Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Holy island



Την μικρή ιστορία που θα διαβάσετε στη συνέχεια την έστειλαν με περιστέρι! Κουρασμένο προσγειώθηκε στην δεξιά-πάνω κατευθυνόμενη κεραία μου, έχοντας στο ράμφος του την microSD με το παρακάτω μήνυμα. Η ομοιότητα με οτιδήποτε αναφέρεται στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, είναι εντελώς συμπτωματική!



"Σε ένα μικρό παραδεισένιο νησί του Ειρηνικού, ζει μια ολιγομελή φυλή. Η φυλή αυτή χαίρεται την παρθένα φύση, και μαζεύει φύκια από την αβαθή θάλασσα. Στη συνέχεια τα πουλάει στους επισκέπτες για μεταξωτές κορδέλες! Τα φύκια αυτά μαζί με διάφορα αυτοσχέδια βραχιόλια, αποδίδουν εισόδημα στους ιθαγενείς. Κάποιοι από τους επισκέπτες έχουν πειστεί ότι τα φύκια είναι ξεχωριστά, ενώ άλλοι τα αγοράζουν προκειμένου να επισκεφτούν αυτό το παραδεισένιο νησί.
Κάποιος ραδιοερασιτέχνης που επισκέφτηκε το νησί έδειξε στους ιθαγενείς, πόσο εύκολα μπορεί να επικοινωνεί με τον ασύρματο του. Αυτοί βλέποντας πόσο τους εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο, έγιναν ραδιοερασιτέχνες, χωρίς να έχουν να προσφέρουν κάτι ή να ασχοληθούν με το αντικείμενο. Αμέσως μετά έβγαλαν νόμο να μην ασχολείται κανείς άλλος γύρω τους με το αντικείμενο για το οποίο πήραν άδεια! Κάθε ραδιοερασιτέχνης που επικοινωνούσε με το νησί μάθαινε εμβρόντητος, ότι μπορούσε να πάει μόνο για να αγοράσει φύκια, και του απαγόρευαν να κάνει χρήση του ασυρμάτου του! Έτσι οι επισκέπτες ραδιοερασιτέχνες, έφερναν εισόδημα στους ιθαγενείς συναδέλφους τους, αρκούμενοι στα φύκια και στην υποτυπώδη εκμάθηση της ζωής των ιθαγενών μέσα από μικτά φολκλορικά σχήματα.


Οι ραδιοερασιτέχνες όλου του κόσμου απόρησαν με αυτή την συμπεριφορά, αλλά κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:


Αυτοί οι ιθαγενείς δεν έχουν το Θεό τους!"

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ιστορία κάτι μου θυμίζει αλλά, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς...
Συμφωνώ ότι οι ιθαγενείς δεν έχουν το θεό τους. Και όσο είναι προσκολλημένοι στα φύκια και τα φολκλόρ, είναι αμφίβολο ότι θα τον βρουν.
Πάνος