Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Γράφει ο Μιχάλης Χατζημιχαλάκης SV1MO

Στο περασμένο τεύχος των SV NEΩΝ στην σελίδα 37 υπήρχε κείμενο που υπέγραφε ο Πρόεδρος της ΕΕΡ και με αφορούσε.
Στις 13 Φεβρουαρίου έστειλα το ακόλουθο κείμενο με e-mail στα SV NEA και στον Πρόεδρο της ΕΕΡ. Το ίδιο κείμενο το έστειλα και με συστημένη επιστολή στην ΕΕΡ για το αρχείο .
Όπως είχα γράψει και τότε ήμουν σίγουρος πως δεν θα δημοσιευόταν. Έτσι περίμενα καρτερικά την έκδοση του νέου τεύχους μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθώ. Και τελικά επιβεβαιώθηκα.

Είναι αλήθεια ότι είχα μια ολιγόλογη απάντηση από τον Πρόεδρο που μεταξύ άλλων έγραφε:
"Θα πρέπει να σε έχουν στεναχωρήσει πολύ ένα δυο άτομα του ΔΣ και τα βάζεις με εμένα και με την ΕΕΡ ."
Όπως αναλυτικά του απάντησα δεν "τα βάζω" με τον κύριο Τράικο και με την ΕΕΡ, αλλά με τον Πρόεδρο της ΕΕΡ που από ότι φαίνεται ξέρει τι έχει συμβεί αλλά υπογράφει ένα κείμενο που βλέπει τα γεγονότα από την μια πλευρά, και δεν θέλει να γίνει γνωστή η άποψη του «πρωταγωνιστή.»

Έτσι στέλνω αυτό το ίδιο κείμενο σε αυτό εδώ το blog που από ότι ξέρω το διαβάζουν πολλοί συνάδελφοι ώστε να ενημερωθούν, από "πρώτο χέρι".
Επειδή ο Γενικός Γραμματέας αντλεί συμπεράσματα από τους τίτλους των e-mails όπως απεδείχθη στο πρόσφατο παρελθών, όταν με “αντικατέστησε” στο QSL Bureau, συμπεριλαμβάνω και τον τίτλο.
Κρίμα για ένα τόσο παλιό και μεγάλο Σύλλογο.
Μιχάλης
SV1MO
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
----- Original Message -----
From: SV1MO
To: svnea
Sent: Monday, February 13, 2017 3:33 PM
Subject: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕΛ.37 ΤΕΥΧΟΣ Ι-Φ

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
Αρχικά ευχαριστώ αυτόν που συνέταξε το κείμενο και τον Πρόεδρο που το υπέγραψε γιατί ασχολήθηκαν με την ταπεινότητα μου και μάλιστα στο editorial και στην σελίδα 37 του ηλεκτρονικού περιοδικού SV NEA στο τεύχος Ιανουαρίου/ Φεβρουαρίου, 2017.
Ελπίζω να επιτρέψει  ο αρμόδιος ύλης του περιοδικού  να δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του  SV NEA αυτή την επιστολή ώστε να μην έχουμε μεταχρονολογημένες απολογίες για την παράληψη.  Κατά την πάγια τακτική  η Διοίκησης της ΕΕΡ δημοσίευσε  τι απάντησε σε εμένα η ΕΕΡ χωρίς να δημοσιεύσει  τι προηγήθηκε αυτών των απαντήσεων.
 Έχω την εντύπωση ότι η δεοντολογία απαιτεί να υπάρχουν και οι δυο απόψεις ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να βγάλει τα ορθά συμπεράσματα. Στην περίπτωση μας από την μια μεριά υπάρχουν οι «φήμες» που «πλανώνται» γύρο από την περίπτωση τουSV1MO και από την άλλη τα πλήρη κείμενα των απαντήσεων της ΕΕΡ. Εγώ που τα διάβασα σαν τρίτος  θα απορούσα με την μεγαλοθυμία σας  και το γιατί ακόμα δεν έχετε «εκτελέσει» τονSV1MO. (αν δεν ήξερα τα γεγονότα σαν πρωταγωνιστής)
Ο Γενικός Γραμματέας επιμένει ξανά  σε μια πρόταση που έγραψα στο τέλος της επιστολής θέλοντας να προστατεύσω το κείμενο ώστε να μη «διαρρεύσει» σε διάφορα μπλοκς, όπως έγινε στην αρχή του 2016 με παρόμοια κείμενα. (πιστεύω ότι θα το θυμάται ο Πρόεδρος γιατί είχαμε  μιλήσει αρκετά.) Αυτό δεν θέλει να το καταλάβει, παρ όλου που  σε συνάντηση που είχαμε πριν τις Γιορτές, στα εντευκτήρια του είχα δώσει την «άδεια»  να διαβάσει παρουσία τρίτων την «επιστολή παραίτησης». Παρ όλου που για δεύτερη φορά του είχα δώσει την «άδεια»  να την παρουσιάσει στην Γενική Συνέλευση που έγινε πριν λίγες μέρες  και όσοι παρευρέθησαν θα θυμούνται ότι την διάβασα ο ίδιος . Σήμερα, ξαναδίνω και εγγράφως την «άδεια» να δημοσιευτεί η αλληλογραφία μου στα μέσα ενημέρωσης της ΕΕΡ. (Αν θέλετε.) Αν  κάποιος συνάδελφος θέλει να του στείλω τα κείμενα ας μου τα ζητήσει στο e-mail :sv1mo66@gmail.com.
Είναι τακτική της Διοίκησης να ερμηνεύει «κατά το δοκούν» τα κείμενα. Έτσι σε «έκτακτο ΔΣ»  ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ απεδέχθησαν σαν την μόνη αλήθεια τον τίτλο του e-mail κατά τον εισηγητή καιΚΑΝΕΝΑΣ  δεν ασχολήθηκε με το τρισέλιδο κείμενο και ως εκ τούτουΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρότεινε έστω για τα προσχήματα: «συνάδελφοι, πριν πάρουμε τις αποφάσεις μας, ας φωνάξουμε και τον υπόλογο να μας διευκρινίσει και να μας αναλύσει την επιστολή του.»  Στο κακουργιοδικείο ακόμα επιτρέπεται  στον δράστη να απολογηθεί και δεν βασίζεται το δικαστήριο στο πόρισμα του εισαγγελέα για να βγάλει απόφαση. (Έτσι επιβάλει  το δικαιϊκό μας σύστημα. Αλλού γίνονται άλλα.)
Η πρόσκληση αυτή έγινε άτυπα από εσάς κύριε Πρόεδρε ένα μήνα μετά (αν θυμάστε) και αφού είχατε πάρει τις αποφάσεις σας και με είχατε αντικαταστήσει, (σε ένα έκτακτο ΔΣ που κατά την άποψη  μου δεν έγινε ποτέ όπως αποδεικνύει «ο ρους των γεγονότων») και μέλος του ΔΣ είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες των νέων συνεργατών σας στο bureau που αμέσως έσπευσε να συγχαρεί  ένα άλλο μέλος του ΔΣ.
Τελειώνω κύριε Πρόεδρε και ελπίζω, να μη διαψευστείτε  όπως μας διαβεβαιώνετε ότι:  «το qsl bureau αναδιοργανώθηκε απλουστεύοντας τις διαδικασίες, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό, να γίνει πιο γρήγορη η διεκπεραίωση των καρτών επικοινωνίας και να ελαχιστοποιηθούν τα τυχόν λάθη των εθελοντών που το υποστηρίζουν». (Άρα οι προηγούμενοι έκαναν λάθη και καθυστερούσαν τις αποστολές ενώ οι σημερινοί θα ελαχιστοποιήσουν τα λάθη και θα επισπεύσουν τις αποστολές.) Όμως καλό θα ήταν να  περιμένετε τουλάχιστον έξη μήνες πριν βγάλετε συμπεράσματα. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως τόσες δεκαετίες λειτουργούσε το bureau με έμπυρους συναδέλφους και αναδιοργανώθηκε «εν μιά νυκτί» από νέους και με χωρίς εμπειρία. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η Ιστορία.
Δεν σκοπεύω να σας ενοχλήσω περισσότερο με τις απόψεις μου. Άλλωστε δεν έχει νόημα όπως μου σύστησαν αρκετοί συνάδελφοι. Ούτε κανενός είδους βοήθεια θέλετε από κάποιον που έχει χρόνο και διάθεση, όπως γράφετε και στην επιστολή σας. Όπως αντιληφτήκατε έπαψα να επισκέπτομαι τα εντευκτήρια της ΕΕΡ ώστε να συνεχίσετε το έργο σας απρόσκοπτα. Πάντως εξακολουθώ να είμαι πάντα στην διάθεση της ΕΕΡ.
Με τιμή


Μ. Χατζημιχαλάκης
SV1MO

(Την παρούσα θα σας την στείλω ταχυδρομικώς ενυπόγραφη για τα αρχεία σας)

31 σχόλια:

2Mδης είπε...

Δημοσιεύω ΑΥΤΟΥΣΙΑ την επιστολή που έπρεπε να δημοσιεύσουν τα SV NEA πριν μήνες...

Ανώνυμος είπε...

Με το συμπάθιο, αλλά κάποιοι συνάδελφοι (και θεωρώ ότι είναι πολλοί) οι οποίοι δεν είναι μέλη της ΕΕΡ και γνωρίζουν μόνο μέσα από τον χώρο του Γιάννη την υπόθεση του Μιχάλη, μόνο μια πολύ αμυδρά ιδέα μπορούν να σχηματίσουν κι όχι ασφαλή συμπεράσματα...

Ούτε γιατί αποπέμφθηκε(ή κατά ΕΕΡ, παραιτήθηκε) ο Μιχάλης γνωρίζουμε με ακρίβεια, ούτε το περιεχόμενο της τρισέλιδης επιστολής του, ούτε καν την απάντηση μέσω κειμένου στο περιοδικό, όσοι δεν είναι μέλη...
Οπότε τι νόημα έχει η αυτή η (για τους μην γνωρίζοντες) αόριστη δημόσια επιστολή του Μιχάλη, που τουλάχιστον εγώ το νόημα που έβγαλα ήταν:
Τράικος: "Μιχάλη μην βγάζεις πικρία για την ένωση, με δύο μέλη του ΔΣ τσακώθηκες κι έφυγες".
Μιχάλης: "Πρόεδρε, με παρεξηγήσατε και με πετάξατε από μπιρό, χωρίς λόγο".

Αυτό μου θυμίζει τσακωμό ηλικιωμένων θαμώνων στο καφενείο του χωριού, γιατί μπήκε η γίδα του ενός στο χωράφι του άλλου κι έφαγε τα μαρούλια που είχε φυτεμένα....
Αν θέλετε να υπηρετήσετε το δίκαιο και την διαφάνεια, βγάλτε στην φόρα τα πάντα...
Μόνο έτσι θα καταλάβει η πλειοψηφία των συναδέλφων, τι πραγματικά συνέβη...

SV1MO είπε...

Συμφωνώ ΑΠΌΛΥΤΑ με τον ανώνυμο 20/3 -11:30μμ. Πιο απόλυτα δεν γίνεται.

Είχα κάνει γραπτό αίτημα στην Γραμματεία στις 20/12/2016 ότι θα ήθελα να απευθυνθώ στο Σώμα κατά την Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου 2017 και να αναφερθώ διεξοδικά στα θέματα, αλλά η αίτηση δεν παρελήφθη ως εκπρόθεσμη διότι είχε σταλεί ήδη στις εφημερίδες η αναγγελία με τα θέματα της Γ.Σ. στις 19/12/2016. Βέβαια προς το τέλος της ΓΣ μου εδόθη ο λόγος αλλά το Σώμα ήταν κουρασμένο και αδημονούσε να τελειώσει η ΓΣ.

Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε το σκηνικό το να φεύγεις από το σπίτι σου το πρωί (γιατί για εμένα η ΕΕΡ ήταν το σπίτι μου) για την δουλειά σου και όταν γυρνάς το απόγευμα να βρίσκεις να το κατοικούν άλλοι, οι οποίοι να ποστάρουν στο FB την φωτογραφία τους και να σπεύδουν μέλη του ΔΣ να τους συγχαρούν.

Είχα προτείνει μήνες πριν στον κύριο Πρόεδρο με βάση την δύναμη που του δίνει το Καταστατικό και το αξίωμα του να μαζέψει (παρουσία τρίτων - κάτι σαν ακροατήριο ) τις αντίθετες απόψεις και να "εκδικάσει" την υπόθεση ώστε να δοθούν αμοιβαία εξηγήσεις και να λήξει το θέμα. Φαίνεται όμως να υπερισχύει η άποψη που εξέφρασε άλλο μέλος του Δ.Σ. :"Με εσένα θα ασχολούμαι, έχω σημαντικότερα θέματα να διαχειριστώ".
Ευχαριστώ για την ανοχή σας.
73 de SV1MO


2Mδης είπε...

Μιχάλη καλημέρα,

εδώ και μήνες έχω σταματήσει να πηγαίνω στην ΕΕΡ και πραγματικά το απολαμβάνω. Βλέπω δεκάδες συναδέλφους και μιλάω, αποφεύγοντας τις στριφνές φάτσες όσων νομίζουν ότι προεδρεύουν στην ΝΑΣΑ ή στο ανώτατο σοβιέτ.
Αυτό μου έλεγε και γνωστός συνάδελφος πρόσφατα: Τι περιμένετε ρε? Από ποιον? Από τον τάδε ή τον τάδε (είπε τα ονόματα από κανα δυο προσωπικότητες του ΔΣ) Και έχει δίκιο. Από ποιον ρε?

Άσχετο: Είδα την αναφορά για εκλιπόντα συνάδελφο στο τελευταίο τεύχος και αμέσως ήρθαν στο μυαλό μου οι σκηνές που είχαν εκτυλιχτεί στη ΓΣ, το 2007 νομίζω, μεταξύ αυτού και μελών του ΔΣ. Πριν τον διώξουν από το μπυρό. Το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι αυτοί που τον μνημονεύουν σήμερα έχουν άγνοια, γιατί τότε το 2007, αδιαφορούσαν για τα κοινά κάνοντας βόλτες στο Αιγαίο ή έβγαιναν ακόμα στα CB...

Καλημέρες.

SV1MO είπε...

Καλημέρα Γιάννη και ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Φαίνεται πως για τον Πρώτο Σύλλογο της Ελλάδος "φταίει το θερμόμετρο και όχι ο πυρετός." Καλά να είμαστε.
73 ΜΟ

ΥΓ φαίνεται πως το μπιρό έχει ανθρωποδιώχτη. Ηι Ηι!!

Ανώνυμος είπε...

@Michael Hatzi: Δεν υπάρχει "άλλη άποψη", υπάρχει μόνο Μια Σωστή Ορθόδοξη Άποψη που εκφράζεται από το εκλεγμένο και λαοπρόβλητο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτήν την άποψη δεν δικαιούται να αμφισβητεί κανείς.


Ανώνυμος είπε...

Τελικά απ' ότι φαίνεται δεν θα μάθουμε ποτέ τι πραγματικά συνέβη, μεταξύ του Μιχάλη και του ΔΣ της ΕΕΡ...

Η παρούσα ανάρτηση, μάλλον αποσκοπεί να απαντήσει στους "μυημένους" παρά να βάλει τους απλούς αναγνώστες ρ/ε στο πνεύμα της αντιπαράθεσης και να τους ενημερώσει για τα θέματα...

Αν είναι έτσι, νομίζω ότι η ανάρτηση αυτή δεν έχει νόημα...
Φαίνεται άλλωστε κι απ' τα σχόλια...

SV1MO είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 21/3 10,20 μμ.

Εγώ ανακάτεψα τον τραχανά. Ας με βοηθήσει κάποιος στο σερβίρισμα.

Στα "πηγαδάκια" όλοι κάνουν τον σκληρό, αλλά επί του πρακτέου σφυρίζουν αδιάφορα.

Κανε μου την χάρη και διάβασε ξανά την δημοσίευση στο περασμένο τεύχος και την απαντητική επιστολή μου και θα δεις ότι δεν είναι για μόνο για μυημένους.

Αλλά όπως φαίνεται από την"πληθώρα" των σχολίων δεν ενδιαφέρεται κανένας να μάθει τι συνέβη το απόγευμα της 9ης και της 16 ης Νοεμβρίου 2016. Αν ενδιαφέρει εσένα, στείλε μου το e-mail σου ή την ταχ/κη διεύθυνση σου για να σε ενημερώσω. Δεν μπορώ να υποχρεώσω τον διάλογο.

73 ΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη δεν έχω πρόσβαση στο περιοδικό (καθώς δεν είμαι μέλος της Ένωσης) και αν η απαντητική σου επιστολή είναι αυτό μαιλ που δημοσιεύει ο Γιάννης σε αυτήν την ανάρτηση, δεν βοηθάει καθόλου να εμβαθύνουμε στο τι πραγματικά έχει συμβεί...

Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να μάθω τι έχει πραγματικά συμβεί και αν κι εσύ θέλεις να γίνει δημόσιος διάλογος και να συμμετάσχουν οι "τρίτοι", γίνε πιο ξεκάθαρος...

Αλλιώς, αυτά που γράφεις - έτσι όπως τα γράφεις - μόνο οι μυημένοι μπορούν να τα καταλάβουν και προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα η δημόσια ανάρτηση τους, καθώς δεν νομίζω ότι θα πάρεις εδώ απαντήσεις από τους αρμόδιους (αν αυτό επιδιώκεις)...

SV1MO είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε που όπως φαίνεται μόνο εμείς οι δυο ανταλλάσσουμε απόψεις, θα πρέπει να έχεις διαβάσει την "τοποθέτηση" για να καταλάβεις την "απάντηση". Από ότι ρώτησα δεν έχω το δικαίωμα εκ του νόμου να αντιγράψω κείμενα των SV ΝΕΩΝ και να τα δημοσιεύσω εδώ ώστε να ενημερωθείς. Λυπάμαι.
73 ΜΟ

Unknown είπε...

αναδημοσιεύεις βάζοντας την πηγή προέλευσης, εκτός αν πρόκειται για χαρακτηρισμένα έγγραφα του Α2

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να αναδημοσιεύσει ακριβώς ότι γράφει το περιοδικό...
Ας μας πει με δικά του λόγια, αλλά με λεπτομέρειες και κυρίως περιεκτικά, τι διημείφθη μεταξύ των δύο πλευρών...

Νομίζω, ότι πάνω κάτω, όλοι θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί...

SV1MO είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Δεν θέλω να έχω μέσα στην ΕΕΡ το τέλος ούτε της Ιφιγένειας ούτε της Jean d' Arc. Νομίζω ότι 15+3 σελίδες + 40 σελίδες συνοδευτικά e-mail δεν γράφονται με "δυο λόγια". Εδώ κυκλοφόρησαν ήδη σενάρια που ούτε ο Scorsese δεν θα μπορούσε να φανταστεί, (πετούσα κάρτες, μπλοκάριζα αποστολές κλπ) και μου λέτε να ανοιχτώ.

Άλλως τε θα ήταν ανέντιμο εκ μέρους μου να τα δημοσιεύσω σε αυτό το blog που δεν θα θέλουν να εμπλακούν και να απαντήσουν οι αρμόδιοι. Θα ήταν μονομερής ενέργεια από μέρους μου. Ευτυχώς έχουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις που όλοι μπορούμε να έχουμε τον λόγο, να παρουσιάσουμε την άποψη μας και να βγουν τα συμπεράσματα από το Σώμα. Σε όλες τις Δημοκρατίες υπάρχει η Συμπολίτευση και η Αντιπολίτευση. ΄Η μήπως δεν είναι έτσι.

73 ΜΟ

Με την ευκαιρία θέλω να θυμίσω μια πρόταση που είχα κάνει παλιότερα (σαν μέλος του ΔΣ) στο να φτιάξει η ίδια η ΕΕΡ κάποιο ανάλογο blog που να αναρτά τα νέα της η ΕΕΡ και να μπορεί ο καθ' ένας μας να καταθέτει την άποψη του ώστε να μην έχουμε ανάγκη να καταφεύγουμε στον 2Μιδη.
Κάτι σαν την Δι@ύγεια.
Λέμε τώρα......

2Mδης είπε...

Μιχάλη δυστυχώς δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ώστε τα παράπονα μελών να φτάνουν στο σύλλογο, έτσι και τους πεί κάποιος κάτι προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό αντί να στρώσουν κώλο να ασχοληθούν με το πρόβλημα. Πχ πάει κάποιος και τους λέει ότι ο τάδε αναμεταδότης στην κάτω ραχούλα δεν δουλεύει, δεν ακούει κλπ. Αντί να βρουν τεχνικό να ασχοληθεί με το θέμα -αυτό είναι το φυσιολογικό δλδ το τεχνικό θέμα να το αναλαμβάνει τεχνικός- προσπαθούν να αποδείξουν ότι κάνει λάθος όλα δουλεύουν κανονικά αλλά αυτός που παραπονείται προφανώς είναι ηλίθιος, κακόπιστος κλπ. Φυσικό είναι μετά να βγει αυτός ο κάποιος ανώνυμα και να τους τα χώσει να βγάλει το άχτι του. Έτσι λειτουργεί το σύστημα και μετά τους φταίνε όσοι επιτρέπουν σε έναν ανώνυμο να τους κριτικάρει. Ευτυχώς δεν ζούμε σε σοβιετικού τύπου δημοκρατία, θα είχαμε φύγει για διακοπές στη Σιβηρία...

Αν συνυπολογίσουμε τώρα τα εξής γεγονότα:
Α. Τον εξαναγκασμό σε παραίτηση (απομάκρυνση, εκδίωξη όπως θέλετε πέστε τη) του Μιχάλη SV1MO που αποδεδειγμένα πρόσφερε εθελοντική εργασία στους συναδέλφους.
Β. Την ιδέα που εξέφρασε μέλος του ΔΣ στην φετινή ΓΣ ότι πρότεινε την διαγραφή του ΜΟ (!!!!) επειδή εκφράστηκε (όπως αυτός το κατάλαβε) εναντίον της ΕΕΡ.
Γ. Τα έκτακτα συμβούλια που έκανε πέρυσι το ΔΣ με αντικείμενο σχόλια που είχαν γραφεί στο μπλοκ και υπέγραφε ο Ρομπέν των Δασών(!) τα τηλεφωνήματα σε δικηγόρους, κόντρα έκτακτα ΔΣ, αλλαγές κωδικών κλπ κλπ
Δ. Την άρνηση του ΔΣ να γνωστοποιήσει τις δαπάνες της τεχνικής επιτροπής και τις αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκαν.
Ε. Την κατάσταση στην οποία έχουν πέσει οι επαναλήπτες και αναμεταδότες και το ασύρματο δίκτυο γενικότερα.
ΣΤ. Η αντίληψη μελών του ΔΣ ότι αντί να εργάζονται για τους σκοπούς του συλλόγου έργο τους είναι "να επιβάλουν την τάξη" και να εκδιώκουν κόσμο που δεν συμφωνεί μαζί τους.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η τρέχουσα διετία είναι από τις χειρότερες -αν όχι η χειρότερη- των τελευταίων ετών.
Και αυτό δεν είναι μόνο δική μου γνώμη...

SV1MO είπε...

Δυστυχώς Γιάννη κάποιοι από εμάς πιστεύουν ότι:

Α) φταίει το θερμόμετρο που δείχνει ότι έχεις πυρετό. Οπότε το σπας.
Β) φταίει η ζυγαριά που σε δείχνει υπέρβαρο. Οπότε την πετάς.

Αλλά και η κλασική λαϊκή παροιμία τα περιγράφει όλα μέσα σε λίγες λέξεις.
"Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε." Πάντα όμως φταίει ο γιαλός.

Είμαι της άποψης ότι ΔΕΝ φταίει η όποια Διοίκηση που καθοδηγεί και ελέγχει ένα σύλλογο, ένα σωμάτιο, -γιατί όχι- μια χώρα. Φταίνε ΠΑΝΤΑ αυτοί που συμμετείχαν ή δεν συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες. Φταίμε εμείς ΟΛΟΙ

Στο κάτω - κάτω οποίος θέλει και δεν μπορεί υπάρχει και η παραίτηση.

Αν δεν τα καταλάβουμε όλα αυτά δεν υπάρχει "γιατρειά"

Καλημέρα

73 ΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Τόσο εγώ όσο και κάποιοι ρ/ε που νωρίζω έχουμε άριστες εντυπώσεις από την λειτουργία του μπυρό επί SV1MO. Ούτε έχω ακούσει προσωπικά κάποιον να είναι δυσαρεστημένος από την εθελοντική εργασία που προσέφερε. Αυτά και μόνο αυτά τα γεγονότα καταδεικνύουν ποιος είναι ο σωστός και ποιοί έχουν στάσεις κατά του ραδιοερασιτεχνισμού, κατά της ΕΕΡ και παραβιάζουν ίσως το κατ/κό της. Οι παλαιότεροι διοικητικοί βαρύνονται και για το ότι τα Αθηναικά σωματεία δεν απέκτησαν κοινά γραφεία επί υπουργείας Μαντέλη. Τώρα νομίζουν πως η λήθη του χρόνου θα τους απαλλάξει αλλά φευ. Δεν είναι σπάνιο οι πράξεις τους να αντιμάχονται την εξάπλωση και καλλιέργεια του χόμπι. Πρόκειται για αρκετά παλιά ασθένεια που σαν χολέρα μολύνει πολλούς που αναλαμβάνουν διοικητικές θέσεις εκεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κυρίως για διοικητικούς αυτού του σωματείου ακούτε κατηγορίες, τουλάχιστον περισσότερες από όσες ακούγονται εις βάρος όλων των υπόλοιπων σωματείων. Πρόκειται για αθεράπευτη κατάσταση όπως τεκμαίρεται εδώ και δεκαετίες και δεν χρειάζεται να μας υπεραπασχολεί. Τουλάχιστον εμένα που ασχολούμαι πολύ λίγο με το χόμπι.
Ερμής

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που θα βγω λίγο εκτός θέματος, αλλά μήπως ξέρει κανείς σε ένα κύκλωμα που θέλει bc238 κι εγώ έχω στα συρτάρια μου bc547 μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως αντικατάσταση;

Ευχαριστώ.

2Mδης είπε...

BC237=BC547 και τα δυο ΝΡΝ και ίδια.

2Mδης είπε...

...και το BC238 ίδιο εννοείται ...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Γιάννη, ένα programming cable db9 για το yaesu vx7 έφτιαξα, αλλά ενώ περνάει το cable test όταν πάει να διαβάσει data από το φορητό βγάζει error.
Κι επειδή το σχέδιο έχει bc238 ενώ εγώ έβαλα bc547, είπα μήπως φταίει αυτό.

http://prnt.sc/eo376w

2Mδης είπε...

Βεβαιώσου ότι είναι δοκιμασμένο το κύκλωμα γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διαφορα. Τώρα δεν μπορώ να δω περισσότερα μόλις έφτασα Αρκαδία.
Καλό πσκ σε όλους και χρόνια πολλά για την αυριανή!
Μδης/3

SV1MO είπε...

Αντιγράφω ένα κείμενο του δημοσιογράφου Γ. Λοβέρδου που μου άρεσε. Μόνο λίγες αλλαγές χρειάζονται για να έρθει στα καθ ημάς.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Γιάννης Λοβέρδος

Σήμερα φοβάμαι ότι θα σας στενοχωρήσω. Γιατί έχω αποφασίσει να σας λέω αλήθειες, δυσάρεστες αλήθειες. Βλέπετε από ψεύτες, η χώρα είναι γεμάτη. Και στην κυβέρνηση, και στα κόμματα, και στη Βουλή και στα κανάλια οι ψεύτες είναι μπόλικοι. Εγώ είπα να προσπαθήσω να κάνω τη διαφορά και να σας λέω αλήθειες, έστω κι αν σας ενοχλώ. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Φινλανδοί, ούτε οι Τούρκοι, ούτε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε οι εβραιομασόνοι ούτε οι Νεφελίμ. Ο μεγαλύτερος εχθρός της είμαστε εμείς οι Έλληνες. Με τον ωχαδερφισμό μας, με την κουτοπονηριά μας, με τη μιζέρια μας, με τον φατριασμό μας, με την ανηθικότητα μας, με την αχαριστία μας, με την κακή νοοτροπία μας. Οτι όλοι μας οφείλουν κι εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση. Οι πολιτικοί μας είναι πράγματι άθλιοι. Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε. Οι πολιτικοί μας είναι ψεύτες γιατί δεν αντέχουμε την αλήθεια. Και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όσους μας λένε τα μεγαλύτερα παραμύθια. Όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Χίτλερ: «Οσο πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα, τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει ο κοσμάκης». Και προσπαθούμε συστηματικά να επιβεβαιώσουμε την ρήση αυτή
Αν δεν αλλάξουμε όλα αυτά, η χώρα δεν έχει ούτε μέλλον ούτε σωτηρία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο κι αν με βρίσετε, όσο κι αν με αντιπαθήσετε επειδή δεν σας λέω αυτά που ενδεχομένως θα θέλετε να ακούσετε. Αλλά εμείς οι Ελληνες, στην πλειοψηφία μας (διότι υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι στη χώρα, μολονότι έχω την αίσθηση ότι λιγοστεύουν καθημερινά) φταίμε για όλα.

SV1GAP είπε...

@ 24 Μαρτίου 2017 - 11:17 μ.μ.

Δεν έχω ιδέα από τέτοια θέματα αλλά βλέποντας σχετικά σχέδια υποψιάζομαι ότι το λογικό σήμα "1" του Π/Δ είναι 0V (και όχι πχ 5V). "Normally" (δηλαδή χωρίς σήμα από το Π/Δ, έξοδος από το Π/Δ = λογική στάθμη "0") το RxD (pin 2) έχει 0V. Με "1" από τον Π/Δ, δηλαδή 0V από τον Π/Δ, το RxD παίρνει 5V.
Σέ άλλα σχέδια χρησιμοποιούν PNP (2N3906, BC557) για την οδήγηση του RxD (pin 2), διαφορετική τοπολογία και σε συνδυασμό με τις τιμές των R που είδα μού φάνηκε ότι ίσως δίνουν καλύτερα δυναμικά και αντιστάσεις πηγής για τις 2 λογικές καταστάσεις στο RxD. Είτε με PNP είτε με NPN η διάταξη είναι κοινού εκπομπού. Από περιέργεια πέρασα και τα 2 σχέδια στο LTspice (πρόσφατος έρωτας!).

Στην 1η προσομοίωση (νύχτα 25/3 προς 26/3) χωρίς R_Load τα αποτελέσματα φαίνονται ίδια. Πάντα λαμβάνω υπόψη την αντίσταση πηγής (σήματος ή τροφοδοσίας) και την αντίσταση φορτίου, όμως το άφησα στη μέση λόγω ώρας. Προ ολίγου το συνέχισα, έβαλα R_Load και οι αρχικές με το μάτι εκτιμήσεις μου επιβεβαιώθησαν. Στο σχέδιο που λίνκαρες το ρεύμα (για τα 4,7V) περνά μέσα από τα 4,7kΩ (αντίσταση συλλέκτη) ενώ στα άλλα 2 που λινκάρω έρχεται απευθείας από την πηγή των 4,7V ή 5,1V. Αποτέλεσμα είναι ότι στο σχέδιο που λίνκαρες η τάση εξόδου εξαρτάται σημαντικά από το φορτίο εισόδου που παρουσιάζει η RS-232. (Αντίστροφη είναι η συμπεριφορά προς τα 0V. Σημειωτέον ότι άλλο πράγμα τα 0V και άλλο το high impedance).

Next step: Τι R_input παρουσιάζει η RS-232;
Εδώ λέει "Receiver Input Resistance (Ohms) 3k to 7k, 4k min."
Εδώ λέει "Receiver Input 3 kΩ to 7 kΩ"

Δοκίμασα αντίσταση συλλέκτη (στο κύκλωμα που λίνκαρες) 2,2kΩ, 1,8kΩ, 1,5kΩ και από ότι φαίνεται η 1,5kΩ εξασφαλίζει τα 3V στα 3kΩ (με zener 4,7V).

Δες εδώ τα διαγράμματα.

73 de SV1GAP

Ανώνυμος είπε...

όλη η αλήθεια είναι εδώ δάκτυλος άλλων είναι τα προβλήματα μας http://sv1xv.blogspot.gr/2017/03/1-dmr_28.html

Ανώνυμος είπε...

Τελικά "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"..Άρχισε και ο SV1TN τις κακίες παρέες. Πάει σε σεμινάριο ανταγωνιστού, κάθεται δίπλα- δίπλα με τον SV1MO. Άντε να δούμε που θα κατρακυλήσει.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για καλό συνάδελφο επονομαζόμενο από τους φίλους του με την καλή έννοια ως κομήτης. Επειδή έλειψε μεγάλο διάστημα και επανήλθε ξαφνικά. Αμέσως ανέλαβε κέρβερος του shack, το κατά πόσο θα πετύχει σε αυτή τη θέση δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν.
Ερμής

2Mδης είπε...

Ποιος? δεν κατάλαβα?

Ανώνυμος είπε...

O TN
Ερμής

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ασχολούμαστε με π@π@ριές ενώ ο RSF Hellas έχει πάρει ISO 9001 για την εκπαίδευση που προσφέρει, Πιστοποιητικό εκτάκτων αναγκών από την ECSI και πιστοποιητικό για την πολιτική προστασία από την σχολή του Π.Σ.

Εμείς ασχολούμαστε με τον μαραθώνιο όπου ασχολούνται 30-40 συνάδελφοι για να "φανούν" 3-4 στελέχη και να ανεβάσουν με δόξα και τιμή στο F.B. φωτογραφίες τους στο "πεδίο".
Ο Θεός να βάλει το χέρι του μη γίνει κανένα πραγματικό έκτακτο γεγονός όπου "θα κλάψουν μανούλες"

Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι.....

Ανώνυμος είπε...

@30/3 5:39 Για να έχουμε καλό ερώτημα όταν λες εμείς είσαι μέλος; Ή τα λες για να τα λες γιατί αν δεν είσαι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Ερμής

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι χάνω την ώρα μου.
Πάω για QRT. 73