Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Απόλα είχαμε! PLUS+++

...επαφές στα HF, στα 2Μέτρα, στα 23cm, στους 10GHz...




















































Πρωί μιας ηλιόλουστης Κυριακής, το κομβόι των αυτοκινήτων ανηφορίζαμε ένα ύψωμα στην Κερατέα. Σκοπός όλων μας να περάσουμε καλά τις επόμενες ώρες, συμμετέχοντας στο QRP QSO Party που είχε εξαγγείλει το AthensQRPnet. Φτάνοντας στην κορυφή βλέπαμε ένα ζωντανό χάρτη από την νότια Αττική και όλα τα νησιά που την περιβάλλουν. Οι χιονισμένες κορυφές από μακρυά ήταν τα σημεία αναφοράς για να βρούμε τις θέσεις πάνω στον χάρτη.

Και τι δεν στήσαμε; Οριζόντιο δίπολο για τα βραχέα, κάθετη για τα βραχέα, κατευθυνόμενες για τους 144MHz, κατευθυνόμενη για τους 1296 MHz και δυο σταθμούς με κάτοπτρα για τους 10GHz!!! Και όλα αυτά για λίγες ώρες που θα μέναμε στο σημείο!!






Ο Κώστας SV1IXP, ο Δημοσθένης SV1OBY και εγώ κάναμε την ομάδα των “υπερυψηλών” συχνοτήτων (και ευγενών θα έλεγα!) ενώ τις χαμηλότερες (παρακατιανές και ως εκ τούτου ελάσσονος σημασίας και ενδιαφέροντος) τις ανέλαβαν ο Πάνος SV1GRN, ο Δημήτρης SV1JGW, ο Δημήτρης SV1LKM, ο Κυριάκος SV1KWZ, και ο Βαγγέλης SV1GZT....



Τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και εκτός, σε αρκετές κορυφές της Ελλάδας, υπήρχαν φορητοί σταθμοί. Αν και τα προγνωστικά για τον καιρό ήταν τα χειρότερα (βροχή, χιόνια, αέρας, πλημμύρες, τυφώνες κλπ) οι συνάδελφοι δεν πτοήθηκαν αλλά το είδαν σαν μια ευκαιρία για δράση στην ύπαιθρο. Απ ότι φαίνεται είμαστε σε μια “ραδιοερασιτεχνική” περίοδο που η τεχνογνωσία ανάπτυξης και λειτουργίας ενός φορητού σταθμού έχει γίνει κτήμα πολλών. Αυτό σε συνάρτηση με την δυνατότητα εκπομπής σε όλες τις ρ/ε μπάντες δημιουργεί εκ των πραγμάτων τη δυνατότητα ανάπτυξης σταθμών σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης, που θα καλύπτει ευρύ φάσμα συχνοτήτων και αποστάσεων....


Λόγω ότι δώσαμε ειδικό βάρος στην επικοινωνία στους 10γίγα, δεν έχω εικόνα παρά μόνο για τις υψηλότερες συχνότητες: Εξαρχής είδα αρκετούς σταθμούς στο 144,300MHz και γύρω από αυτό, δυστυχώς όμως δεν είχα χρόνο για επαφές. Στη Σάμο υπήρχε μια αντίστοιχη ομάδα συναδέλφων και έπρεπε να έρθουμε σε επαφή για συντονισμό των δοκιμών στους 10GHz. Αυτό έγινε στο 144,220 usb όπου τα σήματα ήταν χαμηλά μεν καταληπτά δε, ένδειξη ότι η διάδοση δεν ήταν στα καλύτερα της. Εκτός από τα 2Μ δοκιμάσαμε και στους 1296,200. Και εκεί χαμηλά σήματα στο 51 και από την Σάμο ο Αλέξανδρος SV8CYR μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έτοιμη για τις δοκιμές στους 10γίγα

Στην ευθεία από το σημείο μας μέχρι την Σάμο, υπήρχε εμπόδιο εκτός από την απόσταση και η Άνδρος! Αυτό δυσκόλεψε τα πράγματα, μαζί με την άσχημη τροποσφαιρική διάδοση, μας ανάγκασε να προσπαθούμε για ώρες. Ενώ η ομάδα της Σάμου αναγκάστηκε να αλλάξει και θέση. Τελικά μόνο οι δύο από τους τέσσερις σταθμούς που στήθηκαν κατάφεραν να ολοκληρώσουν επαφή: Ο Κώστας SV1IXP με τον Αντώνη SV8ECK, στο 10,368,100. Ο σταθμός του Ηλία SV8FMY και ο δικός μου δεν μπορέσαμε να γράψουμε στο LOG άλλη μια επαφή αφού όσο και αν προσπαθήσαμε το QSB ήταν έντονο και τα σήματα οριακά. Εγώ άκουσα τον σταθμό της Σάμου αλλά η Σάμος δεν άκουγε εμένα... Αυτό βέβαια δίνει το κίνητρο για επιπλέον βελτίωση των σταθμών και νέες δοκιμές!!

Όπως και να έχει, η αρχή έχει γίνει και μια ανεξερεύνητη μέχρι τώρα μπάντα, σημειώνει συνέχεια καινούρια ενθαρρυντικά βήματα...

SV1BJY



SV2KGA & SV2NCH Φορητοί στα χιόνια!

"....Τα βουνά εδώ είναι όλα χιονισμένα και έτσι δεν μπορέσαμε να ανεβούμε σε κάποια κορυφή, βρήκαμε όμως μία τοποθεσία με άνοιγμα προς Αθήνα στα 1200 μέτρα υψόμετρο και πήγαμε ως εκεί με το αυτοκίνητο.

Η τοποθεσία μας ήταν στα σύνορα του νομού Πιερίας και Λαρίσης ΚΝ10CD βρισκόμασταν μερικές εκατοντάδες μέτρα μέσα στην περιοχή SV4.

Ο δρόμος ήταν ανοιγμένος από τα χιόνια διότι οδηγεί στο χωριό Λιβάδι Ελασσόνας

Ουσιαστικά βρισκόμασταν στους πρόποδες του Ολύμπου μεταξύ των χωριών Άγιος Δημήτριος και Λιβάδι.

Είχε σχετικό και αναμενόμενο κρύο και ένα ελαφρύ αεράκι που δεν σε πείραζε ιδιαίτερα, αργότερα όμως εξελίχθηκε σε δυνατό αέρα και τα πήρε όλα και τα σήκωσε στην κυριολεξία, γι αυτό εξαφανιστήκαμε απότομα και νωρίς.

Κυνηγούσαμε τα χαρτιά με τις επαφές στον φράχτη του απέναντι χωραφιού το καλάμι με την βραχέα κεραία έσπασε και ο τρίποδας με την μία κατευθυνόμενη έπεσε με δύναμη στραβώνοντας τα στοιχεία, μετακίνησε και λίγο το IC 7000 που ζυγίζει πάνω από 2 κιλά!!!

Πόλεμος χωρίς απώλειες δεν γίνεται και αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα να συμβούν κάποια στιγμή, η αλήθεια είναι ότι περάσαμε καλά και θα το ξανακάνουμε σίγουρα, βέβαια αν ήταν μία ζεστή και ηλιόλουστη ημέρα θα ήταν καλύτερα ακόμη και να παίρναμε την οικογένεια μαζί μας.....


73 de SV2KGA - DM1SV Αδάμος..."



















"...Στο πρώτο QSO party για το 2012 είχαμε την χαρά να ακούσουμε εκτός από αρκετούς σταθμούς που απάντησαν στις κλήσεις μας, πολλούς φίλους μας οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν τιμώντας μας με την παρουσία τους στις συχνότητες.

Καταρχήν μέλη του Athens QRP Net συμμετείχαν στο QSO Party σε 4 παρέες:

1) Η παρέα της Σάμου με τον Αλέξανδρο SV8CYR o οποίος ακούστηκε σε πολλές μπάντες. Στην ομάδα εκείνη ήταν και οι SV8ECK , SV8FMY που δραστηριοποιήθηκαν στους 10 GHZ κάνοντας επαφές με την Αττική.

2) Στην Αρτέμιδα ο SV1EIW, SV1QEG, SV1QEC κτλ απο τον γνωστό λόφο πέτυχαν πάρα πολλές επαφές. Ακόμα και Hong Kong sta 10m

3) Στην Σμύρνη ο TA3TTT δε μπόρεσε να ανέβει σε κάποιο βουνό λόγω γρίπης αλλα μας τίμησε με την παρουσία του από το σπίτι κλινήρης

4) Στην ομάδα της Kερατέας από το Πάνειο όρος με τους SV1GRN,SV1IXP, SV1KWZ & SV1JGW άλλα και τους πολύ καλούς μας φίλους SV1BJY,SV1LKM,SV1OBY,SV1GZT

Εκτός από τις ομάδες στις οποιες συμμετείχαν μελη μας πολλοί φίλοι μας τιμησαν με την παρουσια τους. Στα 40μ ακουσαμε με χαρά τον Μάνο SV4/SV1PBH/P/QRP από τον Βόλο οποιος βγήκε με το νεο μωρο του το FT 817. Από την Κορυφή του Αραχναίου όρους βγήκαν οι ηρωικοι SV3/SV1KYQ και SV3IEG. Από μεγάλο υψόμετρο βγήκαν επίσης οι SV2KGA SV2NCH τιμώντας μας με την παρουσία τους παρόλο τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν. Επίσης από βουνό στην ευρύτερη περιοχή της Kωνσταντινούπολης βγήκε η γνωστή ομάδα εκτάκτων αναγκών της Tουρκίας TC2IRESC καλώντας μόνο SV σταθμούς!!

Τέλος με χαρά έκανα επαφή με τον M0LPT τον γνωστό σε όλους μας SV3AUW που βγήκε QRP από το νησί.

Τα Prefix που δουλέψαμε στα HF εκτός από αρκετούς ελληνικούς σταθμούς συνοπτικά ήταν :

YO,UA,YU,UT,YT,9A2,9A3, F1,G0,M0,ES,EA,HZ, LZ,IK-IZ, DK-DH-DL, CT, RW,RZ, TA, SP, ON, LY

Κάναμε περίπου 50 επαφές στα HF σε καθαρό χρόνο 2 ωρών οι όποιες είναι λίγες δεδομένου ότι υπήρχαν contest. Ο portable σταθμός μάλλον χρειάζεται βελτίωση όπως και ο χειριστής.

Δημήτρης SV1JGW..."



84 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εμείς δεν έχουμε πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ τα διάλυσε όλα!

Ανώνυμος είπε...

Πώς να σταθούνε χωρίς στήριξη? Υπήρξε χαλαρώτητα βλέπεις. Δεν έγινε σωστή δουλειά απο αρχής. Ελειπής σχεδιασμός κλπ. Και οι αναταραχές δεν βοήθησαν καθόλου. Τα πήρε και τα σήκωσε που λένε. Δεν είχε γίνει σωστή πρόβλεψη της έντασης που θα αντιμετώπιζε.

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=KnEXrbAQyIo&feature=relmfu

Ολα τα λεφτα.

Η ομάδα πέταξε πολύ ψηλά.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το QSO Party :

- Είχε απ όλα. Αεροπτεριστές, κυνηγούς, απ' όλα!
- Είχε κρύο!
- O καθένας ερχόταν ότι ώρα ήθελε.
- Ο καθένας ερχόταν απ' όπου ήθελε.
- Ο καθένας έκανε ότι ήθελε.
- Είχε φασαρία.
- Ήταν χάλια.
- Στο τέλος, είχε και κρέας.

Εγώ εκεί δεν ξαναπάω. Θα ήθελα να ήξερα ποιος είχε αυτή την ιδέα!

73 de SV1OBY

Ανώνυμος είπε...

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/405550_3112393215030_1420400898_4915306_511888007_n.jpg

Ανώνυμος είπε...

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/405550_3112393215030_1420400898_4915306_511888007_n.jpg

Ανώνυμος είπε...

αχχαχααχαχ . παντως αυτο που με ευχαριστησε σε ανθρωπινο επιπεδο ηταν η καλη παρεα.. η φιλια..

σε ραδιοερασιτεχνικο επιπεδο?
οτι ειχαμε αξιολογο εξοπλισμο καλυπτωντας HF/VHF/UHF 1,2 και XBAND στηνωντας τον εξοπλισμο σε μια ωρα περιπου για ολες τις μπαντες δουλευοντας αρμονικα... χωρις ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΣΤΟΧΙΑ... για ολα υπηρχε plan B

Amateur radio at its best!!!

73 de SV1JGW

Σκουλήκι είπε...

Την επόμενη φορά να βάλετε τον Διομήδη να κάνει ευχέλαιο και να ανάψει και καμμία λαμπάδα ίσαμε το μπόι του για να σας βγεί και οικονομικά, γιατί εάν την φτιάξετε βάσει του JGW, θα θέλετε όλο το παγκάρι της εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

εγω ειμαι διμετρος κατα πλατος!!

Γκιώνης είπε...

It's a party.

http://www.youtube.com/watch?v=XQ6_JDunT9Y&feature=relmfu

Never stops

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=kCkm_I_TQa4&feature=related

sv8gke είπε...

Ωραίοι λέμεεεεεεεεεεεεεε!!

Μήτσο κόψε το τσιγάρο ..

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Καλα ειμασταν. Να ξαναπαμε στο ιδιο μερος!

SV4PBH Manos είπε...

Μία ακόμη εκδήλωση έλαβε τέλος. Αυτή τη φορά ακολούθησα τα μαθήματά σας στην περιοχή 4.

Τοποθεσία: Τρίκερι Μαγνησίας, Loc: KM19NC, ASL: 900m , Rig: FT-817 + LiPo bat , Ant: 40m: λ/2 dipole inverted V , 2m: 3el Tona Hor

Highlights της ημέρας:
- Η παραγγελιά-αφιέρωση στο Γκιώνη (το τάμα είναι τάμα)
- Τα καρότα στα αυτιά αντί για ακουστικά. (hihi)
- Το δεν έχω άλλο κάρβουνο... (817 είναι ... τι να το κάνω?)
- 40m/5W: confirmed: SV1JGW, SV1LKM, TA3TTT, SV9IOM, heard: TA2OE, SQ9ORX, YT1KC
- 2m/5W: confirmed: SV3ANY (KM18HB , Ξυλόκαστρο), SV3/SV1NJX/P (KM18FA , Γκιώνα) (KM18FA), heard: SV1BJY (κάπου στο υπερπέραν)

Λόγω περιορισμένου χρόνου και απογευματινών υποχρεώσεων οι επαφές
που έκανα ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. Υπόσχομαι να διορθωθώ....

72 de SV4/SV1PBH/P/QRP

2Μδης είπε...

Καλό ήταν το μέρος, άριστο, αλλά εμένα με προβληματίζει αυτό που μας είπαν οι ντόπιοι. Ότι μέχρι πριν κάτι μήνες έβρισκαν νάρκες και βραδυφλεγή βλήματα στην περιοχή. Ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να εκραγεί κάποιο και να πας αδιάβαστος!
Άσε, πάμε αλλού!

SV4PBH Manos είπε...

Φήμες θέλουν...

να εξαφανίζονται οι LiPo και να ξηλώνουμε ότι μπαταρία κυκλοφορεί σε διπλανά αυτοκίνητα.

να έχουμε πλέον γραμματειακή υποστήριξη για τα logbooks και τα QSO.

χειριστές (του υγιεινού τρόπου διατροφής) να το ρίχνουν στο κάπνισμα και να επιβεβαιώνουν ότι ακούν

τα καρότα να είναι στα αυτιά, ασχέτως αν ακούν

να μη φταίνε τα καρότα... το κοτετσόσυρμα γύρω γύρω δημιουργεί κλωβό Faraday και μπλοκάρει το σήμα

τα κρακεράκια να αντικαθιστούν τα καρότα

εμείς να ακούμε... οι άλλοι δεν μας ακούν

το ρέφιασμα να φταίει για όλα

μικροκυματικούς χειριστές να συντονίζουν ριπές προς κατοικημένες περιοχές για να ζεστάνουν τους φτωχούς

να χρειαζόμαστε τροχονόμους για να συντονίσουμε τους επισκέπτες.

το ρ/ε κομβόι να έχει επικηρυχθεί και στα διόδια να υπάρχουν φωτογραφίες των υπόπτων καθώς και των αυτοκινήτων τους

οι ξενιτεμένοι να παίρνουν τα βουνά και να ζητιανεύουν λίγο κάρβουνο

να γίνονται αφιερώσεις από τον αέρα

οι μπριζόλες και τα κρασιά να σερβίρονται σε δορυφορικά πιάτα αντί δίσκων εστιατορίου

Λέτε οι φήμες να είναι ράδιο αρβύλα;

hihi es 73 de SV4/SV1PBH

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν ΓΚΕ, αυτός ο ιός του QRP εξαπλώνεται και κάτι πρέπει να κάνουμε. Απο την μία οι deep search jtδες, από την άλλη η QRPδες, μας έχουν στριμώξει.
Πρέπει να αντιδάσουμε AMEΣΑ.

Ακούω προτάσεις.

εκ του QRO Club

ΥΓ: Όσο για αυτούς που τους υποθάλπτουν και προωθούν, θα έρθει η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους !

sv8gke είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε του QRO CLUB,

συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου..

συμπάσχω μαζί σου...

προσεύχομαι για την καταστροφή κάθε qrp σταθμού..

και ενεργώ ΑΜΕΣΑ προς καταστολή τέτοιων φαινομένων...

Χτες λοιπόν ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ξαφνικά και άνευ προειδοποιήσεως τον χώρο γνωστού μπλόκερ που υποθάλπει, προωθεί και επιβραβεύει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα...

Κατά την επίσκεψη μου διαπίστωσα ότι όλοι οι π/δ του εν λόγω κυρίου ήταν στο μάξιμουμ της ισχύος τους (κάρτα ήχου δεν ήταν συνδεδεμένη σε αυτούς-άσχετο αυτό-) και απέσπασα ομολογία ΙΣΧΥΟΣ μετά από σχετική πίεση που άσκησα με το ακριβές αντίγραφο τρίαινας που έχει στο γραφείο του επάνω στον βολβό του ματιού του!!

Τοποθετήθηκε ικανή ποσότητα ΤΝΤ στα τροφοδοτικά του με μοντιφικά γκέκα που αν δει χαμηλά αμπέρ να εξαϋλώσει τον χώρο!!

Εύχομαι να ΜΗΝ χρειαστεί δεύτερη επίσκεψη....

SV4PBH Manos είπε...

Λάθος προσέγγιση Μιχάλη!

Ως μέλος του QRO CLUB, οφείλεις να συνεισφέρεις στη διάδοση του QRO στα πρότυπα του AQRPnet.

Δηλαδή, διοργάνωση QRO event για επίδειξη εξοπλισμού, δωρεά ενισχυτών και κιλοβατικών καλωδιώσεων στους μη κατέχοντες, δημοσίευση σχεδίων,υλικών και τεχνικών επί του θέματος. Επίσης οφείλετε να κοινοποιήσετε αποδείξεις για τη χρηστικότητα και την ευκολία του QRO και τέλος να προτείνεται τεχνικές για φορητή λειτουργία σταθμών.

Μέχρι τώρα μόνο οι QRPιδες έχουν πράξει με αυτό τον τρόπο και χαίρονται πραγματικά τα DX που πραγματοποίησαν με τόσο κόπο για τα αυτιά των άλλων...

72 de SV8/SV1PBH Μάνος

2Μδης είπε...

ΖΗΤΩ ΤΟ QRP!!!

SV4PBH Manos είπε...

Βλέπω τον Γκέκα να σου 'ρχεται φορτωμένος με μοντίφικες...

Ανώνυμος είπε...

γκούχ, γκούχ, γκούχ....εχμμμ

SV1NJX είπε...

Μπράβο σε όλους! Φαίνεται ότι υπάρχει ...ρεύμα στο /QRP /P. Προτείνω ομως το επόμενο πάρτι να είναι 12ωρο γιατί ενα 4ωρο δε φτάνει για όσους απο μας σκαρφαλώνουν. Εκτός και αν η /πείνα είναι υπερισχύει του /P
73 de Chris

Ανώνυμος είπε...

O Μήτσος σκαρφαλώνει μόνο σε προθήκες φούρνων, να φτάσει τυρόπιτες πιροσκί μπουγάτσες κλπ

sv8gke είπε...

Αγαπητέ Μάνο,
είπες...
...χαίρονται πραγματικά τα DX που πραγματοποίησαν με τόσο κόπο για τα αυτιά των άλλων...

ΛΕΩ...να δεις χαρά που έκαναν οι άλλοι με τα αυτιά τους σαν τυρόψωμα!!

Είπες...
...Επίσης οφείλετε να κοινοποιήσετε αποδείξεις για τη χρηστικότητα και την ευκολία του QRO και τέλος να προτείνεται τεχνικές για φορητή λειτουργία σταθμών...

ΛΕΩ..
http://www.youtube.com/watch?v=iGq2C2uFvZA

SV1GRN είπε...

Ευχαριστήθηκα πολύ την συμμετοχή, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν ομαδικά ή μεμονωμένα.
Να είμαστε όλοι καλά να επαναλαμβάνουμε παρόμοιες δράσεις.
73

SV4PBH Manos είπε...

Και για πες με βρε Μιχάλη... πως κουβαλάμε πομποδέκτη, ενισχυτή, γεννήτρια ρεύματος, καύσιμα, κυλοδοκό με παρελκόμενα στήριξης, κιλοβατικές καθόδους και κεραίες στην κορυφούλα που θέλουμε να πάμε με τα πόδια για να χάσουμε καμιά θερμίδα;

Όσο για τα τυρόψωμα είναι μεζεδάκι μετά από τόσες ώρες στην εξοχή.

Ανώνυμος είπε...

Στο facebook δεν εκανε κανενας επαφες?

Ανώνυμος είπε...

Μανο

δεν έχεις καταλάβει...

Δεν χρειάζεται να πάρεις τα βουνά αν είσαι μέλος του QRO Club. Οπότε δεν κουβαλάς τίποτε.

εκ του QRO Club.

Ανώνυμος είπε...

Γενητρια ειχαν κ αχριαστη εμεινε.
Κεραιες ειχαν.
Φυλακιο στησαν.
Επαφες πολλες κανανε.
Ειναι να μη τους πεις μπραβο.
Για ολα τα παραπανω δε στεναχωριεμαι.
Αυτα τα λουκανικα ομως με εχουν κανει να σκασω.

Γκιωνης

Ανώνυμος είπε...

Τα λουκανικα ψηθηκαν με χαμηλη φωτια ετσι ωστε να πληρουνται αρτια οι προυποθεσεις του QRP. Οι συναδελφοι ειναι αξιοι.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι ρε Γκιώνη, δε με συγκίνησαν τα λουκάνικα.
Το κρέας όμως ήταν...!

SV1OBY

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς τον Λυκούργο, οτι και να κάνετε θα μείνετε στην προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΝΤΟΓΝΟΣΤΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΒΕΡΟΦ? ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΝΕ?ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΥΟ ΜΗΝΕΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΝΑ ΧΡΟΝΙΣΟΥΝΕ?

Ανώνυμος είπε...

Παιδι μου καλο ξερεις ποσο εχει ο χαλκος σημερα? Ουτε τσιγκινες δε βλεπω να στελνουν.

Ανώνυμος είπε...

Συντομα ο αγαπητος συναδελφος SV1NJX θα δημοσιευσει το νεο του οδοιπορικο διηγημα «Επαφες με το Γκιωνη απο τη Γκιωνα» εκδοσεις Πατακη.

Γκιωνης

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά ακούει κανείς στο 400;
Ο Τζίτζικάς για τι πράγμα μιλάει;
Για γόπες ή για γόβες;;

Ανώνυμος είπε...

Τετοια ωρα συνηθως εχει εργατικο δικαιο-συνταξεις.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον γόβες θέλει να πάρει ο Τζίτζικας γιατι για παπούτσια μιλάνε τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Θα του πηγαίνουν!

sv8gke είπε...

Μάνο αν κουβαλήσεις όλα αυτά που μου περιέγραψες στην πλάτη θα χάσεις πάρα πολλές θερμίδες!!

Οσο για τον άλλον δεν χρειάζονται άλλες μοντιφικες,105 ευρώ βενζίνη είναι αρκετά... (100 για να πάω και 5 στο μπετόνι που θα τον κάψω...)

SV4PBH Manos είπε...

Αν τα κουβαλήσω όλα αυτά στην πλάτη όχι μόνο θα χάσω κάθε γραμμάριο λίπους που έχω πάνω μου αλλά θα με γράψει και το βιβλίο Γκίνες ως υπεράνθρωπο.

Όσο για τα καύσιμα είμαστε τυχεροί... λόγο οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει φράγκο για περιττές μετακινήσεις, οπότε οι QRPίδες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!

Ανώνυμος είπε...

Καλα βαλε τα 100 στην Αλφα και παμε εμεις.

2Μδης είπε...

ΤΙ? Θα ανέβουν κι άλλο τα καύσιμα?

Ζ Η Τ Ω Τ Ο QRP ! ! !

takis perreas είπε...

Καλσπέρα παιδιά!
Απ` ότι μπορώ να καταλάβω, το διασκεδάσατε παρ` όλο το κρύο και κάποιες δύσκολες καταστάσεις.
Λογικό είναι ότι από την μεριά μου, μόνο στα Βραχέα μπορούσα να επικοινωνήσω και κατάφερα να ακούσω μόνο τον Μικρό Δημήτρη SV1JGW στα 15m.
Σίγουρα υπήρχαν κι άλλοι σταθμοί για επαφή αλλά, με το κόντεστ του Σ/Κ ήταν δύσκολα τα πράγματα!
Κάποια άλλη φορά με περισσότερη προεργασία.

Γιάννη, πες του φίλου σου ότι αν ακριβύνουν ακόμα τα καύσιμα, υπάρχεινκαι το QRPp!!!
Συνδιάζεται με την Καθαρά Δευτέρα αφού τα αυτιά γίνονται σαν λαγάνες!!!!!!!!!

Κατάλαβες φίλε του Γιάννη; Την άρνηση να ζωγρφίσεις τον Άγιο θα σου κοστίσει όχι μόνο στα τυρόψωμα/αυτιά αλλά στα μάτια σαν της γαρίδας για να βλέπεις το οργανο για το ρεπόρτ!!!!!
Στο κάτω-κάτω της γραφής ο Άγιος Κιουαρπίηος δεν έχει το μέγεθος του Μικρού Δημήτρη!
Μικρούλης είναι ο καημένος! Πόση μπογιά να πάρει;
Κάντο εσύ και θα πληρωθείς σε ΅διάδωση΅!!!

Γκιώνης είπε...

Προς SV3AUW
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231147022
Τακη ασε τα QRP και γυρνα στο πατριδα.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Προς Sv3AUW

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231147051

Δηλαδι τι αλλο να σου πουμε για να ξεχάσεις τη νησίδα του βορρά.

Γκιώνης

SV4PBH Manos είπε...

@Γκιώνη:

Χλωμό σε κόβω... Ο Τάκης περιμένει πως και πως να ανοίξουν οι ουρανοί (http://sv3auw.blogspot.com/2012/01/blog-post_24.html".

Δεν παίρνεις καλύτερα κανά πυροσβεστήρα και μια αντιπυρική στολή να τα πας στον 2Μδη, γιατί τον βλέπω μπάρμπεκιου...

@SV3AUW:

1. Τάκη λες να σε ακούσει QRP ο GKEκας ή θα μπεις και εσύ στην εμπρηστική του λίστα
2. Έχεις κανένα σχέδιο για κεραία στο χαρταετό για QRPp; Θα με βοηθούσε αρκετά στο νησί.

Γκιώνης είπε...

Και ενα τελευταίο.
"μόνο στα Βραχέα μπορούσα να επικοινωνήσω"
Καλα αμα σε ακουγα qrp στα δυο μέτρα μα τη παναγία θα πήδαγα απο το Πανειο Όρος.
Ευτυχώς δε σε ακουσα και μη το δοκιμάσεις. Δε με λυπάσαι.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Ρε μανο εχεις αυτη την κακια συνήθεια να με πατάς. Κοφτο επιτέλους.
Οσο για το γιάννη μη φοβάσαι. Θα ειναι ελεγχόμενη εκρηξη.
Τωρα για τον Τακη χάρηκα πολύ που τον ακουσα αν και δεν εκανα εγω την επαφή. Ομως πρεπει να γυρίσει πίσω.

Γκιώνης

SV4PBH Manos είπε...

Τα 2m QRP θα είναι αφιέρωση στον GKEκα.

Βέβαια το καλοκαίρι να το θεωρείς δεδομένο ότι θα μιλήσουμε QRP, οπότε θα προλάβεις να κλείσεις τις εκρεμμότητές σου πριν πηδήξεις (από τη χαρά σου).

Με τον εμπρηστή τι θα κάνουμε....;;;; ΜΑς βλεπω τους QRP να κυκλοφορούμε με συνοδεία πυροσβέστη (hihi)

Γκιώνης είπε...

Μανο ειναι ολα κανονισμένα. Ο Γκέκας θα κόβει πίτες καθε Κυριακη μεχρι το δεκαπενταύγουστο.

Ανώνυμος είπε...

Πρός 2Μήδη

Δεύτερη προειδοποίηση.

εκ του QRO Club.

Γκιώνης είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Γιαννης εχει ανέβει σε ταρατσα και απειλεί οτι αν δεν τον αφήσουμε να κανει QRP επαφές θα γινει μέλος στο ΠΣΚ κλαμπ.


Γκιώνης

ΥΓ Ρε παιδια ψυχραιμία.

SV4PBH Manos είπε...

Μπα δεν νομίζω, θα προτιμήσει να γίνει μάρτυρας του QRP, παρά να κουμπώσει καλώδιο στην κάρτα ήχου και να κάνει ψηφιακά

Σόμπολος News είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από ημιυπόγειο εργαστήριο ηλεκτρονικών στο κέντρο της Αθήνας. Ο τεχνικός που δούλευε μέσα έχει εγκλωβιστεί στην ταράτσα και φωνάζει "Αυξήστε κι άλλο τις τιμές στα καύσιμα! Ζήτω το QRP! QRPp ή θάνατος με βενζίνη! Κάτω τα ψηφιακά - Ζήτω το CW!"

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν ένα μελαχρινό άνδρα με τουρμπάνι να εισβάλει στο μαγαζί με μία αναμμένη μολώτοφ στο χέρι φωνάζοντας "Θάνατος στους QRP! Θα σε κάψω αποστάτη!". Στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη και ο άντρας με το τουρμπάνι έφυγε ατάραχος φωνάζοντας "Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι QRP... ΖΗΤΩ ΤΟ QRO!!!

Στο χώρο έσπευσαν κλιμάκιο της πυροσβεστική, τα ΜΑΤ, το ΕΚΑΒ, η RSF, οι SOTA, οι καταδρομείς, το HPS, ο Ερυθρός Σταυρός, το AQRPnet, το QRO CLUB, 3 μαύροι, 2 πακιστανοί, η Ένωση, ο Σύλλογος, ο Σωτήρης, ο Σταμάτης, ο Γρηγόρης, ένας παππάς, ένας διάκονος, ένας ραβίνος, ένας πάστορας και ένας ιμάμης.

Ο δράστης με το τουρμπάνι αναζητείται από την Νικολούλη.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη σε επόμενη σύνδεσή μας.

Πάνος Σόμπολος για το Χάος Chanel

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=RdRohmrlx_g&feature=related

Ανώνυμος είπε...

O Χρυσοχοϊδης δεν διαβασε το μνημόσιμο.
Χριστουγεννα εκανα παρέα μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ QSL CARDS ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι τα χρονια ρε.
Καποτε ειμασταν members στη λεσχη Μπίλντεμπεργκ, στη Μασονικη στοα αθηνών, στο Σιτυ του Λονδίνου, στο Κλαμπ της Εκαλης και τωρα ουτε στο κλαμπ του Γιωργου δε μας δέχονται.
Κατάντια.

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=E2VCwBzGdPM&feature=related

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Για τον φιλο μου τον Γκεκα και την παρέα του που κοιτανε το φεγγάρι.

http://www.youtube.com/watch?v=DC9oQoFk9Rs&feature=related

Εχουμε παρτυ και γιορτάζουμε.

Γκιώνης

ΥΓ Εχει παει ποτε κανεις σε παρτυ χωρίς μουσική?

sv8gke είπε...

Εάν Γιαννάκη δείς στο απέναντι πεζοδρόμιο ασπροφορεμένο τύπο με τουρμπάνι και τα 3 δάχτυλα έξω από την τσέπη δεν θα είναι από την κου-κλουξ-κλαν....ο Γκέκας από την ΚΚΚ (Καίω Κολλημένους Κιουαρπίδες) θα είναι..

takis perreas είπε...

Τσιςςςςςςςςςς!
Σβύνω την φωτιά!!!
Χα! Χα! Χα!

Γκιώνης είπε...

Ολοι προσπαθούν να μαζέψουν ολο και περισσότερες κάρτες επαφών. Ο Γκεκας φέτος θα μαζέψει τα περισσότερα κομάτια απο βασιλόπιτες. Αυτο το παιδι δε παλεύεται. Μιχάλη αυτη τη κυριάκη θα πας πουθενά?


Γκιώνης

sv8gke είπε...

Αυτή την Κυριακή κόβει την πίτα της η ΛΕΥΚΑΔΑ!!
12:00 πμ στο μεζεδοπωλείο ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ.

θα γίνει χαμός, θα κληρωθούν πλούσια κινέζικα δώρα!!

Ελάτε λέμεεεεεεεεεεε...

Γκιώνης είπε...

Για όλους αυτούς που εφυγαν.

http://www.youtube.com/watch?v=4fk2prKnYnI

Για όσους ξεμείναμε.
Να ειναι αυτοι καλά και εμεις καλύτερα.

Βαζω στοιχημα οτι και τη Κυριακή του Πάσχα εσυ θα κόβεις βασιλόπιτα.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Xθες είχαμε ΜΥΣΤΙΚΟ δείπνο. Οι ύποπτοι για διαροές δεν κληθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που το ετοιμαζε εδω και καιρο το φοβερο αφιερωμα. Αυτο το εισαγαμε βγαζει ματια
Αχρηστος

Ανώνυμος είπε...

Αχρηστος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

τους πηρε έναν εναν στο γλύψιμο μήπως τον προσέξει κανενας.

Ανώνυμος είπε...

Αν δω τον 1NL και μέλος του κλαμπ να κάνει psk με το gcr σας κερνάω λουκάνικα (από αυτά της Αρτέμιδας χαχαχα).

Ανώνυμος είπε...

Και ο γκσου εχει καλη κουζινα αν ειδα καλα.

Ανώνυμος είπε...

Αχρηστος.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε εποχές που οι αγράμματοι κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Και Κλαμπ κανουν.

Ανώνυμος είπε...

O Αχρηστος.

Ανώνυμος είπε...

χθες πάντως ειχε μυστικο δείπνο. για λίγους για να μην διαρευσει οτι ειχε μυστικο δείπνο. ευτυχώς δεν διερευσε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

O Αχρηστος.

Ανώνυμος είπε...

Στο δειπνο ήταν παρρόν και ο μυστικός πράκτορας?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Στέφανος ο PL?
Μηπως ο Ευαγγελος ο NL?!

γκσου αποδω ποσα θες να μας τρελανεις?????

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Νικηφόρος ήταν πενταήμερη στην Κρήτη, ο γκζουτ έτρωγε λουκάνικα και χτυπιοταν στο CW στην Φιλανδία, ενώ ο Τζίτζικας μόλις είχε ολοκληρώσει και παρουσίαζε ένα φτιαγμένο με ιδρώτα και αίμα σπιτικό τρανσβέρτερ. Τι δημιουργικότητα, τι φαντασία. Η φαντασία του Νικηφόρου έφτασε μέχρι Κρήτη, του Τζίτζικα Ιταλία και του γκζουτ Φιλανδία. Σας εύχομαι την επόμενη φορά να βγείτε εκτός Ευρώπης