Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Με SSB από τη Χιό με τις κεραίες του τις δυό!

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι καλησπέρα σας από την Χίο.
Βρίσκομαι εδώ για διακοπές και με την ευκαιρία σκοπεύω να ενεργοποιήσω το locator KM38AJ. Η ενεργοποίηση θα γίνει από το μεσαιωνικό ιστορικό χωριό του Ανάβατου τον αποκαλούμενο και Μυστρά του Ανατολικού Αιγαίου.


Ο Ανάβατος βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου και αποτελεί μια εξαίρεση. Δεν έχει αμυντικό πύργο και δεν αναφέρεται στις Γενοβέζικες πηγές πληροφοριών. Το χωριό πιθανότατα χτίστηκε για άμυνα, ως μια θέση για τις γυμνές δυτικές ακτές του νησιού. Δεν είναι τόσο παλαιό όπως τα μεσαιωνικά χωριά της νότιας Χίου. Έφτασε σε σημείο ακμής στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την τουρκική κατοχή.

Το χωριό Ανάβατος έχει χτιστεί σε ένα κωνικό βράχο 450 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, με απόκρημνες προς τα νότια και δυτικά και με μια μόνο πρόσβαση προς βόρεια. Οι άνθρωποι επωφελήθηκαν από τη φυσική οχύρωση αυτού του βράχου και το ενδυνάμωσαν με έναν κυκλικό τοίχο που περιλαμβάνει τα σπίτια που φαίνεται να είναι συγκολλημένα το ένα με το άλλο. Μαζί με το βράχο, το χωριό διαμορφώνει την αμυντική περίμετρο του κάστρου. Τα 400 σπίτια μέσα από τα τείχη ήταν στενά και κατασκευασμένα από γκρι πέτρα με επίπεδες ξύλινες σκεπές, χαμηλές πόρτες, μικροσκοπικά κυρτά παράθυρα και ξύλινες βεράντες.
Το χωριό εγκαταλείφθηκε μετά τις φοβερές σφαγές του 1822 και σήμερα αποτελεί εθνικό μνημείο για όλους τους Χιώτες αλλά και τους Έλληνες γενικότερα. Αν και ο Ανάβατος σήμερα είναι εγκαταλελειμμένος, όπως και τα περισσότερα χωριά της βόρειας Χίου, διατηρείται ένας σημαντικός αριθμός σπιτιών όπως επίσης και το θαυμάσιο κτίριο των τριών ορόφων, όπου στεγάζονταν το ελαιοτριβείο, το Σχολείο και η εκκλησία του Ταξιάρχη και της Παρθένου Μαρίας. Η θέα είναι μια μοναδική φωτογραφία απροσδιόριστης πόλης σε ένα άγριο, φανταστικό και εντυπωσιακό περιβάλλον. Ο επισκέπτης μπορεί να φθάσει στον Ανάβατο σε 45 λεπτά ακολουθώντας μια εξαιρετική διαδρομή που συνδέει το ομώνυμο χωριό με την πόλη της Χίου. Υπάρχει επίσης μονοπάτι που προσφέρεται για ανάβαση στο δάσος που ξεκινάει από το βουνό Προβατάς και οδηγεί στον Ανάβατο.


Η ενεργοποίηση θα γίνει απο εκει εφόσον μπορέσω να βρω κάποιο σημείο χωρίς πρόβλημα για να στήσω τον εξοπλισμό αλλιώς θα βρω εναλλακτική τοποθεσία για την οποία θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Γι’ αυτό το λόγο η ενεργοποίηση θα γίνει σε δυο δόσεις. Αρχικά Πέμπτη 12/08 από τις 18:00 τοπική (15:00 UTC) και αν κατασταλάξω στο μέρος θα πάω και το Σάββατο το απόγευμα για να έχουν περισσότεροι σταθμοί την ευκαιρία. Όπως και να έχει μέχρι το Σάββατο θα ξέρω την καταληκτική τοποθεσία και το locator και θα σας ενημερώσω από το blog του SV1BJY.
O σταθμός θα αποτελείται από μια DK7ZB 7 elements σε ιστο 4μ ένα ft857 και μια λ/2 κάθετη για πρόσβαση στο R1 στο οποίο θα είμαι παρών.

Καλές Διακοπές και χαιρετισμούς από τη ΧΙΟ
73 SW1JGW - Jimmy

34 σχόλια:

Kioan είπε...

Αν περίμενες καμιά εβδομάδα ακόμα θα σε πετύχαινα επάνω :P
Πολύ ωραίο μέρος ο Ανάβατος!
Καλές επαφές εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

206km apo to KM18UB-KM38AJ

sv8gke είπε...

Δόξα τω Θεώ Δημήτρη μου,χαίρομαι που επισκέφτηκες τις εκκλησίες!!!είσαι ευσεβής άνθρωπος τελικά!!!

Θα κάνω προσπάθεια να σε ακούσω στην Λευκάδα...ελπίζω!

2Μδης είπε...

Και όπως είδες δεν τα έκοψε η λογοκρισία!

Ανώνυμος είπε...

2 ebdomades 8a eimai xio bale fwnh sto r0

Ανώνυμος είπε...

-Εμπρός;
-Λιμεναρχείου Ίου;
-Λιμεναρχείο Χίου!
-Ιγώ θελ΄του Λιμεναρχείου Ίου, ούχι του Λιμεναρχείου Χίου!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία, κιαν δεν σε κάνουμε θα... σε ακούσουμε τουλάχιστον.
6146

2Μδης είπε...

Απορία: Αφού ο Ανάβατος αποκαλείται " Μυστράς του Ανατολικού Αιγαίου ", γιατί να μην λέμε και τον Μυστρά "Ανάβατο της Πελοποννήσου";;;

sv8gke είπε...

Δημήτρη κανόνισε την πορεία σου...γυρνα κεραια προς Λευκάδα,βάλε ισχύ,προσπάθησε γιατί άμα δεν γίνει το qso δεν κατεβαίνεις από τον Ανάβατο....αντιλαβού??

Ανώνυμος είπε...

αντιλαβου και σωσων ελεησον. Γιαννη γιατι η Μυστρας ηταν και προγενεστερος και σημαντικοτερος μιας και ηταν η πρωτευουσα του Δεσποτατου. ενω ο αναβατος ενα απλο χωρίον

Ανώνυμος είπε...

GL Tzimako !

Ανώνυμος είπε...

Ααααχ! Ωραίες εποχές! Με δεσποτάτα, Τούρκους, αυτοκράτορες! Θυμήθηκα τα νιάτα μου!

sv8gke είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά,ο Μήτσους ακούστηκε απο την Χιό?

SW1NJX είπε...

ναι, μιλήσαμε στο 144.340 , τώρα ειναι στο 310 και μιλάει με άλλους συναδέλφους. Πολύ καθαρά και δυνατά παρότι εγώ είμαι πισω από την Πεντέλη (37)

2Μδης είπε...

Πήγαμε 144,330 μετά 144,340 μετά 144,300 μετά 144,310...
Θυμηθήκαμε τον ΒΚΤ!!
Καλά ήταν...

2Μδης είπε...

Μέχρι και αλλαγή θέσης έκανε για να μιλήσει με Λευκάδα!
(Εδώ τον ξεπεράσαμε τον Σπύρο...)

sv8gke είπε...

Και μίλησε παρακαλώ και ακούστηκε και 55 και σας πάταγε όλους εσάς τους πρωτευουσιάνους!!!

Ανώνυμος είπε...

me th bohtheia tou theou ta kattaferame 73 sw1jgw
rantevvou to sabbato.

Ανώνυμος είπε...

me th bohtheia tou theou ta kattaferame 73 sw1jgw
rantevvou to sabbato.

Ανώνυμος είπε...

me th bohtheia tou theou ta kattaferame 73 sw1jgw
rantevvou to sabbato.

SV1GRN είπε...

Τα καταφέραμε συν Θεώ όλα ΟΚ.
Βέβαια κάποιος που ήταν ήδη αδύνατος επειδή δεν τρώει (το πιστεύετε;) κατά τη μετακίνηση ξέχασε να πάρει δύο ιστούς (οπότε σίγουρα θα πάει το σάββατο).
Επιπλέον γράφει το ίδιο μήνυμα 3 φορές...
Τυχαίο; Δεν νομίζω!
73

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ΤΥΧΑΙΑ… τους χρησιμοποίησε για σούβλες μπα…ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ…

SV1GRN είπε...

Είπε ότι ήταν πειθνασμένος, υνεπώς, δεν γνωρίζω τί ή ποιόν σούβλισε.

2Μδης είπε...

"me th bohtheia tou theou ta kattaferame 73 "

Το έγραψε τρεις φορές, εννοώντας την πρώτη τον Δία, την δεύτερη τον Απόλλωνα και την τρίτη την Αθηνά. Τα άλλα 9 όμοια σχόλια του τα έσβησα για να μην μας καταλάβουν!!

Ανώνυμος είπε...

Ημουν ακρόαση από το KM19ep ,(Λάρισα) αλλά δυστυχώς κανένα σήμα.Ακολούθησα την δεοντολογία (αν δεν ακούς μην καλείς) αν όμως καλούσα ίσως να τραβούσα την προσοχή. 73! Γιώργος
Μπράβο σε όλους τους συναδέλφους για αυτές τις προσπάθειες.

2Μδης είπε...

Γιώργο καλησπέρα. Πολύ καλά έκανες και εφάρμοσες την δεοντολογία! Αυτό που εφαρμόζουν όλο και περισσότεροι σταθμοί, και το θεωρώ και εγώ σωστό, είναι μία ή δύο κλήσεις (ή καμία) στο 144,300 και μετά συνεχείς κλήσεις σε παράπλευρη συχνότητα. Πχ 144,310.
Χθες ο Δημήτρης βρήκε πολύ καλή θέση και έκανε αρκετές επαφές με Αθήνα, αλλά έκανε και την Λευκάδα στα 400χλμ περίπου. Βέβαια δεν είχε αρκετό χρόνο στη διαθεσή του. Το Σαββατο θα είναι πάλι επι των επάλξεων και φαντάζομαι θα γυρίσει και σε άλλες περιοχές.
Εύχομαι να τα πείτε!
73

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως δε βοηθα ο καιρος ακομα και στο βουνο ειχε ζεστη . εκει δεν εχει και σκια καθολου οποτε δεν μπορω να παω πριν τις 5-6 γιατι εχει τρελη ζεστη
73 sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Kai pros thessaloniki na gyriseis keraia!

Ανώνυμος είπε...

εννοειται και προς θεσσαλονικη και προς κρητη και θα δοκιμασω και προς τους ΤΑ

SW1NJX είπε...

Αύριο το μεσημέρι θα είμαι πάλι στο ΚΜ18οe να δοκιμασω μια νεα yagi. Ελπίζω να σας ακούσω όπως και τον Γιάννη ο οποίος ήρθε με τρελά σήματα χθες Αθήνα
73 de SW1NJX

SW1NJX είπε...

...Δημήτρη.. σορι για το λάθος. Πολλά 73

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Με τον ντιντζιταλ μιλησες;

Unknown είπε...

16/08/2010
Εορτολόγιο
Σήμερα
16/8 Αλκιβιάδης, Γεράσιμος,

Δ ι ο μ ή δ η ς,

Σαράντης, Σεραφείμ, Σταμάτης

χρόνια πολλά, χρόνια πολλάάάάάά
:):):)

Να περνάς καλά.
73

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή σήμερα εκτός του 2Μδη γιορτάζει και ο 40ντης;;;
Τυχαίο;

SV1BJY