Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Κοινή ΕλληνοΙταλική αποστολή J49I

Μια ΕλληνοΙταλική ομάδα Ραδιοερασιτεχνών, αποτελούμενη απο 4 Ιταλούς και 3 Ελληνες άριστους χειριστές ασυρμάτου, σε μια κοινή προσπάθεια θα λάβουν μέρος σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ασυρμάτου σε κώδικα MORSE. Η περιοχή που εξελέγη για εκπομπή ειναι το Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα το Ξενοδοχειακό συγκρότημα Pelamare στο Κοκκινι Χάνι το οποίο πολύ ευγενικά μας διέθεσε καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού(Contest) ο φίλος και Ραδιοερασιτέχνης Μανώλης Νερατζούλης SV9ANJ.
Τα μέλη της ομάδας ειναι ο Γιώργος SV1RP, ο Βασίλης SV1BJW, ο Γιάννης SV2FPU, ο Franck IØUZF, ο Andy IKØEFR, ο Luigi IKØYUT και ο Iari IZØFWD.

Η Ιταλική ομάδα ξεκινά φορτωμένη μέ όλο τον Ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό της, τα ξημερώματα Δευτέρας 24 Νοεμβρίου απο Περούτζια, για Αγκόνα-Πάτρα-Πειραιά, όπου την Τρίτη το απόγευμα συναντιέται με τους Ελληνες(φορτωμένοι και αυτοί) και αναχωρούν για Ηράκλειο. Άφιξη στο Ηράκλειο ξημερώματα Τετάρτης 26 Νοεμβρίου όπου μετά από ένα σύντομο καφεδάκι ξεκινά το στήσιμο των κεραιών ασυρμάτου με όλων των ειδών τις κεραίες, (κατευθυνόμες-Ισοτροπικές-Δίπολα-Κατακόρυφες-Λήψεως κλπ) το οποίο θα διαρκέσει 3 ημέρες, απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Φυσικά το βράδυ δεν υπάρχει ξεκούραση αλλά συνεχίζει η εργασία με το στήσιμο των Σταθμών ασυρμάτου(3 στον αριθμό), τρία Laptop σε δίκτυο και δύο εφεδρικά για εγγραφή των επαφών σε ημερολόγιο Ασυρμάτου.

Ο διαγωνισμός ειναι Παγκόσμιος και στόχος ειναι η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους άλλους συμμετέχοντες. Υπολογίζετε ότι σε κάθε τέτοιο διαγωνισμό, οι διαγωνιζόμενοι ξεπερνούν τις 100.000.
Το Γενικό Διακριτικό Κλήσεως θα ειναι J49I. Η διάρκεια ειναι 48 ώρες και ξεκινά στις 0000GMT 29 Νοε 2008 έως 0000GMT 1 Δεκ. 2008, οπότε θα σιγήσουν και τα χειριστήρια MORSE.
Η ομάδα θα “ξεκουραστεί” μέχρι τα ξημερώματα οπότε και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση δηλαδή το ξεστήσιμο των κεραιών, μάζεμα ασυρμάτων, Laptop, καλωδίων κλπ, πιεζόμενοι απο την ώρα αναχώρησης του πλοίου για τον Πειραιά, το ίδιο απόγευμα της Δευτέρας.
Σε όλη αυτή την αποστολή θα υπάρχει ένα ακόμη μέλος, ο Παντελής, αχώριστος φίλος και σύντροφος του Γιώργου SV1RP, ένα μικρόσωμο mini Pinscher το οποίο θα ειναι και η μασκώτ της ομάδας.


Αλλες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες

http://www.j49idxteam.blogspot.com/
http://www.aripg.it/J49I_Crete_Pedition.htm

4 σχόλια:

2Μδης είπε...

Τις πληροφορίες τις έλαβα από τον SV1RP και τις δημοσιεύω ως ανάρτηση. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία! (και πάντα τέτοια...)

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία και πολλά DXCC και καλή θέση στα standings στους συμμετέχοντες που είναι πιστεύω πολύ καλά κλειδιά... de sv1eex

sv1epn είπε...

καλη επιτυχια και απο εμενα

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία, αλλά... ο τετράποδος Παντελής τι σχέση έχει με το τετράποδο που δίνει άδειες;