Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Transverter στα 23cm...

Εδώ και δυο μήνες περίπου ξεκίνησα μια κατασκευή για τα 23 εκατοστά. Ένα transverter το οποίο να οδηγείται από τα 2Μέτρα με ελάχιστα mWatt και να βγάζει την νόμιμη ισχύ στους 1296 MHz.

Σχετικές δημοσιεύσεις εδώ:
http://2mdes.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html
http://2mdes.blogspot.com/2011/04/qsy-on-23cm.html

Αν και έχω φτιάξει πολλά τρανσβέρτερ αυτό με δυσκόλεψε κυρίως στο τμήμα του ενισχυτή εξόδου. Οι αυτοταλαντώσεις ήταν απίστευτες και οι θωρακίσεις απαραίτητες παντού!
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η κάθε βαθμίδα μπήκε σε ανεξάρτητο θωρακισμένο κουτί. Για τα τμήματα της εκπομπής και τα κυκλώματα εισόδου του δέκτη χρησιμοποίησα καλώδιο semirigid 50Ω τύπου RG402 ενώ οι συνδέσεις έγιναν με βύσματα SMA και SMB. Είσοδος και έξοδος εννοείται με N-type! Ο ενισχυτής εξόδου ήταν με το RA18H1213G και κατασκευάστηκε στο εσωτερικό διάκενο μιας ψύκτρας. Κατόπιν θωρακίστηκε και το υβριδικό, και όλη η βαθμίδα με φύλλο χαλκού. Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να αποδώσει πολύ περισσότερη ισχύ -μέχρι 30Watt - αλλά η γραμμικότητα του ενισχυτή πάει περίπατο... Προτίμησα επομένως να βγάλω λιγότερα Watt και να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε SSB χωρίς προβλήματα...
Σχεδόν όλα τα υλικά (ακόμα και το κουτί!) ήταν από παλαιότερες κατασκευές, μειώνοντας έτσι δραματικά το κοστολόγιο κάτω από τα 100 Ευρώ! Βεβαίως δαπανήθηκαν πάρα πολλές εργατώρες αλλά αυτό είναι η απόλαυση της ιδιοκατασκευής!




Το σχήμα δίπλα δείχνει το μπλοκ διάγραμμα ενώ οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν την τοπολογία της κάθε βαθμίδας και το εσωτερικό της κατασκευής μου.






Στην μία πλευρά -την κάτω- κατασκεύασα το sequencer το οποίο μοιράζει τις τάσεις σε όλες τις άλλες βαθμίδες με την αντίστοιχη χρονοκαθυστέρηση. Βγάζει επίσης τάση για προενισχυτή ιστού, ενισχυτή, ομοαξωνικούς ρελέδες κλπ Έφτιαξα και μια γεννήτρια 24βολτ από 12 βολτ είσοδο, γιατί οι περισσότεροι μικροκυματικοί ρελέδες δουλέυουν στα 24βολτ. Αριστερά τοποθέτησα την κεντρική βαθμίδα με τα πρώτα στάδια του πομπού μέχρι τα 8-10mW και τα στάδια του δέκτη, εκτός του προενισχυτή. Δεξιά τον ταλαντωτή στους 96MHz ο οποίος τροφοδοτεί τονLO στους 1152 μεγάκυκλους.

Οι υπόλοιπες βαθμίδες μπήκαν στην πάνω πλευρά, τα ενισχυτικά στάδια του πομπού μέχρι τα 12 Watt και ο προενισχυτής λήψης με το pHEMT τύπου ATF10136. Αρκετός χώρος που έμεινε μπορεί να "γεμίσει" στο μέλλον με τυχόν φίλτρα ενώ πάνω στον ενισχυτή έχω προβλέψει να τοποθετηθεί blower για καλύτερη ψύξη.
Η πρόσοψη της κατασκευής είναι λιτή: Ένα s-meter από το σκράπ δείχνει την ισχύ εξόδου και το μπουτόν ON-OFF...

Κατά την δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες την προηγούμενη εβδομάδα, αναδείχτηκαν δύο προβλήματα: Το ένα ήταν η προβληματική λειτουργία του ομοαξονικού ρελέ της εξόδου και το άλλο ο θόρυβος στο δέκτη που πρέπει να μειωθεί. Πιθανόν να κατασκευάσω ένα φίλτρο και να το προσθέσω στην κατασκευή αργότερα, αφού έχω προβλέψει χώρο στο επάνω τμήμα του τρανσβέρτερ. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής μου έχει δώσει αρκετές επαφές στα 23 εκατοστά εντός και εκτός Αθηνών... Οπότε και πήρε περίοπτη θέση στο σταθμό μου! (Τα απoκάτω "κουτιά" της διπλανής φωτογραφίας είναι άσχετα με τα 23cm!!!)

Αν κάποιος συνάδελφος αποφασίσει να ασχοληθεί με μια τέτοια ή παρόμοια κατασκευή, ή θελήσει παραπάνω πληροφορίες, θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω...
73
de SV1BJY

47 σχόλια:

sv8gke είπε...

Οι μεγάλοι έρωτες δεν κρύβονται!!Πρώτη φωτό με φόντο..

2Μδης είπε...

Ναι! Ναι!
Πιο κάτω έχω κρεμασμένο και ένα κομποσκίνι...

Ανώνυμος είπε...

Μέγας είσαι, Κύριε, και θαυμαστά τα έργα σου!

SW1NJX είπε...

cheatΤο magnetron δε βλέπω. Παρόλα αυτά εύγε! Και χαράς το κουράγιο σου...

Ανώνυμος είπε...

κοίτα, αν μπορείς να ενσωματώσεις και ενα A/D μετατροπέα, το συζητάμε...Ξέρεις γιατί..

2Μδης είπε...

...ξέρω... ξέρω!

Unknown είπε...

Κάλιο αργά παρά ποτέ...

http://www.youtube.com/watch?v=nO_3Crr4yVM

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια γιαννη ωραια και αξιοζηλευτη κατασκευη.

μια παρατηρηση θα κανω μονο. θεματα τεχνικου ενδιαφεροντος δεν προσελκυουν. ενω θεματα που ξεκατινιαζομαστε γινεται χαμος!
τα ιδια και με τα blogs
73 sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Το φεγγάρι λάμπει πάνω από την Λευκάδα?

2Μδης είπε...

Δημήτρη είναι ακριβώς έτσι!
Αυτό που περιγράφεις είναι η πραγματικότητα, είναι η εικόνα του ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού. Οποιαδήποτε παρέμβαση θα έβγαζε μια πλαστή εικόνα να δείξουμε ότι όλα πάνε καλά, τίποτα δεν είναι στραβό...

Δεν είναι όμως έτσι. Δυστυχώς...

sv8gke είπε...

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα...


http://www.youtube.com/watch?v=ypuEY0SV8Hk

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

sw1jgw+++

73 de sw1ixp

Γκιώνης είπε...

Την Μεγάλη Τρίτη γινόμαστε κοινωνοί δύο παραβολών του Κυρίου. Της παραβολής των Μωρών Παρθένων
δέκα παρθένες βγήκαν να υποδεχθούν τον Νυμφίο κάποιο βράδυ. Κρατούσαν και οι δέκα από ένα λυχνάρι, όμως μόνο οι πέντε από αυτές είχαν φροντίσει να πάρουν και επιπλέον λάδι, σε περίπτωση που τους χρειαστεί. Αυτές οι πέντε ήταν οι σώφρονες, οι γνωστικές δηλαδή. Ο Νυμφίος άργησε όμως να έρθει και οι δέκα παρθένες κοιμήθηκαν. Αργά την νύχτα, μια φωνή ακούστηκε να λέει: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Τότε αυτές ξύπνησαν και έτρεξαν για να προϋπαντήσουν τον Νυμφίο. Στα λυχνάρια όμως το λάδι είχε καεί. Οι πέντε γνωστικές παρθένες, έβαλαν το επιπλέον λάδι που είχαν προβλέψει να πάρουν μαζί τους και πήγαν να Τον συναντήσουν. Οι υπόλοιπες πέντε όμως, οι Μωρές, οι άμυαλες δηλαδή, έχασαν την ευκαιρία αφού τα λυχνάρια τους ήταν σβηστά. Έτσι είναι, είπε ο Ιησούς, και η Βασιλεία των Ουρανών. Όποιος φροντίσει από πριν για την ψυχή του θα εισέλθει στο Βασίλειο του Νυμφίου.

Γκιώνης είπε...

Η δεύτερη παραβολή, των Ταλάντων, λέει τα εξής: Κάποτε ένας άρχοντας θα πήγαινε ένα μακρινό ταξίδι. Πριν φύγει κάλεσε τους τρεις υπηρέτες του και τους έδωσε μερικά Τάλαντα, χρήματα δηλαδή. Στον πρώτο υπηρέτη έδωσε πέντε τάλαντα. Στον δεύτερο έδωσε δύο ενώ στον τρίτο έδωσε ένα τάλαντο. Όταν γύρισε από το ταξίδι, κάλεσε ξανά τους υπηρέτες του και ζήτησε να του πουν τι είχαν κάνει με τα χρήματα που τους είχε δώσει. Ο πρώτος μετά από σκληρή εργασία είχε καταφέρει να διπλασιάσει το αρχικό ποσόν, και επέστρεψε στον κύριο του δέκα τάλαντα. Το ίδιο είχε κάνει και ο δεύτερος και έτσι κατάφερε να επιστρέψει τέσσερα τάλαντα. Ο τρίτος όλο το διάστημα της απουσίας του κυρίου του, δεν εργάστηκε καθόλου. Και όχι μόνο αυτό αλλά ένιωθε και αδικημένος επειδή είχε πάρει μόνο ένα τάλαντο. Έτσι επιστρέφοντας αυτό το τάλαντο κατηγόρησε τον άρχοντα, για την αδικία που είχε υποστεί. Ο άρχοντας τότε πήρε αυτό το τάλαντο και το έδωσε στον πρώτο μαζί με τα άλλα δέκα. Με την παραβολή αυτή, ο Ιησούς δίδαξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να καλλιεργούν τα χαρίσματα που τους δίνει ο Θεός, όχι μόνο για το δικό τους καλό αλλά και για το καλό του συνόλου.

δια τον αγαπητο αδελφόν δημητριον jgw

2Μδης είπε...

Χμμμ...
Πρέπει να σας βάλω στον ίσιο δρόμο μου φαίνεται! Η κατάσταση έχει ξεφύγει!!!

Γκιώνης είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ καλά τώρα μάλιστα.
Στο πρωτο ταλεντ σοου φωναζες βαραβά βαραβά βαραβά. Τωρα τι να πεις? Εκανες λάθος? Μωρή Παρθένα να σε πούμε?

Γκιώνης είπε...

Ειναι κρίμα να μασαμε τσίχλα.

http://www.youtube.com/watch?v=TjO7RZ-IDxE&feature=related

Απαράδεκτη συμπεριφορά για συναδέλφους όταν χιλιαδες στηνονται με τον φραπε στο χερι για να σε ακούσουν. Πραγματικά λυπάμαι απαράδεκτο την επόμενη φορά δεν θα παραγγείλω φραπέ.

sv8gke είπε...

Τι να κάνω ρε γκιώνη,έχω μια αδυναμία στους φάρους.
Ετσι για το καλό..

Γκιώνης είπε...

Χρονια καλα και πολλά. Ωρε γκέκα εχουσιν γεμίσει αι καφετέριαι με ντι και εξερς και περιμένουν επαφή μετα του φραπέ και εσυ μου εμασας την τσιχλα εις τον φάρον? Έλεος πια. Τα μηνυματα ειναι ενθαρυντικά και όλο και πιο πολλοί συντονίζουν στο γλυκό με γάλα. Πρεπει να κινηθούμε άμεσα όπως μη εχουσιν απωλειών από καλούς ε πελάτες. Οι ολλανδοί έχουν τα coffee shops εμεις θα εστήσουμε τα coffee DX shops. Γιατι όχι?

sv8gke είπε...

Μωρέ ντι κ εξ να γίνεται κι'ας γίνεται και απο νεκροταφείο.
Το φρέντο που συντονίζει ρε γκιώνη..στα 2μ μου βγάζει στάσιμα!!

Ανώνυμος είπε...

Φρεντο διπλό με κρεμα μεγαλη εβδομάδα?
Για να σοβαρευτούμε λίγο.
Φρεντο καπουτσινο σκέτος με 213 κάθοδο εχει 1,3 με RG58 1,1. Ο γλυκός θέλει φίλτρα. Με γαλα δεν το συζητάμε.
Λοιπόν με φραπέ τωρα τελευταία έχει περασμα στα 1,5μ.
Τσαι φασκόμηλο μετα τις 1700 γιου τι ειδες ειναι καλά απο μακρυα και αλάργα.
Ρε στο φάρο τσίχλα που βρήκες?
Να ειναι αραγες ακομα εκεί τριγύρω?

Ελα γειά?

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Πας στου Ζοναρς για καφε κυριακή πρωϊ και κανεις DX με το Da capo. Και μετα εισαι φιλοξενούμενος στη μενεγάκη για να πεις τα νεα σου καλέ? Εκει σε ρωτάνε για τη Σονια και τους λες δεν ειχε πέρασμα. Τοσο απλα.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

"Φρεντο διπλό με κρεμα μεγαλη εβδομάδα? "

Nαι γιατί; Απεργούνε οι αγελάδες;;

sv8gke είπε...

11 και σήμερα..

http://www.youtube.com/watch?v=8kGHvY6V4IE

Ανώνυμος είπε...

Τσί Θωμά?

Ανώνυμος είπε...

Φρέντο διπλό ή όχι ναι αλλά Μ. Εβδομάδα κρέμα nope.
Ακόμη και αυτοί που είναι άπιστοι αξίζει να τιμήσουν τον Χριστό για όσα δίδαξε.
6146

Ανώνυμος είπε...

Για τους φανατικούς των digimodes και όχι μόνο, σε αντίθεση με όσα είχε αναφέριε η ARRL για το ROS τελικά δεν καταλαμβάνει (σπλατάρει) μεγάλο εύρος. Έτσι με το mode αυτό μπορεί κανείς να κάνει ένα πλήρες qso χωρίς να ανταλλάξει μόνο διακριτικό και locator και όλα αυτά με αδύναμα σήματα.
http://rosmodem.wordpress.com/2010/11/14/arrl-members-out-of-european-ros-club/
6146

2Μδης είπε...

...Αφού τιμήσουμε πρώτα όλους τους Έλληνες φιλοσόφους των οποίων τα διδάγματα αγνοούμε, αλλά επικαλούμαστε σε στιγμές εθνικού ίστρου...
Ο χαρακτηρισμός "Άπιστοι" ποιους εννοεί; Αυτούς που δεν πιστεύουν ότι πιστεύουμε εμείς;

Ανώνυμος είπε...

έτσι το ROS εεε? Χαρές που θα κάνουν τα computer πάλι !!

Ανώνυμος είπε...

Γενικά πρόκειται για όσους δεν πιστεύουν σε κάτι αλλά εδώ το ανέφερα σε σχέση με την Χριστιανική θρησκεία. Πχ σχετικά με τον Βούδα άπιστοι θα είναι όσοι δεν πιστεύουν στις ιδιότητες του που περιγράφονται από την Ινδουιστική θρησκεία και τον αναγνωρίζουν ενδεχομένως ως απλό άνθρωπο, φιλόσοφο κλπ.
Η κατανόηση ή όχι των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων δεν έχει να κάνει τόσο με θέματα πίστης αλλά κατανόησης και παιδείας. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους φιλοσόφους σήμερα και δεν είναι τοπικό μόνο φαινόμενο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να καλλιεργήθηκε από κύκλους που είναι κατά της ελεύθερης και κριτικής σκέψης.6146

2Μδης είπε...

Επομένως οι "απιστοι" που δεν πιστεύουν σε συγκεκριμένη θρησκεία ή σε τίποτα γιατί θα πρέπει να τιμήσουν κάτι που δεν πιστεύουν; Αυτό ενισχύει τους πιστούς σε κάτι;

Γκιώνης είπε...

Και οι άπιστοι επίστεψαν και την χωρα αγαπησαν και εγινήκανε καλύτεροι έλληνες απο εμάς. Ημερα που ειναι σημερα για τους πιστούς και ROS για τους απίστους. Οσοι πιστοί πρσέλθετε.

http://www.youtube.com/watch?v=4_WlGn_d3KE&feature=related

δεν νομιζω οτι μπορω να πω κατι άλλο.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Καλα ρε αυριο μεγάλη πέμπτη πως θα γιορτάσουμε την επανάσταση? Ρε τι παθαμε?

The road less pedaled είπε...

Γενικά συμφωνώ με την πλειονότητα των σχολίων του 6146, τα οποία τα χαρακτηρίζει πάντοτε μια αληθινή ευγένεια, αλλά δυστυχώς αυτή την φορά με βρίσκει απέναντί του.

Καταρχάς η πίστη είναι τελείως υποκειμενική, αυστηρά προσωπική και δεν προσφέρεται για διαπραγματεύσεις κλπ

Ο Χριστός σαν ιστορικό πρόσωπο ήταν μεγαλόκαρδος και χαρισματικός. Αλλά πάνω απ'όλα άνθρωπος. Κι ακριβώς επειδή ήταν άνθρωπος, αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο την διδασκαλία του. Άλλωστε ο ίδιος του παρουσιαζόταν σαν διδάσκαλος ήθους και όχι δημιουργός θρησκείας ή Θεός.
Το ίδιο ισχύει και για τον Βούδα. Ουδέποτε θεολόγησε, ωστόσο θεοποιήθηκε μετά τον θάνατό του, και παρά την ρητή του απαγόρευση για οποιουδήποτε είδους απεικονίσεις, έγινε εικόνα, άγαλμα, απέκτησε πιστούς και δαλάι-λάμες.
Με λίγα λόγια, στα μάτια μου οι θρησκείες έχουν αποτύχει μιας και οι ίδιοι οπαδοί τους πρόδωσαν τους ηγέτες τους.

Για να τιμήσει λοιπόν κανείς τις διδαχές του Χριστού, ή του Βούδα, ή του Μωάμεθ, ή του Θωρ, ή του Δία κ.ο.κ δεν έχει παρά να τις εφαρμόσει στην ζωή του. Αλλά είναι πιο εύκολο να ανάψει κανείς ένα κερί από το να κάνει μια καλή πράξη.
Η ηθική δεν είναι ένα προϊόν light που το καταναλώνουμε 2 βδομάδες τον χρόνο.

Τέλος, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι τουλάχιστον προκλητικό και χυδαίο να "γδέρνονται" τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά η Εκκλησία όχι μόνο να μένει οικονομικά ανέγγιχτη αλλά και να μην δίνει τίποτα υπέρ του Στόλου. Και ας μην ξεχνάμε πως η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντυπωσιακά νωθρούς και αναποτελεσματικούς ρυθμούς όταν πρόκειται για γιγαντιαία σκάνδαλα όπως το Βατοπέδι.

73

Ανώνυμος είπε...

Εννοούσα ότι μπορούν να τιμήσουν κάποιον που δεν πιστεύουν ως Θεό αλλά ως ιδεολόγο, πχ μπορεί κανείς να συμφωνεί/διαφωνεί/δεν καταλαβαίνει τον Μαρξ αλλά δεν είναι δύσκολο να αναλογιστεί την προσφορά και την επιροή της φιλοσοφίας του.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω με πολλές από τις σκέψεις της Βίκυς, ειδικότερα δε στο θέμα της δικαιοσύνης που ανέφερε για να διαφωνίσει κανείς θα πρέπει να ζει στην... Ελβετία.
Καλή Ανάσταση, υγεία και ότι ποθείτε για εσάς και της οικογένειες σας.
6146

Γκιώνης είπε...

Χίλια τα συγνώμη αλλα αγαπητη βικυ ολη η παρέα γυρευει να σε ακούσει σε κάποια επαφή. Εχουμε δοκιμάσει διπλό ελληνικό,φραπε,φρεντο,φρεντουτσίνο,καπουτσίνο,εσπρέσο. Ρε κοριτσι εχουμε γυρισει καφετέρειες σε ανατολη βορρα και δυση. Τι γίνεται δεν μπορουμε να καταλάβουμε? Μια δική μου ιδεα ηταν να δοκιμάσουμε μιλκ σεικ.Ελπιζω να εισαι καλά και ο αλαχ να ειναι ακόμα μεγαλος για εσένα. Το φιλο σου τον ειδες που κανει ντι και εξ με τσίχλα? Απο εκει και περα τι να σχολιάσουμε για τον αμαρτωλό. Παράλληλα εχουμε τον άπιστο της παρέας του πετάμε καυτό λάδι, τον δένουμε, τον βαράμε και αυτός φωνάζει Γιγα.

Φιλια πολλα

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Ρε 6146 αυριο εορτάζουμε την επανάσταση και εσυ μιλάς για Μαρξ? Τι να πω δηλαδι. Ειλικρινά καλα να περάσουμε τις ημερες αυτές.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο πρόκειται περί ιεροσυλίας δεν το συνεχίζω. Για καφέ όμως έχω μία πρόταση:
http://angelisandtheistanbul.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html
6146

Ανώνυμος είπε...

βικυ κανεις ενα μικρο λαθος. δεν νομιζω οτι ο ιησους τουλαχιστον οπως περιγραφεται στην αγια γραφη εκρυψε ποτε την πεποιθηση του οτι ειναι θεανθρωπος και οχι απλος ανθρωπος. ...

«Πνεύμα Κυρίου επ’ εμέ, ου είνεκεν έχρισέ με, ευαγγελίσασθαι πτωχοίς απέσταλκέ με, ιάσασθαι τους συντετριμμένους την καρδίαν, κηρύξαι αιχμαλώτοις άφεσιν και τυφλοίς ανάβλεψιν, αποστείλαι τεθραυσμένους εν αφέσει, κηρύξαι ενιαυτόν Κυρίου δεκτόν».

«Σήμερον πεπλήρωται η γραφή αύτη εν τοις ώσιν υμών»

υπαρχουν χιλιαδες τετοια που δειχνουν οτι δεν αυτοπροσδιοριζονταν σαν απλος ανθρωπος που διδασκει το ηθος. Γιαυτο επεμψε και τους μαθητες του να κυρήξουν τις διδαχες του... Σαν ιδρυτης θρησκειας.
jgw

The road less pedaled είπε...

Αλόρα Τζιμ !

Νομίζω πως η φιλολογική έρευνα της Βίβλου δείχνει πως όλα τα εδάφια που άπτονται δογματικών ή θεολογικών θεμάτων, προφητείες κλπ, είναι κατοπινές προσθήκες.
Με λίγα λόγια γράφτηκαν αντίστροφα για να εκπληρώσουν όσα προϋπέθετε η ισχύουσα πίστη.
Και σήμερα τα κείμενα αυτά τα έχουμε μετά από πολύ έντεχνο "πετσόκομα", πολλές αμφισβητίσεις, αιρέσεις, αντιφάσεις, σχίσματα και εν τέλει μια παντελή έλλειψη συνοχής.

Κατά την άποψή μου, για να αντιληφθεί κανείς την έννοια της ηθικής και της ενάρετης ζωής, χρειάζεται κοινωνική παιδεία και όχι θρησκεία. Αλλά φυσικά δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Πάντως η εκκλησία στα μάτια μου, δεν είναι παρά μια τέλεια business, με έσοδα από όλους τους φορολογούμενους έλληνες πολίτες (είτε αυτοί είναι ορθόδοξοι, καθολικοί, μη θρησκευόμενοι, άθεοι, μουσουλμάνοι κλπ) και έξοδα μηδέν. Χώρια τα μπόνους οικοπέδα-φιλέτα, χώρια του ότι π.χ. όλο το νησί του Αϊ-Στράτη (εκτός των κατοικουμένων περιοχών) ανήκει σε μοναστήρι !!

Προσωπικά θα ήθελα να δω μια εκκλησία, όχι να κάνει κυρήγματα μίσους κατά των μεταναστών (ας μην ξεχνάμε πως και ο ίδιος ο Χριστός ήταν λαθρό-μετανάστης !), κατά των ομοφυλοφίλων αλλά να μιλήσει για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον σημερινό άνθρωπο: φτώχεια, ανεργία, καταναλωτισμός, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ανθρώπινα δικαιώματα.

Αλλά σε αντίθεση με τον Χριστό που ήταν ενάντια στις αρχές και στην εξουσία, οι μεταγενέστεροι εκπρόσωποί του, πορεύτηκαν χέρι-χέρι με όποια εξουσία κι αν πέρασε από αυτόν τον τόπο: Οθωμανούς, Βασιλείς, Γερμανούς Ναζί, Χούντα και σήμερα με τους μπλε και πράσινους κόκκους.

Γι'αυτούς (και πολλούς άλλους) λόγους δεν πρόκειται να πάω εκκλησία για να τιμήσω κανέναν. Ας τιμήσουν οι ίδιοι οι κληρικοί τον Χριστό με ουσιαστικό τρόπο.
Ο Καζαντζάκης καλά είπε "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", οι ίδιοι οι χρυσοποίκιλτοι και ισχυροί κληρικοί θα τον σταύρωναν εάν ξαναερχόταν !
Αλλά και τον γίγαντα της ελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας, τον Καζαντζάκη επιχείρησαν να αφορίσουν οι κληρικάριοι !!

Γκιώνης είπε...

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.
Ζητω ο Στρατός
Ζητω το Εθνος.
Η επανάστασης επέτυχε. Ο JGW ειναι ενα φωτεινό παράδειγμα άριστης τεχνικής κατάρτησης και με θεολογικό υπόβαθρο. Εκπροσωπεί αυτή τη γενιά που δεν προλαβε να χαρεί την ολοκληρωτική άνθιση της επανάστασης που με δόλο ετερμάτισαν αι κουμουνιστε και λοιπέ ταχα μου ταχα μου προοδευτικές δυνάμης. Μπραβο δημήτρη που μια μέρα σαν την σημερινή συνεχίζεις το δρομο που οι αγνοί ταγματάρχες μας εδίδαξαν. Θρησκεια Πατριδα Οικογένεια με άποψη.
Χαιρομαι που δεν εισαι ενας νεος που τρεχει στις καφετέριες και πραγματικά αναζητάς την γνώση.

Γκιώνης

The road less pedaled είπε...

Γκιώνη τι κάνεις ??
Εγώ πάντως προσαρμόζομαι !!
Και CW αγώνες είχαμε, και κόντεστ και τώρα μέρες πασχαλινές που έρχονται, έχουμε να τοποθετήσουμε beverage !
Αυτό με τους καφέδες δεν το 'πιασα.
Τι επεισόδια έχω χάσει ??

Ανώνυμος είπε...

διορθωνω

"μπλε και πρασινοι κοπροι"
εχεις δικιο σε οτι λες. εγω δεν υπερασπιστικα τιποτα.. απλα θεωρω οτι ο χριστος μεσα απο της γραφες παρουσιαζεται καθαρα ως θεανθρωπος.
τιποτα περισσοτερο τιπτοα λιγοτερο.
εξαλου δεν εχουμε κατι αλλο που να αποδυκνειει την ιστορικη του υπαρξη

Γκιώνης είπε...

Σε μαθαίνω καλά και με πολλές συμμετοχές. Εγω,ο jgw και ο γκεκας αναλάβαμε για το καλοκαίρι να τρέξουμε το F.R.A.P.E. Sugar contest. Θα σου στειλει ο μιχάλης λεπτομέριες. Ειναι πραγματικά δύσκολο και επίπονο αλλα πιστεύω θα τα καταφέρουμε.
Ευχές τοσο για την ημέρα όσο και για τις ημέρες του πάσχα.

Γκιώνης

The road less pedaled είπε...

διορθωνω

"μπλε και πρασινοι κοπροι"

καλό !!
Το μυστήριο με τους καφέδες θα μου το λύσει κανείς ή πρέπει να στείλω πριβέ email ?
Εγώ πάντως δεν είμαι καφετζού.
Το μόνο αφέψημα που έχω δοκιμάσει και μου άρεσε πάρα πολύ (μιας και ο 6146 έβαλε ένα πολίτικο λινκ) ήταν το σαλέπι.
Με δυό οκάδες κανέλλα και ζάχαρη. 3000 θερμίδες η κούπα :-)

The road less pedaled είπε...

"F.R.A.P.E. Sugar contest"

Ωωωω !! Πολύ καλό !! Μέσα κι εγώ !

Ο Μιχάλης το χτυπάει το χειριστήριο αλλά με τα εκκλησιαστικά θα τον στεναχωρώ φαντάζομαι.
"Δέξου τους φίλους σου με τα ελαττώματά τους" Μιχάλη !
(το ερώτημα είναι ποιός είναι "ελαττωματικός στην προκειμένη περίπτωση :-)

sv8gke είπε...

Βικάκι μου γλυκό,πολυαγαπημένο και ξενιτεμένο(μας λείπεις μωρή..πότε θα γυρίσεις;;;;;) συ είπας πολύ σωστά:.....Καταρχάς η πίστη είναι τελείως υποκειμενική, αυστηρά προσωπική και δεν προσφέρεται για διαπραγματεύσεις κλπ......

Δεν βρίσκω τον λόγο να την διαπραγματευτώ.

Πέραν αυτού πιστεύω ότι είναι δείγμα πολιτισμού,στοιχειώδους ευγένειας,αρχαιοελληνικού πνεύματος,δημοκρατίας κλπ κλπ να σεβόμαστε τις επιλογές των συνανθρώπων μας.
Πιστεύω το να προκαλείτε το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών Μ.Εβδομάδα είναι....

Αυτά τα ολίγα φιλενάδα(τσακίσου και γύρνα πίσω ΤΩΡΑ!!)
Το χτυπάω το ματσακόνι αλλά ξύλο απελέκητο παραμένω!!

Ρε Γκιώνη αφού ντεκαφεινέ είσαι τι το θες το ντι κ εξ;;

Χρόνια πολλά σε όσους το επιθυμούν,και όπως είπε και ο Γιάννης Τρίτη του Πάσχα να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι παρόντες!!