Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Περί διαβούλευσης (Νέο-βελτιωμένο!)

Είπαν μερικοί, πως έγραψαν λίγοι στη διαβούλευση για τους ραδιοερασιτέχνες. Ότι ενώ είμαστε γύρω στους έξι χιλιάδες έγραψαν μόνο εκατό κλπ κλπ
Κάνουν λάθος!!! Και άλλοι πολλοί έγραψαν, αλλά μπέρδεψαν τις διαβουλεύσεις... Κάτω ακριβώς από τη δική μας υπήρχε διαβούλευση για τις άδειες των φορτηγών και μπερδεύτηκαν!!!

Τόσο καιρό οι φορτηγατζήδες πίεζαν το υπουργείο να τους δίνει με συνοπτικές διαδικασίες, άδειες ραδιοερασιτεχνών. Τώρα το υπουργείο αποφάσισε να δίνει σε όλους άδειες φορτηγών! Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν... Θεία δίκη!!!

Μου άρεσε πάντως που μπορούσαν όλοι να σχολιάσουν. Επώνυμοι- ανώνυμοι. Όχι, γιατί μου την έλεγαν μερικοί, που επιτρέπω να σχολιάζουν ανώνυμοι στο ιστολόγιο! Άντε να σας δω: Πηγαίνετε να γράψετε στον Ρέππα και να κάνετε παράπονα! Πείτε του ότι φοράτε παντελόνια, και όλα όσα γράφατε εδώ…

Και στην ψηφοφορία ψήφιζαν όλοι! Καλά μιλάμε ο καθένας έβγαζε το άχτι του: «…Τι γράφει αυτός;; Να βάζει κεραίες στην πολυκατοικία θέλει;; Πάρε την αρνητική σου να μάθεις!!!...»
Έτσι καταψηφίστηκαν σχόλια που δεν δικαιολογούνται με τίποτα αρνητική ψήφο. Θυμάμαι κάποιον συνάδελφο που έγραψε το αυτονόητο: Να μην χρησιμοποιεί κάποιος Χ ραδιοερασιτέχνης σε κόντεστ, το διακριτικό κάποιου άλλου! Τι πιο λογικό;; Και όμως τον καταψήφισαν!
Κάποιος άλλος έγραφε «Τι καλά κύριε Γενικέ Γραμματέα, που κάνατε την διαβούλευση και μας δίνετε λόγο…» και κάτι τέτοια. Πάει ο άλλος και του τη βαράει. Κόκκινο! Μα γιατί; Σε τι διαφωνείς;

Παρόλα αυτά, κάποιοι δεν σχολίασαν, δεν πρότειναν ενώ διατηρούν ιστοχώρους και έχουν άποψη! Προφανώς είχε μαλλιάσει η χούφτα τους με τις καθημερινές τους ενασχολήσεις. Κάποιον τον δικαιολογώ: είναι δυνατόν να μπορέσει να κάνει πρόταση τη στιγμή που πρέπει να παρακολουθήσει όλες τις ελληνικές ταινίες προκειμένου να τροφοδοτήσει το ραδιοερασιτεχνικό του ιστολόγιο; Μιλάμε για κούραση όχι αστεία!

Άλλος -μπλόγκερ κι αυτός- έγραψε ότι πρέπει να παίρνουν άδειες και οι αγράμματοι! Βέβαια! Υπήρχε πρόβλημα με πολλούς που είχαν μεράκι με τα ηλεκτρονικά, ξέρανε από DX και contest, παίζανε στα δάχτυλα τον κώδικα Q, αλλά δεν ξέρανε γράμματα… Άμα πάρουν άδεια θα έχουν κάτι να διασκεδάζουν τον ελεύθερο χρόνο τους! (Αλήθεια, αν θέλεις να τους δώσεις QSY τι θα λες; «Κάνε το πρώτο ψηφίο κουλουράκι με ουρά, το δεύτερο μπαστουνάκι, το τρίτο κουλουράκι…»)

Υπήρξε και δημοκρατική άποψη για το θέμα των αδειών: Δεν μπορεί άλλος να έχει άδεια και άλλος όχι. Τώρα που το σκέπτομαι, και εγώ πάντα ήθελα να κάνω λοβοτομή σε μερικούς, αλλά δεν έχω καν την ιατρική ιδιότητα… Γιατί μου απαγορεύουν να πάρω ένα νυστέρι και να εξασκηθώ; Κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος! Τι φασισμός!

Ο SV9OFO έδωσε ρέστα! Σε κάθε άρθρο, πέντε έξι σχόλια. Συζητάνε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τον πάρουν να γράψει και στη δική τους διαβούλευση…
Ευτυχώς τον παντρέψαμε και θα ησυχάσουμε για λίγο. (Βίον ανθόσπαρτον!!!)

Ο ΣΕΡ είχε πλάκα. Ενώ ξεκίνησε με απλά κατανοητά σχόλια (με κεφαλαία και προκλητικά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη) τα οποία υπέγραφε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, μετά το γύρισε στο δυσνόητο σε βαθμό που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν τι πρότειναν.

Πρώτα από όλα λένε ότι πρέπει να απαγορευτεί το D-star! Γιατί έχει μη ανακοινώσιμο κώδικα κλπ. Μα καλά, αυτοί δεν κάνανε επίδειξη του D-star στο χάμφεστ πριν λίγους μήνες; Τώρα δεν το θέλουν; Να δεις σε λίγο δεν θα θέλουν ούτε το Πανελλαδικό! http://www.opengov.gr/yme/?c=1066

Άλλη εξυπνάδα: Να πηγαίνουν λέει οι ραδιοερασιτέχνες τις συσκευές τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για διακρίβωση! Να πληρώνουν δηλαδή κάθε τόσο σε ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ και να παίρνουν βεβαίωση ότι λειτουργούν καλά!
Σταθείτε τώρα γιατί αυτό εγώ δεν το έχω ακούσει πάλι σαν αίτημα από κανέναν.
ΠΟΙΟΣ το πρότεινε;;;
Μήπως (λέω εγώ τώρα...) κάποιος που έχει ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για να αποκτήσει πελατεία στη συνέχεια; Ή να πουλάει εκδούλευση στους άσχετους «Να! ορίστε η βεβαίωση για το ράμπερ και τη γέφυρα στασίμων. Δουλεύουν μια χαρά! Ελάτε γραφτείτε στο σύλλογο και θα τα βρούμε…» http://www.opengov.gr/yme/?c=1061
http://www.opengov.gr/yme/?c=1062

Έγραψαν και για διαχωρισμό των ραδιοερασιτεχνών σε παγκόσμιους και τοπικούς! Αλήθεια με τι συλλογισμό έγινε; Ένας SW που παίρνει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς στους 144ΜΗΖ είναι τοπικός ή παγκόσμιος; Ένας SV που μιλάει συνέχεια στα καφενεία των βραχέων με τα Μέγαρα και την Αλαμάνα, είναι παγκόσμιος ή τοπικός;;

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ χρηστών CW και άχρηστων CW υπήρξε συνεχής, και ήταν αναμενόμενη. Εντύπωση μου έκανε το ότι κάποιος που δεν γνώριζε τον κώδικα, έγραφε και είχε γνώμη για τον κώδικα. Είναι όπως και με τους αγράμματους: Αν τους καλέσεις να εκφέρουν γνώμη θα σου πουν ότι δεν πρέπει να είναι αναγκαστικά να μάθουν γράμματα. Θα ζητήσουν μάλιστα να τα καταργήσουμε!!
Άλλωστε ποιος γράφει σήμερα; Οι περισσότεροι τηλεφωνούν!

Για τους περισσότερους συλλόγους στην Ελλάδα η διαβούλευση πέρασε απαρατήρητη! Ε δεν είναι πια να χάνεις και το χρόνο σου με τέτοια. Πρέπει να τυπώσουμε τα μπλουζάκια του συλλόγου, να βγάλουμε τον πρόεδρο και τον γραμματέα, να πεταχτεί και ο ταμίας μέχρι την νομαρχία…

Σχετικά με το Άγιο Όρος χάθηκε το θέμα. Έγινε συναγωνισμός εύρεσης ειδικού διακριτικού. Ο ένας έλεγε να το πούμε SYέτσι ό άλλος SYαλλιώς, λες και ψάχναμε όνομα για το κατοικίδιο. Να το πούμε Φλοξ να τελειώνουμε;;

Κατόπιν εορτής, κάποιοι διάβασαν τα σχόλια της διαβούλευσης και είπαν ότι δεν έπρεπε να γράψουν οι ραδιοερασιτέχνες σχόλια αλλά να υποδείξουν. Ωραία. Και το υπουργείο που ζήτησε να σχολιάσουμε, τι να το κάνουμε; Το ζήταγε ο οργανισμός τους! Να δω τώρα ποιος θα κάτσει να τα διαβάσει.
Παίζεται ότι όλο το σκηνικό με τις διαβουλεύσεις σε όλα τα υπουργεία, έχει διπλό σκοπό:
Και εμείς να νομίζουμε ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι να διασκεδάσουν με ότι γράφουμε…
Ωραία...

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NEOS ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΜΕΝΟΥΣ!!!!!!!! ΤΡΕΜΕΤΕ!!!!!ΗΙΗΙ!!!!!!!

2Μδης είπε...

Πρωτοφανές!

sv8gke είπε...

SV9OFO δεν μας τα είπες τα ευχάριστα..συγχαρητήρια,και βάλε γρήγορα μπροστά για τις αρμονικές σου!!!

Βέβαια από ότι μαθαίνω εδώ στην ερημιά που είμαι και κάποιοι άλλοι ετοιμαζονται για το salto mortale και δεν λένε κουβέντα..το πάνε στην ζούλα τα κουνάβια!!

takis perreas είπε...

Μόλις γύρισα και έχω πρόβλημα σύνδεσης με το hotmail!
Αύριο ταξιδεύω πάλι αλλά, μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα τα έχουμε πει καλά για την ...Διαβούλευση!
Καλό χειμώνα Γιάννη!

Spiros Xanthopoulos είπε...

Όχι άδειες οι αγράμματοι συνάδελφε...άδειες αυτοί που μιλάνε εκτός μπάντας και δεν έχουν πτυχίο ούτε δημοτικού, που δεν μπορούν να μάθουν μορς και ηλεκτρολογία γιατί δεν έχουν τις γνώσεις. Μην μπερδεύουμε τι λέμε !

2Μδης είπε...

"...Συμφωνώ στο να χορηγήται άδεια σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε καν χαρτί Δημοτικού. Είναι άδικο να αποκλείονται κάποιοι συνάνθρωποί μας, που έχουν την ατυχία να λέγονται….αγράμματοι! Πιστεύω πως κάποια φόρμουλα θα βρεθεί σε αυτό..."

Από την διαβούλευση...
Σπύρο καλησπέρα. Επέτρεψε μου ακόμα και υπό την διευκρίνηση που θέτεις, να διαφωνώ. Αν δεν μπορεί να μάθει πέντε βασικά πράγματα για την ασφάλεια του ίδιου και των γύρω του, καλύτερα να μην πάρει άδεια. Ας πάει στα CB...
73

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι έγινε με τους τοπικούς ραδιοερασιτέχνες???? Θα γίνουν παγκόσμιοι? Θα τους δώσετε πτυχΕία????

Ανώνυμος είπε...

Η τακτική να καταψηφίζονται σχόλια όσων δεν συμπαθούμε ήταν λάθος. Το υπουργείο που είχε κάποια εμπειρία δεν το υπολόγησε; Οι σύλλογοι όμως που το γνώριζαν σαν ποιό έμπειροι δεν την πάτησαν, περίμεναν μέχρι να ξεθυμάνουν κάποιοι!
Στην χειρότερη κατάσταση όμως είναι αυτοί που έχουν γνώμη για όλες τις πτυχές του χόμπι, συζητούν παντού και κρλινου τους πάντες αλλά, δεν έγραψαν τίποτε.
Το θέμα των αγράματων/εγγράματων είχε λυθεί από το 2002 με την υ.α. Δεν αφορούσε την παρούσα διαβούλευση.Λόγω των απαιτήσεων του χόμπι είναι φανερό πως κάποιος μη γνωρίζων γραφή δεν θα τα κατάφερνε. Εκτός πρώτα αν πήγαινε σε κάποια σχολή ενηλίκων.
Το d-star δεν χρειάζεται να απαγορευτεί. Η Icom όμως χρειάζεται να πιεσθεί από τις ενώσεις και να εφαρμόσει κάποιο ελεύθερο αποκωδικοποιητή. Δεν γνωρίζω τις θέσεις της Ιαπωνικής ένωσης και γιατί συναίνεσε σε αυτό. Ίσως κάποιος ενημερωμένος περισσότερο να μας πεί.
Οι βεβαιώσεις περί διακριβωμένων μηχανημάτων θυμίζουν εποχές πριν το 1974... Οι σωστά εκπαιδευμένοι ραδιοερασιτέχνες που κατέχουν άδεια από αδιάβλητες εξετάσεις, με τα όργανα που διααθέτουν είναι σε θέση να διασφαλίσουν την σωστή λειτουργία των μηχανημάτων τους.
Διαχωρισμός παγκόσμιου/τοπικού ραδιοερασιτέχνη απλά δεν υπάρχει!
Η "μάχη" mors/nomorse σε οποιαδήποτε χώρα και να δόθηκε, είχε δημιουργήσει αμέτρητες συζητήσεις και σχόλια. Το αντίθετο του χρήστης δεν είναι βέβαια το άχρηστος, ούτε κάποιος ραδιοερασιτέχνης μπορεί να χαρακτηρισθεί άχρηστος αν δεν γνωρίζει κώδικα. Στη διαβούλευση κατά πάγια τακτική είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι Έλληνες και αυτό έγινε. Εάν κάποιοι πήγαν να αξιολογήσουν τον κώδικα, αυτό δεν ήταν το ζητούμενο της διαβούλευσης. Το ζητούμενο ήταν η εφαρμογή του ή όχι στις εξετάσεις μόνο. Η θέση του υπουργείου συνηγορούσε υπέρ του κώδικα.
Σαφώς τα περισσότερα σωματεία για τη διαβούλευση τήρησαν σιγή ασυρμάτου! Ίσως να τηρούν και τα μέλη των ΔΣ τους παρόμοια σιγή. Αυτό βέβαια δεν το γνωρίζω μόνο όσοι υπηρετούν στο boureau μπορεί ξέρουν. Και λέγοντας boureau αν μπορεί κάποιος ας μας ενημερώσει, τί είναι το ΕuroΒureauQSL. Πρώτη φορά το είδα σήμερα σε σελίδα Αθηναικού συλλόγου.
Στις διαβουλεύσεις συνηθίζεται να υποβάλλονται σχόλια όσο και αν ξενίζει αυτό. Όποιος δεν υπέβαλλε καλά να πάθει!
Νέος διαδικτυακός χώρος μπορεί να ετοιμάζεται. Θα μπορέσει να κρατήσει κάποιο επίπεδο ή θα είναι σαν κάτι άλλους ήδη υπάρχοντες. Αν είναι έτσι...
Το κείμενο του Σπύρου με μπέρδεψε λίγο σρι δεν το κατάλαβα.
6146

2Μδης είπε...

Το κείμενο που έχω πιο πάνω σε εισαγωγικά, δεν είναι του Σπύρου. Είναι άλλου συναδέλφου που πιάνεται από σχετικό σχόλιο του Σπύρου, και το πάει πολύ παρακάτω, μιλάει για αγράμματους...
Σχετικά με το "άχρηστος" που υπάρχει για τους μειονεκτούντες στο cw, εννοείται ότι είναι γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση και δεν κυριολεκτώ. Το ίδιο και όσα γράφω για τους οδηγούς φορτηγών και ελπίζω όσοι επισκεπτονται την σελίδα να το αντιλαμβάνονται...
Για το d-star: είναι αλήθεια ότι δεν με συγκινεί καθόλου και δεν με ενδιαφέρι προς το παρόν. Κυρίως λόγω κόστους και δεδομένης οικονομικής κρίσης. Το θεωρώ περισσότερο "εργαλείο" σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και λιγότερο ραδιοερασιτεχνικό. Αυτό δεν είναι λόγος όμως να το αφορίζουμε, πολύ περισσότερο να προτείνουμε στη διαβούλευση όρους με τους οποίους θα το αποκλείσουμε.
Ομολογώ ότι η σχετική πρόταση του ΣΕΡ με ξάφνιασε. Πιστεύω ειλικρινά ότι κάποιος τους "πασαρε" το σχετικό σχόλιο και το πρότειναν στη διαβούλευση χωρίς να το καταλάβουν. Πρόκειται για γκάφα ολκής!
Αυτό με το ευρομπυρό κλπ μου είναι άγνωστο. Στις επαφές συνήθως ρωτάμε ή επιβεβαιώνουμε ότι η αλλαγή καρτών θα γίνει μέσω μπυρό. Προφανώς υπάρχει και άλλος τρόπος πιο αποδοτικός και τον γνωρίζουν πιο έμπειροι DXers τοπικοί ή παγκόσμιοι...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ EUROBUREAU EINAI ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ BUREAU.ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ "ΔΩΡΕΑΝ" ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ!! ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ???

Ανώνυμος είπε...

Να τα πληρώνουν τα μέλη του συλλόγου. Τόσες συνδρομές! Ή αναλαμβάνουν ή δεν αναλαμβάνουν!Γιατί να με αναγκάσουν να γίνω μέλος; Είναι δημοκρατικό δικαίωμα να παίρνω κάρτες.

2Μδης είπε...

(Σφίζουμε από δημοκρατία!)
Και στη σκοποβολή απότι ξέρω, ζητάνε χαρτί από ψυχίατρο. ΓΙΑΤΙ; Οι συνάνθρωποι μας δηλαδή που είχαν την ατυχία στη ζωή τους να τους στρίψει η βίδα, να μην μπορούν να πάρουν ένα όπλο να ασχοληθούν; Και στους παραολυμπιακούς έχουν αποκλείσει τους τυφλούς από τη σκοποβολή και την τοξοβολία. Τι ρατσισμός!!!

Ανώνυμος είπε...

Να δεις που καποτε θα μας πουνε και
-- .- .-.. .- -.- . ...

Ανώνυμος είπε...

Άδεια ραδιοερασιτέχνη σε όλους εδώ και τώρα, η υπομονή έχει και τα όριά της… !

Ανώνυμος είπε...

http://www.raag.org/displayITM1.asp?ITMID=121&LANG=GR


Πληροφορίες για το D-Star

The one with no shadow είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας!

To eurobureau ειναι ακριβώς αυτό. Το να καταβάλλονται απο τις συνδρομές του εκάστοτε συλλόγου, και για τα μέλη του αλλά και τα μή, ενίοτε, τα έξοδα διακίνησης των καρτών QSL σαν εναλλακτικό path.

Σαν ιδέα, δεν ειναι ασχημη.

http://www.eurao.org/
http://www.eurobureauqsl.org/bureau/

Προσοχή στο οτι το οτι υπάρχει ήδη ενωση απο την Ελλάδα σαν μέλος της EURAO, δεν αποτρέπει επ' ουδενί λόγω μια δευτερη και τρίτη ένωση να γίνει μέλος.

Που ειναι και η βασική διαφορά με την IARU.

Αν δηλαδή η IARU επέτρεπε σε ΟΛΟΥΣ τους ραδιοερασιτέχνικούς συλλόγους να ηταν μέλη της, η EURAO δεν θα ειχε λόγο ύπαρξης.


Η ερμηνεία ειναι οτι δεν πρέπει να παραμένεις στάσιμος στις απαιτήσεις των καιρών, γιατί μπορεί να σε ξεπεράσουν οι καιροί και να πάνε παρακάτω και χωρίς εσένα.

Μιά που ρωτήσαμε για το d-star: Η JARL ειχε επιλέξει τον AMBE πίσω στο 1999, διότι απλουστατα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, που να ειναι δωρεάν προς ελευθερη υλοποίηση και διανομή. Ο ΑΜΒΕ ειναι σχεδιασμένος για αντοχή σε περιβάλλοντα υψηλου ποσοστου λαθών του ενός bit. Ακόμα και ο SPEEX χωλαίνει σε αυτό το σημείο, γιατι εχει ανοχή στο να χαθεί μέχρι 1 ολόκληρο πακέτο (IP και όχι RF περιβάλλον). Κάποια προσπάθεια γίνεται με το όνομα Codec2 και επίσης γίνονται προσπάθειες προσαρμογής του Speex σε ανοχή στα RF περιβάλλοντα.

Το πρόβλημα με την ICOM ειναι οτι εξακολουθει 10 χρόνια μετά να προμοτάρει το dstar σαν επόμενη γενιά ραδιοεπικοινωνίας,

ενω το αντίστοιχο διάστημα για κρατικά ψηφιακά συστήματα τηλεπικοινωνιών τα καθιστά παρωχημένα πλέον σε άλλα προηγμένα κράτη.

Ετσι, ΚΑΙ το dstar χρήζει αναβάθμισης, αλλα η icom ειναι κολλημένη εκεί, στον AMBE.

τι πιο απλό την σήμερον να συνδέσεις 2 κάρτες ήχου σε ενα PC και να μπορείς να λειτουργήσεις dstar με εναν συμβατικό all-mode πομποδέκτη; Κι όμως δεν μπορείς γιατι όποιος γράψει το πρόγραμμα δεν μπορεί να το διαθέσει γιατί θα ειναι παράνομος.


Θα συμφωνήσω οτι υπήρχαν και καταψηφίσεις σε αρθρα που θεωρητικά δεν γίνεται να καταψηφιστουν, αλλά εχω την υποψία οτι ΕΙΧΕ τελικά και διαχειριστές πολυκατοικιών η παρέα της Διαβουλευσης.

Επίσης, απο κάπου ακουστηκε και το οτι θα ηταν σκόπιμο να χρειάζεται εγγραφη αιτηση στην οικεία ΑΠΥ προκειμένου να μετατρέψω λ.χ. ενα συμβατικό δίπολο σε fan διπολο..... Ας μην σχολιασω...

Ανώνυμος είπε...

Επανεμφανίστηκε ο αριθμός ψήφων στα σχόλια στη διαβούλευση. Έτσι μπορείτε να βγάζετε περισσότερα αριθμητικά στοιχεία.
6146

2Μδης είπε...

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα: Ο λόγος που ένας σύλλογος προτρέπει να απαγορευτεί το dstar είναι το ότι το θεωρεί πεπαλαιωμένο;;
Αν είναι έτσι υπάρχουν πολλά άλλα mode που θα έπρεπε να απαγορευτούν λόγω παλαιότητας...

Γιάννη ξέχασες να σχολιάσεις αυτό με τους ελέγχους των διαφόρων οργάνων απο εργαστήριο. Μήπως ξέρεις ποιος το πρότεινε;;;

Ανώνυμος είπε...

Και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μπορεί να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις.
Ξέρει κανείς γερμανικά;
http://www.box73.de/catalog/product_info.php?products_id=2021&osCsid=qkn1m8hkid3ac4fcd39kn0do46
6146

2Μδης είπε...

Σχετικά με τους διαχειριστές (γιατί γερμανικά δεν ξέρω...)

Το μαύρισμα στην ψηφοφορία έπεφτε σύννεφο, γιατί κάποιοι καταψήφιζαν τον σχολιαστή και αγνοούσαν την ουσία του σχολίου του.

Είναι και αυτό ένας δείκτης επιπέδου και ωριμότητας!

Ανώνυμος είπε...

Ποίος είπε περί D-Star? Για να σοβαρευτείς λίγο και ξαναδιάβασε τι πρότεινε ο Σ.Ε.Ρ. και τί η αγαπημένη σου Ε.Ε.Ρ. ...
http://www.opengov.gr/yme/?c=1010
Μήπως είσαι μέσα στο payroll των Αφοι ||α.......νου? Αν, λέμε αν, περάσουν οι προτάσεις των Ε.Ε.Ρ. και Σ.Ε.Ρ. (που κατα την γνώμη μου δεν παραβιάζουν την ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία) θα αναγκαστεί η Icom να ανοιξει τα χαρτιά της ή να χρησιμοποιήσει άλλο vocoder? Ίσως. Θα πάει ενα βήμα παραπέρα την ψηφιακή τεχνολογία? ΝΑΙ! Ξεκόλλα λοιπόν και μην φοράς παροπίδες, το θέμα έχει ξεκινήσει απο την Γαλλία και έχει ακλόνητη επιχειρηματολογία.
Και κάτι ακόμα... προτάσεις δικές σου, ενός τόσο ενεργού ραδιοερασιτέχνη και blogger δεν είδαμε. Απο κράξιμο όμως χορτάσαμε, και ας μην κοινοποιήθηκε στον GAP (ΓΑΠ εις το Ελληνικότερον).

Ανώνυμος είπε...

8 Θετικές ψήφους η πρόταση της Ε.Ε.Ρ. για το D-Star. Το κατονομάζει κιολάς...§ 14 Επιτρέπεται η επικοινωνία με ψηφιοποιημένη φωνή σε συχνότητες από 144 MHz και πάνω, χρησιμοποιώντας διεθνώς γνωστούς τρόπους διαμόρφωσης και χωρίς οποιαδήποτε μορφή κρυπτογράφησής της (π.χ. D-STAR).

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την Ελληνικήν σας προτείνουμε τα Σχολεία Δευτερης Ευκαιρίας. Με τιμά που εσείς ένας έμπειρός ραδιοερασιτέχνης δηλώσατε ως δυσνόητα τα σχόλια του Σ.Ε.Ρ.

Ο συντάκτης των σχολίων του Σ.Ε.Ρ. επι της διαβούλευσης.

Post ανωνυμο και ουχί επώνυμο

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά δεν εγκρίνω τους ψήφους υπέρ ή κατά κάποιου προσώπου λόγω συμπάθειας/αντιπάθειας. Αυτά είναι παιδικές αρρώστιες και αστεία κριτήρια.
Παραθέτω και κάποιες δ/σεις στα αγγλικά (βρήκα και στα Ιαπωνικά αλλά θα μου έλεγες την ίδια δικαιολογία hi-hi).
6146
http://d-star.dyndns.org/rig.html.en
http://www.dj0abr.de/english/technik/dstar/dvadapter.htm

The one with no shadow είπε...

Ας μην μπερδέυεστε με το d-star γιατι τα πράγματα ειναι απείρως απλουστερα.

Αν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λογισμικό για την εκπομπή dstar με εναν πομποδέκτη και ενα PC ειναι γιατι χωρίς φωνή δεν εχει νόημα.

Κατα τα άλλα, η υλοποίηση του ψηφιακου πρωτοκόλλου επικοινωνίας (για 128kbps packet λόγου χάρη) δεν απαιτεί τον AMBE για να γίνει με κάρτα ήχου και υπολογιστή.

Το οτι δεν το εχει φτιάξει ακόμα κάποιος οφείλεται στον AMBE και μόνο σε αυτόν.

Την στιγμή που θα "ανακαλύψουμε" εναν codec (τον εχουν ήδη στα σκαριά) ο οποιος θα ειναι ελέυθερος δικαιωμάτων, θα δείτε οτι θα βγεί και software λύση οπως το Windrm που με 2 κάρτες ήχου θα μπορεί κανεις να πειραματιστεί και με το D-star ακόμα και αν όλος ο εξοπλισμός του ειναι Wouxun...

takis perreas είπε...

Καλημέρα από το βροχερό και κρύο Λονδίνο!
Δεν ξέρω αν επανεμφανίστηκε ο αριθμός ψήφων στην Διαβούλευση αλλά, τα έχω σώσει όλα και θα τα αναρτήσω με την πρώτη ευκαιρία!
Κατέχω πάντως το αδιαφιλονίκητο ρεκόρ αρνητικών με τον αριθμό των 129 στο άρθρο 6!
Τελικά το Συνεχές Κύμα (CW Continuous Wave) διαμορφώνεται!!!

2Μδης είπε...

Προς τον ανώνυμο εκπρόσωπο στα επί της διαβούλευσης σχόλια:
Λόγω του ότι είναι Παρασκευή και ο φόρτος εργασίας είναι αυξημένος, θα ασχοληθώ μαζί σου αργότερα. Ως γνωστόν πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση!
Παίξε με κάτι λοιπόν μέχρι να ευκαιρίσω...
CU asap...

2Μδης είπε...

Και τώρα η διασκέδαση…
Αρχίζοντας από το τελευταίο κύριε ανώνυμε σχολιαστή του ΣΕΡ, θα σου αντιπροτείνω να στείλεις στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας εξέχοντα στελέχη του συλλόγου σας. Δεν γίνομαι πιο συγκεκριμένος για να μην προσβάλλω κάποιους, αν όμως σε τρώει η γούνα σου πέστο μου…

Σχόλια βεβαίως και έκανα και το ξέρεις, αλλά γράφεις ότι δεν έκανα προφανώς για ξεκάρφωμα...

Σχετικά με όσα γράφεις για το D-star, απλά ενισχύεις την άποψη ότι παρέσυρες έναν ολόκληρο σύλλογο να εισηγηθεί τα απωθημένα σου. Εσύ γράφεις εναντίον του «παροχυμένου» d-star και της ICOM και στη σελίδα του ΣΕΡ γράφουν: D STAR, ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (!!!)
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!!! Συνεννοηθείτε λοιπόν πρώτα μεταξύ σας…

Στην προσπάθεια σου να υποτιμήσεις την γκάφα σου γράφεις ότι η κριτική είναι «κράξιμο» και αναρωτιέσαι αν τα παίρνω από τον Παρισσινό! Σου θυμίζω για αντίστοιχα σχόλια που είχαν γραφεί σε ιστολόγιο και με συνέδεαν με τα ταμεία της ΕΕΡ παλιότερα. Αν δεν θυμάσαι λοιπόν την περίπτωση και την κατάληξη της και κυρίως αν σε τρώει η γούνα σου, πές μου…

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις και την εμπνευσμένη ιδέα που πρότεινες στη διαβούλευση, για τον έλεγχο ανά διαστήματα σε ειδικευμένα εργαστήρια, του ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού. Θα χαρούν ιδιαίτερα όλοι οι συνάδελφοι αν κατανοήσουν ότι προσπαθείτε να τους στριμώξετε στα ταμεία κάποιων «ειδικευμένων εργαστηρίων»…

Και επειδή πλανάτε η σκέψη ότι ο εισηγητής μπορεί να είναι και κάτοχος ενός τέτοιου εργαστηρίου, ηλεκτρονικός δηλαδή οπότε έχει οικονομικό όφελος, καλά θα ήταν να βγείς επώνυμα και να πείς αυτά που γράφεις πιο πάνω. Ειδικά αυτό για το "payroll" και θα σου απαντήσω εκ νέου!

Γιατί το να εκπροσωπεί ένας ανώνυμος τον σύλλογο, υποτιμά πρώτα από όλα τον ίδιο τον σύλλογο και τα μέλη του. Όσο για την «αγαπημένη μου ΕΕΡ» όπως γράφεις, μην στενοχωριέσαι. Κάποια στιγμή μπορεί να βαρεθώ όλες αυτές τις παλιοντιεξπεντίσιον και τις επαφές και τα σικιού-σικιού. Tότε θα έρθω στο ΣΕΡ να πηγαίνω εκδρομές στο Ναύπλιο και να φυτεύω μουριές!!

73

The one with no shadow είπε...

Ειναι αλήθεια οτι ενας ανώνυμος που υποστηρίζει οτι εκπροσωπει ενα σύλλογο ειναι απο τα πιό σύντομα ανέκδοτα. Να αρχίσω κι εγω να γράφω ανώνυμα οτι εκπροσωπώ την ΕΕΡ?!?
Αν θέλετε καλέ μου φίλε να γίνετε πιστευτός οτι όντως ειστε ο συντάκτης των κειμένων, καλεισθε να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας ή το διακριτικό σας, και την θέση σας στο Δ.Σ που να υπαρορευει οτι ειστε σε θέση να εκπροσωπειτε τον σύλλογο. Διαφορετικά, ειμαστε όλοι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να αγνοήσουμε τα γραφόμενά σας.

Οσο για το d-star,

Η δική μου θέση στο d-star, προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν ειναι ενάντια στο πρότυπο, ειναι ενάντια στην υλοποιηση του προτύπου με συγκεκριμένο κωδικοποιητή ιδιοκτησιακου τύπου. οι σχεδιαστές της JARL υλοποιησαν το πρότυπο να εχει δυνατότητα ψηφιακής μετάδοσης μέχρι 10MBPS @ 10 GHz (!!!!!) και φυσικά να μεταφέρει οποιοδήποτε πρωτόκολλο ειναι bit error - tolerant. H ICOM το έπιασε και το εκοψε-εραψε στις προδιαγραφες υλοποίησης που γνωρίζουμε με τον ambe.



Αλλά αν τα εχω με τους σχεδιαστές της ICOM, σίγουρα δεν τα εχω με τον Παρισσινό!!! Δλδ αν ειχε την Icom ο freebytes ή ο DR θα τα ειχα και με αυτους; Απλά η Yaesu δεν προμοτάρει τόσο απροκάλυπτα το WIRES.

Καλό ειναι το Dstar, για ψηφιακή μετάδοση. Η υλοποίηση της φωνής πάσχει, και πάσχει μέχρι του σημειου οτι μόνο ενας κατασκευαστής εχει αποδεχθει το συγκεκριμένο κωδικοποιητή φωνής. Αν υλοποιήσουμε τα Physical & transport layers μονο και για μετάδοση δεδομένων, σε αυτά τα δεδομένα μπορεί να επικαθήσει το οποιοδήποτε πρωτόκολλο. Επίσης, η πατέντα της ICOM καλύπτει συγκεκριμένες υλοποιήσεις που αφορουν την διακίνηση πακέτων μεσω gateway ιντερνετ και σχετικά θέματα. Το βασικό πρωτόκολλο επικοινωνίας ειναι ιδιοκτησία της JARL και ειναι open source και καλύπτεται απο δικαιώματα υλοποιησης απο τον οποιοδήποτε χωρίς χρέωση.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον:
"Ας μην μπερδέυεστε με το d-star γιατι τα πράγματα ειναι απείρως απλουστερα."
και
"..να πειραματιστεί και με το D-star ακόμα και αν όλος ο εξοπλισμός του ειναι Wouxun..."
Για αυτό ρωτάω μήπως το Γερμανικό κιτ κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά εσύ λες να μην μπερδεύομαι δυστυχώς.
6146

The one with no shadow είπε...

η απάντηση ειναι "ναι". Το DV node adapter και τα σχετικά επιτρέπουν εναντι μεγάλου αντίτιμου την προσαρμογή οποιουδήποτε πομποδέκτη που υποστηρίζει 9600kbps packet στο d-star.

Για να το πετύχουν χρησιμοποιουν κι αυτά με την σειρά τους το τσίπ AMBE2020 ή μεταγενέστερο.

Κάποι απαιτουν την πλακέτα της ICOM κάποια άλλα μόνο το τσιπάκι.

κανένα δεν ειναι φθηνό ή δωρεάν πρόγραμμα ή μπορείς να το κάνεις με υλικά του εργαστηρίου χωρις να στειλεις παραγγελία στην ICOM ή την DVSI, κατασκευάστρια του AMBE2020.

εκεί κομπιάζει το μαλλί.

2Μδης είπε...

Αχα! Τώρα κατάλαβα!
Αφού είναι ακριβό και δυσεύρετο το τσιπάκι, πρέπει να αντιδράσουμε και να απαγορευτεί στον νέο νόμο. Ετσι θα αναγκαστούν να πλημμυρίσουν την αγορά με τέτοια τσιπάκια σε εξευτελιστικές τιμές. Σατανικό!

Άλλωστε όλοι περιμένουν να πέσουν οι τιμές και να αρχίσουν να κάνουν ιδιοκατασκευές. Γιατί -ως γνωστόν-μέχρι τώρα οι ραδιοερασιτέχνες κατασκεύαζαν όλο τους τον εξοπλισμό (τι SSBκά μηχανήματα, τι φορητά VHF, τι τροφοδοτικά, τι κεραίες...) και με το που είδαν τις τιμές στο τσιπάκι του dstar, τα στήλωσαν!

Βέβαια τώρα που το σκέπτομαι, και τα SSBκά φίλτρα είναι ακριβά. Και εκείνο το SRA-01 απλησίαστο!

Μήπως να προτείνουμε και την κατάργηση του SSB;; Δεν μπορεί να μας γδέρνουν!!!
Άμα πια!!!

The one with no shadow είπε...

Οχι.

Πρέπει να απαγορευτεί γιατι συνιστά κωδικοποίηση, απο την στιγμή που δεν μπορεί να αποδιαμορφωθεί με κανενα τρόπο πλήν της αγοράς του σχετικότατου εξοπλισμου.

Αν το αποδιαμόρφωνε ενα PC με απλό πρόγραμμα, δεν τίθετο θέμα.

Αλλα απαξ και εισαι παράνομος αν το φτιάξεις μοναχός σου το πρόγραμμα, αυτομάτως ξεφευγει

>απο τα επι της Υ.Α. 68000

>Απο το πεδίο μελέτης του ραδιοερασιτέχνη

>δίνει τρόπο σε κακόβουλα άτομα να διασφαλίσουν επικοινωνίες μεταξύ τους με σκοτεινους σκοπους αν η λειτουργία τους γίνει simplex και εκτός μπάντας (αν δεις ενα GMSK σήμα στους 418 μεγάκυκλους, θα πάει αμέσως το μυαλό σου στο dstar ή στο Tetra; αν το δεις στους 1210 που θα πάει;) πως θα το αποδιαμορφώσεις να δείς τι ειναι, αν εισαι κρατικός λειτουργός και η θέση σου ειναι η ασφάλεια του πολίτη; Θυμίζω οτι εξ ορισμου η θέση μας ειναι δίπλα στους νόμους και στην κοινωνία και όχι στο "ωχ αδερφέ".

Αλλα τα μήλα άλλα τα καρπούζια.

The one with no shadow είπε...

και μιά και το εθεσες, με 3 ευρώ αγοράζεις 6 κρυστάλλους και τους κάνεις ladder και εχεις ssb φίλτρο.

The one with no shadow είπε...

(γιατι να βάλεις SRA-1 και να μην βάλεις ενα BF-960 που έχει και κέρδος;) ακόμα και ενα BFR-91 μπορει να κάνει το μίξερ.)

2Μδης είπε...

Με έξι κρύσταλλα της σειράς -αυτά κάνουν 3 ευρώ- δεν θα φτιάξεις ποτέ κρύσταλικό φίλτρο να βγεις με αυτό στον αέρα. Ειδικά αν το θέλεις άνω των 9MHz. Αν τα θέλεις και σε συχνότητα που δεν υπάρχουν έτοιμα κομμένα και παραγγείλεις θα ξεπεράσεις το έτοιμο. Αν τα πάρεις από το εξωτερικό, με τα ταχυδρομικά θα σου πάνε όσο το μηχάνημα... (Βάζω και εγώ πολλά "αν" για να ακολουθήσω τη μέθοδο σκέψης σου!)

Όσο για το μίκτη, χρησιμοποιείς παθητικό για να μην ανεβάσεις θόρυβο! Απλό;;

Ανώνυμος είπε...

9OFO το θέμα τις κωδικοποίησης/αποκωδικοποίησης σημάτων d-star δεν γνωρίζω να απαγορεύτηκε σε άλλη χώρα πλην της Γαλλίας. Οπότε, η πλειψηφία δεν είναι κατά.
Χωρίς να καταφεύγουν οι ραδιοερασιτέχνες σε νομικές διαδικασίες κλπ. μπορούν μαζικά με τα σωματεία τους να ζητούν την αλλαγή codec λέγοντας αλλοιώς το καταδικάζουμε. Και η αγορά θα ανταποκριθεί κατά τη γνώμη μου .
πάραυτα.
Τα αιτήματα καλό είναι να αποστέλλονται στην κατασκευάστρια εταιρεία και όχι στην διαβούλευση του Ελληνικού υπουργείου, πάντα κατά τη γνώμη μου.
6146

The one with no shadow είπε...

Γιάννη, τα παραδείγματα ειναι για να σε πείσουν οτι στην ιδιοκατασκευή υπάρχουν εναλλακτικές ανάλογα με το που θες να φτάσεις.

(αν επιλέξεις IF σε συχνότητα στάνταρ, βρίσκεις και κρυσταλλάκια. λ.χ. Για να χρειαστεί να ψάχνεις κρυστάλλους πάνω απο τους 11 MHZ θα πρέπει να τους ψάχνεις για...roofing filter της 1ης IF. Αν πας για ιδιοκατασκευή και θες να εχει roofing, οχι εκει δεν θα κολλήσεις στο πόσο κάνει ενα τσίπ, ενα HCD mixer ή ενα 5KHZ@70MHz φίλτρο.)

Δεν σημαινει οτι ειναι ο ευκολότερος δρόμος, σημαινει οτι υπάρχει εστω ενας ακόμα δρόμος.

Δυσκολότερος, αλλά και φθηνότερος.
Στο Dstar οχι. Οπως και να θες να το κάνεις θα πρέπει να περάσεις απο τον ΑΜΒΕ.



Αλλωστε ο ευκολότερος πάντα θα ειναι να πας να τα σκάσεις για ετοιμο.


6146, το γεγονός οτι η ARCEP εγειρε προβληματισμους για το νομιμο του DSTAR σε μιά Γαλλία ειναι μια απόδειξη οτι οι προβληματισμοι υπάρχουν και οχι μόνο στην ψωροκώσταινα. Οι Αμερικάνοι στα συστηματάκια τους της NSA εχουν native υποστήριξη για MELP και AMBE. H EETT?

Το οτι υπάρχει τρύπα ασφαλείας, ειναι σημαντικό και πρέπει να επισημανθεί οπου ειναι δυνατό και πρόσφορο.

Ανώνυμος είπε...

Αρα συντρέχουν και λόγοι εθνικής ασφάλειας... Κινδυνεύει η πατρίς από το d-star!

The one with no shadow είπε...

Κάτι πιό σοβαρό απο την ειρωνεία, υπάρχει ως αντιπρόταση; κάτι σαν, ξερω γω, επιχείρημα ίσως;

2Μδης είπε...

Με αφορμή την παρούσα ανάρτηση, έχω λάβει και έχω απαντήσει διάφορα μυνήματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.
Με αφορμή κάποια άποψη "επι του διαδικαστικού" ενος συναδέλφου και επειδή μπορεί μια τέτοια άποψη να είναι γενικότερη θα γράψω δυο λόγια:
Πρόκειται για το θέμα της ανωνυμίας κάποιων σχολιαστών στο ιστολόγιο μου και κατά ποσον θα πρέπει να αποκλείσω κάποιους από το να σχολιάζουν. (Δεν συζητάμε την περίπτωση κάποιος να έχει ξεφύγει...)
Επ αυτού θα φέρω και το παράδειγμα της διαβούλευσης στην οποία μπορούσε και έγραφε όποιος ήθελε με ή χωρίς διακριτικό.
Από εκεί και πέρα ο έλεγχος των σχολίων γίνεται από μένα που είμαι και ο διαχειριστής του ιστολογίου.
Όσοι προτείνουν να σβήνω σχόλια που δεν τους αρέσουν, ας πάνε να ανοίξουν ένα δικό τους ιστολόγιο και να το εφαρμόσουν.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να τους κάνω συνδιαχειριστές του χώρου μου...