Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Έφορος προσωπικών αναγκών...

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δεν μου ζήτησε η ΟΕΑ της ΕΕΡ να βοηθήσω στον Μαραθώνιο. Από καταβολής Σαμαλτάνου, όταν ο σημερινός έφορος τριγύριζε ακόμα στα εντευκτήρια του ΣΡΕ, συμμετείχα στις επικοινωνίες του Μαραθωνίου και πάντα επειδή με καλούσαν, ΠΟΤΕ δεν πήγα γυρεύοντας... Και είχε τύχει να αναβάλω σημαντικές υποχρεώσεις για να είμαι παρών και να μην αρνηθώ.

Φέτος ο έφορος με απέκλεισε, κάλεσε άτομα που δεν ανήκουν καν στην ΕΕΡ αλλά όχι εμένα. Βγήκε από τα ρούχα του όταν κάποιοι του θύμισαν ότι πρέπει να με καλέσει, υποκύπτοντας προφανώς σε προσωπικούς λόγους τους οποίους για ακόμα μία φορά έβαλε πάνω από την θέση που κατέχει. Βλέπετε ο έφορος των ΟΕΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΕΡ είχε προκαλέσει (και πρωτοστατήσει σε) επεισόδιο εναντίον μου, μαζί με τον έφορο μπυρό που είχε κουβαλήσει πέρυσι, στα εντευκτήρια. Είχε παρεξηγηθεί γιατί κάποιος τον είχε πει χοντρό, και με διαδοχικά πνευματικά άλματα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εφόσον κάποιος τον είχε πει χοντρό και αυτός είναι στην ΟΕΑ συνεπώς στρέφεται εναντίον της ΟΕΑ και... πιάστο αβγό και κούρευτο... 
Είναι κακό κάποιος να μην συμβιβάζεται με την πραγματικότητα! Θυμίζω ότι άλλη μια φορά τον είχαν πει χοντρό (ο Κλιφ) και ασχοληθήκαμε μια ολόκληρη ΓΣ μέχρι τις τρεις το απόγευμα...

Αν δεν ήξερα τα εσωτερικά της ΕΕΡ θα αναρωτιόμουν τι εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος στην θέση του εφόρου μιας τέτοιας επιτροπής, όπως αναρωτιούνται πολλοί όταν τον βλέπουν, αλλά μετά από τόσα χρόνια έχω καταλήξει: Σε μια θέση στην ΕΕΡ μένεις άμα συμβιβάζεσαι και είσαι υπάκουος!

Ευτυχώς δεν ξανάβαλε για το ΔΣ -να και κάτι καλό- γιατί τα χρόνια που συμμετείχε δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τον θυμάμαι και στην επιτροπή για το καταστατικό που δεν είχε ανοίξει καν το στόμα του, είχε μπει ως τοποτηρητής του ΔΣ και μετά παραιτήθηκε.

Ίσως το ΔΣ που θα προκύψει πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο αναδιοργάνωσης των ΟΕΑ γιατί εκτός από μερικά ταξιδάκια αναψυχής και τον Μαραθώνιο που αντιμετωπίζεται σαν άσκηση του ΝΑΤΟ δεν γίνεται τίποτα. Όχι τίποτα άλλο, γιατί ίσως κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι στρατηγοί και ξαναζητήσουν τρία τέσσερα χιλιάρικα ευρώ για συνέδριο ΟΕΑ όπως είχαν γράψει σε προηγούμενο προϋπολογισμό. Τα λεφτά δεν περισσεύουν και απότι φαίνεται θα σφίξουν τα πράγματα...

Α ναι! Σταματήστε και την σπάταλη αλληλογραφία προς τους εθελοντές ότι δήθεν ευχαριστείτε για την συμμετοχή τους κλπ κλπ όταν ο έφορος δρα προς την αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση. Είναι ηλίθιο να υπογράφει ο πρόεδρος και ο γ.γ. επιστολές τις οποίες ακυρώνει ο έφορος...

35 σχόλια:

2Mδης είπε...

Α. Επίθετο:
χοντρός , -ή , -ό
(για άνθρωπο) που έχει μεγάλο βάρος σε σχέση με το ύψος του, παχύς.
Συνώνυμα:
εύσωμος
παχύς

Τα παραπάνω είναι η απόδοση της λέξης "χοντρός". Για να μην ακούσουμε πάλι ότι έγινε ρατσιστικός χαρακτηρισμός κλπ παπαριές που μπορεί να ισχυριστεί οποιοσδήποτε κομπλεξικός δεν έχει συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα.

Β. Επειδή οι "έκτακτες ανάγκες" συνάδουν με σχετική ευκινησία ίσως πρέπει να αναθεωρηθεί το δόγμα "αυτόν βρήκαμε αυτόν βάλαμε" ώστε η Κλεοπάτρα να είναι αλλά και ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ευκίνητη... λέω εγώ τώρα...

2Mδης είπε...

Χμμμ ναι! Επικοινώνησε και ο Γκιώνης, η φωτογραφία είναι δική του λέει.
Σίγουρα πολλοί αναρωτήθηκαν: "ρε ποιου νάναι? ρε ποιου νάναι??"

Ανώνυμος είπε...

Ρε ποιος είναι αυτός ο Γκιώνης? Εγώ ξέρω αυτόν που διαβάζαμε στο δημοτικό στο αναγνωστικό.

"Ο Γκιώνης είναι πουλί. Είναι νυχτοπούλι. Πετά στα δένδρα, βλέπει το φεγγάρι και φωνάζει, γκιόν-γκιον"

2Γένης

Ανώνυμος είπε...

Στον Μαραθώνιο συμμετέχουν μόνο οι εκλεκτοί συνάδελφοι, που αποτελούν και το εκλεκτορικό σώμα των υποψηφίων για το ΔΣ. Είναι μια συμπαγής ομάδα που εμφανίζεται 2 φορές τον χρόνο. Στον μαραθώνιο και στις εκλογές.
Όσο για την σωματοδομή του εφόρου δεν είναι ρατσισμός. Δηλαδή στα ΛΟΚ και στα ΟΥΚ που δεν παίρνουν φαντάρους με παρόμοια σωματοδομή το κάνουν γιατί είναι ρατσιστές?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η ένωση πληρώνει τα έξοδα να έρθουν από την επαρχία να την βοηθήσουν στο μαραθώνιο, για να μην καλέσει ο υπεύθυνος αυτούς που δεν χωνεύει; Αρα λεφτά υπάρχουν!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκιώνης.... Θεός σχωρέστον...

Ανώνυμος είπε...

Συχωρεμένος, φτάνει να μείνει εκεί που είναι τώρα και να μην ξαναγυρίσει εδώ στο μπλόκ.

Φαντάζεσαι πουλί - undead? Εντελώς χίτσκοκ.

2Mδης είπε...

Δεν... Με τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

2μδη σου υπενθυμίζω ότι ο έφορος είχε κατέβει και ως υποψήφιος στο δήμο Βύρωνα όπου σάρωσε! Πήρε 43 ολόκληρες ψήφους!

2Mδης είπε...

43 ψήφους σε ολόκληρο δήμο? Άρα είχε ρεύμα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίει αυτός. Αυτός καλά κάνει. Εμείς φταίμε που ασχολούμαστε μαζί του.
Μόνο ένας είναι απελπισμένος που έχασε το ένα δεκανίκι του.

Ανώνυμος είπε...

τρεις υποψήφιοι πρόεδροι σε ενα σύλλογο που ψηφίζουν 50 άτομα; Μόνο;

SV1MO είπε...

Για να μη πετροβολάμε τα τζάμια ας κάνουμε και καμιά πρόταση ώστε το νέο ΔΣ (που θα είναι κυρίως το παλιό με ελάχιστες αλλαγές) να αρχίσει να δραστηριοποιείτε με προτάσεις των μελλών. Πιστεύω σίγουρα θα ζητηθεί στην πρώτη Γ.Σ. του νέου ΔΣ η ενεργή συμμετοχή των μελών της ΕΕΡ.

Αρχίζω λοιπόν με μια ιδέα που αν υλοποιηθεί θα ενδιαφερθούν πολλοί συνάδελφοι, όχι μόνο από το Λεκανοπέδιο, αλλά και από την περιφέρεια.

Πρόταση: Να οργανώσει η ΕΕΡ μια «εκδρομή» στο Friedrichshafen την περίοδο της επόμενης ραδιοερασιτεχνικής έκθεσης. Να μισθωθεί ένα πούλμαν για το δρομολόγιο Αθήνα- FH-Αθήνα. Να κλειστεί ένα ξενοδοχείο από τώρα για όσα άτομα θα ενδιαφερθούν.

Ανάμεσα μας υπάρχει επαγγελματίας που ασχολείται με διοργάνωση ταξιδιών που μπορεί να βοηθήσει για να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο, θα περιοριστούν τα έξοδα ανά συμμετέχοντα, θα είναι μια ωραία εμπειρία τόσο η έκθεση, όσο και το ταξίδι, θα μπορέσουν να μεταφερθούν ανέξοδα κάρτες του εξερχόμενου bureau, και αν θέλει και η ΕΕΡ μπορεί να επιβαρύνει κάθε συμμετοχή με 20 ευρώ, ώστε να μένει και κάτι στο ταμείο. Πιστεύω ότι παρ όλα αυτά αφού δεν θα υπάρχει εμπορικό κέρδος, θα είναι πολύ μικρό το κόστος ανά άτομο.

Όσοι θα ενδιαφερθούν από την Αθήνα αλλά και από τις άλλες πόλεις που θα περάσει το λεωφορείο κατευθυνόμενο προς τα σύνορα, θα πρέπει να καταβάλουν το 1 /2 ή το 1/3 του τελικού κόστους ανά άτομο χωρίς δικαίωμα υπαναχώρησης (παρά μόνο για σοβαρό λόγο, υγεία κλπ) ώστε με αυτό το ποσό να γίνει η κράτηση στο ξενοδοχείο.

Αν πραγματοποιηθεί αυτή η ιδέα, ο πρώτος που θα δηλώσει συμμετοχή θα είμαι εγώ.
73 de SV1MO

2Mδης είπε...

Αν.

Ανώνυμος είπε...

MO μέσα και γω κρατα μια θέση… αν είναι δυνατόν δίπλα σου να σε κρατώ και παρέα.

Μαρία με τα κίτρινα

2Mδης είπε...

@
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
΄......................

15 Νοεμβρίου 2017 - 2:44 μ.μ. Διαγραφή

Τα στοιχεία στην ΓΣ ή στον εισαγγελέα. Στην πρώτη περίπτωση κανείς δεν θα ενδιαφερθεί, όλοι ψηφίζουν απαλλαγή του ΔΣ χωρίς να καταλαβαίνουν και χωρίς να ενδιαφέρονται. Στην δεύτερη (στον εισαγγελέα) θα βγει άκρη αλλά μέχρι τότε θα κάνεις στομάχι...
Αποφάσισε.

SV1MO είπε...

Μαρία με τα κίτρινα
Εντάξει (λέμε τώρα)
Τους χαιρετισμούς μου στον κύριο Παπαδόπουλο.
88/73/44
SV1MO


Ανώνυμος είπε...

Για τις επόμενες εκλογές από που θα ζητήσουμε να παρίσταται δικαστικός αντιπρόσωπος?

2Mδης είπε...

Γιατί? Μην γίνει νοθεία? Επειδή έχω κάνει εφορευτική επιτροπή δυο τρεις φορές έχω διαπιστώσει ότι νοθεία δεν γίνεται. Απλά οι ίδιοι που επισημαίνουν τα στραβά και ανάποδα του ΔΣ μετά πάνε και τους ψηφίζουν. Και έτσι έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα...

Το πιο λογικό που είχε ζητηθεί κατά την συζήτηση του καταστατικού, είναι να ξέρουμε το βιογραφικό καθενός που θέτει υποψηφιότητα. Μαζί με μια περίληψη του τι έχει στο κεφάλι του να κάνει. Δυστυχώς ούτε αυτό πέρασε και έτσι ψηφίζουμε βάση πόσο τσίπουρο κέρασε ο καθένας...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπονοώ ότι γίνεται νοθεία, αλλά έχω ενστάσεις "επί της διαδικασίας". Στον επαγγελματικό μου σύλλογο με το παρευρέθηκε δικαστικός αντιπρόσωπος έγινε.... "χαμός", έτσι μας υπέδειξε τι επιβάλει η νομοθεσία.
Μπορεί να είμαστε ΚΑΙ νομικοί, αλλά ο άλλος για να μπει και να βγάλει την Νομική … χάλασε παντελόνια. Κάτι θα ξέρει παραπάνω. Νομίζω.
Οι ψήφοι «δι αλληλογραφίας» π.χ. μπορεί να «ρυθμίζουν» τα αποτελέσματα? Ρωτώ.

Ανώνυμος είπε...

Το Καταστατικό μας είναι μια χαρά Γιάννη. Ούτε 100 χρονών δεν είναι. Υποθέτω ότι οι νέοι συνάδελφοι δεν θα καταλαβαίνουν καν την γλώσσα στην οποία το έγραψαν οι πρόγονοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, για να δούμε και την χρησιμότητα τέτοιων ομάδων τύπου οεα, έχει κληθεί να βοηθήσει στις επικοινωνίες τώρα με την κακοκαιρία;

2Mδης είπε...

Ρε μεγάλε τι είπες τώρα?
Να κληθεί η ΟΕΑ να κάνει τι?
Να σφηνώσει ο έφορος σε καναν υπόνομο να πλυμμάρει το σύμπαν?

Άλλωστε εδώ γίνεται καταστροφή δεν είναι μαραθώνιος...

Unknown είπε...

Αυτό το σχόλιο απευθύνεται (αποκλειστικά) στον ΜΟ.
Το 2010, όταν προγραμμάτιζα την DxPedition στις Αζόρες και συγκεκριμένα στο Corvo Isl, έψαχνα οικονομικούς τρόπους μετάβασης και επιστροφής της ομάδας. Εκείνο το διάστημα είχα μία επαγγελματική συνεργασία με μία εταιρεία η οποία ναύλωνε αεροσκάφη (Cargo αλλά και επιβατικά)και σε σχετική συζήτηση που είχα με εκπρόσωπο της προαναφερόμενης εταιρείας, με ενημέρωσε ότι, εύκολα μπορεί να ναυλωθεί επιβατικό αεροσκάφος 100 ατόμων της AEGEAN, το οποίο θα μας πήγαινε και θα μας έφερνε με απευθείας πτήση από το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" και μάλιστα στις ημερομηνίες που επιθυμούσαμε.
Η ομάδα αποτελούνταν από 6 άτομα, άρα έπρεπε να βρεθούν άλλα 94 άτομα, προκειμένου να ναυλωθεί το prive αεροσκάφος. Η τιμή ανά άτομο ήταν 220 ευρω και συμπεριλάμβανε τις 2 πτήσεις, διαμονή με 4 διανυκτερεύσεις και πρωινό.
Σκέφτηκα λοιπόν τότε ότι, ήταν μιά σπάνια ευκαιρία να επισκεφθούμε αυτόν τον δύσκολο και ενδιαφέροντα προορισμό σε αυτήν την τιμή και με αυτές τις ευνοικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα ... 0 συμμετοχή και η DxPedition ματαιώθηκε.
Αυτό το κείμενο στο έγραψα για να μην αισθάνεσαι μόνος, στην διοχέτευση προτάσεων προς την ΕΕΡ, οι οποίες είτε απορρίπτονται, είτε αγνοούνται επιδεικτικά.

Με φιλικούς αγωνιστκούς χαιρετισμούς
SV1GRM

Ανώνυμος είπε...

"Αλήθεια, για να δούμε και την χρησιμότητα τέτοιων ομάδων τύπου οεα, έχει κληθεί να βοηθήσει στις επικοινωνίες τώρα με την κακοκαιρία;"

Χόμπυ κάνουν, δεν χρειάζεται να είναι χρήσιμοι σε κάποιον. Και ΑΝ είναι, αυτό δεν είναι αυτοσκοπός.

SV1MO είπε...

Αγαπητέ Θεόδωρε,
Ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με την δική σου πρωτοβουλία.
Φυσικά οι δυο περιπτώσεις δεν είναι το ίδιο. Έτσι που το σκέφτηκα για την "εκδρομή" δεν απευθύνομαι σε dx-peditioners αλλά σε απλά μέλη που θέλουν να δουν τι στο καλό είναι αυτό το FH στην Γερμανία και να κάνουν τα ψώνια τους. Δεν ψάχνουμε αρχικά για 100 άτομα, ή για σπόνσορες. Αν το αποδεχθεί η Διοίκηση, και το προβάλει σε όλα τα μέσα που διαθέτει και το επικοινωνήσει κατάλληλα, νομίζω ότι ένα μικρό "πουλμανάκι" θα γεμίσει.
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει νόημα να ανταλλάσουμε μεταξύ μας απόψεις για το τότε και το τώρα. Εγώ έκανα την πρόταση προς την Διοίκηση (που σίγουρα διαβάζουν αυτό το μπλοκ), ώστε να το "ψάξουν". Στο κάτω κάτω, στον απολογισμό για τα "πεπραγμένα" τους τον επόμενο χρόνο, θα είναι προτιμότερο από το να αναφέρονται στην κοπή της πίτας ή στο field day μιας μικρής ομάδας περί το ΔΣ, ή στο ham-γιουσουρούμ, που όλα αυτά τα κάνουν και πολλοί άλλοι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι.
(Σε άλλο σημείωμα μου είχα αναφερθεί εκτενώς στο τι νομίζω ότι είναι ένα ραδιοερασιτεχνικό φεστιβάλ [https://el.wiktionary.org/wiki/φεστιβάλ], γι αυτό το χαρακτηρίζω έτσι, για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση.)
73 Μιχάλης
SV1MO

Unknown είπε...

Βρε Μιχάλη, όταν σου έγραψα πριν ότι επρεπεε να συγκεντρωθούν 100 άτομα, δεν εννοούσα dx peditioners. Εννοούσα να πάρει ο καθένας την γυναίκα του, το παιδί του, τους φίλους του και γενικά όποιος ήθελε να έρθει. Η ομάδα θα πήγαινε στο ηφαίστειο του Corvo isl για τα dx και οι υπόλοιποι θα γλεντούσαν και θα έκαναν τουρισμό στο Flores isl. Αυτό εννοούσα, μιά χαρούμενη εκδρομή vivere pericolosamente !!!

SV1MO είπε...

Πάντως αν ξανακάνεις κάτι ανάλογο είμαι μέσα.
Υπολόγισε με, με τα γυναικόπαιδα. Vivere innocuo (?)
73 de SV1MO

Unknown είπε...

Μιχάλη πάνε αυτά, τώρα θα αναλάβουν άλλοι αυτού του είδους τις "εξορμήσεις" (στις κορυφές του Υμηττού και της Πάρνηθας) !!!
Εμείς είμαστε ... γραφικοί, ανεύθυνοι και κυρίως OFF, που "εκθέτουμε" τον Εθνικό Σύλλογο με τις ενέργειές μας αλλά, όταν ζορίζονταν, εμάς έβαζαν μπροστά για να "τα καταφέρουμε".
Θέλεις παραδείγματα με αποδείξεις ??? (πες ναι)
Έμεινα στον σύλλογο 14 χρόνια, είναι θαύμα !!! που δεν τρελλάθηκα.
Σε όλη την διάρκεια που είχα την ιδιότητα του μέλους, αυτά που με εντυπωσίασαν ήταν η τόλμη, η αποφασιστικότητα, η ευελιξία, η οξυδέρκεια, η αλληλεγγύη αλλά κυρίως η στήριξη την οποίαν παρείχαν τα "έμπειρα" και αιώνια (σχεδόν ισόβια) μέλη του ΔΣ της ΕΕΡ, στα μέλη της.
Άσε να γίνουν με το καλό οι εκλογές και να βγει ο νέος πρόεδρος και τότε θα τα ξαναπούμε.

2Mδης είπε...

Ναι με το που θα βγει ο νέος πρόεδρος θα αλλάξουν όλα...

2Mδης είπε...

Και μην ξεχνάτε:

Το ΔΣ της ΕΕΡ διαχειρίζεται κάθε έτος κατά μέσο όρο 40-45 χιλιάδες ευρώ. Τα οποία διαθέτει σύμφωνα με αποφάσεις του ΔΣ οι οποίες δεν δημοσιεύονται ΠΟΥΘΕΝΑ και κανένα μέλος δεν έχει ελέυθερη πρόσβαση. Τον υποτιθέμενο έλεγχο κάνει η εξελεγκτική επιτροπή η οποία κατά κανόνα απαρτίζεται από πρώην μέλη του ΔΣ ή συγγενείς.

Αν κάποιο μέλος ζητήσει τιμολόγια κλπ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!

Αν κάποιο μέλος ζητήσει να δει δαπάνες, αποφάσεις κλπ -εννοείται δεν βλέπει- δέχεται χυδαιότατες επιθέσεις από τα μέλη του ΔΣ παρουσία του προέδρου.

Πηγαίνετε τώρα να ψηφίσετε μπορεί να έχει τσίπουρα...

Unknown είπε...

Ωχ, βγήκαν τα "Καλάσνικωφ", έπεσαν οι "μάσκες", άρχισε η αντίστροφη μέτρηση αλλά, τελικά ... ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.

Unknown είπε...

"Life is hard, it's harder if you're stupid"
John Wayne

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τον επικεφαλής των ΟΕΑ!
Με αυταπάρνηση έδωσε ως ΗΓΕΤΗΣ το παράδειγμα βοηθώντας στις πρόσφατες πλημμύρες. Κινούμενος ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ από σημείο σε σημείο, ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ (καταρρίπτοντας τους νόμους της φυσικής), έσωσε συμπολίτες μας από βέβαιο θάνατο. ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ νέους να συμμετάσχουν στις ΟΕΑ. ΜΠΡΑΒΟ και στον πρόεδρο που επέλεξε τον επικεφαλής των ΟΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Από την μία η αυτοψία από τον Κουρουμπλή, από την άλλη ο επικεφαλής των ΟΕΑ που θα μάς σώσει σε έκτακτες ανάγκες ...