Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Δεν χαλαρώνουμε...

Σίγουρα κατά καιρούς σας στέλνουν στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μηνύματα που σας ενημερώνουν για διάφορα θαυμαστά, παράξενα, ή ανακοινώσεις για βοήθεια σε αναξιοπαθούντες.
Συνήθως περιέχουν “εύπεπτα” σχόλια για την φιλία, την ύπαρξη του Θεού, την ματαιότητα του ανθρώπου. Κάποια ενημερώνουν για ύπαρξη παράξενων συστατικών σε ακόμα πιο παράξενα σκευάσματα, διατροφικούς κινδύνους στο γάλα, στα φρούτα, στα ψάρια, στις καταστροφικές συνέπειες αν πιείτε Coca-Cola κλπ.
Κάποια σπαραξικάρδια -συνοδεύονται συνήθως από φωτογραφίες- λένε για παιδάκια που δήθεν πεινάνε/ υποφέρουν/ κλαίνε/ έχουν γεννηθεί με τρεις ουρές και μεγάλα δόντια , και πρέπει εσύ να προωθήσεις το μήνυμα για να ευαισθητοποιηθεί η Microsoft και να δώσει χρήματα να τα ταΐσουν/ περιθάλψουν/ παρηγορήσουν/ εγχειρίσουν ώστε να αφαιρεθούν οι ουρές, τα δόντια, η γούνα κλπ
Αρχές Αυγούστου συνήθως κυκλοφορεί η είδηση για “δυό φεγγάρια” που δήθεν θα εμφανιστούν στον έναστρο ουρανό. Ο Άρης -και καλά- θα είναι τόοοσο μεγάλος που θα τον μπερδέψετε με τη Σελήνη!! Τερατώδες ψέμα, πρέπει να είναι πολύ στόκος κάποιος για να μπερδέψει τους δυο πλανήτες. Το δεύτερο -αυτό μας αφορά- λέει για βροχή διαττόντων που θα κάνουν για πρώτη φορά την νύχτα μέρα. Αυτό έχει κάποια βάση μιας και η τροχιά της Γης, συγκεκριμένες ημερομηνίες, διέρχεται μέσα από υπολείμματα μετεωριτών. Εισερχόμενα αυτά τα υπολείμματα στην ατμόσφαιρα με μεγάλη ταχύτητα έχουν δυο αποτελέσματα: Το ένα είναι αυτό το θέαμα που βλέπουμε στον ουρανό, το εισερχόμενο σώμα να καίγεται διαγράφοντας τροχιά. Το δεύτερο δεν το βλέπουμε αλλά είναι πιο σημαντικό. Η κίνηση των σωμάτων αυτών δημιουργεί ιονισμό κατά μήκος της τροχιάς τους, ικανό να εκτρέψει ένα εκπεμπόμενο από την Γη σήμα πίσω στη Γη. Είναι το πασίγνωστο σε όλον τον ραδιοερασιτεχνικό πληθυσμό της χώρας meteor scatter (λέμε τώρα...) .
Αν λάβετε αυτές τις μέρες λοιπόν μήνυμα που σας προειδοποιεί για πρωτοφανές θέαμα για το οποίο πρέπει να ξενυχτίσετε να μην το χάσετε κλπ... αγνοείστε το! Το πολύ να δείτε ένα δύο να πέφτουν και μετά θα στραβώσει το στόμα σας στο χασμουρητό. Θα σας φάνε και τα κουνούπια! Από ράδιο ερασιτεχνικής άποψης έχει ενδιαφέρον: Στις 12/08/09 προβλέπεται το μέγιστο της μετεωρικής σκέδασης των “Περσίδων” από 1730UTC έως 2000UTC. Για επικοινωνία με MS θα πρέπει να ακούσετε γύρω στο 144,200MHz ενώ για ψηφιακά WSJT από 144,350-144,400. Για το ψηφιακό σκέλος δεν γνωρίζω να πω, ίσως κάποιος από τους αναγνώστες μπορούσε να γράψει κάποια διαφωτιστικά σχόλια. Για χειριστήριο, ακολουθούμε συγκεκριμένο μοτίβο επικοινωνίας με τον έναν σταθμό να καλεί για συγκεκριμένο χρόνο και να περνάει σε ακρόαση για ίσο διάστημα. Ένα διαφωτιστικό κείμενο για αρχή είναι εδώ. http://www.dk5ya.de/ms_howto.pdf ρίξτε μια ματιά στις διακοπές σας (δεν χαλαρώνουμε...)
Αν ένα VHF QSO στα 1000 ή 2000km με Es είναι σπάνιο, ένα CW QSO με MS είναι συναρπαστικό και σχεδόν ακατόρθωτο...

25 σχόλια:

sv8gke είπε...

Πάλι θα με τρέχεις στα βουνά;;;δεν την παλεύω άλλο!

SW1NZX Alex είπε...

Στησου στα 300 - θα ερθει σποραδικο σημερα ;)

takis perreas είπε...

"Δώστε κύριε κάτι να σταθώ στα ποδαράκια μου, να 'χουν και υγεία τα καϊμένα τα παιδάκια μου"!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Εγω θα βγω για μετεορ-σκατερ με την καθετη για να μαθετε ολοι σας!

73 de sw1ixp

Ανώνυμος είπε...

Όντως διαφωτιστικό το κείμενο του DK5YA. Ας μας στείλει όποιος μπορεί της συχνότητες (HF & VHF)για fsk 441, JTxx κλπ.
6146

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να δείτε το σημερινό λογότυπο στην σελίδα της Google. Απόλυτα σχετικό με το θέμα!

2Μδης είπε...

Εγώ Κώστα θα στακάρω καμιά δεκαρία ράμπερ!!!

Ανώνυμος είπε...

2Μδη θα σε φτιάξω πρωί πρωί

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=57086&cid=4

Ανώνυμος είπε...

γιαννη μου εκλεψες την ιδεα. εγω θα στακαριζα μερικες log periodic
sw1jgw

2Μδης είπε...

..."2Μδη θα σε φτιάξω πρωί πρωί

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=57086&cid=4"...

Οτι με έφτιαξες είναι γεγονός!
Μια απορία:
"...Για 18 χρόνια επικοινωνούσε με το Άγιο Όρος …στα υπερβραχέα..."
Πως στο καλό το έκανε αυτό είχε σποραδικό κάθε μέρα με Μόσχα;;
Όχι αν είναι έτσι να πάω και εγώ να με βαφτίσει!!

"γιου αρ φάιβ εντ νάιν, κίλο νοβέμπερ... ο μονογενής υιός και λόγος του θεού αθάνατος υπάρχων, ρότζερ;;"

Η ατμόσφαιρα πάντως είναι κατανυκτική όπως γράφει και στο ρεπορτάζ: Κατανυκτική προβλήτα και οι άλλοι τριγύρω με τα κατανυκτικά μπουφάν και μόνο που τον βλέπουν πρέπει να τον έχουν δαγκώσει με κατάνυξη!

Σημασία πάντως έχει ότι -δια του ραδιοερασιτεχνισμού- έχουμε έναν πρωτεστάντη λιγότερο! Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι χριστιανοί πέρα από το μίσος που θρέφουν για άλλες θρησκείες, αλληλομισιούνται ΚΑΙ μεταξύ τους με τους καθολικούς, τους πρωτεστάντες κλπ
Και κάτι που μας έχει ξεφύγει: Δεν είναι δυνατόν να μας "σφραγίζουν" με λατινικα χαρακτηριστικά (το πιάσατε το υπονοούμενο) πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε τα διακριτικά μας με ελληνικούς χαρακτήρες και να τα προφέρουμε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Και η αρίθμηση να είναι ελληνική: svα.., svβ.., svστ κοκ.

Ανώνυμος είπε...

ή ρωμαϊκή: SVI, SVII, SVIII, SVIV, SVVI, SVVII, SVIIX, SVIX.

κολάστηκα πάλι!

sv8gke είπε...

Δεν τσιμπάω.......κολασμένοι ε κολασμένοι!!!

2Μδης είπε...

Με τόσους συναδέλφους πνευματικοπαίδια στο όρος, μόνο με το πτυχίο του ραδιοερασιτέχνη θα πηγαίνουμε κατευθείαν στον παράδεισο! Σούμπιτοι!

sv8gke είπε...

Εγώ πάντως κατα πάσα πιθανότητα μπαίνω στο Όρος τρίτη πρωί για 3 μέρες......Νίκο lrj σου έρχομαι,αυτή τη φορά θα τον πιουμε τον καφέ.

2Μδης είπε...

Κοίτα μην σε ξαναβαφτίσουνε! Γιατί έχουνε πάρει φόρα...

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Το απογευμα κατεβασα ολες μου τις κεραιες.Αφησα μονο την 510.Αυτο θα πει αντιδραστικος! ΗΙ ΗΙ

73 de sw1ixp

2Μδης είπε...

Για συντήρηση; Ή ετοιμάζεσαι για το 2012;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Nubiru έρχεται...

2Μδης είπε...

...o Γιάννης φεύγει! Διακοπές...

sv8gke είπε...

Ο Paolo ήρθε πάντως!!!

SV8/IK7UXW Για όσους ενδιαφέρονται,αύριο 14/8/09 και μετά τις 5 το απογεύμα θα γίνουν έκπομπές από τα 1150μ υψος στα 2μ,23cm & 13cm.Όσοι θελήσουν να κάνουμε κάποια δοκιμή ας επικοινωνήσουν μαζί μου.Στον 1,2 γίγα υπάρχουν 150 βατ σε 35 ελ. και σους 2,3 γιγα 10 βατ!!!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Πριν:
http://img156.imageshack.us/my.php?image=img0787ikg.jpg

Μετα(τωρα δηλαδη):
http://img25.imageshack.us/i/img1982rpk.jpg/

Να γιατι τα κατεβασα ολα!
Πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για το 2012.

73 de sw1ixp

2Μδης είπε...

Κώστα δεν φαίνονται καθαρά. Αν τις έχεις σε καλή ανάλυση στείλτες μου mail να τις δω. 73

Ανώνυμος είπε...

Το 2012 αργεί, είστε έτοιμοι τουλάχιστον για το field day?
6146

sv8gke είπε...

Ειμαστε,είμαστε...