Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι...

Η χθεσινή επίθεση τρομοκρατών στον σταθμό ALTER, μας αναγκάζει να εκφράσουμε την συμπαράσταση στους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες που εργάζονται εκεί, στις οικογένειες και τα κατοικίδια τους. Θυμίζω ότι εκτός από τεχνικούς, ο σταθμός απασχολεί συναδέλφους και, ως ομάδες λαγωνικών στην Νικολούλη αλλά και ως δημοσιογράφους πρώτης γραμμής όπως ο (πολυτάλαντος) Μάκης! Χρέος μας είναι να βοηθήσουμε τις αστυνομικές αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα πράγματα ίσως δεν είναι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά!
Οι τρομοκράτες τελικά, μπορεί να μην ήταν τρομοκράτες αλλά βαλτοί από τον Χαρδαβάαλα. Πιθανόν ο τελευταίος θέλοντας να εμπλουτίσει την θεματολογία της εκπομπής του, έβαλε κολλητούς του να υποδυθούν τα οργισμένα νιάτα. Θυμίζω ότι ήδη είχαν επαναληφθεί (μέχρι αηδίας) «καυτά» θέματα όπως τα πασίγνωστα πλέον μυστικά των UFO, η κουφάλα γη, η ομάδα Έψιλον, το τρίγωνο των Βερμούδων, η Μόρα, οι καλικάντζαροι, η μουχρίτσα, ο δάκος και το 2012… Κάποιοι πυροβολισμοί έξω από τον σταθμό θα έδιναν ένα πραγματικά καυτό θέμα στους παντογνώστες καλεσμένους, ενώ τα τηλεφωνήματα για το πάμφθηνο λάπτοπ θα πέφτανε βροχή! Όπερ και εγένετο!
Από μια άλλη προσέγγιση, οι τρομοκράτες μπορεί να είναι μεταφυσικά πλάσματα, γεννήματα της προαναφερόμενης κουφάλας (γης), ερχόμενα από το τρίγωνο των Βερμούδων και συνεργαζόμενα με την ομάδα Έψιλον, για να καταδείξουν την επερχόμενη δακοκτονική απειλή της μουχρίτσας κατά το έτος 2012… (τα UFO, η μόρα και οι καλικάντζαροι έρχονται σε άλλο επεισόδιο!)
Απίθανη, αλλά θα πρέπει να αναφερθεί, είναι η περίπτωση το γεγονός να ήταν τυχαίο! Οι εμφανιζόμενοι ως τρομοκράτες ήταν απλοί περαστικοί. Σκόνταψε ο πρώτος ενώ πάρκαρε την μηχανή του, άρχισε ο άλλος να τρέχει φοβισμένος, σου λέει κι ο τρίτος εδώ κάτι γίνεται! Τράβηξε το πιστόλι κι άρχισε να ρίχνει… Τελικά υπεύθυνος για το επεισόδιο πρέπει να είναι αυτός που φαίνεται στα πλάνα να τρέχει πανικόβλητος με μάτια πλάνα!
Σύμφωνα με άλλη σκέψη οι εν λόγω, ήταν καλεσμένοι του Τριανταφυλόπουλου. Άτομα παραβατικά, που πήγαν να δώσουν συνέντευξη. Δεν έχει εξεταστεί αν απλώς είχαν αγνοήσει σήμα τροχονόμων, η αν απλώς είχαν κάψει τρεις περιουσίες (κι άλλη μια), αυτοκίνητα, καταστήματα πολιτών, είχαν απλώς βάλει βόμβες, είχαν απλώς ανοίξει κεφάλια αστυνομικών… Όλοι οι «καλοί» χωράνε στου Μάκη, αρκεί να ανεβαίνει η τηλεθέαση! Σε μια τέτοια περίπτωση, πριν μπουν στο στούντιο, σκόνταψε ο πρώτος ενώ πάρκαρε την μηχανή του, άρχισε ο άλλος να τρέχει φοβισμένος, σου λέει κι ο τρίτος εδώ κάτι γίνεται! Τράβηξε το πιστόλι κι άρχισε να ρίχνει… Τελικά υπεύθυνος για το επεισόδιο πρέπει να είναι αυτός που φαίνεται στα πλάνα να τρέχει πανικόβλητος με μάτια πλάνα! (να δεις τελικά που αυτός θα την πληρώσει!)
Η υπόθεση να έχουν σχέση τα άτομα με τον σταθμό στον οποίο φαίνονται να επιτέθηκαν προκύπτει και από το εξής: Η τηλεθέαση στον ALTER ανέβηκε κατακόρυφα! Από χθες δείχνει μοναδικά πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας με πρωταγωνιστές άγνωστους που πυροβολάνε στον αέρα και ρίχνουν βόμβες. Ενώ ο ταλαίπωρος Αυτιάς στον ALPHA, μετά βίας βρήκε κι έκανε θέμα έναν πυροβολισμό κάπου στην Πέλλα, εναντίον αλβανού μπουκαδόρου και τόχει ξελιγώσει τρεις ώρες ρεπορτάζ. Ούτε τον Ομπάμα να είχαν πυροβολήσει!!!
Εξάλλου και για τους τρομοκράτες, η παρουσία στον συγκεκριμένο σταθμό είναι τουλάχιστον συμβολική. Από εδώ έχουν αρχίσει λαμπρή καριέρα τρομοκράτες της ενημέρωσης και των τεχνών, όπως η Αννίτα, ο Ταμπάκης, ο Βας-βας και άλλοι…
Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί μάρτυρες. Οι αρχές ασφαλείας εξετάζοντας ακριβείς μαρτυρίες ήδη έχουν συλάβει ως υπόπτους τρεις πακιστανούς μετανάστες, έναν περιπτερά, τον ταχυδρόμο της περιοχής (φόραγε κουκούλα με αυτό το ψωφόκρυο) και κάποιον φύλακα που φαίνεται στα πλάνα να τρέχει πανικόβλητος με μάτια πλάνα!
Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα χυθεί άπλετο φως και οι δράστες θα δώσουν λόγο. Στο Μάκη, στα κανάλια και αλλού!
Άλλωστε εξ αρχής φάνηκε ότι δεν έχουν μέλλον. Είναι άστοχοι, δεν πετυχαίνουν γάιδαρο φορτωμένο αφάνες, και εκτίθενται στις τηλεοράσεις. Η παλιά γενιά τρομοκρατών, αν και είχε την ίδια προβολή από τα ΜΜΕ, φαινόταν πιο έμπειρη. Άσε που κυκλοφορούσαν και σενάρια ότι τους εκπαίδευαν στο Λίβανο και στη Λιβύη του συντρόφου Καντάφι… Τελικά ήταν του κατηχητικού… Αγιογράφοι!
Οι σημερινοί πυροβολάνε στον αέρα σαν νάναι Πάσχα. Χοροπηδάνε μπροστά στις κάμερες σαν χαζοί και ανεβάζουν την τηλεθέαση των καναλιών, αυξάνουν τις διαφημίσεις και το κασέ των δημοσιογράφων. Ο μόνος που κατατρόμαξε είναι ο φουκαράς ο φύλακας που φαίνεται στα πλάνα να τρέχει πανικόβλητος με μάτια πλάνα!
Τελικά τίποτα δεν δουλεύει σωστά...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα βαζουν και μπομπες!!!

Unknown είπε...

POLY KALO SV1 HBK

Ανώνυμος είπε...

Παρόμοιες ενέργειες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τελευταία, αυτό είναι άκρως ανησυχητικό.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το βιβλίο του καθηγητή οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton Alan B. Krueger, "What Makes a Terrorist: Economics and the Roots of Terrorism". Βλέποντας το θέμα από την οικονομική του σκοπιά, και στηριζόμενος σε στατιστικές και διάφορες έρευνες, ο Krueger διαλύει αρκετούς μύθους σχετικά με την προέλευση της τρομοκρατίας.
Τον πρώτο μύθο που διαλύει είναι η γενική εντύπωση που έχει ο κόσμος-εντύπωση που είχα και εγώ- ότι τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, η φτώχεια και η έλλειψη μόρφωσης είναι οι κατεξοχήν παράγοντες που παράγουν τρομοκρατία. Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή όχι μόνο η θεωρία αυτή δεν είναι σωστή αλλά το ακριβώς αντίθετο ισχύει.

Σύμφωνα με δημοσκοπησεις που έγιναν στην Τουρκία, την Ιορδανία, το Πακιστάν και τα Παλαιστινιακά εδάφη, όσο πιο μορφωμένοι και κοινωνικά ανώτεροι ήταν οι ερωτηθέντες, τόσο περισσότερο υποστήριζαν τρομοκρατικές ενέργειες. Φαίνεται πως μάλλον έχει δίκιο ο καθηγητής αν λάβουμε υπόψη τα κρούσματα τρομοκρατίας από την 11η Σεπτεμβρίου και εντεύθεν γιατί οι τρομοκράτες των Δίδυμων Πύργων ήταν απόφοιτοι πανεπιστημίων. Οι βομβιστές του Λονδίνου (7 Ιουλίου 2005) ήταν φοιτητές και ο ένας ήταν γιατρός. Το ίδιο ισχύει και για τους βομβιστές της Μαδρίτης (11 Μαρτίου 2004). Η έρευνα του Krueger στη Μέση Ανατολή (μελέτησε την Χεζμπολάχ, τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς τρομοκράτες της δεκαετίας του 80 που θέλαν να ανατινάξουν το Χρυσό Τρούλο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ) δείχνει πως οι τρομοκράτες ασχέτως θρησκείας προέρχονται από την μέση και ανώτερη κοινωνικοοικονομική τάξη. Λέει επίσης πως ο λόγος που οι τρομοκράτες ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα είναι διότι έχοντας εξασφαλίσει τα προς το ζην πρώτον, και έχοντας τη αυτοπεποίθηση που τους δίνει η οικονομική τους και η κοινωνική τους κατάσταση, έχουν χρόνο να σκέπτονται για κοινωνικά προβλήματα και να αφοσιώνονται σε αυτά.

Το δεύτερο μύθο που καταρρίπτει το βιβλίο είναι το «το σύνδρομο του «Ρομπέν των Δασών.» Η θεωρία αυτή λέει πως οι τρομοκράτες είναι ανωτέρου κοινωνικοοικονομικού επιπέδου διότι μάχονται για το συμφέρων των ασθενέστερων τάξεων συμπολιτών τους. Λάθος, λέει ο τύπος, και επικαλείται στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το 88% των τρομοκρατικών επιθέσεων γίνονται στις χώρες των τρομοκρατών και όχι στις πλούσιες χώρες. Επιπλέον στις 50 φτωχότερες χώρες του πλανήτη οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι σχεδόν άγνωστη λέξη. Η έλλειψη πολιτικών ελευθεριών παράγουν τρομοκρατία

Ο τρίτος μύθος που καταρρίπτεται στο βιβλίο είναι ότι η έλλειψη πολιτικών ελευθεριών παράγει τρομοκρατία. Η έρευνα του καθηγητή δείχνει ότι ναι μεν το θέμα τρομοκρατία είναι απόρροια πολιτικών ελευθεριών αλλά σε αντίθεση με το τι πιστεύει ο πολύς κόσμος η πλήρης έλλειψη πολιτικών ελευθεριών δεν είναι η αιτία. Σύμφωνα με τον Krueger, όπου υπάρχει πλήρης έλλειψη πολιτικών ελευθεριών η πλήρης πολιτική ελευθερία δεν υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατίας και εξηγεί: τρομοκρατία υπάρχει σε καθεστώτα με λίγη πολιτική ελευθερία και ο λόγος απλος. Στις μεν χώρες με παντελή έλλειψη πολιτικών ελευθεριών, όπου ακόμα και η σκέψη σε στέλνει φυλακή, είναι αδύνατον να οργανωθεί τρομοκρατική οργάνωση. Στις χώρες με πλήρη πολιτική ελευθερία η τρομοκρατία δεν χρειάζεται αφού οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές γίνονται γρήγορα.

Εκεί που η τρομοκρατία ανθεί είναι στις χώρες όπου υπάρχουν οι λίγες πολιτικές ελευθερίες ή εκεί που νομίζουν οι κάτοικοι πως υπάρχουν αρκετές σαν εδώ δηλαδή!

Γιατί οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών δεν είναι αρκετά "δικτατορικές" για να τσακίσουν τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά ούτε φιλελεύθερες αρκετά ώστε να υπάρχουν γρήγορα πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές.

Εσείς τι λέτε;

Γιώργος

2Μδης είπε...

Γιώργο λέμε ότι έχεις κλέψει το κείμενο αυτολεξή από την σελίδα του Ζαν Κοέν, και έχεις υπογράψει σαν "Γιώργος"
Επειδή τυχαίνει να διαβάζω πολύ, τέτοιου είδους clopy-paste που έχουν επαναληφθεί εδώ, θα ήθελα να τa βάζεις επώνυμα...
Είναι πιο διασκεδαστικό όταν σε πιάνουν στα πράσσα!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω λεω οτι η Hesbollah δεν ειναι τρομοκρατικη ομαδα. Ειναι το στρατιωτικο σκελος ενος ευρυτερου κοινωνικου κινηματος
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

ειστε ετοιμοι για το μεγαλο κομματι πιτας που θα μου δωσετε?