Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ο SX1DL στο Aegean...

Για το SX1DL, το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Μια παρέα που με την ευκαιρία του Aegean VHF contest βγήκε στον αέρα για λίγες ώρες από την Πάρνηθα. Ο σταθμός δούλεψε στα 6Μ στα 2Μ στα 70εκατοστά, στους δορυφόρους, σε SSTV. «Πλάκα είχε» είπαν.
Μαζί με τους Έλληνες και ο Γερμανός συνάδελφος που βοήθησε, συμμετείχε στις επαφές και αντάλλαξε και χρήσιμες απόψεις για τα όσα ραδιοερασιτεχνικά λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας.
Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν δώσει το παρόν και στις Φρυκτωρίες, και ήδη διαμορφώνουν άποψη για την διοργάνωση τέτοιων events.
Μέλη της ομάδας οι SW1JGW, SV1GRN, SW1EIX, SW1IXP, SW1KWZ, και ο φιλοξενούμενος Γερμανός συνάδελφος DH5MK...
Ευτυχώς δεν βγήκαν με τις κάθετες κεραίες και τα σκουπόξυλα. Είχαν σοβαρή υποδομή και μόνο η καταιγίδα τους εμπόδισε να βγουν περισσότερες ώρες.
Τέτοιες ομάδες και συναδέλφους θα πρέπει να επιζητούν όσοι θέλουν να προωθήσουν το DX και το contesting (κι όχι τον κυρ-Μήτσο που θα πάει για μπάνιο στις κουκουναριές με το μόμπιλο!)
Κι άλλες παρέες ακουστήκαν, από την βόρειο Ελλάδα κυρίως, αλλά και μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες όπως ο Μιχάλης SV3GKE/8 από την Λευκάδα. Αρκετές φορές τον άκουγα 59, στο σταθμό μου, ενώ ο συνομιλητής του που ήταν καμιά εκατοστή χιλιόμετρα πιο κοντά τον παρακαλούσε να δοκιμάσουν αργότερα γιατί δεν άκουγε!
Αν μη τι άλλο διασκεδάσαμε…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε πολυ για τα καλα σου λογια. Δυστυχως ηταν αδυνατον να δουλεψουμε τη δευτερη μερα. καποιος μας καταραστηκε φαινεται δεν εξηγειται αλλιως.
Εμ πασει περιπτωσει ηταν μια χαμηλου κοστους αποστολη με οτι ειχαμε ηδη. δεν αγορασαμε σχεδον τιποτα.
ο σκοπος της αποστολης ηταν εμεις οι νεοι να μαθουμε απο τους παλαιοτερους, να το διασκεδασουμε και να μαζεψουμε και ποντους, με αυτη τη σειρα. πιστευω οτι ολοι οι στοχοι επετευχθηκαν. Βεβαια ο Γερμανος συναδελφος εμεινε με καποιες αποριες τις οποιες εγω δε μπορουσα να του λυσω....
Για πρωτη φορα παντως νομιζω οτι ηταν ικανοποιητικα...
for SX1DL
73 de sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη, συγχαρητήρια στους συναδέλφους και σε εσένα για την δραστηριότητα του σταθμού σας.
Το ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων ήταν SW, δείχνει ότι σημασία έχει ο σκοπός με τον οποίο εισέρχεται κάποιος στο ραδιοερασιτεχνισμό και οι βάσεις που δημιουργεί αξιοποιώντας γνώση και πείρα συναδέλφων.
Την επόμενη φορά θα είναι ακόμα καλύτερα...

sv8gke είπε...

Συγχαρητηρια Δημήτρη,και ραντεβού στο φιλντει.....τώρα που σε κάναμε δικό μας στο 300.Τελικά δεν μας είπες τι πάθατε την Κυριακή;επίσης είμαι περίεργος να μάθω τι απορίες είχε ο Γερμανός.Για τις μακαρονάδες δεν θα ρωτήσω μιας και την έβγαλα με κάτι κρακεράκια και εγώ!!!

Ανώνυμος είπε...

μια απορια ηταν γιατι συμπεριελαμβαναν το JT στο contest και αναρωτιοταν πως σε μια επαφη με JT με ξενο σταθμο που πρεπει να γινει με συγκεκριμενη διαδικασια μπορει κανεις να δωσει και να παρει αριθμο επαφης...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΕΦΑΓΕΣ ΤΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω κανει ουτε μια Es επαφη. για να ειμαι δικος σας θα πρεπει να κανω μερικα dxcc
εχω δουλεια ακομα ....

The road less pedaled είπε...

Μήτσο συγχαρητήρια και του χρόνου ακόμα περισσότεροι κι ακόμα καλύτερα !

Τελικά βόλεψε να κάνετε ZS ?

Όσο για τις κακοτυχίες, ε, του χρόνου... πάρτε και μια κουλούρα σκόρδα !! :-P
(στον τοπικό σύλλογο εδώ πάντως είχαν βάλει ρόδια πάνω στους πομποδέκτες και αφού ζεστάθηκαν τα μηχανήματα κι άρχισαν τα τρέχουν τα ζουμιά, τρέχανε και δεν φτάνανε !!)

73 !

sv8gke είπε...

ΕΣΥ ΕΦΑΓΕΣ ΤΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ;;;;

Όλα,τα πάντα όλα,δεν έμεινε ούτε η συσκευασία στο τραπέζι μου!!!Μόνο τα μηχανήματα παρέμειναν αφάγωτα.