
▼
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009
Σταθμοί ΕΜΕ...

39 σχόλια:
Δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνω και το αυτονόητο, αυτό δλδ που θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται οποιοδήποτε άτομο με στοιχειώδη δείκτη ευφυίας:
Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον συγγραφέα του είτε είναι επώνυμο είτε είναι ανώνυμο. Το ότι δημοσιεύονται -εφόσον δεν είναι χυδαία- δεν σημαίνει ότι ο διαχειριστής του ιστολογίου συμφωνεί με αυτό.
Την ίδια τακτική εφαρμόζουν ΟΛΑ τα ηλεκτρονικά έντυπα, όποιος διαφωνεί με αυτή την τακτική να μελετήσει την πιθανότητα μετανάστευσης του στην Βόρεια Κορέα.
EME the ultimate dx!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήsw1jgw
Άντε να προλάβεις μέχρι το 2012 να κάνεις ΕΜΕ........
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαχ Γιάννη,αυτό είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη!Ξύνεις πληγές,αλλά που θα πάει κάποτε θα το εκπληρώσω αυτό το όνειρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια στον Πέτρο & Δημήτρη που μας κρατάνε το ενδιαφέρον για το ΕΜΕ.
Βέβαια έχω φροντίσει και έχω όλο τον εξοπλισμό για έναν υποτυπώδες σταθμό ΕΜΕ και μου λείπει μόνο ο ενισχυτής.Επικοινώνησα με γνωστό Βαλκάνιο κατασκευαστή για να ρωτήσω τα σχετικά και μου είπε ότι για να μου τον στείλει θα πρέπει πρώτα να έχω πάρει άδεια απο τον Κύριο 1579 και από τους ανώνυμους blog spotters και μετά να προβώ στην παραγγελία.Είμαι σε αδιέξοδο,δεν ξέρω τι να κάνω!
Και για να μην παρεξηγηθώ από τους συναδέλφους που μας τιμούν παγκόσμια στην ΕΜΕ cw κοινότητα τα παραπάνω αφορούν τον ανώνυμο δικαστή προηγούμενης ανάρτησης που μας δίκασε γιατί χρησημοποιήσαμε
1kw στα hf κατά την ενεργοποίηση του φάρου.Πιθανόν να μην κατάλαβε ότι ο καπετάνιος αναφερόταν σε 1kw erp!
Επίσης για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το ΕΜΕ μην διστάσει να ενοχλήσει τον Δημήτρη sv1btr,σε εμένα κατανάλωσε αμέτρητες ώρες από τον χρόνο προκειμένου να με βοηθήσει.Βέβαια περιμένει την ανταμοιβή του κάνοντας ένα ΕΜΕ qso μαζί μου,αλλά θα περιμένει λίγο ακόμα....
Να που υπάρχουν λοιπον και κάποιοι Ελληνες (σίγουρα οχι οι μονοι) που ανεβάζουν το SV στις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων contest.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το κάνουν χρόνια τώρα χωρίς να προκαλούν με την συμπεριφορά τους.
Και αν ζητήσεις την βοήθειά τους, την έχεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
Καθαρός ραδιοερασιτεχνισμός.
Ας μας προβληματίσει αυτό όλους μήπως και γίνουμε λίγο καλύτεροι.
Μπράβο τους.
C.
Σωστός.
ΑπάντησηΔιαγραφή6146
............σε άρθρα για τις επιτυχίες κάποιου δεν "ποστάρει" κανείς......
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε κάτι άλλα ξεκατινιάζονται όλοι....
Μπράβο ρε Δημήτρη και Πέτρο, και από όσο ξέρω σε CW mode 100% random, όχι logger chat και skeds..
σωστός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΩΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ε.Μ.Ε ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΑ ΚΑΘΕΤΗ.ΘΕΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΕΡΑΙΑΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΙΛΕΜΟΥ.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ SV ΣΤΑ Ε.Μ.Ε ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ.
73
σταματη διαφωνω!! το ΕΜΕ ειναι εφικτο ακομα και στην Αθηνα αρκει να διαλεξεις με προσοχη κεραιες, φιλτρα προενισχυτες και .... μπαντα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαι πολυ τυχερος γιατι συζητωντας με τον Δημητρη sv1btr εχω μαθει αρκετα πραγματα.
Με το υπαρχον Sat κεραιοσυστημα εχω κανει μια επαφη με JT μετα απο πολυ προσπαθεια. ομως να ειμαι ειλικρινης εχω την γευση του μισου!!
το ονειρο μου να κανω random Cw επαφη..
73 sw1jgw
YG1 ναι θα αρχισω ξανα τη προσπαθεια να μαθω CW γιαυτο το λογω αλλα και για μακρυτερες επαφες στους δορυφορους!
ΥΓ2 δε θα λοξοδρομησω σα μερικους μερικους στα HF
"ΥΓ2 δε θα λοξοδρομησω σα μερικους μερικους στα HF"... για ποιον χτυπαει η κουδουνα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιχαλη διαβαζεις?? χαχαχα
EM δεν ειναι ο Μιχαλης!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεχομαι προσφορες για να αποκαλυψω τον συναδελφο που εξωκειλε στα HF
Tιμη εκκινησης ενα ταψι γαλακτομπουρεκο!
Ωραία βραδυά έχει απόψε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως εγώ θα βγω στο κόντεστ το σ/κ για κανένα τετράωρο,έτσι για να ξεβουλώσουν λίγο τα αυτιά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρη φέρε μας τον προδότη τώρα!Δεν πιστεύω να είναι αυτός που έδωσε το report καιρού στις 10:46 σήμερα(χτες δλδ) γιατί αν είναι έτσι σου φέρνω το ταψί Αθήνα την Τετάρτη στην ένωση.
Σχετικά με το τρισκατάρατο jt το έσωσες στο τέλος λέγοντας ότι έχεις την αίσθηση του μισού!!!
Λοιπόν, το λέγανε κάτι παπούδες στο χωριό ότι θα έχουμε γαϊδουροκαλόκαιρο...
ΑπάντησηΔιαγραφή(Γαϊδουροκαλόκαιρο: μεγάλης διάρκειας καλοκαιρία που περιλαμβάνει μήνες του φθινοπώρου!)
αμα μάθει ο ΒΤR οτι έκανες επαφή JT...... κάηκες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήC.
To ξερει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρη επειδή αυτή η σιωπή σου είναι ένοχη να σου πω ότι εκτός από το ταψί θα φέρω και μια μπουκάλα τεντούρα(τοπικό προιόν της Πάτρας) καθώς επείσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την τιμωρία του προδότη...αλυσοπρίονο,βαριοπούλα,τανάλια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το jt τρέχα να το εξομολογηθείς γρήγορα πριν είναι αργά!
Μου εχουν βαλει Κανονα.
ΑπάντησηΔιαγραφήSygxaritiria kai apo edo ston Jimmy BTR kai ston Petro AAF, esto kai kathysterimena.
ΑπάντησηΔιαγραφήO Dimitris edo kai poly kairo kanei logo oxi gia to mode ayto kathe ayto alla gia to validity twn epafon ayton vasei ton kanonismon mas ki ekei einai oi antirriseis tou: kapoia simeia einai asymvivasta oson afora tous kanonismous kai ton diedikasion tou software toun JT.
Enas tentzeris 73
DL/SV2KBS apo DR1A
cu in the contest !
Για αυτό σε χαίρομαι! Που τρέχεις παντού και το απολαμβάνεις. Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερί επαφών ΕΜΕ μέσω cw ή μέσω jt:
Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Στη μία περίπτωση κάνεις τον τέλειο σταθμό από θέμα κεραιών και μηχανημάτων. Στην άλλη με μια 12άρα και 100W μαζεύεις κάρτες. Και βέβαια ακούει ο υπολογιστής όχι ο χρήστης!
Μην τρελαθούμε! Δεν έχει σχέση το ψηφιακό με το CW :)
Είτε ακούει ο χρήστης στο αυτί του, είτε "ακούει" ο υπολογιστής του το ΕΜΕ qso έχει γίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά υπάρχει μεγάλη διαφορά και για αυτό τα βραβεία είναι διαφορετικά και υπάρχει σαφής διαχωρισμός των κατηγοριών.
Όμως εγω δεν εχω καταφέρει κανένα από τα δύο δυστυχώς.
6146
Tha symfoniso apolyta kai me tous dyo prolalisantes.
ΑπάντησηΔιαγραφήProsopika den kano katholou operation kanena digital mode gi ayton akrivos logo.
Epeidi den mporo na epemvo sto decoding ki ayto einai kati pou den mou dinei eyxaristisi.
Ostoso o Dimitris den kanei logo toso gia tin dyskolia kai tis katafaneis diafores ton dyo modes, pragmata gia ta opoia symofono ki ego, oso gia to deep search feature kai tin xrisi loggers kata tin diarkeia ton contests i gia tin dieksagogi enos QSO genikotera.
Gi ayto milisa ki ego prosopika eimai no-digi op.
Oso gia ton diaxorismo ton katigorion den itan etsi, kai gi ayto polloi CW EMErs den elamvanan meros sto ARRL Contest gi ayto ton logo. Fetos omos allaksan kapoia pragmata sta rules opote kai o BTR tha einai QRV.
73 GL
dl/sv2kbs
βρεεεεε!!! ουτε στο τί EME θα κάνουμε δεν μπορουμε να καταλήξουμε?!? ας δουλευουμε, και ας ειναι ο'τι mode να ναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια όνομα!
τεσπά, τρισδιάστατο (az-el) δεν εχω για να το παλέψω. το λιμπίζομαι το φεγγαράκι οποτε το βλέπω, αν όμως κάνω επαφή θα κάνω σε JT και ας μην ξέρω τι ρεπόρτο να δώσω... Αν τωρα ακουσω και κάνα CQ σε morse, ε, δεν θα μαλώσουμε κι εκει! αν με ακουει, ο'τι κιντείται...πυροβολείται!
Καλές επαφές από το DR1A.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε...
Και να μείνεις εκεί....ακούς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΧΙ ΡΕ ΜΙΧΑλΗ. ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ .ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ .ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή73
Ξέρω ξέρω,έχει και τσουνάμια εκεί και ελονοσίες,αλλά ο παππούς μου μου έλεγε....ποτέ μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ DR1A.ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΦΕΔΕΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ
http://www.dr1a.de
χαχαχαχα
73
ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΩΛΙΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΣΤΑ 40Μ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΑΛΛΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΥΦΑΘΗΚΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα
73
Να δούμε τώρα πότε θα σηκωθεί απότην καρέκλα,γιατί αυτή και ένας άλλος κοινός μας φίλος μόλις κάθονται βάζουν εποξική κόλλα 2 συστατικών,συνδέουν και τον καθετήρα και βγάζουν ρίζες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαμηλά ακούγεται μέχρι στιγμής...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΠΙΠΙ! ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ.ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΗ!ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ ΕΧΕΙ ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΤΟ SITE ΕΧΕΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΦΥΣΙΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα καλά ακούγεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγώ δεν ακούγομαι με 15μέτρα σύρμα!
(Μην το πεις ότι βγήκα στα βραχέα...)
Γιάννη τι καιρό έχει εκεί στην Αθήνα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΛΑ ΜΙΧΑΛΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαρφωθηκες μονος σου,,,, και εχασα και τα γαλακτομπουρεκα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρεκορ στα ΕΜΕ νομιζω ειναι 10 η 12αρα Yagi 100w και αυτι τι ειναι αυτα τα random που διαβαζω βαζετε τον υπολογιστη να κανει την επαφη ουτε ουτε 15 γραμματα το λεπτο μεσα στο θορυβο δεν μπορειτε να παρετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσχετο οι παλιοι ασυρματιστες κοιμοντουσαν στη καμπινα τους και μολις ακουγαν το διακριτικο του πλοιου τους ξυπνουσαν και πηγαιναν διπλα στον ασυρματο για να δουν πιος τουσ καλει!
Γιάννη;;;random εννοούν για επαφές cw χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού,σε αντίθεση με το ψηφιακό jt που δεν μπορει να λειτουργήσει χωρίς sked και το οποίο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για τις "αδιάβλητες" μεθόδους που ακολουθούν πολλοί χρήστες του για να επιτύχουν το qso(όχι όλοι)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βεβαίως το CW είναι 25db 300φορές πιο δύσκολο από το ψηφιακό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας!