Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ίσες αποστάσεις; Μέχρι πότε;

Είχα γράψει και σε περασμένη ανάρτηση ότι παρακολουθώ και συμμετέχω στο Fielday της ΕΕΡ από τότε που Fielday σήμαινε φαγοπότι στον Ταΰγετο. Κοντά 20 χρόνια!

Πάντα στα 2μέτρα και πάντα φορητός... Από τότε μέχρι σήμερα, ο μοναδικός "διαγωνισμός" που διοργανώνει η Ένωση, έχει περάσει από πολλά στάδια και έχει πάρει θέση στις ραδιοερασιτεχνικές ετήσιες δραστηριότητες που συμμετέχουμε με τον άλφα ή βήτα τρόπο... Κάθε χρονιά ήταν καλύτερη από την προηγούμενη τόσο από άποψη αποστάσεων- επιδόσεων, όσο και συμμετοχών.

Για να επιτευχθεί αυτό εργάστηκαν μεθοδικά πολλοί συνάδελφοι, συμμετείχαν ακόμα περισσότεροι και υπήρξαν και μέλη του ΔΣ της ΕΕΡ που άκουσαν τα προβλήματα που ανέκυπταν και τα έλειναν. Θυμίζω τον διαχωρισμό σε Fielday και vhf contest, την αλλαγή των ωραρίων ώστε να συμπίπτουν με τους υπόλοιπους σταθμούς της IARU, την βράβευση σε κεντρική εκδήλωση της Ένωσης κλπ... Όλα αυτά βοήθησαν στο να αναδειχθεί ο διαγωνισμός.

Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που όλες αυτές οι προσπάθειες παρελθόντων ετών, ποδοπατούνται βάναυσα. Η ομάδα του SY1P η οποία πήρε μέρος στον φετινό διαγωνισμό, τόσο κατά την διάρκεια του διαγωνισμού όσο και με συνεχείς δημοσιεύσεις μέχρι σήμερα, εκτοξεύουν τόνους λάσπης για συγκεκριμένο σταθμό που πρώτευσε, με υπονοούμενα για στημένες επαφές, τηλεφωνικά QSO και ότι άλλο μπορεί να δικαιολογήσει την ανικανότητα της συγκεκριμένης ομάδας στο να συμμετέχει αξιοπρεπώς στην εκδήλωση...




Η συμπεριφορά της ομάδας του SY1P υποθέτω ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις επόμενες διοργανώσεις. Τόσο από άποψη συμμετοχών όσο και από άποψη επιδόσεων. Εξαρτάται από την ΕΕΡ αν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα ή αν το θεωρεί άνευ σημασίας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η ΕΕΡ δεν έχει αντιδράσει στον ευτελισμό της διοργάνωσης από τα μέλη του SY1P. Απογοητεύοντας όλους εμάς που τόσα χρόνια έχουμε κάνει προσπάθεια για την αναβάθμιση του διαγωνισμού που η ίδια η ένωση διοργανώνει...

Γνωρίζω ότι η διαδικτυακή κόλαση και τα δεκάδες "ραδιοερασιτεχνικά" ιστολόγια είναι μια καλή δικαιολογία για να μην πάρει θέση κάποιος, αλλά η αναφορά αυτή καθαυτή στο FIELDAY από τα μέλη του SY1P και μέλη της ΕΕΡ αποτελεί "θέμα" για το οποίο θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις. Επιτέλους!

Δεν λέω να ζητηθεί λόγος για τις "Όπερες" τις "Ασπασίες" και τις χυδαιότητες που έχουν γράψει οι κύριοι αυτοί, πυροδοτώντας μια "μπλογκομαχία" που έχει ξεφύγει. Να ζητηθεί ο λόγος για τις συγκεκριμένες συκοφαντίες και να κοινοποιηθεί αν αυτοί οι κύριοι έχουν κάτι στα χέρια τους ή απλά ευτελίζουν μια δραστηριότητα που μέχρι σήμερα συγκινούσε όλους όσους συμμετείχαμε... Εκτός από αυτούς! Αυτοί ήρθαν για να ευτελίσουν!

Θεωρώ ότι η εμφανής παρεΐστικη συμπεριφορά των μελών του SY1P, τα σχόλια, οι φωτογραφίες και η αρθρογράφιση στον συγκεκριμένο χώρο, τους καθιστά ΟΛΟΥΣ συνυπεύθυνους στις συκοφαντίες, την λάσπη και την καθαρά αντιραδιοερασιτεχνική συμπεριφορά τους απέναντι στον σταθμό της Λευκάδας. Έναν σταθμό που με την συμμετοχή του κοσμεί την διοργάνωση. Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να υπάρξει αντίδραση ώστε να καταστεί σαφές ότι επικροτούμε την άψογη παρουσία του SZ8L και δεν δείχνουμε ανοχή στην καφρίλα του SY1P... ΑΝ θέλουμε αναβάθμιση των δραστηριοτητων της ΕΕΡ.

Επιτέλους, η ανοχή πρέπει να σταματήσει ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, γιατί την εκλαμβάνουν ως αδυναμία και συνεχίζουν... Η ΕΕΡ θα πρέπει να αποφασίσει αν έχει ανάγκη από 5 ψήφους ατόμων που ευτελίζουν μόνιμα τις δραστηριότητες της για τις οποίες έχει καταβληθεί προσπάθεια ετών ώστε να αναδειχτούν...

Η απομάκρυνση μελών για την συμπεριφορά τους είναι μια αρχή που έχει γίνει. Μέχρι στιγμής αποκλειστικά για θέματα που αφορούσαν μέλη του Δ.Σ. Μήπως θα πρέπει η ευαισθησία να διευρυνθεί λίγο;
Έχουμε και οι υπόλοιποι φιλότιμο...

15 σχόλια:

2Μδης είπε...

Για να μην χαθεί το θέμα, μεσα σε άσχετα σχόλια ή παραπομπές στο youtube, θα δημοσιεύσω οποιοδήποτε σχόλιο άπτεται του θέματος της ανάρτησης...
Ευχαριστώ.

sv8gke είπε...

QRX..

Ανώνυμος είπε...

Επειδη το θεμα εχει παρει ταιραστιες διαστάσεις νομιζω ενα πρωτο βημα που πρέπει να γινει ειναι να δημοσιευτουν τα logs ουτως ωστε να μπορεσουμε να κρινουμε.
και νομιζω οτι μπορουμε να κρινουμε.
Aν και το log της λευκαδας ειναι στο Internet απο τις πρωτες μερες.

Ας το δωσουν επιτελους και οι αλλοι απο μονοι τους να δουμε τι γινεται στην τελικη εφοσον η ΕΕΡ αρκειται στον ρολο του Ποντιου Πιλατου

επισης νομιζω οτι η ομαδα SY1P θα πρεπει να μιλησει ανοικτα για το που στηριζει τις κατηγοριες της για το σταθμο της λευκαδας. και μαλιστα εν μεσω του διαγωνισμου.

απο την πλευρα της ομαδας της λευκαδας δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα εξηγησεων μιας και δεν εχει τοποθετηθει εναντιον του SY1P το οποιο επετεθει μονομερως.
sv1jgw

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που διαβάλλεται στην πραγματικότητα είναι η αξιοπιστία της ΕΕΡ, του διαγωνισμού που διοργανώνει και των αποτελεσμάτων που εκδίδει. Πολύ θα το σκεφτώ να λάβω μέρος αν δεν βάλουν τα πράγματα στην θέσης τους και αν δεν πάρουν θέση δημόσια.

Ο άλλος διαγράφει διότι κακολογούσε. Τώρα ποια είναι η διαφορά?

SV1NJX είπε...

Η ΕΕΡ πρέπει κατά τη γνώμη μου , να καλέσει τους εμπλεκόμενους και να ελέγξει πρώτα απόλα τα logs και δευτερευόντως τους ισχυρισμούς τους. Αν αποδειχθεί κάποια ...λαθροθηρία, μια ΕΠΙΠΛΗΞΗ νομίζω για αρχή είναι η πρέπουσα κίνηση.
Πάντως εγώ 2μηδη θα είμαι πάλι φορητός και με την ίδια όρεξη στο FieldDay 2012

Γκιώνης είπε...

Σε καθε διαγωνισμό θέλω να πιστεύω οτι ισχύει το " ευ αγωνιζεσθε". Επίσης ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει πρωτα αυτός να τηρεί τους ηθικούς και αγωνιστικούς κανόνες του διαγωνισμού.
Τι απο τα παραπάνω λοιπόν δεν λειτούργησαν σωστά στη διοργάνωση του Fielday?
Η Ενωση, στην οποία δεν ειμαι μελος, δεν νομίζω οτι σαν διοργανώτρια αρχή έκανε καποιο λάθος και σίγουρα δεν ειναι υπεύθυνη για τους καυγάδες (σκυλοκαυγαδες) που γινονται μεσα απο το διαδίκτυο. Αντιθέτως φιλοξένησε και διευκόλυνε άτομα που δεν ανηκουν οργανωτικά στις τάξεις της για τη συμμετοχή τους σε κάθε ραδιοερασιτεχνικη δραστηριότητα όπως και η συγκεκριμένη.
Θεωρρώ ότι συνάδελφοι συμπεριφέρονται αντικοινωνικά, χωρίς ηθικούς φραγμούς με στόχο να διαβάλουν τόσο τη διοργάνωση όσο και συμμετέχοντες σε αυτή με μονο στοχο να ικανοποιήσουν την εμπαθειά τους απέναντι σε συγκεκριμενα άτομα.
Επίσης συνεχίζουν ανώνυμα και χωρίς αποδείξεις να κατηγορούν και να λασπολογούν.
Το αρθρο του SV1GSU δεν κατονομαζει κανένα απλά περιγράφει με βάση γεωγραφικές συντεταγμένες. Και σίγουρα αμα ερωτηθεί για το ποιούς εννοεί θα μας πει για το καίκι που πηγαινε στη λευκάδα.
Κωστα για πες ονόματα σε παρακαλώ. Και ψηλός εισαι και αντρας απ ότι λενε οι φίλοι σου. Να καταλήξουμε κάπου επιτέλους.
Επίσης στο Fielday εξ ορισμού πηγαίνουμε στα Fields δεν καθόμαστε σε καναπέ. Ουτε μπορούμε να κατηγορούμε άλλους επειδή επέλεξαν να πάνε στον Παρνασσό ή στο Μέναλο ή στη Σάμο ή ακόμα και στη Λευκάδα.
Επίσης όλη η κόντρα αν καταλαβαίνω καλά γίνεται για τα 2 μέτρα όπου και η ομάδα σας συμμετείχε.
Το πιο κακο απο όλα τα παραπάνω ειναι οτι σας βρισκω ανίκανους να κάνετε διάλογο και ενω συκοφαντείτε κατα κόρο και λοιδορήτε προσωπικότητες δεν δινεται το δικαίωμα αυτοι να σας απαντήσουν. Εδω βεβαια εχει να κάνει με την ηθική του μεντορά σας ο οποίος κρυβάμενος πισω απο τις επιθέσεις χασκογελά.
Ολα αυτα βέβαια γινονται μονο στην Ελλάδα.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Απαντώ στο ακριβώς απο πάνω σχόλιο:

Σαφώς μπορεί να ισχυριστεί ο GSU o EML και o CDY ότι εννοούν κάτι άλλο και όχι τον Μιχάλη. Και ο NQX με τον OAN ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.
Αν και εφόσον πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους!

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να δώσουν ουσιαστικές εξηγήσεις γιατί τέτοιο "τσίρκο" είναι πρωτοφανές. Αν ήρθαν στο fielday για να χαχανίζουν και να συκοφαντούν ήρθαν σε λάθος μέρος.

Τώρα οι εξυπνάδες του sv1gsu για άλλους που πήρανε τα βουνά και για άλλους που δεν τον ρώτησαν που πήγαν, αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος δεν έχει καμία -μα καμία- σχέση με το αντικείμενο... Ας ζητήσει από τον Στάθη SV1NQX να συντάξουν ένα κείμενο για το Southgate και να ξεμπροστιάσουν τους ευρωπαίους ραδιοερασιτέχνες που επίσης μετακινούνται οργανωμένοι σε βουνά μακριά από την μόνιμη κατοικία τους.

Να τους χαρακτηρίσει και αυτούς "ζωντόβολα" που δεν ήξεραν και δεν ρώτησαν τους έμπειρους εξπέρ του SY1P...

2Μδης είπε...

Εξαρχής έγραψα στα σχόλια ότι θα δεχτώ στην συγκεκριμένη ανάρτηση ΜΟΝΟ σχετικά με αυτήν σχόλια.

Άλλες δραστηριότητες των κυρίων αυτών προς το παρόν δεν με ενδιαφέρουν. Θέλω το θέμα του συνεχιζόμενου διασυρμού της ΕΕΡ και των μελών της από τα μέλη του SY1P, να μην χαθεί και να αντιμετωπισθεί αυτόνομο.

Έχω λάβει αρκετά σχόλια τα οποία, για τον παραπάνω λόγο, δεν δημοσιεύω...

Ανώνυμος είπε...

@ SV1NJX
.... Αν αποδειχθεί κάποια ...λαθροθηρία, μια ΕΠΙΠΛΗΞΗ νομίζω για αρχή είναι η πρέπουσα κίνηση...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ?????

Πως θα αποκατασταθεί η φήμη του θιγόμενου σταθμού μετά από τόση λάσπη που έφαγε?????

SV1NJX είπε...

Σε απάντηση στην ερώτηση του Ανώνυμου.
Να δημοσιεύσουν τα logs τους ώστε να επιβεβαιωθούν οι επαφές. Πολύ απλά. Και μόνο αυτό εκθέτει αυτόματα την άλλη πλευρά.

2Μδης είπε...

Αυτό έχει γίνει ήδη.
Το log του SZ8L είναι ήδη στο διαδίκτυο και κονφιρμαρισμένο από τους Κροάτες.

Τα στουρνάρια του SY1P δεν το καταλαβαίνουν και λένε μπούρδες -πιστευτές πιθανόν- σε άσχετους που έχουν πάρει άδεια...

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Τζίτζικα στα ιστολόγια που διατηρούν μπαίνει 200 χιλιάδες κόσμος(μιλάμε για ρεύμα!!!) οπότε ο διασυρμός της ΕΕΡ και της Ένωσης της Λευκάδας είναι μεγάλος!

Οφείλουν μια συγγνώμη...

sv8gke είπε...

Όπως έχετε καταλάβει επί του παρόντος επέλεξα να μην ασχοληθώ με το θέμα.

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους προσπάθησαν να με στηρίξουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση αυτή από μεριάς μου δεν έχει μπει αρχείο....

Ο λόγος που γράφω είναι ένας και μοναδικός, επειδή ετέθη θέμα log να σας θυμίσω ότι το log του SZ8L είναι αναρτημένο στην προσωπική μου σελίδα από την Τρίτη 6/9/20011.

http://www.iconsart.gr/sv8gke/
expeditions/61-iaru-r1-vhf-
contest-2011.html

Επίσης υπάρχει και στην Κροάτικη ένωση αναρτημένο στο παρακάτω σύνδεσμο..

http://hrvhf.net/contest.php

73

Ανώνυμος είπε...

Πήγα στο sv1gsu blogspot και τρόμαξα. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει σχέση με τον ραδιοερασιτεχνισμό και απορώ γιατί τον πέρνετε σοβαρά. Θα πρέπει να ειναι πολύ βλάκας κάποιος για να πιστέψει αυτά που γράφουν εκεί. Απορώ με την έκταση που έχει πάρει και γιατί επιμένουν. Βεβαια αν έγραφαν για μενα αυτές τις κρυαδες δεν ξερω πως θα αντιδρούσα σίγουρα θα τα έπαιρνα στο κρανίο μαζί του αλλά εσείς είσαστε μπαρουτοκαπνισμένοι. Γράφτε τον!! Πολύ απλά!! Δεν τον ήξερα και δεν κέρδισα τίποτα που τον έμαθα. Τέλος

Αιολος είπε...

Εκανα μια ερωτηση στην ομαδα του SY1P
Η ερωτηση μου ηταν απλη ,γιατι δεν καταθετουν το log τους ετσι οπως εχει πραξει ο sv8qke .
Απαντηση δεν πηρα και ο λογος ειναι οτι θελει πρωτα το διακρητικο μου,λες και κατηγορησα η συκοφάντησα καποιον και ζηταω εξηγησεις ...μια απλη ερωτηση εκανα τι διακρητικα ,τριχες κατσαρες και κουραφεξαλα μου λεει ο τυπος , ...δηλαδη εαν υπεγραφα σαν SV****** οπως εκανε καποιος αλλος στην σελιδα του θα μου απαντουσε ?

The road less pedaled είπε...

Στον σχολιαστή με το ψευδώνυμο "Αίολος".

Το θέμα τον ανοιχτών (δηλαδή σε δημόσια θέα) logs είναι ένα θέμα για το οποίο έχει χυθεί πολύ ψηφιακό μελάνι σε κοντεστικούς ρεφλέκτορες.

Προσωπικά αν και συμφωνώ απόλυτα με την δημοσιοποίηση των log, σέβομαι την επιθυμία κάποιου να μην δημοσιοποιήσει το log του μιας και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα μοιραζόταν το "μυστικό της επιτύχιας του". Κάτι για το οποίο πάλι διαφωνώ, μιας και κάνουμε χόμπυ, οπότε το να μοιράζεσαι τις τεχνικές σου και τις γνώσεις σου είναι κάτι που θα ανεβάσει τον πήχυ ψηλότερα.

Φυσικά αυτό έχει νόημα όταν μιλάμε για κορυφαίους σταθμούς και πόσω μάλλον για HF. Στα VHF το operating και γενικά οι όλες συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές.
Επίσης, μιας και τα log δεν τα μαζεύει κάποιος manager έτσι ώστε να κάνει ένα αποτελεσματικό log-checking, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δημοσιοποιούνται σε αυτήν την περίπτωση.

Εφόσον λοιπόν, οι εν λόγω κοντεστμεν έκαναν operation χαλλλλλλαρά επαφές με λεκανοπέδιο κλπ κι αρνούνται πεισματικά να δημοσιοποιήσουν το log τους, θα έχουν κάποιο άλλο μυστικό να κρύψουν το οποίο δεν αφορά το εξαιρετικό operating τους αλλά κάτι άλλο..
Από προσωπική εμπειρία ξέρω πως όλοι όσοι κόπτονται για τους κλέφτες και η δήθεν τιμιότητά τους τρέχει άφθονη από τα μπατζάκια τους, είναι οι μεγαλύτεροι μουρντάρηδες (καρατσεκαρισμένο).

Επίσης οι σκληροπυρηνικοί κόντεστμεν που έχουν μαύρα μεσάνυχτα και που βαφτίζουν "αρθρογραφία" το κοπυπάστωμα στα μπλογκάκια τους του εβδομαδιαίου contest calendar και -διπλό το κακό, να είσαι εμ άσχετος, εμ κακεντρεχής- συνειδητά ψεύδονται για ό,τι τους καπνίσει, θα έπρεπε να γνωρίζουν εδώ και 2 χρόνια, όλα τα log του CQWW είναι ανοιχτά. Καλημέρα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον SV1GSU για το κατα τ'άλλα εξαιρετικό άρθρο του I2UIY.
Παρόλο που είναι τακτικό (!!) μέλος της Ένωσης, οπότε και λαμβάνει το SV-Νέα, δεν παρατήρησε ότι το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε στο SV-Νέα, 4 χρόνια πριν (καλημέρα !), στο τεύχος 107 αν δεν με απατά η μνήμη μου, σελίδα 45.

Μάλιστα όταν ζήτησα την άδεια του I2UIY για να μεταφράσω το άρθρο του και να δημοσιευτεί στο SV-Νέα, είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί του και αυτό που θυμάμαι είναι ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο ευγενικό, ευφυή, με χιούμορ. Αντιδιαμετρικά απέναντι δηλαδή από τον βόρβορο του SV1GSU που -ήταν στραβό το κλήμα- τελευταία έδωσε και μια εσσάνς Βέρμαχτ στο παραλήρημά του το οποίο έχει λεξιλόγιο από την θεματική ενότητα "αποχωρητήριο". Φαντάζομαι αυτά του έμαθαν του ανθρώπου και με την σειρά του αυτά διδάσκει στους επόμενους..