Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Είσαι κυνηγός; είσαι ψαράς;

H αναρχία που επικρατεί στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες είναι γνωστή. Ένα σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτηση μου θύμισε ένα περιστατικό που είχε συμβεί στο fielday. Ήταν πρωί και στο 144,300 δυο κυνηγοί, χαχάνιζαν, έβριζαν, σπλατάροντας με διαμόρφωση FM. Ότι κι αν τους λέγαμε μας έγραφαν στα παλιά τους τα άρβυλα... Μέχρι που τους κάλεσα να μου δώσουν τη θέση τους για να "πεταχτούν" μέχρι εκεί δυο τύποι από το δασαρχείο που "κάτι τους ήθελαν..." Αυτό ήταν! Οι κυνηγοί σταμάτησαν να εκπέμπουν.
Στις "Φρυκτωρίες" τον Ιούλιο, τελευταία στιγμή, στην προκαθορισμένη συχνότητα 144,350 ακούγονταν δύο βοσκοί να κάνουν καταμέτρηση σε κάτι καρδάρες με γάλα!
Είναι δύο από τα πολλά παραδείγματα που μπορώ να θυμηθώ. Υπάρχουν βέβαια και "συνάδελφοι" που έχουν κάνει τρις χειρότερα, θυμάμαι πρόχειρα κάποιον που είχε κάνει "σκάϊ κομάντ" με το 2000, τους "εξήμιση" μέσα στην δορυφορική ζώνη. Του επιφυλάσσω όμως ειδικά αφιερωμένη ανάρτηση...
Οι κυνηγοί είναι ειδική περίπτωση, και διεκδικούν μεγάλο ποσοστό από τις παρεμβολές που γίνονται κυρίως στη μπάντα των 2Μέτρων. Πάνε και παίρνουν από ένα φορητό VHF για το οποίο μαθαίνουν μόνο, πως το ανοίγουν και πως το κλείνουν. Συχνότητες δεν ξέρουν να αλλάξουν! Ούτε καν ότι πρέπει να πιέζουν το PTT και όχι όλα τα κουμπιά που έχει στο πλάι το φορητό! Από εξυπνάδα είναι όλοι τους "αητοί". Έτσι και τους πει κάποιος για συχνότητες, παρεμβολές, κλπ κοιτάνε λες και ακούνε την θεωρία της σχετικότητας. Ανοίγουν λοιπόν το φορητό ,το οποίο κατά κανόνα γράφει 145,000 κι αρχίζουν και μιλάνε. Αν είναι κοντά στον επαναλήπτη του R-0 τους ακούει και όλη η Ελλάδα να κυνηγάνε το άμοιρο το αγριογούρουνο που έτυχε να βρεθεί στο διάβα τους. Δεν πας να τους φωνάζεις, δεν πας να τους εξηγείς να αλλάξουν συχνότητα στο ρημάδι που έχουν στο χέρι τους, τίποτα αυτοί. Στουρνάρια! Θα μου πεις τώρα το κατάλαβες; Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρόβλημα! Πρώτα απόλα λένε ότι είναι φυσιολάτρες, γιατί παίρνουν λέει το τουφέκι και βγαίνουν στη φύση, και περπατάνε στο βουνό, και ακούνε τα πουλάκια να τιτιβίζουν κι άλλες σαχλαμάρες. Με το ίδιο σκεπτικό κι ο εμπρηστής που παίρνει τα στουπιά και περπατάει μέσα στο δάσος για να βάλει φωτιά στο κατάλληλο σημείο του βουνού είναι φυσιολάτρης! Μετά λέει είναι ευγενές άθλημα γιατί το έχουν και οι βορειοευρωπαίοι. Μάλιστα. Όλοι αυτοί που κυνηγάνε έφτασαν την ευγένεια των βορειοευρωπαίων και το μόνο που έμεινε για να εξομοιωθούν μαζί τους ήταν το κυνήγι! Ακόμα και τα σαρκοβόρα ζώα, σκοτώνουν όταν πεινάνε για να φάνε. Ο κυνηγός σκοτώνει για να δει το θήραμα να σπαρταράει αιμόφυρτο! Το ευχαριστιέται να σκοτώνει. Το πιο χαρακτηριστικό της εξυπνάδας τους είναι ότι σκοτώνονται και μεταξύ τους: Φυλάνε δυο τρεις γύρω από μια πηγή, και περιμένουν να πάει διψασμένο το γουρούνι ή το ελάφι ή ο λαγός, ή ότι κινείται τελοσπάντων, για να το σκοτώσουν. Παρά το ότι έχουν πάρει ασυρμάτους και μιλάνε μεταξύ τους, είναι τόσο στόκοι που όταν ακούσουν ένα θόρυβο γυρίζουν και πυροβολάνε σα στραβοί! Αποτέλεσμα να εξολοθρεύει ο ένας τον άλλο και ο λαγός να φεύγει πηδώντας χαρωπά. Όμως ακόμα και σε αυτό δεν έχουν καταφέρει να γίνουν είδος υπό εξαφάνιση για να τους προστατέψει ο νόμος και να απαγορέψει το κυνήγι στα λιγοστά δάση μας.
Έψαξα την σχετική νομοθεσία και είδα ότι ο "βοηθητικός" εξοπλισμός απαγορεύεται. Αναφέρει ρητά για προβολείς, για σφυρίχτρες που μιμούνται ήχους πτηνών "κράχτες", για διάφορες συσκευές που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην θανάτωση, σύλληψη, εγκλωβισμό θηραμάτων. Δεν αναφέρει ευθαρσώς τους ασυρμάτους, ο νόμος είναι παλαιός, με γνωστό μου κυνηγό που συζήτησα μου είπε ότι απαγορεύονται. Άλλωστε στα "κυνηγετικά είδη" δεν έχω δει ασυρμάτους. Αν δεν απαγορεύονται θα πρέπει να μας απασχολήσει μόνο το μέγεθος της βλακείας τους που δεν μπορούν να μάθουν και να χειριστούν κατάλληλα, τόσο απλές ηλεκτρονικές συσκευές σαν τον φορητό ασύρματο. Αν απαγορεύονται όμως, τότε προκύπτουν ευθύνες για αυτούς που καλούν τον κάθε κυνηγό να πάει να πάρει από ένα αματερικό μηχάνημα για να κυνηγήσει παράνομα! Εκτός από το αλαλούμ που προκαλούν στις συχνότητες μας, εξοπλίζουν τον κάθε στόκο να γίνει πιο αποτελεσματικός στην εξόντωση όποιου πλάσματος επιβιώνει ακόμα στην ελληνική φύση. Προτείνω να κάνουμε προώθηση τέτοιων διαφημίσεων, από επιχειρήσεις που προτρέπουν στο παράνομο κυνήγι, σε διάφορες οργανώσεις φυσιολατρών, οικολόγων, στο υπουργείο γεωργίας, για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα... Τέτοιες οργανώσεις έχουν νομικούς που με κατάλληλους χειρισμούς (αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα κλπ) κινούν τις δυσκίνητες υπηρεσίες ώστε να επιβάλλουν κυρώσεις. Ακόμα αν πέφτει στην αντίληψη μας χρήση των συχνοτήτων μας από κυνηγούς, να ενημερώνουμε το τοπικό δασαρχείο.
Τώρα κάποιοι καλούν και τους ψαράδες να πάρουν αματερικά μηχανήματα! Τι να το κάνει το φορητό ο ψαράς;; Να χτυπάει τα αφρόψαρα στο κεφάλι;;
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου...

68 σχόλια:

2Μδης είπε...

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με νομικό σύμβουλο οργάνωσης που ασχολείται με τέτοια θέματα, με βεβαίωσε ότι η χρήση ασυρμάτου από κυνηγό απαγορεύεται! Ακόμα κι αν είναι ραδιοερασιτέχνης, την ώρα που βρίσκεται εντός κυνηγετικής περιοχής απαγορεύεται να τον χρησιμοποιεί! Η όχληση να παραβούν το νόμο οι κυνηγοί αγοράζοντας ασυρμάτους είναι βλακώδης έως παράνομη.
Όποιος έχει υπόψιν του διαδικτυακές διευθύνσεις που ωθούν στο παράνομο κυνήγι ας τις ποστάρει εδώ για να τις δουν και πιο ειδικοί με το θέμα.

sv8gke είπε...

Γιάννη με κάλυψες πλήρως,οι απόψεις μου περί κυνηγιου ταυτίζονται 100% με τις δικές σου.Εχεις μείνει όμως λίγο πίσω στα γεγονότα.Το R6 του παλαιοπλάτανου ναυπακτίας έχει "στεναξει" από τους κυνηγούς,το R3 τησ Λευκάδας τα ίδια και ένα σωρό αλλά!Εχω σταματήσει να τους νουθετώ,το μόνο που κάνω είναι να τους δημιουργώ qrm γιατί τους εκνευρίζει,τους χαλάει την ησυχία που απαιτήται στο καρτέρι και έτσι κάνουν qsy.To τι έχει ακούσει η μανούλα μου δεν λέγεται!!!Θεωρώ σωστό να τους μαθαίνω cw!!!!!!!
Tο έν λόγω κατάστημα που προτέπει κυνηγούς και ψαράδες να παίρνουν αματερικούς ασυρμάτους,δυστηχώς διαφημίζεται από το site της ΕΕΡ!!!
Είμαι σίγουρος πως η ένωση δεν το γνωρίζει,θα πρέπει όμως να ενημερωθεί,γιατί κανοντας κλικ επάνω στο διαφημιστικό,ανοίγει η σελίδα ακριβώς στο επίμαχο σημείο!Εχουμε τους δικούς μας που όταν πουλάνε ένα φορητό δεν μπαινουν στον κόπο να του κάνουν ρισέτ,έτσι ώστε να μην τα βρίσκουν και έτοιμα,μην τους λεμε και από πάνω που θα βρουν να τα αγοράσουν.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστα τα ειπατε και οι δυο σας, αν και ειμαι εναντιον του QRM για οποιοδηποτε λογο!!!

δυστυχως δεν ειναι μονο οι κυνηγοι αν και αυτοι ειναι ΠΟΛΛΟΙ και κανουν και ΚΑΚΟ. ειναι μπετονιερες φορτηγα στο πειραια ακουγα καφετερια-ταβερνα μεχριπου τους ενημερωσα και πηραν pmr. Δυστυχως στις συχνοτητες βρισκεις οτι μπορεις να φανταστεις απο τους κυνηγους μεχρι τον Επικαθημενο και τον επουρανιο και τον Κωστα τον Σουγια.
Aν και προσωπικα οι εκτος μπαντας δεν με ενοχλουν. Ειναι δουλεια αλλων να τους ποιασουν. Το προβλημα ειναι με τους εντος!! αυτα τα παραδειγματα που ανεφερε ο γιαννης.
Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω γιατι ντε και καλα τους πουλανε ασυρματους amateur. Υπαρχουν PMR εξαιρετικης ποιοτητας κατασκευης και με MIL προδιαγραφες που με το σχετικο ξεκλειδωμα αποκτουν ισχυ 5watt. Γιατι δε τους δινουν τετοια? παρανομα και αυτα αλλα δεν ενοχλουν εμας η αλλες υπηρεσιες!!
θα μου πεις παρανομια και αυτη αλλα τουλαχιστον δεν παρενοχλει πολυ!

Ανώνυμος είπε...

SW1JGW ξςεχασα να υπογραψω

Ανώνυμος είπε...

http://www.meimaris.com/default.asp

Ανώνυμος είπε...

http://kapatech.gr/catalog/product_info.php?products_id=1790&osCsid=646be978eb42d68cd5b7081f2b267273

Ανώνυμος είπε...

http://www.e-artemis.gr/forum/index.php?s=442817b482cb0ccdc6e8ee1ff94a2e0f&showtopic=2254&st=0&p=65845&#entry65845

Ανώνυμος είπε...

http://www.usb111.com/eshop/vhf_asirmatoi/asirmatos_vhf_136-174_mhz_puxing_px777_plus.php

Ανώνυμος είπε...

O αλλος εχει μοστραρει και το callsign του. Ευτυχως που ειναι SV γιατι αν ηταν SW θα αρχιζε ο Μιχαλης να μας περασει γεννες 14
sw1jgw

sv8gke είπε...

Ποιός,ποιός είναι Δημήτρη ο sv;

Ανώνυμος είπε...

http://kapatech.gr/catalog/product_info.php?products_id=1710&osCsid=646be978eb42d68cd5b7081f2b267273

Εδώ έχει πλάκα! 144-146 και είναι ιδανικό για κυνηγούς!!! Είναι και συνάδελφος, έχει και το σιμπιτζίδικο χαρακτηριστικό. Ιταλία γίναμε!!
Ορτιντούτοι;;

SV1BJY

sv1epn είπε...

Εδω γινονται Σοδομα και Γομορα.....της κακομοιρας γινεται.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την κατάργηση του νόμου για άδεια κατοχής ασυρμάτου, κάποιοι έμποροι αποθρασύνθηκαν.
αυτοί οι κάποιο έμποροι λοιπόν, βρήκαν την ευκαιρία, να πουλάνε ασυρμάτους σε ανθρώπους με διαφορετικά χόμπι.
Κάποιοι από αυτούς φαίνεται δεν παρέμειναν στα νόμιμα pmr & cb.
Γνωστό ορειβατικό σωματείο στο πρόγραμμα του της 13/10/08, περιλαμβάνει Εκπαιδευτικό σεμινάριο “Φορητοί Ασύρματοι VHF UHF” Φυσικά φαντάζομαι ότι διδάχθηκαν την χρήση pmr. Όμως δεν γνωρίζω, ενδεχομένως τη μηχανήματα θα τους προταθούν από τους διαφόρους εμπόρους. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα 2008-2009 στηε σελίδα:
http://www.eosathinon.gr/
Όμως, ο Ν. 3431 μπορεί να βοηθήσει τους νόμιμους ραδιοερασιτέχνες. Στο άρθρο 24 παρ. 9 απαγορεύεται η χωρίς άδεια ΔΙΑΘΕΣΗ, κατοχή και κατοχή εξοπλισμού με δυνατότητα (γ) σάρωσης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων...
Και σχεδόν όλα τα φορητά ραδιοερασιτεχνικά v/u, διαθέτουν την προαναφερθείσα δυνατότητα.
Συνεπώς, μετά τον χρήστη θα μπλέξει και ο πωλητής.
Επειδή το μοναδικό επαγγελματικό περιοδικό του χόμπι μας, είχε καταφερθεί κατά του ν. 3431 στο παρελθόν, με τα παραπάνω γραφόμενα μου, πιστεύω έδειξα ότι ο νόμος μπορεί και να μας ωφελήσει.
Φυσικά συμφωνώ Γιάννη για την ενημέρωση των διαφόρων οργανώσεων. Άλλωστε οι κυνηγοί, οι ψαράδες και διάφοροι άλλοι, μπορούν να χρησιμοποιούν τα νόμιμα pmr, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παράλληλα θα παρακαλούσα τα σωματεία ραδιοερασιτεχνών, να ζητούν επίμονα από το ΥΠ.ΜΕ, την απαγόρευση πώλησης ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων, σε μή αδειούχους. Ο πωλητής μπορεί να υποχρεωθεί να κρατά σχετική υπεύθυνη δήλωση και φωτοτυπία του αγοραστή στο αρχείο του. Δεν καταφέρομαι κατά του συνόλου των εμπόρων αλλά, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους
Πάνος.

2Μδης είπε...

Πάντως η νομοθεσία απαγορεύει στους κυνηγούς να χρησιμοποιούν ασυρμάτους. Ούτε PMR, ούτε CB, ούτε VHF!

sv8gke είπε...

“Φορητοί Ασύρματοι VHF UHF” Φυσικά φαντάζομαι ότι διδάχθηκαν την χρήση pmr................
Πάνο καλημέρα,σαφώς και δεν διδάχτικαν χρήση pmr καθότι δεν υπάρχουν pmr vhf!Εάν κάνω λάθος διορθώστε με.Τό όνομα του εκπαιδευτή μου έκανε εντύπωση,γιατί θεωρούσα ότι είναι ο πιο σοβαρός επαγγελματίας του χώρου μας,εκτός και εάν ο ανθρωπος παρουσίασε τα pmr και αυτοί έγραψαν άλλα στην σελίδα τους.
Θα αναφέρω ένα παράδειγμα,όταν έδωσα εξετάσεις το Μάρτιο του 2002 και περιμένοντας τα αποτελέσματα θεώρησα σωστό να αγοράσω και μηχάνημα,βρέθηκε ένα icom 751 μέσω ...ο γνωστός του γνωστού.Ζήτησα να το πάρω και ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε γιατί δεν είχα άδεια.Τότε τον παρεξήγησα,λέω κοιτάτε εναν μ@#%$&#α......πόσο δίκιο είχε όμως ο άνθρωπος τώρα το καταλαβαίνω.Και επειδή οι καλοί πρέπει να επιβραβέβονται είναι ο Γιώργος SV3AGT.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά πιστεύω ότι για pmr τους μίλησε.
Συγχαίρω και εγώ τον συνάδελφο sv3agt (δεν τον γνωρίζω) που τήρησε περισσότερο σωστή στάση από πολλούς, χωρίς να έχει κάποια υποχρέωση από το νόμο.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Και μιας και αναφέρθηκαν μεταχειρισμένα μηχανήματα, μία παράκληση προς όλους που έχουν μηχάνημα κλπ. για πώληση: Μη ζητάτε τιμές κατά πολύ ακριβότερες π.χ. από της αντίστοιχες πωλήσεις στο e-bay.
Ειλικρινά, ακούγοντας της τιμές κάποιων μεταχειρισμένων που ανακοινώνει ο 1ΗΕ, βλέπω ότι με κάποια μικρή διαφορά, είναι εύκολο να αγοράσει κάποιος ένα καινούργιο με εγγύηση.
Πάνος

sv1epn είπε...

συνεχιζω να πιστευω οτι ολοι αυτοι που φωναζαν τοτε και οδυρονταν για την απελευθερωση της διαθεσης ασυρματων το εκαναν για να οικονομισουν οι εμποροι και οχι για το καλο του ραδιοερασιτεχνισμου....δεν μπορω να το χωνεψω οτι μπορει ο καθενας ασχετος να πηγαινει και να αγοραζει ενα VHF/UHF και να κανει την πλακα του σε επαναληπτες η να μιλαει με την κυρατσα του μεσα στις ραδιοερασιτεχνικες συχνοτητες .Οσο για τους εμπορους τωρα εχουν ολο το δικαιωμα οχι μονο να πουλουν ασυρματους αλλα να δινουν και συμβουλες για καλυτερη εκπομπη ελπιζοντας οτι θα πουλησουν και καμια κεραια .Και ρωταω το εξης....τι προβλημα ειχε ο αδειουχος ραδιοερασιτεχνης να αγορασει ενα μηχανημα ? σε τι ωφελησε η απελευθερωση διαθεσης ασυρματων τους ραδιοερασιτεχνες ?
Ο εμπορος να πουλησει θελει και καλα κανει ......
και οσοι εμποροι δεν τα διαφημιζουν τα διαθετουν κανονικα και εκεινοι σε κυνηγους.... σε ψαραδες και σε καθε αλλο ειδους Ραμπο .....
Προσωπικα εγω εστειλα σε μαγαζι κυνηγο να αγορασει pmr και μου ηρθε με VHF yaesu ,και μαλιστα ενημερωμενος απο τον πωλητη ......

Μπαμπης ......73

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ανακάλυψα και ένα καινούργιο χόμπυ που προκύπτει από το παρακμιακό κυνήγι ζώων και δυστυχώς με τον άσχημο τρόπο:

Κυνήγι αγριογούρουνου με στοιχήματα από τους διοργανωτές οι οποίοι εφοδίασαν αλλοδαπούς ΖΑ με καραμπίνες και τους έστειλαν για κυνήγι ενώ αυτοί ήταν κάπου και τους έδιναν οδηγίες από κάποια χαράδρα.

Τους κύριους αυτούς τους άκουσα το περασμένο Σάββατο στην Ψάθα/Αλεποχώρι αρχικά κάπως χαμηλά. Αργότερα ανηφόρησα ως τον κιθαιρώνα και συνέχισα να τους ακούω καμπάνα!

Tελικά χαίρομαι που το αγριογούρουνο είναι πιο έξυπνο από τους ΖΑ βοηθούς κυνηγών που κάποιοι θρασύτατοι τους εφοδίασαν με vhf στην περιοχή πλησίον του Κιθαιρώνα.

Οι κύριοι αυτοί λοιπόν είχαν καταλάβει τη συχνότητα 144.030 και οι κυνηγοί-πιόνια το 144.300.



Δεν είχα πάρει χαμπάρι τι γίνεται και με ενημέρωσε ένας κύριος που ανέβηκε στον κιθαιρώνα (κατά τύχη?) για το ποιοι είναι αυτοί όλοι που ακούγονται!Είχε ΚΑΙ αυτός ασύρματο V/U αλλά άνευ αδείας. Του είπα δυο τρία λόγια και τον κατεύθυνα να πάει να πάρει άδεια αφού του αρέσει το χόμπυ και μου είπε πως δεν έχει καμιά σχέση με αυτά όλα όταν είδε πως από τη μεριά μου τα αίματα είχαν ανάψει.Τελικά ο κύριος αυτός έφυγε.

Επειδή τα νεύρα μου γίνανε τσατάλια πήρα τηλέφωνο το 100 αφού η ΕΕΤΤ δεν είναι ανοικτή τέτοια ώρα. Εδωσα τα στοιχεία μου και μου είπαν πως θα το ελέγξουν... Ετσι για τον φόβο των ιουδαίων ούτε κάν ήρθε ένα περιπολικό πάνω στο βουνό να δει...έχω άδεια;δεν έχω; τι είμαι εγώ! Από εκεί και πέρα έμεινα ακρόαση και φώναζα να αποχωρήσουν οι στοιχηματίες και οι ακόλουθοι υμών αλλά ...μάταια!Δεν με άκουγαν. Εψαξα επίσης για κανένα περίεργο υπότονο αλλά τίποτε.

Υ.Γ.: Ενα άλλο εύρημα ήταν στο 144.070 υπάρχει ένα παράνομο λινκ με 88 υπότονο που οδηγεί ως συνήθως εκτός μπάντας πάλι από ότι υποθέτω μια και κανενα γνωστό μου repeater δεν είχε σχέση με αυτό. Εικάζω κάποιοι υποψήφιοι συνάδελφοι ανευ διακριτικού έχουν κλειδωμένα παλιά μηχανάκια και δεν μπορούν να μιλάνε με τους εκτός μπάντας συναδέλφους τους.

ΥΓ2: Οπότε το ερώτημα πρέπει να γίνει;Εισαι κυνηγός;Εισαι βοηθός κυνηγός;Είσαι ψαράς; Eίσαι αδειούχος "πειρατής" και ντροπιάζεις το χόμπυ σκάβοντας το λάκο των λίγων/πολλών που δεν υιοθετουν τέτοιες αντιλήψεις και βγαίνεις και υποστηρίζεις/χειροκροτάς τους ανώνυμους που δεν είναι άξιοι να πάρουν μια απλή άδεια; Δεν πειράζει στη μπανανία κανείς δεν θα σε πειράξει!Το πολύ πολύ να πουν γραφικούς εμάς που ασχολούμαστε με τα ΕΝΤΟΣ μπάντας μας.

73 de sv1eex

2Μδης είπε...

Και να μας πουν γραφικούς Νικηφόρε, εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε αν θεωρούμε σωστό αυτό που κάνουμε. Και πάντα να δούμε ποιός είναι αυτός που θα μας χαρακτηρίσει έτσι. Για παράδειγμα εμένα, το γνωστό "πρώτο ραδιοερασιτεχνικό διαδικτυακό περιοδικό" με έχει χαρακτηρήσει "γραφικό". Δεν ανησύχησα γιατί κατάλαβα ότι έχουν διαφορετική αντίληψη της λέξης. Πιθανόν να είχα και εγώ λανθασμένη αντίληψη βέβαια... Εγώ θα έλεγα γραφικό αυτόν που θα έγραφε τις φασίζουσες απόψεις του ή αυτόν που θα παρότρυνε τον ασθενή να φύγει από τους γιατρούς και να πάει στο "περιβόλι" ... Σταμάτησα όμως να το διαβάζω, και δεν μπήκα στον κόπο να τους εξηγήσω τι εστί "γραφικός".
Περί των γεγονότων που περιγράφεις, έχω μείνει πίσω. Είχα μάθει πριν από είκοσι χρόνια ότι στην Βουλγαρία πήγαιναν δικοί μας κυνηγοί και χρησιμοποιούσαν ντόπιους για να τρέχουν μέσα στο δάσος και να κάνουν φασαρία με σκοπό να βγει το θήραμα και να γίνει στόχος των διψασμένων για αίμα κυνηγών. Το μεροκάματο του τρόμου ήταν ευτελές, αλλά για τον χαμηλά αμοιβόμενο βούλγαρο ήταν υπέρ αρκετό. Φαίνεται αυτή η συνήθεια έγινε πλέον εγχώρια αφού έχουμε πληθώρα μεταναστών που για ένα χαμηλό μεροκάματο τρέχουν να βγάλουν το θήραμα. Υπενθυμίζω ότι αυτός μεχρι πρότινος ήταν ο ρόλος του σκύλου! Φαίνεται οι αλβανοί παίρνουν πλέον και τις δουλειές των σκύλων (δυστυχώς δεν ψηφίζουν για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα τους ο Καρατζαρέφης!) γιαυτό και οι κυνηγοί (που είναι φιλόζωοι και φυσιολάτρες) τα σκοτώνουν! Μάλιστα θυμάμαι κάποιον συνάδελφο που το έλεγε με καμάρι στον επαναλήπτη, ότι θα σκοτώσει τον σκύλο του γιατί δεν αποδίδει!
Πιστεύω πως κάποιες μεθοδευμένες ενέργειες μας θα δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στην αναφερόμενη συνομοταξία αλλά θα επανέλθω επ' αυτού...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ Μπάμπη με αυτά που έγραψες. Η απελευθέρωση πώλησης ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων, ωφέλησε μόνο τους εμπόρους και... τους παράνομους! Με αποτέλεσμα σήμερα, κάποιοι επιτήδειοι να πωλούν μηχανήματα όχι μόνο στους παρανόμους, αλλά να τα πωλούν και σε κάποιους ανυποψίαστους κυνηγούς κλπ.
Σε μία χώρα σαν τη δική μας, που δεν διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς, ψηφίζω για την επαναφορά της απαγόρευσης πώλησης. Δεν είναι δα και δύσκολο να προστεθεί μία παράγραφος π.χ. στον 3441.
Παναγιώτης (το Πάνος είναι για τα hf).

2Μδης είπε...

Η απελευθέρωση της αγοράς ασύρματων συσκευών, φυσικά και έγινε για τους εμπόρους. Όλων των ειδών! Και για τους εκδότες βέβαια άυξήθηκαν οι πελάτες. Γίνομαι ίσως μονότονος αλλά ούτε τις ραδιοτηλεπικοινωνίες διαβάζω. Μέχρι πριν τέσσερα χρόνια είχα ένα γείτονα ταξιτζή που τόπαιρνε και το ξεφύλιζα όταν τον έβλεπα και το 'χε. Τώρα δεν έχω ιδέα μέχρι που έχει φτάσει, ο γείτονας μετακόμισε και δεν τον βλέπω. Φαντάζομαι με τόσους κυνηγούς και πειρατές που θα βρίσκουν ενδιαφέρουσα την ύλη του καλά θα πηγαίνει. Τόσες διαφημίσεις που αλλού θα τις βρεις μαζεμένες;; Αλήθεια είναι ακόμα έτσι ακριβό, όπως τα περιοδικά που απασχολούν επιτελεία προσωπικού ενώ αυτό γράφεται από άμισθους "συνεργάτες";;

2Μδης είπε...

Πήγα και στη σελίδα του ΕΟΣ να δω! Πρώτα από όλα είδα στο πρόγραμμα του μεταξύ άλλων και "αγιασμούς". Αναρωτήθηκα, όπως αναρωτιέμαι πάντα όταν βλέπω να κουβαλάνε παπάδες σε άσχετες εκδηλώσεις. Μόνο για χριστιανούς είναι ο συγκεκριμένος σύλλογος; Ζητάνε δηλαδή πιστοποιητικό Χριστοπιστίας για τα μέλη τους;
Τέλος πάντων είδα και τα περί σεμιναρίου στα vhf-uhf -άραγε τα hf γιατί τα αφήνει απέξω; - και ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ!!!
Πριν δυο τρεις μέρες λοιπόν με πήρε κάποιος πελάτης μου και μου ζήτησε ενισχυτή για PMR. Του εξήγησα όσα δεν του είχαν πει, και τον "έστειλα"...
Με παίρνει μετά από λίγο στο τηλέφωνο και μου λέει: "Πήρα στον τάδε.... και μου είπε ότι όχι μόνο έχει ενισχυτές για PMR, έχει και ένα PMR που βγάζει 35W από τη μάνα του!!!" του λέω δεν είναι δυνατόν, αυτά δεν γίνονται.
"Κι όμως -μου λέει- το έχει ο ίδιος είναι το ALINCO DR435, κοντά 300 ευρώπουλα... τσάμπα!"
(Βρε τι μου θύμίζεις;;)
Ας ρωτήσουμε και τους γνωστούς ορειβάτες, κάποιος θα παρακολούθησε το σεμινάριο... Θα γελάσουμε!

sv1epn είπε...

Φανταζεστε να ακουσουμε οτι το σεμιναριο περιελαμβανε και επικοινωνια μεσω επαναληπτη ?
...... να δεις τι γελια θα κανουμε

Ανώνυμος είπε...

Από Σωτήριος Βανικιώτης SV1HER.
Ταμίας της ΕΕΡ.

Πιθανόν να μην το γνωρίζεται, αλλά οι διαφημιζόμενοι στο SVNEA έχουν επίσης σύνδεσμο (link) στην ιστοσελίδα της ΕΕΡ προς την αντίστοιχη ιστοσελίδα του διαφημιζόμενου και για όσο καιρό διαφημίζεται στο SVNEA.
Ο Διαφημιζόμενος δίνει την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας του για το σύνδεσμο (link).

Το τι γράφει στην ιστοσελίδα του ο κάθε διαφημιζόμενος στο SVNEA δεν ευθύνεται η ΕΕΡ και το εκάστοτε Δ.Σ. της.

Ευχαριστώ
Σωτήριος Βανικιώτης SV1HER.
Ταμίας της ΕΕΡ.

sv8gke είπε...

Καλημέρα Σωτήριε,σίγουρα δεν ευθύνεται η ΕΕΡ για το περιεχόμενο καμιάς ιστοσελίδας.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να φιλτράρεται το περιεχόμενο των διαφημίσεων που φιλοξενήται στο περιοδικό η στη σελίδα της ένωσης.
Εάν σε αντίστοιχη περίπτωση στο SVNEA διαφήμιζε κάποιος το dvd-club του και ταυτόχρονα μέσω του συνδέσμου που του παρέχει η σελίδα της ένωσης προωθούσε παιδική πορνογραφία σίγουρα θα υπήρχε πρόβλημα.
Στην δικιά μας περίπτωση έχουμε ένα διαφήμιζόμενο που ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ τον κάθε άσχετο κυνηγό να παραβεί το νόμο παρέχοντας του τηλεπικοινωνιακό υλικό.Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει,αφού δεν μπορούμε να μειώσουμε αυτό το φαινόμενο της ανεξέλεκτης χρήσης ασυρμάτων μέσα στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες,τουλάχιστον να μην το βοηθάμε και στην εξάπλωση του.
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο να γίνει αποτελεσματικός έλεγχος στις διαφημιζόμενες εταιρίες. Μην ξεχνάμε ότι η εποχή μας δεν ανέχεται απαγορεύσεις και περιορισμούς...
ΟΜΩΣ, υπάρχουν δυνατότητες μέσα στα ίδια πλαίσια να ενεργήσουμε και εμείς και, να είμαστε αποτελεσματικοί αν κάνουμε προσεκτικές κινήσεις και οργανωθούμε! Επ' αυτού, το... δουλεύω, και θα ήθελα και τις προτάσεις σας. Είτε από εδώ, είτε στο danaos1@vodafone.net.gr

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος του σεμιναρίου μπορεί να είναι παραπλανητικός και να τους παρουσιάστηκαν μόνο οι νόμιμες λύσεις. Η δημοσίευση έγινε στο πρόγραμμα του ορειβατικού και όχι στις σελίδες του επαγγελματία.
Κάποιος που παρακολούθησε το σεμινάριο θα γνωρίζει περισσότερα.
Σε κάθε περίπτωση, εκτός των pmr προτείνω στους διάφορους χομπίστες και τα ξεχασμένα σχεδόν cb. Τα οποία κινούνται και αυτά σε ελκυστικές τιμές.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ στο Ην. Βασίλειο, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι ραδιοερασιτέχνες έχουν συνειδητοποιήσει ότι αποτελούμαι μία " απροστάτευτη υπηρεσία ". Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά δεχόμαστε μία ελάχιστη προστασία από τις αρχές. Ευτυχώς έχουμε την RSGB για να βοηθήσει..."
Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από το κύριο άρθρο του αρχισυντάκτη G3XFD στο τεύχος 12/08 του Practical Wireless.
Το δημοσιεύω για να αντιληφθούμε ότι και σε άλλες χώρες, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Συμφωνώ Γιάννη για τις σχετικές δράσεις που χρειάζεται να γίνουν. Εμείς εδώ αντίστοιχα έχουμε την ΕΕΡ. Όμως όχι μόνο για να ζητάμε να κάνει κάτι για εμάς... Όποιος θέλει δράση από την ΕΕΡ καλό θα ήταν να βοηθά και εκείνος στο έργο της, με όποιον τρόπο μπορεί.
η εποχή της στείρας κριτικής έχει περάσει προ πολλού. Και οι συνεχιστές της είναι οι πραγματικοί γραφικοί τύποι. Αυτό τον όρο ίσως θα χρησιμοποιούσε γνωστό ηλ/κό περιοδικό, όπως καταλαβαίνω!
Παναγιώτης.

sv8gke είπε...

Πάνο επειδή έμεινα μόνος να βγάλω το φίδι από την τρύπα και αυτό γιατί μίλησα με ονοματεπώνυμο και όχι υπεκφυγές άκου τα εξής.Είμαι μέλος της ένωσης,στηρίζω όσο μπορώ διάφορες εκδηλώσεις(φιλντει,φρυκτορίες,οεα,ασκήσεις...κλπ)και δεν νομίζω ότι είναι στείρα κριτική στο να ζητάω από την ένωση όχι να κάνει κάτι ιδιαίτερο,αλλά να μην συνενεί και συντηρεί μέσα από την σελίδα της τις μεθοδεύσεις αυτών των ανθρώπων.
Όσοι ασχολούμαστε με τα 2μ έχουμε καταταλαιπωρηθεί από τους κυνηγούς,είναι καθημερινό φαινόμενο.Δεν είναι απλό πράγμα να παρατάς την οικογενεια σου,το μπανακι στη θάλασσα η την φραπεδιά στο καφέ,να φορτώνεις ένα αμαξι κεραιες κλπ και αφού όλα αυτά τα στηνεις στην κορυφή του πουθενά να έχεις τους ανεγκέφαλους κυνηγούς να σου λένε για ......την οικογενιακή σου κατάσταση!

Γιάννη όντως είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποτελεσματικός έλεγχος,αλλά όταν κάτι πέφτει στην αντιληψή σου εεεεε τότε...μη σφυρίζεις αδιάφορα!
Είμαι στην διάθεση σου για ότι χρειαστεί να κάνουμε.
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Μα δεν σκέπτομαι να σφυρίξουμε αδιάφορα... Το αντίθετο, να ενεργήσουμε οργανωμένα.
Οι πειρατές, τα φορτηγά, και οι λοιποί που δημιουργούν πρόβλημα είναι συνήθως ανώνυμοι. Οι κυνηγοί αντίθετα είναι υποχρεωτικό να ανήκουν σε κυνηγετικό σύλλογο, και τυχόν παρανομία ενός εκθέτει όλο τον σύλλογο του απέναντι στην διοίκηση και την κοινωνία.
Αν υπάρχουν κάποιοι ανάμεσα τους πιο ψύχραιμοι και γίνουν αποδέκτες των παραπόνων της ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας, πιστεύω ότι θα συγκρατήσουν τους ανεγκέφαλους που κυνηγούν παράνομα (αφού χρησιμοποιούν ασυρμάτους που απαγορεύει ο νόμος).
Απότι καταλαβαίνω, οι πιο υπεύθυνοι από αυτούς προβληματίζονται με τους λίγους όπως λένε -πολλούς λέω εγώ- που παρεκτρέπονται γενικότερα και αμαυρώνουν την εικόνα τους.
Κάτι τέτοιο σκέπτομαι για αρχή και μετά την πιθανή "εκμάθηση μορς" που έχει προαναφερθεί...
Τις τελευταίες μέρες έχω μιλήσει με κάποιους κυνηγούς. Βλέπω ότι τα επιχειρήματα τους περιορίζονται πλέον στο ότι είναι 300.000 και δεν τους κουνάει κανένας. Μάλλον έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία τους κοιτάει με μισό μάτι...

ΥΓ Ο Παναγιώτης λέγοντας "στείρα κριτική" δεν αναφέρεται σε εσένα. Δεν τον ερμηνεύω λάθος πιστεύω, είναι προφανές τι εννοεί...

sv8gke είπε...

Το σφυρίζεις αδιάφορα δεν αφορά εσένα Γιάννη....γία άλλους χτυπάει η καμπάνα!Ισα ίσα το αντίθετο που έχεις το θάρρος να φιλοξενήσεις τις απόψεις μας εδώ.
Ναι είναι πιθανόν να παρερμήνευσα τις απόψεις του Παναγιώτη.
73 Μιχάλης.
ΥΓ.Εκτός από την εκμάθηση μορς.......υπάρχει πιο αποδοτικότερος!!!

Ανώνυμος είπε...

Αποδοτικός τρόπος εννοώ
73 μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη φυσικά δεν εννοούσα εσένα, συγγνώμη για την παρερμήνευση, εάν όμως εννοούσα κάποιον που δημοσιεύει εδώ θα μιλούσα ονομαστικά. Εννοούσα όλους αυτούς που κατακρίνουν την ΕΕΡ ενώ εκείνοι δεν έχουν κάνει κάτι για το χόμπι. Π.χ. ως παράδειγμα να αναφέρω κάποιους που παραπονούνται για το κόστος διακίνησης καρτών ειδικών διακριτικών, που ενώ έχουν ξοδέψει αρκετά για την λειτουργία του διακριτικού κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για το επιπλέον κόστος και φόρτο του bureau. Ή είναι κάποιο που θέλουν μόλις συμβεί κάτι σε κάποιον επαναλήπτη, να ξεκινά κάποιος για επισκευή. Βέβαια αυτοί ποτέ δεν προσφέρθηκαν για βοήθεια, ούτε γνωρίζω εάν καταβάλουν συνδρομή στο. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα που διάβασ εδώ είναι, εκείνου που παραπονιόταν ότι δεν λαμβάνει τα SV-ΝΕΑ και ταυτόχρονα δεν ήταν μέλος! Αλλά ας μην αναλωθούμε στα παραδείγματα.
Απλώς ήθελα να φέρω για παράδειγμα κάποιους που αρέσκονται να κάνουν κριτική για... την κριτική.
Σαφώς χρειάζεται να ενημερώσουμε τα κυνηγετικά σωματεία ή την ομοσπονδία τους, για την παρανομία χρήσης ραδιοερασιτεχνικών μηχανημάτων. Όταν τους ενημερώνεις εμπεριστατωμένα και ευγενικά, οι άνθρωποι θα καταλάβουν.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ι) Για να δείτε τι σημαίνει να είσαι κυνηγός στην Ελλάδα του σήμερα.

http://1.bp.blogspot.com/_xs_tJcVPzpE/SNk0k6qWdkI/AAAAAAAACR0/v6v2JRbeL-8/s1600/vulpes.jpg

Η συγκεκριμένη φωτογραφία (σύμφωνα με τα ψηφιακά στοιχεία της τα οποία διακρίνονται εύκολα) έχει τραβηχτεί το πρωινό της 31ης Αυγούστου 2008 στην περιοχή της Κορώνης.

Ενα παπί με δυο ανθρωπόμορφα όντα, σέρνουν επι χιλιόμετρα τρεις νεκρές αλεπούδες.

Ελεος δηλαδή, τι μαγκιά είναι αυτή;

Δεν είμαι κάνας ψυχασθενής - οικολόγος με παρωπίδες αλλά ότι και να ‘καναν οι αλεπούδες το να περιφέρονται μέσα σε ένα χωριό νεκρές ως έπαθλα, πολιτισμό δεν δείχνει.


Και καλά αυτοί!

ΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ γιατί δεν βγήκε να καταδικάσει το γεγονός;

Τα media γιατί δεν το πρόβαλαν;

ΙΙ) Το καλοκαίρι του 2005 στην Ναύπακτο (στο χωριό μου) κάποιοι από δαύτους σκότωσαν δύο αρκούδες και τις περιέφεραν ως τρόπαια στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στα γύρω χωριά.Μετά τις πετσοκοψαν και έβαζαν τα παιδάκια τους να βγάζουν φωτογραφίες με το κεφάλι της μιας αρκούδας το οποίο μετά το έκαναν μπάλα βόλευ. Είναι οι ίδιοι που εξολόθρευσαν τους τελευταίους λύκους της περιοχής και τους περιέφεραν με τον ίδιο τρόπο, αποσκοπώντας στην συλλογή λίγων ευρώ από τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Είναι οι ίδιοι που σκοτώνουν ζαρκάδια, αγριοκάτσικα, αετούς ακόμη και ερωδιούς και βίδρες.

Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ της περιοχής τι είπε; Η διεύθυνση δασών τι είπε; Μήπως και οι δασοφύλακες δεν είπαν τίποτε γιατί είχαν λερωμένη τη φωλιά τους; Μήπως αυτό λέγεται "ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ";

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να σταματήσει το κυνήγι άγριων ζώων και πτηνών. Ίσως ο πιο σημαντικός να είναι τα πρόστιμα που πληρώνουμε κάθε χρόνο για χατίρι των κυνηγών.

Όλα αυτά τα κουμπουροφόρα συντάγματα με τις στολές παραλλαγής που σκοτώνουν αυτά τα φτερωτά θαύματα και όχι θηράματα, είναι και δικά μας πουλιά.

Αυτό που οι κυνηγοί αποκαλούν χόμπι παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα όλων ημών των υπολοίπων πολιτών.

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το ξεχωριστό από εμάς, η ζωή της φύσης είναι προϋπόθεση και της δικής μας ζωής.

Ντροπή στις πολιτικές εξουσίες που φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν απαγορεύουν το κυνήγι.

Αν θέλουν οι κυνηγοί να αποκαλούνται χομπίστες και όχι δολοφόνοι ας παρατήσουν τα όπλα και να πάρουν κιάλια. Απαιτούνται κότσια και εξυπνάδα για να φωτογραφίσει κάποιος ένα άγριο ζώο σε σύγκριση με το να τα σκοτώνει φορώντας φόρμα παραλλαγής και πυροβολώντας τα με επαναληπτική καραμπίνα.

Όλη η χώρα θα μπορούσε να γίνει ο παράδεισος της Ευρώπης με οφέλη άπειρα μεγαλύτερα από αυτά του κυνηγιού.

Όλα τα πλάσματα επιτελούν έναν πολύτιμο ρόλο στον σοφό βιολογικό κύκλο.

Όταν ένας κρίκος της αλυσίδας σπάει κοστίζει σε εμάς, όχι στην φύση.

Το να σταματήσει το κυνήγι είναι θέμα κοινής λογικής, υπάρχει άραγε;

Εκτός της καταστροφής της πανίδας που επιφέρουν οι κυνηγοί, υπάρχει και το άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος από τους τόνους πλαστικού και μολυβιού που πετιούνται από τα φυσίγγια και σκάγια των κυνηγών στην ελληνική φύση. Το μόνο που θέλουμε όλοι εμείς που είμαστε κατά του κυνηγιού είναι, μία πλούσια και υγιή φύση και το δικαίωμα όλων να την χαίρονται και απολαμβάνουν.

Η πανίδα της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία επιτείνονται από το κυνήγι. Οι πληθυσμοί των πουλιών μειώνονται, απειλούμενα είδη βρίσκονται τουφεκισμένα και αυτή η ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας έφερε τους αρουραίους. Το φυσικό κόστος το πληρώνουμε όλοι. Και όχι μόνο εσείς οι ραδιοερασιτέχνες που σας χαλάνε τις συχνότητες

Ανώνυμος είπε...

Το κυνήγι εντάσσεται στα χόμπι σύμφωνα με τα … λεξικά. Στον πραγματικό κόσμο όμως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για αφαίρεση ζωών. Δυστυχώς το παγκόσμιο επίπεδο συνείδησης δεν μπορεί να κάνει την παραπάνω διάκριση ακόμη.
Στο συγκεκριμένο φόρουμ που αφορά τον ραδιοερασιτεχνισμό, αναφέρθηκα μόνο για της παρεμβολές στις συχνότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε και άλλα πράγματα… Αλλά ευκαιρίας δοθείσης δηλώνω ότι είμαι κατά του κυνηγιού ως χόμπι. Εάν χρειάζεται να διατραφεί ο άνθρωπος με ζώα, για αυτό υπάρχουν οι επαγγελματίες.
Τα κάθε λογής χόμπι προσφέρουν μία ψυχική ανάταση σε αυτόν που ασχολείται. Φαντασθείτε την ψυχολογική κατάσταση του κυνηγού…
Για το ερώτημα σου περί την ύπαρξη κοινής λογικής, η απάντηση δυστυχώς είναι αρνητική.
Παναγιώτης

2Μδης είπε...

Κάποιοι συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες και εγώ, θα συνεχίζαμε να έχουμε πρόβλημα ακόμα κι αν μας υπόσχονταν ότι αύριο κιόλας θα σταμάταγαν να μας παρεμβάλλουν οι κυνηγοί. Θέλω να πω ότι πιάνουμε το θέμα από ραδιοερασιτεχνικής πλευράς καταρχήν, αλλά η αντίθεση μας με τον «θεσμό» του κυνηγίου είναι βαθύτερη.
Έχω εικόνα για την συμπεριφορά που περιγράφεται στο προηγούμενο σχόλιο. Ίσως και για χειρότερα που κάνουν… Με όση καλή πρόθεση και να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε το θέμα, πάντα διαπιστώνουμε ότι η συμπεριφορά των κυνηγών είναι απαράδεκτη.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο: Υπάρχει αφενός η επιθυμία για οπλοφορία σε ορεινές, απομονωμένες ή παραμεθόριες περιοχές. Ο μόνος νόμιμος τρόπος είναι να «βαπτισθείς» κυνηγός.
Από εκεί προκύπτει ο αριθμός των 300.000 κυνηγών.
Υπάρχει επίσης η «εκ γενετής» αγάπη για τα όπλα, του αντρικού κυρίως πληθυσμού. Θα μπορούσα να αναφέρω αρκετούς μύθους που επιβεβαιώνουν ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι άντρες είχαν κάποια έφεση στα όπλα. Αυτοί θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τα σκοπευτήρια και να ασχοληθούν νόμιμα και εντός ορίων με το αντικείμενο που θέλουν, αναίμακτα.
Υπάρχει τέλος μια μικρή μερίδα που θεωρούν παραδοσιακό το κυνήγι, και είναι άνθρωποι συζητήσιμοι που με λίγη κουβέντα και ικανότητα σκέψης σταδιακά, κρεμάνε το τουφέκι τους και αφορίζουν το παρελθόν τους.
Και υπάρχει τέλος η πηγή του προβλήματος, οι ανεγκέφαλοι, απολίτιστοι, ψυχοπαθείς, στουρνάρια, δολοφόνοι κλπ. που ντουφεκάνε ότι βρουν μπροστά τους από γάτες μέχρι γεράκια! Αυτή η μερίδα θα πρέπει άμεσα να καταγγελθεί και από τους υπόλοιπους «κυνηγούς», δεν είναι μειοψηφία δυστυχώς, απλώς οι άλλοι τους καλύπτουν για να μην χάσουν συνολικά οι κυνηγοί τα όπλα τους.
Έτσι πιστεύω ότι έχει το θέμα. Αν δεν γίνει ο παραπάνω διαχωρισμός αυτών που επιθυμούν να κατέχουν ένα όπλο νόμιμα, θα βγαίνουν οι ανεγκέφαλοι, ψυχοπαθείς, απολίτιστοι, στουρνάρια, ντουβάρια κλπ. και θα λένε ότι είναι 300.000!

2Μδης είπε...

Για όποιον έχει αμφιβολίες ότι είναι "στόκοι" ας διαβάσει εδώ:

http://www.e-artemis.gr/forum/index.php?showtopic=3658&st=0&start=0

Δεν φτάνει που παρανομούν, σχίζουν και τα ιμάτια τους που δεν τους έχει παραχωρήσει το κράτος συχνότητες. Καλά είναι και ένας που μοιράζει συχνότητες: "...οι κυνηγοί απο το Κιλκίς να βγαίνουν στο 145,200, αυτοί από τη Δράμα στο 145,600..."
Μα τόσο στόκοι;;;

Ανώνυμος είπε...

τη σελίδα αυτή των κηνηγων την είχα για σοβαρή την είχα επισκευτεί παλιοτερα. Βλέπω ότι τελικα όλοι τα ιδια @#@^& ειναι.
Μαλλον θα πρέπει να πιεσουμαι και εμείς προς την απαγόρευση του κηνηγίου. Το ότι μας παρεμβάλουν είναι το λιγότερο.

2Μδης είπε...

Από το πρωί πάντως στον επαναλήπτη του Ταϋγέτου γίνεται χαμός. Είναι δυο τρεις γκασμάδες με όπλα και προσπαθούν να συντονιστούν να εκτελέσουν κάποια γουρουνάκια που βρήκαν.
Εννοείται δεν απαντάνε στους συναδέλφους που διαμαρτύρονται.

Έξω από την Μεγαλόπολη, στα καμένα της περυσινής περιόδου, υπήρχε γνωστό κύκλωμα κυνηγών που την έστεινε σε μια πηγή, έριχνε και τροφές στο δρόμο για να προσελκύσει τα πεινασμένα ζώα, και έκαναν το χόμπυ τους περιμένοντας να τα σκοτώσουν!!
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σκοτωθεί (μεταξύ τους) 5-6 κυνηγοί!! Το καλοκαίρι το τελευταίο επεισόδιο που έμαθα, ήταν εκτός κυνηγετικής περιόδου, νύχτα εντελώς παράνομα.
Όταν έμαθα ότι ο ένας κυνηγός άδειασε την καραμπίνα του πάνω στον άλλο, ομολογώ ότι χάρηκα!
(Επειδή ΑΔΕΙΑΣΕ η καραμπίνα! Αλλιώς ο φονιάς κυνηγός ήταν ικανός να σκοτώσει και τους υπόλοιπους λαθροκυνηγούς...)
Ευτυχώς τέτοια γεγονότα θα βοηθήσουν την κοινωνία να κινηθεί πιο γρήγορα στην απαγόρευση του κυνηγίου ή έστω στο δραστικό περιορισμό του.΄
Ως τότε... ζήτω τα γουρούνια!

Ανώνυμος είπε...

http://www.e-galaxy.eu/

η κυνηγετική περίοδος άρχισε! Πάρτε ασυρμάτους amateur!!!!
από τον συνάδελφο....

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτά τα χτυπημένα πετούμενα όπως αητοί, γεράκια, κύκνοι και άλλα και τα επίγεια θηράματα,
τα χτυπάνε τραμπούκοι οικολόγοι για να κατηγορηθούν οι κυνηγοί!

Ανώνυμος είπε...

Eγώ προτείνω να καταργηθεί το κυνήγι στην επαρχία και να επιτραπεί το κυνήγι στις πόλεις αφού οι περισσότεροι κυνηγοί κατά βάθος θα προτιμούσαν τα μεγάλα θηράματα. Έναντι μιας ετήσιας άδειας αγορασμένης με 500 ευρώπουλα για να μην χάνονται τα έσοδα του κράτους, να μπορεί ο κάθε κυνηγός - κεφαλών να ξαπλώνει μέχρι 10 πολιτικούς και δημαρχαίους ετησίως.
Θα βοηθούσε και την φυσική επιλογή των ειδών που απαρτίζουν την ομοταξία "ανθρωποειδή".

Θα επιζούσαν και θα βελτιώνονταν ως πολιτικό είδος μόνο τα γρήγορα πιστόλια που πιθανόν να ήταν και λιγότερο επιζήμια στον τόπο μας από τα υπάρχοντα πολιτικά είδη .

Ευχαριστώ.
Γιώργος (θα δώσω στις επόμενες εξετάσεις για άδεια ραδιοερασιτέχνη!)

2Μδης είπε...

Γιώργο καλή επιτυχία όποτε κι αν δώσεις εξετάσεις.
Έχει προταθεί στο διαδίκτυο να επιτραπεί το κυνήγι των κυνηγών! Δηλαδή, για να να αυξηθεί η αδρεναλίνη που κυλάει στις φλέβες τους όταν σκοτώνουν τα ανυπεράσπιστα ζώα, να φυλάγονται μην τους την ανάψει κανένας κυνηγός κυνηγών!
Η πρόταση μου ακούγεται εντελώς λογική, και λυπάμαι που δεν την είχα εγώ πρώτος...

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ και γω humor κάνω. Αλλά λέω .. Qrpίδες ραδιοντενεκέδες και λοιποί ραδιοχρήστες, η χαρά κι’ η δυσκολία ενός hobby δεν αντλείται από τυχαίες σειρές επαφών – έτσι γιατί τόθελε η διάδοση ή παρακαθίσαμε με τις ώρες στην αναμονή σε γνωστή active συχνότητα.
Κάποτε σε μικρή ηλικία κάνοντας σκληρή οικονομία, αγόρασα σε νόμιμη ηλικία φροντίζοντας πρώτα να βγάλω άδεια (εξεταστέα ύλη = μικρό βιβλιάριο απεικόνισης ελληνικής πανίδας πτερωτών), ένα πανέμορφο δίκανο μάρκας Saintdetien. Ήταν ένα απ’ τα μοναδικά όπλα κυνηγίου τότε, με φιλότιμη και δίκαιη αριστουργηματική από φίλντισι ομορφιά φιλοτεχνημένο και κατασκευασμένο στο χέρι. Φαίνονταν άλλωστε και έδειχνε τόσο καλλίγραμμο λες και είχε κάποιον μαγνήτη που σε τραβούσε εκεί κάθε βράδυ στην βιτρίνα, να το χαρείς και να το δεις με ηρεμία χωρίς την πρωινή κ’ ενοχλητική βαβούρα.
Ποτέ μου δεν έριξα σε πουλί ή κάτι άλλο ζωντανό όν όσες φορές κ΄ αν βγήκα στο βουνό ή στην πεδιάδα, μάλιστα και με σχεδόν όλες τις φορές με περισσό και αφειδώς παλιμπαιδισμό, και λογικό λόγω ηλικίας εμπαιγμό “πολέμιων” φίλων μου.
Αν θες εσύ φίλε και θεωρείς hobby την μακρινή διμετρική επικοινωνία, τότε πάρε μαζί σου αφού πας και πας στα όρη και ψάχνεσαι τόσο πολύ με τις long boom >17db (μη ξεχάσεις να βάλεις super coaxial) και μια φωτογραφική μηχανή. Θα πάρεις σίγουρα περισσότερη χαρά όταν δεις στο πισι σου το ανακλαστικό πέταγμα της πέρδικας, αετού, μικρών και άλλων σπανίων πουλιών .. αν βέβαια το πιάσεις ..

Δε sv Bubis

2Μδης είπε...

Να σου πω πρώτα απόλα ότι βρήκα το σχόλιο σου και σε παλιότερη ανάρτηση. Υπέθεσα ότι εκεί πήγε εκ παραδρομής και το διέγραψα. Φαντάζομαι ότι εδώ είναι πιο επίκαιρο, αν έχεις διαφορετική γνώμη μου λες.
Επί του θέματος: Πότέ δεν έχω κουβαλήσει 17db κεραία στην κορυφή. Δεν μπορούσα! Ούτε ειδικά καλώδια super coaxial. Αυτά τα φαντάζονται όσοι δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, ειδικότερα αυτοί που έχει στραβώσει η ραχοκοκαλιά τους στον καναπέ.
Φωτογραφική μηχανή έχω, και πραγματικά έχω αποτυπώσει φοβερές φωτογραφίες. ΟΜΩΣ, θεωρώ ότι η παρουσία μας στη φύση θα πρέπει να είναι διακριτική, ήπια, και κατά το δυνατόν μικρής διάρκειας.
Η χρήση φλας, η παραγωγή θορύβου και η κατασκήνωση δίπλα στη φωλιά ενός άγριου ζώου δημιουργεί πρόβλημα για το είδος του. Με αυτό το σκεπτικό απαγορεύω στον εαυτό μου τα πολλά πολλά όταν βρίσκομαι στο βουνό.

Το Saintdetien είναι πραγματικά ένα κόσμημα. Χαίρομαι όταν ακούω να το θαυμάζουν μόνο και όχι να το χρησιμοποιούν. Άλλωστε γράφω και πιο πάνω για την μακροχρόνια σχέση που έχει ο άντρας με τα όπλα.
Μπορώ να κατανοήσω επομένως την κατοχή ενός όπλου για άμυνα ή σκοποβολή, αλλά όχι την χρήση του να αφαιρεί ζωές ή να καταστρέφει.

sv8gke είπε...

Ααααα ρε μπούμπη,εσύ με γλωσόφαγες;;;;;; είμαι εκτός Λευκάδας για qrl και το θλιβερό ριπόρτ που πήρα είναι ότι η καταιγίδα του σαββατοκύριακου μου διέλυσε την κεραία,μια 17 ελ. τοννά και όχι 17 dbd,είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τέτοιο gain από μία κεραία.Κατά του χειμερινούς μήνες η μόνη χρησημοτητά της ήταν να κάθεται επάνω να ξεκουραστεί κάνα πουλάκι,μέχρι να περάσει ο ΣΤΟΚΟΣ που λέει και ο Γιάννης και να το ξεκουράσει μια για πάντα με το πανάκριβο Saintdetien του.
Τι να κάνω και εγώ, μου αρέσουν τα εύκολα,να τρέχω στα βουνά,να κάνω dx όταν μου το επιτρέπουν οι στόκοι,να κυνηγάω κάνα καινούριο τετραγωνάκι και όχι πέρδικες.
Πιστεψέ με είναι μεγάλη χαρά να πετάει ο αητός και το γεράκι και εσύ από το υψόμετρο να βλεπεις την πλάτη του και όχι την κοιλιά του

Με έβαλες σε κόπο ρε μπούμπη,ανέβασα άλλη φωτογραφία στην qrz.com ,χτύπα το διακριτικό μου(sv3gke) για να δείς ότι και φωτογραφική μηχανή έχουμε και τραβάμε και ωραίες φωτό.Εγώ και η παρέα μου τα ταίζουμε στο στόμα τα πουλιά,στην συγκεκριμένη φωτό το χέρι που βλέπεις είναι του κώστα sv1dpi κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο άγιο όρος.
73 de sv-ντενεκές

Ανώνυμος είπε...

εισαι κυνηγος;
εισαι ψαράς;
την κεφάλα σου θα φας!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΕΣ:
Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!!

Αυτή τη φορά όχι με αποχαρακτηρισμούς.
Αυτή τη φορά όχι εκφράζοντας έκπληξη βλέποντας ελαιώνες στη θέση δασών.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ!!!!

Με τις λίγες γνώσεις μου απο τις υπουργικές αποφάσεις, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ. ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΕΝΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ!

Μετά απο πιέσεις λοιπόν του εκπροσώπου της κυνηγετικής ομοσπονδίας κου ΚΑΠΝΙΣΗ & μετά απο αιτήματα των κυνηγών, ο κος ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΣΙΑΝΟΣ, επισκέφτηκε με τους κυνηγούς τα καμμένα για να επιτρέψει το κυνήγι ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΤΩΝ από τις ΚΑΡΟΥΤΕΣ & ΠΑΝΩ που υπήρχε απαγόρευση λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών!!!!

Θεωρώ το θέμα τόσο απεχθές που αρνούμαι να το σχολιάσω.
Αφήνω τα σχόλια αλλά και τις αντιδράσεις σε εσάς!

ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΚΟΣ ΚΟΡΙΣΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 26210-22966

«Πράσινο φως» από δασαρχείο Πύργου μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μίμη Καπνίση


Αύριο πρόκειται να εκδοθεί η απόφαση από το δασαρχείο Πύργου που θα επιτρέπει σε συγκεκριμένη περιοχή του δήμου Ωλένης το κυνήγι φτερωτών [ μπεκάτσας, τσίχλας κα] μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου
Μίμη Καπνίση.

Όπως τόνισε στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ ο κ Καπνίσης μετά από αιτήματα που δέχτηκε από κυνηγούς
του δήμου Ωλένης επισκέφθηκε την περιοχή με τον δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Κορισιάνο και έκανε δεκτό το αίτημα να επιτραπεί το κυνήγι μόνο φτερωτών από τις Καρούτες και
πάνω που υπήρχε απαγόρευση λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Εκείνο το οποίο επεσήμανε ο κ Καπνίσης ήταν ότι η απαγόρευση σε μεγάλο μέρος του νομού είχε δημιουργήσει συμφόρηση ενώ τώρα ανοίγει περισσότερο η ζώνη που επιτρέπεται χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον. Ο κ Καπνίσης επίσης κάλεσε τους συναδέλφους του κυνηγούς να συνεχίσουν να προστατεύουν το περιβάλλον που κινούνται για το καθημερινό τους χόμπι ακολουθώντας πιστά την σχετική υπουργική απόφαση για την θήρα.

-------------
http://animalabuseingreecearchive.freeforums.org/

Ανώνυμος είπε...

1) Η ζωή είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ύπαρξης και δεν χωράει καμία διαπραγμάτευση.
2) Οι αξίες που διέπουν το κυνήγι ως δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχουν με την οικολογία. Η πανίδα με όλη της τη θαυμαστή βιοποικιλότητα συρρικνώνεται (π.χ. με την εξαφάνιση πολλών ειδών και με την όχληση των μεταναστευτικών πουλιών, που πεθαίνουν από εξάντληση εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν) και το περιβάλλον με τους πολύτιμους βιότοπους μολύνεται και καταστρέφεται (π.χ. με τη συσσώρευση πλαστικών απορριμμάτων και μολύβδου σε δασικές περιοχές, ενώ συχνά γίνεται και η αιτία πυρκαγιών από απροσεξία).
3) Το κυνήγι διεξάγεται πλέον για λόγους ψυχαγωγίας και όχι για αναζήτηση και εξασφάλιση τροφής. Στη Ρωμαϊκή εποχή, το κυνήγι ήταν υποχρέωση των δούλων αρχικά. Αργότερα η επαφή τους με τους Έλληνες μετέβαλε αυτή την αντίληψη και το κυνήγι έγινε «ίδιον (προνόμιο) των ελευθέρων ανθρώπων». Επίσης, το Ρωμαϊκό δίκαιο χαρακτήριζε τα ζώα ως αντικείμενα "res nullius" (αδέσποτα αντικείμενα), νομική αντίληψη η οποία μέχρι και σήμερα ισχύει. Ο όρος αυτός σήμαινε ότι τα άγρια ζώα δεν ανήκαν σε κανένα, συνεπώς ανήκαν σε αυτόν που τα σκότωνε ή τα αιχμαλώτιζε. Αργότερα τα διεκδικούσαν οι κάτοχοι των μεγάλων εκτάσεων βασιλείς, ευγενείς, τσιφλικάδες, ... Αναρωτήθηκε κάποιος κυνηγός τι σχέση έχει το τότε με το τώρα;

4) Ο χαρακτήρας του είναι αιμοδιψής. Συγκεκριμένα, καλλιεργεί τη θεσμοθετημένη και νομιμοποιημένη βία, καθώς δολοφονούνται όντα που αισθάνονται και υποφέρουν, ενθαρρύνοντας έτσι την εκδήλωση των βάρβαρων και επιθετικών μας ενστίκτων.

5) Είναι αντιπαιδαγωγικό αφού υιοθετεί το καρτέρι, που ενθαρρύνει την πιο ανέντιμη και θρασύδειλη συμπεριφορά. Πιστεύω πως οι περισσότεροι κυνηγοί επιδίδονται στη ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ και όχι στο "χόμπυ" του κυνηγιού και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

6) Είναι αντιδημοκρατικό καθώς η δύναμη και οι ευκαιρίες των κυνηγών είναι δυσανάλογες με εκείνες των θυμάτων τους (π.χ. επαναληπτικές καραμπίνες και γενικώς όλα τα πλεονεκτήματα της υψηλής τεχνολογίας).

7) Θεωρείται εχθρική δραστηριότητα για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που αντιπαθούν τη βία και τα θανατηφόρα ατυχήματα που συμβαίνουν στο κυνήγι.

8)Το πρόβλημα της μολυβδίασης.
Η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι ένα πρόβλημα το οποίο μεταφέρεται σε όλους τους ορόφου τη τροφικής αλυσίδας και πραγματικά πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.
Ένα ζώο το οποίο δε πεθαίνει από τα τραύματα που προκαλούν τα σκάγια, μεταφέρει το μόλυβδο για πάντα μέσα του και φυσικά τον μεταφέρει σε όλα τα επίπεδα της τροφικής αλυσίδας (όταν με τη σειρά του θηρευτεί από κάποιο θηρευτή)
Παράλληλα πρόβλημα δημιουργούν και τα σκάγια τα οποία δε βρίσκουν το στόχο τους, αλλά απλά πέφτουν στο έδαφος...
Ο μόλυβδος απελευθερώνεται και...
τέλος σημαντική είναι και η επίδραση που έχουν τα φυσίγγια,
Δυστυχώς σε θέσεις που υπάρχουν πολλοί κυνηγοί, τα φυσίγγια αποτελούν σημαντική επιβάρυνση τόσο για το περιβάλλον όσο και για την αισθητική. Εγώ που είμαι ηλεκτρονικός ας πούμε γιατί να έχω καλάι με μικρότερο ποσοστό σε μόλυβδο και δεν βγάζουν μια ανάλογη δεύσμευση για τα βλήματα;
Αυτά δεν ρυπαίνουν;

9) Ακούω συνέχεια κυνηγούς να λένε για το είναι 300.000. Στην Ολλανδία οι παιδεραστές είναι παραπάνω και αποτελούν μια σημαντική πλειοψηφία. Οταν τους τελειώσουν τα παιδάκια τι θα κάνουν; Θα ψάξουν να τα βρουν αλλού και ίσως στην Ελλάδα! Σας ενοχλεί αυτό;Εσείς όταν εξολοθρεύσετε ότι πετάει ή τρέχει με τα τέσσερα τι θα κάνετε;Θα πάτε στην Ολλανδία να κυνηγήσετε; Υπάρχει καμιά λογική στην υποστήριξη παράλογων και προβληματικών συμπεριφορών για την κοινωνία μόνο και μόνο με αριθμητική λογική;

9) Δεν είμαι εναντίον στην ύπαρξη όπλων σε όσους το επιθυμούν. Αυτά μας έσωσαν ως τώρα στους αγώνες του λαού μας (Κρήτη κ.α.) Σας αρέσουν τα όπλα; Είστε μάγκες με την σκανδάλη; Πάτε στο πλησιέστερο σκοπευτικό σύλλογο και δείτε και ποιος είναι το πιο γρήγορο ντουφέκι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ (που είπε ένας φίλος πιο πάνω) και δεν θα χύσετε σταγόνα αίματος ούτε του ζώου ούτε του κουμπάρου σας. Και εγώ εκεί ξεχαρμανιάζω όταν δεν έχει διάδοση.

Φιλικά πάντα
de sv1eex

2Μδης είπε...

"...Εσείς όταν εξολοθρεύσετε ότι πετάει ή τρέχει με τα τέσσερα τι θα κάνετε;Θα πάτε στην Ολλανδία να κυνηγήσετε;..."

Αποκλείεται! Να πάνε στην Ολλανδία για κυνήγι. Εχει απαγορευτεί εδώ και λίγα χρόνια.
Γιαυτό ας φροντίσουν οι κυνηγοί που θα επισκευτούν την Ολλανδία να βγάλουν τις στολές παραλαγής και να φορέσουν τα παιδικά τους...

sv8gke είπε...

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοό εεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω βαρεμένοι! Τραβάτε ρε παιδιά να τα πείτε στον Αλογοσκούφη αυτά! Ήμαρτον!
Παραχωρούμε απλόχερα, και με την πρώτη ευκαιρία, χωρίς φιλυποψίες, την εμπιστοσύνη μας και την υποστήριξή μας σε όσους μας την ζητούν. Διατηρούμε το δικαίωμα, και το λέμε υπαινικτικά εξαρχής, να αποσύρουμε άμεσα την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή μας, όταν ο αποδέκτης τους αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται καν να του το εξηγήσουμε. Επίσης, δεν χρειάζεται καν να το αντιληφθεί αμέσως. Όταν το αντιληφθεί, θα πονέσει~ πολύ. Και έτσι πρέπει. (Σημειωθήτω: δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να είμαστε άδικοι ή επιπόλαιοι όταν εξετάζουμε το κατά πόσον είναι κάποιος κατώτερος των περιστάσεων, και δεν τον κρίνουμε με βάση τα δικά μας προσόντα ή επιτεύγματα, αλλά από τον βαθμό βελτιώσεώς του αφ’ ης στιγμής του παραχωρήσαμε την εμπιστοσύνη μας και την υποστήριξή μας. Έτσι, δεν νιώθουμε εμείς ποτέ προδομένοι. Ούτε εκείνος, άλλωστε, αν είναι έστω και στο ελάχιστο δίκαιος, ή μη μόνον από τον ίδιο του τον εαυτό).
Παρακαλώ, κ΄ευχαριστώ Δε sv Boubis

Ανώνυμος είπε...

Το μαύρο μπουκάλι βόσκαγε αναμένα κεριά στα στάχυα της σελήνης, πνίγοντας το συρτάρι του τοίχου στα σπασμένα καγκελομακάρονα. Ολέ!

SV1BJY

Ανώνυμος είπε...

Άλαλα Μπάλαλα...

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να συνυπογράψω το Boubis_

sv8gke είπε...

Γεια σου Γιάννη ποιητή,εκτός και εάν δεν είναι δικό σου και το υπέκλεψες από το...........καθιστό μουλάρι!!!
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι ρε Μιχάλη; Σε φώναζα όλο το πρωί στο 300 και στο Ρο 3... Είμαι /3...
SV1BJY

2Μδης είπε...

Δικό μου είναι το ποίημα! Μια το καθιστό, μια το ακάθιστο... μπαίνω στο νόημα σιγά-σιγά ο χριστιανός (που λέει ο λόγος...)

sv8gke είπε...

Γιαννη ειμαι Πάτρα για qrl,και θα είμαι εδώ μέχρι την τρίτη το μεσημέρι.Εσύ που ακριβώς είσαι;Αν είσαι σε εμβέλεια...... καφέ κανόνισε να τα πούμε και από κοντά.
Δυστηχώς δεν έχω ασύρματο μαζί μου.
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Μιχάλη είμαι στο Ν.Ηλείας. Αύριο θα είμαι στην Ολυμπία μέχρι το μεσημέρι και επιστροφή στην Αθήνα. Δεν βλέπω να έχω ώρα για καφέ θα το κανονίσουμε όμως εν ευθέτω χρόνο...
΄73

sv8gke είπε...

Οκ Γιάννη,όποτε θές,πάντως αν μείνει χρόνος πάρε τηλ.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε το απόγευμα στην Λιβαδειά. Ένας 19χρονος πυροβόλησε με το κυνηγητικό όπλο του πατέρα του και τραυμάτισε θανάσιμα την 37χρονη μητέρα του, η οποία εκείνη την ώρα έκανε δουλειές στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για ατύχημα. Συγκεκριμένα, ο πατέρας ο οποίος είναι κυνηγός, μόλις επέστρεψε από το κυνήγι έδωσε το όπλο του στο γιο του για να το βάλει στη θέση του, αλλά είχε ξεχάσει ένα φυσίγγι στη θαλάμη. Ο 19χρονος πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη με αποτέλεσμα να συμβεί το κακό.

Ο πατέρας μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ο γιος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, όταν εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για ατύχημα, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα. Σε βάρος πατέρα και γιου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/11/2008_258304

2Μδης είπε...

Από πότε είναι η είδηση;;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν πήγα στο google και έβαλα το www.kathimerini.gr ΚΑΙ την πρώτη γραμμή από την είδηση και είδα πως ο ανώνυμος φίλος έφαγε λίγο το url αλλά η είδηση είναι φρεσκότατη και χτεσινή:

Το σωστό είναι:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/11/2008_258304

Το πρώτο που πρέπει να ξέρουμε για τη χρήση ενός όπλου είναι η ασφάλεια μας.

Οποιοσδήποτε στρατόκ@βλος κυνηγός έκανε έστω και ένα μήνα στρατό θα είχε μάθει πως πριν αποθηκεύσουμε το αρκεβούζιο τσεκάρουμε τη θαλάμη αν έχει φυσίγγιο/α.

Μήπως επίσης το ερωτηματολόγιο για την άδεια δεν φτάνει μερικές φορές;

Φιλικά sv1eex

2Μδης είπε...

Έτσι όπως πάνε θα αλληλοεξοντωθούν μέχρις εσχάτων! Θα είναι φιλάνθρωπη κίνηση να απαγορευτεί το κυνήγι...

serifhs είπε...

DIABASA OLA TA SXOLEIA KAI SYMFONO STO OTI DEN PREPEI NA ENOXLOYME SYXNOTHTES OI OPOIES PROORHZONTE GIA KAPOION SKOPO AKOMA KAI AN EXOYME ADEIA.PRO XRONON POLON KYNHGOYSA KAI EGO.ALA TORA OXI.EXO V/U KAI GNORIZO OLES THS SYXNOTHTES APO O-EOS KAI OLOYS TOYS KODHKES. DEN EXO ADEIA.EXO MYALO KAI FILOTIMO.GIA OSOYS KATALABAN .--. --- .-.. .- 73 GIANNHS 3 MESSHNIA

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος κοιτάξτε εδώ τι λέει το παλικάρι
http://greekcb.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html

Θέλω επίσης να πω ότι είναι σχήμα οξύμωρο να μιλάμε για νομιμότητα στον ασύρματο όταν το 90% των αδειών δίδονται με χρηματισμό, και όταν οι αδειούχοι εκπέμπουν εκτός μπάντας.