Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Βρε πότε πήγαν 30;;

Χθες κατά τις 9 το βράδυ, ανάρτησα μια ανακοίνωση που έστειλε συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης. Μέχρι τις 1 τη νύχτα είχε πάνω από 30 σχόλια... Όλα περνάνε δια πυρός και σιδήρου! Ο συνάδελφος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και κάποια ενεργοποίηση στην Ρόδο. Βλέπω ότι υπάρχει στο νέο τεύχος του SV NEA που μόλις έφτασε. Ενημερωθείτε λοιπόν από εκεί...

Την ανάρτηση την κατέβασα κατόπιν παράκλησης του συναδέλφου που την έστειλε.

Καλημέρα.

42 σχόλια:

takis perreas είπε...

Έχει το ίδιο παράδειγμα κλήσης με το QRZ στο τέλος?
Αν ναι, θα χάσω πάσα ιδέα για τον εκδότη (editor) του περιοδικού!

Αχ βρε "Γκιώνη", με τα σκαλώματά σου!!!
Εκεί που μπορούσαμε να κάνουμε μια ωραία κουβεντούλα για τον σωστό τρόπο κλήσης και όχι αυτές τις σαχλαμάρες που ακούγονται, πήγες εσύ κι έβαλες μπουρλότο!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου και χαρά σου. Ρε συ πολύ χιόνι εκει στο νησί. Διαβάζω οτι ασπρη μέρα ειδατε. Τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά απλά χασαμε την ευκαιρία να τα εκατοστήσουμε. cq cq κανάρης calling. SVNEA λοιπόν. Μαλιστα καλά έκανε και ζητησε να τα κατεβάσουν τα σχόλια γιατί θα ακουγε και άλλα σήμερα. Ε ρε να μην κρατιέμαι αλλά ετσι ειναι αυτά αμα είσαι νυχτοπούλι. Απο την αλλη της νυχτας τα καμόματα τα βλέπει η μερα και γελά. Ολο QRM ειμαι ο μπαγάσας.


Γκιώνης

takis perreas είπε...

Γκιώνης.
Η Σαπφώ Νοταρά των μπλογκς.
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι τα 30 σχόλια?? Εγώ βλέπω 3 και ο .... Γκιώνης.
"Το σκουλήκι"

sv5cjq είπε...

Καλησπέρα από τη Ρόδο και από τον sv5cjq το όνομα Βαγγέλης .
Ελπίζω να σας ακούσουμε στον αέρα τις ημέρες που θα είμαστε στην συγκεκριμένη κορυφή. Δεν θέλω να γίνω κουραστίκος απ ότι εμαθα έχει δημοσιευθεί στα SV NEA . Το διακριτικό κλίσης θα είναι J45V/P
υπάρχει στο WWW.QRZ,COM και η σελίδα του blog είναι http://www.dodxgr.blogspot.com/
θα χαρούμε να σας ακουσουμε καλο μήνα εκ το προτέρων διότι αυριο αναχωρούμε .
(Οσο για το χιόνι μονο στον Ατταβυρο και με κυάλι στην τουρκία βλεπουμε )

2Μδης είπε...

Καλά εσύ έχασες ολόκληρο επεισόδιο!
Την κατέβασα την ανάρτηση μαζί με τα 31 σχόλια της.

Δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει αλλά κυρίως μου το ζήτησε και ο συνάδελφος που την έστειλε.

Στο περιοδικό SV NEA που μου ήρθε σήμερα, υπάρχει ανακοίνωση για μια δραστηριότητα που ετοιμάζουν στην sv5. Για την ίδια δραστηριότητα υπήρχε μνεία και στην ανάρτηση που αποσύρθηκε.

Για να μην αφήσουμε όμως αναπάντητο και το μετέωρο ερώτημα του Τάκη περί της χρήσης του QRZ στο τέλος μιας κλήσης.
Έχεις δίκιο Τάκη, το QRZ είναι λάθος να χρησιμοποιείται στο τέλος μιας κλήσης. Σημαίνει "ποιος με καλεί" και είναι βέβαιο ότι δεν σε καλεί κανένας. Εσύ κάνεις κλήση και περιμένεις απάντηση.
Ακριβώς έτσι έχει γραφεί και πριν μήνες στο παρόν ιστολόγιο. Ακριβώς έτσι το έχουμε πει και στις διοργανώσεις σεμιναρίων -αυτές που κάποιοι υποβαθμίζουν ή χρησιμοποιούν για να βγάλουν τη χολή τους- και το ίδιο τονίζουμε όπου μπορούμε.

Ακόμα πιο λάθος είναι η χρήση του QRZ όταν ακούσουμε "κάτι" χωρίς να έχουμε πάρει το διακριτικό αυτού που κάλεσε. Σε μια τέτοια περίπτωση το σωστό θα είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στη λήψη και να μην αρπάξουμε το μικρόφωνο να φωνάζουμε "QRZ? QRZ?". Είναι τουλάχιστον ηλίθιο!

Αυτά, για να μένει και κάτι χρήσιμο από τις αναγνώσεις ιστολογίων...

2Μδης είπε...

Γράφαμε μαζί συνάδελφε. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.
73

SV5CJQ είπε...

Δεδν τίθεται θέμα ευχαριστω πολυ εκ μέρους όλης της ομάδας θα χαρούμε να σας ακούσουμε στον αέρα και πιστέυω να υπάρχει πέρασμα στα 2μέτρα.
Κατι τελευταίο θα υπάρχει κάμερα μεσω 3g αν θέλει κάποιος να δει την δραστιτιοτητά μας καλό υπόλοιπο εβδομάδας.
DE SV5CJQ.

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχία στα παιδιά από τη ρόδο. Ελπίζω να σας κάνει και καλο καιρό και να περάσετε όμορφα. Εμεις θα προσπαθήσουμε να σας ακούσουμε και να ακουστούμε. QSL.
Ρε σκουλίκη το βράδυ κοιμάσε τι να σε κάνω. Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Γκιώνης

sv8gke είπε...

Καλησπέρα Βαγγέλη cjq,αν μπορείς πες μου αν και πόσο θα ασχοληθείτε με τα 2 μέτρα,καθότι η sv5 περιοχή λείπει από πολλούς,η δε qsl είναι είδος υπο εξαφάνιση για μας που την έχουμε κάνει.επίσης με τι συνθήκες θα είσαστε.
Ευχαριστώ.
73 SV8GKE

SV5CJQ είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη οι συνθήκες εκει στα 2μέτρα θα είναι ενα ft-857 με περίπου 20w και μία yagi diamond φτάνει να έχει διάδοση. Θα δουλεψουμε δε ssb cw . Η απόφαση για τα 2μέτρα ήταν της τελευταίας στιγμής και γι αυτό δεν αναφέρετε κατι στο μπλογκ και ζητώ συγνωμη γι αυτο που δεν το ανανεωσα.
Οσο για το qsl οσοι μου εχουν στειλει εχω απαντησει οσο για το συγκεκριμενο επιχειρημα μας θα φροντισουμε να εχουμε οσο πιο γρηγορα μπορουμε τις καρτες για να μπορουμε να απαντησουμε πισω σε ολους και οχι σε οποιον θελουμε οπωσ κανουν μερικοι .
Για οποιοδηποτε πληροφορια ειμαι στην διαθεση ολων .Παρακαλω να ενημερωνεστε απο το σποτ στο κλαστερ και το σοτα κλαστερ !
DE SV5CJQ VAGELIS.

sv8gke είπε...

Βαγγέλη ευχαριστώ για την απάντηση.Βέβαια είναι λίγο δύσκολο με αυτές τις συνθήκες να ακουστούμε αλλά η προσπάθεια θα γίνει.Έχετε το νου σας στο 144300,εγώ τουλάχιστον θα σας καλέσω αρκετές φορές,φυσικά με οριζόντια πόλωση που λέει και ο 2μδης.
Καλή επιτυχία,πολλά qso και καλά να περάσετε.

73 Μιχάλης

SV5CJQ είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ........
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΕΡΑ .
DE SV5CJQ

sv8gke είπε...

Ρε συ τάκη auw εξήγησε μου κάτι σε παρακαλώ ,εσύ που είσαι και πιο παλιός όλο και κάτι θα ξέρεις.
Τώρα τελευταία πολλά κοριτσάκια έχουν σκάσει μύτη στα μπλογκς...κάτι δανάες,δημητρούλες σαπφούδες,κυριακούλες...πολλά 88 αντι 73 πέφτουν...τι γίνεται???
γεμίσαμε γυναίκες στο χόμπι ή πλάκωσαν οι ....οι επιστητούτηδες??

To ερώτημα είναι και στην διάθεση του Γκιώνη.

88 εεεε σόρυ...73 de GKEkas

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο να φαντασθώ τί περιείχαν τα 30 μηνύματα. Η κατάληξη ίσως να προιδεάζει.
Συνάδελφοι από τη Ρόδο θα προσπαθήσω στα 2μ. να σας κάνω από την περιοχή 1, οι πιθανότητες είναι αρκετές. Καλή επιτυχία στις προσπάθειες σας και παρακαλώ για την αποστολή qsl κάρτας ακόμη και αν δεν σας στείλει κάποιος. Η ανταλλαγή καρτών είναι αναπόσπαστο μέρος των qso.
6146

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενοι μου συνμπλοκιτες καλησπέρα. Ειναι η ενδεκατη ώρα και είπα να βγω την βραδινή μου βόλτα. Ευχομαι και αυριο να μπορώ να διαβάζω τις σημερινές αναρτησεις γιατι από εχθες το βραδυ χαθηκαν πολλα όμορφα σχόλια.
6146 οπως κατάλαβες και δεν κανω αλλο σχόλιο. Γκεκα μου ποτέ σε όσα σχόλια εχω κάνει δεν λέω ουτε 73 ουτε 88 ουτε 11880. Εδω ειμαι με την ιδιότητα του μπλογκερ σχολιάζοντας ραδιερασιτεχνικά δρώμενα με τα καλά και τα κακκά τους. Τουτεστιν 73 και 88 με αφηνουν παγερά αδιάφορο αφού και δεν τα ακούω από τις αγαπημένες μου συχνότητες. Επίσης θα ήθελα να σου πώ ότι κάποια στιγμή που ανέφερα σε αγαπητό φίλο ότι ειμαι ραδιοερασιτέχνης με ρωτάει αν οι σεξουαλικές μου προτιμήσεις παραμένουν σταθερές. Ειχε πολλά παραδείγματα για ψωνίσματα μέσα από επικοινωνίες τις οποίες τελικά προσδιόρισα σε PMR mode. Τέλος θα ήθελα να σας πώ ότι εκτιμώ την προσπάθεια των παιδιών της περιοχής 5 και νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Δινεται η ευκαιρία να ακουστούν, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν. ΄Δεν μπορώ λοιπόν παρα να συνδράμω και εγω με τα αυτάκια μου στην προσπάθεια αυτή. Παράλληλα θα ήθελα και πάλι να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους να συνδράμουν ώστε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί με αγνες προθέσεις και με στόχο και μονο την σωστή επικοινωνία των πραγματικά ενεργών και δραστήριων μελών της κοινότητας μας. Δεν δεχομαι την καπιλευση της προσπάθειας εντιμων μελών της κοινοτητας από άλλα συμφεροντα και την αυτοπροβολή.


Αραγε αυριο θα μπορω να διαβάσω τα γραφόμενα τα σημερινά. Παντος 2μηδη περασες δυσκολες ώρες και εκτιμώ την απόφαση σου να τα κατεβάσεις τον εσωσες. Δεν διαμαρτήρομαι. Κατι ειναι και αυτό. Οσο για το Sv3auw πιστευω οτι τώρα απολαμβάνει το τσαι του δίπλα στο παράθυρο θαυμάζοντας το λευκό τοπίο της Γηραιάς Αλβιώνας.

Καλησπέρα κυριοι


Γκιώνης

takis perreas είπε...

Οι γνωστοί...ανώνυμοι, είναι Μιχάλη μου.
Μετά το κράξιμο που τους έριχνα και την παρομοίωσή τους με "σκουλήκια", αποφάσισαν να γράφουν με ψευδώνυμο.
Ε!
Γυναικείο επέλεξαν να γράφουν! Αυτό σε χάλασε τώρα?!
Ξεμύτισε και η "Δανάη" και έγραψε για "κάποιους" που θίγουν ραδιοερασιτέχνες των 50 ετών δράσης και για "κάποιους" άλλους που τα βάζουν και με Αντιπροέδρους Συλλόγων!
Και να μια αγανάχτηση, και να ένα πράγμα να την πνίγει!
Εγώ τα κάνω όλα αυτά, της απάντησα.
Ακόμα την περιμένω να που πει το όνομά της!

Θέλει πολλά κότσια να στηρίζεις την γνώμη σου με την υπογραφή σου!
Μην έχουμε και απαιτήσεις, Μιχάλη μου, κορίτσια πράματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλο μηνα καλο μηνα.

Καλές Γιορτές να εχουμε.

Πραγματικά διανύουμε περίοδο δυσκόλη. Ερχονται ημερες οικογενειακες, χαράς γεμάτες συναισθήματα και αναμνήσεις. Ετσι και εγω αναπολώ 50 χρονια πριν πόσο όμορφα μπορει να ήταν. Εγώ δυστυχώς εκεί δεν ήμουν.

Πραγματικά AUW έχεις δίκιο γιατί και εχθές ο βράδι ο "προσβαλλόμενος", ή "προσεβεβλημένος" από εμενα δεν απάντησε επώνυμα, ούτε ελαβα καποια αλλη πληροφόρηση. Προτίμησε να ενημερώσει παρασκηνιακά τον editor (καλό εε)του παρόντος μπλογκ δια την ενοχληση του και την οριστηκή διαγραφή των λεγομένον. Παραλληλα δε, σου ομολογώ πως θα παρουσιαστώ και θα σου αποκαλύψω την ταυτότητα μου. Όχι όμως απο αυτό το βήμα. Το ψευδώνυμο εχει και μια γοητεία εεεεεε. Λοιπόν θα ηθελα να σου πω οτι εχεις γινει αλλος ανθρωπος και απορρώ με τα λεγοιμενα σου τόσο για τον τόνο όσο και δια την διαμόρφωση αυτών.


Καλό μήνα.

ΥΓ. Παρακαλώ όπως άμεσα ορισθεί ομαδα τραγουδιύ για τα κάλαντα. Παραλληλα προτείνω να απαγγέλονται απο όλους τους Dxers ανα τακτα χρονικα διαστήματα χριστουγενιατικα τραγούδια και ιστορίες των ημερών.


Καλό μηνα


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Α ρε γκιώνη το καλύτερο το έγραψες αλλού.

>>>Τώρα για την δανάη μην στενοχωριέστε μεγαλοκοπέλα είναι, στο ραφι εχει ξεμείνει μπορειτε να καταλάβετε.<<<

ήθελα να ξερα τι έγρφαφες και σε καρατόμησε ο 2μδης. Άστο παλι εδω ειμαστε.
καλό μήνα.

takis perreas είπε...

"Γκιώνη" ο ΠομποΔέκτης είναι ο ίδιος με τα ίδια πάντα χαρακτηριστικά.
Είναι που σφίγγει λίγο η διαμόρφωση όταν, οι τοπικοί ταλαντωτές από πανηγυριώτικα ραδιόφωνα ξεσηκώνονται και ζητάνε μερδικό από την εκπομπή!
Έχω και δύο 6146 στην όξοδο και όξω ταλαντωτάκο από το μπλογκ!!!
Μου κουβαλήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Φινλανδικής Κυβέρνησης ο OH2JSR στην ανάρτηση για την Αυγή του Ραδιοερασιτεχνισμού για να μου εκθειάσει τον Norman. Άκουσε τα σκολιανά του και εξαφανίστηκε.
Άλλος!

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά απέδειξε κάποιος κύριος πόσο κομπλεξικός είναι.Κρίνει τα πάντα αλλά δεν δέχεται κριτική!!!Για άλλη μια φορά μου έκοψε σχόλιο,την στιγμή που δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια που ξεπερνούν τα όρια της προστυχιάς.
2μδη συγνώμη και πάλι για την κατάχρηση της φιλοξενείας σου,αν νομίζεις ότι πρέπει να το διαγράψεις κάντο,δεν θα ήθελα να σε βάλω σε διαδικασίες που δεν θες.
Παραθέτω αυτούσιο το σχόλιο και τα σχόλια δικά σας!!!

73 Κούκος


(((Λοιπόν Γιωργάκη σήμερα έλαβα το SVΝΕΑ.Οπως ήταν φυσικό διάβασα με πολύ προσοχή και το άρθρο σου....τέτοια περίοδος με τόση κρίση και προβλήματα δεν είναι να πετάμε την λίγη διασκέδαση που μας παρέχουν γραφικοί τύποι σαν εσένα!!!!Μα καλά μωρέ αθεόφοβε,σπαταλάς 5 ολόκληρες σελίδες από το πιο έγκυρο έντυπο του χώρου μας για να μας πεις ΤΙ;;;
Οτι μαζευτήκατε τρεις άχρηστοι που δεν μπορέσατε να προβλέψετε ούτε καν πόση βενζίνη χρειάζεται μια γεννήτρια;
Ότι δεν είσαστε ικανοί να στήσετε ένα δίπολο μέσα στο δάσος με τόσα δέντρα;
Ότι καλά έκανε και έπεσε τελικά;
Ότι κανονικά θα έπρεπε να πέσει στα κεφάλια σας για να βάλετε μυαλό και να καταλάβετε ότι μια expedition απαιτεί σοβαρή προετοιμασία και δεν είναι βόλτα για πικ-νικ;
Ότι δεν φταίνε οι φωτεινές δυνάμεις που πριν σβήσει ένα λάπτοπ βγάζει την ένδειξη hamil batar και πρέπει άμεσσα να το συνδέσεις στο ρεύμα;
Ότι τσεκάρουμε τον εξοπλισμό μας πριν ξεκινήσουμε για να δούμε αν δουλεύει;
Ότι από ολόκληρο νησί διαλέξατε να πάτε στον καταυλισμό αθιγγάνων που λογικό είναι να τον έχουν μετατρέψει σαν σκουπιδότοπο;
Ότι αντί να κοιτάτε να οργανωθείτε σωστά και να μην σας έρθουν τα παλούκια στο κεφάλι εσεις το είχατε ρίξει στο μπανιστήρι;
Ότι η γριά που λέει η παροιμία πάει από πέσιμο η από χε......ο,μόνο από το ένα από τα δύο,ενώ εσύ τα κατάφερες και τα δύο;
Λοιπόν ΤΙ;;;;;
Βέβαια δεν γίνεται καμία αναφορά στο "άρθρο"σου σε ρ/ε γεγονότα π.χ πόσα qso κάνατε,πόσες ραδιοχώρες,πόσους πόντους τελικά μαζέψατε,ποια η πιο καλύτερη επαφή κλπ κλπ!....λεπτομέρειες θα μου πεις,ποιος ασχολιέται τώρα μ'αυτά;

Όλες αυτές τις απορίες είχα το πρωί,δεν μπορεί λέω..στράβωθηκαν εκεί στο SVNEA και βάζουν ότι σαβούρα τους στείλουν;..μέχρι που είδα την σημερινή σου ανάρτηση και κατάλαβα.Πολύ γλύψιμο ρε Γιώργο,μα πάρα πολύ.Δεν σου έφταιγαν τα μπάζα που τσακίστηκες...από τα σάλια που έτρεχαν γλύστρησες!!!


73 Κούκος

Υ.Γ Αν μου κόψεις και αυτή την φορά το σχόλιο πέραν του ότι θα αποδείξεις ποιός είναι τελικά ο κομπλεξικός,θα εξαναγκαστώ.....you know!

Υ.Γ 2.Δηλαδή εκτός από τα προσωπικά ελατήρια υπάρχουν και προσωπικά αμορτισέρ)))

Ανώνυμος είπε...

SV3auw αυτο το "φτου σου ρε" αυξησε την υγρασια σε παγκόμιο επίπεδο με αποτέλεσμα εντονες χιονοπτώσεις στις βορειες περιοχες της ευρώπης. Χαρηκα πραγματικά που σε ακουσα με δυνατή διαμόρφωση οπως σε ηξερα. Πραγματικά παει πολύ καλά ο πομποδέκτηςς σου.
Κουκος. Τα αρθρο ειχε τίτλο "Ο ΤΟΤΟΣ κανει DX" και για το λογο αυτο δεν δεχομαι σχολια αν δεν μπορεις κα καταλάβεις το τραγικό της ιστοριας πραγματικά λυπάμαι.
Παράλληλα θα ηθελα να σε ρωτήσω γιατι πάντα κοβεσαι βρε παιδί μου. Τοσο κακός μαθητής είσαι. Ολο παράπονα είσαι και καθε λίγο με αποβολές απο τα μπλογκς. Για κανε κατι με αυτη σου την κατάσταση. Αντε ερχονται γιορτες να παίξουμε και κανενα κουκο μονο.

Καλην εσπερα αρχοντες.

Γκιωνης

ΥΓ Παρακαλώ ολοι οι συνάδελφοι να κρατάνε μπακ απ των σχολίων τους διότι αύριο μπορει να μην υπάρχουν διαθέσιμα. Ποτε δεν ξερεις.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε κουκε θα ηθελα να σας πληροφορίσω οτι και δικά μου σχολια δεν αναρτήθηκαν στο ιδιο μπλογκ. Περιμενω και θα δω. Αν οντως ειναι ετσι τα πραγματα θα γελάσουμε πολύ. Ρε συ μηπως δεν γουστάρει νυχτοπούλια?

Εγω του έλεγα να προσέξει στην κοπη της πιτάς εκεί με το μαχαίρι θα γινει μαχη ποιος θα το πρωτοπάρει, και καλά το πήρα αντε να δουμε πιτα θα κόψει?Παράλληλα ευχύθηκα με ολη την ευγένεια που με διακρίνει καλό μηνα και καλές γιορτές. Λυπάμαι. Θα σχολιάσω αργοτέρα περιμένοντας.


Αρρα Κουκο μην νοιώθεις μόνος.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Ενα όμορφο δώρο για τις ημέρες που έρχονται σε "αγαπημένους" συναναδελφους ειναι η ρόμπα. Ρομπα σαττεν για τα υψηλόβαθμα στελέχη και ρόμπα με γουνίτσα για αυτούς που ξερουν να διαφέρουν. Παράλληλα ειναι ενα δωρο συμβολικό που βοηθάει στην σωστή διάπλαση του χαρακτήρα.

Ρομπες λοιπόν για όλους τους "καλούς" γνωστούς.
Ρομπα για τον ανδρα και τη γυναίκα.


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Τα είδες Γκιώνη που βιαστηκες να μου τα χώσεις όταν τον έκραζα από εδώ?Να που έπρεπε να σου κάνει τα ίδια για να καταλάβεις με τι πόνο ψυχής έβλεπα τα σχολιάκια μου να κόβονται.Αυτή την φορά το σχόλιο το έστειλα σε πολλά μπλογκ,να δούμε αν θα το δημοσιεύσουν.Και πες του ότι στην κοπή της πίτας θα έχει αντιολισθητικό διάδρομο για να μην τσακιστει κανείς από τα σάλια του!!!
Και το άρθρο έχει τίτλο ο TUX κάνει DX!!!


73 ΚΟΎΚΟΣ όχι μονός,έχει και άλλα νυχτοπούλια που δεν αντέχουν το δούλεμα.

Ανώνυμος είπε...

"Έχω σπουδάσει υπάλληλος λογιστηρίου αλλά ποτέ δεν εξάσκησα αυτή ακριβώς την ιδιότητα."

Σας παρακαλώ πειτε μου εσεις τι καταλαβαίνετε?


Α ρε γλέντια.

2μηδη ετοιμάσου. Παρε μπλανκο βαλε διαλλητικό και σταντ μπαι μπαι μυ νταρλιγκ .

Θερμη παρακληση όπως φορεσετε κράνος δια την ασφαλειά σας.


Γκιώνης

ΥΓ εχω αγοράσει από το 1997 μια σφουγκαρίστα αλλά ουδέποτε ασκησα το επάγγελμα της καθαρίστιας.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά καμιά φορά σκέφτομαι. Αυτοί εκεί θα κόψουν βασιλόπιτα ή φανουρόπιτα. Γκεκα ντου γιου νοου φανουροπιτα. Μακάρι να τους φωτίσει ο άγιος. Μια φορά και ένα καιρό ήταν ο Τοτός ο TUX και ο ναυτης και προχωρούσανε στο δάσος......

Fasten your seatbelts.

Γκιώνης

sv8gke είπε...

Γες αι νουο φανουροπιτα μαι φρεντ.μπατ ντεν ειναι φορ μι μπικοζ ειναι για τα κοριτσάκια για να βρουν γαμπρό!

Και έχουν μαζευτεί πολλά τώρα τελευταία!!
βλέπω Γκιώνη βρήκες καινουριους φίλους ,μαζευτηκατε ολα τα νυχτοπούλια..καλά είναι.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ευχαριστώ από βαθος καρδιάς το SVICDY για την καινούργια μου φιλία.

Γκεκα δεν μου εχεις απαντήσει σε προηγούμενο κουιζ.

Τι σχεση εχουν οι τρεις μαγοι με το D-star.

Θα ήθελα πολύ να δω ποιός από τον τον τοτο ,τον TUX και το ναυτη θα ακουστούν στη ρόδο.

Παιδια από τη ροδο καλή τυχη, καλή διοργάνωση να έχετε απλά εμεις εδώ γελάμε με τοπικές, εγχώριες ρομπες και ουχι με τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα` η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 1248 τΟ εσΡ ΚΟΙΜΆΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΊΣΩ οτι μια μερα δεν αλλάζει το χρόνο.

Καντε φιμωση, καντε καθαιρεση, καντε απεργια πεινας, καντε αντισταση, καντε μηνυσεις, καντε αγωγες, καντε οτι θελετε. Εγω δυνατα θα φωνάζω ότι τελικά ειστε ρομπες. Ευχαριστώ τον 2 μηδη, τον SV3AUW,τον SN8GKE(λόγο οκτανήσων)με νιου καλλ και σαιν τον amateuradio, τον SV1GSU και όλους όσους αντέχουν το διάλογο(SV9OFO,SV9oFF,SV1HAG, KLP). Λυπαμαι πραγματικά για τους εγκάθετους αγράμματους που από μουτσοι προσπαθούν να γίνουν κάποιοι. Το κωνόνειο τείχος και η ποδηλατοδρομία στη Νικαια καθώς και οι 5 σελίδες στα SVNEA δεν μου λένε τίποτα. ΛΟΥΛΑ ΛΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΟΥΛΑ. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


Καλημέρα κυριοι.


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Γκιώνη αυτά κάνεις και θα πάρει το αλυσοπρίονο ο 2μδης και θα μας κόψει τα σχόλια,ελπίζω να κόψει μόνο αυτό με την παλιοκουβέντα σου.Ρε τι ευχή είναι αυτή που του δίνεις?Πάντως με βρίσκεις σύμφωνο με τις ενδυματολογικές σου προτάσεις....ρομπίτσα κόκκινη να κάνει τον αιβασίλη!Πάντως μην κόβεις και το κεφάλι σου για την δημοκρατικότητα αυτων που αναφέρεις,το ιδιο σχόλιο για τον TUXman το έστειλα και σε δυο τρεις από αυτούς,για να δούμε αν έχουν τα κοτσια να το βάλουν!

Ανώνυμος είπε...

Γκιώνη

"Τὸ λακωνίζειν ἐστὶ φιλοσοφεῖν"

Δεν κρίνω ούτε τι λες αλλά ούτε και αν ευσταθούν τα όσα λες. Η ελευθερία έκφρασης είναι συνταγματικό δικαίωμα. Απλά υπενθυμίζω (όχι μόνο σε σένα αλλά γενικώς), ότι όταν κάποιος συνεχώς και ακατάπαυστα γράφει (σε blogs) ή μιλάει (σε repeaters) και εκφέρει γνώμη-άποψη επί παντός επιστητού για ότι γράφεται-ακούγεται (και δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω ασχολίαστο) κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως «Μαϊντανός» ακόμα και αν κάποιες από τις απόψεις του (ή και όλες οι απόψεις του) είναι σωστές. Προς αποφυγή παρεξήγησης δεν υπονοώ ούτε σε χαρακτηρίζω ως «Μαϊντανό».

Μιλάς περί «καταγγελιών». Απ όσο γνωρίζω οι καταγγελίες αποκτούν βάση μόνο όταν είναι επώνυμες. Δεν χαρακτηρίζω αλλά ούτε και με απασχολεί εάν η καταγγελία σου είναι βάσιμη αλλά ούτε και με απασχολεί το περιεχόμενο ή η αιτία της. Αν θες να καταγγείλεις κάποιον που είναι επώνυμος πρέπει να το κάνεις επώνυμα αλλιώς εκτονώσου καταγγέλλοντας ανώνυμους ως ανώνυμος. Πάρε ένα σπρέι και ξεκίνα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» «αμερικάνοι φονιάδες των λαών» κλπ ανώνυμες καταγγελίες από ανώνυμους.

Εάν βγει κάποιος στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες και μιλάει-σχολιάζει-κρίνει (εκπέμπει γενικώς) χωρίς ταυτότητα (callsign) αλλά με ψευδώνυμα «Γκιώνης», «Κούκος», «Κουκουβάγια», «6146», «Τάκης και CB service», «Τάκης της Τασίας» κλπ απλά θα χαρακτηριστεί ως πειρατής και θα αντιμετωπισθεί δυσμενώς. Γιατί όμως να είναι ευπρόσδεκτος (εντός ραδιοερασιτεχνικών blogs) στο να κάνει καταγγελίες ή να βρίζει προς επώνυμους (ακόμα και αν έχει δίκιο) όταν αυτός είναι ανώνυμος; Τι διαφοροποιεί τον αέρα από τα blogs; Επειδή δεν υπάρχει νομοθεσία για blogs πρέπει να καταντήσει η επικοινωνία μας εντός του internet αντίστοιχη (ή χειρότερη) της επικοινωνίας στις παράνομες μπάντες όπου δεν υπάρχει κανένα όριο και ο καθένας «μπορεί» να κάνει και να λέει ότι θέλει επειδή ο κρατικός μηχανισμός είναι ανίκανος να φέρει τάξη;

Σας παρακαλώ κύριοι κρατήστε ένα επίπεδο και μην βρίζετε ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα! Αν είναι να διαβάζω βρισιές καλύτερα να κάνω QRX στα 11m που φαίνεται περισσότερο «ραδιοερασιτεχνικό».

Αγαπητέ «Γκιώνη» δεν ασχολούμαι με το «γιατί» ή το «τι» γραφείς (ενδεχομένως να έχεις δίκιο αλλά δεν είμαι κατάλληλος να το κρίνω αλλά ούτε και με απασχολεί σε τελική ανάλυση). Ασχολούμαι με το «πώς» και συγκεκριμένα την προηγούμενη ανάρτηση. Μπορεί ο καθένας να κάνει ανώνυμα αλλά εύστοχα σχόλια ή εποικοδομητική κριτική η οποία όμως να εκφράζεται με ευγένεια και να αντιμετωπίζεται θετικά από τους υπολοίπους ΑΛΛΑ το βρίσιμο πάντα είναι κακό και ακόμα και να έχεις δίκιο θα το χάσεις με το λανθασμένο «πώς».

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλά φιλικές συμβουλές και δεν τρέχει απολύτως τίποτα με την πάρτη σου…

73 de SV8GXC

QRT

(QRT = τέλος, δεν ανοίγω διάλογο για περαιτέρω συζητήσεις πάνω στα όσα έγραψα κάθε αντίρρηση δεκτή… απλά έγραψά την άποψή μου και τίποτα παραπάνω)

Το τελευταίο διάστημα παντού μυρίζει «μπαρούτι»…Έλεος ρε παιδία χαλαρώστε λίγο άπαντες! Στην κλιμακτήριο έχετε μπει και τρώγεστε με τα ρούχα σας;

Ανώνυμος είπε...

gxc θα συμφωνήσω με αυτά που λές,ο Γκιώνης ξεπέρασε τα όρια της ευπρέπειας χτες.Περιμένω με χαρά να δω ένα αντίστοιχο σχόλιο σου στου TUXman το μπλοκ καυτηριάζοντας τα χυδαία ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί και που όπως του απέδειξα τα περισσότερα είναι δικά του!

73 Κούκος


ΥΓ. Σέβομαι το qrt,ούτε εγω επιθυμώ αντιπαράθεση με κανέναν...επόμενη τοποθετησή μου θα αφορά τον Tux και κανένα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα κυριοι. Χαιρομαι που ακόμα υπάρχουν στην ανάρτηση τα χθεσινα σχολια. Σας ευχαριστώ για τα σχολια και με χαρά θα διαβάσω και τα αρνητικά και τα θετικά. Την λογοκρισια δια της κοπής και μη ανάρτησης δεν γουστάρω.
Ρε τι εχουμε πάθει. Ειναι πρωι ακόμα και δεν θα πω πολλα.


Γκιώνης

takis perreas είπε...

Απρεπής η αναφορά σου στο "Τάκης και CB service" και η προσπάθεια συνειρμικής ακολουθίας, Γεώργιε Βαστιάνε SV8GXC.
Απρεπέστατη.
Ειδικά από εσένα, ειδικά για εμένα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Τάκη

Χαλάρωσε!! Σε ότι έγραψα ήμουν ξεκάθαρος και δεν χρησιμοποίησα υπονοούμενα! Σε καμία περίπτωση δεν έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης (ή συνειρμικής ακολουθίας) των ψευδωνύμων μεταξύ τους. Επιλέχθηκαν εντελώς τυχαία απλά τα διάλεξα να είναι λίγο οικία. Έγραψα ξεκάθαρα ότι αν κάποιος βγει ως "Τάκης και CB service", "Γκιώνης" ή με οτιδήποτε άλλο ΜΗ ραδιοερασιτεχνικό callsign εντός ραδιοερασιτεχνικών μπαντών θα φάει το κράξιμο της αρκούδας και πιστεύω ότι και εσύ συμφωνείς σε αυτό.

Εσύ είσαι ο SV3AUW οπότε δεν έχεις λόγους να "αρπάζεσαι" διότι αν βγει κάποιος στον αέρα ως "Τάκης και CB service"..σίγουρα δεν θα είσαι εσύ. Τώρα αν επειδή έκανες δεκαετίες πριν (στην τρυφερή σου ηλικία) χρήση του παραπάνω nickname, το έχεις κατοχυρώσει και αποτελεί trademark... τότε sorry! Μιας και δεν έχω όρεξη να πληρώνω copyrights παρακαλώ δεχτείτε την διόρθωση του παραπάνω nickname ως: "Τάκης και PMR service", "Τάκης και VHF service", "Τάκης και UHF service" κλπ.

Φίλε μου Τάκη, κακώς αρπάχτηκες διότι δεν είχα καμία κακή πρόθεση ούτε εις βάρος σου (αλλά ούτε και εις βάρος άλλων) και απλά παρερμήνευσες τα γραφόμενά μου, άρα το θέμα της "απρέπειας" το οποίο θέτεις είναι απλά αστοχία.

73

SV8GXC

2Μδης είπε...

Χαίρετε!
Εννοείται ότι θα σβησω κάποια σχόλια που ξεφεύγουνε… Στο λεξιλόγιο.
Αγαπητέ συνάδελφε που υπογράφεις με το ψευδώνυμο Γκιώνης. Θέλω να γνωρίζεις ότι συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις. Καταλαβαίνω και την όποια αγανάκτηση όταν πας να γράψεις τη γνώμη σου σε κάποιο άλλο ιστολόγιο και σου πετάνε το σχόλιο στα σκουπίδια. Την ίδια στιγμή που στον ίδιο χώρο ο κάτοχος του ιστολογίου και οι κολλητοί, εκλύουν οχετό…
Και εγώ έχω διαβάσει διάφορα και έχω έρθει πολλές φορές στο σημείο να θέλω να βρίσω, να πέσω στο επίπεδο και στο λεξιλόγιο κάποιου και να του πω «ρε σάλτα και γ……. ψυχάκια!» Όμως συγκρατούμαι και περιμένω να γίνει το πιο δύσκολο: Αυτός, να ανέβει κάποια στιγμή στο επίπεδο και να συζητήσει μαζί μου. Χωρίς χυδαιότητες και παραγγέλματα του τύπου «Πάμε όλοι μαζί παιδιά…» λες και έχει υποτακτικούς…
Θέλω να πω ότι δεν βρίζω όσα και αν και ακούω, και το ίδιο κάνουν και τόσοι άλλοι συνάδελφοι που γράφουν εδώ. Επομένως θα πρέπει να προσπαθήσουν όλοι όσοι γράφουν εδώ να προσαρμοστούν σε αυτή την πραγματικότητα. Είναι η ελάχιστη απαίτηση για να γράφει κάποιος εδώ.

Τις τελευταίες μέρες έχω συζητήσει με αρκετούς την «κατάντια» των ραδιοερασιτεχνικών ιστολογίων. Σε λίγες μέρες θα υπάρχει μια συγκροτημένη άποψη επ αυτού.

Όμως, με λίγα λόγια θα ήθελα να γράψω τα εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι το διαδίκτυο και τα ιστολόγια ΔΕΝ είναι ραδιοερασιτεχνισμός. Μην σκίζετε τα ρούχα σας λοιπόν για ότι γράφεται. Βγείτε στον αέρα να διαπιστώσετε ότι όλα εκεί είναι ρόδινα. Κανένας δεν βρίζει χυδαία. Όλοι μιλούν για κατασκευές και επαφές. Όλοι εφαρμόζουν τον κανονισμό ραδιοερασιτεχνών. Και όταν το διαπιστώσετε, ελάτε και στο διαδίκτυο να εφαρμόσετε τα ίδια. Εκτός αν η ραδιοερασιτεχνική σας ιδιότητα εξαντλείται διαβάζοντας τέτοιες σελίδες και δεν βγαίνετε ποτέ στον αέρα…

Για τους ίδιους λόγους θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς που διαμαρτύρονται για αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο, αν διαμαρτυρήθηκαν όταν γινόντουσαν χυδαιότητες στον αέρα.
Παράδειγμα: Όταν θέμα στους ραδιοερασιτεχνικούς αιθέρες ήταν «η όπερα».
Όταν ραδιοερασιτέχνες με ύφος πορνόγερων σχολίαζαν στον αέρα τις τραβεστί που είδαν νωρίτερα.
Όταν έβγαιναν στον αέρα και φώναζαν την Ασπασία!!!
Όταν έκαναν τη συχνότητα νυφοπάζαρο!

Η απάντηση είναι απλή: Δεν διαμαρτυρήθηκαν. Είτε γιατί δεν ενοχλήθηκαν, είτε γιατί έπρεπε να το κάνουν επώνυμα και δεν έχουν το θάρρος, είτε γιατί δεν βγαίνουν στον αέρα! Αγνοούν την πραγματικότητα, το μπάχαλο, έχουν στο μυαλό τους τον ραδιοερασιτεχνισμό όπως ήταν πριν τριάντα χρόνια και ενοχλούνται όταν πληροφορούνται από το διαδίκτυο ότι η πραγματικότητα τους είναι εικονική. Σαν το παιδάκι που του λένε ότι δεν υπάρχει αηβασίλης.
Ε τι να κάνουμε; Δεν υπάρχει.

Ένα τελευταίο και παίρνω το μπαλντά! Να αρχίσω να κόβω.

Ο εν λόγω συνάδελφος (σε αυτό το σημείο πρέπει να πάρει τα υπογλώσσια του) που εκλύει τον οχετό στο ιστολόγιο του και δεν δέχεται οιαδήποτε κριτική, μεταξύ άλλων έγραψε ότι εισηγήθηκα διαγραφές μελών και λοιπές άλλες αηδίες. Αυτό μου έφεραν εις γνώση χθες στα γραφεία της ένωσης κάποιοι συνάδελφοι. Επί τόπου κλήθηκε ο Σωτήρης ΗΕR στον οποίον υποτίθεται πήγα και ζήτησα διαγραφές, είδε και αυτός το δημοσίευμα και ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ. Πρόκειται για επιβεβαιωμένα Ψέματα!
Κατόπιν αυτού θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας απασχολήσει άλλο το ντρες κόουντ του συναδέλφου. Αφήστε τον να ωρύεται…
(Γκιώνη ηρέμησε pse)

Ανώνυμος είπε...

Παμε καλύτερα σημερα κοπηκε ένα σχόλιο και όχι όλοκληρη η αναρτηση.
2μηδη δεν μπορω να διαβαζω αηδίες και να μην πω τη γνωμη μου. Τελος πάντων ο CDY τις τελευταίες μέρες εχει κανει τραγικά λάθη και δυστυχώς θα τα βρει μπροστά του. Κριμα λοιπόν. Θα συνεχίσω να διαβάζω, να ακούω να συμμετέχω. Και άλλος φιλος δεν δημοσιευσε σχολια μου αλλά ο τυπος απάντησε για τους λόγους που το έκανε αυτό και το δέχομαι. Δεν μπορει εγω που δεν ξερω μπάνιο να γίνω ναυαγοσώστης. Τελος ανθρωποι με δεδομένη τη συμμετοχή τους στο χώρο δεν μπορούν να γίνονται περίγελος. Επειδή τη γλίτωσα φτηνά σήμερα με μια μονο διαγραφή δεν συνεχίζω. Παντως εγώ δεν βρίζω ευχές δίνω έτσι γιατί μαλλον με παρεξηγήσατε.

Γκιώνης

sv8gke είπε...

Γκιωνη τώρα που χαλαρωσες να σου απαντησω και στο κουιζ.
Το μόνο που μπορώ να βρω ειναι οτι όσο ακριβα και να πληρωθώ για να ζωγραφίσω τους 3 μάγους τα λεφτά δεν θα φτάσουν για να αποκτήσω (συγχωρα με Θεε μου) ένα άθλιο δισταράκι!!!

Τι κερδίζω;

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη.
Πολλα ερευνητικά κέντρα μετα απο εντατικές προσπάθειες και αναλύσεις έφτασαν στην πραγματική αλήθεια. Οταν οι τρεις μαγοι πήγαν στον βασιλιά Ηρώδη ήθελαν να του αποκαλύψουν το μυστικό για την ανατροπή στις επικοινωνίες που θα γινόταν μετά από πολλούς αιώνες και το σύστημα αυτό λεγόταν D star. O Ηρώδης όμως που δεν ήταν γνώστης της Αραβικής άκουσε Τhe star και κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό έδειξε στους μαγους το φωτεινό αστέρι. Τους ειπε την δική του λυπητερή ιστοριά για τους φόβους του για εναν νεο ηγέτη. Οι μάγοι όμως εξέλαβαν το μήνυμα αυτό ως την ιδανική τοποθεσία για την εγκατάσταση του πομποδεκτη και την οριοθέτηση του σημείου όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν το πρώτο D star contact οταν θα ερχόταν η ώρα. Πραγματικά ανέβηκαν στο βουνο έχοντας χρυσο για τους κονέκτορες, Λιβάνι για τα φιλτρα και σμύρνα για τους μονωτήρες. Αυτα τα τρία υλικά θα τα άφηναν σε κρυφό σημείο ώστε μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν από τους Dstar Users. Για κακή τους τύχη όμως έπεσαν πάνω σε γέννα και καθησαν να βοηθήσουν ως καλοί γνωστες της Ιατρικής. Ο ηρώδης το έμαθε γρήγορα από τους οργανωμένους εθελοντές των βουνών και συνδίασε την ιστορία του με τους μάγους ως κακα μαντάτα και καταστροφή. Αρχισε εξαλος να φωνάζει the star the star the star. Ετσι χάσαμε την ευκαιρία της γρηγορης ανακάλυψης του Dstar μπλέξαμε με τον χριστιανισμό και τις θρησκείες και καθυστερησαμε περισσότερο από ότι έπρεπε στην αναπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας. Απο ένα λεκτικό λάθος αργήσαμε 2000 χρόνια.
Ετσι ειναι λοιπόν τα πράγματα γκέκα. Δυστυχώς εχασες.

Πηγές:

National Geographic
History Channel
Liakopoylos Books
Espresso News
Playboy

Με εκτίμηση

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λες ρε (Συνάδελφε)CDY??
Μήπως παίρνεις ληγμένα??
Και αν ναι πες μας και μας από πού να τα πάρουμε για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε αυτό το ακατάσχετο παραλήρημα που παραπέμπει τουλάχιστον σε άτομα πού χρίζουν ψυχιατρικής εξέτασης (για να μην πω για εγκλεισμό.!!!!
Και για να μην γίνει παρανόηση και δεν το δημοσιεύσεις θα κάνω και κοινοποίηση και στο Blog του SV1BJY.!!!

Ανώνυμος είπε...

o peter opu paei tsakwnetai
to paratirhsa afto...polla onomata exei aftos.......
kales giwrtes se olus