρομή για διάφορους χωρίς να καταλάβουμε τι τελικά έφτιαξαν και έναν αχταρμά για απώτατα υψηλές συχνότητες στις οποίες αμφιβάλλω αν ο συντάκτης του άρθρου έχει καταλάβει αυτά που περιγράφει. "Ένα σχέδιο ρε Χριστιανέ!" και ένα κείμενο που θα περιγράφει την κατασκευή και τα υλικά της με αρχή, μέση και τέλος. Μετά γράψε και τα υπόλοιπα...

Για την "σελίδα των DXers" διαφωνώ με τον συντάκτη της επιστολής, από την άποψη ότι έχει πολύ φιλική πένα (ο sv8rx) και θεωρώ ότι μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα τα άρθρα και την γενικότερη εικόνα του περιοδικού...

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το editorial, μάλλον θα πρέπει να συγχαρούμε τον υπογράφοντα δεδομένου ότι έστω και τώρα στα γεράματα καταπιάστηκε (με μέτρια επιτυχία έστω) με κάποια πράγματα που αμέλησε να κάνει όταν ήταν 14 ετών, όπως π.χ. να γράψει 4 παραγράφους απλού ενημερωτικού κειμένου.

Για τις υπερυψηλές συχνότητες (οπτικές επικοινωνίες), Γιάννη είσαι άδικος, αφού εκεί προς το τέλος αναφέρει ότι ο SV8CYR θα περιγράψει τα κυκλώματα σε επόμενο άρθρο (μετά από 2-3 χρονια). Αυτό ήταν μόνο το teaser. Υπομονή λοιπόν, τουλάχιστον οι νεότεροι συνάδελφοι.

Ο SV8RX γλυκούλης είναι, λίγο γραφικός, αλλά εντελώς πασέ. Η στήλη του DX χρειάζεται έναν με μοντέρνα μυαλά και βαθιά γνώση του θέματος. Τι θα λέγατε για τον SV1PMR?

Ανώνυμος είπε...

Ο συντάκτης της επιστολής γιατί είναι ανώνυμος; Αναφορές, καταγγελίες και τα τοιαύτα συνηθίζεται να είναι επώνυμα. Τουλάχιστον από όσους ασκούν καλόπιστη κριτική με διάθεση εποικοδομητική.
Έχει την τεχνογνωσία και την ικανότητα να βοηθήσει κάποια από αυτά που ανέφερε να διορθωθούν;
Ή θα παραμείνει στον κύκλο του με την ικανοποίηση ότι "τα είπε"Ας κάνει την αυτοκριτική του κερδισμένος μπορεί να βγει.
(δεν ανήκω στο δσ ούτε συνεργάτης του περιοδικού)
Ερμής

Ιεροδιάκονος Ανανίας είπε...

Για την ταμπακιέρα (icom 7300) ούτε κουβέντα !

Ανώνυμος είπε...

@ Ερμής
31 Ιουλίου 2016 - 12:36 μ.μ

Ο συντάκτης της επιστολής είναι ανώνυμος όσο είσαι και εσύ! Και λέει την γνώμη του όσο εσύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός θα πρέπει να δώσει στοιχεία και εσύ όχι.


Λες <> και σου απαντώ πχ Όχι δεν την έχει την τεχνογνωσία. Λοιπόν τι? δεν δικαιούται να έχει γνώμη? Σε αυτή την περίπτωση ας ζητήσουν μόνο από τους τεχνογνώστες να πληρώνουν συνδρομές οι υπόλοιποι γιατί να συμμετέχουμε χωρίς γνώμη?

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλό, "Ο συντάκτης της επιστολής γιατί είναι ανώνυμος; Αναφορές, καταγγελίες και τα τοιαύτα συνηθίζεται να είναι επώνυμα"
Κατά τη γνώμη μου αντί να ασκήσει εποικοδομητική κριτική απευθυνόμενος στους συντάκτες ώστε να βοηθήσει το περιοδικό, αρκέστηκε σε κακόπιστη κριτική στο internet:
"μας απογοήτευσε εντελώς" εκπροσωπεί κάποιους;
"τα οποία σίγουρα δεν ενδιαφέρουν τον νέο ή τον συνάδελφο με μικρή εμπορεία" πως είναι σίγουρος;
"Αντίθετα η εκτενής αναφορά του, κάνει support σε ακριβώς προηγούμενη διαφήμιση κάποιου μηχανήματος. Έτσι ο διαφημιζόμενος πλήρωσε (προφανώς)" Για να γνωρίζει προφανώς ότι μεσολάβησε πληρωμή θα διαθέτει μαντικές ικανότητες.
"Συγχαρητήρια στον συγγραφέα αν και δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να τον καταλάβω" αφού δεν τον καταλαβαίνει προς τι τα σχόλια;
"Αν ένα περιοδικό δεν έχει σχετικά με τον τίτλο του εύληπτα θέματα για τον αναγνώστη" εδώ σε ρόλο αξιολογητή περιοδικών.
Με τα δικά του λόγια λοιπόν φάνηκε η έλλειψη γνώσεων για να κρίνει τεχνικά άρθρα. Του ξέφυγε πρόσθετα πως το άρθρο για το 7300 είναι μετάφραση από ξένο περιοδικό και ως εκ τούτου δεν περιέχει σχόλια του μεταφραστή.
Γνώμη να έχει δικαιούται και δεν σχολίασα αυτό, να κάνει τον υπεράνω κριτή σχολίασα σε στυλ να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Αν έχει κάποια ικανότητα, ας πάει σε κάποιο σύλλογο να προσφέρει κάτι. Αντί να κάνει δημόσιες κριτικές.
Βεβαίως εάν αυτό τον ικανοποιεί, μπορεί αν θέλει να βρει κάποιον να λέει τον πόνο του. Υπάρχουν ειδικοί να τον ακούσουν με προσοχή.
Ελπίζω να μην σε κούρασα εκθέτοντας τις απόψεις μου για τις αρνητικές κριτικές.
(το περιοδικό το διαβάζω από σπόντα οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ +/-)
Ερμής

Unknown είπε...

Ο Ανώνυμος έγραψε: Αν έχει κάποια ικανότητα, ας πάει σε κάποιο σύλλογο να προσφέρει κάτι. Αντί να κάνει δημόσιες κριτικές.

Να πάει σε κάποιο σύλλογο γιατί; ΤΙ κάνουν οι σύλλογοι για να μας πείσουν ότι αξίζουν την συνδρομή και την συμμετοχή μας; Βάζουν επαναλήπτες στα βουνά;

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση που αφορά στα πρώτα σχόλια της ανάρτησης του 2μιδη σχετικά με την κριτική μου στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού SVNEA.
Στο πρώτο σχόλιο του 2μιδη έχω να παρατηρήσω ότι πράγματι το κείμενο του SV8RX είναι καλογραμμένο και ενημερωτικό. Δεν θα έπρεπε να είναι κάτω από τον υπέρτιτλο «Η γωνία των DXERS. Σ΄ αυτήν την σελίδα περίμενα (όπως και τα περασμένα χρόνια) να διαβάσω πληροφορίες για επικείμενες dxpeditions και contests καθώς και πληροφορίες γύρο από το dxing. Κείμενα για το Radio Caroline και DQRM θα μπορούσαν να δημοσιευτούν σε άλλες σελίδες. Η αλήθεια είναι όμως πως θέλει ψάξιμο για να βρεθεί υλικό και αναφορές για μελλοντικές δράσεις παγκοσμίως.
Θέλω να ενημερώσω επίσης τον «Ερμή» ότι όπως εσύ έχεις το δικαίωμα να υπογράφεις με ψευδώνυμο ελπίζω να έχω και εγώ το ίδιο δικαίωμα. Εκτός και αν έπρεπε και εγώ να χρησιμοποιήσω ένα όνομα από το αρχαιοελληνικό Πάνθεο. Και επειδή έχω την «τεχνογνωσία» γι αυτό κάνω την κριτική μου ώστε να βελτιωθεί η υλη του περιοδικού.
Όταν γράφω «μας απογοήτευσε όλους» δεν εκπροσωπώ κάποιες «σκοτεινές δυνάμεις» αλλά αναφέρομαι σαν αναγνώστης του περιοδικού που και εγώ το χρηματοδοτώ. Δυστυχώς την ίδια άποψη είχαν και μερικοί άλλοι συνάδελφοι με τους οποίους σχολιάσαμε το τελευταίο τεύχος. ¨Η μήπως δεν θα έπρεπε;
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πολλοί νέοι και παλαιότεροι συνάδελφοι δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα όπως για παράδειγμα τρόπους καλής συμπεριφοράς στον «αέρα» όπου ακούγονται «τέρατα και σημεία».
Όταν στο περιοδικό υπάρχει μια ολοσέλιδη έγχρωμη καταχώριση για ένα πομποδέκτη ο εισαγωγέας «προφανώς» την πλήρωσε στην Ε.Ε.Ρ. Εκτός και αν η Ε.Ε.Ρ. δεν εισπράττει κάποια χρήματα από τους διαφημιζομένους . Αν είναι έτσι, να βάζω και εγώ δωρεάν διαφημίσεις. (Με την ευκαιρία καλό θα ήταν να υπάρξει μια νέα σελίδα στο περιοδικό με «Μικρές Αγγελίες» των μελών. Αν θα έχει κόστος για τον κάθε συνάδελφο η κάθε αγγελία, ας το καθορίσει το νέο Δ.Σ.)
Αν το κείμενο του αξιόλογου συναδέλφου SV8YM για τον νέο πομποδέκτη γνωστής εταιρίας, δημοσιευόταν σε προηγούμενο ή σε επόμενο τεύχος δεν θα αναφερόμουν καθόλου σε αυτό. Αν το κείμενο που ακλουθούσε την διαφήμιση ήταν μερικές παράγραφοι με κάποια βασικά ενδεικτικά στοιχεία δεν θα αναφερόμουν και πάλι. Όμως είναι τυχαίο που συνέπεσε διαφήμιση και εμπεριστατωμένη ανάλυση να είναι στο ίδιο τεύχος σε συνεχόμενες σελίδες; Δεν κρίνω το κείμενο που είναι σαν service manual αλλά το timing.
Τα συγχαρητήρια για τον συγγραφέα του κειμένου για τις πολύ υψηλές συχνότητες τα έδωσα γιατί με «ψάρωσε». Δεν περίμενα ότι μεταξύ μας υπάρχουν συνάδελφοι με τόσο ευρύ πεδίο γνώσεων, αν και ο 2μιδης στο πρώτο σχόλιο έχει άλλη άποψη. Πάντως «Ερμή» καλό είναι κάποτε – κάποτε να διαβάζεις «πίσω από τις γραμμές».
Δεν έχω τον τίτλο του «αξιολογητή περιοδικών», απλά δεν καταλαβαίνω κάποια άρθρα. Δεν το επιτρέπουν οι γνώσεις μου, ούτε η πολύχρονη ενασχόληση μου με το hobby; Ενδεχομένως να είμαι άτομο με χαμηλότερη νοημοσύνη από αυτήν του «Ερμή».
Αυτά και θα επανέλθω αν χρειαστεί.
2γένης

Ανώνυμος είπε...

Δύο γαϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Τι να γράψουν, και τι να πούν??? Γράφουν ή μεταφράζουν για να δικαιολογηθεί η παρουσία του περιοδικού. Ποιός περιμένει να ενημερωθεί πλέον από κάποιο 2μηνιαίο περιοδικό εφ' όσον τα δεδομένα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό ?????? Μια χαρά ειναι έτσι. Αφήστε το απλά να υπάρχει και μην έχετε απαιτήσεις. Κανείς δεν μεταφράζει και κανείς δεν γράφει πλέον οτιδήποτε, υπάρχουν όλα έτοιμα αλλού και φρέσκα. Και ότι έκαναν οι δύο συνάδελφοι πολύ ωραίο και μπράβο τους. Σταματήστε τις γκρίνιες επιτέλους και εαν θέλετε το κάτι τις παραπάνω κάντε το εσείς. Γράψτε, μεταφράστε και στείλτε το για δημοσίευση. Και εάν περάσει από την λογοκρισία της Νατάσας να με χέσετε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε με την άποψη σου που αναρτήθηκε στις 2/8/16 και ώρα 1,21 μμ, έχω να παρατηρήσω ότι με καλύπτουν απόλυτα οι δύο αρχικές γραμμές του μηνύματος σου.
Διαφωνώ όμως οριζοντίως , καθέτως και πλαγίως με την φράση σου: Αφήστε το απλά να υπάρχει και μην έχετε απαιτήσεις. Αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό κοστίζει στην Ε.Ε.Ρ. κάποιες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Γιατί αυτά τα χρήματα να μη τα διαθέσει η Ε.Ε.Ρ. σε κάποια άλλη δραστηριότητα που να την αναδείξει και να την εδραιώσει μεταξύ των άλλων συλλόγων της Χώρας. Όταν κάτι δεν μας χρειάζεται δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Για κάποιο «ανεξήγητο» λόγο δεν υπάρχει διάθεση για προσφορά από μέλη με εμπειρία και γνώσεις. Ας τον ψάξει το Δ.Σ.
Ως προς το θέμα : λογοκρισία Νατάσας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά και αν νομίζεις ότι υπάρχει, μπορεί να «παρακαμφθεί» και αλλιώς...
Σ.Σ.. Το «ανεξήγητο» που γράφω πιο πάνω, μη το πάρεις «τοις μετρητοίς».
Αυτά και θα επανέλθω αν χρειαστεί.
2γένης

Ανώνυμος είπε...

"κοστίζει στην Ε.Ε.Ρ. κάποιες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο" από που προκύπτει; έχεις αριθμητικά στοιχεία; Παράξενο για ηλ. περιοδικό

Ανώνυμος είπε...

...Να πάει σε κάποιο σύλλογο γιατί; ΤΙ κάνουν οι σύλλογοι για να μας πείσουν ότι αξίζουν την συνδρομή και την συμμετοχή μας; Βάζουν επαναλήπτες στα βουνά;

Βαθυστόχαστη άποψη απο ανθρώπους που έχουν ιδρώσει την ραδιοερασιτεχνική φανέλλα , οχι αστεια πράγματα .
Ο συλλογος και ειδικά ο εθνικός σου συλλογος ειναι ΠΑΡΑ πολυ σημαντικός εαν θές να ασχολεισε με αυτό το χόμπυ . Ειναι αυτός που σου δίνει οντότητα που τρέχει για να μην νομοθετεί οτι του κατέβει ο εκάστοτε στο κεφάλι , ειναι αυτός που ετρεξε για εκεινη την μαγική παράγραφο που σε εξαιρει και σου δίνει το δικαιωμα να βάλεις οτι κεραια θες, ειναι αυτος που σε εκπροσωπει και γενικά ειναι η φωνή σου απέναντι στο κράτος και συμμαχος σου απεναντι σε κάθε εναν που ειναι εναντιων σου . Πότε τα πράγματα ειναι καλύτερα και πότε χειρότερα αλλα προσπάθεια γίνεται . Το πενηνταρικό σου το χρόνο ειναι ενα ελαχιστο ποσό μπροστά σε αυτά που δαπανάς για το χόμπυ σου ομως δεν ειναι το μονο που χρειαζεται ενα συλλογος , πιο πολύ χρειάζεται τον χρόνο σου και απο αυτόν δεν εχεις δώσει λεπτό, ουτε καν εχεις προσπαθήσει να αλλάξεις τίποτα απο αυτά που σε ενοχλούν . Ναι οι παροχές του ειναι μικρές , μερικες δεκάδες αναμεταδότες ,μια ασφαλιστική κάλυψη για τις κεραιες σου , ενα χαμφεστ , ενα γραφειο διακινησης καρτών , ενα εντευκτηριο και ενα γραφειο για να σου δώσει υποσταση σαν Ελληνα ραδιοερασιτεχνη και ενα κακό περιοδικό στο οποιο δεν εχεις γράψει ουτε κόμμα , μαθήματα για να πάρεις την αδεια σου , καθοδηγηση στα πρωτα σου βήματα , εκδόσεις και αλλα πολλά , λιγα ισως για σένα αλλα παρα πολλα για καποιον που δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό το συλλογο . Απο κει και πέρα απόλαυσε τον κόπο οσον ετρεξαν και οσον τρέχουνε για να εισαι ραδιοερασιτεχνης και οχι γραφικός με ασύρματο . Το να εισαι μελος στον εθνικό σου συλλογο αποτελει τιμή και εαν δεν το καταλαβαινεις καλοφαγωτο σε μερικους φραπέδες το πενηνταρικο σου . Δεν χρειάζεται να σε πεισει κανείς , να σε εμπνευσει ίσως αλλα ξέρεις για να πιάσει ο σπόρος πρέπει να ειναι και το χωράφι γόνιμο . Ξέρεις το να είσαι ραδιοερασιτέχνης ειναι τίτλος, αν εσυ δεν τον αισθάνεσαι και δεν το ζεις 500 DXCC να βάλεις στον τοιχο αργά η γρήγορα θα ερθει το τέλος. Ξέρεις οτι με την απλοποιηση της αδειας μοναχός σου με ενα iphone application διαβασες και πήρες την αδεια και πια βγαινεις και κανεις το κομμάτι σου ΟΜΩΣ πρίν πεις την γνώμη σου μάθε πρώτα την ιστορία οσων εχουν γίνει και μετά κρίνεις τι κάνουν οι συλλογοι . Δεν εγιναν ολα οπως πρέπει ισως και υπάρχει χωρος να γινουνε πολλά ακόμη , οταν προσπαθήσεις λοιπόν και οταν δωσεις το χρόνο σου σε καποια προσπάθεια θα αποκτήσει και το διακριτικό σου το βάρος να εχει γνώμη και κρίση , μεχρι τότε ακόμα ενας αυτοδιδακτος του 14.285

Ανώνυμος είπε...

Ωραία έκθεση, από κάποιον που ζητάει την συμμετοχή των ρ/ε στον εθνικό σύλλογο, αλλά δεν μας λέει ότι όταν κάποιοι θέλουν να προσφέρουν και να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο, τρώνε πόρτα από αυτούς που έχουν ριζώσει στις καρέκλες δεκαετίες τώρα και θέλουν από τους υπόλοιπους ρ/ε το "χαμαλίκι" και όχι πρωτοβουλίες...

Το πενηντάρικο στην όλη υπόθεση είναι το λιγότερο, συνάδελφε τιμητή του εθνικού συλλόγου...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αυτό το τρώνε πόρτα θέλεις να στο απαντήσω ?
Δηλαδή εχεις κάποιο συγκεκριμένο παραδειγμα που πήγες να αλλάξεις κάτι και έφαγες πόρτα? Πότε πήγες στην ένωση οχι να αλλάξεις κάτι και δεν σου πέρασε αλλά πότε πήγες καν να βάλεις τις καρέκλες στην θέση τους το βράδυ που φευγουν ολοι και ειναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο...
Συγνώμη εαν πήγες και ζήτησες τα κλειδιά και δεν στα δώσανε να την φτιάξεις στα μέτρα σου την ένωση.
Οταν λές πρωτοβουλίες ποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ήθελες να πάρεις και δεν σε αφησαν αυτοι που εχουν χρόνια ριζώσει στις καρέκλες ?
Και μιας και το αναφέρουμε ποιοι είναι αυτόι που έχουν ριζώσει χρόνια ? Γιατί αμα δεις το ΔΣ και τα διακριτικά τους ολο κατι F-I-P-J εδώ δεν εχει στεγνώσει καλα καλά το μελάνι στα πτυχία τους , οχι και εχουνε ριζώσει .
Ξέρεις τι γίνεται ομως ? Η πρωτοβουλια σου ειναι του στύλ να εμφανιστώ μια μέρα και να ζητήσω τη σύνδεση του R1 με το πανελλαδικό η κατι τέτοιο. Βέβαια για τις χαμαλοδουλειές οι αλλοι ετσι ? Το μονο κακό ειναι οτι κατα πρωτο δεν υπάρχουν αλλοι και εαν εχεις καταλάβει την ουσία της αναρτησης διώξαμε αυτόν που ειχε ριζώσει κατα την εκφραση σου στο ΔΣ και πήραμε τα απαυτά μας . Πεντε παραγραφοι τεσσερις φορές η λέξη επίσης. Αλήθεια σου λέω και τι δεν θα έδινα να εβλεπα τον IW που χαμογελάγανε μερικοι μέχρι τα αυτιά οτι τον διώξαμε και σπασαμε το κατεστημένο και χαρα και γλέντι και τοπο στις νεες ιδεες τι γέλιο θα κάνει τώρα διαβάζοντας τα ορνιθοσκαλίσματα του Editorial και βλέποντας την καινούργια κατάσταση και τα φρέσκα μυαλά .
Αν θες λοιπόν να προσφέρεις ξεκίνα να προσφέρεις χωρις τίτλους τι ειναι χαμαλίκι και τι προσφορά . Αν κάποιος σου αρνηθει να προσφέρεις ιδου η Ρόδος , με στοιχεια ελα και πές το μας . (Για διασυνδεση πανελλαδικου και αναμεταδοτη στη γειτονια σου ομως μην κάνεις το κόπο , να ειμαστε σοβαροι)


Πρωτοπρεσβύτερος Αββακούμ είπε...

Εδώ που τα λέμε η διασύνδεση R1 με το πανελλαδικό δεν είναι διόλου κακή ιδέα!

Ανώνυμος είπε...

Έλα τώρα βρε συνάδελφε τιμητή, σοβαρέψου λίγο...
Θεωρείς ότι απομακρύνθηκε ποτέ ο IW, o HER, η Νατάσα και τα άλλα γερόντια...?
Αυτοί κινούν τα νήματα και αυτό φαίνεται από τις παραιτήσεις ανθρώπων που ήθελαν ουσιαστικά να προσφέρουν...
Κι αν θες να μιλήσουμε με στοιχεία για πρωτοβουλίες που τις έφαγε η μαρμάγκα, πες μας τι έγινε με την αλλαγή καταστατικού που ισχύει από τον καιρό των δεινοσαύρων κι άσε τα ευφυολογήματα τύπου σύνδεσης πανελλαδικού με το R1...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η πρώτη μου ανάρτηση αφορούσε μόνο και μόνο το τελευταίο τεύχος του περιοδικού SVNEA και όχι τα υπόλοιπα ραδιοερασιτεχνικά θέματα που κάποιοι άνοιξαν. Μπορούμε να επικεντρωθούμε στο θέμα του περιοδικού? Τουλάχιστον να συμφωνήσουμε μέσα από αυτόν τον διάλογο σε κάτι.
Για τον «ανώνυμο» με το post 3/8/16 ώρα 9,42 π.μ. έχω να τον πληροφορήσω ότι παρόλο που το περιοδικό βγαίνει ηλεκτρονικά κάποιος επιμελείται επαγγελματικά για την σελιδοποίηση και το «στήσιμο» του περιοδικού. Και αυτός ο κάποιος πληρώνεται. Νομίζω ότι έγκυρες πληροφορίες για το πόσο κοστίζει σήμερα το περιοδικό μπορεί να δώσει η Γραμματεία και ο Ταμίας της Ε.Ε.Ρ.
Δυστυχώς (απ΄ ότι έχω ακούσει) συμφωνώ με την ανάρτηση του «ανώνυμου» 3/8/16 ώρα 12,26.
(Ρε παιδιά βάζετε ενε ψευδώνυμο για να συνεννοούμαστε)
Αυτά και θα επανέλθω αν χρειαστεί.
2γένης

Ανώνυμος είπε...

Το περιοδικό κοστίζει 3500 € (προϋπολογισμός 2016), για την επιμέλεια και το desktop publishing.

Ανώνυμος είπε...

Να σου απαντήσω λοιπόν και σε αυτά που γράφεις...
Απο πότε ο HER (H) σειρα διακριτικό εμεινε στις καρέκλες ??? Πότε πρόλαβε ρε φίλε , τι γερόντιο και ιστορίες μας λές. Τωρα σχετικά με τον Μανο και την Νατασσα το κακό ειναι πραγματικά απομακρυνθηκαν και για αυτό τώρα γραφουμε αυτές τις γραμμές και γελάμε με το φαιδρό editorial . Δαιφωνουσες δαιφωνουσα και διαφωνουσαμε με τον αυτά που ισως ελεγε ο μάνος πολλές φορές αλλα τουλαχιστον ηξερε να τα πει και να τα γράψει. Δεν ητανε me tarzan you jane, ετσι ?
Ποιός ήθελε να προσφέρει και παραιτήθηκε ? Ο μπαρμπα Μιχάλης ? Προσφερει προσφερε και θα προσφέρει μεσα και εξω απο το ΔΣ απο κει και πέρα δεν ειδα καμμια αλλη παραιτηση και μεταξυ μας καλύτερα θα επρεπε να λες που εφυγε και ηρθε ο PMR που ουτε σε καρεκλες εχει κατσει ουτε γεροντας 100 χρονων ειναι .

Στο δευτερο σκελος της αναρτησης σου τώρα γιατι μαλλον χειριζεσαι το γραπτο λογο σαν τον συντακτη των Editorial. Κατηγορεις την ενωση οτι θαβει πρωτοβουλιες ετσι ?
Αποτελει πρωτοβουλια ΣΟΥ και την εκοψε το ΔΣ η αλλαγή καταστατικου Η δεν αλλαξε γιατι ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ???
Ναι αμα ειναι να το κλεισουμε το μαγαζι ξερουμε και αλλους τροπους χωρις να παμε κατηγορουμενοι στα δικαστηρια εκτος και εαν νομίζεις οτι η ΕΕΡ ειναι σωματειο σφραγίδα που ο καθένας κανει οτι θέλει . Στο κομμα σε πληροφορω να ξεφευγε η διαδικασια την ειχανε στημενη στο ΔΣ να τους ξεσκίσουνε . Αν δεν αλλαξε λοιπον ρώτα αυτους που δεν ήθελαν η δεν τους ενδιεφερε να αλλάξει και δεν πάτησαν να ψηφίσουνε . Απο κει και πέρα τα παραπονα σου στον νομοθετη που λεει τι γινεται με τα καταστατικα συλλογων στην ελλάδα . Οταν γινεις προεδρος αλλαξε το με μια υπογραφή και σε περιμενουν τα δικαστηρια απο τους σημερινους φιλους σου , μεχρι τοτε πενηνταρικο και να εισαι παρων στις ψηφοφοριες, α και ξεκολλα και κανα φιλαρακι σου απο τον κανπε και πατο μαζι... Μπορει κατι να γίνει τότε.
Ακομα περιμενω ομως ΠΟΙΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΑΦΤΗΚΕ Η ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΡ . Ασε τα γενικολογα για αλλαγες καταστατικου που αλλοι ετρεξαν και τελικα η πλειοψηφια τα εγραψε στα απαυτα της.
Ακου ομως για να εχει σου κοψουνε πρωτοβουλια πρεπει πρωτα να εχεις κατι να προτεινεις και επειδη σε κοβω να μην ξερεις ουτε που ειναι η ενωση ας το ξεκινησουμε με το να πατήσεις πρώτα καμμια φορά.
Οδός Π. Μελά 42
121 31 Αθήνα (Περιστέρι)
Θα το βρεις στο χάρτη.



Ανώνυμος είπε...

Πάρτε τα παλικάρια από το 5-9 report, να σας μάθουν πως να το φτιάχνετε τζάμπα και διαθέστε αυτά τα χρήματα σε πραγματικές ρ/ε δραστηριότητες...

Επίσης τα σχόλια 12:26μμ και 2:47μμ είναι δικά μου...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Το γιατί κανείς δεν πατάει στην ένωση και την γράφουν όλοι στα απαυτά τους το έχεις αναρωτηθεί...?
Πριν λοιπόν μας κάνεις φροντιστήριο για το αν έχουμε πρωτοβουλίες, αν αυτές θάβονται ή όχι και για το αν αυτοί που διοικούν είναι κατάλληλοι ή όχι, δώσε μας μια εξήγηση γιατί κατά τη γνώμη σου οι έλληνες ρ/ε απαξιώνουν την εθνική τους ένωση...
Μπορείς...?

Άγης

2Mδης είπε...

Μα είναι ολοφάνερο! Φταίνε τα blog΄s!

Την προ-ιστολογίων εποχή όλοι οι ρεδιοερασιτέχνες ήταν αγαπημένοι και ομονοούσαν. Πάρε για παράδειγμα την εν λόγω επιστολή αν δεν την δημοσίευε το blog δεν θα υπήρχε πρόβλημα...!! Κανένα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι "φταίνε" τα blog's, αλλά εάν δεν υπήρχαν και αυτά που σκαλίζουν και βγάζουν στην επιφάνεια "βρωμιές" και "ρουφιανιές" όπως του SV2BRV και του Λευκαδίτη, πόσοι θα μάθαιναν το τι "παίζετε" γενικώς στον Ρ/Ε χώρο ???? Ασχετα εάν δεν λαβαίνουν θέση ή δεν κάνουν κάποιο σχόλιο. Ενημερώνονται πάντως.
Αυτή ειναι η μία πλευρά του νομίσματος, η άλλη ειναι αυτή που λέει ότι "οσο ανακατευεις τα σκατά τόσο περισσότερο βρωμάνε".
Αφήστε λοιπόν το Προδρείο (δηλαδή τον έναν) να τα κάνει όλα "ταναπού", ανάλογα με τα κέφια του. Ο σύλλογος βαδίζει ή μάλλον πλέει στα ήρεμα νερά του Αιγαίου.
Μην μου την θάλαττα τάρατε.
Τι όνομα να βάλω, τι όνομα να βάλω .................

Ανώνυμος είπε...

Οταν λές δεν πατάει κανείς για πότε λές ?
Για το καφενειο της τετάρτης ? Καλά κάνουνε και δεν πατάνε , να κάτσουνε σπιτια τους και να κανουνε κανα DX η να ανοιξουνε κανενα βιβλίο και να ξεστραβωθουνε.
Για το εαν οι ελληνες απαξιωνουνε την Εθνικη τους ενωση οχι ΔΕΝ την απαξιωνουνε το εγραψα και παραπανω το να εισαι μελος στην Εθνική σου ενωση αποτελει τιμή, αν δεν το καταλαβαινεις και δεν εισαι περήφανος να φοράς τη φανελλα της ΕΕΡ μην πατήσεις , κατσε στο καφενειο βγες στα θολά και μίλα με τον μήτσο το χαρο και τον κώστα τον επικαθήμενο , μεχρι εκει φτάνεις και δεν αλλάζεις ουτε εισαι ικανος να αλλάξεις τίποτα . Αν δεν εισαι ομως ντιπ ντουβάρι ελα και προσφερε οτι μπορεις , προσπαθησε , σπρωξε , παλεψε και βαλε πλατη στην προσπαθεια. Δεν θα σου δωσει κανεις τα κλειδιά ουτε γιατι εισαι ομορφος ουτε γιατί πέρασες μια φορά και μας είδες και σε ειδαμε .
Αυτοι που διοικούν ΝΑΙ ειναι κατάληλλοι, ειναι εκει και προσφέρουνε ενω εσυ δεν κάνεις τίποτα, αυτοι φίλε βγαινουνε μπροστά και προσπαθουνε εσυ δεν κάνεις τίποτα , μονο κριτική .
Δεν ηταν καλό το Editorial ? Οχι δεν ηταν , σκατα ητανε για την ακρίβεια αλλα τι να κάνουμε ρε φίλε στο επόμενο θα το γραψουνε καλύτερο, εσυ ομως δεν εγραψες τίποτα , ουτε καν εδω δεν μπορεις να γράψεις , εχει κολλήσει η βελονα οτι σου κόψανε τις ιδέες αλλα δεν μας λες τίποτα , τι ηθελες να κάνεις και στο εκοψαν , ποια ηταν η προτωβουλία σου ? Η αλλαγή του καταστατικού για να μην μπορει να βαλει υποψηφιοτητα η Νατασσα λογω συγγένειας ? Να σου πώ κάτι , ουτε εγω την χώνευα αμα δεν εχεις περγαμηνές στο DX μην μου μιλάς καν αλλα ρε φίλε ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΑΝ ΜΟΥΛΑΡΙ στα λογιστικά , σε αυτό το σιχαμένο πράγμα που εγω πληρωνω 2 λογιστές και εναν υπαλληλο εξτρα να μου τα καταχωρεί και εσυ δεν ξέρεις ουτε διαιρεση να κάνεις αλλα και να ξέρεις για την πάρτη σου το ξέρεις . Ασε λοιπόν τις θαμμένες πρωτοβουλίες και σκεψου ποσες βραδιές που εσυ χαριεντιζοσουνα στα καφενεια και τα DX αλλοι ξεπατωνοντουσαν στην ηλιθια δουλεια του λογιστηριου η του bureau η των ΟΕΑ η της γραμματείας και ελα μετά να μου πείς τι ονειρα ειχες και τι σου εκοψαν.

Στο ξαναλεω ακομα μια φορά ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΟΨΑΝ - ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΟΨΑΝ.
Ναι ξέρω ειχε κανει προταση ο κουμπαρος του κολλητου σου σε ενα χαμφεστ στον προεδρο να βαλουν αναμεταδοτη στην κατω πλατανια και του ειπαν οτι δεν εχουμε χρήματα...

Α και μην εχεις αυταπάτες οτι οι Ελληνες Ρ/Ε απαξιώνουν την Εθνική τους ένωση απλά υπάρχουν ορισμένοι που δεν ξέρουν καν την ετυμολογία της λέξης Εθνική Ενωση. Για αυτους τι καιρό κάνει και αμα πότισε ο μήτσος το περιβολι ειναι η αρχή και το τελος του ραδιοερασιτεχνισμου. Τι να απαξιώσει καποιος σε κατι που δεν ξερει καν οτι υπάρχει.

Το αμα πατάει κοσμος στην ενωση ελα πες το μου στην κοπή της Πιττας που δεν χωραγες ουτε στις σκαλες απεξω και βεβαια ελα πες το μου και στην γενική συνελευση που επειδή δεν ειχε μασα ηταν καμμια σαρανταρια ολοι και ολοι , φαινεται οτι στους υπολοιπους ειχαν κοψει τα φτερά και τις πρωτοβουλιες.


Ανώνυμος είπε...

@2γένης 12:40
“ με ψευδώνυμο ελπίζω να έχω και εγώ το ίδιο δικαίωμα” Κατ'εμέ δεν το έχεις, επειδή αντί (έστω αρχικά) να τους κάνεις εποικοδομητικές προτάσεις – υποδείξεις επέλεξες να τους κατηγορείς ανώνυμα στο διαδίκτυο, τη στιγμή που ισχυρίζεσαι πως κατέχεις και την τεχνογνωσία να τους βοηθήσεις αλλά επέλεξες μόνο την κατηγόρια. Κάποιος σωστός άνθρωπος δεν θα έπεφτε τόσο χαμηλά.
“δεν εκπροσωπώ κάποιες «σκοτεινές δυνάμεις»” μάλλον εκπροσωπείς ή συνεργάζεσαι. Γι'αυτό απέφυγες την προσφορά βοήθειας. Να το κυττάξεις αυτό.
“στον «αέρα» όπου ακούγονται «τέρατα και σημεία»” αυτό δεν είναι καινούργιο ούτε αφορά το περιοδικό.
“ο εισαγωγέας «προφανώς» την πλήρωσε” έτσι συνηθίζεται σε πολλά περιοδικά που κάνουν τεστ, παρουσιάσεις κλπ. O συγκεκριμένος π/δ παρουσιάσθηκε στη χώρα μας τον Μάιο, καλώς λοιπόν το άρθρο μπήκε στο τρέχον τεύχος. Τι ζόρι τραβάς με το timing; Αν δεν συμφωνείς κάνε τους και εδώ πρόταση ή ζήτα να μην στο στέλνουνε αν δεν αντέχεις.
Τελευταίο άφησα τα απαξιωτικά σχόλια για τη γλώσσα του editorial, λες και είναι το περιοδικό φιλολογικό... Πρόκειται για αήθη προσβολή και αν έχεις φιλότιμο ζήτα συγγνώμη.
Με αυτό το θέμα δεν πρόκειται να σας ξανακουράσω, βλέπω τα σχόλια κατευθύνονται αλλού όπου ίσως να είναι περισσότερο αναγκαία. Πάντως νομίζω οι αναφορές του 2γένη αφήνουν αδιάφορη την πλειονότητα των συνδρομητών.
Ερμής

Ανώνυμος είπε...

Φάσκεις και αντιφάσκεις
Από την μια μας λες ότι φταίνε οι ρ/ε που δεν πάτησαν στην συνέλευση για την αλλαγή του καταστατικού (άρα απαξίωσαν την εθνική ένωση και την προσπάθεια για κάτι καινούργιο) κι από την άλλη μας λες ότι στην κοπή της πίτας, δεν χώραγε ο κόσμος επειδή είχε μάσα...
Δηλαδή μας λες ότι οι ρ/ε που πάνε σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, είναι λιγούρια κι ότι πάνε να φάνε τζάμπα...

Ε όχι ρε φιλαράκο δεν είναι έτσι τα πράγματα...
Έχουμε φαγητό στο σπίτι μας και όταν πάμε σε κάποια γεγονότα στην ένωση, δεν πάμε να φάμε, αλλά να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους που λόγω γεγονότος, συγκεντρώνονται στον χώρο...
Όπως και στο χαμφεστ επίσης...

Τώρα το πόσο ανιδιοτελώς κάποιοι κρατούσαν τις θέσεις στο προεδρείο και ασχολούνταν ή ασχολούνται με τα μπιρο, τα λογιστικά και τα άλλα παραφερνάλια της καμαρίλας, θα μπορούσα να στο αναλύσω, αλλά όντας ανώνυμος και χωρίς να υπάρχει αντίλογος από τους άμεσα θιγόμενους, θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να μπω στην διαδικασία...

Πάντως να ξέρεις ότι μπορεί το εντιτόριαλ να είναι σκατά και μπορεί τίποτα να μην έχει αλλάξει, αλλά ο λόγος είναι ότι δεν φτάνει να αλλάξουν τα άτομα, θα πρέπει να αλλάξουν και οι νοοτροπίες...και δυστυχώς αυτές δεν έχουν αλλάξει, γιατί οι προκάτοχοι έχουν φροντίσει ώστε οι διάδοχοι να εκτελούν τις ίδιες πολιτικές του παρελθόντος...άσε που υπάρχουν βάσιμες υποψίες "πριονίσματος", ώστε να επιστρέψουν οι προκάτοχοι με δόξα και τιμή ως "αναγκαίοι", "έμπειροι" και η "μόνη λύση"...

Αν λοιπόν υπήρχε η θέληση από κάποιους να δώσουν τα φώτα τους, ώστε να επιτύχουν οι νεώτεροι, μπορεί το εντιτόριαλ να μην ήταν σκατά, γιατί ίσως κάποιος παλιότερος να το διάβαζε και να το διόρθωνε με την πείρα του...πράγμα που δεν έγινε...ίσως και σκόπιμα, όπως προείπα...

Να σου πω λοιπόν μια πρόταση, μιας και φαγώθηκες να μάθεις τι τρώει η μαρμάγκα και τι όχι...?
Είπε ένας συνάδελφος παραπάνω, ότι το περιοδικό στοιχίζει 3500 ευρώ το χρόνο...
Η ομάδα του 5-9 report, εκδίδει ψηφιακά το περιοδικό από το Δεκέμβρη του 2001, χωρίς κόστος, παρά μόνο με το μεράκι των συναδέλφων που γράφουν...
Και που κατά την προσωπική μου άποψη, είναι σκάλες ανώτερο σε τεχνική θεματολογία από το SV νέα, αν και στο παρελθόν είχε ξεφύγει, αναφερόμενο σε μη ρ/ε θέματα, πράγμα που αργότερα διόρθωσε...

Αφού λοιπόν εσύ, είσαι θαυμαστής του έργου των προκατόχων και απ' ότι καταλαβαίνω ενεργό μέλος, άντε κάνε την πρόταση στο ΔΣ να επικοινωνήσουν με την ομάδα του 5-9 και να ωφεληθούν από την εμπειρία, ώστε αυτά τα 3500 να διατεθούν σε κάποιον πιο ωφέλιμο σκοπό πχ να πληρώνεται η αίθουσα του χαμφεστ και να μην μας αρμέγουν για την θέση ώστε να μπορούμε να πουλάμε την "σαβουρίτσα" μας, σχετικά ανέξοδα...
Ή να χρησιμοποιηθούν για τις επισκευές επαναληπτών...

Προκαλώ λοιπόν εσένα ή όποιον άλλον θέλει, να θέσει το θέμα στην επόμενη συνέλευση και αν το θέμα περάσει και δεν το φάει η μαρμάγκα, εγώ θα σας δώσω ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, διακριτικό κλήσεως, μέχρι που θα κάτσω να με...
Αλλά να βγούνε οι αποφάσεις, εδώ δημόσια, να τις δουν όλοι και να καταλάβουν, περί τίνος πρόκειται...

Για προχώρα να σε δω κύριε...αγανακτησμένε...

Άγης

Unknown είπε...

Γράφεις απευθυνόμενος σε μένα: «και οταν δωσεις το χρόνο σου σε καποια προσπάθεια θα αποκτήσει και το διακριτικό σου το βάρος να εχει γνώμη και κρίση , μεχρι τότε ακόμα ενας αυτοδιδακτος του 14.285».

Και συνεχίζεις απευθηνόμενος σε κάποιον άλλο φίλο: «το να εισαι μελος στην Εθνική σου ενωση αποτελει τιμή, αν δεν το καταλαβαινεις και δεν εισαι περήφανος να φοράς τη φανελλα της ΕΕΡ μην πατήσεις , κατσε στο καφενειο βγες στα θολά και μίλα με τον μήτσο το χαρο και τον κώστα τον επικαθήμενο , μεχρι εκει φτάνεις και δεν αλλάζεις ουτε εισαι ικανος να αλλάξεις τίποτα».

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ, αυτό το ήθος που σε διακρίνει, το ότι είσαι σοβαρός, αξιοπρεπής, δεν ψιθυρίζεις, δεν προσπαθείς να διαβάλεις και δεν συκοφαντείς, είναι χαρακτηριστικά που απέκτησες ως περήφανο μέλος του εθνικού συλλόγου ή τα έχεις από κληρονομικό χάρισμα;

Εν τω μεταξύ, επειδή δεν ξέρω τι γίνεται στους 14.285 και επίσης πρώτη φορά ακούω για τους μήτσο το χαρο και τον κώστα τον επικαθήμενο, εσύ από πού τους γνωρίζεις αυτούς; Τους άλλους τιμημένους που ξημεροβραδιάζονται δοκιμάζοντας μικρόφωνα, σπλατάροντας και εμποδίζοντας μας να κάνουμε QSO, τους γνωρίζεις; Είναι μήπως κανείς από αυτούς υπερήφανο μέλος;

Για το αυτοδίδακτος δεν θα σου απαντήσω, αλλά ναι δεν είχα την τύχη να με διδάξει ο έφορος που ζήταγε αστυνόμευση στις συχνότητες, απλά ξεφύλλισα το ερωτηματολόγιο και έδωσα εξετάσεις με ποσοστό επιτυχίας 100% διότι δεν είχα να απαντήσω σε κάτι άγνωστο για μένα. Αλλά αφού δεν είμαι τιμημένο μέλος, και δεν πήρα την άδεια την εποχή που πλήρωναν χιλιάρικα κάτι άλλοι τιμημένοι να τους έρθει στο σπίτι, μάλλον είμαι αυτοδίδακτος.

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο γαϊδαροι που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, έγιναν τρεις. Μαζί με εμένα τέσσερεις.
Εφτασε η ώρα λοιπόν ο σύλλογος να αποκτήσει πλέον την ονομασία που του αρμόζει(κατά τα λεγόμενα σας), Εθνική Ενωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, ΕΕΕΡ. Ακριβώς όπως ήταν επί επαράτου. Μετά ανέλαβαν οι προοδευτικοί και μας έκαναν τα τρία - δύο(τα Εψιλον εννοώ)
Προταση: Πηγαίνετε την Τετάρτη στον σύλλογο, εάν δεν ειναι κλειστός, λόγω διακοπών, καθίστε σε τρία καθίσματα και κάντε την ψυχοθεραπεία σας. Θα ειμαι και εγώ εκεί και θα το παίζω αδιάφορος, όπως ο KU.
Τι όνομα να βάλω, τι όνομα να βάλω .................
ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εαν σας πάρει χαμπάρι ο Γκιώνης θα σας τρολάρει.

2Mδης είπε...

Μπα, ο γκιώνης έχει πάρει πόδι. Θα μας είχε βάλει δέκα φορές λινκ τον Λοΐζο και άλλες τόσες τον Αντρέα στο Σύνταγμα...
Ευτυχώς τον έφαγε το σκοτάδι.

Ανώνυμος είπε...

Για τα της εερ δεν εχω πολλα να πω ιδιοκτητη του ιστολογιου αν θες προσεχε οσους πεφτουν χαμηλα στις κατηγοριες τους καποτε μπορουν να στραφουν κατα οποιουδηποτε Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η προταση σου που θα αλλάξει το μελλων και την πορεια του ραδιοερασιτεχνισμου, αυτο που τοσα χρονια φταιει και δεν το καταλαβε κανεις ειναι να εκδόσει το περιοδικό μια καποια τρεχα γυρευε συντακτική ομάδα απο καποιο νησί. Ελεος δηλαδή τι αλλο θα ακουσουμε,να ζητήσει το Δ.Σ. της ΕΕΡ για το επισημο ενημερωτικο του δελτιο να το εκδώσει τζαμπα καποια ομάδα που ενω εχουμε Αυγουστο δεν εχει καταφερει να εκδωσει το δικο της περιοδικο ουτε του Ιουνιου ουτε του Ιουλιου. Τι λεμε ρε γαμώτο πια και τι ζητάμε. Αυτό δηλαδή θα φέρει κόσμο στην ένωση και αυτό ήτανε που μας μάρανε να μας κάνει την έκδοση του περιδικού τζαμπέ κάποιος. Και αμα βέβαια του ζητήσεις το περιοδικό στην ώρα του θα σου απαντήσει πιθανών οτι ελα ρε φίλε χομπυ κάνουμε , δεν εγινε και τίποτα , αλλωστε τζαμπέ σε εξυπηρετούμε. Και αμα βαρεθούνε αυτή η ομάδα να στο ετοιμάζει ? Τρέχα γύρευε μετά, τότε θα λέμε γιατί σταμάτησε η δεν βγήκε στην ώρα του . Και μιας και το λέμε , εσυ ρώτησες του 59δες αμα θέλουνε να στην κάνουνε τζαμπέ την δουλειά ? Και γιατί να τους παρακαλέσει η ΕΕΡ , αμα θέλουνε να προσφέρουνε ξερουνε που είναι η Ένωση να ερθουν να το προσφέρουνε οτι θέλουνε .
Οχι παιδες , δεν γίνετε ετσι , δεν παρακαλάει η ΕΕΡ οπως και καλά κανει και δεν δεχεται προσφορές υπο ορους , εγω σας δίνω αυτό αλλα θα γίνετε ετσι.
Οποιος θέλει να προσφέρει ερχεται και προσφέρει , αν εχεις στοιχεια οτι οι 59δες ηρθανε να το προσφερουν τζαμπέ και ανευ ορων και να γλυτώσει η ΕΕΡ τα 3,5χιλιαρικα πέστο μας.
Ολο ομως μου λες τι να κανουνε αλλοι και τι κανουνε αλλοι κλπ, ΕΣΥ τι ακριβως ζητησες και ποια πρωτοβουλια σου ΓΡΑΠΤΗ εστειλες στην ΕΕΡ και στην απερριψε δεν μας λες.

Ανώνυμος είπε...

Στην αλλη κουβέντα τώρα...
Οσα ατοπήματα και λάθη να κάνει ο εφορος ειναι ο εφορος , αυτός που ερχεται ΚΑΘΕ βδομαδα και κανει μαθηματα , αυτος που γραφει βιβλια και συμμετεχει διδασκοντας του νεους σε πολλα ραδιοερασιτεχνικα event. Εσύ πότε πάτησες να προσφέρεις κάτι ? Σαν νεος μπορει να μην γνωρίζεις θεματα εκαπιδευσης και το δεχομαι, καμμία επιτροπή δεν υπάρχει που να μπορεις να προσφέρεις ? Ντιπ , τιποτα ? Οχι βεβαια , ο χρονος σου ειναι πολυτιμος και τον κρατας για σενα και τις αναρτήσεις στο ιντερνετ , Αναρωτιέσαι τώρα εσυ, αυτό το ήθος που με διακρίνει, το ότι είμαι σοβαρός, αξιοπρεπής, δεν ψιθυρίζω, δεν προσπαθω να διαβάλω και δεν συκοφαντω, είναι χαρακτηριστικά που απέκτησα ως περήφανο μέλος του εθνικού συλλόγου ή τα έχω από κληρονομικό χάρισμα;
Να σου απαντήσω για να μην μένεις με την απορία , κληρονομικά είναι, οχι τιποτα αλλο μην μενεις και με την απορία .
Το βασικότερο ομως ειναι η μετριοφροσυνη που με διακρίνει και παρολο που εισαι αυτό που δεν θελησα να γινω ποτέ εγω καταδεχομαι και σου μιλαω .

2Mδης είπε...

Μια παράκληση: Όταν απευθύνεστε σε κάποιον, απαντάτε κλπ, δώστε με κάποιον τρόπο να το καταλάβουν και οι υπόλοιποι που διαβάζουν εδώ. Εγώ διαβάζω συνήθως από το κινητό πολύ γρήγορα το κάθε σχόλιο και το ανεβάζω, δεν είμαι σε θέση να εξηγώ τηλεφωνικά στον καθένα ποιο σχόλιο απευθύνεται σε ποιον και γιατί...

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ερμή και την ανάρτηση του στις 3/8/16 ώρα 10,31 έχω να απαντήσω μέσω του Luigi Pirandello : “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” . Πάντως κάποτε θα αποκαλυφθεί η «πατρότητα» του 2γένη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον …
Κατά τα άλλα δεν είναι απαραίτητο όλοι οι «δεινόσαυροι» να έχουν αρτηριοσκληρωτικές ιδέες και όλα τα «δεινοσαυράκια» να φέρνουν πάντα τον εκσυγχρονισμό. (Κάτι μου θυμίζει αυτό.)
Εύχομαι να ενεργοποιηθεί ξανά το “νέφος του J.H.Ootr” ώστε να εξαφανιστούν από προσώπου Γης, δεινόσαυροι και δεινοσαυράκια γενικά.
Αυτά και θα επανέλθω αν χρειαστεί.
2γένης

Ανώνυμος είπε...

Σώπα ρε φίλε που θα πάνε οι 5-9αδες να πουν πουν στην ΕΕΡ, ήρθαμε να σου βγάλουμε το περιοδικό τζάμπα...
Πάλι για χαμάληδες ψάχνετε, έτσι...?
Αφού η ΕΕΡ θέλει να βελτιώσει τα οικονομικά της και να προσφέρει, ας ρίξει τα μούτρα του το ΔΣ, να πάει να ρωτήσει πως γίνεται και μετά σε μια συνέλευση να συζητηθεί για το ποιοί μέσα από την ένωση, θα μπορούσαν να το αναλάβουν και να προσφέρουν...

Θες κι άλλες προτάσεις...?
Κάποτε, κατά την διάρκεια του χαμφεστ, είχαμε ρωτήσει γιατί οι σύλλογοι της επαρχίας και ο ΣΡΕ στην Αθήνα, δεν χρεώνουν για την θέση και μας είχε απαντήσει κάποιος από το ΔΣ, ότι στους άλλους συλλόγους διατίθεται ο χώρος δωρεάν, ενώ η ΕΕΡ τον πληρώνει...
Όταν προτείναμε να γίνει μια επικοινωνία με τους άλλους συλλόγους, για να μάθουμε πως τα καταφέρνουν και τους διαθέτουν δωρεάν χώρους, ο "συνάδελφος" του ΔΣ, στραβομουτσούνιασε και απάντησε με ύφος χιλίων καρδιναλίων:
Δεν συνδιαλεγόμαστε με άλλους συλλόγους, γιατί δεν αναγνωρίζουμε άλλον σύλλογο...

Επειδή λοιπόν σε μάρανε το "γραπτώς", και κολλάς στους τύπους ενώ χάνεις την ουσία, σου απαντώ ότι ποτέ δεν πρόκειται να κάνω πρόταση γιατί γνωρίζω εκ' των προτέρων, ότι λόγω νοοτροπίας και απαξίωσης, δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στον αιώνα τον άπαντα...
Και τους απαξιώνω, όπως μας απαξιώνουν και μαζί με αυτούς κι εσένα, γιατί ακριβώς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ, αυτό που είσαι εσύ κι αυτοί που στηρίζεις...
Ευτυχώς...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Ρε 2μήδη δεν παιζεσαι...
Τώρα κατάλαβα γιατι ανέβασες το μπιλιετακι του Σαρακινου. Δεν ειναι ρε συ αυτός , ο Αγις με τα μπιλιετακια ειναι 90 χρονων μισοτυφλος και δεν εχει ιδεα απο μπλογκ. Πάντως εισαι το κατι αλλο .
Τώρα σχετικά με τον δικο μας Αγη
Ποιος είπε ρε παιδιά οτι θέλει η ΕΕΡ να βελτιώσει τα οικονομικά της ? Και αντε και να θέλει γιατί θα πρέπει να ρίξει οπως λες τα μουτρα της και σε ποιους να ζητήσει να της βγαλουνε περιοδικό, αυτοι 2 μήνες δεν μπορουνε να βγάλουνε το δικό τους θα βγάλουνε και για αλλους ? Ποια συντακτική ομάδα ? Ποιος ? Που ?
Ασε ρε φίλε το περιοδικό στην ησυχία του , αμα σφιξει το οικονομικό το καταργεί και τέλος , ακου τωρα η ΕΕΡ θα ψάχνει καποια ομαδα που λεγονται 59 σε ενα email να τις βγάλει το περιοδικό .
Τώρα σχετικά με τους χώρους στα χάμφεστ και τα τραπέζια ειδες που ερχεσαι στα λογια μου ? Καποτε ρωτησε καποιον ο κουμπαρος σου σε καποιο χαμφεστ καποτε...
Αντε ομως και ετσι να είναι τι θες να κανουμε το χαμφεστ της ΕΕΡ στη Λαρισσα για να μην δώσεις εσυ λεφτα για το τραπέζι ? Αν τώρα λές για το χάμφεστ στο χαλάνδρι στο γηπεδάκι , αυτο δεν χωράει εκεινους θα χωρέσει την ΕΕΡ , που μωρέ στο παρκέ με το λαστιχο που τρως τα μουτρα σου ? Και ξέρεις εσυ οτι το πήρε τζάμπα εκεινος ο συλλογος ? Ρε εχει ρίξει πότισμα εκεινος ο συλλογος και δεντροφυτευση που θα πεις το δεσποτη Παναγιώτη , εδω δεν πατάς στην ενωση να πιεις καφέ θα πας εσυ να δεντροφυτευεις να ποτιζεις και να βαρας πυρασφαλεια για να δωσουνε στην ΕΕΡ τζαμπα το γηπεδάκι , ξεκίνα να τραβας το καζανακι οταν ερχεσαι για καφέ και βλεπουμε μετα για τις πυρασφαλειες. Βέβαι εσυ σωστα σκεφτεσαι , λες θα πάνε οι μακακες της ΕΕΡ να κανουνε και δεντροφυτευση , πυρασφαλειες, ποτισματα , να καθαριζουνε παρκα και να αποψιλωνουνε πλαγιές για να πάω εγω να πάρω τζαμπέ τραπέζι να πουλήσω τη σαβουρα μου που αγορασα μια δεκαρα απο το Ebay στους μεσαιατζήδες και να κονομήσω και ολα στην παντελονα , μην και δώσω 40 ευρώ για το τραπέζι . Και βέβαια αμα σου πουνε οτι το χάμφεστ θα γίνει τζαμπέ αλλα στην Λαρισσα θα σου πέφτει μακριά μετά και θα λες κοιτα που το βαλανε .
Ρε δεν σας πιανει κανεις .
Καλά κάνεις και μας απαξιώνεις στο κάτω κάτω γιατί εμεις οι 30-40 που πατάμε και το ΔΣ που εμεις εκλεγουμε αφου εσυ τα απαξιώνεις ολα κανουμε οτι ΕΜΕΙΣ νομίζουμε σωστό , εσυ κάτσε να κλαιγεσαι οτι καποιος καποτε ειπε σε καποιον κατι σε καποιο χαμφεστ για να εχουμε τζαμπε την ταβλα και το καρεκλάκι. Στο μεταξυ εμεις θα αποφασιζουμε για σενα και οσους απαξιωνουνε και απο οτι εχεις δει το δικό μας περνάει.
Εσυ καλά κρασιά ετσι ?
Κάτσε και απαξίωνε .

2Mδης είπε...

Άσχετο αυτό με τον Άγη, απλά συνέπεσαν...
Τον θυμήθηκαν πολλοί πάντως.
Που έπαιρνε μικρόφωνο και άρχιζε το ποίημα του: Μαζευόμαστε στο Αθήναιον... μπλα μπλα μπλα...
Πόσοι την είχαν πατήσει!

Ανώνυμος είπε...

Για μένα δεν αποφασίζει κανένας, φιλαράκο...
Εγώ την άδεια την πήρα όπως και ο Γιάννης, διαβάζοντας τα multi, χωρίς μαθήματα και μεσολάβηση κάποιου έφορα...
Σας έριξα και δέκα φάσκελα, μου έμεινε και το πενηντάρικο στην τσέπη, δουλεύω και eQSL για να μην έχω ανάγκη το μπιρό σας και καθίστε εσείς οι σαράντα του Αλή Μπαμπά με το ΔΣ να κλώθετε τα αυγά σας...

Αλλά να ξέρεις κάθε χρόνο, τα δέκα φάσκελα θα τα εισπράττετε όλο από περισσότερους ρ/ε που θα σας παίρνουν μυρωδιά...
Και στο τέλος σας βλέπω να μένετε τρεις και το ΔΣ, να βγάζετε αποφάσεις για την πάρτη σας...

Άγης

Unknown είπε...

Άγη μπορείς να έχεις μια χαρά και LOTW. Όλο και περισσότεροι ανεβάζουν πλέον ψηφιακά και σε καμιά σπάνια χώρα που δεν θα ανεβάσει παίρνεις κάρτα απευθείας.
Εγώ πήρα έτσι το DXCC, έχω σχεδόν 150 χώρες επιβεβαιωμένες και άλλες 50 σε αναμονή επιβεβαίωσης. 200 χώρες και η μόνη κάρτα που πήρα ήταν αυτή από Ανταρκτική, direct. Πραγματικά δεν έχεις ανάγκη κανένα μπιρό, εκτός βέβαια αν σου αρέσει να μαζεύεις καρτελάκια, κάτι το οποίο θα πρέπει να πάρουν όλοι πρωτοβουλία να σταματήσει (εμένα μου λες), διότι δεν είναι καθόλου οικολογικό και θα σταματήσει και το κονόμι γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό να το καταλάβουν το ΔΣ της "εθνικής" ένωσης και οι σαράντα κολαούζοι τους, που το μόνο που τους έχει μείνει σαν υπηρεσία είναι το μπιρό...
Αν χάσουνε κι αυτό, να δούμε μετά αν θα τους αναγνωρίζει η IARU...
Και θα τους μείνουν τα "ιδιόκτητα" γραφεία, που για να τα αποπληρώσουν, θα κάνουν αίτηση να μπουν στον νόμο Κατσέλη...
Γιατί με σαράντα συνδρομές το χρόνο, δηλαδή 2000 ευρώ, να δούμε τι θα πρωτοκάνουν...
Περιοδικό, δάνειο, λογαριασμούς, κοινόχρηστα, δεν βλέπω να τους βγαίνει ο λογαριασμός...

Α ξέχασα, θα μαζεύουν από τις διαφημίσεις στο SV νέα...

Μην ασχολείσαι Γιάννη, δεν είναι τίποτε άλλο από θλιβερά κατάλοιπα του παρελθόντος, που προσπαθούν να γαντζωθούν πίσω από την ταμπέλα της "εθνικής ένωσης" και από παλιές δεινοσαυρικές δόξες...
Ουσιαστικά έχουν τελειώσει...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Οσο και να βαράτε τον κόλο σας στο πάτωμα η Εθνική Ενωση Ελληνων Ραδιοερασιτεχνών, ΕΕΕΡ ήταν, είναι και θα είναι ζωντανή με δυνατό ΔΣ είτε σηκωθείτε, είτε δεν σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Οσο και να μουρμουρίζετε, να την βρίζετε και να την κατηγορείτε, τόσο θα δυναμώνει. Δεν έχει ανάγκη κανενός ιδιαίτερα των κακόπιστων και γκαντέμηδων. Σε όλες τις καταστάσεις είναι μπροστά με τα άξια και έμπειρα στελέχη της και τους έφορους της.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ΕΕΕΡ να το προσέξεις, γιατί θα βγει ο Γεράρδος από τον τάφο του και θα σε κυνηγάει...

Άγης

2Mδης είπε...

Τρολλάρει σίγουρα...!

Ανώνυμος είπε...

Άμα φωνάξω τον SV1DB και τα διαβάσει, θα αρπάξει το αραμπαδόξυλο και θα τον κυνηγάει μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι...
Και θα σου πω εγώ μετά, αν ξανατολμήσει να καπηλευτεί τον όρο "εθνική"...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Εντός Ελλάδος το παίζουν Ενωση Ελληνων Ραδιοερασιτεχνών, ΕΕΡ. Οταν όμως βγαίνουν εκτός συνόρων πχ Φριντριχ κλπ, αλλάζουν ρότα. και κάποια εποχή πριν πολλά, 10-15 πιθανώς, χρόνια όταν ειχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα κάθε χρονιά να πηγαίνει και άλλος σύλλογος στην Γερμανία δεν έγινε δεκτό διότι είπαν, ένας σύλλογος ειναι ο Εθνικός. Αρα η Εθνική Ενωση Ελληνων Ραδιοερασιτεχνών, ΕΕΕΡ. Ηταν η χρονιά που ο Γιώργος ο Πόντιος(DL1MP) ειχε φαγωθεί με την ΕΡΒΕ και την Μακεδονία και είχε πληρώσει από την τσέπη του, Ι.Χ. περίπτερο στο Φριντριχ κλπ.
Ρωτήστε και τον SV1DB για να μαθετε. Γατάκια

Ανώνυμος είπε...

@5/8/16 3:33 πες και τη χρονιά για να καταλάβουν "τα γατάκια" πως μιλάς για εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σε λίγο δεν θα τις θυμάσαι ούτεσύ

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε αυτός ο Αγης εχει πολυ πλάκα.
Ακόμα ενας ο οποιος κάθεται μοναχός και σκεφτεται διαφορες βλακειες και μετα απο το πολυ κλωθογυρισμα στο μυαλο του τις μπερδευει με την πραγματικοτητα και δεν μπορει να καταλαβει τι ειναι αληθινό και τι βγαινει απο το μυαλο του .
Κατ' αρχάς μας λες οτι πηρες την αδεια μονος σου και χωρις μαθήματα κλπ. Μπράβο σου , ΑΔΕΙΑ πήρες , ραδιοερασιτεχνης δεν είσαι. Εριξες και δεκα φασκελλα , σιγα ρε συ μην σκισεις κανα σώβρακο ετσι ? Και επειδή εσυ δεν καταφερες ποτε να ενσωματωθεις πουθενά και αφου δοκιμασες, αλλα προφανως σε κανανε πέρα μετα εριξες δεκα φάσκελλα . Μην μας το κανεις ρε συ αυτό , θα μας λειψεις. Κατσε εκει σπιτι σου , καλα εισαι , οταν περνας ρίχνε και κανα φάσκελλο και μια χαρα εισαι και συ και εμεις. Στο μεταξύ ετσι για να ξέρεις ΕΜΕΙΣ θέλαμε να παιρνεις αδεια μονος σου , ΕΜΕΙΣ θελαμε να εχεις δικαιωμα να βαζεις οτι κεραια θες και γενικα ΕΜΕΙΣ κανονιζουμε τα πάντα , εσυ κατσε και ριχνε φασκελλα απο το σπιτι . Μονο αυτό μπορεις να κάνεις , ειναι το ιδιο με αυτό που κανουνε ολοι οι αλλοι οταν εκθετεις τις ιδδές σου στα πηγαδακια .
Τώρα σχετικα με τις συνδρομές για να τελειώνει η καραμέλλα , θα σκάσεις αλλα εαν θες μπορεις και μονος σου να δεις οτι απο τοτε που βγήκε το LOTW οι οικονομικη πορεια τις ενωσης ειναι προς τα πάνω . Βλέπεις δεν ειναι ολοι τι μου δίνεις τι σου δίνω και αρκετοι εχουνε το μυαλο να καταλαβουνε την αναγκαιοτητα του Συλλόγου , εσυ τι να καταλάβεις , νομίζεις οτι εχουμε σύλλογο για να σου δινουμε κάρτες και αυτό είναι .
Στην παρέα συμμετέχει και ενας Μεγάλος Dxer ομως και εκθετει και αυτός την αποψη του στην οποια μετά την χρόνια ενασχοληση του (150 χώρες οχι αστεια) εχει κατασταλαξει και την εκθέτει .
Να δουμε λοιπόν το βαρυσήμαντο διακριτικό σειρας P τι εχει να καταθέσει απο την εμπειρία του.
Λεει λοιπόν (Πραγματικά δεν έχεις ανάγκη κανένα μπιρό, εκτός βέβαια αν σου αρέσει να μαζεύεις καρτελάκια, κάτι το οποίο θα πρέπει να πάρουν όλοι πρωτοβουλία να σταματήσει (εμένα μου λες), διότι δεν είναι καθόλου οικολογικό)
Ναι είναι το ιδιο οικολογικό με διάφορες εκδόσεις που θέλουνε ενα δάσος χαρτί ανα τόμο τις οποιες εκδιδουν μερικοί και θα μπορουσαν απλα να τις βγάλουνε σε ενα CD και να γλυτώσουμε τοοοοσα δέντρα . Τι δεν θα εχει βαρυτητα η έκδοση ? Μα γιατί , αμα το βαρεθεις να το διαβάζεις το κάνεις και σουβέρ για τον φραπέ.
Λέει παρακάτω (Εγώ πήρα έτσι το DXCC, έχω σχεδόν 150 χώρες επιβεβαιωμένες και άλλες 50 σε αναμονή επιβεβαίωσης) Μιλάμε για Υπερπροσπάθεια με τρομερό αποτέλεσμα , 150 χώρες , που να τις βρείς τώρα , ετσι γίνονται ? Και μόνο για αυτό επρεπε να εισαι στο Δ.Σ. Βέβαια για συναδελφους που δεν εχουν την δυνατοτητα η δεν θελουνε ηλεκτρονικο QSLing χέστους , τι με νοιαζει , τι ειναι οι συναδελφοι ? Βέβαια κάθε μεγάλη DX pedition που γίνεται δνε υπάρχει πρόβλημα , καποιοι μακάκες θα την πληρώσουνε , εγω να κάνω την πλάκα μου να πάρω την χώρα να πουλήσω και την μουρη μου πόσες χώρες έχω και δεν πάνε να κουρευονται , σιγά που θα δώσω ενα δολλάριο για να βοηθήσω , οσοι δεν εχουνε να πουλήσουνε τα σπιτια τους. Βέβαια αυτά δεν στα διδάσκει κανένα multi για αδειες, οποτε δικαιολογημένα οσα λές . Αδειουχος εισαι , οχι ραδιοερασιτεχνης, να μην τα μπερδευουμε ομως .

Ανώνυμος είπε...

Συνεχεια του προηγουμενου λογω περιορισμου 4.096 χαρακτηρων

Αυτές τις μέρες επίσης βλέπω οτι εχεις πλακωθεί στις αγγελίες να πουλήσεις τα χρέπια να πάρεις κανα ράδιο , καλά κάνεις , δωστα γιατί σαβουρα είναι . Ειναι αυτά που επειδή πήγες μονος σου σαν γκαβό στον έμπορα στα σφύριξε και στις 150 χώρες κατάλαβες οτι απλά ητανε για πέταμα και σε επιασε κωτσο . Ποιον να ρωτήσεις αλλωστε , εσυ μονος σου διαβασες μονος σου πήρες αδεια , μονος σου αποφασισες τι να πάρεις. Τη δαγκωνιά που σου πάτησαν ομως στο σβέρκο την έφαγες και αυτη μόνος σου και ηταν ολη δίκή σου . Υπάρχει ενας μπάρμπας που στην επεσε για να στο πάρει 300 κατοσταρικα γιατι του κοψανε την συνταξη και τετοια. Δώστω το χρέπι να πάει στην ευχή , αστον να τραβιεται και να νομίζει οτι εκανε αγορά ευκαιρία, εσυ ξέρεις , ειπαμε δαγκωνια μεχρι το κοκκαλο . Μου αρέσει και το φίλτρο που σου ειχε σφυρίξει και το σκοτωσες κοψοχρονιά , οτι πιο χρησιμα πραγματα για νεοεισερχομενους στο χόμπυ ειχες πάρει , επενδυση , οχι αστεια .

Για να τελειώνουμε , εχω δει δεκαδες τετοιες περιπτώσεις , εγω θα το κανω με τον δικο μου τροπο και δεν τους εχω αναγκη και τετοια . Εξυπνακιστικο στυλ ξερολα , τριγυρνανε στα χαμφεστ μοναχοι τους για να πάρουνε τιποτα ευκαιρία και η δαγκωνια σύννεφο. Εντάξει καποια στιγμή Θα κανεις 200 χώρες , θα κανεις 300 και μετα ? Πάλι αγγελια και στο επομενο χόμπυ. Για μενα δοκιμασε το ψαρεμα, μετά γιατι ειναι συναφές .

Για οσους ενδιαφερονται θα ήθελα να πω οτι τα οικονομικα της ενωσης απο οσο ξέρω (και ξερω)πάνε καλά , η πανε καλά σε σχεση με την εποχή . Τα μέλη αυξανονται και οι απληρωτοι ειναι σε σταθερό επίπεδο , δεν κινδυνευει ουτε το εντευκτηριο ουτε κατι αλλο αλλα και να υπάξει πρόβλήμα πάλι θα βάλουμε πλάτη , οχι γιατι μας περισσευουν αλλα γιατι το γουστάρουμε και γραφεια ιδιοκτητα να εχουμε και στο ματι να σας μαπινουμε .

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω στον μεγαλο Dxer οτι ο Γιαννης που μας διαθετει το φιλοξενο μπλογκ του ΚΑΘΕ τετάρτη ειναι στην Ενωση, και απο οσο ξέρω και συνδρομές δεν χρωστάει και μαγκας και κυριος είναι. Γυφτιές για το 40αρι δεν κάνει , εσυ κάτσε εκει και ξεσκονιζε τα ράδια μοναχός σου .

Ανώνυμος είπε...

Ναι κάθε χρόνο και αλλος σύλλογος , Περσι ΕΕΡ φετος Κωσταντινος του χρονου Δεντροφυτευση Πεντελης του παραχρονου οι Σιμπιερς...
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ ιδέες , κριμα που τις εφαγε η μαρμαγκα ρε γαμωτο.
Ο Γιωργος ο πόντιος το ειχε πληρώσει τελικά η ο Κώστας ο Σιροκο ? Για διαφωτιστε μας.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει καποιος λόγος που δεν ανεβηκε το τελευταιο μου σχολιο ?
Δεν το είδες ακόμα η δεν εχεις σκοπο να το ανεβάσεις ?

2Mδης είπε...

Ότι σχόλια έχουν έρθει έχουν ανέβει. Τουλάχιστον σε αυτή την ανάρτηση δεν υπάρχουν σχόλια σε αναμονή...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ολα οκ - ΤΝΧ για την φιλοξενία Τζών

Ανώνυμος είπε...

Απαρατήρητη πέρασε η ιδέα να πηγαίνει κάθε χρόνο διαφορετικός σύλλογος στο φριντισχάφεν. Ζω για τη στιγμή που θα δω να μας εκπροσωπει ο κύριος Κωσταντίνος και θα μοιράζει συρματάκια για PMR στο κανάλι 8.

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι ρε παιδιά τα συρματάκια ?

Ανώνυμος είπε...

Κεραίες άσχετε. Αυτοδίδακτος είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Α πεστο ντέ
Ναι αυτοδιδακτος με 150 χώρες

Unknown είπε...

Έτσι μπράβο άλλο ένα εξέχον υπερήφανο μέλος της εθνικής ένωσης που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του και επιτίθεται προσωπικά σε μένα. Πραγματικά εκεί στην ένωση είσαστε η αφρόκρεμα των ραδιοερασιτεχνών. Πολύ μακριά από μικρότητες και φτηνοεξευτελισμούς, αυτό δείχνει άλλωστε και το κείμενο σου. Το ποιος είμαι δεν μπορείς να το γνωρίζεις εσύ, διότι διαλέγω πολύ προσεκτικά τις παρέες μου και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ανήκεις σε αυτές. Πάντως το κείμενο σου έχει πετύχει το σκοπό του. Με αυτό το εξαιρετικό ήθος που σε διακρίνει, φαντάζομαι αντιπροσωπευτικό των περήφανων μελών σας, θα τραβήξεις πολλούς φερέλπιδες νέους στην ένωση. Συνέχισε να μάχεσαι για το ραδιοερασιτεχνισμό.... Κατά τα άλλα, μακριά και αλάργααααα.....

Ανώνυμος είπε...

Εδω εσύ επιτίθεσαι σε ολόκληρη Ενωση που δεν εχεις πατήσει το πόδι σου να δεις τι γινεται εκει τι περίμενες να σε παρακάλαμε ?
Ακριβώς έτσι μακριά και αλάργααααα. Το μοναστήρι να είναι καλά και απο καλογέρους... (Αυτό δεν ειναι δικό μου αλλα μου το ειχε πει καποτε ενας παλιος προεδρος οταν εκανα μαγκιές).
Αμα βαρεθεις πάντως ελα καμμια φορά να δεις και τις δικές μας παρεες , που ξέρεις μπορει και να σου αρέσει. Αυτό στο λέω γιατι εκανα ενα search σχετικά με την αλλη σελίδα και αμαν αδερφάκι μου, τι καγκουρες ειναι αυτοι εκει με τις λίρες, απο αυτους καλα κάνεις και εισαι μακριά , μου αρεσει που τους υπογραφεις και με το Ρ/Ε διακριτικό. Τι να καταλάβουνε ρε συ αυτοι με το IQ ραδικιου απο διακριτικά . Μην τα μπλέκεις ολα και προπαντως ΜΗΝ νομίζεις οτι εισαι ραδιοερασιτεχνης , ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ εισαι , μεχρι το ραδιοερασιτέχνης έχεις δρόμο μακρύ.
73

Ανώνυμος είπε...

@2γενη η ρηση που ανεφερες ιχυει και για εσενα
Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Ρε κακομοίρη φερέφωνο του ΔΣ και των δεινοσαύρων, το αν θέλατε να παίρνουμε μόνοι μας τις άδειες και να βάζουμε ότι κεραίες θέλουμε, το είδαμε και και στην παλαιά (βλέπε το site του SV1DB) ιστορία σας, που μαγειρέψατε το νόμο που για να πάρει ή να ανανεώσει κανείς άδεια, έπρεπε να είναι μέλος συλλόγου της IARU (δηλαδή της ΕΕΡ που είχε το μονοπώλιο τότε), αλλά και στη πρόσφατη τότε που άλλαξε ο νόμος το 2013 και που στη διαβούλευση, είχατε φάει τα λύσσακα σας να μην καταργηθεί το μορς και να μην γίνουν οι SW, SV (για τέτοια πρόοδο μιλάμε), αλλά και για το πόση λάσπη ρίξατε στους άλλους συλλόγους της Αθήνας (ειδικά στον ΣΕΡ)...
Στο μεταξύ, όσους SW είχατε για μέλη, τους αφήνατε μια ζωή έκτακτα μέλη και δεν τους κάνατε ποτέ τακτικά...
Όχι δηλαδή ότι οι άλλοι σύλλογοι έκαναν κάτι καλύτερο, αλλά αν η ΕΕΡ μπορούσε να καλύψει το κενό, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης των άλλων συλλόγων...

Στο μεταξύ, τόση ήταν η κακομοιριά σας και η ζηλοφθονία προς τους άλλους συλλόγους, που ενώ στα πρώτα χαμφεστ καλούσατε τους κρητικούς και κάποιους άλλους συλλόγους της επαρχίας, μόλις είδατε τη δημοφιλία τους, σταματήσατε να τους καλείτε...

Για αυτό τα φάσκελα δεν θα σταματήσουν να πέφτουν ποτέ και θα είστε οι μόνοι που ενώ έχουν ψοφήσει, δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι...
Ευτυχώς εμείς, μπορούμε πλέον να χαιρόμαστε το χόμπι, χωρίς να σας δίνουμε λογαριασμό, ακριβώς γιατί δεν σας έχουμε πλέον ανάγκη και γιατί δεν μπορείτε πλέον να αποφασίζετε για εμάς, ούτε να μας επηρεάζετε πουθενά...

Καθίστε να βράζετε στο ζουμί σας και το σαραντάρι μας, ελεημοσύνη μπορεί να το δώσουμε σε κάποιον που το έχει ανάγκη, σε εσάς τους βρικόλακες όμως, δεν το χαραμίζουμε...

Άγης

Unknown είπε...

Μάλιστα. Όταν μίλαγα με κάποιον διψήφιο από τα παλιά και μου έλεγε για στοές και Γκεμπελικές μεθόδους, αλλά και με πιο σύγχρονα μέλη σας που μου έλεγαν αυτά που κατά καιρούς καταγγέλλει ο Γιάννης, περιγράφει ο Άγης και άλλα που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, δεν περίμενα ότι πράγματι το χάλι σας φτάνει σε αυτό το επίπεδο.
Προφανώς αν προσβάλω έναν ολόκληρο εθνικό σύλλογο, αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα άθλιε φασιστάκο να στραφείς επί προσωπικού για να διαβάλεις και ειδικά όταν δεν διαθέτεις το ειδικό βάρος που λέγεται @@, να μας πεις ποιος είσαι.

Από και έπειτα, συνοψίζοντας, για να έχουν μια εικόνα οι νέοι συνάδελφοι, ένα ενεργό μέλος του εθνικού συλλόγου αναφέρει:
ΔΕΝ έχει σημασία αν έχεις πτυχίο ραδιοερασιτέχνη, δεν έχει σημασία αν έχεις πτυχίο ηλεκτρονικού, δεν έχει σημασία αν Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ είναι υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας που έχει σαν σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοήθειας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών που διεξάγεται από ραδιοερασιτέχνες, δηλαδή από πρόσωπα κατάλληλα εξουσιοδοτημένα που ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό χωρίς οικονομικό όφελος. ΟΧΙ. Αν δεν είσαι μέλος του εθνικού συλλόγου και μόνο (οι άλλοι είναι παρακατιανοί), ΤΟΤΕ, δεν είσαι ραδιοερασιτέχνης, αλλά φίλος του Μπάμπη του Σουγιά και του Μήτσου του ρεζίλι, πάρ το χαμπάρι νέε συνάδελφε.

Επίσης, αν δεν σε διδάξει ο κατάλληλος έφορος του εθνικού συλλόγου, ξέρεις αυτός που απεργάζεται σχέδια ώστε μια συμφωνία κυρίων για το μπαντ πλαν να την επιβάλει ως υποχρεωτική και στέλνει επιστολές στην ΕΕΤΤ για αστυνόμευση, καταγγέλλει συναδέλφους, κ.λ.π., ναι καλά καταλάβατε, αυτός που γράφει άρθρα που αν δεν ξέρεις το αντικείμενο δεν μπορείς να τα καταλάβεις διότι δεν έχει την ικανότητα να μεταδώσει τίποτε, αυτός που δημιούργησε δήθεν πόλεμο μεταξύ ρ/ε και σιμπιέδων για να μας πει καθησυχάσει έπειτα ότι δεν απειλούμαστε από τους τελευταίους (ευτυχώς γιατί με είχε φάει η αγωνία), αν δεν σε διδάξει αυτός νέε συνάδελφε δεν είσαι ραδιοερασιτέχνης.

Αν δεν σε καθοδηγήσουν τι μηχάνημα να πάρεις, τότε έχει χρέπι και αν τους πεις ότι μέχρι εκεί έφτανε η τσέπη σου, θα σε πούνε φτωχομπινέ. ΑΝ όμως, ΑΝ, είσαι μέλος της εθνικής ένωσης, τότε πήρες ένα τίμιο μηχάνημα για τα λεφτά του, θα έχεις στήριξη μετά.

Επίσης ΑΝ δεν είσαι τιμημένο μέλος και δεν κάνεις τρείς φορές την ημέρα μετάνοιες στο όνομα της ένωσης, αλλά λες κακά λόγια, τότε φιλαράκο θα ψάξουν για σένα γιατί ξυπνάει το γκεμπελίστικο DNA τους. Θα μάθουν τι κάνεις και θα σε μειώσουν, θα σε συκοφαντήσουν, θα σε διαβάλουν, ανώνυμα βέβαια γιατί ποιος έχασε τα @@ να τα βρει ο καθένας που του λείπουν;

ΑΡΑ νέε συνάδελφε σε συμφέρει να είσαι μέλος της εθνικής ένωσης. ΜΗΝ κάνεις όμως ποτέ το λάθος να δείξει ότι ξέρεις πέντε γράμματα παραπάνω και ότι μπορεί με μερικές σοβαρές, ζυγισμένες κουβέντες, να αγκαλιάσεις ένα συνάδελφο που έχει αρνητική γνώμη και να τους δείξεις και μια θετική πλευρά κάνοντας τον ακόμη και να αναθεωρήσει. ΟΧΙ. Πρέπει να είσαι φασιστάκος, να φτύνεις, να βρίζεις, να κατηγορείς, δεν είναι εύκολο πράγμα η εθνική περηφάνια.
Άντε και καλός ραδιοερασιτέχνης νέε συνάδελφε

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς οπως τα λές ειναι σε γενικές γραμμές, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου οπότε εσύ κάνε την μοναχική σου επανάσταση και ασε τους υπολοιπους να ασχολουνται με τα ραδιοερασιτεχνικά θέματα.
Αν χρειαστουμε την γνώμη σου θα στη ζητήσουμε αλλα χωρις να στην ζητήσουμε κρατα την για τον εαυτό σου εκτός εαν ερθεις και ασχοληθείς με τα ραδιοερασιτεχνικά κοινά αλλιως κρατα τις 150 χώρες σου και κατσε και σεργιανα στο ιντερνετ για πληροφορίες . Κρίνε οποιον θελεις οταν αποκτησεις το δικαιωμα να το κανεις , για να το αποκτησεις ομως πρεπει να προσφερεις και εσυ το μονο που κανεις ειναι να χρησιμοποιεις αυτα που αλλοι ετρεξαν και σημερα εσυ τους κατηγορεις κιολας. Σε οποια επιτροπή θες και κρινεις οι αιτησεις ειναι ανοιχτες , ελα και προσπαθησε να αλλάξεις οτι δεν σου αρέσει , απο το ιντερνετ κριτική ομως ρε φίλε ? Να την κάνει κανας 2μηδης πάει στο διάολο εχει και καμμιά 25 και βαλε χρόνια στο κουρμπέτι και δεν την πήρε την ρημάδα και με multi αλλα εσυ ? Αμα βγαλεις την αδεια να την δειξεις σε κανέναν θα μουτζουρώσει το μελάνι που δεν εχει στεγνώσει ακόμα . Αν δεν κατάλαβες επίσης , ουτε εσυ θέλεις πάρε δώσε με τυπου αγη και @@ μαντολες τυπους. Τι σου ειπα επι προσωπικού και τι ειναι αυτο που σε προσβαλει ? Τι θα μου πεις τώρα οτι οι λιραδες δεν ειναι κακγουροκαγκουρες του κερατά ? Ελα ρε συ, αφου και συ ακόμα τους απαγορευεις να σου στελνουνε προσωπικα email... και καλά κάνεις , τι να διαβάσεις απο αυτους , το χαρτη με το θησαυρό του αλη μπαμπά ? Εσυ λές να γίνουνε οι κάρτες ηλεκτρονικές για να σωθει ο πλανήτης , να μην γίνουνε και τα βιβλία να σωθει 2 φορες ? Τι θα μου πεις οτι ο το Alinco που σου σφυριξανε δεν ειναι χρεπι ? Μα με τα λεφτά που εδωσες για τις σαβουρες θα ειχες πάρει ενα μεταχειρισμένο σοβαρο μηχάνημα που θα το αναβαθμιζες και σε SDR η θα ειχε την μεταπωλητικη του αξία και δεν θα σε δουλευε ο μπάρμπας να στο παρει για 3 κατοστάρικα . Βεβαια για να παρεις μεταχειρισμενο πρεπει να εχεις και καμμια γνωριμία ειδικα αμα εισαι νεος αλλως εκει να δεις δαγκωματιά . Εμφανίζεσαι σε ενα μπλογκ και κατηγορεις , ενωση , μελη , επιτροπες , εφορους , σου φταινε ολα και εχεις κανει εναν φοβερο αχταρμά τι σου φταιει και ποιος σου φταιει και γραφεις κουταμαρες. Ο διψηφιος που μίλαγες παλιά ητανε μ@λακας και σου ελεγε αηδίες, κανενας κολλημένος θα ητανε που ειχε φαει σουτ. Σιγα τους γκαιμπελς της Ενωσης , αδειουχοι της τελευταιας 5ετιας. Σταματα να βλεπεις φαντασματα και ΕΛΑ να δεις τα πραγματα απο κοντά , ΜΟΝΟ οταν συμμετεχεις και προτεινεις θα μπορεις να μιλας . Δεν γουσταρεις τον ΕΦΟΡΟ εκπαιδευσης ? Εισαι αξιος ? Ελα και ανελαβε , κανε την προταση σου και δες τι θα γινει, εξυπναδες ομως για αυτους που γ@μιουνται στην δουλειά οχι.
Τον 2μηδη τον ξέρεις , ελα με το καλο απο Σεπτεμβρη και κατσε στο τραπέζι του να γνωρίσεις και κανένανε ακόμα και ΚΡΙΝΕ ΜΟΝΟΣ σου εαν σε καλυπτει η οχι η Ενωση και τα μελη της, ανελαβε μια πρωτοβουλία και φερτην σε πέρας , σε οτι ξέρεις η μπορείς , γραφεις καλα ? Γραψε κατι , διδασκεις καλα ? , κανε ενα σεμιναριο , ΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ , προσφερε πριν ζητήσεις και ειμαι σιγουρος οτι θα αναθεωρήσεις .
Απο σήμερα διακοπές - τα λέμε απο Σεπτέμβρη με το καλό . (Κατι ψεμματα του Αγη θα τα εξηγησω αυριο απο το tablet αλλα γενικα ειμαι σε vacation...

2Mδης είπε...

Εγώ για σ/κ στην Αρκαδία. Κάτι σχόλια που έχουν έρθει δεν τα δημοσιεύω γιατί στο τέλος θα θρυνήσουμε θύματα...
Επίσης έχει ωραίο καιρό!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή λέτε λέτε. Μπήκα στο site της Ένωσης και διάβασα το καταστατικό της. Από που προκύπτει πως είναι Εθνική ένωση; το καταστατικό λέει πως είναι ένας σύλλογος με έδρα την Αθήνα. Δεν λέει κάπου πως είναι εκπρόσωπος εθνικός για εξηγήστε και σε εμάς τους νέους τι παίζει;
Στο εξωτερικό λίγο που κοίταξα οι εθνικοί εκπρόσωποι δεν είναι σύλλογοι αλλά ενώσεις συλλόγων.

Unknown είπε...

Μην τα λες έτσι απότομα αυτά γιατί θα σου την πέσουν. Ομοσπονδία στην Ελλάδα; Θυμάμαι μια περίοδο όπου κάποιοι πήγαιναν και κάρφωναν καρφίτσες στις κάθοδος των αναμεταδοτών κάποιων άλλων μόνο και μόνο γιατί ήταν ανταγωνιστικός σύλλογος. Αν υπήρχε εθνική ένωση θα έπρεπε να εργάζεται πυρετωδώς για την αδελφοσύνη μεταξύ των συλλόγων και την συνεργασία αυτών κάτω από μία σκέπη που λέγεται ομοσπονδία. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί 2μδη κοβεις τα δικά μου σχολεία...?
Ενοχλούν οι αλήθειες...?

Άγης

2Mδης είπε...

ΟΠΩΣ τις λες, ναι...

Ανώνυμος είπε...

Jb δεν καταλαβαίνω γιατί να μου την πέσουν. Ίσως να ρωτάω κάτι αυτονόητο για εσάς αλλά βλέπω έναν καυγά που ξεκινά από κάτι που με την απλή δικιά μου λογική δεν ισχύει για να υπάρχει τόση φασαρία.
3τρις αντ δε κούκος.

Ανώνυμος είπε...

Johnny B, βασικά να πουμε έχεις δίκιο σχεδόν σε όλα όσα γράφεις, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί παιδεύεσαι εδώ και μια εβδομάδα να πείσεις κάποιους πορωμένους παρατρεχάμενους της κλίκας. Αφού δεν γουστάρεις το συγκεκριμένο "μαγαζί", μείνε μακριά του και τέλος. Υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα στον ραδιοερασιτεχνισμό που δεν απαιτούν αλισιβερίσια με κλίκες. Ασχολήσου με αυτά και άσε τους να βράζουν στο ζουμί τους. Όπως πάνε σε 1-2 χρόνια αυτοί θα βγάλουν δίσκο για να σώσουν τα εντευκτήρια, που δεν σώζονται με τίποτα δηλαδή, και εσύ θα γελάς με τα χάλια τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα παμε διακοπες μου φαινεται...
Αντε να σας απαντήσω για τις ομοσπονδιες.
Ολο το παιχνίδι λοιπόν παιζετε για το bureau. Τη χώρα την εκπροσωπει στην IARU ενας συλλογος και αυτός ο ένας εχει και το γραφειo διακινησης καρτών (για οσο υπαρχει αυτο ακόμα). Ενας συλλογος επαρχιας τι μπορει να θέλει απο την Αθήνα ? Δικό του γραφειο διακινησης καρτών . Ναι να το πάρει η επαρχία αλλα υπάρχει και η συνδρομή που πληρώνει η Ενωση προς την IARU αυτα τα λεφτα ποιος θα τα πληρώσει ? Σου δίνω το γραφειο δικινησης και ολο το τραφικ για την επαρχια σου , εσυ μου δίνεις τη συνδρομη που αντιστοιχει στα μελη σου ? Οχι ? Δεν πληρώνει κανεις ? Χρωστανε συνδρομες δεκαετιας στους τοπικους τους επαρχιακους συλλόγους ? Ειναι μικρη η συνδρομή και δεν φτάνει ουτε για σας πως να δωσετε το μεριδιο στην Iaru ?
Εμ τι να κάνουμε thats life τιποτε δεν ειναι δωρεάν. Απο κει και πέρα ακουω για αδελφοσύνη κλπ κλπ . Γιατί ειμαστε τσακωμένοι με κανένανε ? Ρώτα οποιον Ρ/Ε απο την Αθηνα να σου πει για την Κρήτη , ποιος ειναι προεδρος π.χ. και τι κάνουνε . Τι τον νοιάζει θα σου πει και καλα να ειναι η ανθρωποι και να περνάνε καλά .

Ανώνυμος είπε...

Συνεχεια λογο του περιορισμου των 4.096 χαρακτηρων
Το ιδιο και οι Κρητικοι για μας , ουτε να χωρισουμε τιποτα εχουμε ουτε νομιζω να υπαρχει κανενα προβλημα . Κατι προβληματα με λινκ και αναμεταδοτες υπηρχανε και υπαρχουνε αλλα απο κει και πέρα ποια αδελφοσυνη , ποιος ζητησε βοήθεια και δεν την ειχε ?
Να καλουμε λεει στα χαμφεστ τους συλλογους της επαρχίας . Αντε και τους καλεσες , τι να ερθουνε να κανουνε μωρε οι συλλογοι , ερχονται τα μελη τους και περνανε καλα , να βαλει τραπεζι στο χαμφεστ της Αθηνας ο συλλογος Ρ/Ε Ξάνθης λέω εγω στην τύχη . Ε και ? Θα τον γνωρίσουνε καινουργια μελη απο την Αθήνα και θα πάνε να γραφτουνε και να βοηθήσουνε , και εδω που τα λεμε ευπροσδεκτοι ειναι ολοι , θα ερθει τωρα ο συλλογος απο την ακρη της ελλάδας και θα δώσει κανα 500 ευρω βενζινες και εισητηρια να κάνει τι ? Να βάλει τραπέζι με τις τοπικές λιχουδιές να περάσουνε ο κοσμος να φαει χαλβά φαρσάλων. Στην εποχή που ζουμε ποιος συλλογος θα ξοδεψει αυτα τα χρήματα ακομα και εαν το τραπέζι ειναι (που ειναι φυσικα) τζαμπα .
Τωρα μην μου πεις οτι θα πληρωσει η ΕΕΡ ολα τα εξοδα διαμονης και ταξιδιου για να ερθουν οι συλλογοι της επαρχιας στο Χαμφεστ γιατι θα γίνεις φαιδρός. (και θα φανε και μπαστουνιές οι ΕΕΡιτες)
Μιλάμε για ενοποιηση , αδελφοποιηση κλπ . Εχετε ζησει ρε σεις στην επαρχία ? Οι ανθρωποι κανουνε Ζωάρα , τι να θελουνε απο μας και γιατι να το θελουνε . Εχουνε εναν τοπικό συλλογο κανουνε καμμιά εκδήλωση και απο κει και πέρα τι μπλέξιμο θέλει 700 χιλομετρα μακριά με ανυπαρκτα προβλήματα για αυτούς. Οποτε ζητήθηκε η γνώμη τους η δεν απαντησανε ποτέ η απαντησε ενας και στην συναντηση ουτε πάτησε . Οι εποχές εχουνε αλλάξει , η επαρχία εχει τα δικα της ανεξαρτητα δίκτυα αλλα και ο νεος κόσμος γενικά δεν εχει καμμία εχθρα με την Αθήνα .

Ανώνυμος είπε...

Τελικο κομματι απο τα 3

Εμεις εδώ τι κάνουμε και ακόμα ενα βήμα παραπέρα εμεις εδώ που εχουμε την τυχη να ειμαστε ενα βήμα απο τον συλλογο που μας εκπροσωπει παγκόσμια τι προσφέραμε .

Τελειωνοντας οπως υποσχέθηκα θα απαντήσω με οσα ξέρω σε καποιες ανακρίβειες...
Ποτέ η ΕΕΡ δεν αφησε SW που ήθελε να γινει τακτικό μέλος στην τύχη του . Δεν μου αρεσει να γραφω διακριτικα απο ατομα που δεν συμμετέχουνε στην κουβέντα αλλα Επι εποχής SW δεν υπήρχε τακτικο μελος υποψηφιος για το ΔΣ ? ο οποιος ητανε και υπευθυνος επιτροπής ? Αυτα που γραφτηκανε λοιπον ειναι ψεμματα . Καλουσαμε τους Κρητικους και μετά ειδαμε την δημοφιλια τους και σταματησαμε , ναι φοβηθήκαμε οτι θα φυγει ολη αθήνα και θα τρεξει να γραφτει στην Κρήτη, τι ειναι ρε συ αυτές οι κοτσάνες . Για το 1821 με τον Ψιλλογιαννη δεν σου απαντάω γιατί θα πιάσουμε μετά και επι Ηρακλειτου , Σοφοκλή κλπ, ολη την αρχαια ιστορια... Εγινε , τι να κανουμε να σηκώσουμε απο τον ταφο το Γεραρδο και τους στρατηγους να ζητησουμε το λογο . Ποιος νοιαζεται ρε συ πια... Κατηγορεις την ενωση για δεινοσαυρους και το μισο Δ.Σ. ειναι 40 χρονων και κατω . Καθεσαι τώρα και θυμασαι τι εγινε το 1940 και το 1950 . Ξεκολλα , τελειωσαν εδω και 50 χρονια και βαλε αυτά .
Για το τελος αφησα τα Μορς , καλα αυτά ηταν που δεν αφηνανε τον κοσμο να γινει Ρ/Ε , ευτηχώς που τα κατηργησαν και ακουγεται και κανα ελληνικο διακριτικο στον αέρα γιατι με τετοιους πιθικους στη φωνή τον τελευταιο καιρο , και δεν μιλαω για την Ελλάδα μονο αλλα για παγκοσμιο φαινομενο ξέρεις ποσοι το γυρισανε στο χειρηστηριο ? Αφου ουτε τα κλαμπ των χειριστών CW δεν το πιστευουνε ποσα μελη εχουνε ερθει. Τώρα βεβαια αμα εισαι ντιπ γκαου και δεν μπορεις να μάθεις 26 ηχους , αστο , κατσε εκει με το μπάμπη το βορειο και τον τασο το σουγιά, σε λιγο θα ριξουνε τα λιπάσματα για τη χειμερινή σπορά και θα εχετε θέμα να κουβεντιάσετε .
Και επειδή μπορει καποιος να φτιχνει σεναρια με την κεφαλα του αν και δεν χρειαζεται να σας πω 2 πραγματα. Επειδή ο 2μηδης μας δινει το χωρο μην τον ταυτίζετε με τους εαυτους σας, γιατι το ακουσα και αυτό. Ναι ξέρει CW (Super καλο CW) Ναι ειναι και γαμω τους Ρ/Ε με τρελλές γνώσεις Ναι πατάει στην Ενωση Ναι ειναι μέλος Ναι συμμετέχει στα κοινα και εχει παρα μα παρα πολλές φορές βοηθήσει και τρέξει για Ρ/Ε εκδηλώσεις Οχι δεν ειναι σαν τα μουτρα σας ΜΟΝΟ κριτική , ειναι ΠΟΛΥ κριτική (και καλά κάνει) γιατί και το δικαιωμα εχει και την πέιρα και τα χρόνια ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.
Καλό καλοκαιρι - 73 σε ολους .

2Mδης είπε...

Εγώ πάντως είμαι στην οικοδομή και βάφω. Όποιος θέλει ας έρθει να βάλει ένα χεράκι.
Τα χάλασα και με τον αγιογράφο που ήξερε από πινέλο....

Ανώνυμος είπε...

Άρα εμείς οι νέοι στο χόμπι καταλαβαίνουμε πως 1. Εθνική ένωση είναι απλά ταχυδρόμος;
2.αφού δεν έχει σχέση με άλλους συλλόγους δεν τους εκπροσωπεί και μια νέα ερώτηση με τους άλλους 3 συλλόγους της Αθήνας μιλάνε; εκεί. Τι παίζει;
3τρις αντ δε κούκος.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να σου εξηγήσω την διαφορά μεταξύ του Ραδιοερασιτέχνη (με το Ρο κεφαλαίο) μέλους της "εθνικής" ενώσεως και του απλού αδειούχου με τις 150 χώρες (το έχω κάνει ήδη βασικά), αλλά το σχόλιο θα το φάει η μαρμάγκα...
Οπότε παίξε μπαλίτσα μόνος σου, πιστεύω ότι όλοι έχουν πάρει πλέον χαμπάρι τι παίζεται και τι ρόλο βαράνε αυτοί που θέλουν να το παίζουν ρυθμιστές και κουμανταδόροι του ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα...

Άντε καλά μπανάκια και από Σεπτέμβρη στην ένωση, να μαζέψεις καμιά καρέκλα...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Ερμή, για το post σου στις 5/8 ώρα 6,04 μμ δεν μπορώ να σου στερήσω την δυνατότητα να έχεις οποιαδήποτε γνώμη για εμένα. Μου φτάνει ότι οι περισσότεροι δεν συμμερίζονται την άποψη σου για το πρόσωπο μου. Επί της «ταμπακιέρας» θα μας γράψεις κάτι?
Εδώ έκανα ένα post για το περιοδικό και βλέπεις ότι άνοιξε ένας μεγάλος διάλογος «επί παντός επιστητού». Μακάρι στο τέλος να βγει ένα θετικό πόρισμα για το καλό του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού, άσχετα σε ποιον σύλλογο ανήκει ή δεν ανήκει ο κάθε ένας από εμάς.
Αυτά και θα επανέλθω αν χρειαστεί.
2γένης

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Γιατί φέτος η Ένωση έκλεισε για 3 εβδομάδες? Άλλοτε έκλινε την εβδομάδα της Παναγίας. Μήπως άρχισαν τα "όργανα"?
΄Η μήπως για να συνεχίσουν να "λιάζονται" κάποιοι στο Αιγαίο?

2Mδης είπε...

Διαμαρτυρίες για τα σχόλια που έχουν κοπεί, θα γίνουν δεκτές αν τα ξαναστείλετε επώνυμα και με το διακριτικό σας.
Το ότι σας παραχωρώ το χώρο να εκφραστείτε σχετικά με ένα θέμα, δεν σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος να φιλοξενώ προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις από ανώνυμους ούτε εκφράσεις που δεν θα επέτρεπα να ακουστούν στην παρέα μου...
Θεωρώ ότι έχω δώσει αρκετή ελευθερία σε ώριμους ανθρώπους να εκφράσουν γνώμες ή διαφωνίες, ασυδοσίες και χυδαιότητες τύπου "γκιώνη" δεν θα ανεχτώ πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν άρχισαν τα όργανα (ακομα), απλά οι περισσότεροι παράγοντες εκεί μέσα είναι λάτρεις των διακοπών.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί φέτος η Ένωση έκλεισε για 3 εβδομάδες?
Γιατί ειμαστε νεοι ομορφοι φραγκατοι και σκαφατοι, σε ενδιαφέρει μήπως να κρατήσεις το μαγαζί καλοκαιριάτικα τις 2 εβδομαδες που θα λιαζομαστε ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες για ασυδοσίες και χυδαιότητες, δεν το εφάρμοσες όμως για τον τιμητή της ένωσης κι ας είναι ανώνυμος...
Όταν χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως "@@ μάντολες τύπους όπως ο Άγης" και επιτίθεται σε κάποιον επώνυμο όπως ο JB, χρησιμοποιώντας για να τον προσβάλει, την εργασία του για τους θησαυρούς, που δεν έχει σχέση με τον ρ/ε, τα σχόλια τα πέρασες κανονικά...

Επιλεκτικά λοιπόν κόβεις κι αυτά για την ελευθερία του λόγου κι ότι δεν υπάρχει λογοκρισία στο blog σου, είναι πομφόλυγες...

Άγης

2Mδης είπε...

Πρώτον, μάθε την έννοια της λέξης "πομφόλυγες" πριν την χρησιμοποιήσεις.
Δεύτερον δεν μπορείς να κρίνεις αν δεν ξέρεις το περιεχόμενο των σχολίων που έκοψα.
Τρίτον μην νομίζετε ότι κάθομαι και φιλοσοφώ το κάθε σχόλιο σας ειδικά αν είμαι σε ώρα εργασίας. Μην ξεχνάτε ότι για χρόνια το μπλοκ ανέβαζε αυτόματα όλα τα σχόλια μέχρι που κάποιοι έγραφαν ότι τους κατέβαινε και αναγκαστικά καθυστερούν για έγκριση...
Τέταρτον, καληνύχτα σας...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, νομίζω ότι μιλώ σωστά την Ελληνική, καλύτερα ίσως από πολλούς, που γράφουν εδώ μέσα και αλλού...

πομφόλυγα θηλυκό ή πομφόλυγας
1. φουσκάλα στο δέρμα γεμάτη υγρό
2. λόγος χωρίς ουσία
3. μπούρδες


Τα δύο τελευταία αφορούν και τεκμηριώνουν την προηγούμενη ανάρτησή μου περί πομφόλυγας...
Δεύτερον, αν έχεις δεχτεί αισχρά σχόλια, καλά έκανες και τα έκοψες, θεωρώ όμως ότι τα δικά μου που έκοψες, δεν ενέπιπταν σε αυτήν την κατηγορία...
Τρίτον καλά έκανες και έκοψες τα αυτόματα σχόλια, όμως αφού το έκανες, θα πρέπει να διαθέτεις όποτε μπορείς και λίγο χρόνο, ώστε να εμβαθύνεις και να μην κόβεις ή ανεβάζεις "ελαφρά τη καρδία"...
Τέταρτον, καλό ξημέρωμα και καλή αυριανή...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Αγη μου χαραμίζεσαι
Να γινεις δικηγόρος. Κάθεσαι και τριγυρνας στα μπλογκ και γραφεις ψεμματα η οτι σου κατεβει στο κεφαλι και υπαρχει κοσμος που σε πιστευει οχι αυτα που λες αλλα οτι θα πεις κάτι σημαντικό η ραδιοερασιτεχνικό .

Να δουμε λοιπόν ορισμενα πράγματα...
Εκφράσεις @@ μάντολες τύπους όπως ο Άγης αποτελουν απάντηση στο ποιος έχασε τα @@ να τα βρει ο καθένας του φιλου μας που ειχαμε την κουβέντα και πετάγεσαι εσυ για να πεις διαφορα ασχετα και ασυναρτητα .

Λες κάποιον επώνυμο όπως ο JB , μην μπερδευομαστε με τις συντμήσεις SV1PIZ ειναι το διακριτικο του . Καμμία σχέση με τον JB

Λες χρησιμοποιώντας για να τον προσβάλει, την εργασία του για τους θησαυρούς.
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ - ΜΑΚΑΡΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Αναφερθηκα σε ενα μπλογκ που διατηρει και που διαβασα στα σχολια ΟΧΙ απο τον SV1PIZ αλλα απο αναγνωστες του μπλογκ ορισμενα σχολια τοσο καγκουροειδή που δεν ειχαν καμμία σχεση με επιστημονικη ερευνα , αυτοι που παρανομα ψαχνουνε για λιρες ειναι καγκουρες , το πιστευα το πιστευω και μερικα σχολια που διαβασα εκει, ορισμενα ειναι αδυνατον να τα διαβασεις, ειναι τοσο ασυναρτητα, αλλα απο ορισμενα που διαβασα συνεχιζω να εχω την ιδια αποψη για του λιραδες.
Καμμία σχεση με την εκδοση και την εξαιρετικη προσπαθεια τεκμηριωσης που φανταζομαι οτι κανει στα βιβλια του . Το καταλαβεσ τωρα ???
Ετσι για να μην τον χρησιμοποιεις και μας κανεις και τον τιμητη.
Στην εργασία του ανθρώπου που αναφερεται στο qrz βιογραφικο του ουτε αναφερθηκα ουτε εχω λογο να το κάνω .
Ξέρεις κάτι ? λυπάμαι , παρασερνεται κοσμος , νεοι συναδελφοι και με ψεμματα και κουταμαρες απο το μυαλο σου μενουνε μακρια απο καλες παρεες και καλα κομματια του Ρ/Ε που θα μπορουσανε να τα βελτιωσουνε ακομα πιο πολυ .
Στο μεταξυ εγω σου απεδειξα φιλε μου ΑΓΗ οτι οτι λες ειναι μπουρδες και ΨΕΜΜΑΤΑ, απο εσενα ακομα περιμενω να μας πεις τις ιδεες σου για το Ρ/Ε , τι σου εκοψε το Δ.Σ. και ποτε ειχες προσφερθει να προσφερεις και η ενωση το αρνηθηκε .
Κάτσε και βράσε λοιπόν εσυ στο ζουμί σου , εμεις εχουμε τα φραγκα και πάμε και 3 βδομαδες διακοπές και ειμαστε σκαφατοι και ωραιοι. Αμα ποτέ πέσουνε οι συνδρομές και δεν βγαινει ο συλλογος δεν πειράζει 2-3 απο εμας εχουνε τα φραγκα να τον στηρίξουνε , εσυ ομως εκει μοναχός σου θα πλαθεις ιστορίες τι εκανε ο γεραρδος το 1920 και ποτε τσακώθηκε ο ταδε πρόεδρος που δεν υπάρχει ουτε ο τάφος του πια με τον τάδε γραμματέα οταν τα συνορα της χωρας ητανε κοντα στην Αυστρουγγαρία . Αχταρμάς και τιποτα αλλο .
Σε οσους μας διαβαζουνε και σε οσους συμμετειχαν. Το editorial δεν ητανε καλο ? το περιοδικο δεν ητανε καλο ? Ελατε απο κοντα να το κανουμε οπως πρεπει , απο τον ανυπαρκτο φοβο μην γινετε δηθεν φερεφωνα του Δ.Σ. κινδυνευετε να γίνετε φερεφωνα του κάθε ψευτη. Η ΕΕΡ ειναι εδω και προκαλω οποιονδηποτε ηρθε στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Δ.Σ και εκανε προταση να προσφερει και αρνηθηκαν να βγει να μς το πει . Αυτο το Δ.Σ> ομως , οχι επι γεραρδου που ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ δεν ηξερε τι εγινε .
73
Καλα να περνάτε


Ανώνυμος είπε...

Η λέξη "εθνική" αναφέρεται στα σωματεία (συνήθως ένα/κράτος) μέλη της IARU (πχ Αγγλία = RSBG)
http://www.iaru.org/qsl-bureaus.html

δεν έχει σχέση με το εδώ παρελθόν (πολιτικό ή ραδιοερασιτεχνικό) και τυχόν φαραωνικά ή όχι υπόλοιπα, δεινόσαυρους κλπ. Το παρελθόν έχει μείνει... στο παρελθόν και στο βιβλίο του ΑΙΑ ας το ξεχάσουμε. Τα καθ'υμάς καθορίζονται από την τελευταία απόφαση 2011.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ότι κόσμος πιστεύει εμένα, βλέπει τα χάλια σας και απομακρύνεται από μόνος του...
Την αναφορά στο έργο περί θησαυρών σε συζήτηση που έχει σχέση με τον ρ/ε, τι την ήθελες...?
Να σου πω εγώ που σε εξυπηρετούσε, ήθελες να προσβάλεις τον άνθρωπο, ότι απευθύνεται σε κάγκουρες, άρα είναι κι ο ίδιος κάγκουρας ("υπογράφεις κι όλας με το διακριτικό σου"), άσε βρε γκεμπελίσκε τις μεθόδους του να ρίχνετε λάσπη εκεί στην ένωση με το γάντι σε όποιον εκφράσει αντίθετη άποψη, τις έχουμε μάθει καλά...
Τα ίδια κάνατε και στον 2μδη, με τις σπόντες περί μπλογκς σε προηγούμενο εντιτόριαλ, τα ίδια κάνετε και σε όποιον ασκήσει κριτική στα κακώς κείμενα, αλλά πάντα χρησιμοποιώντας πλάγια μέσα και ποτέ απευθείας με καθαρά ρ/ε επιχειρήματα...

Για τις καρφίτσες στις καθόδους δεν απάντησες όμως, όσο για τους SW άστο, μπορεί να υπήρχε ένας και μοναδικός υποψήφιος τακτικό μέλος και υπεύθυνος επιτροπής (που είναι και σήμερα στο ΔΣ, αλλά για πες μας πόσο "χαμαλίκι" έριξε και πότε έγινε ουσιαστικά αποδεκτός...?
Μόνο όταν έγινε SV...

Άσε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα περί "εξαιρετικού" έργου και τις αναφορές σε Αυστρουγγαρίες, όλοι ξέρουν ότι η νοοτροπία στη εερ δεν έχει αλλάξει από ίδρυσης της και δυστυχώς για εσάς αυτό φαίνεται περισσότερο, στην λυσσαλέα προσπάθεια να μην αλλάξει το καταστατικό που ισχύει από τότε...
Γιατί...?
Γιατί είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής σας, ο κρυφός πόθος να είναι η εερ ο μόνος ρυθμιστής και κουμανταδόρος του ρ/ε στην Ελλάδα και αν ήταν δυνατόν να επιστρέφαμε στην "ευλογημένη" εκείνη εποχή, που για να πάρεις ή για να ανανεώσεις άδεια, έπρεπε να ήσουν μέλος της και πουθενά αλλού...

Άσε λοιπόν τα παραμύθια, ότι ΕΣΕΙΣ κανονίσατε να παίρνουμε άδεια μόνοι μας και να βάζουμε ότι κεραίες θέλουμε, την ανάγκη φιλοτιμία κάνατε, γιατί οι καιροί σας ξεπέρασαν , όλα άλλαξαν και μόνο η νοοτροπία σας και το καταστατικό σας, έχουν παραμείνει στο 1958...
Γι αυτό και όποιοι δεν είναι μέλη, είναι απλοί αδειούχοι, αλλά όχι ρ/ε...

Το ποιός βράζει στο ζουμί του λοιπόν φαίνεται και αν έχεις την καλοσύνη βάλε και κάνα ψευδώνυμο, για να μπορώ να σου απαντάω επί προσωπικού...
Ψευδώνυμο είπαμε, μην τρομάζεις, δεν θα σε μαλώσει ο πρόεδρος που συνομιλείς με έναν απλό αδειούχο...

Άγης

Unknown είπε...

Λοιπόν άνοιξα κι εγώ τώρα τα σχολια και ένας αέρας ανανέωσης φύσηξε. Προσπερνάω λοιπόν πράγματα για τα οποία με κάλυψε ο Αγης παραπάνω, και κάνω τις προτάσεις μου.
Αφού λοιπόν δεν έχετε καμία σχέση με το παρελθόν και ένας νέος άνεμος ανανέωσης φυσάει σ' αυτή την ένωση, τι θα λέγατε να ξεκινήσετε με αυτό το μαυσωλείο που αποκαλείτε ιστοσελίδα; Να της κάνετε μια γερή ανανέωση να γίνει πιο δυναμική, πιο διαδραστική Και κυρίως να έχει ένα ενεργό Φόρουμ που θα τραβάει το ενδιαφέρον όλων των ραδιοερασιτεχνών να συμμετέχουν σε αυτό; Επίσης αυτό το Φόρουμ να έχει υποκατηγορίες αφιερωμένες στους συλλόγους όλης της χώρας τις οποίες θα διαχειρίζονται οι υπεύθυνοι αυτών των συλλόγων Και όλοι μαζί να παίρνουμε μέρος σε διαβούλευση όταν πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν όλους μας, διότι δεν είναι μακράν η επαρχία και ούτε ζει στην κοσμάρα της φυσικά. Που θα βρείτε χρήματα; Σταμάτησε να εκδίδετε αυτό το πράγμα που ονομάζετε περιοδικό. Αν γίνουν τέτοιες ενέργειες, όλοι θα έρθουμε εκεί να συνδράμουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μα τώρα βρε Γιάννη είσαι σοβαρός...?
Κάνουν προτάσεις στην ένωση, μέσα από τα μπλογκς...?

Γράψου πρώτα, σκάσε την εγγραφή και το πρώτο σαραντάρι, περίμενε δυο χρόνια μέχρι να γίνεις τακτικό μέλος, στο μεταξύ ρίξε το χαμαλίκι της ζωής σου μαζεύοντας καρέκλες κάθε Τετάρτη στα γραφεία και παγκοκαρέκλες στα χαμφεστ και όταν με το καλό εκτιμηθεί η προσφορά σου από το ΔΣ και διανύσεις την μακρά πορεία που χωρίζει τον απλό αδειούχο από τον Ραδιοερασιτέχνη με το Ρο κεφαλαίο, κάνε τις προτάσεις σου ΓΡΑΠΤΩΣ...

Φυσικά θα απορριφθούν, αλλά τότε θα έχεις το δικαίωμα να να κάνεις κριτική και οι διάφοροι τιμητές να σε χτυπούν με κατανόηση στην πλάτη, λέγοντάς σου ότι έχεις δίκιο...
Το οποίο δεν θα βρεις ποτέ...

Άγης

2Mδης είπε...

Ίσως γίνει έτσι. Για αυτό θα κάνω εγώ την πρόταση που έχω μαζέψει καρέκλες (τουλάχιστον ) να δούμε.

Πλάκα-πλάκα η ένωση χρειάζεται δίαυλο επικοινωνίας με τους ρ/ε άσχετα αν είναι μέλη ή όχι. Αν υπήρχε, η παρουσία ανωνύμων στα blogs θα ήταν περιορισμένη...

Unknown είπε...

Ο αντιπροσωπευτικός μας συλλογος θα έπρεπε να λάμπει. Επίσης θα έπρεπε να έχει υπεύθυνα στατιστικά στοιχεία, πόσοι είμαστε και ποιοι. Και φυσικά ένα εθνικό call book το οποίο δεν θα περιλαμβάνει μόνο τα μέλη της ένωσης, αλλά όλους τους ραδιοερασιτέχνες της χώρας.
Ο τελευταίος ραδιοερασιτέχνης αυτής της χώρας, που πήρε την άδεια του εχτες και ζει στους Γαργαλιάνους, μπορεί να έχει τη καταπληκτικότερή ιδέα μέσα απο τη δημόσια συζήτηση για πράγματα που μας αφορούν. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και είναι και πολύ εύκολο να έρθει ο κόσμος και να αγκαλιάσει μια πραγματικά ειλικρινή και καλή προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

2μδη, μην ξεχάσεις το "ΓΡΑΠΤΩΣ"...
Και δεν χρειάζεται να δούμε, τα αποτελέσματα τα ξέρουμε...

Αλήθεια ρε 2μδη, για πες μας, στα τόσα χρόνια που είσαι μέλος εσύ, πόσες από τις δικές σου προτάσεις ή άλλων μελών, όχι να έχουν περάσει και πραγματοποιηθεί, αλλά να έχουν συζητηθεί στη συνέλευση...?

Άγης

Ανώνυμος είπε...

2μδη, αυτό που θα έπρεπε να έχεις αντιληφθεί και που πρέπει όλοι να καταλάβουν, είναι ότι η ένωση, ΔΕΝ θέλει δίαυλο επικοινωνίας, ούτε προτάσεις...
Οι λιγοστοί εκλεκτοί της καμαρίλας, παλαιότεροι, αλλά και νεώτεροι, που όμως ακολουθούν κατά γράμμα τις πολιτικές του παρελθόντος, θέλουν να λαμβάνουν αποφάσεις κονκλαβίου και να τις επιβάλουν με μια απλή ανακοίνωση, χωρίς αντιρρήσεις...

Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, γιατί ΑΥΤΟΙ οι λιγοστοί, δεν θέλουν να αλλάξει...
Κι έχουν χτίσει ένα πολύ ωραίο τείχος με πολλές δικλίδες ασφαλείας, για να διασφαλίσουν την διαιώνιση αυτής της κατάστασης και την απόρριψη κάθε νέας νοοτροπίας, που μπορεί να φέρει ανατροπή στο ισχύων καθεστώς...

Γι αυτό και βλέπουμε πάντα μικρή συμμετοχή στα σημαντικά, αλλά μεγάλη στα ασήμαντα (όπως η κοπή της πίτας)...
Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και το σημαντικότερο, ΠΩΣ να το κάνουν...
Όλα τα υπόλοιπα, είναι για να κάνουμε όνειρα, πως μπορεί κάποτε να αλλάξει κάτι και να αποκτήσουμε μια σύγχρονη Εθνική Ένωση, που να λάμπει από διαφάνεια και αξιοκρατία (εδώ γελάνε)...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τη δημοσίευση μου 7/8/2016 - 10:32 π.μ. αναφέρω χωρίς να αντιδικώ, στις αναφορές που έγιναν σε κάποιο μηχάνημα βραχέο. Δεν χρειάζεται ιδίως αυτοί που εκπροσωπούν(;) σωματεία να κρίνουν μηχανήματα. Αυτό το κάνουν οι ειδικοί (px http://www.sherweng.com/table.html) αλλά και πολλοί ραδιοερασιτέχνες. Δεν είναι για όλα υπεύθυνο το μηχάνημα αλλά αυτό που βρίσκεται στον αέρα.
Ευτηχείτε

Ανώνυμος είπε...

προς Αγη 7/8/16 02:00μμ
Κανένα. Αλλά μιλάς για την ετήσια συνέλευση. Εδώ δεν γίνοντουσαν και δεν γίνονται δεκτές προτάσεις από το ΔΣ. Παλαιότερα είχαμε την SV1ΚΡ, τωρα έχουμε τον SV1/SV2FWV. Οτι δεν τους αρέσει το κόβουν ετσιθελικά αλλά με δικαιολογία. Εάν κάποιος-οι αποφασίσουν να κάνουν οτιδήποτε υπέρ της ΕΕΡ, με παγκόσμια απήχηση, με έξοδα των Ρ/Ε που θα λάβουν μέρος(βενζίνες στα ΙΧ τους, το φαγητό τους, το νερό τους, τα μηχανηματα τους, τις κεραίες τους, τον χρόνο τους κλπ) και ζητήσουν μία μικρή συνδρομή 30-50 Ευρώ, έτσι για το γαμώτο που λέμε, θα φάνε πόρτα. Επειδή δεν ήταν δική τους ιδέα. Με δικαιολογία ότι δεν μας το ζήτησες γραπτώς ένα μήνα πριν να το συζητήσουμε στο ΔΣ, λες και δεν συζητάνε τηλεφωνικά ή δεν αποφασίζουν μέσω email, οι οποίες αποφάσεις γράφονται στα πρακτικά στο επόμενο ΔΣ. Υπολογίζαμε οτι με τον SV1GE θα άλλαζαν τα πράγματα αλλά, άλλοι του κάνουν κουμάντο(εντός ΔΣ). Οι βλακείες και οι τρικλοποδιές πάνε σύννεφο.
Αρα καταλήγουμε στο σχόλιο του Αγη πάλι 7/8/2016 - 2:53 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά άρχισαν να διαμορφώνονται προτάσεις. Ας διαβάσει το ΔΣ τις απόψεις του JB στις 7/8/16 ώρα 12,59 μμ και του Άγη στις 7/8/16 ώρα 2,53 μμ. Τέλος κάποιος μίλησε ανοιχτά με ονόματα. Είναι στην ανάρτηση 7/8/16 ώρα 4,55 μμ. Όσο για τον GE ΑΝ το καταλάβει ότι του κάνουν άλλοι κουμάντο ας παρατηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, ας δούμε τα πράγματα λίγο σοβαρά...
Ότι και να είναι, ένα ΔΣ οποιουδήποτε συλλόγου, δεν μπορεί να τριγυρνάει στα μπλογκς και να υλοποιεί προτάσεις ανώνυμων ή έστω επώνυμων σχολιαστών...
Επίσης δεν είναι δυνατόν στην τούρλα το Σαββάτου, να πηγαίνεις να τους ζητάς οικονομική ενίσχυση για μια dxepedition και να έχεις την απαίτηση να στην εγκρίνουν επιτόπου...
Αρκετό καιρό πριν που ξεκινάτε τις ετοιμασίες, μπορείτε κάλλιστα να κάνετε την αίτηση κι επειδή πρόκειται για χρήματα, ΓΡΑΠΤΩΣ...
Έχουν κι αυτοί να δώσουν κάπου λογαριασμό και όλοι ξέρουμε καλά, ότι δεν είναι λίγοι οι καλοθελητές, που παραφυλάνε πότε θα κάνεις την στραβή, για να σε κατηγορήσουν για το οτιδήποτε...
Ειδικά αυτοί, που ξέρουν ότι λόγω αρχομανίας και συγκεντρωτισμού, έχουν πολλούς δυσαρεστημένους συνάδελφους, απέναντι τους...

Η δική μου η ένσταση, είναι αλλού...
Κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε τυπικά, όσοι έχετε λόγο ως μέλη και αν δεν γίνει, ΤΟΤΕ να διαγραφείτε και να τους απαξιώσετε...
Να τους κάνετε να καταλάβουν, ότι η δύναμη ενός συλλόγου, είναι τα μέλη του και όχι το ΔΣ, που εκλέγεται για να υπηρετεί τα μέλη και τον σκοπό...
Αυτό και μόνο θα τους ταρακουνήσει και ίσως ξυπνήσουν, όταν πραγματικά μείνουν τρεις κι ο κούκος με όλα τα οικονομικά προβλήματα, στο κεφάλι τους...

Εμείς απλά γνώμες λέμε και προσπαθούμε ως απλοί αδειούχοι, μπας και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν θα μου απαντήσει κανένας;
3τρις αντ δε κούκος.

Ανώνυμος είπε...

Η ένωση ως σύλλογος ανήκει κα μιλά στα μέλη της. Όλα τα άλλα δείχνουν απλά αγωνία ψαρέματος μελών από τους άλλους συλλόγους Αθήνας και επαρχίας. Κάποιοι σύλλογοι επαρχίας εχουν ήδη μαγευτεί η απλά επειδή νιώθουν ανίκανα να κάνουν οτιδήποτε μόνοι τους γλύφουν την ΕΕΡ και παίρνει το κουτάλι της νερό και ονειρεύονται εθνική εκπροσώπηση κ.τ.λ.
Γίνονται τόσα από συλλόγους της Αθήνας ποιο ενδιαφέροντα και πραγματικά μέσα στο ραδιοερασιτεχνικο πνεύμα.

Unknown είπε...

Μάλλον το προσεγγίζετε λάθος το θέμα.
Έχετε δει ποτέ να κρίνουμε κάποιον άλλο σύλλογο και να πούμε διάφορα;
Ξέρετε γιατί;
Διότι εδώ δεν κρίνουμε τον σύλλογο αλλά την αντιπροσωπευτική ένωση της χώρας.
Οταν λοιπόν κάποιος λέει αν δεν είσαι μέλος δεν δικαιούσαι να μιλάς, είναι σα να λέει στον έλληνα πολίτη ότι αφού δεν είσαι μέλος ή ψηφοφόρος της κυβέρνησης δεν δικαιούσαι να την κρίνεις.
Να τελειώνει επιτέλους αυτή η καραμέλα. Ο Γιάννης είπε ότι θα κάνει ως μέλος την πρότασή του γι αυτά που συζητήσαμε πιο πάνω, και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα.
Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν. Θα δούμε πόσο σύγχρονο πνεύμα τους διακατέχει τελικά, ή κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά για τα οποία έχουν κατηγορηθεί.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να παραμείνουν τόσο μίζεροι και κλεισμένοι στο καβούκι τους. Πρέπει να ανοιχτούν προς όλη την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα αλλιώς θα εξαφανιστούν σαν τους δεινόσαυρους και αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Jb γελάσαμε για να είναι κάποιος αντιπρόσωπος πρέπει να εκλεγεί από το σύνολο της κοινότητας και όχι από το 0,0001 που τυγχάνουν μέλη του συλλόγου του.Οπότε κόψτε την πιπίλα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Γιάννης λέει "αντιπροσωπευτική ένωση", εννοεί την ραδιοερασιτεχνική αντιπροσώπευση της χώρας προς την IARU, μέσω της ΕΕΡ...
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Άγης

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

@Άγης 12:38 έτσι είναι. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν μερικά πράγματα