Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Και που λες πρόεδρε...

Είδα και μια επιστολή ραδιοερασιτεχνικού συλλόγου, που μεταξύ άλλων κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό! Με το κείμενο καθαυτό δεν θα ασχοληθώ, διαφωνώ πλήρως. Με το ύφος του όμως…
Σαν να απευθύνεται ο πρόεδρος περιφερειακής λαχαναγοράς στο κεντρικό συντονιστικό του κλάδου! Αυτό θα πει "χύμα"...

21 σχόλια:

The road less pedaled είπε...

Αυτό θα πει "αβάσταχτη ελαφρότητα" καθως και πολλα ελλειμματα. Κυρίως ελλειμμα γνωστικο.

Ισως οι κυριοι που συνεταξαν την εν λογω επιστολη να μην γνωριζουν πως η υλη των ραδιοερασιτεχνων ειναι 100% και οταν λεω 100% μιλαω κυριολεκτικα, εννοω 100% συμφωνη με αυτην που προτεινει η συσταση CEPT T/R 61-02.

Επομενως, ο ελληνας υποψηφιος ραδιοερασιτεχνης εξεταζεται πανω στην ιδια υλη που εξεταζονται και οι Ευρωπαιοι συναδελφοι του !

Ισως οι κυριοι να αγνοουν αυτα τα δεδομενα οπως επισης να αγνοουν και τον ογκο που εχουν τα question pools ωστε να γινει καποιος ραδιοερασιτεχνης στην Αμερικη.

Ειναι πολλες αραγε οι 700 ερωτησεις που επεξεργαζεται το ΥΜΕ λαμβανοντας υποψιν πως για να γινει ενας αμερικανος extra class που πρεπει να διαβασει 738 ερωτησεις + για να γινει technician 392 + για να γινει general 484 ερωτησεις = Συνολο 1614 ερωτησεις πρεπει να μελετησει ενας αμερικανος ωστε να εχει πληρη προσβαση στο ραδιοερασιτεχνικο φασμα συχνοτητων, οπως εχει κι ενας SV !!

Παραπανω απο τις διπλασιες δηλαδη σε σχεση με τις -μελλοντικες- ελληνικες εξετασεις !!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολα τους βάζεις!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει ρε παιδιά, ασχοληθείτε εσείς με την ΕΕΡ και αφήστε τους άλλους να εκφράζουν την γνώμη τους, όπως αυτοί νομίζουν...
Τόση φαγούρα πια...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θεμελιωμένη άποψη, η τελευταία!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Χα, χα! Μόλις διάβασα την επιστολή. Κέρδισε μια θέση στον φάκελο funny stuff του υπολογιστή μου!

73 de sw1ixp

Ανώνυμος είπε...

Με όσα γίνονται δικαιούται και ο πρωθυπουργός λίγη διασκέδαση!

Ανώνυμος είπε...

Κατα τ'αλλα, οι κύριοι ενδιαφέρονται για τον ραδιοερασιτεχνισμο!!!
κουραφέξαλα!!!
για το μαγαζάκι τους ενδιαφέρονται και για τίποτε αλλο.
φοβούνται μήπως λακίσουν οι νέοι "πελάτες" οταν ακουσουν για τις 700 ερωτήσεις.
Ο σύλλογος αυτός είναι βουτηγμένος στην αμαρτία και στο ψεμα.
Αλήθεια, είπατε ποτε στους πελάτες σας εσεις του ΣΕΡ, ότι το πανελλαδικό σας είναι στημένο αντικανονικά και παρανομα?
Εσεις του ΔΣ του ΣΕΡ, έχετε ποτέ ζητήσει να δείτε τιμολόγια αγοράς των μηχανημάτων του ΣΕΡ?
Ανήκουν όλα αυτά στον ΣΕΡ? Η μήπως σε κάποιον ιδιώτη?
Εχετε ανοίξει ποτε τα βιβλία εσόδων-εξόδων του συλλόγου για να δείτε τι πραγματικά ανήκει στον σύλλογο?
Όταν κάποιος ακούει και διαβάζει συνέχεια,
Το πανελλαδικό του ΣΕΡ,
Το πυροσβεστικό του ΣΕΡ,
Τα έτσι του ΣΕΡ,
Τα αλλιώς του ΣΕΡ,
πιστεύει ότι εχει να κανει με έναν σύλλογο μέγα και τρανό και ότι η συνδρομή που δίνει, πηγαίνει για ιερό σκοπό, δηλαδή για τον ΣΕΡ και για όλα αυτά που “έχει”.
Μα καλα ρε φίλοι μου, ποτε πρόλαβε να γίνει αυτος ο σύλλογος μέγας και τρανός? Μέσα στα 2 χρόνια λειτουργίας του? Εδώ αλλοι προσπαθούν 50 χρόνια!!! Φανταστείτε τι εχει να γίνει αν όλα αυτά δεν είναι του ΣΕΡ και είναι του…Μήτσου!!!
Αλήθεια, ολοι εσείς που πάτε και ακουμπάτε τα λεφτά σας στον ΣΕΡ, έχετε ζητήσει ποτε να δείτε τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου? Έχετε ζητήσει ποτέ να δείτε που πάνε τα λεφτά σας? (με τιμολόγια και αποδείξεις…όχι με τα λόγια!!!)
Και ξαναγυρνάω σε εσας του ΔΣ του ΣΕΡ. Αν όλα αυτά δεν είναι του ΣΕΡ και είναι κάποιου ιδιώτη και αυτός ο ιδιώτης τα βροντήξει μια μερα και σηκωθεί να φύγει, τι θα γίνει μετά κύριοι του ΔΣ? Ποιος θα εξηγήσει στα τοσα μέλη σας ότι αυτά για τα οποια πλήρωναν συνδρομές, έκαναν φτερά?
Προσέξτε κύριοι, εσείς του ΔΣ του ΣΕΡ, αν συμβεί κατι τέτοιο να ειστε σίγουροι ότι κάποια από τα μέλη σας θα αντιδράσουν και θα αντιδράσουν νομικά.
Εγω μονο αυτό θα σας πω…Προσέξτε κύριοι, Προσέξτε πολύ, οι σύλλογοι δεν είναι μαγαζάκια οπου μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει, ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σκληρός, πολύ σκληρός.
Εύχομαι να μην χρειαστεί να τον αντιμετωπίσετε ποτέ, πάρτε τα μέτρα σας όσο είναι νωρίς, γιατι «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»

2Μδης είπε...

Σε αυτή την περίπτωση θα αποτανθούν στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου, στην Αργολίδα, για να βρουν τους υπεύθυνους!

The one with no shadow είπε...

Εγω το εχω πει - διάβασα κι ελεγξα (beta testing) ολες τις προτεινόμενες ερωτήσεις, δεν ζήτησα απαλειφή ερωτήσεων. Εντόπισα μικροπροβλήματα και πρότεινα διορθωσεις.

Μπορω να εχω PSE ενα URL με την επιστολή? ΤΗΧ

Ανώνυμος είπε...

sto 5-9reporto!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στο ιντερνετ (και στο echolink) ένα διακριτικό SZ1HAG για λογαριασμό του ΣΕΡ.
Πως είναι δυνατόν να παίρνει αριθμό 1 αφού εχει έδρα το Ναύπλιο?
Μήπως είναι ένα από τα πολλά «κατα λάθος - εξεπίτηδες» του συλλόγου?
Όσο για την επιστολή, τα έχουν πει κι’αλλοι, είναι απαράδεκτο για ραδιοερασιτεχνικό σύλλογο να προτείνει τέτοια πράγματα.
Τι θέλετε δηλαδή? Να κάνουμε όλες τις μπάντες cb?
Θέλετε να βγαίνουν ολο και περισσότεροι στον αέρα αλλά να βγαίνουν ανεκπαίδευτοι?
Θέλετε να βγαινουμε ολο και περισσότεροι Έλληνες και να μιλάμε με συναδέλφους του εξωτερικού για να δείχνουμε ότι υπάρχει Ελλαδα, αλλά μόλις μας πάρει χαμπάρι ο ψευτο 1Β1ΑΒ (ο οποίος είναι ραδιοερασιτέχνης) όπως επισης οι σκοπιανοί και οι Τούρκοι, με δυο – τρεις ερωτησούλες που θα κάνουν (εσκεμμένα) στους ασυρματιστές (όπως λέτε) Έλληνες, να μας κάνουν ρόμπες διεθνώς?
Θέλετε να μας έχουν του κλότσου και του μπάτσου?
Θέλετε να μας ψάχνουν για να σπάνε πλάκα μαζί μας?
Το μόνο που θα μένει μετά είναι να διαλέξετε την μάρκα και το χρωματάκι για την ρομπίτσα σας.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει. Υπάρχουν πάντα δεκάδες δρόμοι ανάμεσα στα δυο ακρα, αλλά εμεις πάντα επιλέγουμε την ακρα αριστερά και την ακρα δεξιά, την κορυφή ή τον πάτο, το μες την μουρη μας ή στο βάθος κήπος.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ επιπλέον υλη δεν μπορουμε. Ουτε να αφαιρεσουμε, ουτε να προσθέσουμε. Η εκδοση HAREC απαιτει συγκεκριμένα πράγματα να ερωτωνται ενα προς ενα και να δίνεται η σωστή απάντηση.

Φανταστείτε οι ερωτήσεις να ηταν ανάπτυξης και όχι πολλαπλών επιλογών. Εγω, απλά θα τις περνουσα. αλλα σαν κι εμενα ζήτημα να υπάρχουν 2000 ατομα στην Ελλάδα. Πόσοι απο αυτους ενδιαφέρονται να γίνουν ερασιτέχνες?

Να στειλω κι εγω μια επιστολή.

"Το καλύτερο όλων θα ηταν να προτείνουμε την επανεξέταση των παλαιοτέρων συμφωνα με HAREC. Και αφου η υλη αδειοδοτησης αλλάζει, καθως αλλάζουν και οι απαιτήσεις των καιρών, να εξεταστουν και οι νεοι στην νέα υλη. Αφου η νεα υλη μοιαζει πλέον με τον εναρμονισμένο ΚΟΚ, γιατί να μην το κάνουμε?

Να σας απαντήσω γιατί. Γιατι μετά θα κάναμε επανακατανομή των Callsign και θα μεναμε και πάλι με τα διγράμματα, τόσες αδειες που θα επρεπε να ακυρώσουμε..... " hihi

The one with no shadow είπε...

απο μενα το προηγουμενο...

Ανώνυμος είπε...

Στείλτο στον Καραμανλή!

The one with no shadow είπε...

Θα το πάω αυτοπροσώπως αυριο το πρωι. Πάση θυσία.

Ανώνυμος είπε...

Τους χαιρετισμούς μας στην κυρία Ίνα!
(...από το πρωθυπουργΊΝΑ...)

Λάκας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όλοι εσείς που έχετε λυσσάξει με τις - δήθεν - παρανομίες του ΣΕΡ δεν τον πάτε στους αρμόδιους φορείς, για να τιμωρηθεί, παρά του τα χώνετε από δω μέσα...
Γιατί δεν το κάνουν οι σύλλογοι σας ή οι ενώσεις σας...
Άντε για να δούμε, το λέει η περδικούλα σας ή είστε μόνο λόγια...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ που δεν είσαι όλο λόγια και το λέει η περδικούλα σου, γιατί δεν πας στις αρμόδιες αρχές παρά τα χώνεις ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, για ψήλου πήδημα;;
(για να μην μας περνάς και για......)

The one with no shadow είπε...

Ποιός ειδε την λέξη "παρανομία" σε όλα τα γραφόμενα?

Ειναι διαφορετικό να αποδίδεις την ελλειπή εκπαίδευση σε κάποιο σύλλογο

(μεχρι που πήρα το SW εγω, ΔΕΝ ημουνα μέλος σε ΚΑΝΕΝΑ συλλογο. Αφου το πήρα μοναχός μου, εψαξα να δω ποιος συλλογος εναγκαλίζει τα μάλα τα όποια ενδιαφέροντά μου και ασπάστηκα κι εγω το... καταστατικό του με την σειρά μου).

ΠΟΙΟΣ θα κατηγορησει για εμένα ή για τον οποιοδήποτε αυτοδίδακτο, τον οποιοδήποτε συλλογο στον οποιο οι ως άνω τυγχάνει να ειναι μέλη; Μηπως ειμαστε στο ματριξ να μας χωνουν ενα παλουκι στο μυαλό να μας τα ριχνουν ετσι μεσα?

Αν δεν κάτσει ο χειριστής να τετραγωνίσει τα οπίσθιά του καθήμενος δεν θα μάθει.
Ανεξάρτητα απο την "κλάση" των εκπαιδευτών του, ειτε αυτοι ειναι της ΕΕΡ ειτε του ΣΕΡ ειτε της ΕΡΒΕ ειτε....

για τις όποιες ανομιες των συλλόγων, φταινει οι σύλλογοι. Για τις ανομίες των μελών, φταίνε τα μέλη.

και για την κατακλείδα, αν κάποιοι συνάδελφοι όντως εχουν παρανομήσει, υπάρχει και μια κάποια συναδελφική αλληλεγγυη που μας προτρέπει να υπαγορευουμε τα κακώς κειμενα και να ασκουμε εποικοδομητική κριτική, αντί να "καρφώνουμε" τον καθένα.
Τα blog δεν ειναι εδω για να δικάζουν ή να προδικάζουν. Ειναι χώρος εκφρασης απόψεων. Αν φορέσουμε την μαυρη κουκουλα και αρχίσουμε να δειχνουμε, θα δωσουμε ευκαιρία σε κανέναν να βελτιωθει? Μάλλον όχι. Ομως αν εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας απέναντι στα κακώς κείμενα, τότε κάποιος θα το διαβάσει, θα προβληματιστεί, θα κάνει relay τα λεγόμενα στους... ενδιαφερόμενους, και ετσι ΊΣΩΣ να ενεργοποιηθει και η πεμτουσία του διαλόγου, η οικοδόμηση. (εξ ου και ο σωστά εδρασμένος και με ισα μετρα και σταθμά διάλογος, ως εποικοδομητικός.)

Ανώνυμος είπε...

Έλεοςςςςςςςςςςςςςςς !!!!

Ανώνυμος είπε...

και μετά φαίνεται περίεργο που παραιτήθηκε ο καραμανλής;
Την επιστολή τη διαβάσατε;