Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

27ος Μαραθώνιος 2009...

Έτρεχε ο Tom και πάνω από δυο χιλιάδες ακόμα αθλητές! Στον χθεσινό 27ο Μαραθώνιο…
Ο Tom Podesta τα τελευταία χρόνια τρέχει στο Μαραθώνιο, με ασπίδα ακόντιο και σιδερένιο θώρακα, με σιδερένια περικεφαλαία και πολύ κουράγιο. Προς το τέλος του αγώνα πέρασε το σημείο μου, αυτό της Αγίας Παρασκευής, και συνέχισε για να τερματίσει. Οι νεοέλληνες τον είδαμε, τον χειροκροτήσαμε και μετά φύγαμε να ανοίξουμε την τηλεόραση να θαυμάσουμε τους σύγχρονους ήρωες της φυλής μας…
Είχε και βροχή βέβαια, μουλιάσαμε, αλλά κάποια στιγμή όλα έφτιαξαν και οι αθλητές του Μαραθωνίου έτρεχαν με κατεύθυνση την Αθήνα. Οι εθελοντές στη θέση τους από νωρίς, προσφέρανε νερό, ιατρικές βοήθειες, πληροφορίες και υποστήριξη , ενώ φέτος υπήρχαν και εθελοντές από την ανακύκλωση που μάζεψαν πολύ υλικό κυρίως άδεια μπουκάλια. Οι ραδιοερασιτέχνες παρείχαν τηλεπικοινωνιακή κάλυψη.
Το R7 από τα ξημερώματα ήταν στις υπηρεσίες των Ομάδων Εκτάκτου Ανάγκης της ΕΕΡ, και μετά την εκκίνηση των αθλητών το traffic ήταν μεγάλο.
Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης, ο Μάνος SV1JGX θεάθηκε με ένα κασόνι προμήθειες (τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, κουλουράκια, τουλούμπες) να κατευθύνεται για το σημείο του. Ενώ αδιευκρίνιστες έμειναν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πολλοί αθλητές γλιστρούσαν και έτρωγαν τα μούτρα τους διερχόμενοι από την Αραβαντινού και κατευθυνόμενοι για τον τερματισμό. Σε παράθυρο της παραπάνω οδού, εθεάθη ο «επίτιμος» να χαιρετά και να εμψυχώνει τους αθλητές!!
Αυτά τα ολίγα, εύχομαι και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να βοηθήσουμε και πάλι.
Ιδού και φωτογραφίες, όποιος έχει ακόμα καμιά καλή ας την στείλει

8 σχόλια:

SV1EML είπε...

Και ελεγα ο Γιαννης δεν θα βαλει φωτος απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ??
Παντως στην τελευταια μου θυμιζεις Παγωταντζη τις παλιας εποχης.Αμα Ξεμεινεις απο δουλεια σκεψουτο το καλοκαιρι ετσι!Και το χειμωνα καστανα-κουλουρια.
73

takis perreas είπε...

Να είστε καλά παιδιά, και του χρόνου!

Υ.Γ. Γιάννη, μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτός ακόμα να ζητήσει συγνώμη από τους μπαγλαμάδες golf?

Marios-SV1EDG είπε...

Γιατί δεν σε είδα ρε Γιάννη?Σε ποιό σημείο ακριβώς είσασταν?Θα μου πεις τώρα αφού μετά την Αγ.Παρασκευή πήγαινα και δεν πήγαινα,τον νου μου στους εθελόντές θα έχω?Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που μας στηρίξατε σε όλα τα σημεία και μπράβο σε όλους που συμμετείχαν τερματίσαντες και μη.Θυμίζω του χρόνου ότι κλείνουν 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα οπότε έχει διπλή σημασία ως πολιτιστικό γεγονός.Να δούμε πως θα το εκμεταλευτούμε ως χώρα.

2Μδης είπε...

Μάριε έτρεχες; ...και πέρυσι ήταν κάποιος συνάδελφος από Μακεδονία. Απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής είμαστε, μέχρι τέλους.
Για του χρόνου κλείνουν 2500χρόνια και αλλάζει κατηγορία και ο αγώνας. Ελπίζω και εγώ να το σκεφτούν εγκαίρως οι αρμόδιοι για να προβάλουν ότι μας έμεινε: Την Ιστορία μας.
Πάντως οι εθελοντές (όχι μόνο οι ραδιοερασιτέχνες) και πέρυσι και φέτος έκαναν ΔΟΥΛΕΙΑ... Χωρίς αυτούς ΄δεν γινόταν η διοργάνωση...

Marios-SV1EDG είπε...

Με προσπέρασε ένας συνάδελφος NJ κάτι αλλά η κούραση ήταν τέτοια που δεν συγκράτησα όλο το callsign.Στον τύμβο ήταν ένας συνάδελφος που έχω δει στα γραφεία αλλά δεν θυμάμαι το χαρακτηριστικό του.Ως εθελοντής.Ξανά μπράβο σε όλους τους εθελοντές.

Andreas είπε...

Γιάννη, Όλες οι προσπάθειές σου, με χορούς, ξόρκια και επικλήσεις να το γυρίσεις σε χιόνι δεν πέτυχαν.
Καλή προσπάθεια του χρόνου.....
Πέρα από την πλάκα, μας ακούγατε και για πρώτη φορά ακούσαμε τόσα μπράβο μαζεμένα(κρατήστε κανένα και για του χρόνου....)
Πάντως, Φήμες των παλαιών (κλάση Α) λένε πως ο Φειδιππίδης ήταν μέλος των ΟΕΑ της ΕΕΡ και στάλθηκε στην Αθήνα για να μεταφέρει την είδηση από τον τότε Έφορο ΟΕΑ διότι δεν είχαν πρόσβαση στον R7.
Μπράβο και από εμένα σε όλους άλλη μία φορά και ευχαριστώ για την υποστήριξη σας και τις ευχές σας.
SV1GFH

2Μδης είπε...

Είχα μάθει τον χορό της βροχής, αλλά με αυτόν του χιονιού μπερδεύω τα βήματα...
Του χρόνου!