Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

J48LH on VHF++


Όπως είναι γνωστό η Ένωση Ραδιερασιτεχνών Νομού Λευκάδος ενεργοποίησε τον φάρο Δουκάτο στο ακρωτήρι Λευκάτας στην Λευκάδα (6-9/08/2009). Εκτός των δύο HFσταθμών λειτούργησε και ένας τρίτος καλύπτωντας τις μπάντες των 6m, 2m, 70cm και 23cm.
Διακριτικό κλήσης ήταν το J48LH και qra loc το KM08gn. Για shack χρησημοποιήθηκε το επαγγελματικό αυτοκίνητο του SV8MPI για το οποίο φρόντισαν οι κακές γλώσσες (ξανθιά,καταξιωμένη με 8 γράμματα;;;;;;) να το ονομάσουν van του έρωτα!!!
Ο εξοπλισμός που χρησημοποιήθηκε ήταν:
KENWOOD TS 2000, YAESU FT-897D, TE SYSTEMS-1452G-400watt, 5el. F9FT για τα 6m, 17el F9FT για τα 2m. 21el F9FT για τα 70cm, 35el F9FT για τα 23cm και rotator o PST-641D της PROSISTEL.
Χειριστές του σταθμού ήταν οι SV1JG, SV3AQR, SV8BUS, SV3GKE/8, καθώς και οι SW8MPE και SV8MPI που διεκπαιρέωσαν τα χρέη Δοικητικής Μέριμνας άψογα. Δυστυχώς η φιλενάδα μας από τας Σέρρας δεν μας έκανε την τιμή να μπει στην λίστα των χειριστών, προτίμησε τα βραχέα και στον ελεύθερο της χρόνο εξασκούσε το χόμπι της ισκιοθεραπείας κάτω από μια χαρτοκούτα (φήμες λένε ότι το χαρτοκούτι ήταν απο συσκευασία των 500 κράκερς)!
Η διάδοση βοήθησε αρκετά έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε 710 επαφές. Στα 6m έχουμε 622 qso με 28 dxcc, στα 2m 84 qso με 8 dxcc, στα 70cm 2 qso με 1 dxcc και στα 23cm 2 qso με 2 dxcc. 22 Ελληνικοί σταθμοί μας έκαναν την τιμή να είναι στο log των 2 μέτρων (SW4LRJ/2, SV2JL, SV2DCD, SV1BJY, SW1JGW, SV1GRN, SV3CYM, SW1NZX...............)
Το απόγεύμα του Σαββάτου προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με Β.Ιταλία στα 23cm. O IK3COJ από Βενετία στο JN65bn άκουγε το beacon της Λευκάδας 599+, αλλά μετά από μισής ώρας προσπάθειες από τον SV3AQR στο mic και εμένα σε ρόλο rotator διαπιστώσαμε ότι η κάθοδος της κεραίας ήταν εκτός shack και έπαιρνε καθαρό αέρα!!!
Από το van του έρωτα πέρασαν και αρκετοί επισκέπτες ραδιοερασιτέχνες Έλληνες και μη,όπως SV1GFH,SV1CNY και πολλοί άλλοι που δεν συγκράτησα το διακριτικό τους.
QSL manager είναι ο Πάνος SV3DCX. Όποιος όμως (2μετρικός) θέλει την qsl κάρτα μας ας μου στείλει τα στοιχεία του στο sv3gke@gmail.com και θα φροντίσω να την λάβει direct.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν αυτή την προσπάθεια φροντίζοντας να περάσουμε καλά και ειδικά τους SV2KBS, SV1JG, SV2FPU που μετά από πολύωρο ταξίδι από την άλλη άκρη της Ελλάδας, παραμέρησαν την κούραση τους και βοήθησαν σημαντικά με την εμπειρία τους και τους τρείς σταθμούς στην διαχείρηση του pileup!
Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε λίγο καλύτεροι, αξιοποιώντας την εμπειρία που είχαμε από τον φάρο.
Φεύγοντας την Κυριακή το βράδυ ήδη το μυαλό μου έκανε σχέδια για την επόμενη expedition...

73 SV3GKE/8

22 σχόλια:

2Μδης είπε...

Την περιγραφή της δραστηριότητας j48lh στα 2Μ+ δημοσιεύω σήμερα, γραμμένη από έναν συνάδελφο που συμμετείχε.
Βλέποντας τις φωτογραφίες δυο πράγματα πρόσεξα:

Οι συνάδελφοι είναι -σχεδόν- από όλες τις περιοχές της Ελλάδας!

Η οργάνωση από θέμα εξοπλισμού είναι παραδειγματική. (Μου έρχονται στο νου κάτι κεραίες που έχω δει σε άλλες εξορμήσεις.... Άστα!)

SV1GRN είπε...

Συγχαρητήρια στην ομάδα του J48LH, πάντα τέτοια και ακόμη καλύτερα. Να είστε όλοι καλά.
Ο εξοπλισμός πραγματικά άρτιος. Απαραίτητο συμπλήρωμα το χαρτοκιβώτιο με τα κρακερ! (δεν είπατε όμως ποιός έφαγε τα περισσότερα).

sv8gke είπε...

Καλημέρα,καταρχήν να ευχαριστήσω τον 2μδη που για άλλη μια φορά δημοσίευσε δραστηριότητα του συλλόγου μας.

Στα βραχέα δεν αναφέρθηκα καθόλου γιατί ήδη έχουν αναλάβει άλλοι συνάδελφοι που θα το κάνουν καλύτερα από εμένα.Και από θέμα εξοπλισμού αλλά και χειριστών πιστεύω ότι η ομάδα ήταν άψογη.

Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω δύο λόγια είναι ένας και μόνο.Υπάρχει γενικότερα μια απαξίωση για τα vhf,θεωρώντας ότι είναι το cb των ραδιοερασιτεχνών και ότι δεν είναι συναρπαστικά όπως τα hf.Θέλω να δείξω στους συναδέλφους και ειδικά στους sw ότι τα vhf έχουν απεριόριστες δυνατότητες,ότι γίνεται και εκεί dx.Μία επαφή στα 1000+ km δίνει μεγάλες συγκινήσεις,αντίστοιχες ενός pileup στα hf γιαυτό άλλωστε και οι συνάδελφοι εκτός Ελλάδος ασχολούνται πιο έντονα με τις υψηλές συχνότητες.

Όσο αφορά τον εξοπλισμό μας πιστεύω ότι είναι καλός,αλλά σίγουρα θέλει βελτίωση.

takis perreas είπε...

Καλημέρα αγαπητέ sv3gke/8.
Τα vhf είναι το cb των ραδιοερασιτεχνών.
Δυστυχώς!
Πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης το φέρουν αυτοί και τα περιοδικά που τους αβαντάρουν, οι οποίοι προτρέπουν τους νέους sw να μετέχουν διαγωνισμών με σκουπόξυλα και ραμπεράκια!!!
Συμπεριλαμβανομένων και των συλλόγων οι οιποίοι παράγουν "χαρακτηριστικά" και τιποτ' άλλο!
κατονόμασέ τους κι εσύ λοιπόν μήπως και ξεχωρίσουν τα "χαρακτηριστικά" από τους Ραδιοερασιτέχνες!
Μετά τιμής και υπολήψεως για το έργο σας!

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά τον εξοπλισμό μας πιστεύω ότι είναι καλός,αλλά σίγουρα θέλει βελτίωση.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Συγχαρητήρια!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Μπραβο παιδια πολυ ωραια!Με κανετε να ζηλευω που δεν ειμουν.

73 de sw1ixp

SV1GFH είπε...

Χαρά μας που ήρθαμε από τα φιλόξενα μέρη σας... και ας μην μας κεράσατε κρακεράκια......

SV1GRN είπε...

Μιχάλη, η χαρά του qso είναι ανεξάρτητη της συχνότητος. Φυσικά μπορούν και γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες και αξιόλογες επαφές στις υψηλές συχνότητες, όρεξη ναχει κανείς.
Παράλληλα, οι υψηλές συχνότητες χρησιμοποιούνται και για τοπικές επικοινωνίες, αυτό δεν είναι κακό, απλά χρησιμοποιούνται άλλες υποζώνες.
Τα cb προσφέρουν και αυτά στις ραδιοεπικοινωνίες, σύμφωνα με το έργο που τους έχει ανατεθεί.
Το κάλεσμα λοιπόν απευθύνεται σ'όλους τους αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, να δοκιμάζουν και τις υψηλές συχνότητες.
Τώρα εάν υπάρχει κάποιος που δεν προσπαθεί επαφές στα 2μ. επειδή έτσι του υποδεικνύει κάποιο σωματείο, απλά ας κυττάξει και αλλού. Μήπως όμως φταίει λιγάκι και αυτός;
73

sv8gke είπε...

Πάνο είναι τι αρεσει στον καθένα,ούτε θελω να υποτιμήσω τα hf,εξάλλου 1-2 κόντεστ το χρόνο τα τρέχω στα βραχέα.Απλά ο βαθμός δυσκολίας σε μία vhf επαφή είναι πολύ μεγαλύτερος,γιαυτό άλλωστε και στα κόντεστ πριμοδοτούνται με πόντο ανα χιλιόμετρο.Για παράδειγμα στο FD οι πόντοι που συγκεντρώσαμε στα 2μ είναι σχεδόν οι ίδιοι με τον σταθμό των βραχέων που είχε 1400 επαφές περίπου.

Αντρέα gfh επειδή την ώρα που ήρθες εγώ είμουν on air στα 2μ ενώ οι άλλοι άκουγαν τις ψαλμωδίες για την Σαπφώ,δεν φαντάστηκα ότι δεν θα σε τρατάρουν ένα νερό με λίγα κρακεράκια.......θα ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!!!
Αν έχεις κάποια φωτό από την εκδήλωση με την Σαπφώ σε παρακαλώ στείλτην μου γιατί ετοιμάζω ένα cd με φωτό το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες και δυστυχώς δεν έχω καμία από αυτή την εκδήλωση.

Τάκη auw όσον αφορά τα συλλογικά της πρωτεύουσας δεν τα γνωρίζω,καθότι εγώ βλάχος από επαρχία....δλδ γίνονται τέτοια πράγματα;
Τώρα περί aegean contest θα σου επαναλάβω αυτό που είχα γράψει πάλι μετά το τέλος του κόντεστ,ότι εάν δεν γίνει πραγματικό κόντεστ δεν θα ξαναπάρω μέρος,περισσότερα μη με ρωτας,δεν αντέχει η πλάτη μου....βρεγμένο σκουπόξυλο.
73 Μιχάλης

The road less pedaled είπε...

Χα χα χα !!!
Μιχαλη.. Α-ΨΟ-ΓΟ ! XAXAXA !
Ακομα γελαω !

Πραγματικα, περασα παρα πολυ ωραια, ηταν σιγουρα μια απο τις καλυτερες εκδηλωσεις που συμμετειχα ποτε !

Τακη, πολυ ενδιαφερουσα η αποψη σου (και συμφωνω), αλλα δεν μπορουν ολοι να αγαπουν και να συμμεριζονται αυτα που αγαπας εσυ, ο SV3GKE, ο ταδε η ο δεινα.
Τι θα προτεινες για να καλυτερευσουν τα πραγματα ?

takis perreas είπε...

Αγαπητή Βικτωρία, αυτά που αγαπώ εγώ, ο SV3GKE, ο τάδε η ο δείνα είναι ο Ραδιοερασιτεχνισμός!
Προτείνω, αυτό το οποίο προέτρεψα τον συντάκτη του γράμματος του Σ.Ε.Ρ.

http://sv3auw.blogspot.com/search/label/%CE%A3.%CE%95.%CE%A1.

Να μας αδειάσουν την ραδιοερασιΤΕΧΝΙΚΗ γωνιά και να γίνουν φανατικοί ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ της εφεύρεσης του τηλεφώνου!

Το σέβομαι και το εκτιμώ το πτυχίο μου για να εξομοιώνομαι με τον κάθε τυχαίο, του οποίου του έδωσαν χαρακτηριστικό, για να τον χρησιμοποιήσουν σαν μοχλό πίεσης.

Θυμήσου τα λόγια μου, όταν στο πολύ κοντινό μέλλον κάποιος σύλλογος θα εκβιάσει την ΕΕΡ, μέσω της IARU, για την απόκτηση του Bureau.
Δες το εφιαλτικό σενάριο, ο Ελληνικός ραδιοερασιτεχνισμός να εκπροσωπείται από 6μισάρηδες και κυνηγούς!

Επειδή δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης το αποδίδω στην ΕΕΡ η οποία με την εσωστρεφή πολιτική της, άφησε το πεδίο ελεύθερο σε "Συλλόγους Τσοπαναραίων" και "ΕθνικοΘρησκευόμενων Περιοδικών" να αλωνίζουν και να απαξιώνουν το υδηπάρεργό (hobby) μας!
Οι μεν να μας απειλούν έμμεσα, με "εκδίκηση" από τους παράνομους και οι δε να μοιράζουν QSL cards με την υπογραφή του Πατριάρχη(?) και να μοιράζουν "ευλογημένα κομποσκοίνια"!

υ.γ. η αγανάκτησή (βάφλα!) μου δεν έχει να κάνει με σένα!!!

The road less pedaled είπε...

Αλορα Τακη,

το ξερω οτι η αγανακτηση-βαφλα σου δεν εχει να κανει με μενα και οπως σου ειπα και πριν συμφωνω με αυτα που λες.

Τα σεναρια περι bureau μου φαινονται ανεφικτα, η IARU εχει μοιρασμενο το QSL management μεσω bureau σε ΧΩΡΕΣ-member societies (και οχι μικρες-ραδιοχωρες οπως διαδιδουν/απαιτουν μερικοι !!!) εδω και πολλα χρονια (εξαιρεση στον κανονα, οι ΗΠΑ για ευνοητους λογους λογω του μεγεθους-πληθυσμου και κατι βρετανικες αποικιες στην αλλη ακρη του κοσμου..)

Απο εκει και περα, Τακη εσυ σιγουρα ασχολεισαι πολυ περισσοτερο καιρο απ'ο,τι εγω, ωστοσο, οφειλω να πω πως ουδεποτε εισεπραξα εσωστρεφη συμπεριφορα απο την ΕΕΡ, καθε αλλο, μαλιστα στην αρχη κιολας, με εξυπηρετησαν με το παραπανω χωρις να εχουν καμια απολυτως υποχρεωση.
Τωρα τι γινοταν πριν απο 30-40 χρονια δεν γνωριζω - εγω ξερω πως ο,τι προτασεις εκανα βρηκα καλους συζητητες και ο,τι βοηθεια/πληροφορια κι αν ζητησα παντα υπηρχε καποιος να μου την προσφερει.

Η Ενωση εχει κανει ηδη πολλα, που πολλοι απο εμας εχουμε ως δεδομενα - καποιοι ανθρωποι τρεχουν , πιεζουν, "κυνηγανε" τον καθε αρμοδιο στο ΥΜΕ για να απολαμβανουμε ΟΛΟΙ τα προνομια της Πολιτειας.

Οσο για τους "εθνοθρησκευομενους" συγγραφεις, τα δικτυα και τα κομποσκοινια, ελεγα σε εναν ραδιοφιλο αμερικανο οτι εχουμε ενα ηλεκτρονικο ραδιοερασιτεχνικο περιοδικο που δημοσιευει αρθρα of military/religious/political interest και ανθρωπος δεν με πιστευε.. και με ρωτουσε εαν ειμαι σιγουρη..!!!! (σαν μελος στην RSGB, σε ικετευω, πες μας, εχεις δει ποτε τετοιας φυσεως αρθρα στο RadCom ? Δεν σε ρωταω για το QST, CQ, Dubus, CQ-DL, RadioRivista, να μην σε κουραζω αδικως).
Γενικα εχουμε πολλες παγκοσμιες πρωτοτυπιες γι'αυτο και ρωτησα την γνωμη σου.
Μιας και δραστηριοποιεισαι και στην Μ.Βρετανια, σιγουρα εχεις να μας πεις περισσοτερα.

(σου οφειλω μια απαντηση για την καθετη-μπαλονι..)



Μιχαλη, ο,τι και να ξανακανετε, ειμαι διαθεσιμη ! Αλλα δεν παω πουθενα χωρις το βανακι του ερωτα (πλακα πλακα, με το βαν του ερωτα μου ηρθε εμπνευση για QSL !), τον SW8MPE, SV8MPI, και τις χαρτοκουτες μου !!

Η επιτροπη κατεδαφισης του J48LH ηταν ανταξια των περιστασεων και νομιζω μας περισσεψαν και προμηθειες στο τελος ! (μαλλον η υπολοιπη ομαδα ηταν κατωτερη των περιστασεων στις δραστηριοτητες της επιτροπης κατεδαφισης !)

Επισης ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωσω πως με τον SV3AQR, αυτη την περιοδο διεξαγουμε μια πολυ σοβαρη ερευνα (η σοβαροτητα ειναι μιση αρχοντια !) για μια πρωτοποριακη διαταξη που θα επιτρεπει τον χειριστη των βραχεων (και οχι μονο) να κανει ξεκουραστο non-stop operating για ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ-ΜΕΡΕΣ !! Η εμπνευση ηρθε απο τον "κλειδαρα" SV3AWG ο οποιος οποτε καθοταν στο χειριστηριο.. σηκωνοταν.. μεθαυριο και ηταν παντα σε φορμα, με πληρη διαυγεια (εκει Μιχαλη χρειαζοταν video, οχι απλα φωτογραφιες !!!)

Ηταν πραγματικα πολυ ωραια !
Ενας τεντζερης 73 !

sv8gke είπε...

Εννοείτε Βίκυ ότι το van του έρωτα,ο μπε και ο μπι (sw8mpe,sv8mpi)είναι included στην επόμενη αποστολή.
Και για αυτούς που δεν γνωρίζουν ο μπε όοοοοοχι μόνο έχει μαύρη σχάρα αλλά και τρία κόκκαλα(dan)....δύο στη ζώνη και ένα στα μαλλιά περαστό!!!
Αλλά γιατί δεν τα λες όλα;;;Ότι εσύ και ο Πάνος-dcx πριν καθήσετε στην καρέκλα βάλατε την εποξική κόλλα και δεν σηκώνατε κώλο να κάτσει κανένας άλλος χριστιανός;;;
Για τον καπετάνιο μας Γιάννη-sv3awg τα λόγια είναι περιττά....απλά υπόδειγμα!
Προσπαθώντας να μην εκμεταλευτώ την φιλοξενία του 2μδη δεν έβαλα άλλες φωτό,αλλά σύντομα θα σηκώσω στο youtube ένα φωτοπάζλ με μπόλικο υλικό!!!
Ενα...van of love 73

SV1GFH είπε...

Μιχάλη φωτογραφίες από την την Σαπφώ ΔΕΝ έχω, είχε ήδη πηδήξει στο κενό και δεν την πρόλαβα.

Μάλλον το σωστό είναι δεν έχω φωτογραφίες από την επίσκεψη διότι με το που έφτασα ξεκίνησε η εκδήλωση της πτώσης και οι διοργανωτές απαγόρευσαν ακόμα και τις βαθιές αναπνοές.

Πάντως αυτό που λύπησε βαθιά τα 3 παιδιά μου, ήταν το ότι είδαν βραδιάτικα ραδιοερασιτέχνες σε δράση και δεν υπήρχαν δίπλα ...... σουβλάκια.... hi hi.
Τους τα είχα τάξει για να μην γκρινιάζουν στη διαδρομή, τελικά το θέμα λύθηκε στη πρώτη ταβέρνα που βρήκαμε στον δρόμο.

sv8gke είπε...

Για φαντάσου Αντρέα να βάζαμε μπάρμπεκιου την ώρα της εκδήλωσης!!!!
1.θα μας κατηγορούσαν για ανθέλληνες.
2.θα ξεσιντόνιζε η άρπα της Ιρλανδέζας.
3.θα μας την έπεφταν οι νηστικοί ποιητές και μη οπότε πάλι θα την πλήρωνε τη νύφη η πλησιέστερη ταβέρνα.
4.Ηλπιζα ότι χωρίς οσμητικό qrm οι φιλόμουσσοι κουλτουριάρηδες φιλοσαπφικοί χειριστές μας θα αποφάσιζαν να κάνουν και κανένα qso.......βέβαια με την ελπίδα έμεινα καθώς και εμείς στην ίδια ταβέρνα πήγαμε!!!

SV1GFH είπε...

Στόχος της ''διπλανής'' σας εκδήλωσης ήταν μάλλον να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της ποιήτριας και να την ακολουθήσουν στον γκρεμό.
Όσο για την άρπα εγώ την είδα στο εσωτερικό του φάρου να προσπαθεί να ''συντονίσει'' και μάλιστα χειροκίνητα και όχι με αυτόματο tuner hi hi.

Leo Fiskas είπε...

MPRAVO PAIDIA !!! 73 de SV2DCD

sv8gke είπε...

Tnx Leo

δυστυχώς η ιστορία πολλές φορές δεν επαναλαμβάνεται,προσπάθησα να ΤΗΝ πετάξω στο γκρεμό αλλά δεν τα κατάφερα!!!

The road less pedaled είπε...

Αλορα Μιχαλη !

Kρίμας που δεν το έκανες !
Θα αποκτούσες καινούριες φίλες !! ΧΑΧΑ !

sv8gke είπε...

Μέχρι να σου "φάω" την 2μετρική φουφού θα σε έχω φιλενάδα,μετά.........
Βέβαια μετάνιωσα γιατί εγώ και ο aqr χάσαμε την air mobile επαφή με τον φάρο,καθώς 2 qso θα τα προλάβαινες πριν γίνεις "κολητή" με την Σαπφω!

sv8gke είπε...

Παρασκευή πρωί ταχυδρόμησα τα cd με τις φωτό από το φάρο σε όλους που συμμετείχαν,στείλτε κανένα μαιλ όταν τα λάβετε να ξέρω ότι έφτασαν,γιατί με τα ταχυδρομεία είναι δραματική η κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε υπήρχε μια μεγάλη χαρούμενη παρέα, ο Τάκης, η Βίκι (η καλή γιατρός), ο Μιχάλης, ο Γκιώνης κλπ. Τι έγιναν όλοι αυτοί άραγε;