Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ «ΤΕΩΣ»

Επειδή δεν έχει δημιουργήσει η ΕΕΡ ένα forum όπου ελεύθερα και ενυπόγραφα να μπορεί ο καθένας μας να εκθέτει τις απόψεις του και να δίνει «τροφή προς συζήτηση» ευχαριστώ τον διαχειριστή του μπλοκ που μας παρέχει την δυνατότητα να κοινοποιήσουμε την «άλλη» άποψη. Μπορεί κάποιοι να δυσανασχετούν (γιατί άραγε) που απευθύνθηκα στον 2Μδη, αλλά δεν ξέρω άλλο ανάλογο μπλοκ.  Αν υπάρχει και άλλος συνάδελφος και θέλει να αναδημοσιεύσει το κείμενο αυτό, ας  επικοινωνήσει μαζί μου. 

Όμως αν ο αρχισυντάκτης του περιοδικού SV ΝΕΑ θέλει να το αναδημοσιεύσει σε πρόσεχες τεύχος του περιοδικού, έχει το ελεύθερο από τον υπογράφοντα  . Αν δεν θέλει να αντιγράψει από εδώ το κείμενο, ας μου ζητηθεί να του το ξαναστείλω ανασκευάζοντας τον πρόλογο.  Νομίζω ότι ακόμα μπορούμε να διατυπώνουμε απόψεις. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τις αποδέχονται όλοι.

Γράφτηκαν διάφορες απόψεις για το θέμα της αλλαγής του προσωπικού στο bureau και πολλές είναι τουλάχιστον υποστηρικτικές για μένα. Το θέμα είναι: 
"Λάδια πολλά κι από τηγανίτα τίποτα" 
Αρκετοί συζητούν το "θέμα" εδώ , στο fb και στα πηγαδάκια, αλλά θα περάσει και αυτό και η ζωή συνεχίζεται όπως την θέλει ο Θεός, τι λέω Θεός? Ο Ημίθεος. (Χάρρυ Κλυνν)

Καμιά κίνηση προς τους αρμοδίους (απ’ όσο ξέρω).  Ο Αγαμέμνονας αποφασίζει να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια μετά από την υπόδειξη και την  προτροπή του Μενελάου και του Οδυσσέα. Για δείτε πως η Ελληνική μυθολογία συνεχίζεται και στις μέρες μας. Μόνο τα ονόματα αλλάζουν.

Χτες είχα την τύχη να δω και τις αλλαγές που έκανε το "νέο team του bureau" όπως ανακοινώσε περιχαρής (επιτέλους) ο ΟΕΑ-ρχης. Φυσικά θα αναφερθώ μόνο στο «εξερχόμενο bureau» γιατί δεν μπορώ να ξέρω αν έγιναν και ποιες  «καινοτομίες» έγιναν στο εισερχόμενο bureau στα συρτάρια. 
Παρ όλου που ο «νέος αέρας» πήρε από την πόρτα την απαγορευτική υπόμνηση, που υπήρχε όσο θυμάμαι εγώ στα μπίρο, δεν τολμώ να μπω μέσα να δω στα συρτάρια γιατί φοβάμαι ότι οι δυο εύσωμοι συνάδελφοι βοηθοί μπορεί να με πετάξουν από το μπαλκόνι με συναδελφική αλληλεγγύη.
  
Μετά στον δρόμο προς το σπίτι σκεπτόμουν: Τόσοι «Μπίραρχοι» πέρασαν από αυτό το πόστο. Κανένας δεν σκέφτηκε να συμπτύξει τις θυρίδες ώστε να μη κουράζεται πάνω-κάτω? Τόσων χρονών εμπειρία ήταν εύκολο να ανατραπεί και να ξεκινήσουμε πάλι να ανακαλύψουμε ξανά την Αμερική? Η απάντηση είναι απλή. Όλοι είχαν ζυμωθεί με το πόστο αυτό. (Ο νεότερος έμενε για κάποιους μήνες μαζί με τον παλιότερο κ.ο.κ) και έφτιαξαν αυτή την δομή για να περιοριστούν τα λάθη. Όμως πέφτει με αλεξίπτωτο από τον ουρανό μια Τετάρτη ο νέος «Μπίραρχος»  και αρχίζει να πρωτοπορεί. 


Φυσικά κανένας εμπειρότερος δεν συμβούλεψε τον νέο  συνάδελφο. Βλέπεις η πείρα δεν διδάσκεται αλλά αποκτιέται με τα χρόνια και χτίζεται πάνω στα λάθη που θα κάνεις. 

Μετά από τέσσερα χρόνια εκεί μέσα όταν  είδα την νέα δομή απλά πανικοβλήθηκα. 
Προσωπικά για εμένα η λύση είναι προφανώς απλή. Θα στέλνω τις κάρτες μου κάθε 3-4 μήνες ταχυδρομικώς στα συνεργαζόμενα bureaus. Οι διευθύνσεις είναι πάντα επικαιροποιημένες στο site της IARU.Έτσι θα φτάνουν όλες οι κάρτες μου στον προορισμό τους σίγουρα και άμεσα. Για τις εισερχόμενες θα δείξει ο χρόνος. Βέβαια εγώ έχω μικρή κίνηση. Τώρα τι θα κάνουν άλλοι συνάδελφοι είναι προφανώς δική τους υπόθεση.

Τελειώνοντας, αν μέσα στις τρεις σακούλες «σκουπίδια» που πετάχτηκαν, αν δεν έχει πεταχτεί και μια φωτογραφία που ήταν αναρτημένη στο μπίρο χρόνια τώρα, όπου φαίνονται ο Μάκης, ο Σταμάτης και ο Κλεάνθης θα την ήθελα αν δεν την θέλει κάποιος από αυτούς. Είναι παλιοί «Μπίραρχοι»  αγαπητοί φίλοι και εξαιρετικοί άνθρωποι πάνω απ’ όλα, που δούλεψαν σ’ αυτό το πόστο κλέβοντας χρόνο από την προσωπική τους ζωή και τις οικογένειες τους. 

Δυστυχώς οι χιλιάδες ώρες που αφιερώσαμε στο bureau της ΕΕΡ ανιδιοτελώς δεν μπορούν να αναπληρωθούν.  Χάθηκαν στο παρελθόν.

2/12/2016

73 SV1MO
Μιχ. Χατζημιχαλάκης
Τέως «Μπίραρχος»

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτό για όσους είχαν την φρούδα ελπίδα ότι η νέα διοίκηση θα είχε απαλλαχθεί από συμπεριφορές των προηγούμενων. Φρούδες ελπίδες ήταν και πέταξαν. Απομακρύνουν άδικα και άκομψα (λίαν επιεικής όρος) συναδέλφους και λογαριασμό δεν δίνουν. Όπως και όταν θέτουν υποψηφιότητα δεν δίνουν κανένα πρόγραμμα των σκοπών τους.
Λοτο και πάλι λοτο.
Ερμής

2Mδης είπε...

Θυμάμαι στο στρατό, ένα βράδυ ήμουν υπηρεσία στο ΚΕΠΙΚ όπου έμπαιναν μόνο διαβιβαστές (ΔΒ) και βλέπω έναν λοχία πεζικάριο (ΠΖ) να μπαίνει μέσα. Μαζί μας είχαμε τότε τις πρώτες γυναίκες εθελοντριες οι οποίες αποτελούσαν και πόλο έλξης, από την άλλη εμείς όμως εξαντλούσαμε την αυστηρότητα στους κανονισμούς και επιτρέπαμε την είσοδο μόνο σε όσους είχαν διαβάθμιση για τον χώρο ώστε να μην μαζεύεται κάθε καρυδιά καρύδι.
Βλέπω λοιπόν τον λοχία του πεζικού και του ζητάω ευγενικά να αποχωρήσει από το ΚΕΠΙΚ.
"Τι λες ρε ψάρακα?" μου λέει "βλέπεις τι είναι αυτά?" και μου δείχνει τις "σαρδέλες" του στον αριστερό γιακά. "Τα βλέπω λοχία, αλλά βλέπω και αυτό" του λέω και του δείχνω το οπλόσημο στον δεξιό γιακά του. Μην τα πολυλογούμε το άλλο πρωί ήμουν στη σέντρα από τον εν λόγω υ/α και αναφέρω στον λοχαγό τι ακριβώς έγινε. Ευτυχώς ήταν διαβιβαστής, οπότε γυρίζει στον λοχία του πεζικού και του λέει ότι πολύ καλά έκανε ο στρατιώτης και δεν σε άφησε να μπεις στον διαβαθμισμένο χώρο αφού δεν ανήκεις στις διαβιβάσεις!!!

Με έκπληξη μου διαπίστωσα ότι σε παρόμοιο περιστατικό πολλά χρόνια αργότερα,ένα ΔΣ συνεδρίασε με την μορφή του κατεπείγοντος για να εκδιώξει αυτόν που προσπάθησε να διαφυλάξει τον χώρο που δούλευε για όλους εμάς. Αντί να βρεθούν κάποιοι μέσα στο ΔΣ να στηρίξουν τον εθελοντικά εργαζόμενο επικράτησαν απόψεις του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ?" Φαίνεται κάποιοι φέρονται βασιλικώτεροι του βασιλέα ή νομίζουν ότι έχουν να διοικήσουν φαντάρους. Μέγα λάθος.

Αυτές οι μέθοδοι είναι που διώχνουν τον κόσμο από την ΕΕΡ, ο αυταρχισμός ορισμένων που θεωρούν ότι με 30 ψήφους αγόρασαν οικόπεδο από το οποίο θα εκδιώκουν όποιον δεν γουστάρουν. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γιατί αυτά θα αποβούν εις βάρος της ΕΕΡ. Το ΔΣ δεν έχει λευκή επιταγή να διαχειριστεί, πρέπει να δίνει λόγο στα μέλη για τέτοιου είδους αποφάσεις. Και εδώ πρόκειται για έναν από ΄μας. Για τον Μιχάλη SV1MO. Ας βγει όποιος πρωτοστάτησε στην αποπομπή του να μας δώσει εξηγήσεις.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... συγνώμη γιατί δεν κατάλαβα, "παραίτηση" δεν ήταν ??? !!!

2Mδης είπε...

Τέτοιου είδους "παραίτηση" ήταν και του προηγούμενου στο μπιρο, του Μάκη SV1IZR.

Απλά τότε δεν υπήρξαν τόσες αντιδράσεις γιατί όπως ο Μάκης έτσι και ο διάδοχος του ήταν Κύριος!

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Αχχχ, είπε ... και κλείστηκε για πάντα στον εαυτό του.

2Mδης είπε...

Έχει αναλάβει και άλλη "εργολαβία" ο νέος μπίραρχος με πληροφορούν.
Θα γράφει και μετά θα βγει πάλι γονατιστός να παρακαλάει ότι δεν τα έγραψε αυτός!
Είχε ξεχάσει τον λογαριασμό του ανοιχτό και τα έγραψε ο Στάθης πάλι...

SV1MO είπε...

Για τον DX PLUS TEAM.
Εγώ ξέρω ότι το δικαστήριο πριν βγάλει απόφαση δίνει το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να απολογηθεί και να εκθέσει τις απόψεις του στο ακροατήριο μήπως δεν έγιναν κατανοητά τα κείμενά του. Δεν γνωρίζω πρώτα να καταδικάζεται εις θάνατον ο κατηγορούμενος και μετά 15 μέρες να καλείται από τον δικαστή του να απολογηθεί. (και μάλιστα χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Επτά εναντίων ενός)
Ως προς την "παραίτηση". Απορώ πως όλοι κόλλησαν σε μια λέξη (που δεν υπάρχει)και δεν είδαν 12 παραγράφους που προηγούντο με τις διάφορες υπηρεσίες που ήθελε να προσφέρει ο αποπεμφθείς στα μέλη της ΕΕΡ ή υποδείξεις για ποιο άμεση επικοινωνία και επίλυση θεμάτων και απλώς ζητούσε το "πράσινο φως" (Σημείωσε ότι μια από αυτές υπάρχει στον Ειδ. Καν/μό).
Ούτε θα ζητούσε να συνεχίσει να κάνει την "λάντζα" ως προς την διαλογή τον καρτών. Το θέμα λοιπόν ήταν: Ελάτε να κουβεντιάσουμε τι από όλα αυτά μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε. Η απάντηση ήταν: Ουστ.. (για να μην αναφέρω το μνημειώδες που έλεγε η συχωρεμένη Μαλβίνα.
73 de SV1MO
Τέως "μπίραρχος"

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη ...
Όοοολα αυτά που εσύ ανακαλύπτεις τώρα, σε μένα και σε μερικούς άλλους, είχαν γίνει αντιληπτά από το 2005.
Τη χρονιά αυτή δεν την αναφέρω τυχαία.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Το "βαθύ κράτος" έχει απλώσει τις ρίζες του παντού, με αποτέλεσμα το "θηρίο" πιά να μην παλευεται.
Δεν αξίζει να ασχολείσαι και να χαλάς τη ζαχαρένια σου για κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.
Απόλαυσε τις μέρες που έρχονται και ζήσε το hobby με ότι αυτό προστάζει. Δράση, Επαφές, Κατασκευές και Κοινωνικότητα. Όλα τα άλλα είναι και ψυχοφθόρα και χωρίς νόημα.
Κάτι ξέρω κι εγώ που στα λέω, μη κοιτάς που δεν μπορώ να μιλήσω δημόσια, άλλωστε αυτά που πρέπει να πω, τα έχω πει στις αρμόδιες αρχές και αυτές τώρα, κάνουν καλά τη δουλειά τους (όπως φαίνεται).
Καλές Γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα γιατί το ΔΣ, θα πρέπει να απολογηθεί σε οποιοδήποτε μέλος για τις αποφάσεις του.
Και ποιό ή ποιά μέλη έχουν την δύναμη να ζητήσουν την απολογία του ΔΣ;
Διοικητικό Συμβούλιο σημαίνει Διοίκηση κύριοι και Διοίκηση σημαίνει ότι λαμβάνονται αποφάσεις από αυτούς που εξελέγησαν νόμιμα από τα μέλη της ΕΕΡ, τα οποία ήλθαν να ψηφίσουν.
Δια αυτής της ψήφου εξελέγη και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ να Διοικεί και να Αποφασίζει για τα ζητήματα που αφορούν τα πεπραγμένα της Ένωσης.

Σε όποιον δεν αρέσει αυτό το σύστημα, μπορεί να θέσει εαυτόν, εκτός Ένωσης.

SV1MO είπε...

Αγαπητέ Dx Plus team.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Λίγα είπες και πολλά κατάλαβα. Σαν να έχεις δίκιο. Η κορυφαία φράση¨: "Όλα τα άλλα είναι και ψυχοφθόρα και χωρίς νόημα."
Ευχαριστώ.
Καλές Γιορτές και υγεία.
73 de SV1MO

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Δεν ξέρω ποιός είσαι, γιατί δεν έχεις το θάρρος να γράψεις επώνυμα. Όποιος και να είσαι όμως, σου λέω ότι εγώ και οποιοσδήποτε άλλος, θα γράφουμε ότι θέλουμε και όπου θέλουμε. Εσύ να πας να πλέξεις κανένα πλεκτό και να αφήσεις τις μαγκιές για άλλους. Εσύ, όσο γράφεις αμώνυμα, θα ρουφάς το αυγό σου και θα χειροκροτάς, μέχρι εκεί σε πέρνει ...

Ανώνυμος είπε...

Στα μπλογκ μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε - λίγη σημασία έχει άλλωστε.
Ουσιαστική σημασία όμως έχει, το ποιός Διοικεί και ποιός Αποφασίζει.

Νομίζετε ότι μέσα από τα διάφορα μπλογκ, μπορείτε να ασκείτε κριτική στην Ένωση;
Κούφια λόγια και κριτική, λένε και κάνουν πολλοί.
Η ουσία όμως δεν αλλάζει και η κριτική σας είναι άνευ αντικρίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο ανωνύμως, Σίγουρα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ασκούμε κριτική στην εερ. Αφού έτσι έχει επιβάλει ο ΚιμΓιονκΟυν.Σσσσσσσσσσσσ

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Πάλι λογοκρισία Γιάννη ???
Καλές Γιορτές .
.

2Mδης είπε...

Έκοψα καμιά δεκαριά σχόλια Θοδωρή που επαναλαμβάνονται ή δεν προσθέτουν τίποτα καινούριο. Και ένα του μαρτυριάρη.

Άλλωστε όπως λέει ο μούργος (και συμφωνεί ο ανώνυμος πατριώτης) θα με κάνετε πλούσιο όσο μπαίνετε στο μπλοκ. Προφανώς αυτός κοιμάται και ξυπνάει βλέποντας πενταροδεκάρες και νομίζει ότι είμαστε όλοι το ίδιο. Αυτός ντε που όσο κοιμότανε πήγανε άλλοι και γράψανε από τον υπολογιστή του και μετά έκλαιγε να τον συγχωρέσουν...

Ανώνυμος είπε...

@6/12/16 6:11 Ανεξάρτητα αν είσαι συγκλητικός ή κάτι άλλο, η μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν η συνήθης των μέχρι τώρα συγκλητικών και παρατρεχάμενων, του τύπου αποφασίζομεν και διατάζομεν. Κάτι για το οποίο προφανώς δεν συμφωνεί η πλειοψηφία των μελών τους (αν τους βαστάει ας απευθύνουν γραπτά ερωτήματα). Παρατηρώντας εκ του μακρόθεν και από πλησίον την ιστορία το 90 (ήταν ακόμα ποιο χονδροειδής η στάση τους), το 2000 και τώρα, τολμώ να πω τα ΔΣ απωθούν τον κόσμο και όχι τα μέλη. Ένας από τους κυριότερους λόγους αποχής των μελών απτα κοινά είναι αυτές οι ενέργειες. Φαντάζομαι το ΔΣ αποφάσισε εκ των υστέρων για να καλύψει εκείνον που ενεργεί ως να είναι σε ενεργή υπηρεσία ακόμη. Αλλά όπως σε εμάς έρχονται τα χειρότερα με τα συνεχή μνημόνια για το ΔΣ έρχεται η στενότητα των πόρων. Όποιος βρίσκεται εκεί θα το διαπιστώνει.
Ερμής

2Mδης είπε...

@ "ανώνυμος" 5:42μ.μ.

Το κακό αυτό ακριβώς είναι, το ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει το ΔΣ να απολογείται στα μέλη του συλλόγου.
Αν καταλάβαινες δεν θα διώχνατε τον κόσμο...

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΣ κύριε Ιωάννη, δεν έχει υποχρέωση να απολογηθεί σε κανέναν.
Έχει εξουσιοδοτηθεί δια της ψήφου με την οποία εκλέχθηκε, να ασκεί την πολιτική που εκείνο νομίζει ως ορθή, προς το συμφέρον της Ένωσης, των μελών της και του Ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα.

Όποιος ή όποιοι θεωρούν ότι το ΔΣ δεν πράττει σωστά, έχουν δύο επιλογές.
Ή θέτουν εαυτόν εκτός Ένωσης, ή συγκεντρώνουν τις δυνάμεις που πιστεύουν ότι έχουν και προσπαθούν δια της νομίμου εκλόγιμης οδού, να αλλάξουν το κατεστημένο και να ασκήσουν την δική τους πολιτική.
Μέχρι όμως να έλθει εκείνη η ώρα - αν έλθει ποτέ, την Διοίκηση ασκεί το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ και εκείνο παίρνει τις όποιες αποφάσεις.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό, από όλους όσους θέλουν να ανήκουν στην οικογένεια της ΕΕΡ.
Οι "επαναστάτες" των μπλογκ, καλά θα κάνουν να κρατήσουν τις απόψεις τους για τα μπλογκ και μόνο.
Αν έχουν κάτι να πουν, να το πουν ανοικτά στην συνέλευση, ή να το υποβάλουν γραπτώς και να αφήσουν τα "ξεροβηξήματα".

Αλλιώς ας σωπάσουν, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στην Ένωση και στον Ραδιοερασιτεχνισμο.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο 6/12 ώρα 6,11 έχω να πω ότι σίγουρα η κριτική είναι άνευ αντικρίσματος αλλά το γλύψιμο είναι με αντίκρισμα.

Ανώνυμος είπε...

@7/12/16 1:20 Για πες μας τι προσφέρεται στον ραδιοερασιτεχνισμό; Πέραν του μπυρό. Εκπροσωπείτε όλους μας (μέλη & μη μέλη) στην IARU μας ενημερώσατε ποτέ;
Ρωτήσατε ποτέ τουλάχιστον τα μέλη τι σκέφτονται για εσάς, είναι ικανοποιημένα από τη λειτουργία σας, τι θα ήθελαν και τι δεν θα ήθελαν να αλλάξει;
"να ασκεί την πολιτική που εκείνο νομίζει ως ορθή" αυτό από που προκύπτει; Πρώτα θα πρέπει η πολιτική να είναι νόμιμη και μετά να είναι μόνο προς το καλό του χόμπι. Κάτι που οι διάφορες διοικήσεις το καταστρατηγούν. Μη θυμίσω πως αντιδράσατε στο χώρο που χάριζε για χρήση ο κ. Μαντέλης και δεν πήγατε τα γραφεία εκεί προκειμένου κυρίως να μην έρχονται νέοι στο χόμπι. Σήμερα δεν θα είχατε ούτε ενοίκιο...
Εδώ δεν αφήσατε (οι συγκλητικοί) τον νέο πρόεδρο να φέρει σε πέρας αυτό που άρχισε στο Βόλο (και σας σιγοντάρησαν κάποιοι νέοι παρατρεχάμενοι να είναι καλά!).
Καταφέρατε κάποια συνεργασία με άλλους συλλόγους ή δεν την θέλετε;
Ερμής

SV1MO είπε...

Απαντώ στον γνωστό από το ύφος του Ανώνυμο.

"Το ΔΣ κύριε Ιωάννη, δεν έχει υποχρέωση να απολογηθεί σε κανέναν."

Αυτό φίλε μου λέγεται κάπως αλλιώς πάντως όχι Δημοκρατία. Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος η Διοίκηση ασκείται από την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά ελέγχεται από την αντιπολίτευση. Η μήπως όχι.

"Ή θέτουν εαυτόν εκτός Ένωσης, ή συγκεντρώνουν τις δυνάμεις που πιστεύουν ότι έχουν και προσπαθούν δια της νομίμου εκλόγιμης οδού, να αλλάξουν το κατεστημένο..."

Η πρόταση σου είναι ορθή. Αυτό γίνεται σήμερα. Θέτουν εαυτόν εκτός Ένωσης. Τώρα εκεί που γράφεις "εκλόγιμης οδού" προφανώς θες να πεις "εκλογικής οδού". Και εδώ έχεις δίκιο, μόνο που αυτό γίνεται κάθε δυο χρόνια. Υπομονή μέχρι τότε.

"Αν έχουν κάτι να πουν, να το πουν ανοικτά στην συνέλευση, ή να το υποβάλουν γραπτώς.."

Και εδώ έχεις δίκιο μόνο που καμιά φορά όταν υποβλέπεις κάτι γραπτώς στην Διοίκηση και δεν είναι σύμφωνο με τον τρόπο που θέλει να διοικεί, με έκτακτο ΔΣ, σε στέλνουν αδιάβαστο στο σπίτι σου χωρίς να σου δώσουν την ευκαιρία να απολογηθείς και να αναλύσεις τα γραπτά σου. Σωστά?

Πάντως καλό είναι να γράφεις και το όνομα σου. Τι φοβάσαι? Δημοκρατία έχουμε και ο καθ ένας μας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα.Στον μεσαιωνα είμαστε?
73 de SV1MO

2Mδης είπε...

Απαντώ στον ανώνυμο πιο πάνω που απευθύνεται σε εμένα.

Το να γράφει κανείς στα μπλογκ ή σε φόρουμ κλπ είναι κατάκτηση της σύγχρονης εποχής. Όσοι αγνοούν αυτή την πραγματικότητα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να ξεφωνίζουν δημοσίους υπαλλήλους αντί να πουλάνε νέφτι ή να πασάρουν πλαστά 10ευρα σε συναδέλφους. Και υπάρχουν και αυτοί που γράφουν κάτι σε φόρουμ και μετά κλαίνε γονατιστοί να τους συγχωρέσουν γιατί, λένε, είχαν ξεχάσει τον υπολογιστή ανοιχτό και πήγε ο κακός Στάθης και έγραψε από τον λογαριασμό τους. Με λίγα λόγια αυτά που γράφει κάποιος στο δίκτυο τον χαρακτηρίζουν και γνωρίζεται πλέον είτε γράφει σαν ανώνυμος είτε κράζει δημοσίους υπαλλήλους. Ο μούργος δεν μπορεί να κρυφτεί.

Πάω για δουλειά τώρα. Φρόνιμα.

2Mδης είπε...

Αυταααααά...

2Mδης είπε...

Για τον ανώνυμο που ξανα-έστειλε σχόλιο που δεν δημοσίευσα το μεσημέρι που ήρθε πρώτη φορά:
Το κρατάω για να το δημοσιεύσω μαζί με απάντηση σχετικά με ότι αφορά δικές μου ενέργειες στις οποίες αναφέρεται.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων παρακαλώ όσοι σκοπεύουν να κάνουν κάτι να το κάνουν σωστά, μελετημένα και άμεσα.
Θα περιμένω...

2Mδης είπε...

"Διακρίνω μια ψυχρανσία..."

2Mδης είπε...

...μπουνάτσα...

2Mδης είπε...

Τώρα σοκαρίστηκα! Πως εξαφανίστηκαν αυτά τα πονήματα από το δίκτυο???
Μα πως? Πως??

2Mδης είπε...

Για να αποφορτίσουμε την ατμόσφαιρα ένεκα εορτών, θα δημοσιεύω ΜΟΝΟ σχόλια με εύστοχα ρητά και αποφθεύγματα. Αν θεωρείτε ότι έχετε κάποιο καλό και σχετικό στείλτε το.

"Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα"
Ηλίας Ηλιού

SV1MO είπε...

Ρε 2Μηδη αν είναι για ρητά θα γυρίσουμε στη Ελένη Μενεγάκη ή για τους ποιο κουλτουριάριδες στη Βίκυ Φλέσσα.

Τέλος πάντων.

"Τρία πουλάκια κάθονται και πλέκουνε πουλόβερ"
Καλές Γιορτές
Μιχάλης Χ

Ανώνυμος είπε...

Τι χρώμα;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κύριε Ιωάννη δεν βγάζεις το σχόλιο που είπες ότι θα κρατήσεις, για να το δημοσιεύσεις μαζί με την απάντησή σου;
Φοβάσαι κάτι, ή δεν θέλεις να φέρεις τον Μιχάλη στην δύσκολη θέση να δώσει απαντήσεις;

2Mδης είπε...

Φοβάμαι! ...εννοείται ...

SV1MO είπε...

Τι έκανα πάλι εγώ? ΄Η πρόκειται για συνωνυμία?

Τέλος πάντων.

Μιας και αρχίσαμε τα ρητά (λόγω της ημέρας)βάλε και αυτή στην συλλογή. Άσχετο:

"Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες".
Καλό Σ/Κ σε όλους μηδενός εξαιρουμένου.
Μιχάλης Χ.

Costas SV1XV είπε...

Εδώ δεν μας έφαγαν οι τίγρεις και τα λιοντάρια, θα αφήσουμε να μας φάνε τα σκουλήκια?

Δημήτρης Ρίζος
Δημοσιογράφος - Εκδότης


QSP DE SV1XV


Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

.. " το χειρότερο από το να σε κοροιδεύουν, είναι το να το συνηθήσεις" ...

2Mδης είπε...

Προς τον ανώνυμο που στέλνει και ξαναστέλνει το ίδιο μήνυμα και προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι δεν θα το ανεβάσω γιατί έχω τους λόγους μου και θα πρέπει να περιμένει. Και σαφώς δεν θα ιδρώσω ούτε για την δημοκρατικότητα του μπλογκ που θα αμφισβητηθεί ούτε για την πολυφωνία που θα τα κακαρώσει.
Άλλωστε τόσα χρόνια την δημοκρατικότητα και την πολυφωνία του παρόντος ιστολογίου την στήριζα μόνος μου και ελάχιστοι είχαν το θάρρος να σταθούν δίπλα μου όταν ο κάθε παπάρας έλεγε τα δικά του.
Άσε λοιπόν τα περί δημοκρατικότητας σε αυτούς, εκτός αν είσαι ένας εξ αυτών οπότε βγες επώνυμα να συζητήσουμε. Και στο κάτω κάτω αν έχεις ερωτήματα για άλλον εκτός από μένα που επι του παρόντος έχω λόγο και δεν σου απαντώ, πάρτον τηλέφωνο να σου απαντήσει. Δλδ κάθε Τετάρτη συχαίνεσαι τα μπλογκ και όλες τις άλλες μέρες σχολιάζεις σε αυτά?
Σε λίγο θα μου πείτε να σταματάω και στην άκρη του δρόμου όποτε ακούω μπίρι-μπίρι στο κινητό και να σταθμεύω να σας απαντήσω! Πηγαίνετε στο svnea, αυτό έμεινε δημοκρατικό και πολύφωνο, σε τρεις μήνες θα σας απαντήσει...

Καλό σ/κ, έφτασα στο χωριό και ευτυχώς δεν πίνω γιατί με αυτά που ζητάνε ορισμένοι θα με έστελναν να τα κοπανήσω...

Ύπνο τώρα! Στα κρεβάτια σας...

Ανώνυμος είπε...

"Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες"

"Γηράσκω αεί διδασκόμενος"

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πηδάει πολλά παλούκια κάποιο θα του μπει στον οισοφάγο!

Ανώνυμος είπε...

Ham Radio Turkish Republic North Cyprus
1B1AD και 1B1AH

http://dxnews.com/north-cyprus-trnc/

Ανώνυμος είπε...

1B1AD : συνάδελφος και περιστασιακά συνεργάτης του Baldur. Που ξεφύτρωσε ξαφνικά στο μπλόκ του Διομήδη?

Unknown είπε...

Άντε μη ρίξω κανένα μπινελίκι βραδιάτικο.
Θα στείλει καμιά ένωση, όταν θα βρει χρόνο από το να κυνηγάει τα παιδιά της, στο QRZ μια επιστολή ζητώντας να αφαιρέσει την επισήμανση βόρεια Κύπρος από τα προφίλ αυτών των τύπων;;;

2Mδης είπε...

Απορώ πως δεν βγήκαν ακόμα τίποτα περίεργοι να πουν πως αφού δημοσίευσα το λινκ με το θέμα του Τουρκοκύπριου συμφωνώ με την κατοχή της Κύπρου άρα πρέπει να κρεμαστώ ανάποδα...
Ακούω κάτι τέτοια ακροβατικά τελευταία...

ΥΓ: Γύρισα! Δεν ξέρω αν κάποιος ευχήθηκε κατά το ταξίδι μου να πάθω μετωπική, αλλά αυτό έγινε...

Είχα μετωπική σύγκρουση στα πρώτα χιλιόμετρα της επιστροφής με ένα λαγό! Τετράπαχο. Αυτή τη στιγμή του κάνουν νεκροτομή στον χασάπη, πρέπει να σιτέψει λέει...
Next??

Ανώνυμος είπε...

Για τον Jonny B. Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν θα στείλει γιατί πρόκειται περί άλλου κράτους και δεν θέλει η ΕΕΡ να εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο με την γείτονα. Θα αναλάβουν το θέμα οι liaisons κατά IARU των εμπλεκομένων. Στο κάτω κάτω για όλα θα δίνουμε εμείς λύσεις? Εδώ έχουμε σοβαρότερα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Αριστοτεχνικός αντιπερισπασμός! Ρίχνουμε μια παπαριά για Τουρκοκυπρίους ερασιτέχνες και αμέσως, μέσα σε κλίμα εθνικής έξαρσης, ξεχνάμε και συγχωρούμε τα καραγκιοζιλίκια του ΔΣ. Καημένε MO, είσαι ένα ακόμα θύμα του Κυπριακού.

Ανώνυμος είπε...

Παράπλευρες απώλειες λέγεται στην διπλωματική γλώσσα αυτό. Αλλά όπως λέει και ο ανώνυμος παραπάνω "Εδώ έχουμε σοβαρά θέματα". Με τον ΜΟ θα ασχολούμαστε.

2Mδης είπε...

Με τον ΜΟ ασχολούμαστε και το ιστολόγιο δημοσίευσε τις αιτιάσεις του και τις κράτησε στο προσκήνιο για αρκετές μέρες. Με συνέπεια ο κάτοχος του ιστολογίου να δεχθεί μια χυδαιότατη επίθεση με την οποία ακόμα δεν έχουμε ασχοληθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναλαμβανόμαστε στο θέμα του ΜΟ, όποιος θέλει να προσθέσει κάτι καινούριο ιδού...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα του 1Β.. είχε αντιμετωπισθεί χωρίς επιτυχία από όταν άρχισε να βγαίνει στις συχνότητες. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι διαγράφηκαν τότε από το qrz. Με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε όμως, ενημερώθηκαν οι απανταχού συνάδελφοι ότι τα qso αυτά δεν ισχύουν και δεν γίνονται δεκτά τουλάχιστον από την ARRL και αυτή ήταν η συμβολή των ημεδαπών ανεξάρτητων αλλά και μελών σωματείων συναδέλφων τότε στο χόμπι. Αυτά όσο αφορά τα ραδιοερασιτεχνικά, το qrz είναι αμφίβολο αν θα ακούσει το περί ου σωματείο γιατί είναι ενήμερο(;) για το πως φέρνεται στα παιδιά του όπως γράφηκε παραπάνω hihi
Ερμής