Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στοχασμοί...

H διάδοση έχει κάνει γερό κράτημα από σποραδικά ανοίγματα στα 2Μέτρα. Ίσως είναι αυτό που είχα γράψει από τον Μάιο, ότι μάλλον ήρθαν γρήγορα τα πρώτα ανοίγματα πιθανόν να λήξουν και γρήγορα. Ελπίζω να μην επαληθευτώ! Ωστόσο από επαφές έχουν γίνει πολλές φέτος, και για πρώτη χρονιά κάνουν την εμφάνιση τους νέοι συνάδελφοι που δουλεύουν με σοβαρότητα την μπάντα των 2Μ. Εννοώ ότι δεν αναρωτιούνται αν πρέπει να βγουν με οριζόντια πόλωση, ούτε ντρέπονται να πουν το διακριτικό τους ολόκληρο.
Ναι το έχω ακούσει και αυτό! Σε κόντεστ βγαίνει κάποιος και λέει μόνο τα τρία τελευταία γράμματα του διακριτικού του! Το SW το κρύβει επιμελώς, πετάει και δυο στοχασμούς του τύπου «έφτιαξα μια κεραία για τα ογδόντα…» ή «λέω να βγω στα 4μέτρα!!!!» και νομίζει αφενός ότι θα τον περάσουν για SV, αφ’ εταίρου ότι αυτό θα του προσδώσει κύρος!


Όπως έλεγα λοιπόν και πιο πάνω υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που βγήκαν φέτος στα 2Μ και έκαναν επαφές με εξωτερικό, κυρίως με Es. Απ την άλλη υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι τα 2Μ τα έχουν για τηλέφωνο. Και για να το αποδείξουν λένε στον αέρα όσα λένε στο τηλέφωνο!!


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα μια σελίδα των Σλοβένων που μεταξύ άλλων αναφέρονται στις επιδόσεις τους στο κόντεστ. Στις αποστάσεις που κάλυψαν σε συχνότητες των 144MHz, των 432MHz, των 1296MHz, των 2,3GHz των 5,7GHz των 10GHz… Τις αποστάσεις που δεν μπορούν να καλύψουν στα 2Μέτρα αυτοί που τα χρησιμοποιούν σαν τηλέφωνο, τις καλύπτουν εκεί στους 10GHz!!
Τέτοια βλέπω και κάνω αναπόφευκτες συγκρίσεις… Και στο τέλος ακούω και τους άσχετους που πήραν άδεια να στοχάζονται: Τέσσερις κεραίες λέει, 15db η κάθε μία συν 3db η δεύτερη, συν 3db η τρίτη, συν 3db η τέταρτη, σύνολο 24db άμα τις στακάρουμε;;;!!! (Ραδιοερασιτεχνική μπακαλική!!)



Ρίξτε και μια ματιά εδώ! Είναι η σελίδα των Σλοβένων που αναφέρω παραπάνω…
http://slovhf.net/Forums/viewtopic/p=1136.html

40 σχόλια:

SV1EML είπε...

EΔΩ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΙΑ "ΡΑΔΙΟΑΡΒΥΛΑ" 'ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ SW ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ SV" ΡΕ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΩΝΑ!!!!

2Μδης είπε...

Το θέμα δεν είναι να γίνουν ή να μη γίνουν sv.
Από εκεί και πέρα τι γίνεται;
Δραστηριότητα υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

qsl το θέμα είναι οι σύννομες/ευπρεπείς δραστηριότητες μας και το ποσοστό των δυνατοτήτων της άδειας μας που χρησιμοποιούμαι.
6146

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 2Μδη συμφωνώ μαζί σου... να σας πω αυτά που συμβαίνουν στην πόλη της Κοζάνης ...από κάθε σειρά ζήτημα αν ένας ασχοληθεί ενεργά ..ο κάθε πονεμενος φορτηγατζής και ο κάθε ψαράς και κυνηγός κατέχει σήμερα άδεια στην Κοζάνη ....και μετά μου λένε να καταργηθούν τα CW .....

sv8gke είπε...

Σταμάτη μου να γίνουν sv μπας και πάνε στα 80μ η στα 40μ να ησυχάσουμε εμείς και να τον πιείτε εσείς οι παλιοβραχεατζήδες!!!

Ανώνυμος είπε...

παλι εμεις σας φταιμε? ελεος πια
sw1jgw

2Μδης είπε...

ΕΣΥ ειδικά, ΦΤΑΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Β α ρ α τ ε τ ο ν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SV2HWR είπε...

CHE-GUEVARATON ΗΙΗΙ
Εγω πιστευω συναδελφε απο την Κοζανη οτι δεν φταινε αυτοι.
Αμα δεν τους δωσει το κινητρο καπιος να ασχοληθουν με dx/contest ειτε HF ειτε VHF δυσκολα θα κατσουν να ασχολιθουν απο μονοι τους...

2Μδης είπε...

Σήμερα που έγραψα για σποραδικό, άρχισε πάλι να έχει διάδοση;;

Ας πω και τους τυχερούς αριθμούς του LOTTO τώρα: 2-9-27-28-39-42!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε Τέλη
Αν πρόσεξες καλά γράφω για φορτηγατζήδες ,ψαράδες και κυνηγούς που βρίσκουν να καλύψουν την παρανομία τους παίρνοντας πτυχίο ραδιοερασιτεχνη.Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου για τα κίνητρα ...από την άλλη όμως το μωρό για να το ταΐσεις πρέπει να κλαψει.και φυσικά ότι είναι ο ποιμένας είναι και το κοπάδι.

SV2HWR είπε...

Εγω δεν συμφωνω μαζι σου γιατι εγω ημουν στα "θολα" οταν ξεκινησα και ηθελα να ειμαι νομιμος αλλα γνωρισα ατομα που μου μετεδωσαν τον ιο των HF και κυριος του CW...

SV1EML είπε...

ΠΑΛΙ ΑΝΑΨΑ ΦΩΤΙΕΣ!!! ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΝΗΓΙ ΝΗΣΙΩΝ!!(ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ!!!)ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΚΑΜΑΣ ΝΗΣΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΚΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΖΕΟΥΝ!(ΟΧΙ ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΟΧΙ!!!)O ΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙ(ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ)ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ.Ο ΣΩΤΗΡΑΚΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!
73

2Μδης είπε...

Η ΠελοπόΝΗΣΟΣ μετράει;;;

SV1EML είπε...

ΟΧΙ ΒΡΕ ΙΩΑΝΝΗ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΡΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ
EU-158 ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ,ΠΡΟΤΙ Κ.Λ.Π
XAXAXA

SV1EML είπε...

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΜΕΤΡΑΓΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ!!! ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ 3 ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΑΜΑ ΚΛ...ΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

SV1EML είπε...

ΚΑΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ!!
(και στις δυο αναρτησεις χαχαχαχα)

Ανώνυμος είπε...

Η νήσος Πρώτη γράφεται με ω και πήρε το όνομά της κατά μία εκδοχή από τον Πρωτέα γιο του Ποσειδώνα που ήταν ο προστάτης θεός της χώρας του Νέστορα. Επίσης πάνω στο νησί σώζεται οχυρωματικό τείχος από την εποχή του πελοποννησιακού πολέμου (αυτά για τον 2μήδη).
Το νησί έχει μέγιστο υψόμετρο 134 μ. και είχε ενεργοποιηθεί επίσης για το ΙΟΤΑ από Γερμανούς συναδέλφους το 2007. Όταν τους επισκέφτηκα μου σημείωσαν τις πολύ δύσκολες συνθήκες που συνάντησαν με την πολύ υγρασία και τα κουνούπια που έκαναν επιδρομή κάθε βράδυ. Ελπίζω οι Έλληνες συνάδελφοι να βρουν καλύτερες συνθήκες και να έχουν επιτυχία στην dxpedition τους. Ελπίζω επίσης να βρεθώ κάτω και να καταφέρω να τους επισκεφτώ. Γενική άποψη και Live κάμερα από το νησί εδώ: www.weather-messinia.gr/gargaliani/
73 de SV3JBU

SV1EML είπε...

Ευχαριστω συναδελφε για τις χρησιμες πληροφοριες.Ελπιζω τα κουνουπια να φανε "ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ" για να ησυχασω hi-hi-hi
73

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Τέλη δυστυχώς δεν μπορώ να γίνω ποιο κατανοητός.....!!!!!!!!!!!!!!!!!

2Μδης είπε...

Αν θυμάμαι σωστά, σε κάποια φάση των πελοποννησιακών πολέμων, πάνω σε αυτά τα νησιά εξορίστηκαν το σύνολο των ηττημένων Μεσσηνίων. Όσο για τον Ποσειδώνα, όντως προστάτευε το βασίλειο του Νέστορα, και παρά το ότι ήταν θεός της θάλασσας, είχε γεννηθεί (και αυτός) στην ορεινή Αρκαδία! (Λίγο έξω απο την σημερινή Νεστάνη).

Για τα κουνούπια δεν υπάρχει πρόβλημα! Με τους γερμανούς κάνανε πανηγύρι, ο Κλεάνθης έχει χοντρή πέτσα... Αντέχει!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακό να υπάρχουν “άσχετοι – …εσύ είσαι ο σχετικός! ΠΡΟΣΟΧΗ!” που να γυροφέρνουν με τις αποδόσεις.. όπως πχ με τον διπλασιασμό yagi κεραιών (δηλ κάθε δυάδα +3db), πόσο θα είναι το gain! και ούτε θέλουμε να μάθουμε αν θα ακούσουμε τους Εβραίους τους Ιταλούς ή την Μάλτα.. σιγά μην είχα όρεξη να κάνω Τούρκους, Γάλλους, Γερμανούς.. ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.
Ρε ουστ στην κινητή τηλεφωνία πού και πιο φτηνότερη.

Ma panta poly glyka, bubis

Ανώνυμος είπε...

Εβίβα!

Ανώνυμος είπε...

ok bubis, tote to epomeno post na to valeis sta "kinita nea".

Ανώνυμος είπε...

bubis....kane mou ligaki mouuuuu

Ανώνυμος είπε...

Ραδιοερασιτεχνες – μπλοκερ! Σπουδεα δουλεια κανετε παλικαρια. Αυτη ειναι η ασχολια σας? Να γραφετε ολη μερα στα μπλοκ και να μας παριστανετε τους εξηπνους? Αυτο ειναι το πιο ευκολο να καααθεσε ολη μερα και να ασχολισε με ολο το κοσμο. Δουλεια δεν εχετε να κανετε? Μηπως εισαστε αργοσχολοι?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΚΑΘΕΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οχι αυτός δουλεύει σε συνεργείο καθαρισμού οθονών PC και τα είδε τυχαία!

sv8gke είπε...

Οχι στους Οθωνούς δεν είχε τέτοιο συνεργείο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΣΗΧΝΑΖΑΝ ΣΤΑ ΚΕΦΕΝΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΗΧΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Δουλευταρά μου εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Ποσο καιρο εχεις να πας σε καφενειο ..βγες λιγο εξω...ολα τα καφενεια εχουν pc!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

09:23:07 TK5JJ/P Jean Jacques SV2JL Have u one beacon .406.6 in SV ?
09:24:03 SV2JL Foti (TK5JJ/P) oui SV8GKE/B IN lEFKAS ISL. !!!
09:25:01 SW4LRJ/2 NIKOS (TK5JJ/P) Jean Jacques yes! SV3GKE KM08HQ
09:25:06 TK5JJ/P Jean Jacques SV2JL I hrd this on my sdr .NICE !
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ante pali MIXALAKI!!!!!
ANTE PALI!.............
:))
SW4LRJ
NIKOS

2Μδης είπε...

Ωωωχ! Θα αρχίσει να τρέχει στο βουνό πάλι...

The one with no shadow είπε...

"Οχι αυτός δουλεύει σε συνεργείο καθαρισμού οθονών PC και τα είδε τυχαία!"

"Οχι στους Οθωνούς δεν είχε τέτοιο συνεργείο!!!"

"ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΣΗΧΝΑΖΑΝ ΣΤΑ ΚΕΦΕΝΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΗΧΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ."

"Ποσο καιρο εχεις να πας σε καφενειο ..βγες λιγο εξω...ολα τα καφενεια εχουν pc!"

Ρε σεις έλεος, ακόμα κρατώ την κοιλιά μου απο τα γέλια..

sv8gke είπε...

Κυνηγαω την κορσικη με τροποσφαιρικο από όταν ήρθα Λευκαδα...μάλλον ήγγικεν η ώρα που λένε και οι γραφές Ιωάννη!!!!

2Μδης είπε...

Εγώ ξέρω πολύ καλά ΤΙ λένε οι γραφές! Για αυτό...

SV1EML είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΝΑ ΞΑΝΘΟ ΠΥΛΑΚΙ(ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΥΛΑΚΙ) ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ? ΓΙΑ ΔΩΣΕΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΤΑ ΚΟΝΤΕΣΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!!!
73

sv8gke είπε...

Σταμάτη 4-8 Αυγούστου θα ενεργοποιήσουμε τον φάρο και πάλι περίπου με τις ιδιες συνθήκες με πέρυσι,δηλαδή 3 σταθμοι στον αέρα ,δύο στα παλιοβραχέα ssb-cw και ενας στα 6μ εως τα 23 εκατοστά....ετοίμασε βαλιτσα και ελα γιατί εχω κλείσει ήδη μια ολόκληρη προβατινα κομένη σε παιδακια και ειδικό ψήστη για να την τακτοποιήσει....μάρτυρας ο 2μδης που ήταν μπροστα όταν το κανόνιζα....βέβαια οι μερίδες που θα παίρνει ο καθένας θα είναι αναλιγικά με τα qso που θα κάνει...γραμμάριο ανα επαφή!!!

SV2HWR είπε...

ελπιζω το delivery να πηγαινει μεχρι εκει...