Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Ο σεισμός, ο Αυτιάς και οι άλλοι...


Δεν ξέρω αν καταλάβατε το σεισμό σήμερα το πρωί. Κατά τις 5, και λίγο αργότερα μια δεύτερη δόνηση, εμένα τουλάχιστον με ξύπνησαν. Περίεργο γιατί παλιότερα δεν ξύπναγα ούτε με καμπάνες! Είπα να σηκωθώ να ανοίξω το φορητό, αλλά θυμήθηκα αντίστοιχες περιπτώσεις προηγούμενων σεισμών: Πρώτα από όλα οι αναφορές από διαφόρους συναδέλφους ώστε να καταλάβουμε που έγινε αισθητή η δόνηση… «κουνήθηκε το φωτιστικό, σε δεύτερο όροφο στο Παγκράτι!» Ωραία! Έγινε αισθητός το καταλάβαμε. Βγαίνει ο άλλος: «φοβήθηκε ο γάτος μου στο Σύνταγμα…» μετά ο τρίτος: «έτριζε η πόρτα στην Ομόνοια!..» Βρε εσείς δεν ακούτε τον προηγούμενο; Το είπαν, το ξαναείπαν, το εμπεδώσαμε! Έγινε αισθητός ο σεισμός στην Αθήνα. Αφήστε να μιλήσουν και από καμιά άλλη περιοχή! Τίποτα! Και εκεί που λες ηρεμίσαμε, αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο: «παιδιά στον Αντέννα βγήκε ο Παπαδάκης και έδωσε επίκεντρο τη Λαμία!» άμα τόπε ο Παπαδάκης… «Τώρα παρακολουθώ στον Άλφα τον Αυτιά έχει έναν σεισμολόγο, το είχαν προβλέψει λέει…», και συνεχίζεται η ενημέρωση για το τι δείχνουν τα κανάλια μαζί με τις ευοίωνες γνώμες των συναδέλφων: «Στο Άλτερ διαφημίζουν το μασαζοκαλσόν, αλλά από κάτω περνάνε γράμματα που λένε ότι περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό! Χμμμμμμ! Ο καιρός γάρ εγγύς! Το διάβασα εγώ!»
Σοβαρευτείτεεεεεε!

27 σχόλια:

2Μδης είπε...

Σε παλιότερο σεισμό, και αφού είχαν περάσει τα πρώτα λεπτά, θυμάμαι συναδέλφους από το λεκανοπέδιο να συνεχίζουν να δίνουν ρηπόρτα επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά οτι κουνιόντουσαν τα φώτα και πως ακούστηκε θόρυβος. Οπότε ακούγεται στον επαναλήπτη κάποιος να λέει το εξής εφιαλτικό: "Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ βλέπω τον Υμμητό να έχει ανοίξει και να βγάζει λάβα..." !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και καλά οι δημοσιογράφοι να θέλουν να μιλούν ασταμάτητα.
Οι συνάδελφοι γιατί να λένε τα ίδια και τα ίδια στον επαναλήπτη; Μήπως για να το εμπεδώσουν οι ακροατές; Μήπως για να μεταδοθεί το μήνυμα... πανελλαδικά;
Καλλίτερα ας αφήσουμε τους επαναλήπτες και ας κάνουμε κάποια qso.
Αλήθεια, ακούω τους Ιταλούς γείτονες μας συχνά και ζηλεύω της ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες τους. Π.χ. πολλά qso, σχεδόν κάθε εβδομάδα κάποια ειδικά διακριτικά κλπ.
Και ένα ερώτημα, στα 2μ. δεν βγαίνει κανείς (πλην εξαιρετικά ελαχίστων) στα ψηφιακά π.χ. psk; Οι σχετικές υποζώνες έχουν εγκαταληφθεί... Οι συνάδελφοι με άδεια vhf+, μπορούν να κάνουν ενδιαφέρουσες επαφές τόσο στα ssb όσο και στα ψηφιακά. Ας δοκιμάσουν, τους περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις. Μην περιμένουν να τους το διδάξουν κάποιοι (εάν δεν τους το έχουν διδάξει μέχρι σήμερα, πιθανόν να μην τους το διδάξουν ποτέ! ).
Πάνος

sv8gke είπε...

Καλημέρα Πάνο,οι ιταλοί βγαίνουν στα 2μ και αρκετοί θα έλεγα.Εδώ από την Λευκάδα τους ακούω συνέχεια κατα τους μήνες που ευνοει και η τροποσφαιρική διάδοση.Υπάρχουν 3 "κατηγορίες" από αυτούς,αυτοί που κάνουν dx με επίγειες η μή επίγειες επικοινωνίες(ΕΜΕ),αυτοι που κάνουν dx αλλά δεν ξέρουν αγγλικά και καλούν μόνο ιταλούς(τσε κου ντουε,τσε κου ντουε,ι καπα οτο....κλπ,και οι γνωστοί μας ριπιτολόγοι!!!Εκει να δείς qso ατέλιωτα και σπάνια να ακους διακριτικά και να μην τα καταλαβαίνεις γιατί είναι στον ιταλικό α-β κώδικα!Για ψηφιακά δεν γνωρίζω να σου πω γιατί δεν ασχολούμε και δεν μπορω να ξέρω τι γίνεται.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Ακουσαμε τις προαλλες συναδελφο να λεει:
" Εγω οταν φορτωσω καρβουνο, η Yagi μου φτανει μεχρι το Σειριο" προς το παρον παγωσα!!! λεω κατσε να δουμε τι εννοει πολλα ετη φωτος ο Σειριος απο εδω...
Αλλα τελικα ησυχασα οταν συμπληρωσε:

Αλλα οτι και να κανω Χαλκιδα δεν ακουγομε με τιποτα

73 sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μην ήξερε locator, αλλά ήξερε τον Σείριο. Τουλάχιστον αυτός τοποθέτησε και μία κατευθυντική κεραία, οι άλλοι θα παραμείνουν μόνο στους επαναλήπτες;
Αν θυμάμαι καλά, παλιά στην Γαλλία υπήρχε μία κατηγορία που έπαιρνες άδεια διαβάζοντας ελάχιστη ύλη και έβγαινες στα 2μ. με περιοσρισμένη ισχύ. Αυτή η κατηγορία θα ταίριαζε κουτί σε κάποιους.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Nai εχει μια yagi 10 στοιχειων σε καθετη πολωση με προενισχυτη ληψης. οποτε καταλαβαινετε τι γινεται εκει

2Μδης είπε...

Μα υπάρχει τέτοια υποζώνη, που ταιριάζει σε κάποιους: 26,965-27,405! Υπάρχουν επικουρικά και τα PMR,αλλά είπαμε... κάποιοι τους φωνάζουν από εκεί να έρθουν να πάρουν άδεια. Έτσι προκύπτει ο... Σείριος! Μερικοί τις στακάρουν τις κάθετες, κι έτσι ο κινητός σταθμός τους δίνει 1/4 της μονάδας παραπάνω!! Εκτός αν είναι το 2000. Αυτό φουλάρει(θόρυβο!)

sv8gke είπε...

Εσένα Γιάννη από ότι βλέπω σου έλειψε ο Τάκης!Αλήθεια τι να γίνεται αυτή η ψυχή;Μάλλον έπεσε με τα μούτρα να φτιάξει τις 2χ519 για να σου στείλει τις φωτό.
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Ναι! Ακόμα τις 519 θα φτιάχνει... στο photoshop!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα 2 μετρα στον Ελλαδικο χωρο και καποιοι αναμεταδοτες εχουν εχουν αντικαταστησει το καναλι 13των CB ,ευτυχως που οι αναμεταδοτες ειναι πανελλαδικοι οπως λενε και εχουν γλυτωσει καποιοι αλλοι απο τα ξεφορτωματα και φορτωματα των φορτηγων ...ετσι για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι ..................

2Μδης είπε...

Δεν συμφωνώ για τα 2μέτρα συνολικά, γιατί υπάρχουν σοβαρές δραστηριότητες που γίνονται εκεί και οι περισσότεροι δεν τις γνωρίζουν. Στο δεύτερο σκέλος όμως συμφωνώ: Υπό τις παρούσες συνθήκες τα "πανελλαδικά" μαζεύουν κόσμο που θα δημιουργούσε πρόβλημα αν έβοσκαν ελεύθεροι εδώ κι εκεί...

Ανώνυμος είπε...

φυσικα και δεν αναφερομαι σε ολο το ευρος των 2 μετρων .............και ηταν λαθος μου που δεν το τονισα στο προηγουμενο σχολιο μου......

Χαρης

Ανώνυμος είπε...

Καλά που βγήκε φέτος και ο sw1kwg και έκανα και καμιά επαφή με psk31 και rtty στα 2μ το Μάη αν και βγήκε το παλικάρι με κατακόρυφη πόλωση. Από εκεί και πέρα η μόνη λύση είναι το fsk441 στο 144.375 ή εκεί κοντά για επαφές με εξωτερικό όταν δεν ξύνει ο ανευ διακριτικού συνάδελφος που μιλάει FM στο 385. Νάναι καλά και εις ανώτερα του χρόνου με διακριτικό. Θυμάμαι επίσης φέτος το καλοκαίρι κάποιον αγαπημένο υπερήρωα του 2μήδη σε επαναλήπτη της περιοχής 8 να κράζει άλλο συνάδελφο φίλο του επειδή τόλμησε να βάλει την κεραία του σε οριζόντια πόλωση.

73 de sv1eex

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασατε και τους διαστημικους Repeaters.

Ανώνυμος είπε...

Πσσσς. Αυτά είναι παιχνίδια! Με μια 807, αν αλλάξεις τα πηνία βγαίνεις ΚΑΙ στα δορυφορικά...

Ανώνυμος είπε...

Μια και ανεφερες τους διαστημικους Repeaters.Θα σας πω κατι που επαθα πριν απο καιρο και ειδικα το καλοκαιρι.....
Ετυχε και ακουγα εναν επαναληπτη οπου μιλουσαν 2 εκλεκτοι συναδελφοι ...αφου μιλουσαν και ακουγαμε οτι βλακεια ηθελες ....καποια στιγμη ανακαλυψαν οτι μπορουν να πανε να συνεχiσουν τις βλακειες τους σε μια αλλη συχνοτητα εκτος επαναληπτη .Εκανα τον σταυρο μου και ειπα ευτυχως θα ηρεμησουν τα αυτια μου ...ξαφνικα ακουω την συχνοτητα που θελανα να πανε να συνεχησουν ,παμε λεει ο ενας 145.900 ειναι ησυχία εκει .Τοτε παιρνω το μικροφωνο και κανοντας την διακοπη μου τους υπενθυμηζω ευγενικα οτι εκει πιθανον να ενοχλησουν καποιον συναδελφο που θα επιχηρησει να κανει καποιο qso με δορυφορο.Τι ηταν να το πω αυτο ?....αμεσως με τον τσαμπουκα του μαγκα μου ζητησαν τον λογο με ποιο δικαιωμα εγω κανω τον Αστυνομο των συχνοτητων......
Μηπως λοιπον ειμαστε ακομη πολυ πισω και πρεπει πρωτα να διορθωσουμε αλλα πραγματα ...οπως πχ την τηρηση χρησης των συχνοτητων να μπορω βρε αδελφε να κανω ενα qso με rtty η psk31 η sstv η να μιλησω ανετα ssb ...και μετα να δουμε εαν θα πρεπει να καταργησουμε τα morse που καποιοι φωναζουν οτι ειμαστε πισω σαν Ελλαδα .....αυτα δεν τα βλεπουν ?

χαρης

Ανώνυμος είπε...

Αμα βγεις στους δορυφορους Ανωνυμε με μια 807 θα γινεις ρεζιλι των σκυλιων και θα σε κραξει ολη η Ευρωπη

sv8gke είπε...

Συμφωνώ ανώνυμε ότι ο ανώνυμος θα γίνει ρεζίλι με την 807.Ασε μας ετοιμάζει ο Τάκης 2*519 για αυτή τη συχνότητα...........αλλά έχει προβλήματα με το φώτοσοπ και το γύρισε στο κορέλ γιαυτό αργεί
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

τωρα που που λες καλα θα ειναι και μια 807 για την συχνοτητα αυτη ......εγω θα σου κανω την χαρη ανωνυμε και ελα εσυ μαζι με τους αλλους Ευρωπαιους να με κραξετε.....

χαρης

Ανώνυμος είπε...

δεν ειμαι ανωνυμος sorry Ο sw1jgw ειμαι. Αν βγεις QRO στους δορυφορους θα γινεις ρεζιλι .
Χαρης μπορουμε να μαθουμε και το δικο σου διακριτικο ?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα βοηθήσει εάν στον Εθνικό Κανονισμό Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ βλ. ΦΕΚ 399/3-4-06) και για τις υποζώνες εκχωρημένες για ραδιοερασιτεχνική χρήση μόνο, υιοθετηθεί το R1 bandplan.
Ζητάω πολλά;
Πάνος

sv8gke είπε...

Η 807 Δημήτρη δεν είναι qro κάτω από 100watt πρέπει να βγάζει αν δεν κάνω λάθος.Μας την κοπάνησε και ο φίλος μου ο Τάκης που θα μας έλεγε ακριβώς.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

jgw σημασια δεν εχει ποιο ειναι το διακριτικο μας ,αλλα το τι λεμε ,τα λογια μας εχουν σημασια και οχι το ονομα μας.Εσυ μου ειπες τι θα παθω εαν βγω με μεγαλη ισχυ στα δορυφορικα ,εγω ποτε δεν ειπα οτι θα βαλω καρβουνο για να ακουστω στην σεληνη ...αλλα υποθετω οτι θελησες να περασεις το μηνυμα σου να μην χρησιμοποιουν μεγαλη ισχυ στα δορυφορικα απλα χρησιμοποιησες τον Ανωνυμο Χαρη για να το πεις .

Χαρης

sv8gke είπε...

Χάρη εν μέρει θα συμφωνήσω μαζί σου.Σαφώς και τα γραφόμενα κρίνουμε,σαφώς και στο ιντερνετ δεν είσαι υποχρεωμένος να δηλώνεις την ταυτοτητά σου,αλλά όπως και να το κάνουμε,άλλη βαρύτητα εκτιμώ ότι έχει μια επώνυμη άποψη και άλλη μια ανώνυμη.Προσωπικά σέβομαι και τις 2 το ίδιο,θα προτιμούσα βέβαια να γνωρίζω με πιον ανταλάσω απόψεις.Με τον sw1jgw είχαμε διαφωνήσει σε προηγούμενη ανάρτηση για τους δορυφόρους,αυτό δεν μας εμπόδισε όμως να δηλώσουμε και ποιοί είμαστε.
Όλα αυτά φιλικά και χωρις πρόθεση "πολέμου"
Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη σεβαστη η αποψη σου και δεν προκειται να το δω σαν σπιθα εναρξης "πολεμου " αλιμονο , δεν ειμαι τετοιος χαρακτηρας.
Και επειδη τα λεγομενα μου δεν εχουν την πρεπουσα βαρυτητα λογο της ανωνυμιας ,και δικιο εχεις εδω που τα λεμε ,θα βιαβαζω μονο το blog και δεν θα γραφω.
Παντως σε πολλα φορουμ νομιζω οτι υπαρχει η ανωνυμια και ανταλασουν αποψεις ,εδω γιατι δεν ισχυει αυτο δεν το καταλαβαινω , τελος παντων ,τελος καλα ....ολα καλα

2Μδης είπε...

Το παρακάτω εντός εισαγωγικών κείμενο είχε γραφεί σε προηγούμενη ανάρτηση. Το μεταφέρω αυτούσιο εδώ:
"Θα πρέπει να δίνουμε, πιστεύω, σημασία στα γραφόμενα και όχι στον γράφοντα. Αν κάποιος γράφει την άποψη του, όποια κι αν είναι αυτή, με τρόπο που δεν προσβάλει, τι σημασία έχει αν είναι ο άλφα ή βήτα συνάδελφος ή μη. Δεν θα απαντήσουμμε με βάση του ποιος είναι αλλά του τι λέει. (Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε ακραίες περιπτώσεις, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοιες)"

sv8gke είπε...

Χάρη καλησπέρα.Όπως έγραψα και παραπάνω σέβομαι το ίδιο και το ανώνυμο κείμενο,αλλά και το επώνυμο.Δεν μπορεί να σε αναγκάσει κανείς να δηλώσεις την ταυτοτητά σου,απλά είπα οτι προτιμώ το επώνυμο.Οι λέξεις που χρησημοποίησα είναι ΕΚΤΙΜΩ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!Ούτε ορίζω,ούτε διαμορφώνω εγώ τους κανόνες του blog.....το κάνει μια χαρά ο 2μδης.
Εν πάση περιπτώση σε καμιά περίπτωση δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω,αν όμως κατάλαβες κάτι τέτοιο σου ζητώ συγνώμη.
Μιχάλης